Νέα

Αμοιβαία Κεφάλαια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα staristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 57
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Το θεμα ειναι αν εσυ χασεις τις οικονομιες μιας ζωης τί γινεται?    :think:

ΠΟΤΕ δε βάζεις τις οικονομίες μιας ζωής σε μια επένδυση.Και δε θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβεις.Όπως δε θα έβαζες τα λεφτά σου σε μια κρυψώνα,αλλά σε πολλές για να μην τα χάσεις όλα αν ανακάλυπτε κάποιος την κρυψώνα,έτσι και στις επενδύσεις.Βάζεις και σε ταμιευτήριο,και σε Α.Κ,και σε ομόλογα,και σε μετοχές κλπ κλπ.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Συνήθως οι τραπεζικοι υπάλληλοι όπως και μερικοί ασφαλιστές δεν έχουν ιδέα για τα επενδυτικά προϊόντα που πάνε να πουλήσουν… Ο λόγος είναι απλός, δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν σε βάθος αυτό που πάνε να πουλήσουν γι αυτό και δεν τα πουλάνε σωστα και λένε αρλούμπες. Αντε κανένας διευθυντής που παρακολουθεί τα ΜΑΚΡΟ-οικονομικα να  πει πεντε πραγματα παραπάνω. Για μένα ο κίνδυνος στις επενδύσεις έγκειται στην ελπίδα των περισσότερων ότι με λίγα λεφτά μπορούν να βγάλουν ένα κάρο, μη έχοντας την αίσθηση του πραγματος και μη παρακολουθώντας την αγορά και τις διακυμάνσεις της κάνουν λάθη ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ....   

Φίλε η ποιότητα των τραπεζοϋπαλλήλων στην πλειοψηφία τους είναι για κλάματα.Απόφοιτοι λυκείου,απόφοιτοι άσχετων ΤΕΙ και ΑΕΙ,προσλήφθηκαν με κριτήριο τις γνωριμίες και πέρασαν-κάποιοι-από ένα σεμινάριο νέων υπαλλήλων της Ε.Ε.Τ για νέους υπαλλήλους που είναι περίπου 40 ώρες.Σε 40 ώρες τι να πρωτομάθει;Όσον αφορά τους δ/ντες καταστημάτων,αν έχεις μια προϋπηρεσία,κι ένα καλό πελατολόγιο για δανειολήπτες και μεγαλοκαταθέτες,γίνεσαι κι εσύ.Τις τράπεζες τις νοιάζει το κατάστημα να πουλάει,όχι να ενημερώνει.Γι'αυτό όλες οι τράπεζες έχουν μεγάλες επισφάλειες.Γι'αυτό μπήκαν στο πρόγραμμα των 28Δις που έφτιαξε η κυβέρνηση.Αν είχαν καθαρά χαρτοφυλάκια,δε θα έμπαιναν.Μέχρι πρόπερσι πούλαγαν κάρτες και δάνεια όπως τα καρπούζια.Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν η ποσότητα όχι η ποιότητα.Χέστηκε λοιπόν ο κάθε δ/ντης να δει τα μακροοικονομικά στοιχεία ή να αναλύσει μετοχές.Οι περισσότεροι,ιδίως οι λίγο μεγάλης ηλικίας,δεν ξέρουν ξένες γλώσσες,ανάλυση θα κάνουν;Οι τράπεζες έχουν αναλυτές,στα κεντρικά,που κάθε ημέρα στέλνουν τις εκτιμήσεις τους στα καταστήματα,οπότε αν πάει ο κυρ Παναγιώτης να επενδύσει,του αναπαράγουν τις αναλύσεις αυτές.Και αν ο κυρ Παναγιώτης είναι "ψαγμένος" του λέει ο "υπεύθυνος" "μισό λεπτό να ρωτήσω στα κεντρικά"!!!

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Παιζονται παιχνιδια εκει.........

Μην εμπιστευεστε τις συμβουλες τους.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Όσον αφορά τους δ/ντες καταστημάτων,αν έχεις μια προϋπηρεσία,κι ένα καλό πελατολόγιο για δανειολήπτες και μεγαλοκαταθέτες,γίνεσαι κι εσύ.Τις τράπεζες τις νοιάζει το κατάστημα να πουλάει,όχι να ενημερώνει.

σωστό εν μέρει, να προσθέσω ότι σε σημαντικές περιοχές (Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά, κτλ), όπου υπάρχουν μεγαλοκαταθέτες και οι ανάγκες για επενδύσεις είναι μεγαλύτερες απο την αναγκη καρτων, δανειων, κτλ, οι εκεί διευθυντές έχουν αρκετά καλύτερο επιπέδο σε σχέση με συναδελφους τους από αλλές....

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
σωστό εν μέρει, να προσθέσω ότι σε σημαντικές περιοχές (Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά, κτλ), όπου υπάρχουν μεγαλοκαταθέτες και οι ανάγκες για επενδύσεις είναι μεγαλύτερες απο την αναγκη καρτων, δανειων, κτλ, οι εκεί διευθυντές έχουν αρκετά καλύτερο επιπέδο σε σχέση με συναδελφους τους από αλλές....

Οι μεγαλοκαταθέτες δεν ασχολούνται με τα υποκαταστήματα.Μιλάνε απευθείας με τα private banking και τα dealing rooms των τραπεζών.Αν κάποιος έχει δυνατότητα να επενδύσει π.χ 10.000.000 € δε θα πάει στο υποκατάστημα,κατευθείαν με τα κεντρικά θα μιλήσει.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Οι μεγαλοκαταθέτες δεν ασχολούνται με τα υποκαταστήματα.Μιλάνε απευθείας με τα private banking και τα dealing rooms των τραπεζών.Αν κάποιος έχει δυνατότητα να επενδύσει π.χ 10.000.000 € δε θα πάει στο υποκατάστημα,κατευθείαν με τα κεντρικά θα μιλήσει.

το privete banking των ανω τραπεζών υπάρχει εσωτερικα σε ορισμένα απο αυτά τα καταστηματα...

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Αν πάρει συμβουλές από το private banking σώθηκε. Κανένας σοβαρός γνώστης των αγορών δεν δουλεύει μεροκάματο σε τράπεζα δίνοντας συμβουλές. Τα αμοιβαία είναι καλά αν θες να μπεις με μικρό σχετικά κεφάλαιο σε μια αγορά ή κατηγορία επενδύσεων, αλλιώς αν σκοπεύεις να παίξεις σημαντικά ποσά το καλύτερο είναι να επενδύσεις απευθείας μόνο σου για να γλυτώσεις και τα διάφορα έξοδα διαχείρησης-προμηθειών. Αν σώνει και καλά επιλέξει να επενδύσει με αμοιβαία να προτιμήσει αυτά που ακολουθούν δείκτες και έχουν την χαμηλότερη δυνατή προμήθεια. 

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Αν πάρει συμβουλές από το private banking σώθηκε. Κανένας σοβαρός γνώστης των αγορών δεν δουλεύει μεροκάματο σε τράπεζα δίνοντας συμβουλές. Τα αμοιβαία είναι καλά αν θες να μπεις με μικρό σχετικά κεφάλαιο σε μια αγορά ή κατηγορία επενδύσεων, αλλιώς αν σκοπεύεις να παίξεις σημαντικά ποσά το καλύτερο είναι να επενδύσεις απευθείας μόνο σου για να γλυτώσεις και τα διάφορα έξοδα διαχείρησης-προμηθειών. Αν σώνει και καλά επιλέξει να επενδύσει με αμοιβαία να προτιμήσει αυτά που ακολουθούν δείκτες και έχουν την χαμηλότερη δυνατή προμήθεια. 

βασικά κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ασχολείται με Ελλάδα κ αμοιβαία......

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Ερώτηση για όποιον γνωρίζει, για να  τοποθετηθώ σε ETFs Ξένων αγορών, πχ  ETF τραπεζικός δείκτης USA, ETF πετρελαίου κλπ, που να απευθυνθώ? Τράπεζα ή ΑΧΕ? Υπόψιν ότι μιλάω για ποσό των 50000,00 σύνολο, που θα μοιραστεί σε 4-6 ETFs, δεν έχω δηλ πρόσβαση σε κάποιο private banking. Μία τράπεζα που αντιπροσωπεύει ξένους οίκους που έχουν τέτοια προιόντα, θα μου τα διαθέσει, ή τα  έχει μόνο για private banking? Ευχαριστώ

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Ερώτηση για όποιον γνωρίζει, για να  τοποθετηθώ σε ETFs Ξένων αγορών, πχ   ETF τραπεζικός δείκτης USA, ETF πετρελαίου κλπ, που να απευθυνθώ? Τράπεζα ή ΑΧΕ? Υπόψιν ότι μιλάω για ποσό των 50000,00 σύνολο, που θα μοιραστεί σε 4-6 ETFs, δεν έχω δηλ πρόσβαση σε κάποιο private banking. Μία τράπεζα που αντιπροσωπεύει ξένους οίκους που έχουν τέτοια προιόντα, θα μου τα διαθέσει, ή τα  έχει μόνο για private banking? Ευχαριστώ

στις περισσότερες μεγάλες τράπεζες που έχουν θυγατρικές και dealing rooms. To πετρέλαιο να το προσέχεις γιατί είναι πολυ ρισκαδόρικη επένδυση. Για να ανοίξεις ένα future crude oil θέλεις 5.000$ Κάθε δολλαριο που θα κατεβαίνει ή θα ανεβαίνει είναι 500 $ συν ή πλην.

Βλέπε εικονα.

Μπορείς βέβαια να το ανοίξεις όπως κάνουν πολλοι arbitrage, τα ανοιγουν για ένα long πάνω. Δηλαδή στην εικονα που βλέπεις είναι 63,42 το βαρέλι. Αν longareis σε αυτή τη θέση έχεις προσδοκια ότι το βαρελι θα παει πάνω απο 63,42. Αν παει 64,42 εσύ αυτομάτως έχεις κερδίσει $ 500. Αν πάει ένα δολλάριο κάτω έχεις χάσει $ 500.  Γι αυτό καλό είναι πριν ξεκινησεις οποιαδήποτε επένδυση να έχεις στόχο τι θέλεις να βγάλεις και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ τι διατίθεσαι να χάσεις....

Συνημμένα

• oil.JPG
    oil.JPG
    131,7 KB · Εμφανίσεις: 20

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
στις περισσότερες μεγάλες τράπεζες που έχουν θυγατρικές και dealing rooms. To πετρέλαιο να το προσέχεις γιατί είναι πολυ ρισκαδόρικη επένδυση. Για να ανοίξεις ένα future crude oil θέλεις 5.000$ Κάθε δολλαριο που θα κατεβαίνει ή θα ανεβαίνει είναι 500 $ συν ή πλην.

Βλέπε εικονα.

Μπορείς βέβαια να το ανοίξεις όπως κάνουν πολλοι arbitrage, τα ανοιγουν για ένα long πάνω. Δηλαδή στην εικονα που βλέπεις είναι 63,42 το βαρέλι. Αν longareis σε αυτή τη θέση έχεις προσδοκια ότι το βαρελι θα παει πάνω απο 63,42. Αν παει 64,42 εσύ αυτομάτως έχεις κερδίσει $ 500. Αν πάει ένα δολλάριο κάτω έχεις χάσει $ 500.  Γι αυτό καλό είναι πριν ξεκινησεις οποιαδήποτε επένδυση να έχεις στόχο τι θέλεις να βγάλεις και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ τι διατίθεσαι να χάσεις....
Κατάλαβες τελείως λάθος φίλε, δεν εννοώ futures, για αυτά είμαι πλήρως ενημερωμένος και είμαι ενεργός παίκτης, αν και μόνο για Ελλάδα. Μιλάω για τα ETFs(exchanged Trade Funds) τα αοποία είναι αμοιβαία τα οποία είναι πιστά αντίγραφα του δείκτη(συνήθως) που ακολουθούν. Αν παιρνεις για παράδειγμα  κάποια μερίδια του DAX 30, ο διαχειριστής αγοράζει τόσες μετοχές από την κάθε εταιρεία του dax, ανάλογα με την στάθμιση σης στο δείκτη. Ετσι η απόδοση σου, + ή -, είναι ακριβώς(σχεδόν ακριβώς γιατι πάντα υπάρχει ένα premium/discount), ιδια με την απόδοση του δείκτη που ακολουθει το ETF

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Κατάλαβες τελείως λάθος φίλε, δεν εννοώ futures, για αυτά είμαι πλήρως ενημερωμένος και είμαι ενεργός παίκτης, αν και μόνο για Ελλάδα. Μιλάω για τα ETFs(exchanged Trade Funds) τα αοποία είναι αμοιβαία τα οποία είναι πιστά αντίγραφα του δείκτη(συνήθως) που ακολουθούν. Αν παιρνεις για παράδειγμα  κάποια μερίδια του DAX 30, ο διαχειριστής αγοράζει τόσες μετοχές από την κάθε εταιρεία του dax, ανάλογα με την στάθμιση σης στο δείκτη. Ετσι η απόδοση σου, + ή -, είναι ακριβώς(σχεδόν ακριβώς γιατι πάντα υπάρχει ένα premium/discount), ιδια με την απόδοση του δείκτη που ακολουθει το ETF

Δεν έχω ασχοληθεί με ETFs αλλά με δελεάζει το ότι για να μπεις δεν χρειάζεσαι margin. Αλλα να σου πω κάτι, αν είναι να ασχοληθείς με δείκτες γιατι δεν παίζεις καλύτερα με συμβόλαια? Έχουν καλύτερες αποδόσεις... Εγώ προσωπικά αν ήταν να ασχοληθω μόνο με κλαδικά ΕΤFs... Και αυτό που είπα για το πετρέλαιο, στο είπα γιατί τα ΕΤFs δεν έχουν τον ίδιο όγκο συναλλαγών με τα συμβόλαια...  ;) 

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Δεν έχω ασχοληθεί με ETFs αλλά με δελεάζει το ότι για να μπεις δεν χρειάζεσαι margin. Αλλα να σου πω κάτι, αν είναι να ασχοληθείς με δείκτες γιατι δεν παίζεις καλύτερα με συμβόλαια? Έχουν καλύτερες αποδόσεις... Εγώ προσωπικά αν ήταν να ασχοληθω μόνο με κλαδικά ΕΤFs... Και αυτό που είπα για το πετρέλαιο, στο είπα γιατί τα ΕΤFs δεν έχουν τον ίδιο όγκο συναλλαγών με τα συμβόλαια...  ;) 
1. Δεν παίζει margin γιατί θές ΟΛΑ  τα λεφτά,καθότι είναι σαν να αγοράζεις ένα καλάθι μετοχών, δεν καταλαβαίνω τι σε δελεάζει λοιπόν
2.Συμβόλαια σου λέω ότι ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια μάλιστα, αλλά μόνο με Ελλάδα και FTSE-20.Εχω κωδικό για διεθνείς αγορές αλλά δεν θέλω να παιξω. Ο λόγος? Με τα συμβόλαια έχεις αντίπαλο σου το χρόνο, συν όλα τα άλλα, και δεν πιστεύω ότι θα κερδίσω.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Με τα συμβόλαια έχεις αντίπαλο σου το χρόνο, συν όλα τα άλλα, και δεν πιστεύω ότι θα κερδίσω.

Τι εννοείς έχεις αντίπαλο το χρόνο;Ένα συμβόλαιο το κλείνεις όποτε θέλεις,απλώς παίρνωντας μια αντίθετη θέση σε ενα ίδιου τύπου συμβόλαιο

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
1. Δεν παίζει margin γιατί θές ΟΛΑ  τα λεφτά,καθότι είναι σαν να αγοράζεις ένα καλάθι μετοχών, δεν καταλαβαίνω τι σε δελεάζει λοιπόν
2.Συμβόλαια σου λέω ότι ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια μάλιστα, αλλά μόνο με Ελλάδα και FTSE-20.Εχω κωδικό για διεθνείς αγορές αλλά δεν θέλω να παιξω. Ο λόγος? Με τα συμβόλαια έχεις αντίπαλο σου το χρόνο, συν όλα τα άλλα, και δεν πιστεύω ότι θα κερδίσω.

Με δελεάζει που δεν έχει margin.... To ίδιο λέμε....

Και γω δεν σε καταλαβαίνω, γιατί έχεις αντίπαλο το χρόνο από τη στιγμή που την θέση σου (short ή long) την κλείνεις όποτε θες?

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Με δελεάζει που δεν έχει margin.... To ίδιο λέμε....

Και γω δεν σε καταλαβαίνω, γιατί έχεις αντίπαλο το χρόνο από τη στιγμή που την θέση σου (short ή long) την κλείνεις όποτε θες?
παιδιά εννοώ ότι γενικά τα παράγωγα ειναι περισσότερο trading(παιχνιδι το λέω εγώ, για αυτό και χρησιμοποιώ την λέξη "παίζω"), παρά επένδυση. Επαναλαμβάνω ότι έχω μεγάλη γνώση και εμπειρία, καθότι παίζω στο ΧΠΑ σχεδόν από οταν ξεκίνησε,από τις αρχές του 2002, αν θυμάμαι καλά.Η θέση που θα πάρεις πρέπει να σου βγεί εν ευθετω χρόνο, και όχι όποτε είναι.Οταν παίζεις 8-10 φορές τα λεφτά σου, πρέπει να έχεις και σφιχτά stop loss, έχεις να αντιμετωπίσεις και μεγάλα premium/discount, που τις περισσότερες φορές είναι σε βάρος σου, έχεις μεγάλες προμήθειες, μεγάλες αναταράξεις(καθότι είναι προιοντα που περιέχουν πολύ"αέρα"), και τέλος πολύ μεγάλες προμήθειες. Για options νομίζω περττό να αναφερθώ καθότι είναι μόνο χρόνος.
Δεν ξέρω ανα εσεις είστε ενεργοί σε futures, αλλά σκεφτείτε το εξής:Αν πιστεύουμε ότι η ταδε αξία θα ανέβει, πχ πετρέλαιο θα πάει στα 120δολ, πότε εγώ πάιρνω για παράδειγμα ΕΤF και ένας άλλος βγαίνει long σε συμβόλαια. Εστω ότι η πρόβλεψη μας είναι 100% σωστή, αλλά επαληθεύεται σε δύο χρόνια. Αυτός λοιπόν που θα έχει πάρει συμβόλαια, θα αντέξει να μείνει δύο χρόνια long, αντιμετωπίζοντας όλες τις αντιξοοτητες που γρα΄φω παραπάνω?

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
παιδιά εννοώ ότι γενικά τα παράγωγα ειναι περισσότερο trading(παιχνιδι το λέω εγώ, για αυτό και χρησιμοποιώ την λέξη "παίζω"), παρά επένδυση. Επαναλαμβάνω ότι έχω μεγάλη γνώση και εμπειρία, καθότι παίζω στο ΧΠΑ σχεδόν από οταν ξεκίνησε,από τις αρχές του 2002, αν θυμάμαι καλά.Η θέση που θα πάρεις πρέπει να σου βγεί εν ευθετω χρόνο, και όχι όποτε είναι.Οταν παίζεις 8-10 φορές τα λεφτά σου, πρέπει να έχεις και σφιχτά stop loss, έχεις να αντιμετωπίσεις και μεγάλα premium/discount, που τις περισσότερες φορές είναι σε βάρος σου, έχεις μεγάλες προμήθειες, μεγάλες αναταράξεις(καθότι είναι προιοντα που περιέχουν πολύ"αέρα"), και τέλος πολύ μεγάλες προμήθειες. Για options νομίζω περττό να αναφερθώ καθότι είναι μόνο χρόνος.
Δεν ξέρω ανα εσεις είστε ενεργοί σε futures, αλλά σκεφτείτε το εξής:Αν πιστεύουμε ότι η ταδε αξία θα ανέβει, πχ πετρέλαιο θα πάει στα 120δολ, πότε εγώ πάιρνω για παράδειγμα ΕΤF και ένας άλλος βγαίνει long σε συμβόλαια. Εστω ότι η πρόβλεψη μας είναι 100% σωστή, αλλά επαληθεύεται σε δύο χρόνια. Αυτός λοιπόν που θα έχει πάρει συμβόλαια, θα αντέξει να μείνει δύο χρόνια long, αντιμετωπίζοντας όλες τις αντιξοοτητες που γρα΄φω παραπάνω?

Αφού έχεις μεγάλη γνώση και εμπειρία θα ξέρεις ότι το ΧΠΑ δεν έχει μεγάλο όγκο συναλλαγών...
Δες τι γίνεται στην Αμερική, δες τους δείκτες s&p500, τα συμβόλαια του NasDaq, του Dow Jones κτλ.... Εκεί θα καταλάβεις ότι αυτός που παίρνει μια θέση long στο πετρελαιο δεν κάθεται να περιμένει 2 χρονια. Τα future συμβόλαια είτε τα τροφοδοτείς είτε τα ανοίγεις και τα κλείνεις...  ;) 

OP
OP
S

staristo

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι