Νέα

Αιχμαλωτίζοντας τον χρόνο... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι φωτογραφική μηχανή έχετε;

• CANON

Ψήφοι: 2 100,0%
  • NIKON

Ψήφοι: 0 0,0%
  • OLYMPUS

• PENTAX

• SONY

• Αλλη μάρκα

• Δεν έχω μηχανή, αλλά σκοπεύω να πάρω σύντομα!

• Προτιμώ να ποζάρω, αντί να φωτογραφίζω...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Με αφορμή μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με διάφορα Μέλη, ανοίγω αυτό το thread για να συζητάμε ότι σχετικό με το αγαπημένο μας χόμπυ! :dancing:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Προσωπικά ασχολούμαι με την φωτογραφία από πολυυύ μικρός, αλλά απέκτησα την πρώτη δική μου μηχανή (μια Kodak instamatic, με φιλμ "κασσέτα" 24) σε ηλικία 13 ετών!

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.148
Πόντοι
42.697
Αιχμαλωτίστε την στιγμή! :rockon:
http://[URL unfurl="true"]www.smashingmovies.com/picgals/abuse/1607/images/pics/02.jpg[/img[/URL]]

ΥΓ. Ελπίζω να μην το σβήσει ο Duracell!!! ;D

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Αιχμαλωτίστε την στιγμή...

ΥΓ. Ελπίζω να μην το σβήσει ο Duracell!!! :grin:

χαχαχα ρε συ, αυτό το post πρέπει να γίνει στο σχετικό thread με τις μπουκωμένες...

ΕΔΩ ας κουβεντιάσουμε για την φωτογραφία ως χόμπυ... περί μηχανών κλπ εξοπλισμού... ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΟΥΜΕ ΦΩΤΟΣ (τόσες Συλλογές έχουμε άλλωστε)...

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.148
Πόντοι
42.697
χαχαχα ρε συ, αυτό το post πρέπει να γίνει στο σχετικό thread με τις μπουκωμένες...

ΕΔΩ ας κουβεντιάσουμε για την φωτογραφία ως χόμπυ... περί μηχανών κλπ εξοπλισμού... ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΟΥΜΕ ΦΩΤΟΣ (τόσες Συλλογές έχουμε άλλωστε)...

ναι βρε συ το κατάλαβα!
:rockon: :rockon: :rockon:΄
αλλωστε δεν υπήρχε θρεντ μέχρι σημερα για φωτογραφία σαν χόμπυ.

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ασχολούμαι με την φωτογραφία περίπου 18 χρόνια ερασιτεχνικά και τελειώνοντας μιά σχολή φωτογραφίας το 1990 παρολίγον να ασχοληθώ επαγγελματικά πρίν συνεχίσω τελικά στη Γεωπονική.

Εχω πειραματιστεί με υπέρυθρη φωτογραφία και με φωτογραφία δρόμου. Φυσικά πορτραίτα και τοπία.Όλα σε slides

Διαθέτω μια μικρή συλλογή από παλαιές φωτ. μηχανές (καμμιά 10αριά)και πλέον ετοιμάζομαι να κάνω το μεγάλο βήμα στις ψηφιακές αν και νομίζω οτι χάνεται η μαγεία της αποκάλυψης του σκοτεινού θαλάμου.

Αγαπημένος φωτογράφος ο υπερμέγιστος Henri Cartier-Bresson

Τρέχον κύριο σύστημα OLYMPUS OM 2000 /Vivitar 70-210mm (Series 1)

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
Ασχολήθηκα αρκετά χρόνια επαγγελματικά φωτογραφίζοντας μοτ/τες και αγώνες εδω και στο εξωτερικό. Δεν ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά, αλλά διατηρώ την CANON EOS1 N  και τους φακούς της σε απόλυτα μάχιμη κατάσταση.

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Ερασιτέχνης φωτογράφος εδώ και χρόνια ... (μόνο τραβάω φωτογραφίες για την πάρτη μου)

Καταχαρούμενος από τη μέρα που βγήκαν οι ψηφιακές ... τραβάς, βλέπεις, δεν αρέσει, ξανατραβάς ...

Εδώ και καιρό κάτοχος μίας Sony Cybershot DSC-W50 6mp την οποία έχω πάντα μαζί μου.

michael_ath31

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Προσωπικά ασχολούμαι με την φωτογραφία από πολυυύ μικρός, αλλά απέκτησα την πρώτη δική μου μηχανή (μια Kodak instamatic, με φιλμ "κασσέτα" 24) σε ηλικία 13 ετών!

χαχαχα!!

την ιδια ειχα κ εγω!!!!!!

τρομερη μηχανη!! την εχω ακομα!! (δεν τη χρησιμοποιω βεβαια)

αραγε υπαρχουν ακομα τετοια φιλμ??

μαλλον οχι...

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Κατ' αρχήν, χαίρομαι ΠΟΛΥ που το thread μου βρήκε γρήγορα τόσο μεγάλη ανταπόκριση...

Πιστεύω ότι η ψηφιακή φωτογραφία έδωσε ένα ΑΛΜΑ στο χόμπυ μας... αφού ελαχιστοποίησε τα κόστη... κ μηδένισε τους χρόνους εμφάνισης-εκτύπωσης...

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Τα παλιά χρόνια έχοντας εξαντλήσει φιλες , ξαδερφές κτλ. μαζευόμασταν 3-4 νοματέοι από την σχολή φωτογραφίας και νοικιάζαμε στούντιο και 1 κοπέλα και τραβάγαμε αβέρτα - κουβέρτα γυμνά για να "μάθουμε" φωτισμούς και άλλα . Φυσικά, τρομερός χαβαλές και "μάτι"

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
αραγε υπαρχουν ακομα τετοια φιλμ??
μαλλον οχι...

Δυστηχώς ΟΧΙ! Αλλωστε έλαχιστοι είναι και όσοι τραβάνε ποιά σε φίλμ... κ τ' αντίστοιχα καταστήματα που πουλάνε-εμφανίζουν φιλμ λιγοστεύουν σιγά-σιγά... ενώ κ οι ίδιες οι εταιρείες σταματούν σταδιακά την παραγωγή!

Επισκέπτης
Ασχολήθηκα αρκετά χρόνια επαγγελματικά φωτογραφίζοντας μοτ/τες και αγώνες εδω και στο εξωτερικό. Δεν ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά, αλλά διατηρώ την CANON EOS1 N  και τους φακούς της σε απόλυτα μάχιμη κατάσταση.
Ευελπιστουμε,να μας κανετε την τιμη,να μοιραστειτε μαζι μας , μερικες απο τις δουλειες σας!Εναγωνιως αναμενουμε!

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Η ψηφιακή τεχνολογία έδωσε όντως μεγάλη ώθηση στο χόμπυ αλλά διευκολύνει τα μέγιστα και τους επαγγελματίες. Στην εποχή μου (1990) , όταν θέλαμε να δούμε πώς βγαίνει μια φωτογραφία ΠΡΙΝ την τραβήξουμε, χρησιμοποιούσαμε polaroid.

Από την άλλη , όπως προείπα , έχει χαθεί η μαγεία του απροσδόκητου , αυτή η μαγική στιγμή που βουτάς το χαρτι στα μπάνια και σιγά-σιγά εμφανίζεται (αποκαλύπτεται) η φωτογραφία.

Τώρα με το προγράμματα Η/Υ όλοι μπορούν να γίνουν καλοί φωτογράφοι από την καρέκλα του υπολογιστή τους

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Η ψηφιακή τεχνολογία έδωσε όντως μεγάλη ώθηση στο χόμπύ αλλά διευκολύνει τα μέγιστα και τους επαγγελματίες. Στην εποχή μου (1990) , όταν θέλαμε να δούμε πώς βγαίνει μια φωτογραφία ΠΡΙΝ την τραβήξουμε, χρησιμοποιούσαμε polaroid.

Από την άλλη , όπως προείπα , έχει χαθεί η μαγεία του απροσδόκητου , αυτή η μαγική στιγμή που βουτάς το χαρτι στα μπάνια και σιγά-σιγά εμφανίζεται (αποκαλύπτεται) η φωτογραφία.

Τώρα με το προγράμματα Η/Υ όλοι μπορούν να γίνουν καλοί φωτογράφοι από την καρέλκα του υπολογιστή τους

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Η διαδικασία της εκτύπωσης του ασπρόμαυρου είναι ΜΑΓΙΚΗ... και μόνον όσοι την έζησαν μπορούν να καταλάβουν τι εννοούμε... μια παρόμοια κατάσταση με τα πρώτα χρόνια των υπολογιστών... όταν δουλεύαμε σε Home Micros!

peoekrisma

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
Ερασιτέχνης είμουνα και θα είμαι.Ξεκίνησα όπως πάρα πολλοί με μιά ZENITH και μετά την αγαπημένη μου PENTAX ME SUPER με τον πενηντάρι φακό και έναν 70-210 σταθερό 3.8 TAMRON. Μετά μιά NIKON F 70 με έναν 28-210 γιατί παντρεύτηκα και τεμπέλιασα να αλλάζω φακούς.Έχετε να μου προτείνετε ψηφιακή μηχανή στο μέγεθος και τις δυνατότητες,στις σημερινές πραγματικότητες,της PENTAX ? Καλή η ψηφιακή αλλά το να μαζεύεται η παρέα και να βλέπεις τα slides (γιατί μόνο slides τραβάω) με το σχετικό χαβαλέ και τις πίτσες ή τις εκάστοτε σπεσιαλιτέ των διάφορων γκόμενων-γυναικών είναι άλλη φλαση.!

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ερασιτέχνης είμουνα και θα είμαι.Ξεκίνησα όπως πάρα πολλοί με μιά ZENITH και μετά την αγαπημένη μου PENTAX ME SUPER με τον πενηντάρι φακό και έναν 70-210 σταθερό 3.8 TAMRON. Μετά μιά NIKON F 70 με έναν 28-210 γιατί παντρεύτηκα και τεμπέλιασα να αλλάζω φακούς. Έχετε να μου προτείνετε ψηφιακή μηχανή στο μέγεθος και τις δυνατότητες, στις σημερινές πραγματικότητες, της PENTAX ?

PENTAX K20D, απλά... ΤΕΛΕΙΑ! :rockon: Εκτός όλων των άλλων προτερημάτων της... μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΟΛΟΥΣ του φακούς τύπου PENTAX K που τυχόν έχεις, όπως επίσης και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΒΙΔΩΤΟΥΣ" Μ42 :rockon:

Δες κ το εξειδικευμένο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Forum...

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
εγω θελω καποιον να μου κανει μαθηματα φωτογραφιας

Αν σοβαρολογείς... πολύ ευχαρίστως! Στείλε pm να κανονίσουμε...

Υπάρχουν όμως και ΠΟΛΛΑ ωραία βιβλία (και στα Ελληνικά) για όποιον θέλει να μάθει... μια επίσκεψη σε κάποιο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ Βιβλιοπωλείο επιβάλλεται! :rockon:

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
και εγω Ερασιτέχνης στην αρχη 1983 μια PENTAX κ1000 γαματη , κουκλη χειροκινιτη τιποτα αλλο εγω και ο θεος, και δευτερη 1984  PENTAX ME SUPER με το winder το μηχανακι απο κατω για γρηγορα .
τον 50αρι της PENTAX , ζοομ 80-200 ΚΙΡΟΝ , 28ΜΜ , ΖΟΟΜ 70-210 , ΠΡΕΠΕΙ να εχω περιπου 3000 slides , παρα πολλες απο ασκησης Π.Ν , και εχω ενα σκανερ της επσον και εχω αρχιση την δουλεια
και οπως ελεγε και η ΚΟΝΤΑΚ περασμενα ναι ξεχασμενα ΟΧΙ .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom