byblo
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Ιουλ 2019
- Like
- 85
- Πόντοι
- 1
Τι το σιζιτατε τώρα ροτιστε τους παππούδες σας από που είστε.... Εδώ οι άλλοι πόντιοι είναι λέει μακεδονες.. Πως είναι μακεδο ες αφού είναι ποντιοι,. Πορει κάποιος πόντιος να μου λύσει την απορία, είναι σαν να λέμε είμαι αλβανος αλλά και αφρικανος
Οι Ρωσσοποντιοι ειναι χειροτεροι απο τους κανονικους Ποντιους προς τους ξενους.Και οι λογοι εχουν να κανουν με το οτι ειναι πιο Χριστιανοι και θρησκοι απο τους προηγουμενους οι οποιοι εχουν και αυτοι πλεον ενσωματωθει στην νεοελληνικη κοινωνια και εχουν γινει Γραικυλοι.Καμια σχεση οι Ποντιοι που ηρθανε εδω το 20-30 με τους σημερινους φλωρους βουτηρομπεμπεδες(τα παιδια τους με λιγα λογια) που αρκετοι απο αυτους ειναι νεοπλουτοι και το παιζουν ιστορια ενω στην Τουρκια ετρωγαν τα δαχτυλα τους απο την
Φίλε μπορεί να περιμένει λίγους μήνες ακόμα γιατί είμαι στα μπετά ακόμα;
Φίλε μπορεί να περιμένει λίγους μήνες ακόμα γιατί είμαι στα μπετά ακόμα;
To Λαζος ειναι σιγουρα απο το Λαζαρος.Για το Λαζοπουλος δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα ειναι επιθετο σαφεστατα που το βρισκεις και στους ντοπιους ελλαδιτες.Ο Λαζοπουλος ο μπετοβλακας ειναι απο την Λαρισα ντοπιος.Καμμια σχεση με Ποντιο.
Οι Λαζοι ζουσανε με τους Ποντιους για χιλιαδες χρονια.Ειναι λαος της δυτικης Γεωργιας που τον μεσσαιωνα λογο της Αραβικης απειλης στον καυκασο εκανε μεταναστευση στα ανατολικα βουνα του Ποντου για να ξεφυγει τους διωγμους και το Ισλαμ.Τωρα στο θεμα της γενετικης οι Λαζοι ειναι πιο κοντα γενετικα με τους Ποντιους παρα με τους Γεωργιανους.Οι σημερινοι Γεωργιανοι ειναι 100% καθαροι καυκασιοι.Ισως το πιο native group στον καυκασο.Οι Λαζοι απο την αλλη εχουν στοιχεια απο το Ποντιακο dna.Δηλαδη εχουν περισσοτερο anatolian,levantine και Greek dna.Που σημαινει οτι ηρθαν σε μιξη μεταξυ τους αυτοι οι 2 λαοι και πηρανε φυσικα και επιρροες οσο αφορα την κουλτουρα και τις παραδοσεις.Απο κει και περα ειναι και ιστορικα αποδεδειγμενο οτι πριν πανε οι Ελληνες στον Ποντο παρα πολλες απο τις φυλες που ζουσαν εκει ηταν πιθανοτατα καυκασιας γεωργιανικης καταγωγης.Δηλαδη ακομα και πριν ερθουν οι Λαζοι στον Ποντο αρκετες απο τις φυλες που κατοικουσαν εκει ηταν στην ουσια συγγενικης λαοι των Γεωργιανων.
Colchis - Wikipedia
en.wikipedia.orgColchian culture - Wikipedia
en.wikipedia.org
Για τους Τουρκους τους σημερινους ειναι ανεκδοτο να αυτοαποκαλουνται Τουρκοι και να εχουν τοσο μεγαλο παν-τουρκισμο και εθνικισμο.Δεν ειναι τυχαιο που τους κοροιδεουν οι λαοι της κεντρικης Ασιας και τους αποκαλουν ψευτο-Τουρκους.Διοτι τα genetics τους ειναι κυριως native.Το περισσοτερο turkoman admixture βρισκεται στην Mουγλα και γενικοτερα στην δυτικη ακτη(Ιζμιρ,Προυσα κτλ) και αυτο δεν ξεπερναει το 30%.Ακομα και το yDNA τους δεν ειναι καν Τουρκικο.Οι περισσοτερες απλοομαδες στην σημερινη Τουρκια ειναι native anatolian.Που σημαινει οτι τα μογγολια το μονο που εκαναν ηταν να τους κανουν μουσλιμια με την βια και να τους δινουν στρατιωτικα ποστα και θεσεις διοικησεις.Οποτε ο εξισλαμισμος της ανατολης και των ντοπιων Χριστιανων μετα την μαχη του Ματζικερτ εγινε με συνοπτικες διαδικασιες και οχι μονο με την βια.Ειναι ξεφτιλα για τους Τουρκους απο γενετικη αποψεως να μην υπαρχουν ουτε στο 5% Τουρκικες-Ασιατικες απλοομαδες.Και γι'αυτο σκουζουνε στα anthroforas και τωρα τελευταια το εχουν γυρισει απο τον παν-Τουρκικο-Τουρανικο εθνικισμο και το πανε στο Χιττιτικο και Φρυγικο αρχαιο Ανατολιτικο εθνικισμο και μαλισταν λενε και κατι μαλακιες οτι αυτοι ειναι οι ντοπιοι και αυθεντικοι Ανατολιτες.Τρικυμια Εν Κρανιω
Ρε θα μας τρελανεται εσείς μέχρι το τέλος του. Του 19’αιωνα ασχετε ε ασχετε οι πόλεις με μεγαλύτερο ελληνικό πλυθησμο στην γη ήταν πρώτη η Κωνσταντινούπολη μετά η Σμύρνη κ έπειτα η Τραπεζούντος δεν ήταν η Αθήνα η Θεσσαλονίκη κ η Πάτρα τούβλο που θα πεις τους Πόντιους τουρκοσπορους