Νέα

Αίγυπτος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Απίθανος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6
  • Εμφανίσεις 902
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Απίθανος

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2017
Like
6
Πόντοι
0
Ακουσα σήμερα για μια επίθεση που έγινε σε Κοπτικες εκκλησίες στην Αίγυπτο. Ξέρει κανείς τι είναι οι Αιγύπτιοι χριστιανοί Κόπτες και γιατί είναι τόσο φανατικοί χριστιανοί και γιατί απεχθάνονται εμάς τους δυτικούς χριστιανους;Είχα μιλήσει με Αίγυπτιους Χριστιανους Κοπτες και μου είπε ότι οι δυτικοί χριστιανοί παψαμε να είμαστε χριστιανοί επειδή δε πάμε συνέχεια εκκλησία και γιατί κάνουμε σεξ εκτός γάμου. Γιατί τόσος φανατισμός στους Κόπτες;Γιατί δεν είναι κι αυτοί και οι άλλοι φανατικοί χριστιανοί της Ασίας και της Αφρικής ανυχτομυαλοι όπως οι χριστιανοί της Ευρώπης;

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
47.487
Πόντοι
26.141
νομιζω κοπτες ειναι οι ορθοδοξοι χριστιανοι της αφρικης και εχω την ιδεα οτι δογματικα ειναι το ιδιο me τη μονη  διαφορα οτι ειναι μονοφυσιτικο δογμα δηλαδη πιστευει μονο στην θεικη υποσταση του χριστου

επισης μιλαν κοπτικα μια παλαι αιγυπτιακη γλωσσα και οχι αραβικη αν και το αλφαβητο ειναι σαν το ελληνικο --παρα ολα αυτα οι πιο πολλοι στο σπιτι τους μιλαν αραβικα αλλα τα κειμενα ειναι γραμμενα στα κοπτκα

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Τωρα αυτο το θεμα με αυτες τις γελοιες ερωτησεις προσφερεται για συζητηση;
Ουτε για θεμα εκθεσης στο λυκειο δεν κανει.
Γιατι ενας φτωχος μαυρος δεν εχει τις ιδες πιθανοτητες μορφωσης με εναν λευκο πλουσιο;  :jerking:
Γιατι ρε τυπε να κανουμε αναπτυξη; Υπαρχει λογος;

Τρεις κοπτες εχω γνωρισει στην Ελλαδα και οι δυο ηταν τρομεροι μπουρδελιαριδες. Και μας ελεγαν μαλακες που αφηνουμε τους μουσουλμανους να ερχονται στην Ελλαδα.

gavelos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2016
Κριτικές
21
Like
655
Πόντοι
326
γνωρίζοντας την αιγυπτο πολύ καλα αφου την εχω επισκεφτεί πολλες φορες εχω να πω πως οι κοπτες είναι το πρωτυπο της χριστιανοσύνης σε ολη την υφηλιο.οσο και αν εμεις οι εξυπνοι προοδευμένοι δυτικοι τους θεωρούμε φανατικούς οι κοπτες είναι πιστοι χριστιανοι οι οποιοι την πιστη τους την εχουν πληρωσει με αιμα.ζουν σε μια χωρα που εχει αλλα 80 εκατομμύρια μουσουλμάνους που σχεδόν το 10% από αυτους είναι φανατικοι μουσουλμάνοι.
ιστορικα τωρα οι κοπτες είναι χριστιανοι ορθοδοξοι οι οποιοι αποκοπηκαν από το τροποποιημενο ευαγγελιο που εγινε με το σχησμα και κρατησαν το ευαγγελιο όπως ηταν γραμμενο αρχικα εξου είναι και παλαιοημερολογητες.
οι κοπτες δεν απεχθάνονται τους δυτικούς χριστιανους ισα ισα που τρεφουν συμπαθεια γι αυτους λογω του ότι κοπτες και δυτικοι είναι ομόθρησκοι σε σχεση με τους συμπατριώτες μουσουλμάνους.
τηρουν κατά γραμμα το ευαγγελιο όπως απαγορεύονται οι προγαμιαίες σχεσεις,οι γυναικες πρεπει να παντρεύονται παρθενες και όλα τα αγορια κανουν περιτομη.επισης τηρουν τη νηστεια κατά γραμμα και η θρησκεια λαμβανει ένα μεγαλο κομματι της καθημερινότητας τους παρολο που δεχονται διωγμούς και θρησκευτικο ρατσισμο καθημερινα.

Mitharadir

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
1
Like
16
Πόντοι
1
Οι Κόπτες στην κυριολεξία βοηθάνε τον πλησίον τους.Εδώ πως ένα Κόπτης στην Αθήνα βοήθησε μια κοπέλα που είχε πέσει θύμα sex trafficking.

Mitharadir

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
1
Like
16
Πόντοι
1
Οι Κόπτες είναι 15% του πλυθησμού της Αιγύπτου η αλλιώς 13.000.000 άτομα σε σύνολο 90.000.0000 αιγυπτιακού πλυθησμού. Υπάρχουν εκτός από Αιγύπτιοι Κόπτες και Αιθίοπες Κόπτες που στην Αιθιοπία οι Αιθίοπες Κόπτες αποτελούν την πλειοψηφία του πλυθησμού της χώρας μάλιστα. Το ότι οι Κόπτες είναι θρήσκοι οφείλεται στο ότι κατάγονται από χώρες όπως η Αίγυπτος όπου αποτελούν μειονότητα η από χώρες όπως η Αιθιοπία που αποτελούν πλειοψηφία. Ψάχνουν και παντρεύονται παρθένες και μένουν παρθένοι μέχρι το γάμο. Τώρα γιατί αυτό δεν ξέρω.Η θρησκευτικότητα τους φαίνεται από όταν αρνούνται να αλλαξοπιστησουν και προτιμούν να πεθάνουν:
Και από το ότι παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις από τζιχαντιστες συνεχίζουν να αψηφούν το θάνατο και να πηγαίνουν εκκλησία. Βέβαια υπάρχουν και λίγα ατυχή περιστατικά όπως το ότι είχα ακούσει για ένα Κοπτη Αιγύπτιο να βιάζει μια Αίγυπτια μουσουλμάνα κοπέλα. Για τους Κόπτες της Αιθιοπίας που στην Αιθιοπια είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας δεν ξέρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom