Νέα

AIDS BREAKTHROUGH

• Μέλος που άνοιξε το νήμα papaz
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stronzo

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
31
Like
0
Πόντοι
11
συμφωνα με αυτό αλλα και πολλά άλλα όπως το ο hiv ΔΕΝ ειναι ανιχνευσιμος. τα τεστ για τον HIV δεν ανιχνευουν τον ιο αλλα τα αντισωματα απεναντι στον ιο. το AIDS ειναι αυτο που προκαλειται και καλα απο τον hiv αλλα στην ουσια το ανοσοποιητικο συστημα καταστρεφεται απο τα φαρμακα (χημειοθεραπειες) που παίρνουν οι φορεις. το ντοκυμαντερ αυτο κυκλοφορει και στα τορρεντς δεν το εχω δει ακομα το εχω κατεβασει ομως ειναι πολυ ενδιαφερον.

jackass5

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Like
0
Πόντοι
6
συμφωνα με αυτό αλλα και πολλά άλλα όπως το ο hiv ΔΕΝ ειναι ανιχνευσιμος. τα τεστ για τον HIV δεν ανιχνευουν τον ιο αλλα τα αντισωματα απεναντι στον ιο. το AIDS ειναι αυτο που προκαλειται και καλα απο τον hiv αλλα στην ουσια το ανοσοποιητικο συστημα καταστρεφεται απο τα φαρμακα (χημειοθεραπειες) που παίρνουν οι φορεις. το ντοκυμαντερ αυτο κυκλοφορει και στα τορρεντς δεν το εχω δει ακομα το εχω κατεβασει ομως ειναι πολυ ενδιαφερον.
για αυτο εσυ να γαμας ακαποτα, να μοιραζεσαι συριγκες και να κανεις ο,τι extreme υπαρχει με τα παραγωγα του αιματος!!!!!...αφου δεν υπαρχει το αιδσ!!!!....βεβαια το οτι πεθαιναν χιλιαδες ανθρωποι μεχρι τα μεσα του 90 οπου βγηκαν τα πρωτα αντιρετρωικα φαρμακα δεν σου λεει τπτ. !!! Ουτε οτι μεχρι το 96 πεθαιναν στην ελλαδα κατα μεσο ορο 150 ανθρωποι το χρονο ενω τα τελευταια χρονια ο μεσος ορος ειναι 20 ατομα!( και οι περισσοτεροι χρηστες ενδοφλεβιων , δλδ εχουν ηδη χαμηλο ανοσοποιητικο)

κοιτα κατι μαλακες που κυκλοφορουν , βλεπουν ενα ντοκυμαντερ που εβγαλαν καποιοι για να τα οικονομησουν και τα εχουν πιστεψει!!!

stronzo

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
31
Like
0
Πόντοι
11
για αυτο εσυ να γαμας ακαποτα, να μοιραζεσαι συριγκες και να κανεις ο,τι extreme υπαρχει με τα παραγωγα του αιματος!!!!!...αφου δεν υπαρχει το αιδσ!!!!....βεβαια το οτι πεθαιναν χιλιαδες ανθρωποι μεχρι τα μεσα του 90 οπου βγηκαν τα πρωτα αντιρετρωικα φαρμακα δεν σου λεει τπτ. !!! Ουτε οτι μεχρι το 96 πεθαιναν στην ελλαδα κατα μεσο ορο 150 ανθρωποι το χρονο ενω τα τελευταια χρονια ο μεσος ορος ειναι 20 ατομα!( και οι περισσοτεροι χρηστες ενδοφλεβιων , δλδ εχουν ηδη χαμηλο ανοσοποιητικο)

κοιτα κατι μαλακες που κυκλοφορουν , βλεπουν ενα ντοκυμαντερ που εβγαλαν καποιοι για να τα οικονομησουν και τα εχουν πιστεψει!!!

μεγαλε πρωτα απολα δε σε εβρισα
δευτερον δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα σχετικα με την ταινια αν διαβασεις καλυτερα λεω οτι δεν την εχω δει ακομα
τριτον σε παραπεμπω σε πηγες για να δεις εσυ και αλλοι και να βγαλετε τα δικα σας συμπερασματα και να τα συζητησουμε και εδω γιατι ειναι ενα θεμα εξαιρετικα ενδιαφερον
δε γαμαω ακαποτα ουτε πινω πρεζες κλπ
όπως ειπες οι πρωτοι πεθαναν οταν βγηκαν τα αντιρετροικά aka χημειοθεραπείες δηλαδη πεθαναν αφου τα πήρανε

τελος: δεν ισχυριζομαι ότι δεν ειπάρχει aids και hiv μαθε να διαβαζεις λέω ξεκαθαρα ''συμφωνα με αυτα το hiv aids κλπ κλπ''

αν εγω ειμαι μια φορα μαλακας επειδη πιστευω ενα ντοκυμαντερ (που δεν εχω δει ακομα) εσυ εισαι 2 φορες (και στο λεω φιλικα) που αμεσως με εκραξες και εβγαλες τα δικα σου συμπερασματα. ασε που το nick σου τα λέει όλα... θα σε συμβουλευα να το δεις το ντοκυμαντερ και να διαβασεις και στο hivwave 5-10 πραματα για να προβληματιστείς και μόνο!
δηλαδη οι γιατροι που μιλάνε μεσα και λένε ότι Ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ αυτό δεν σε προβληματίζει?

σκεψου λίγο και μετα κράξε με όσο θες

δηλαδη αποκλειεις το γεγονός να παιζει μια πλεκτανη φαρμακοβιομηχανιων για να τα κονομησουν αυτοι? με τον H1N1 δεν ειδες τί εγινε? κουραφεξαλα η κλασσικη γριππη ειναι είναι πιο επικυνδυνη απο την γριππη Η1Ν1...

δες διαβασε και μετα φιλε μου κραξε με όσο θες αλλα πρωτα σκεψου

jackass5

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Like
0
Πόντοι
6
οκ, sorry αν θιχτηκες για το μαλακας.

αλλα δεν μπορω να ακουω μαλακιες οτι δεν υπαρχει το αιδσ.

και εγω δεν εγραψα πουθενα οτι πεθαινε ο κοσμος στα μεσα του 90 επειδη ξεκινησαν τα φαρμακα! εγραψα οτι πεθαιναν ως τοτε! και μετα υπηρξε μειωση! δες και το διαγραμμα.
ο =μπιλι μπο που πεθανε το 87  δεν νομιζω να πεθανε επειδη του δωσανε φαρμακα που δεν υπηρχαν τοτε, ουτε το ιδιο και ο μερκιουρι το 91.

βρες ενα σιτε με φορεις στο ιντερνετ απο ελλαδα και πες τους για τους αρνητες του αιδσ , γι ατο συγκεκριμενο σιτε και πεσ τους ακομα ποσο επικυνδινα ειναι τα φαρμακα που παιρνουν να δεις τι εχεις να ακουσεις. Η επικινδυνοτητα των φαρμακων αυτων ειναι μετα τα 20 χρονια χρησης.

και γιατι εισαι τοσο σιγουρος οτι αυτη που γραφουν εκει μεσα ειναι γιατροι????
και ποιος σου ειπε οτι αυτοι που εχουν αιδσ κανουν χημιοθεραπειες???φαρμακα περνουν.

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΤ!!! π.χ. αν εσυ τωρα πηγαινες να κανεις τεστ για ανεμοβλογια που λογικα την περασες μικρος, αντισωματα θα σου ψαξουν και οχι τον ιο varicella που προκαλει την ανεμοβλογια.
Και οι συγκεκριμενοι που παραπληροφορουν τον κοσμο με τα αντισωματα δεν γραφουν οτι αμεσως μολις σου βρουν αντισωματα σου κανουν μετρηση ιικου φορτιου(viral load)  που λεει ποσο ιος κυκλοφορει στο αιμα σου.
Αν εχεις αποριες πηγαινε στο συγγρος και ρωτα  λοιμωξιολογους, απαντανε στα παντα.

stronzo

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
31
Like
0
Πόντοι
11
φιλτατε αυτοι που γραφουν μεσα ειναι ΚΑΙ γιατροι στο house of numbers μιλανε επιστημονες και ασθενεις που οταν ξεκινησαν τα φαρμακα γιναν χαλια και οταν τα σταματησανε ισιωσανε.

υπαρχουν ασθενεις οι οποιοι υπηρξαν οροθετικοι και πλεον δεν ειναι

εγω δεν ειμαι γιατρος και δε μπορω να κρινω σιγουρα ομως αυτα με προβληματιζουν

αυτα που αποκαλεις ''φαρμακα'' ειναι χημικα το ΑΖΤ ειναι χημειοθεραπεια επι της ουσιας

δεν λεω οτι δεν υπαρχει ο HIV λεω οτι δεν ειναι ανιχνευσιμος, αυτο που δεν εχει αποδειχθει συμφωνα με το ντοκυμαντερ απο καποια κομματια που εχω δει ειναι ότι ο ΗΙV δεν ειναι η αιτια για την καταστολη του ανοσοποιητικου συστηματος

δες εδω τι λεει αυτος κυριος που ειναι ΓΙΑΤΡΟΣ

εμενα αυτα που λεει με προβληματίζουν

δες και αυτο που μιλάει παλι ΓΙΑΤΡΟΣ και κανει σεξ με την γυναικα του ΠΡΩΗΝ οροθετικη χωρις προφυλακτικο και δεν εχει κολλησει τιποτα

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Δε ξερω τι λετε εσεις μαγκες,παντως ο παθολογος μου που ειναι διακεκριμενος επιστημονας και υπηρξε διευθυντης του Ελληνικου κεντρου λοιμωξεων για 1,5 χρονο,μου ειπε οτι δεν εχει καταγραφει κανενα κρουσμα AIDS στην Ελλαδα,απο ετεροφυλικη "φυσιολογικη" ερωτικη πραξη.
Ολα τα κρουσματα ηταν απο μεταγγισεις μολυσμενου αιματος,κοινη χρηση συριγκας στους ναρκομανεις και ετεροφυλικο η ομοφυλικο ΠΡΩΚΤΙΚΟ σεξ...
Αυτα...

stevegr(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2009
Κριτικές
5
Like
9
Πόντοι
16
Δε ξερω τι λετε εσεις μαγκες,παντως ο παθολογος μου που ειναι διακεκριμενος επιστημονας και υπηρξε διευθυντης του Ελληνικου κεντρου λοιμωξεων για 1,5 χρονο,μου ειπε οτι δεν εχει καταγραφει κανενα κρουσμα AIDS στην Ελλαδα,απο ετεροφυλικη "φυσιολογικη" ερωτικη πραξη.
Ολα τα κρουσματα ηταν απο μεταγγισεις μολυσμενου αιματος,κοινη χρηση συριγκας στους ναρκομανεις και ετεροφυλικο η ομοφυλικο ΠΡΩΚΤΙΚΟ σεξ...
Αυτα...

δηλαδη εαν γαμαμε μουνι δεν κολαμε και εαν γαμαμε κωλο κολαμε???????  :priest:

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
υπάρχουν ακόμη τύποι που πιστεύουν ότι υπάρχει ιός HIV?Μήπως υπάρχει και κανείς που πιστεύει ότι τα κράτη δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τις συντάξεις των ασφαλισμένων τους?Μήπως υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι όλα αυτά που γίνονται σε οικονομικό παγκόσμιο επίπεδο συνέβησαν,συμβαίνουν ή θα συμβούν τυχαία χωρίς κάποιο απώτερο σκοπό που όμως ποτέ δεν ειναι αυτό που αναλύεται από τους εκάστοτε αναλυτές,δημοσιογράφους?Άρα μήπως υπάρχουν ακόμη κορόιδα-θύματα-παραπληροφορημένοι έρμαια της παγκόσμιας "θέλησης"?

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
υπάρχουν ακόμη τύποι που πιστεύουν ότι υπάρχει ιός HIV?Μήπως υπάρχει και κανείς που πιστεύει ότι τα κράτη δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τις συντάξεις των ασφαλισμένων τους?Μήπως υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι όλα αυτά που γίνονται σε οικονομικό παγκόσμιο επίπεδο συνέβησαν,συμβαίνουν ή θα συμβούν τυχαία χωρίς κάποιο απώτερο σκοπό που όμως ποτέ δεν ειναι αυτό που αναλύεται από τους εκάστοτε αναλυτές,δημοσιογράφους?Άρα μήπως υπάρχουν ακόμη κορόιδα-θύματα-παραπληροφορημένοι έρμαια της παγκόσμιας "θέλησης"?

Σκληροπυρινικος κ λαθος στο πρωτο

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Σκληροπυρινικος κ λαθος στο πρωτο

σκληροπυρηνικός πάντα,λάθος πολλές φορές,ιός HIV ομως που προκαλεί ανοσοκαταστολή δεν υπάρχει όσο και να χτυπιούνται μερικοί.Φάρμακα και χημείες που τα γαμάνε όλα υπάρχουν ναι.Και ειναι άφθονα όπως θα ξερεις και σύ.Για πές μας τί ήταν τα ΑΖΤ που χορηγούσαν στους υποτιθέμενους "πρώτους ασθενείς"?

Stardust_73

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
7
Πόντοι
6
ρε αντε απο δω που θα κοψουμε και το μπουροκωλι..
Κωλο και ξερο ψωμι ρεεεεε , με καποτα εστω

saras

Μέγας
Εγγρ.
1 Απρ 2008
Κριτικές
11
Like
134
Πόντοι
4.160
η αληθεια ειναι οτι αν αυτος ο ιος (αγνωστο πως πραγματικα προηλθε, εκτος αν πιστευετε οτι προηλθε απο τους πιθηκους........ :grin:)
υπαρχει με την μορφη που μας λενε, τοτε ολοι θα επρεπε να εχουμ αυτο τον ιο.να ειμαστε φορεις.με ποσες γκομενες το εχετε κανει ακαποτα?και αυτες με ποσους αλλους πριν?και αυτοι με ποσες αλλες πιο πριν, κτλ..με αυτη την λογικη ο μισος πληθυσμος θα επρεπε να ειναι φορεις.σπροφανως υπαρχει αυτος ο ιος, αλλα δεν πιστευω οτι κολλαει ακριβως ετσι οπως μας το λενε.μεσω του αιματος προφανως μεταδιδεται, και αυτο οχι σιγουρα και ισως οχι εμ την πρωτη φορα.μεσω των υγρων (σπερματικων και κολπικων) δειχνει εξαιρετικα απθανο και δυσκολο.εξαλλου και στην ελλαδα, απο τα επισημα κρουσματα, το 80 τοις εκατο ειναι ομοφυλλοφιλοι.το πιο λογικο θα ηταν να ειναι το αναποδο...πιο πολυ να ανησυχουμε για καμια ηπατιτιδα μην κολλησουμε η κατι αλλο σεξουαλικως μεταδιδομενο, παρα για τον HIV.

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
η αληθεια ειναι οτι αν αυτος ο ιος (αγνωστο πως πραγματικα προηλθε, εκτος αν πιστευετε οτι προηλθε απο τους πιθηκους........ :grin:)
υπαρχει με την μορφη που μας λενε, τοτε ολοι θα επρεπε να εχουμ αυτο τον ιο.να ειμαστε φορεις.με ποσες γκομενες το εχετε κανει ακαποτα?και αυτες με ποσους αλλους πριν?και αυτοι με ποσες αλλες πιο πριν, κτλ..με αυτη την λογικη ο μισος πληθυσμος θα επρεπε να ειναι φορεις.σπροφανως υπαρχει αυτος ο ιος, αλλα δεν πιστευω οτι κολλαει ακριβως ετσι οπως μας το λενε.μεσω του αιματος προφανως μεταδιδεται, και αυτο οχι σιγουρα και ισως οχι εμ την πρωτη φορα.μεσω των υγρων (σπερματικων και κολπικων) δειχνει εξαιρετικα απθανο και δυσκολο.εξαλλου και στην ελλαδα, απο τα επισημα κρουσματα, το 80 τοις εκατο ειναι ομοφυλλοφιλοι.το πιο λογικο θα ηταν να ειναι το αναποδο...πιο πολυ να ανησυχουμε για καμια ηπατιτιδα μην κολλησουμε η κατι αλλο σεξουαλικως μεταδιδομενο, παρα για τον HIV.

κάτι μας είπες φίλτατε!

averkios

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
63
Πόντοι
1
Η  γνωστή ιστορία της δημοσιογραφου Μ Παπαγιαννιδού .Όταν διαγνωστηκε απο τον ιο ειπε στο γιατρο της να γνωρισει αλλους αντρεσ ετεροφιυλοφιλους για να  μπορει να συναψει σχεσεις και διαπιστωσε οτι δεν υπηρχε κανενας ετεροφυλοφιλος που να ηταν φορεας ,εκτος απο ναρκομανεις και η συνεχεια στο
hivwave.gr ,oπως και τα παρακατω που αντιγραφω

Mύθοι γύρω από το AIDS

1. Ο ιός "HIV" ευθύνεται για το λεγόμενο AIDS.

Οχι, δεν υπάρχουν πουθενά οι επιστημονικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Περισσότερα στο Inventing the AIDS Virus ("Εφευρίσκοντας τον ιό του AIDS") του Dr. Peter Duesberg (1996), καθηγητή μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποψήφιου για Νόμπελ για την ανακάλυψη της ογκογένεσης.

2. Οι ετεροφυλόφιλοι άντρες "μολύνονται από τον ιό" μέσω κολπικής επαφής.

Κανείς δεν μολύνεται από τίποτα. Το θέμα είναι ποιοί βγαίνουν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων χωρίς λόγο. Εδώ και 10 χρόνια προσπαθούσα να βρω τον όμοιό μου στο αντίθετο φύλο και έπεφτα διαρκώς πάνω σε γυναίκες, ομοφυλόφιλους, αιμοφιλικούς και ναρκομανείς, γιατί αυτούς διαλέγει το τεστ αντισωμάτων στον δυτικό κόσμο. Σήμερα έχει πάψει να με απασχολεί. Περισσότερα στο Lack of Evidence for Transmission of Human Immunodeficiency Virus Through Vaginal Intercourse, Archives of Sexual Behavior  του Stuart Brody (1995), όπου προφανώς επιχειρείται να εξηγηθεί το φαινόμενο με βάση τον ιό HIV που δεν υπάρχει.

3. Το AIDS στην Αφρική έχει εξελιχθεί σε πανδημία.
Οχι, αφού εκεί ονομάζονται AIDS όλες οι προϋπάρχουσες κακουχίες. Περισσότερα: AIDS in Africa: distinguishing fact and fiction by Eleni Papadopulos-Eleopulos, Valendar Turner, John Papadimitrious.

4. Ο "ιός ΗΙV" ανιχνεύεται από συγκεκριμένα τεστ.

Οχι. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές γράφουν στις εσώκλειστες οδηγίες του τεστ ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για διάγνωση του HIV. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει τεστ που να ανιχνεύει τον HIV ή τα αντισώματά του. Περισσότερα στο Questions on HIV Antibody Tests του Matthew Irwin και στο βίντεο  About the HIV Tests.

5. Οι διεθνείς οργανισμοί γνωρίζουν την αλήθεια και την πραγματική στατιστική εικόνα.

Οχι. Ολα τα στατιστικά του AIDS βασίζονται σε προγράμματα υπολογιστών και κατ' εκτίμησιν αριθμολογία. Περισσότερα στο Serious Adverse Events: An Uncensored History of AIDS  της Celia Farber. (2006)

6. To AIDS είναι αναγκαίο κακό, αφού έτσι πιστεύουν όσοι μιλούν γι΄αυτό.

Οχι. Είναι ένα ψέμα που συντηρείται μέσα από τα ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα. Περισσότερα:  Συνέντευξη Τύπου  στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου 2006.

7. Υπάρχει επιστημονική ομοφωνία για το AIDS

Oχι. Περισσότεροι από 4.000 επιστήμονες, πρώην ερευνητές του AIDS και δημοσιογράφοι περιλαμβάνονται στο rethinkers. Μια δημόσια αντιπαράθεση (debate) δέκα επιστημόνων από την κάθε πλευρά θα μπορούσε να οδηγήσει στη λύση. Αρκεί να υπάρξει γενική απαίτηση για κάτι τέτοιο. Περισσότερα στο
8. Το AIDS έχει ανάγκη από περισσότερα χρήματα για την έρευνα.
Οχι. Τα χρήματα δίνονται σε λάθος κατεύθυνση επί 25 χρόνια.

9. Το AIDS είναι προϊόν συνωμοσίας.
Οχι, είναι αυτό που περιγράφουν οι συγγραφείς John Stauber & Sheldon Rampton στο βιβλίο τους "Trust Us, We're the Experts! How Industry Manipulates Science and Gambles with your Future",  Penguin, New York 2002. Στα ελληνικά: "Πιστέψτε μας, είμαστε ειδικοί. Πώς η βιομηχανία χειραγωγεί  την επιστήμη και παίζει στα χαρτιά το μέλλον σας".

10. Με τα νέα φάρμακα παρατείνεται η ζωή των οροθετικών.

Οχι, αλλά - εξ ιδίας πείρας - με τα νέα φάρμακα παρατείνεται η περίοδος που περιμένεις να πεθάνεις. Εχει μειωθεί η τοξικότητά τους, οπότε αντί να γίνεσαι σκιάχτρο και να πεθαίνεις μέσα σε τρεις μήνες, πρέπει να παραμένεις αόρατος στην κοινωνία για πολύ καιρό και κανείς να μην μάθει ποτέ ότι πέθανες από AIDS.

11. Το AIDS έχει ανάγκη από φιλανθρωπία

Οχι. Η dr. Rebecca Culshaw το 2006 έκανε λόγο για ιατρικής φύσεως γενοκτονία μεταμφιεσμένη σε φιλανθρωπία για τον Τρίτο Κόσμο - τα τοξικά φάρμακα του AIDS δίνονται σε ανθρώπους που ήδη λιμοκτονούν χωρίς να έχουν τον "ιό". Οι κυβερνήσεις καταβάλλουν το ποσό που χρειάζεται για να "σώσουν"  τον λαό
τους.

Λύση

Toυ πρώην γερουσιαστή της Αριζόνα Stephen Davis, συγγραφέα του

βιβλίου "H δίκη του AIDS" 2006, από το νέο βιβλίο του “Are you positive?” 2007

---

Επίμετρο: Θέλεις να κάνεις κάτι;

....

Αν έχεις διαγνωστεί οροθετικός, υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΝΑΙ! Είναι πολλά αυτά που μπορείς και πρέπει να κάνεις. Διάβασε την παρακάτω λίστα πληροφοριών και αν βρεις ένα ή δύο σημεία που έλειπαν από όσα σου είπαν, υπάρχει μια σχετική πρόταση για σένα στο τέλος αυτής της σελίδας:

1. Δεν με πληροφόρησαν για τους κινδύνους που ενέχει το τεστ αντισωμάτων για τον ιό HIV (τον κίνδυνο να καταστρέψεις τη ζωή σου κατά λάθος), όπως έχουν διατυπωθεί από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Λος Αντζελες στο επίσημο σάιτ του.

2. Δεν με πληροφόρησαν ότι το τεστ αντισωμάτων για τον HIV δεν έχει λάβει επίσημη έγκριση από τον αρμόδιο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

3. Δεν με πληροφόρησαν ότι το λεγόμενο τεστ για τον ιό HIV δεν είναι τεστ για τον ιό HIV, αλλά για τα αντισώματά του.

4. Δεν με πληροφόρησαν ότι καμία μέθοδος ανίχνευσης τέτοιων αντισωμάτων στο ανθρώπινο αίμα δεν έχει εγκριθεί επισήμως, όπως άλλωστε αναγράφεται στην ετικέτα του ELISA τεστ αντισωμάτων. Ούτε και μου έδειξαν αυτή την ετικέτα.

5. Δεν με πληροφόρησαν ότι οι πρωτεϊνες που ανιχνεύονται με αυτό το τεστ δεν έχουν ποτέ αποδειχτεί ότι είναι πρωτεϊνες ειδικές ή μοναδικές στον ιό HIV ή ότι σχετίζονται ειδικά με αυτόν.

6. Δεν με πληροφόρησαν ότι κανένα τεστ ανίχνευσης για τον HIV δεν έχει ποτέ λάβει επίσημη έγκριση. Δηλαδή δεν υπάρχει έρευνα ελέγχου που να έχει αποδείξει ότι όσοι προκύπτουν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων διαθέτουν στο αίμα τους τον ιό HIV ενώ όσοι προκύπτουν αρνητικοί στο τεστ δεν τον έχουν.

7. Δεν με πληροφόρησαν ότι, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το τεστ HIV ELISA μπορεί να φέρει λάθος αποτέλεσμα στο 90% των περιπτώσεων. Ούτε μου είπαν τι συνέπειες θα έχει για τη ζωή μου ένα τέτοιο λάθος.

8. Δεν με πληροφόρησαν ότι υπάρχουν πάνω από 70 λόγοι για να προκύψει λάθος θετικό αποτέλεσμα στο τεστ, ώστε να μην το κάνω αν διαθέτω κάποιον από τους 70 αυτούς λόγους στο ενεργητικό μου.

9. Δεν με πληροφόρησαν ότι ένα θετικό αποτέλεσμα δείχνει μόνο ότι διαθέτω τα αντισώματα στον ιό  HIV. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα αντισώματα σε έναν ιό δείχνουν ανοσία στον ιό. Δεν μου έδειξαν κάποια επιστημονική μελέτη ή τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο ειδικά στην περίπτωση του HIV.

10. Δεν με πληροφόρησαν ότι το αμερικανικό υπουργείο Υγείας (CDC) αποφάσισε αυθαίρετα το 1987 πως τα τεστ αντισωμάτων στον ιό HIV δείχνουν μόλυνση από τον ιό HIV χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τις επιστημονικές αποδείξεις γι’ αυτό.

11. Δεν με πληροφόρησαν ότι το επιβεβαιωτικό Western Blot τεστ αντισωμάτων διαφέρει από εργαστήριο σε εργαστήριο. Ούτε μου είπαν με ποιο σκεπτικό ο γιατρός μου αποφάσισε ότι τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ήταν σωστά στη δική μου περίπτωση και με ποια επιστημονικά δεδομένα έλαβε αυτή την απόφαση.

12. Δεν με πληροφόρησαν ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αναγνώσεις ένα τεστ Western Blot με βάση τα διαφορετικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται κατά τόπους. Αλλιώς ερμηνεύονται με βάση τα κριτήρια του CDC, αλλιώς  με βάση τα κριτήρια Ερυθρού Σταυρού, αλλιώς με βάση τα κριτήρια του FDA (του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Ούτε μου είπαν ποια κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν στην περίπτωση του δικού μου τεστ και με βάση ποια επιστημονικά δεδομένα ήταν σωστή η διάγνωση στην περίπτωσή μου.

13. Δεν με πληροφόρησαν ότι στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες έχει απαγορευτεί το Western Blot τεστ αντισωμάτων, ούτε μου είπαν γιατί συνέβη αυτό.

14. Δεν με πληροφόρησαν ότι τα λεγόμενα τεστ για το «ιικό φορτίο» στο αίμα μου χρησιμοποιούν τα ίδια «καλούδια» για να περιγράψουν τις ίδιες μη αναγνωρισμένες, μη ειδικές πρωτείνες που βρίσκουμε και στα τεστ αντισωμάτων για τον HIV, συνεπώς δεν αποτελούν ένδειξη για την ύπαρξη του ιού στο αίμα μου. Και δεν μου έδειξαν την ετικέτα αυτού του τεστ που έγραφε ότι ¨δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να πιστοποιεί την ύπαρξη του ιού στο αίμα ή τη μόλυνση από τον ιό¨. Ούτε μου εξήγησε ο γιατρός μου γιατί το χρησιμοποίησε παρά την αρνητική υπόδειξη ή ποιές επιστημονικές μελέτες τον έπεισαν ότι παρουσιάζει πράγματι το «ιικό φορτιό» του HIV.

15.  Δεν με πληροφόρησαν ότι τα αποτελέσματα στο τεστ για το ιικό φορτίο ποικίλλουν σημαντικά από εργαστήριο σε εργαστήριο, ούτε μου είπαν με βάση ποια στοιχεία αποφάσισαν ότι τα δικά μου αποτελέσματα ήταν σωστά και ποιες  είναι οι επιστημονικές αποδείξεις.

16. Δεν με πληροφόρησαν ότι άνθρωποι που προέκυψαν αρνητικοί στον HIV  με τα τεστ ELISA και  WESTERN BLOT, βρέθηκαν να έχουν υψηλό δείκτη του ιού HIV στο αντίστοιχο τεστ ιικού φορτίου. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει, λοιπόν, και αυτό το τεστ;

17. Δεν με πληροφόρησαν ότι τα τεστ ιικού φορτίου απέτυχαν στο 90% των περιπτώσεων να υποδείξουν την πτώση των Τ4 κυττάρων, και πέτυχαν μόνο στο 4%-6% των περιπτώσεων να υποδείξουν την «προέλαση της αρρώστιας» (AIDS). Δεν με πληροφόρησαν γιατί ο γιατρός μου αποφάσισε ότι στην περίπτωσή μου το τεστ για το ιικό φορτίο δείχνει την «προέλαση της αρρώστιας».

18. Δεν με πληροφόρησαν ότι ο αριθμός των Τ4 κυττάρων (που δείχνει την ανοσοποιητική επάρκεια του οργανισμού) έχει μεγάλες αυξομειώσεις από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Επίσης δεν με πληροφόρησαν ότι απολύτως υγιείς άνθρωποι μπορεί να έχουν χαμηλό αριθμό Τ4 κυττάρων. Ούτε με πληροφόρησαν γιατί ο γιατρός μου αποφάσισε ότι ο δικός μου αριθμός Τ4 κυττάρων είναι ενδεικτικός οποιασδήποτε κατάστασης, πόσο μάλλον ένδειξης του AIDS, και με βάση ποια επιστημονικά κριτήρια έκανε κάτι τέτοιο.

19. Δεν με πληροφόρησαν ότι η διάγνωση του AIDS  στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να βασιστεί μόνο σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην εξέταση για τον HIV και έναν  αριθμό Τ4 κυττάρων κάτω από 200. Επίσης δεν με πληροφόρησαν ότι αυτός ο ορισμός του AIDS δεν έγινε αποδεκτός σε άλλες χώρες (π.χ. τον Καναδά), και ότι αν πήγαινα στον Καναδά, δεν θα είχα AIDS. Ούτε μου εξήγησε ο γιατρός μου πώς γίνεται μια αρρώστια να αλλάζει ορισμό όταν περνάει τα σύνορα μιας χώρας. Ούτε μου έδωσε επιστημονικές εξηγήσεις που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

20. Με ενημέρωσαν ότι είμαι οροθετικός μόνο με το αποτέλεσμα του ELISA και πριν να ακολουθήσει το WESTERN BLOΤ, παραβιάζοντας τον κανονισμό του CDC (τον οποίο εφαρμόζουμε κι εμείς στην Ελλάδα).

21. Επίσης δεν με πληροφόρησαν ότι τα φάρμακα του AIDS που θα ξεκινούσα, έχουν αποδειχτεί εδώ και πέντε χρόνια πιο θανατηφόρα από τις σχετικές με το AIDS ασθένειες. Δεν με πληροφόρησαν ότι τα καινούργια φάρμακα θεωρούνται χειρότερα από αυτά που δίνονταν πριν 10 χρόνια.

22. Σαν αποτέλεσμα της έλλειψης παροχής αυτών των πληροφοριών πριν από την διεξαγωγή του τεστ αντισωμάτων για τον HIV και πριν από την έναρξη θεραπείας κατά του AIDS, δεν έδωσα ποτέ τη συγκατάθεση κατόπιν ενημέρωσης που δικαιούμουν σαν ασθενής. Βίωσα ψυχικό τραύμα, οικογενειακή πίεση και κοινωνική απόρριψη εξαιτίας της ανεξακρίβωτης θετικής διάγνωσης και θεραπείας κατά του HIV από μέρους του γιατρού μου.

Αν οποιαδήποτε από αυτές τις προτάσεις ισχύουν στην περίπτωσή σας, έχετε κάθε λόγο να συντάξετε μια επίσημη αίτηση παραπόνων για τον γιατρό, το νοσοκομείο ή την κλινική, επειδή παραβιάστηκε το δικαίωμά σας να έχετε συγκατάθεση κατόπιν πληροφόρησης για τη θεραπεία σας. Αυτά τα παράπονα συντάσσονται σύμφωνα με τον κανονισμό του Συλλόγου Ιατρών της κάθε χώρας και συνήθως οδηγούν σε ανοιχτή ακρόαση των εμπλεκομένων, ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε αφαίρεση της άδειας του γιατρού.

- Είναι νέα ασθένεια το AIDS;

Αντίθετα με τη διαδεδομένη αντίληψη, το  AIDS δεν είναι καινούργιο και δεν είναι ασθένεια. Είναι ένα όνομα που δόθηκε από το  Centers for Disease Control (CDC) σε μια συλλογή από 47 ήδη γνωστές αρρώστιες, μεταξύ των οποίων ο έρπης, η διάρροια, κάποιες πνευμονίες, κάποιοι καρκίνοι, η φυματίωση και άλλες. Αυτές οι αρρώστιες τώρα καλούνται AIDS αν βρεθούν σε άτομο που έχει προκύψει θετικό στο τεστ αντισωμάτων για τον HIV.
Με άλλα λόγια η πνευμονία σε ένα άτομο που προέκυψε αρνητικό στο τεστ αντισωμάτων λέγεται πνευμονία, ενώ σε ένα άτομο που βγήκε θετικό στο τεστ αντισωμάτων λέγεται AIDS.  Στην πρώτη περίπτωση αντιμετωπίζεται με την αντιβίωση της πνευμονίας και θεωρείται θεραπεύσιμη, στη δεύτερη δίνεται η αντιβίωση της πνευμονίας και παράλληλα αρχίζει «η θεραπεία του AIDS» με τα διάφορα αντιρετροϊκά φάρμακα (χημειοθεραπείες) εφ' όρου ζωής.

- Eφόσον οι άντρες είναι οι τυχεροί της υπόθεσης όπως λέτε και δεν μολύνονται, τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους ομοφυλόφιλους άνδρες και αυτοί μολύνονται;

Κανείς δε μολύνεται από τίποτα. Το τεστ αντισωμάτων για τον HIV δεν ανιχνεύει τον HIV. Ούτε τα αντισώματά του ανιχνεύει. Τι ανιχνεύει, κανείς δεν ξέρει. Γι' αυτό και έχει προκηρυχτεί βραβείο 50.000 δολαρίων ΗΠΑ για όποιον βρει τη μελέτη που παρουσιάζει τις αποδείξεις ότι το τεστ κάνει αυτό που λέει.

Το θέμα είναι ότι οι ετεροφυλόφιλοι άντρες δεν προκύπτουν οροθετικοί. Δηλαδή παίρνουν αρνητική απάντηση στο τεστ αντισωμάτων για τον HIV.

Γιατί επέλεξαν να προκύπτει το τεστ θετικό μόνο στις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους ερωτικούς συντρόφους τους, ρωτήστε τον Robert Gallo και την εταιρεία Abbott Laboratories που παρασκευάζουν το τεστ για να μας εξηγήσουν. Ωσπου να φθάσουμε σε αυτό το σημείο ωριμότητας, οι ετεροφυλόφιλοι άντρες δεν κινδυνεύουν να πάθουν τη λαχτάρα που λέγεται AIDS. Ούτε και οι ομοφυλόφιλοι θα κινδύνευαν, αν σταματούσαν να κάνουν το τεστ. Δεν τους απειλεί το AIDS, αλλά το τεστ αντισωμάτων.

- Αν δεν είναι ο HIV η αιτία του AIDS, τι άλλο μπορεί να είναι;

Η θεωρία περί της υπάρξεως ενός ιού που προκαλεί τις ασθένειες που τώρα ονομάστηκαν AIDS αναιρείται από το γεγονός ότι οι ίδιες ακριβώς ασθένειες προκύπτουν και σε άτομα μη οροθετικά. Και η καθεμία είχε από πριν μια ξεχωριστή αιτιολογία εμφάνισης. Τώρα οι ίδιες ασθένειες, εφόσον προκύψουν σε άτομα οροθετικά,  αποδίδονται όλες σε μια αιτία, τον HIV. Αλλά δεν υπάρχει ιός στην ιστορία της ιατρικής που να προκαλεί 30 διαφορετικές ασθένειες.

Δεν είναι κάποιος ιός λοιπόν που προκαλεί το AIDS, είναι το τεστ αντισωμάτων που σε καταδικάζει, το εξαντλητικό άγχος που προκαλείται από μια θανατηφόρα διάγνωση, και η πρώτη κατάρρευση του οργανισμού μετά από όλη αυτή την πίεση. Τότε σου λένε ότι εμφάνισες το AIDS, και ξεκινάς μια άκρως τοξική θεραπεία.

- Για ποιό λόγο θέλουν να μας κοροϊδέψουν  οι Αμερικανοί; Ποιός είναι ο σκοπός τους και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει προβληθεί από τις κυβερνήσεις η άλλη άποψη;

Αντιγράφω από το Πώς νίκησα το AIDS, που είναι ένα ημερολόγιο προσωπικών αποκαλύψεων:
"Τα θαυμαστά αποτελέσματα του φόβου σε καθεστώς δημοκρατίας είχε παρουσιάσει από τη δεκαετία του ’60 ο Εριχ Φρομ. Το θυμήθηκε πάνω στην ώρα ο αδελφός μου. Από παιδί διάβαζε αυτόν τον Γερμανό ψυχοθεραπευτή και εγώ κορόϊδευα. Δεν  χρειαζόμαστε ψυχοθεραπευτές, δήλωνα, και δεν μπορούσα να καταλάβω τι του έβρισκε. Πήγε και μου έφερε τώρα το ισχνό τομίδιο: Εριχ Φρομ, Να έχεις ή να Είσαι (εκδόσεις Μπουκουμάνη, 1978):

«Το πόσο καταπιεστικοί ή φιλελεύθεροι είναι οι νόμοι και ποια μέτρα παίρνονται για την επιβολή τους, έχει μικρή σημασία σε σχέση με το κεντρικό θέμα: οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να φοβούνται την εξουσία όχι μόνο στο πρόσωπο των αξιωματούχων, που ¨επιβάλλουν το νόμο¨ γιατί οπλοφορούν. Αυτός ο φόβος δεν αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λειτουργία του κράτους. Ο πολίτης πρέπει να εσωτερικεύσει αυτό το φόβο και να μετατρέψει την υπακοή σε ηθική και θρησκευτική κατηγορία: την αμαρτία.

Οι άνθρωποι σέβονται τους νόμους όχι μόνο γιατί φοβούνται, αλλά γιατί αισθάνονται ένοχοι για την ανυπακοή τους. Το αίσθημα αυτό της ενοχής μπορεί να ξεπεραστεί με τη συγχώρεση, που μόνο η εξουσία μπορεί να δώσει. Οι συνθήκες για μια τέτοια συγχώρεση είναι: ο αμαρτωλός μετανοεί, τιμωρείται και με την αποδοχή της τιμωρίας ξαναϋποτάσσεται. Η ακολουθία: αμαρτία (ανυπακοή) - αίσθημα ενοχής – νέα υποταγή (τιμωρία) – συγχώρεση, είναι ένας φαύλος κύκλος, στο βαθμό που κάθε πράξη ανυπακοής οδηγεί σε μεγαλύτερη υπακοή..."

Τη δεκαετία του '50 στην Αμερική θριάμβευσε ο Μακαρθισμός. Το AIDS τώρα είναι ιατρικός μακαρθισμός. Και έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη, λόγω παγκοσμιοποίησης.

- Είναι προϊόν συνωμοσίας το AIDS;

Η ιδέα για την ύπαρξη του ιού HIV ήταν μια πολιτική απόφαση. Και όλη η εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου ανά την υφήλιο για την εμφάνιση μιας νέας ασθένειας και την ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής, χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Εφόσον έφτασε με τα πρώτα φάρμακα κατά του "ιού"  να είναι μια επιχείρηση με τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναπτύχθηκαν όλες οι πρακτικές διαχείρισης προβλημάτων, κάλυψης αναγκών, εξάπλωσης της αγοράς, διαφήμισης του προϊόντος, διεύρυνσης της πελατειακής βάσης, εξασφάλισης κρατικών συμβολαίων. Και αμέσως έχουμε την εξήγηση για πολλές από τις πλευρές του φαινομένου του AIDS.

Οπότε δε χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας για να ερμηνεύσουμε το AIDS, όπως έχει εξελιχθεί. Είναι μια βιομηχανία που κινείται με τους νόμους της αγοράς, ή αλλιώς  "business as usual".

averkios

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
63
Πόντοι
1
Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο μύθος του AIDS

του Liam Scheff, Boston Weekly Dig, May 2003

Μέρος Ι

Το 1984, ο Robert Gallo, ένας ερευνητής του καρκίνου στην υπηρεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας, συγκάλεσε διεθνή συνέντευξη τύπου για να αναγγείλει ότι βρήκε την πιθανή αιτία του AIDS. Υποστήριξε ότι ένας ρετρο-ιός αποκαλούμενος HIV ευθυνόταν για την καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος σε νεαρούς ομοφυλόφιλους και χρήστες ενδοφλέβιων ενέσεων, αφήνοντάς τους απροστάτευτους σε μια σειρά ασθενειών από ιούς και καρκίνους.

Σύμφωνα με το CDC, τη σχετική υπηρεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας (Centers for Disease Control and Prevention), το AIDS δεν είναι ακριβώς αρρώστια αλλά ένα σύνδρομο που μπορεί να προκαλέσει 29 ανεξάρτητες, ήδη γνωστές ασθένειες, μεταξύ των οποίων έρπη, μυκητιάσεις, σαλμονέλα, διάρροιες, πυρετό, γρίπη, φυματίωση, καρκίνο του νεφρού στις γυναίκες, πνευμονία και βακτηριακές μολύνσεις. Το CDC ακόμα περιέγραψε σαν οροθετικούς όσους, χωρίς να έχουν ασθενήσει, εμφάνισαν στην εξέταση να έχουν αριθμό αντισωμάτων (T-cells) μικρότερο από 200. Τα αντισώματα που μετριούνται σε αυτή την εξέταση είναι ένα υποσύνολο των λευκών αιμοσφαιρίων). Συνεπώς η μόνη διαφορά που κάνει κάποιον να διαγιγνώσκεται με AIDS αντί για οποιαδήποτε από τις παραπάνω αρρώστιες, είναι το θετικό τεστ που προκύπτει από την έρευνα του Robert Gallo.

Η θεωρία HIV του Gallo, εντούτοις, δεν θα έμενε η μοναδική υπόθεση για το AIDS, και σύμφωνα με έναν αυξανόμενο αριθμό αρμόδιων επιστημόνων, ερευνητών και ενεργών στελεχών, δεν ήταν καν η καλύτερη. Ηδη 70 χρόνια πριν από τον Gallo, οι ρετροιοί ήταν γνωστοί ως ένα μη τοξικό τμήμα του κυττάρου. Επιπλέον, κανένας ιός δεν θα μπορούσε να προκαλεί την ίδια στιγμή μια ασθένεια σαν την πνευμονία, όπου τα κύτταρα καταστρέφονται, μαζί με έναν καρκίνο σαν το σάρκωμα Kaposi, όπου τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται γοργά.

Αυτοί οι επιστήμονες τώρα υποστηρίζουν ότι η θεωρία του Gallo που εξισώνει τον HIV με το AIDS είναι εσφαλμένη και ότι η θεραπεία 29 ανεξάρτητων ασθενειών με υψηλής τοξικότητας φάρμακα για το AIDS, όπως είναι το AZT και οι αναστολείς πρωτεάσης (protease inhibitors) είναι από ανεύθυνη ως εγκληματική - μια ιατρική γενοκτονία.

Εχουν αποδεικτικά στοιχεία να παρουσιάσουν. Ενενήντα τέσσερα τοις εκατό των θανάτων από AIDS στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν μετά από την έγκριση του AZT, σύμφωνα με στατιστικές του CDC ως το έτος 2000. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, η αριθμ. ένα αιτία θανάτου στους ασθενείς του AIDS στην Αμερική είναι σήμερα η ανεπάρκεια του συκωτιού, μια παρενέργεια των νέων αναστολέων πρωτεάσεων (protease inhibitors).

Οπότε τίθεται το ερώτημα: Προσέφερε ο Gallo τη λύση του προβλήματος που λέγεται AIDS; και έχει ανθρωπιά ή αποτέλεσμα αυτή η αντιμετώπιση του AIDS;

Για να βρω τις απαντήσεις, μίλησα με τρεις προεξάρχοντες ερευνητές του AIDS.

Ο Δρ. Peter Duesberg είναι χημικός φαρμακολογίας και ειδικός στους retro-ιούς (retroviral expert). Ο Duesberg ανακάλυψε το oncogene (γονίδιο καρκίνου) και απομόνωσε το γονιδίωμα των ρετροϊών (ένας από τους οποίους είναι και ο HIV) το 1970. Είναι καθηγητής της μοριακής βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.
Ο Δρ. David Rasnick είναι ειδικός στους αναστολείς πρωτεάσης (protease) και ήταν στην έρευνα του AIDS για 20 χρόνια. Αυτός και ο Duesberg συνεργάστηκαν στην έρευνα του καρκίνου και του AIDS. Τόσο ο Rasnick όσο και ο Duesberg ήταν σύμβουλοι στη νοτιοαφρικανική επιτροπή για το AIDS του Προέδρου Mbeki.

Ο Δρ. Rodney Richards είναι χημικός φαρμακολογίας και εργάστηκε στην Amgen και στην Αbbot labs, σχεδιάζοντας τα πρώτα τεστ αντισωμάτων για τον HIV σύμφωνα με τη σειρά κυττάρων HIV του Robert Gallo.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν χωριστά και ενσωματώθηκαν σε έναν διάλογο. Προσωπικές απόψεις ανήκουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ερώτηση: Πώς αναμιχθήκατε με την έρευνα του AIDS;

Rasnick: Είμαι χημικός και ερευνητής ενζυμικών αναστολέων πρωτεάσης. Σχεδιάζω και συνθέτω τους ανασταλτικούς παράγοντες ώστε να ανακοπεί η πορεία των ιστο-ιών και των καρκίνων. Όταν Robert Gallo ανήγγειλε οτι ένας ιός HIV προκαλούσε το AIDS, αποφάσισα να δουλέψω πάνω στους ανασταλτικούς παράγοντες που θα τον σταματούσαν.

Το '85 παραβρέθηκα σε μια συνάντηση ερευνητών όπου συζητιόταν ο HIV. Ζητήθηκε από έναν ειδικό για το AIDS να προσδιορίσει πόση ποσότητα HIV ήταν παρούσα σε έναν ασθενή με AIDS. Η ερώτηση ήταν "Ποια είναι η συγκέντρωση (titer) του HIV;"

Ε: Τι είναι η “συγκέντρωση” ποσότητας;

Rasnick: Συγκέντρωση (titer) είναι ο αριθμός μολυσματικών μορίων του ιού σε ένα δείγμα αίματος ή ιστού. Eίναι εύκολο να τη βρεις από τον ιδιαίτερο ιστό που μολύνει ο ιός. Ένα δείγμα από τον μολυσμένο ιστό περιέχει εκατομμύρια μολυσματικών μορίων του ιού. Εάν έχετε έρπη, το δείγμα προέρχεται από μια κρύα πληγή, εάν έχετε πολιομυελίτιδα, θα το πάρουμε από το έντερο, εάν έχετε ευλογιά, από ένα πυώδες σπυρί, εάν έχετε κρύωμα, από το λαιμό.

Όταν μολύνεστε με έναν ιό, μολύνει και σκοτώνει περίπου 30 τοις εκατό του συγκεκριμένου ιστού που στοχεύει προτού εσείς εμφανίσετε οποιοδήποτε σύμπτωμα. Μπορείτε να βρείτε τη “συγκέντρωση” οποιασδήποτε μολυσμένης περιοχής, αφού την τοποθετήσετε κάτω από ένα μικροσκόπιο και δείτε τα εκατομμύρια των ιών ζωντανά.

Οπότε η ερώτηση στον ιολόγο της συνάντησης ήταν: “Πόση “συγκέντρωση” βρέθηκε;”

Κι εκείνος απάντησε, "Μη ανιχνεύσιμη. Μηδενική."

Σκέφτηκα, πώς γίνεται αυτό; Πώς μπορείς να αρρωστήσεις από κάτι που δεν βρίσκεται εκεί; Με την πολιομυελίτιδα, οι ερευνητές χρειάστηκε να απορρίψουν εκατό ιούς προτού βρουν τον σωστό. Υπέθεσα ότι ο Gallo είχε πάρει απλά το λανθασμένο ιό, και θα έπρεπε να αρχίσουμε πάλι από την αρχή.

Μέχρι το 1987, μετρήθηκαν αθροιστικά 30.000 περιπτώσεις του AIDS. Οι αριθμοί δεν αυξάνονταν με την προβλέψιμη λογική και το AIDS δεν είχε αφήσει τις αρχικές ομάδες κινδύνου. Έξι χρόνια μετά τις πρώτες περιπτώσεις του AIDS, 95 τοις εκατό των μολύνσεων εμφανίζονταν ακόμα αποκλειστικά σε άντρες - 2/3 ομοφυλόφιλους, και 1/3 IV ναρκομανείς. Επιπλέον, κάθε ομάδα κινδύνου του AIDS έπασχε από συγκεκριμένες ασθένειες.

Οι ιοί δεν προκαλούν διαφορετικές ασθένειες με βάση το γένος, τη σεξουαλική προτίμηση ή τον τρόπο ζωής. Οι ιοί έχουν μοναδικές αλλά ελεγχόμενες γενετικές συνθέσεις, οι οποίες φανερώνονται με έναν ελεγχόμενο, πανομοιότυπο σύνολο συμπτωμάτων σε όλους τους ασθενείς. Ο ιός του έρπη θα κάνει τα τραύματα έρπη, αλλά ποτέ έναν ερεθισμένο λαιμό. Ο ιός της ανεμοβλογιάς θα δημιουργήσει πληγές στο δέρμα, αλλά ποτέ παράλυση.

Οι επιδημίες που προέρχονται από ιό, εξαπλώνονται εκθετικά στους πρώτους μήνες και τα χρόνια, σκοτώνοντας οποιονδήποτε δεν μπορεί να επιζήσει αρκετό καιρό για να αναπτύξει ανοσία. Ο HIV δεν αυξανόταν, παρέμεινε στις αρχικές ομάδες κινδύνου του, και προκαλούσε διαφορετικές ασθένειες σε κάθε μία. Σαφώς δεν ενεργούσε όπως ένας μεταδοτικός ιός.

Το 1988, συνάντησα ένα άρθρο που γράφτηκε από τον Peter Duesberg στο επιστημονικό περιοδικό “Η έρευνα του καρκίνου” (Cancer Research). Το άρθρο ήταν για τους ρετροιούς γενικά, και το HIV ειδικότερα. Ο Duesberg ήταν ο επιφανέστερος παγκοσμίως ρετροιολόγος (retrovirologist). Μελέτησε και χαρτογράφησε το γονιδίωμα των ρετρο-ιών τη δεκαετία του '70. Η γνώση του Duesberg στους ρετρο-ιούς ήταν ασύγκριτη. Στο άρθρο, παρουσίασε, σημείο προς σημείο, τι είναι οι ρετροιοί, και τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν.

Ε: Ο HIV είναι ένας ρετροιός. Τι είναι οι ρετροιοί;

Rasnick: Οι ρετροιοί είναι ένα υποσύνολο ιών, μη τοξικοί για τα κύτταρα. Ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι ένα από τα πρώτα προσδιορισμένα κυτταρικά μόρια. Εχουμε περίπου 3.000 καταχωρημένους ρετροιούς. Υπάρχουν σε κάθε ζώο: σκυλιά, γάτες, φάλαινες, πουλιά, αρουραίους, χάμστερ και ανθρώπους. Οι ρετροιολόγοι εκτιμούν ότι ένα έως δύο τοις εκατό του DNA μας είναι ρετροιοί.

Οι ρετροιοί είναι σκέλη RNA που αντιγράφονται στο DNA μας χρησιμοποιώντας ένα ένζυμο που λέγετε Reverse Transcriptase. Οι ρετρο-ιοί μεταβιβάζονται κληρονομικά - από τη μητέρα στο παιδί (matrilineally). Δεν είναι σεξουαλικά διαβιβάσιμοι. Τα ζώα στα εργαστήρια δεν ανταλλάσσουν ρετροιούς το ένα με το άλλο, ασχέτως πόσο ζευγαρώνουν μεταξύ τους. Αλλά τα μωρά έχουν πάντα τους ίδιους ρετροϊούς με τις μητέρες τους.

Η πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι πρόκειται για ένα μέρος που αναπτύσσεται πάνω μας φυσιολογικά από μόνο του. Στα 50 χρόνια μοντέρνων εργαστηριακών ερευνών, κανένας ρετρο-ιός δεν παρουσιάστηκε να καταστρέφει τα κύτταρα ή να προκαλεί οποιαδήποτε ασθένεια, παρά μόνο κάτω από πολύ ιδιαίτερες εργαστηριακές συνθήκες.

Duesberg: Το 1987 κλήθηκα από την επιστημονική επιφυλλίδα “Η έρευνα του καρκίνου” σε μια συζήτηση γύρω από το εάν οι ρετροιοί, συμπεριλαμβανομένου του HIV, θα μπορούσαν να προκαλέσουν οποιαδήποτε ασθένεια ή ανοσολογική ανεπάρκεια. Προσκλήθηκα λόγω της εμπειρίας μου με τους ρετροιούς.

Το 1970 εργαζόμουν στο εργαστήριο έρευνας των ιών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϋ. Το μεγάλο πρόγραμμα στην ιολογία εκείνης της εποχής, που μέρος του ήμασταν κι εμείς, έψαχνε να βρει τον ιό που προκαλεί τον καρκίνο. Παράλληλα έτρεχε ένα μεγάλο κυβερνητικό πρόγραμμα “καρκινο-ιών” στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας. Ο Robert Gallo ήταν ένας από τους επιστήμονες που εργάζονταν σε εκείνο το πρόγραμμα.

Αρχίσαμε από τους ρετρο-ιούς λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων τους. Οι συνηθισμένοι ιοί σκοτώνουν τα κύτταρα. Η στρατηγική τους είναι να εισβάλουν στο κύτταρο, να το καταστρέψουν και να συνεχίσουν προς το επόμενο. Εντούτοις, με τον καρκίνο τα κύτταρα δεν σκοτώνονται, στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν με ταχύ ρυθμό. Επομένως ιός δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τον καρκίνο. Οι ρετροιοί, από την άλλη πλευρά, δεν καταστρέφουν κύτταρα. Αυτή η ιδιότητα τους έφερνε στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων αιτίων του καρκίνου.

Το 1970, έκανα μια ανακάλυψη που τράβηξε πολλή προσοχή. Απομόνωσα ένα ρετρο-ιικό γονίδιο από ένα κύτταρο καρκίνου, και μόλυνα άλλα κύτταρα με αυτό το γονίδιο. Οι ιολόγοι καρκίνου είχαν ενθουσιαστεί. Σκέφτονταν ότι αυτό ήταν προφανώς εκείνο που έλειπε στην υπόθεση - ένας ρετρο-ιός που θα μπορούσε να μολύνει άλλα κύτταρα και να προκαλέσει τον καρκίνο. Εγινα ξαφνικά διάσημος. Υπήρξαν ποικίλες προσφορές εργασίας. Μου δόθηκε επιδότηση αορίστου χρόνου από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και έγινα αποδεκτός στην Ακαδημία Επιστημών.

Βεβαια, αν ήταν ένας ιός, ή ένας ιδιόρρυθμος ρετρο-ιός, που προκαλούσε τον καρκίνο στον πραγματικό κόσμο, τότε ο καρκίνος θα ήταν μεταδοτικός. Αλλά κανένας δεν "κόλλησε" καρκίνο. Μια "περίπτωση καρκίνου" δεν θα ανησυχήσει ποτέ τους συναδέλφους σε ένα γραφείο. Εντούτοις, τέτοιες αυτονόητες σκέψεις δεν περνούν από τα μυαλό των ερευνητών που είναι εθισμένοι να κυνηγούν ιούς. Οι επιστήμονες επιδιώκουν εντυπωσιακές αποδείξεις, ανεξαρτήτως εφαρμογής του μοντέλου στον αληθινό κόσμο. Το ρετρο-ιικό καρκίνο-γονίδιο ήταν μια τεχνητή κατασκευή εργαστηρίου. Δεν εμφανίστηκε ποτέ σε άνθρωπο ή σε ζώο στο φυσικό περιβάλλον. Το είχαμε φτιάξει στο εργαστήριο, και εκεί παρέμεινε. Μια καθαρά θεωρητική υπόθεση.

Ως τμήμα του πειράματος καρκίνο-γονιδίων, οι συνάδελφοι μου και εγώ χαρτογραφήσαμε το ρετρο-ιοικό γονιδίωμα. Κάναμε τους χάρτες που σήμερα χρησιμοποιούνται ως σχεδιαγράμματα για όλους τους ρετροιούς, συμπεριλαμβανομένου του HIV.

Ε: Τι κάνουν οι ρετρο-ιοί;

Duesberg: Με όρους ασθενειών, δεν κάνουν τίποτα. Μεταγράφονται στο DNA μερικών κυττάρων, και κάθονται εκεί για το υπόλοιπο της ζωής σας ως τμήμα του γονιδιώματος σας. Εντούτοις, οι κυνηγοί καρκινο-ιών συνέχισαν να ψάχνουν ένα καρκινο-γονίδιο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που δημιουργήσαμε και τους ρετρο-ιοικούς χάρτες που κάναμε.

Rasnick: Στα μέσα της δεκαετίας του 70, ο Robert Gallo υποστήριξε ότι βρήκε έναν καρκινο-ρετρο-ιό στα κύτταρα ενός ασθενή λευχαιμίας. Τον ονόμασε HL23V. Τον βρήκε με τον ίδιο τρόπο που θα έβρισκε αργότερα τον HIV - όχι με την ανακάλυψη του ρετρο-ιού στο αίμα - αλλά με μια έρευνα για αντισώματα και ενζυμική δραστηριότητα, που υποστήριξε οτι αντιστοιχούσε σε έναν ρετρο-ιό στην πράξη.

Ως το 1980 ο ισχυρισμός του είχε απορριφθεί τόσο από το ερευνητικό κέντρο καρκίνου Sloan-Kettering Cancer Research Center όσο και από το Εθνικό Ιδρυμα Καρκίνου (National Cancer Institute). Εκείνο που ο Gallo εξέλαβε ως αντισώματα στον ιό HL23V του Gallo δεν μπορούσε να προκύψει από κάποιον καρκινο-ιό, αλλά ήταν προφανώς το αποτέλεσμα "έκθεσης σε διάφορες φυσικές ουσίες" που δημιουργούν τα αντισώματα στους ανθρώπους. Σήμερα κανένας, ούτε καν ο ίδιος ο Gallo, δεν ισχυρίζεται ότι υπήρξε ποτέ ο ιός HL23V.

Αλλά το 1980 θα προσπαθούσε ξανά. Ο Gallo τώρα υποστήριξε ότι βρήκε νέο καρκίνο-ρετρο-ιό αποκαλούμενο HTLV-1. Αυτός προκαλούσε ένα είδος λευχαιμίας όπου τα Τ-κύτταρα (T-cells) πολλαπλασιάζονταν σε όγκους που έκαναν αμέσως μετάσταση. Τα αντισώματα (T-cells) είναι κάποια από τα πολλά υποσύνολα των λευκών αιμοσφαιρίων αίματος. Για άλλη μια φορά, η απόδειξη ελάχιστα πειστική. Ούτε το ένα τοις εκατό των ανθρώπων που παρουσίασαν θετικό αποτέλεσμα στην εξέταση για HTLV-1, ανέπτυξαν ποτέ λευχαιμία. Καθόλου ευνοϊκή επικύρωση της θεωρίας του.

Ε: Πώς ο Gallo κινήθηκε από τον καρκίνο προς την έρευνα του AIDS;

Rasnick: Στις αρχές της δεκαετίας του '80, εμφανίστηκαν κάποιοι ομοφυλόφιλοι στα κέντρα επειγόντων περιστατικών με μια ποικιλία ταυτόχρονων ασθενειών και μολύνσεων. Εκείνο τον καιρό, τα ιατρικά περιοδικά ερμήνευσαν το φαινόμενο ως αποτέλεσμα χρήσης φαρμάκων. Οι ομοφυλόφιλοι έκαναν κατάχρηση τοξικών, ανοσο-κατασταλτικών, ακόμη και καρκινογόνων φαρμάκων, όπως poppers, κοκαΐνη και αμφεταμίνες, σε καθημερινή βάση στο μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του '70.

Το 1983, ο Luc Montagnier, Γάλλος επιστήμονας στο ίδρυμα Pasteur, υποστήριξε ότι έχει βρει έναν νέο ρετροϊό στους ασθενείς του AIDS. Αλλά κανένας δεν έδωσε προσοχή, επειδή δεν είχε απομονώσει τον ιό, και δεν είχε βρεθεί ούτε ένα μόριο προερχόμενο από τον ιό στο αίμα - θυμηθείτε ότι η συγκέντρωση του ιού ήταν μηδενική, μη ανιχνεύσιμη ποσότητα. Επιδιώκοντας κάποια ακαδημαϊκή υποστήριξη, ο Montagnier έστειλε ένα δείγμα κυττάρων στον Robert Gallo στο National Institute of Health. Ο Gallo πήρε την κυτταρική αλυσίδα (cell-line) που του έστειλε ο Montagnier και την τροποποίησε ελαφρώς. Κατόπιν έκανε κάτι περίεργο. Την έκλεψε.

Το 1984 ο Gallo κάλεσε μια διεθνή συνέντευξη τύπου και μαζί με τη Margaret Heckler, υπουργό Υγείας των ΗΠΑ και επικεφαλής του CDC, και ανήγγειλαν ότι ανακάλυψαν την "πιθανή αιτία" του AIDS. Ήταν ένας νέος ρετροϊός αποκαλούμενος HTLV-III, (αργότερα μετονομάσθηκε σε HIV). Την ίδια ημέρα, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (patented) η τροποποιημένη κυτταρική αλυσίδα (cell-line) που είχε πρώτα υπεξαιρεθεί από τον Montagnier. Εκείνος δεν είχε δημοσιεύσει ούτε λέξη από την έρευνά του. Ο Robert Gallo, ένας επιστήμονας που είχε τη στήριξη του κράτους, απλώς ανήγγειλε ότι μια ρετρο-ιική επιδημία ερχόταν.

Πούλησε την κυτταρική αλυσίδα στη φαρμακοβιομηχανία Abbot Labs, που φτιάχνει τα τεστ για HIV. Η γαλλική κυβέρνηση απαίτησε να επιστραφούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας στον Montagnier. Ο Gallo αρνήθηκε, υποστηρίζοντας οτι επρόκειτο για δική του εργασία. Το 1987, ο Gallo και Montagnier αναγκάστηκαν από τον Πρόεδρο Reagan και το Γάλλο πρωθυπουργό Chirac να συναντηθούν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και να τα βρουν για τα δικαιώματα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας HIV. Το 1992, ο Gallo καταδικάστηκε επίσημα για κλοπή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επιστημονικού Ηθους.

Rodney Richards: Στην αρχή ο Gallo υποστήριξε ότι εφηύρε ολόκληρη τη διαδικασία. Τώρα υποστηρίζει οτι το δείγμα του "τελούσε υπό την επήρεια” εκείνου από τον Montagnier.

Duesberg: Το National Institute of Health προχώρησε σε δική του διετή έρευνα πάνω στη διεκδίκηση του HIV από τον Gallo, όπου πάλι δεν στάθηκε δυνατό να φανεί πως ο Gallo είχε κάποια δική του συνεισφορά στο ζήτημα.

Ε: Πώς αξιοποίησε η Abbot labs την κυτταρική αλυσίδα του Gallo;

Rasnick: Η Abbot labs ανέλαβε την παραγωγή των τεστ αντισωμάτων που γεννήθηκαν από την ύπαρξη του HIV. Η μεν Abbot εισέπραξε δισεκατομμύρια από τις πωλήσεις των τεστ αντισωμάτων, ο δε Gallo εισέπραξε δισεκατομμύρια ως νόμιμος κάτοχος της πατέντας.

Ε: Συνεπώς, όταν κάνουμε τεστ αντισωμάτων για τον HIV, εξεταζόμαστε με βάση μια ανακάλυψη των Gallo και Montagnier. Πώς βρήκε τον ιό HIV ο Luc Montagnier;

Richards: Πρώτα τον αναζήτησε στο αίμα των ασθενών του, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει. Η αλήθεια είναι ότι κανείς ποτέ δεν έχει βρει τον ιό HIV στο ανθρώπινο αίμα.

Ε: Φυσικά, αφού η συγκέντρωση βρέθηκε μηδενική εκεί – οπότε πού τον αναζήτησε;
Richards: Ο Montagnier αφαίρεσε ιστό από τους πρησμένους λεμφαδένες κάποιου ομοφυλόφιλου υποτιθέμενου ασθενή του AIDS. Αν έχει μολυνθεί κάποιος, προφανώς θα έχει μαζέψει μολυσμένα κύτταρα στους λεμφαδένες.

Ετσι ο Montagnier χρησιμοποίησε εκείνο το δείγμα για να αναπτύξει μια καλλιέργεια κυττάρων. Αυτή είναι τεχνική εργαστηρίου που χρησιμοποιείται για να απομονώσει κάποιος ιούς σαν τον έρπητα ή αυτόν της μονοπυρήνωσης. Σε μια καλλιέργεια κυττάρων, αναμειγνύονται μολυσμένα με μη μολυσμένα κύτταρα πάνω σε ένα πιάτο καλλιεργειών (petri dish). Αποκομμένοι από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος, οι ιοί που πριν καταστέλλονταν, τώρα μπορούν να εμφανιστούν. Ο ιός ταξιδεύει από το μολυσμένο στο μη μολυσμένο κύτταρο μέσω του υγρού στο πιάτο. Ο επιστήμονας συλλέγει αυτό το υγρό, το συμπυκνώνει, και το ανακατεύει μέσα σε ένα διαβαθμιστή πυκνότητας γλυκόζης για να απομονώσει τον ιό.

Ο διαβαθμιστής πυκνότητας γλυκόζης είναι ένας σωλήνας με ορό γλυκόζης σε ποικίλες στρώσεις ανάλογα με την πυκνότητα του υγρού. Οι στρώσεις γλυκόζης πυκνώνουν από την κορυφή προς τον πάτο. Το υγρό με τα αναμειγμένα κύτταρα τοποθετείται απαλά πάνω στο διάλυμα της γλυκόζης. Επειτα περιστρέφεται στον φυγοκεντρωτή για πολλές ώρες ώστε να καταλήξουν τα μόρια του ιού σε κάποια από τα χαμηλότερα στρώματα. Ετσι, ενώ είναι γνωστές οι πυκνότητες για τα μόρια των κυττάρων, όπως και για τα μόρια των ρετρο-ιών, και ξέρουμε από πριν σε ποιό στρώμα του σωλήνα δοκιμής αντιστοιχούν, υπάρχουν άλλα μόρια που σταματούν κατεβαίνοντας σε άλλη πυκνότητα, όποια είναι τώρα ίση με τη δική τους. Αυτό το στρώμα φωτογραφίζεται με ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Στις περιπτώσεις καλλιέργειας ασθενών ατόμων, λοιπόν, αυτό το νέο στρώμα που έχουμε φωτογραφίσει είναι πλημμυρισμένο από εκατομμύρια πανοιότυπων μορίων ενός άλλου ιού.

Απομένει να γίνει μια νέα καλλιέργεια κυττάρων για να διαπιστωθεί αν τα απομονωμένα μόρια του ιού είναι μολυσματικά. Για άλλη μια φορά, το διάλυμα με τα κύτταρα χωρίζεται, περιστρέφεται και φωτογραφίζεται για να ελέγξουμε αν θα εμφανιστεί ο ίδιος ο ιός. Αυτό περιγράφουμε όταν μιλάμε για διαδικασία “απομόνωσης ιού”.

Ε: Εκανε κάτι τέτοιο ο Montagnier;

Richards: Το προσπάθησε, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο Montagnier πήρε ιστό λεμφαδένων από έναν υποτιθέμενο ασθενή του AIDS, τον ανάμειξε με κύτταρα από υγιή δότη αίματος και προχώρησε σε καλλιέργεια κυττάρων. Αφαίρεσε το υγρό και το ανακάτεψε σε φυγοκεντρωτή, χωρίς να βρει κανέναν ιό. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα τον σταματούσε. Ο Montagnier επανέλαβε το πείραμα κάνοντας ένα νέα σημαντικό βήμα.

Πήρε τον ύποπτο ιστό του AIDS και τον ανάμειξε με μια ποικιλία άλλων κυττάρων σε νέα καλλιέργεια, με προσθήκη αυτή τη φορά κυττάρων ομφάλιου λώρου. Κατόπιν πρόσθεσε τις ισχυρές χημικές ουσίες που αποκαλούμε μεταλλάκτες (mitogens) και που αναγκάζουν τεχνητά τα κύτταρα να πολλαπλασιαστούν. Μετά από 2 ή 3 εβδομάδες, βρήκε τα στοιχεία ενός ενζύμου αποκαλούμενου αναστολέα πρωτεάσης, σημάδι πιθανής ρετρο-ιικής δραστηριότητας.

Ε: Ιό δεν βρήκε τελικά;

Richards: Όχι. Βρήκε ένα ένζυμο μόνο που χρησιμοποιούν οι ρετροιοί. Αλλά ο αναστολέας πρωτεάσης ανιχνεύεται σε ένα σωρό άλλα μικρόβια, κυτταρικά συστατικά και εξελίξεις του ομφάλιου λώρου και της βεβιασμένης μετάλλαξης. Ο Montagnier έπειτα τράβηξε το τεχνητά μεταλλαγμένο υγρό από την καλλιέργεια, το έχυσε σε ένα άλλο πιάτο με υγιή κύτταρα και ανακάλυψε πάλι δραστηριότητα αναστολέα πρωτεάσης.

Μετά το μεταβίβασε σε έναν διαβαθμιστή πυκνότητας γλυκόζης και βρήκε δραστηριότητα αναστολέα πρωτεάσης στο στρώμα πυκνότητας που ήταν γνωστό για την απομόνωση ρετροιών. Ιό πάντως δεν βρήκε. Αφού εξέτασε σε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο τη σχετική στάθμη πυκνότητας, δεν βρήκε τίποτα - αλλά δεν θα το παραδεχόταν παρά χρόνια αργότερα.

Το περιστατικό έμεινε στην ιστορία ως απομόνωση του HIV.

Ε: Πώς αποδεικνύει κάτι τέτοιο ότι ένας μολυσματικός ιός προκαλεί την ασθένεια;

Richards: Δεν το αποδεικνύει. Τα στοιχεία είναι ανεπαρκή τόσο για την ύπαρξη του HIV ή άλλου μολυσματικού ιού, όσο και για τη δυνατότητά τους να προκαλέσουν την ασθένεια.

Ε: Πώς ο Gallo χρησιμοποίησε τα κύτταρα από τον Montagnier για να αποδείξει ότι ο HIV υπάρχει και προκαλεί το AIDS;

Richards: Ο Gallo καλλιέργησε τα κύτταρα, αλλά δεν βρήκε αρκετή δραστηριότητα αναστολέα πρωτεάσης για να πειστεί ότι ο Montagnier είχε βρει έναν ρετροιό. Οπότε ο Gallo προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Ανάμειξε κύτταρα από 10 ασθενείς του AIDS μαζί, και μετά τα πρόσθεσε σε αντισώματα λευχαιμίας από το πείραμά του με τον HTLV-1 ρετροιό. Με αυτό τον τρόπο, ο Gallo ανίχνευσε αρκετή δραστηριότητα αναστολέων πρωτεάσης για να βεβαιωθεί ότι υπήρξε πράγματι ένας ρετροιός. Έτσι υποστηρίζει ότι βρήκε τον HIV.

Ε: Αφού ο Gallo είχε ήδη εντοπίσει τη δραστηριότητα αναστολέων πρωτεάσης στα κύτταρα της λευχαιμίας, πώς απέδειξε τώρα ότι επρόκειτο για έναν νέο ρετρο-ιό, τον HIV;

Richards: Πολλοί επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι το απέδειξε.

Ε: Είπατε ότι ο Gallo χρησιμοποίησε μια κυτταρική αλυσίδα αντισωμάτων για να αναπτύξει τον HIV. Ο HIV δεν υποτίθεται οτι σκοτώνει τα αντισώματα;

Richards: Αυτό υποστήριξε ο Gallo αρχικά, αλλά η Abbot labs καλλιεργεί τον δικό της HIV σε ανθρώπινα αντισώματα. Τα ονομάζουν μάλιστα αθάνατη γραμμή κυττάρων, επειδή τα κύτταρα λευχαιμίας δεν πεθαίνουν. Μέχρι σήμερα, κανένας ερευνητής δεν έχει δείξει πώς ο HIV σκοτώνει τα αντισώματα. Είναι απλώς μια υπόθεση που συντηρεί την εισροή χρημάτων στη φαρμακευτική προσέγγιση αντιμετώπισης του AIDS.

Rasnick: Ο Gallo κατοχύρωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μείγμα αντισωμάτων λευχαιμίας την ίδια ημέρα που ανήγγειλε οτι βρήκε τη "πιθανή αιτία" του AIDS.

Ε: Τι κάνουν τα τεστ για HIV;

Rasnick: Ψάχνουν στο αίμα σας για αντισώματα στις πρωτεΐνες που έχουν παραχθεί από αυτό το μείγμα. Το σώμα σας θα παραγάγει αντισώματα σαν αντίδραση σε κάθε ξένο υλικό - μικρόβια, μύκητες, ιούς, ακόμη και για τα τρόφιμα που τρώτε. Οι ιοί είναι ταινίες DNA ή RNA που τυλίγονται σε πρωτεϊνικές δομικές μονάδες. Τα αντισώματα αρπάζονται πάνω σε αυτές τις πρωτεΐνες, ακινητοποιώντας και καταστρέφοντας τον ιό. Όταν βρεθούν αντιμέτωπα με διαφορετικές ιικές πρωτείνες, πάλι θα αρπαχτούν πάνω τους. Αυτό ονομάζεται αλλεπάλληλη επίδραση (cross-reactivity).

Duesberg: Οι ιοί είναι επικίνδυνοι μόνο την πρώτη φορά που βρίσκεστε αντιμέτωποι μαζί τους. Απαξ και δημιουργήσετε αντισώματα για έναν ιό, έχετε δημιουργήσει ανοσία για το υπόλοιπο της ζωής σας, και ο ιός δεν μπορεί να σας ξαναρρωστήσει. Αυτό είναι το αντίθετο της θεωρίας HIV, η οποία δηλώνει: Μολύνεστε, δεν αρρωσταίνετε, δημιουργείτε αντισώματα, και 10 χρόνια αργότερα αρρωσταίνετε και πεθαίνετε.

Rasnick: Υπάρχουν δύο συνηθισμένα τεστ αντισωμάτων HIV. Ένα είναι το Elisa, στο οποίο μια ομάδα πρωτεϊνών από το μείγμα αντισωμάτων είναι τοποθετημένες σε μία σειρά από πλαστικές υποδοχές σε ένα δοκιμαστικό πιάτο. Το άλλο λέγεται Western Blot. Σε αυτό το τεστ, οι πρωτεΐνες χωρίζονται πάνω σε διαφορετικές χάρτινες λωρίδες. Προσθέτουν από πάνω το αίμα σας, και αν δουν αντισώματά του να προσαρτώνται στις πρωτεΐνες του μείγματος, θεωρείστε HIV θετικός.

Ε: Συμπεραίνουν βέβαια ότι οι πρωτεΐνες είναι από τον HIV. Αφού, όμως, δεν κατάφεραν ποτέ να απομονώσουν τον HIV, πώς μπορούν να ισχυρίζονται ότι αυτά τα τεστ διαγιγνώσκουν μόλυνση με HIV;

Rasnick: Δεν μπορούν, και δεν το κάνουν. Καμία από τις πρωτεΐνες στο Elisa και στο Western Blot δεν έχει αποδειχθεί οτι συνδέεται ειδικά με τον HIV ή οποιονδήποτε ρετρο-ιό. Για αυτόν τον λόγο το FDA (Food and Drug Administration) δεν έχει εγκρίνει κανένα τεστ για τη διάγνωση της HIV-μόλυνσης.

Richards: Υπάρχουν τουλάχιστον 30 τεστ που πωλούνται για να εξετάσουν τον HIV. Κανένα τους δεν έχει πάρει έγκριση από το FDA για να εντοπίζει την παρουσία ή την απουσία του HIV. Ούτε το Elisa, ούτε η μέτρηση του ιικού φορτίου, ούτε το Western Blot, ούτε το p24 τεστ αντιγόνων. Τόσο το FDA όσο και οι κατασκευαστές δηλώνουν σαφώς ότι η σημασία του να είσαι “θετικός” στο Elisa και το Western Blot είναι άγνωστη.

Οι ερευνητές του AIDS έχουν παραδεχτεί ότι τα τεστ περιλαμβάνουν πάνω από 80% κυτταρικό υλικό απροσδιόριστης υφής – δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση έχουν 20% αποτελεσματικότητα. Κατά τη δική μου επιστημονική εκτίμηση, δεν περιέχουν ίχνος HIV. Η ιατρική βιβλιογραφία απαριθμεί τουλάχιστον 60 διαφορετικές περιπτώσεις που μπορούν να αποφέρουν θετικό αποτέλεσμα στα τεστ για HIV. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι η μυκητίαση, η αρθρίτιδα, τα παράσιτα, η ελονοσία, παθήσεις του συκωτιού, ο αλκοολισμός, η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, η γρίπη, ο έρπης, η σύφιλη, άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσοι και η εγκυμοσύνη.

Rasnick: Είναι πολύ απλό να δείτε πώς μπορείτε να προκύψετε με λάθος θετικό αποτέλεσμα. Τα αντισώματα σημειώνουν αλλεπάλληλες αντιδράσεις. Σε όσο περισσότερους ιούς και μικρόβια εκτίθεστε, τόσο περισσότερα αντισώματα θα παραγάγετε, και τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να βγείτε θετικός σε μη εξειδικευμένο τεστ αντισωμάτων. Εάν ζείτε σε μια χώρα χωρίς καθαρό νερό ή υγιεινές συνθήκες διαβίωσης, θα έχετε σταθερές μικροβιακές και παρασιτικές μολύνσεις που παράγουν τα αντισώματα.

Έχετε αντισώματα για όλα τα κρυώματα, τις γρίπες, τους ιούς και τους εμβολιασμούς που κάνατε στη ζωή σας. Εάν είστε έγκυος γυναίκα, παράγετε τα αντισώματα που θα αντιδράσουν με το τεστ της Αbbot Elisa. Η εγκυμοσύνη είναι μια γνωστή αιτία για λάθος θετικό αποτέλεσμα στο τεστ HIV.
Οι διαφορετικές φυλές έχουν διαφορετικές ομάδες φυσικών αντισωμάτων. Γι' αυτό οι μαύροι έχουν εννέα φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για θετικό αποτέλεσμα από ότι οι λευκοί Ευρωπαίοι, και 33 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα από τους Ασιάτες. Δεν έχει να κάνει με τη μόλυνση ή την υγεία. Σε μια μελέτη, δόθηκαν τεστ Elisa σε μια φυλή Ινδιάνων της νότιας Αμερικής. Δεκατρία τοις εκατό τους εμφάνισαν αποτέλεσμα HIV-θετικό ενώ κανείς δεν ήταν άρρωστος. Απλώς είχαν αντισώματα που αντέδρασαν με το τεστ.

Ε: Εάν τα τεστ δεν είναι σαφή και δεν μπορούμε να βρούμε το HIV στο αίμα, τότε τι είναι το AIDS;

Richards: Σύμφωνα με το CDC, το AIDS λειτουργεί με τον εξής τρόπο: Εάν έχετε μια ασθένεια της ομάδας του AIDS όπως σαλμονέλα, φυματίωση, πνευμονία, έρπη ή μυκητίαση, και προκύπτετε θετικός στο τεστ αντισωμάτων για HIV, διαγιγνώσκεται ότι πάσχετε από AIDS και ξεκινάτε θεραπεία με τα τοξικά φάρμακα του AIDS. Εάν βγείτε αρνητικός ή δεν έχετε πληροφορηθεί για την ύπαρξη HIV στο αίμα σας, γλιτώνετε τα τοξικά φάρμακα και ξεκινάτε απλά θεραπεία για την ασθένεια που έχετε.

Το 1993 το CDC επεξέτεινε τον ορισμό του AIDS για να περιλάβει τους ανθρώπους που δεν είναι καθόλου άρρωστοι όταν βγαίνουν θετικοί αλλά έχουν αριθμό αντισωμάτων κάτω από 200. Με αυτά τα νέα κριτήρια, μέχρι το 1997, περίπου τα δύο τρίτα όλων των περιπτώσεων ασθενών του AIDS ήταν τελείως υγιείς άνθρωποι. Επίσης, το '97 ήταν ο τελευταίος χρόνος που το CDC ανακοίνωσε πόσοι άνθρωποι ήταν υγιείς και πόσοι ήταν άρρωστοι. Τώρα μετρούν οποιονδήποτε οροθετικό ως ασθενή του AIDS, είτε είναι άρρωστος είτε όχι.

Ε: Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω αυτό το σημείο. Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν από AIDS, στην πραγματικότητα πεθαίνουν λόγω μιας γνωστής ασθένειας. Αλλά εάν το αίμα τους αντιδρά στο τεστ HIV-αντισωμάτων, δεν λέγεται πλέον οτι έχουν αυτή την ασθένεια, αλλά οτι έχουν AIDS;

Rasnick: Έτσι λειτουργεί. Και οι άρρωστοι άνθρωποι που προκύπτουν οροθετικοί ξεκινούν θεραπεία με τα τοξικότερα φάρμακα που κατασκευάστηκαν και κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά.

Ε: Τι γίνεται με το AIDS στην Αφρική;

Rasnick: Είναι η ίδια ιστορία, και ακόμα χειρότερα. Πενήντα τοις εκατό των Αφρικανών δεν διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα. Το πόσιμο νερό τους αναμειγνύεται με ζωικά και ανθρώπινα απόβλητα. Εκτίθενται σταθερά σε μολύνσεις φυματίωσης και ελονοσίας, με συμπτώματα διάρροια και απώλεια βάρους, τα ίδια κριτήρια που το UNAIDS και η World Health Organization χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν το AIDS στην Αφρική.

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται καθαρό πόσιμο νερό και προφύλαξη από τα κουνούπια [τα κουνούπια μεταδίδουν την ελονοσία], όχι προφυλακτικά, διαλέξεις και θανάσιμα φάρμακα που δίνουν με το ζόρι σε εγκύους μητέρες.

Έχουμε επενδύσει 20 χρόνια και $118 δισεκατομμύρια στην υπόθεση του HIV. Και δεν διαθέτουμε καμία θεραπεία, κανένα εμβόλιο, καμία πρόοδο. Αντιθέτως σακατεύουμε, έως και σκοτώνουμε, χιλιάδες ανθρώπους με τα τοξικά φάρμακα του AIDS. Και δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε τη βοήθεια που ξέρουμε ότι χρειάζονται για τις ασθένειες που έχουν επειδή, εάν το κάνουμε, αποκαλούμαστε "αρνητές του AIDS". Μια τέτοια χορήγηση βοήθειας για τις ασθένειες που πραγματικά έχουν θα ήταν πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική από τα τοξικά φάρμακα που παίρνουν με το ζόρι, και θα γλίτωνε επίσης τα δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογούμενων. Το AIDS είναι μια βιομηχανία δισεκατομυρίων. Υπάρχουν 100.000 επαγγελματίες ερευνητές του AIDS μόνο σ' αυτή την χώρα. Είναι τόσο δύσκολο να τους καταπολεμήσεις όσο και τη καπνοβιομηχανία τώρα πια.

Ε: Τι λέει ο Luc Montagnier για αυτό;

Rasnick: Το 1990 στη διάσκεψη του AIDS του Σαν Φρανσίσκο, ο Montagnier ανήγγειλε ότι ο HIV, τελικά, δεν σκοτώνει τα αντισώματα και δεν θα μπορούσε να είναι η αιτία του AIDS. Λίγες ώρες μετά από αυτή την ανακοίνωση, του επιτέθηκε η ίδια βιομηχανία που ο ίδιος βοήθησε να δημιουργηθεί. Ο Montagnier δεν είναι ψεύτης. Είναι ένας επιστήμονας μέσου βεληνεκούς, του οποίου πήραν τα μυαλά αέρα.

Επίλογος: Σε μια συνέντευξη του 1997, ο Luc Montagnier μίλησε για την απομόνωση του HIV. Είπε, "δεν τον απομονώσαμε... Είδαμε κάποια μόριά του μόνο, αλλά δεν είχαν τη μορφολογία που χαρακτηρίζει τους ρετροιούς... Ήταν πολύ διαφορετικά... Αυτό που δεν είχαμε σίγουρα, όπως κι άλλες φορές έχω παραδεχτεί, είναι ότι ο HIV ήταν πράγματι η αιτία του AIDS."

Ο Robert Gallo δεν έχει κάνει τέτοιες μεγάλες παραχωρήσεις. Εντούτοις, έχει τροποποιήσει την ποινή θανάτου του AIDS του. Τώρα θεωρεί ότι είναι δυνατό να ζήσεις με το HIV "για 30 έτη έως ότου πεθάνετε από βαθιά γηρατειά," εφ' όσον ζείτε με έναν υγιή τρόπος ζωής και αποφεύγετε αρνητικές για το ανοσολογικό σύστημα ουσίες.

Το 1994 ο Gallo, πολύ ήσυχα, ανήγγειλε ότι η σημαντικότερη ασθένεια που καθορίζει το AIDS στα ομοφυλοφιλικά άτομα - το σάρκωμα Kaposi - δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί από τον HIV, αλλά ότι τα poppers νιτρώδους άλατος, ένα φάρμακο που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, "θα μπορούσαν να είναι η πρωταρχική αιτία." Παραδόξως, αυτό ποτέ δεν έγινε πρώτο θέμα στις εφημερίδες.

Ο Gallo επίσης είπε ότι η έρευνα του Peter Duesberg σε ένα μοντέλο του AIDS που προκαλείται από τα ναρκωτικά, πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Η χρηματοδότηση του Duesberg έγινε αέρας κοπανιστός από τη στιγμή που αντέκρουσε δημόσια την εξίσωση HIV=AIDS.

Μέρος ΙΙ

Δέκα χρόνια μετά από την ανακοίνωσή του, στη συνεδρίαση στο National Institute on Drug Abuse (NIDA)το 1994, ο Robert Gallo αναγνώρισε ότι η συχνότερη λοίμωξη AIDS που εμφανίζεται στους ομοφυλόφιλους, το σάρκωμα Kaposi, δεν μπορούσε να εξηγηθεί με τον HIV, αλλά ότι η αρχική αιτία θα μπορούσε να είναι τα φάρμακα νιτρώδους άλατος, τα αποκαλούμενα "poppers". Τα Poppers ήταν ένα δημοφιλές, νόμιμο φάρμακο που πουλιόταν πολύ στην ομοφυλοφιλική κοινότητα τη δεκαετία του '70.

Οι ομοφυλόφιλοι χρησιμοποιούσαν πράγματι τα poppers και άλλα κύτταρο-καταστροφικά, μεταλλαξιογόνα φάρμακα σε τεράστιες ποσότητες στη δεκαετία του '70, προετοιμάζοντας το πρώτο ξέσπασμα των ασθενειών του AIDS. Αλλά το φάσμα του AIDS δεν σταμάτησε την χρήση “ψυχαγωγικών” φαρμάκων - ναρκωτικών. Πολλοί ομοφυλόφιλοι στη gay σκηνή συνέχιζαν να κάνουν υπερβολική χρήση των ίδιων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των poppers.

Τώρα η πρόσθεση και των τοξικών φαρμάκων του AIDS σε αυτό το ήδη θανάσιμο κοκτέιλ, τους κοστίζει τη ζωή τους. Μια εθνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Δρ Amy Justice, έναν ερευνητή του AIDS στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, αποκάλυψε ότι η ανεπάρκεια ήπατος είναι τώρα η κύρια αιτία του θανάτου στα οροθετικά άτομα που παίρνουν αντιρετροϊκή θεραπεία. Ενώ η ανεπάρκεια ήπατος δεν ήταν ποτέ ασθένεια του AIDS, είναι η κυριότερη, γνωστή παρενέργεια των νέων φαρμάκων του AIDS.

Στη συνεδρίαση του NIDA του 1994, ο δρ Gallo είπε ότι η υπόθεση του Δρ Peter Duesberg οτι το AIDS προκαλείται από τα ναρκωτικά, πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να διερευνηθεί. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Gallo, μίλησα με τον Duesberg και δύο άλλους συμβούλους υγείας, για τους πρώτους ασθενείς του AIDS, την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και τα νέα συνταγολογούμενα φάρμακα που σκοτώνουν σήμερα τους ασθενείς του AIDS.

----

Ο Δρ Peter Duesberg είναι καθηγητής της μοριακής βιολογίας στο πανεπιστήμιο UC Μπέρκλεϋ. Είναι εμπειρογνώμονας στον τομέα της επιστήμης και των ρετρο-ιών HIV.

Ο John Lauritsen είναι δημοσιογράφος και ομοφυλόφιλος ιστορικός που ερευνά και γράφει για το AIDS πάνω από 20 χρόνια. Το 1992, αποκάλυψε τα έγγραφα μέσω του νόμου ελευθερίας των πληροφοριών, τα οποία αποδεικνύουν ότι το τοξικό φάρμακο του AIDS, Azidothymidine (AZT), εγκρίθηκε με βάση ψευδείς ιατρικές δοκιμές. Τα βιβλία του περιλαμβάνουν το “Ο Πόλεμος του AIDS και το πρώτο Κίνημα για τα ομοφυλοφιλικά δικαιώματα” (The AIDS War and The Early Homosexual Rights Movement) - 1864 έως το 1935.

Ο Darren Main είναι συντάκτης, ολιστικός επαγγελματίας υγείας και εκπαιδευτικός του AIDS. Σύμφωνα με τον επαναπροσδιορισμό του 1993 από το CDC, ο Main έχει AIDS, αν και δεν είναι άρρωστος.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν χωριστά και ενσωματώθηκαν σε έναν διάλογο. Προσωπικές απόψεις ανήκουν μόνο στον συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ε: Το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων προέκυψε ως ισχυρό κύμα στις αρχές της δεκαετίες του 70, μετά από δεκαετίες καταστολής και κακοποίησης των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών. Πως ήταν η ομοφυλοφιλική σκηνή τη δεκαετία του '70;
Lauritsen: Υπήρξε μια θαυμάσια αίσθηση ελευθερίας για τους ομοφυλόφιλους στις αρχές της δεκαετίας του '70. Το κίνημα της ομοφυλοφιλικής απελευθέρωσης, μετά από το Stonewall [μια κρίσιμη καμπή στο κίνημα για τα ομοφυλοφιλικά δικαιώματα] επέτρεψε σε άτομα καταπιεσμένα από κοινωνικά taboo να κάνουν την εμφάνισή τους σε ολοένα περισσότερα κέντρα για ομοφυλόφιλους.  Ηταν ρωμαλέοι, υγιείς, νεαροί άνδρες που ξαφνικά είχαν μια τεράστια ελευθερία. Η χρησιμοποίηση πληθώρας ναρκωτικών ουσιών και οι πολλαπλές σεξουαλικές επαφές ήταν έκφραση αυτής της ελευθερίας.

Έζησα στη Νέα Υόρκη από το '63 έως το '95. Ήμουν εκεί, στο κέντρο των γεγονότων. Ζούσα στη γωνία δίπλα από ένα εξαιρετικά δημοφιλές ομοφυλοφιλικό κέντρο που λεγόταν “The Saint”. Κάποια βράδια ερχόντουσαν έως και 2000 άτομα. Η κύρια δραστηριότητα ήταν η κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών κάθε είδους: Ecstasy, poppers, μαριχουάνα, quaaludes, MDA, κρύσταλλο meth, LSD, κοκαΐνη και ειδικά ναρκωτικά. Μερικά ναρκωτικά παρουσιάστηκαν μόνο μια φορά, όπως αυτό που έφτιαξαν ειδικά για τα εγκαίνια του club.

Σε club όπως το The Saint υπήρχε πρόγραμμα ναρκωτικών. Κάποιος θα έλεγε, "τώρα είναι ώρα για το Ecstasy, τώρα είναι ώρα για το κρύσταλλο, τώρα είναι ώρα για το Ειδικό Κ, και εκατοντάδες με χιλιάδες θαμώνες θα έπαιρναν τα ναρκωτικά συγχρόνως. Αυτό γινόταν όλο το βράδυ. Αυτά αναμειγνύονταν με το οινόπνευμα κατά τη διάρκεια μιας μακριάς, πολύ μακριάς νύχτας. Ένα ναρκωτικό αποκαλούμενο "popper" χρησιμοποιόταν συνεχώς, επειδή ήταν φτηνό και νόμιμο.

Ε: Τι είναι τα poppers;

Lauritsen: Τα Poppers είναι νιτρώδες άλας, αναπνεύσιμο. Το νιτρώδες άλας (αμυλικό -, βουτύλιο - και ισοβουτιλικό -) έχει διάφορα αποτελέσματα που το κάνουν ελκυστικά στούς νεαρούς ομοφυλόφιλους. Εάν χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του sex, παρατείνουν και ενισχύουν τον οργασμό. Μερικά άτομα έγιναν ανίκανα να έρθουν σε σεξουαλική επαφή ή ακόμα και να αυνανιστούν, χωρίς αυτά. Τα Poppers χρησιμοποιήθηκαν και για να διευκολύνουν το πρωκτικό sex, επειδή ελαττώνουν τον πόνο και χαλαρώνουν τους μυς στον πρωκτό.

Ε: Πώς χρησιμοποιήθηκαν τα poppers;

Lauritsen: Χρησιμοποιήθηκαν ευρέως. Ήταν συσκευασμένα σε μικρά φιαλίδια που τα έσπαγες (pop) και τα εισέπνεες. Μερικά  άτομα τα χρησιμοποιούσαν με το που ξύπναγαν το πρωί, στη πίστα του χορού και κάθε φορά που ερχόντουσαν σε σεξουαλική επαφή. Στις ομοφυλοφιλικές discotheques, οι θαμώνες κινιόντουσαν μουδιασμένοι, κρατώντας τα μπουκαλάκια των poppers κάτω από τη μύτη τους. Η πυκνή μυρωδιά των poppers σήμαινε αυτομάτως σημείο συνάντησης  ομοφυλόφιλων.

Ε: Τι επιπτώσεις έχουν στην υγεία τα poppers νιτρώδους άλατος;

Lauritsen: Το Poppers είναι εξαιρετικά τοξικό φάρμακο. Προκαλεί εγκεφαλικά, σοβαρά εγκαύματ

arkas

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
22
Πόντοι
1
Η  γνωστή ιστορία της δημοσιογραφου Μ Παπαγιαννιδού .Όταν διαγνωστηκε απο τον ιο ειπε στο γιατρο της να γνωρισει αλλους αντρεσ ετεροφιυλοφιλους για να  μπορει να συναψει σχεσεις και διαπιστωσε οτι δεν υπηρχε κανενας ετεροφυλοφιλος που να ηταν φορεας ,εκτος απο ναρκομανεις και η συνεχεια στο
hivwave.gr ,oπως και τα παρακατω που αντιγραφω

Mύθοι γύρω από το AIDS

1. Ο ιός "HIV" ευθύνεται για το λεγόμενο AIDS.

Οχι, δεν υπάρχουν πουθενά οι επιστημονικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Περισσότερα στο Inventing the AIDS Virus ("Εφευρίσκοντας τον ιό του AIDS") του Dr. Peter Duesberg (1996), καθηγητή μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποψήφιου για Νόμπελ για την ανακάλυψη της ογκογένεσης.

2. Οι ετεροφυλόφιλοι άντρες "μολύνονται από τον ιό" μέσω κολπικής επαφής.

Κανείς δεν μολύνεται από τίποτα. Το θέμα είναι ποιοί βγαίνουν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων χωρίς λόγο. Εδώ και 10 χρόνια προσπαθούσα να βρω τον όμοιό μου στο αντίθετο φύλο και έπεφτα διαρκώς πάνω σε γυναίκες, ομοφυλόφιλους, αιμοφιλικούς και ναρκομανείς, γιατί αυτούς διαλέγει το τεστ αντισωμάτων στον δυτικό κόσμο. Σήμερα έχει πάψει να με απασχολεί. Περισσότερα στο Lack of Evidence for Transmission of Human Immunodeficiency Virus Through Vaginal Intercourse, Archives of Sexual Behavior  του Stuart Brody (1995), όπου προφανώς επιχειρείται να εξηγηθεί το φαινόμενο με βάση τον ιό HIV που δεν υπάρχει.

3. Το AIDS στην Αφρική έχει εξελιχθεί σε πανδημία.
Οχι, αφού εκεί ονομάζονται AIDS όλες οι προϋπάρχουσες κακουχίες. Περισσότερα: AIDS in Africa: distinguishing fact and fiction by Eleni Papadopulos-Eleopulos, Valendar Turner, John Papadimitrious.

4. Ο "ιός ΗΙV" ανιχνεύεται από συγκεκριμένα τεστ.

Οχι. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές γράφουν στις εσώκλειστες οδηγίες του τεστ ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για διάγνωση του HIV. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει τεστ που να ανιχνεύει τον HIV ή τα αντισώματά του. Περισσότερα στο Questions on HIV Antibody Tests του Matthew Irwin και στο βίντεο  About the HIV Tests.

5. Οι διεθνείς οργανισμοί γνωρίζουν την αλήθεια και την πραγματική στατιστική εικόνα.

Οχι. Ολα τα στατιστικά του AIDS βασίζονται σε προγράμματα υπολογιστών και κατ' εκτίμησιν αριθμολογία. Περισσότερα στο Serious Adverse Events: An Uncensored History of AIDS  της Celia Farber. (2006)

6. To AIDS είναι αναγκαίο κακό, αφού έτσι πιστεύουν όσοι μιλούν γι΄αυτό.

Οχι. Είναι ένα ψέμα που συντηρείται μέσα από τα ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα. Περισσότερα:  Συνέντευξη Τύπου  στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου 2006.

7. Υπάρχει επιστημονική ομοφωνία για το AIDS

Oχι. Περισσότεροι από 4.000 επιστήμονες, πρώην ερευνητές του AIDS και δημοσιογράφοι περιλαμβάνονται στο rethinkers. Μια δημόσια αντιπαράθεση (debate) δέκα επιστημόνων από την κάθε πλευρά θα μπορούσε να οδηγήσει στη λύση. Αρκεί να υπάρξει γενική απαίτηση για κάτι τέτοιο. Περισσότερα στο
8. Το AIDS έχει ανάγκη από περισσότερα χρήματα για την έρευνα.
Οχι. Τα χρήματα δίνονται σε λάθος κατεύθυνση επί 25 χρόνια.

9. Το AIDS είναι προϊόν συνωμοσίας.
Οχι, είναι αυτό που περιγράφουν οι συγγραφείς John Stauber & Sheldon Rampton στο βιβλίο τους "Trust Us, We're the Experts! How Industry Manipulates Science and Gambles with your Future",  Penguin, New York 2002. Στα ελληνικά: "Πιστέψτε μας, είμαστε ειδικοί. Πώς η βιομηχανία χειραγωγεί  την επιστήμη και παίζει στα χαρτιά το μέλλον σας".

10. Με τα νέα φάρμακα παρατείνεται η ζωή των οροθετικών.

Οχι, αλλά - εξ ιδίας πείρας - με τα νέα φάρμακα παρατείνεται η περίοδος που περιμένεις να πεθάνεις. Εχει μειωθεί η τοξικότητά τους, οπότε αντί να γίνεσαι σκιάχτρο και να πεθαίνεις μέσα σε τρεις μήνες, πρέπει να παραμένεις αόρατος στην κοινωνία για πολύ καιρό και κανείς να μην μάθει ποτέ ότι πέθανες από AIDS.

11. Το AIDS έχει ανάγκη από φιλανθρωπία

Οχι. Η dr. Rebecca Culshaw το 2006 έκανε λόγο για ιατρικής φύσεως γενοκτονία μεταμφιεσμένη σε φιλανθρωπία για τον Τρίτο Κόσμο - τα τοξικά φάρμακα του AIDS δίνονται σε ανθρώπους που ήδη λιμοκτονούν χωρίς να έχουν τον "ιό". Οι κυβερνήσεις καταβάλλουν το ποσό που χρειάζεται για να "σώσουν"  τον λαό
τους.

Λύση

Toυ πρώην γερουσιαστή της Αριζόνα Stephen Davis, συγγραφέα του

βιβλίου "H δίκη του AIDS" 2006, από το νέο βιβλίο του “Are you positive?” 2007

---

Επίμετρο: Θέλεις να κάνεις κάτι;

....

Αν έχεις διαγνωστεί οροθετικός, υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΝΑΙ! Είναι πολλά αυτά που μπορείς και πρέπει να κάνεις. Διάβασε την παρακάτω λίστα πληροφοριών και αν βρεις ένα ή δύο σημεία που έλειπαν από όσα σου είπαν, υπάρχει μια σχετική πρόταση για σένα στο τέλος αυτής της σελίδας:

1. Δεν με πληροφόρησαν για τους κινδύνους που ενέχει το τεστ αντισωμάτων για τον ιό HIV (τον κίνδυνο να καταστρέψεις τη ζωή σου κατά λάθος), όπως έχουν διατυπωθεί από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Λος Αντζελες στο επίσημο σάιτ του.

2. Δεν με πληροφόρησαν ότι το τεστ αντισωμάτων για τον HIV δεν έχει λάβει επίσημη έγκριση από τον αρμόδιο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

3. Δεν με πληροφόρησαν ότι το λεγόμενο τεστ για τον ιό HIV δεν είναι τεστ για τον ιό HIV, αλλά για τα αντισώματά του.

4. Δεν με πληροφόρησαν ότι καμία μέθοδος ανίχνευσης τέτοιων αντισωμάτων στο ανθρώπινο αίμα δεν έχει εγκριθεί επισήμως, όπως άλλωστε αναγράφεται στην ετικέτα του ELISA τεστ αντισωμάτων. Ούτε και μου έδειξαν αυτή την ετικέτα.

5. Δεν με πληροφόρησαν ότι οι πρωτεϊνες που ανιχνεύονται με αυτό το τεστ δεν έχουν ποτέ αποδειχτεί ότι είναι πρωτεϊνες ειδικές ή μοναδικές στον ιό HIV ή ότι σχετίζονται ειδικά με αυτόν.

6. Δεν με πληροφόρησαν ότι κανένα τεστ ανίχνευσης για τον HIV δεν έχει ποτέ λάβει επίσημη έγκριση. Δηλαδή δεν υπάρχει έρευνα ελέγχου που να έχει αποδείξει ότι όσοι προκύπτουν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων διαθέτουν στο αίμα τους τον ιό HIV ενώ όσοι προκύπτουν αρνητικοί στο τεστ δεν τον έχουν.

7. Δεν με πληροφόρησαν ότι, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το τεστ HIV ELISA μπορεί να φέρει λάθος αποτέλεσμα στο 90% των περιπτώσεων. Ούτε μου είπαν τι συνέπειες θα έχει για τη ζωή μου ένα τέτοιο λάθος.

8. Δεν με πληροφόρησαν ότι υπάρχουν πάνω από 70 λόγοι για να προκύψει λάθος θετικό αποτέλεσμα στο τεστ, ώστε να μην το κάνω αν διαθέτω κάποιον από τους 70 αυτούς λόγους στο ενεργητικό μου.

9. Δεν με πληροφόρησαν ότι ένα θετικό αποτέλεσμα δείχνει μόνο ότι διαθέτω τα αντισώματα στον ιό  HIV. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα αντισώματα σε έναν ιό δείχνουν ανοσία στον ιό. Δεν μου έδειξαν κάποια επιστημονική μελέτη ή τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο ειδικά στην περίπτωση του HIV.

10. Δεν με πληροφόρησαν ότι το αμερικανικό υπουργείο Υγείας (CDC) αποφάσισε αυθαίρετα το 1987 πως τα τεστ αντισωμάτων στον ιό HIV δείχνουν μόλυνση από τον ιό HIV χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τις επιστημονικές αποδείξεις γι’ αυτό.

11. Δεν με πληροφόρησαν ότι το επιβεβαιωτικό Western Blot τεστ αντισωμάτων διαφέρει από εργαστήριο σε εργαστήριο. Ούτε μου είπαν με ποιο σκεπτικό ο γιατρός μου αποφάσισε ότι τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ήταν σωστά στη δική μου περίπτωση και με ποια επιστημονικά δεδομένα έλαβε αυτή την απόφαση.

12. Δεν με πληροφόρησαν ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αναγνώσεις ένα τεστ Western Blot με βάση τα διαφορετικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται κατά τόπους. Αλλιώς ερμηνεύονται με βάση τα κριτήρια του CDC, αλλιώς  με βάση τα κριτήρια Ερυθρού Σταυρού, αλλιώς με βάση τα κριτήρια του FDA (του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Ούτε μου είπαν ποια κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν στην περίπτωση του δικού μου τεστ και με βάση ποια επιστημονικά δεδομένα ήταν σωστή η διάγνωση στην περίπτωσή μου.

13. Δεν με πληροφόρησαν ότι στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες έχει απαγορευτεί το Western Blot τεστ αντισωμάτων, ούτε μου είπαν γιατί συνέβη αυτό.

14. Δεν με πληροφόρησαν ότι τα λεγόμενα τεστ για το «ιικό φορτίο» στο αίμα μου χρησιμοποιούν τα ίδια «καλούδια» για να περιγράψουν τις ίδιες μη αναγνωρισμένες, μη ειδικές πρωτείνες που βρίσκουμε και στα τεστ αντισωμάτων για τον HIV, συνεπώς δεν αποτελούν ένδειξη για την ύπαρξη του ιού στο αίμα μου. Και δεν μου έδειξαν την ετικέτα αυτού του τεστ που έγραφε ότι ¨δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να πιστοποιεί την ύπαρξη του ιού στο αίμα ή τη μόλυνση από τον ιό¨. Ούτε μου εξήγησε ο γιατρός μου γιατί το χρησιμοποίησε παρά την αρνητική υπόδειξη ή ποιές επιστημονικές μελέτες τον έπεισαν ότι παρουσιάζει πράγματι το «ιικό φορτιό» του HIV.

15.  Δεν με πληροφόρησαν ότι τα αποτελέσματα στο τεστ για το ιικό φορτίο ποικίλλουν σημαντικά από εργαστήριο σε εργαστήριο, ούτε μου είπαν με βάση ποια στοιχεία αποφάσισαν ότι τα δικά μου αποτελέσματα ήταν σωστά και ποιες  είναι οι επιστημονικές αποδείξεις.

16. Δεν με πληροφόρησαν ότι άνθρωποι που προέκυψαν αρνητικοί στον HIV  με τα τεστ ELISA και  WESTERN BLOT, βρέθηκαν να έχουν υψηλό δείκτη του ιού HIV στο αντίστοιχο τεστ ιικού φορτίου. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει, λοιπόν, και αυτό το τεστ;

17. Δεν με πληροφόρησαν ότι τα τεστ ιικού φορτίου απέτυχαν στο 90% των περιπτώσεων να υποδείξουν την πτώση των Τ4 κυττάρων, και πέτυχαν μόνο στο 4%-6% των περιπτώσεων να υποδείξουν την «προέλαση της αρρώστιας» (AIDS). Δεν με πληροφόρησαν γιατί ο γιατρός μου αποφάσισε ότι στην περίπτωσή μου το τεστ για το ιικό φορτίο δείχνει την «προέλαση της αρρώστιας».

18. Δεν με πληροφόρησαν ότι ο αριθμός των Τ4 κυττάρων (που δείχνει την ανοσοποιητική επάρκεια του οργανισμού) έχει μεγάλες αυξομειώσεις από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Επίσης δεν με πληροφόρησαν ότι απολύτως υγιείς άνθρωποι μπορεί να έχουν χαμηλό αριθμό Τ4 κυττάρων. Ούτε με πληροφόρησαν γιατί ο γιατρός μου αποφάσισε ότι ο δικός μου αριθμός Τ4 κυττάρων είναι ενδεικτικός οποιασδήποτε κατάστασης, πόσο μάλλον ένδειξης του AIDS, και με βάση ποια επιστημονικά κριτήρια έκανε κάτι τέτοιο.

19. Δεν με πληροφόρησαν ότι η διάγνωση του AIDS  στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να βασιστεί μόνο σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην εξέταση για τον HIV και έναν  αριθμό Τ4 κυττάρων κάτω από 200. Επίσης δεν με πληροφόρησαν ότι αυτός ο ορισμός του AIDS δεν έγινε αποδεκτός σε άλλες χώρες (π.χ. τον Καναδά), και ότι αν πήγαινα στον Καναδά, δεν θα είχα AIDS. Ούτε μου εξήγησε ο γιατρός μου πώς γίνεται μια αρρώστια να αλλάζει ορισμό όταν περνάει τα σύνορα μιας χώρας. Ούτε μου έδωσε επιστημονικές εξηγήσεις που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

20. Με ενημέρωσαν ότι είμαι οροθετικός μόνο με το αποτέλεσμα του ELISA και πριν να ακολουθήσει το WESTERN BLOΤ, παραβιάζοντας τον κανονισμό του CDC (τον οποίο εφαρμόζουμε κι εμείς στην Ελλάδα).

21. Επίσης δεν με πληροφόρησαν ότι τα φάρμακα του AIDS που θα ξεκινούσα, έχουν αποδειχτεί εδώ και πέντε χρόνια πιο θανατηφόρα από τις σχετικές με το AIDS ασθένειες. Δεν με πληροφόρησαν ότι τα καινούργια φάρμακα θεωρούνται χειρότερα από αυτά που δίνονταν πριν 10 χρόνια.

22. Σαν αποτέλεσμα της έλλειψης παροχής αυτών των πληροφοριών πριν από την διεξαγωγή του τεστ αντισωμάτων για τον HIV και πριν από την έναρξη θεραπείας κατά του AIDS, δεν έδωσα ποτέ τη συγκατάθεση κατόπιν ενημέρωσης που δικαιούμουν σαν ασθενής. Βίωσα ψυχικό τραύμα, οικογενειακή πίεση και κοινωνική απόρριψη εξαιτίας της ανεξακρίβωτης θετικής διάγνωσης και θεραπείας κατά του HIV από μέρους του γιατρού μου.

Αν οποιαδήποτε από αυτές τις προτάσεις ισχύουν στην περίπτωσή σας, έχετε κάθε λόγο να συντάξετε μια επίσημη αίτηση παραπόνων για τον γιατρό, το νοσοκομείο ή την κλινική, επειδή παραβιάστηκε το δικαίωμά σας να έχετε συγκατάθεση κατόπιν πληροφόρησης για τη θεραπεία σας. Αυτά τα παράπονα συντάσσονται σύμφωνα με τον κανονισμό του Συλλόγου Ιατρών της κάθε χώρας και συνήθως οδηγούν σε ανοιχτή ακρόαση των εμπλεκομένων, ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε αφαίρεση της άδειας του γιατρού.

- Είναι νέα ασθένεια το AIDS;

Αντίθετα με τη διαδεδομένη αντίληψη, το  AIDS δεν είναι καινούργιο και δεν είναι ασθένεια. Είναι ένα όνομα που δόθηκε από το  Centers for Disease Control (CDC) σε μια συλλογή από 47 ήδη γνωστές αρρώστιες, μεταξύ των οποίων ο έρπης, η διάρροια, κάποιες πνευμονίες, κάποιοι καρκίνοι, η φυματίωση και άλλες. Αυτές οι αρρώστιες τώρα καλούνται AIDS αν βρεθούν σε άτομο που έχει προκύψει θετικό στο τεστ αντισωμάτων για τον HIV.
Με άλλα λόγια η πνευμονία σε ένα άτομο που προέκυψε αρνητικό στο τεστ αντισωμάτων λέγεται πνευμονία, ενώ σε ένα άτομο που βγήκε θετικό στο τεστ αντισωμάτων λέγεται AIDS.  Στην πρώτη περίπτωση αντιμετωπίζεται με την αντιβίωση της πνευμονίας και θεωρείται θεραπεύσιμη, στη δεύτερη δίνεται η αντιβίωση της πνευμονίας και παράλληλα αρχίζει «η θεραπεία του AIDS» με τα διάφορα αντιρετροϊκά φάρμακα (χημειοθεραπείες) εφ' όρου ζωής.

- Eφόσον οι άντρες είναι οι τυχεροί της υπόθεσης όπως λέτε και δεν μολύνονται, τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους ομοφυλόφιλους άνδρες και αυτοί μολύνονται;

Κανείς δε μολύνεται από τίποτα. Το τεστ αντισωμάτων για τον HIV δεν ανιχνεύει τον HIV. Ούτε τα αντισώματά του ανιχνεύει. Τι ανιχνεύει, κανείς δεν ξέρει. Γι' αυτό και έχει προκηρυχτεί βραβείο 50.000 δολαρίων ΗΠΑ για όποιον βρει τη μελέτη που παρουσιάζει τις αποδείξεις ότι το τεστ κάνει αυτό που λέει.

Το θέμα είναι ότι οι ετεροφυλόφιλοι άντρες δεν προκύπτουν οροθετικοί. Δηλαδή παίρνουν αρνητική απάντηση στο τεστ αντισωμάτων για τον HIV.

Γιατί επέλεξαν να προκύπτει το τεστ θετικό μόνο στις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους ερωτικούς συντρόφους τους, ρωτήστε τον Robert Gallo και την εταιρεία Abbott Laboratories που παρασκευάζουν το τεστ για να μας εξηγήσουν. Ωσπου να φθάσουμε σε αυτό το σημείο ωριμότητας, οι ετεροφυλόφιλοι άντρες δεν κινδυνεύουν να πάθουν τη λαχτάρα που λέγεται AIDS. Ούτε και οι ομοφυλόφιλοι θα κινδύνευαν, αν σταματούσαν να κάνουν το τεστ. Δεν τους απειλεί το AIDS, αλλά το τεστ αντισωμάτων.

- Αν δεν είναι ο HIV η αιτία του AIDS, τι άλλο μπορεί να είναι;

Η θεωρία περί της υπάρξεως ενός ιού που προκαλεί τις ασθένειες που τώρα ονομάστηκαν AIDS αναιρείται από το γεγονός ότι οι ίδιες ακριβώς ασθένειες προκύπτουν και σε άτομα μη οροθετικά. Και η καθεμία είχε από πριν μια ξεχωριστή αιτιολογία εμφάνισης. Τώρα οι ίδιες ασθένειες, εφόσον προκύψουν σε άτομα οροθετικά,  αποδίδονται όλες σε μια αιτία, τον HIV. Αλλά δεν υπάρχει ιός στην ιστορία της ιατρικής που να προκαλεί 30 διαφορετικές ασθένειες.

Δεν είναι κάποιος ιός λοιπόν που προκαλεί το AIDS, είναι το τεστ αντισωμάτων που σε καταδικάζει, το εξαντλητικό άγχος που προκαλείται από μια θανατηφόρα διάγνωση, και η πρώτη κατάρρευση του οργανισμού μετά από όλη αυτή την πίεση. Τότε σου λένε ότι εμφάνισες το AIDS, και ξεκινάς μια άκρως τοξική θεραπεία.

- Για ποιό λόγο θέλουν να μας κοροϊδέψουν  οι Αμερικανοί; Ποιός είναι ο σκοπός τους και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει προβληθεί από τις κυβερνήσεις η άλλη άποψη;

Αντιγράφω από το Πώς νίκησα το AIDS, που είναι ένα ημερολόγιο προσωπικών αποκαλύψεων:
"Τα θαυμαστά αποτελέσματα του φόβου σε καθεστώς δημοκρατίας είχε παρουσιάσει από τη δεκαετία του ’60 ο Εριχ Φρομ. Το θυμήθηκε πάνω στην ώρα ο αδελφός μου. Από παιδί διάβαζε αυτόν τον Γερμανό ψυχοθεραπευτή και εγώ κορόϊδευα. Δεν  χρειαζόμαστε ψυχοθεραπευτές, δήλωνα, και δεν μπορούσα να καταλάβω τι του έβρισκε. Πήγε και μου έφερε τώρα το ισχνό τομίδιο: Εριχ Φρομ, Να έχεις ή να Είσαι (εκδόσεις Μπουκουμάνη, 1978):

«Το πόσο καταπιεστικοί ή φιλελεύθεροι είναι οι νόμοι και ποια μέτρα παίρνονται για την επιβολή τους, έχει μικρή σημασία σε σχέση με το κεντρικό θέμα: οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να φοβούνται την εξουσία όχι μόνο στο πρόσωπο των αξιωματούχων, που ¨επιβάλλουν το νόμο¨ γιατί οπλοφορούν. Αυτός ο φόβος δεν αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λειτουργία του κράτους. Ο πολίτης πρέπει να εσωτερικεύσει αυτό το φόβο και να μετατρέψει την υπακοή σε ηθική και θρησκευτική κατηγορία: την αμαρτία.

Οι άνθρωποι σέβονται τους νόμους όχι μόνο γιατί φοβούνται, αλλά γιατί αισθάνονται ένοχοι για την ανυπακοή τους. Το αίσθημα αυτό της ενοχής μπορεί να ξεπεραστεί με τη συγχώρεση, που μόνο η εξουσία μπορεί να δώσει. Οι συνθήκες για μια τέτοια συγχώρεση είναι: ο αμαρτωλός μετανοεί, τιμωρείται και με την αποδοχή της τιμωρίας ξαναϋποτάσσεται. Η ακολουθία: αμαρτία (ανυπακοή) - αίσθημα ενοχής – νέα υποταγή (τιμωρία) – συγχώρεση, είναι ένας φαύλος κύκλος, στο βαθμό που κάθε πράξη ανυπακοής οδηγεί σε μεγαλύτερη υπακοή..."

Τη δεκαετία του '50 στην Αμερική θριάμβευσε ο Μακαρθισμός. Το AIDS τώρα είναι ιατρικός μακαρθισμός. Και έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη, λόγω παγκοσμιοποίησης.

- Είναι προϊόν συνωμοσίας το AIDS;

Η ιδέα για την ύπαρξη του ιού HIV ήταν μια πολιτική απόφαση. Και όλη η εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου ανά την υφήλιο για την εμφάνιση μιας νέας ασθένειας και την ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής, χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Εφόσον έφτασε με τα πρώτα φάρμακα κατά του "ιού"  να είναι μια επιχείρηση με τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναπτύχθηκαν όλες οι πρακτικές διαχείρισης προβλημάτων, κάλυψης αναγκών, εξάπλωσης της αγοράς, διαφήμισης του προϊόντος, διεύρυνσης της πελατειακής βάσης, εξασφάλισης κρατικών συμβολαίων. Και αμέσως έχουμε την εξήγηση για πολλές από τις πλευρές του φαινομένου του AIDS.

Οπότε δε χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας για να ερμηνεύσουμε το AIDS, όπως έχει εξελιχθεί. Είναι μια βιομηχανία που κινείται με τους νόμους της αγοράς, ή αλλιώς  "business as usual".

arkas

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
22
Πόντοι
1
πεθανε σημερα η παπαγιαννιδου

Stories

Νέο!

Stories