Νέα

Αιχμαλωτίζοντας τον χρόνο... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι φωτογραφική μηχανή έχετε;

• CANON

Ψήφοι: 2 100,0%
  • NIKON

Ψήφοι: 0 0,0%
  • OLYMPUS

• PENTAX

• SONY

• Αλλη μάρκα

• Δεν έχω μηχανή, αλλά σκοπεύω να πάρω σύντομα!

• Προτιμώ να ποζάρω, αντί να φωτογραφίζω...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
DURACELL εαν ξερεις καλα αγγλικα ,υπαρχει ενα καλο βιβλιο του αμερικανικου ναυτικου φοβερο .μπορεις να το βρει η και να στο στειλω.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
DURACELL εαν ξερεις καλα αγγλικα ,υπαρχει ενα καλο βιβλιο του αμερικανικου ναυτικου φοβερο .μπορεις να το βρει η και να στο στειλω.

Αγγλικά ξέρω κ σ΄ευχαριστώ, αλλά σε ποιό βιβλίο και σε τι μορφή του (χαρτί ή pdf) αναφέρεσαι?

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές διευθύνσεις για κάποιον/κάποια που θέλει να μάθει τα βασικά της φωτογραφίας. Ομοίως και για τον χειρισμό προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας. Ωστόσο εξαιρετικά χρήσιμο μπορεί να φανει η "μελέτη" της δουλειάς μεγάλων φωτογράφων οπότε όπως λέει ο Duracell μια επίσκεψη σε μεγάλο βιβλιοπωλείο , θα βοηθούσε. Τέλος , την μηχανή επ' ώμου και ΕΞΩ για πολλές φωτογραφίες

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Εμένα πάντως με στενοχωρεί η ψηφιακή μορφή και τροπή που έχει πάρει πια η φωτογραφία...

Εννοώ πως, σπάνια εκτυπώνουμε πια φωτογραφίες και δεν φτιάχνουμε εκείνα τα υπέροχα δερματόδετα άλμπουμς με τα αφιερώματα σε τόπους, διακοπές, έτη κτλ. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα κι εύκολα, και όταν λέμε σε κάποιον έλα να σου δείξω φωτογραφίες εννοούμε κάτσε να ανοίξω την οθόνη και τον σκληρό, ή πάρε ένα φλασάκι.

Η καλύτερη εξάσκηση στη φωτογραφία είναι να πας σε ένα μέρος που γουστάρεις πολύ με 24άρι φιλμ και να μην ξέρεις τι να τραβήξεις και τι να αφήσεις.

Έχω μια Sony DSLR Α-100 και μια 350 + 3 φακούς. 

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Photographer's Mate 1 & C. Rate Training Manual.

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Συμφωνώ με την ανωθεν δεσποινίδα GiveItToMe με την διαφορά οτι το 24άρι φίλμ καντο 8-10 24άρια φίλμ...

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Συμφωνώ με την ανωθεν δεσποινίδα GiveItToMe με την διαφορά οτι το 24άρι φίλμ καντο 8-10 24άρια φίλμ...

Μα αυτή είναι η μαγκιά. Να έχεις μόνο ΕΝΑ 24άρι οπλισμένο και να πας στον πόλεμο.  ;)

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
Ήμουν πολύ μικρός (6-7 χρονών;) όταν ο νονός μου μου χάρισε μια μικρή παιδική μηχανή από πλαστικό. Οι φωτογραφίες αυτές, όπως και η μηχανή, υπάρχουν ακόμα. Στα 9 μου, σε ένα ταξίδι με τους γονείς στη Γερμανία, απέκτησα μια Kodak Instamatik 155X. Πιό μετά τραβούσα με την Voigtlander του '62 του πατέρα μου. Το 1987 ένας θείος μου επαγγελματίας μου δάνεισε μια Nikon F (χωρίς φωτόμετρο, είχα ένα χειρός σεληνίου!) και αγόρασα και ένα φακό Nikkor 35mm και έτσι μπήκα στις SLR. Το 1988, φοιτητής, ανακάλυψα τον ΠΟΦΠΑ και άρχισα να ασχολούμαι πιό σοβαρά (σκοτεινό θάλαμο, σεμινάρια) μέχρι που δίδαξα και σε τμήμα αρχαρίων. Η πρώτη SLR που αγόρασα ήταν μια Nikon FM μεταχειρισμένη και ένας φακός Tokina 50-200mm. Πουλήθηκαν όταν αγόρασα (μεταπτυχιακό στην Αγγλία) μια FM2 και 4 φακούς, τρίποδο, φλας μπρατσάτο. Μετά απομακρύνθηκα λίγο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά το 2006 στο Ντουμπάϊ μπήκα στην ψηφιακή εποχή με μια Panasonic Lumix. Τώρα σχεδιάζω αγορά ψηφιακής SLR (Nikon φυσικά).

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
5.010
Πόντοι
606
πρωτοχρησιμοποιησα μια παλια kodak instamatik των γονιων μου..Κατοπιν,διαφορα μοντελα απο sony,samsung και olympus 8mp που εχω τωρα.Kαποια στιγμη παντως θελω να αγορασω μια επαγγελματικη canon απ'αυτες που εχουν οι φωτογραφοι γιατι απλα ειναι η καλυτερη στη φωτογραφια

Υ.Γ.duracell,βαλε και μια ψηφοφορια"τι φωτογραφικη μηχανη εχουμε"

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Kαποια στιγμη παντως θελω να αγορασω μια επαγγελματικη canon απ'αυτες που εχουν οι φωτογραφοι γιατι απλα ειναι η καλυτερη στη φωτογραφια

ΔΕΝ ισχύει αυτό που λες και δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε κόντρες για το ποιά είναι η καλύτερη μηχανή κλπ... Υπάρχει ΜΟΝΟΝ η "κατάλληλη" μηχανή. Και για τον καθένα μας είναι διαφορετική! Αλλες ανάγκες έχω εγώ, άλλες εσύ... ακόμα και άνθρωποι με τις ίδιες ανάγκες έχουν... διαφορετικά δάχτυλα, οπότε... ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ... Κ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ... μόνον έτσι θα βρεις αυτή που σε βολεύει και σου ταιριάζει περισσότερο... ασχέτως μάρκας (αφού ούτως ή άλλως, οι "καλές" μηχανές αντιστοίχου κατηγορίας, έχουν παρόμοιες δυνατότητες...

Υ.Γ. Λάβε σοβαρά υπόψιν σου ότι τα παραπάνω τα γράφει κάποιος με πολύ φιλική διάθεση και που έχει ΠΟΛΛΕΣ μηχανές, όλων των κατηγοριών, που η κάθε μια διακρίνεται ιδιαίτερα σε κάτι... δεν είναι λοιπόν θέμα προτίμησης κάποιας μάρκας κλπ...

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Αυτή η ιστορία ψηφιακή vs αναλογική , μου θυμίζει αυτό που γινόταν παλαιότερα με τα cd και το βινύλιο. Η επικράτηση των ψηφιακών είναι δεδομένη μια που ζούμε στην ψηφιακή εποχή και όλο το σύστημα ευνοεί κάτι τέτοιο. Όμως η ποιότητα προς το παρόν , έχω την άποψη, οτι δεν φτάνει στο επίπεδο μιας Rolleiflex TLR ή το (παλιό)μεγάλο φορμά  ειδικά σε θετικό (slides).

Και τελικά , πχ. με  το photoshop και τα παρόμοια,  αιχμαλωτίζουμε τον χρόνο ??, αποτυπώνουμε την στιγμή ?? ή μήπως δημιουργούμε μια "εικονική" πραγματικότητα , μια ανύπαρκτη εικόνα που υπακούει στη λογική μας όποια και όπως  κι αν είναι αυτή ?? (εννοώ στα προσωπικά καλλιτεχνικά στερεότυπα που έχουμε ή μας έχουν επιβάλλει).

Για μένα η φωτογραφία - αναλογική προς το παρόν - , διεισδύει στην πραγματικότητα απομονώνοντας τη στιγμή όχι όπως συμβαίνει σαν γεγονός αλλά όπως την αφουγκράζεται ο φωτογράφος......

Δεν συνεχίζω άλλο προς το παρόν, πετάω την μπάλα και περιμένω το....σούτ

Αναμένω τοποθετήσεις.

Πάω τώρα να βάλω ένα βινύλιο να την βρώ

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
5.010
Πόντοι
606
Ok,σεβαστο αυτο που λες duracell γιατι εχεις εμπειρια στον τομεα αυτο.Απλα,οδηγηθηκα σ'αυτο το συμπερασμα γιατι βλεπω οτι η πλειονοτητα των επαγγελματιων φωτογραφων χρησιμοποιει canon kαι μια μικρη μειοψηφια nikon..

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Ok,σεβαστο αυτο που λες duracell γιατι εχεις εμπειρια στον τομεα αυτο.Απλα,οδηγηθηκα σ'αυτο το συμπερασμα γιατι βλεπω οτι η πλειονοτητα των επαγγελματιων φωτογραφων χρησιμοποιει canon kαι μια μικρη μειοψηφια nikon..

ΜΗΝ μπερδεύεσαι με τις διαφημίσεις ή τι βλέπεις από δω κι από εκεί, όπως έγραψα και ποιό πάνω σημασία έχουν ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ κ ΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ... πίστεψέ με, αν κάποια στιγμή σου δωθεί η ευκαιρία κι απλά κρατήσεις μερικές διαφορετικές μηχανές, αλλά της ίδιας οικονομικής κατηγορίας και δυνατοτήτων, θα διαπιστώσεις έκπληκτος, ότι κάποια σου "ταιριάζει" καλύτερα στο χέρι από τις άλλες! Επίσης, μεγάλη σημασία έχει στην ανώτερη κατηγορία των dslr η επένδυση που θα κάνεις σε φακούς! Αν πχ κάποιος έχει από προηγούμενες μηχανές φακούς μιας εταιρείας, φυσικό είναι να θέλει να τους χρησιμοποιήσει και στην επόμενη... κλπ μικρές λεπτομέρειες, που τελικά όμως κάνουν την ειδοποιώ διαφορά για τον καθένα μας... κι αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα... όποια και να διαλέξεις μεταξύ των "θηρίων" CANON, PENTAX, NIKON, OLYMPUS, SONY κ.α. μια χαρά θα είναι... αλλά την καλύτερη για σένα... θα την ανακαλύψεις μόνος σου!

ΔΕΙΤΕ π.χ. κι εδώ...

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
5.010
Πόντοι
606
δεν υπαρχει συγκριση αναλογικης-ψηφιακης...η ψηφιακη μηχανη προσφερει διευκολυνσεις που δεν εχει η αναλογικη.Η κουνημενη φωτογραφια δεν μπορουσε να σβηστει απ'το φιλμακι της kodak...Η εκτυπωση των φωτογραφιων ηταν δαπανηρη αφου γινοταν σε φωτογραφεια κι οχι σε pc...Ο αποθηκευτικος χωρος των ψηφιακων ειναι τεραστιος με δυνατοτητες επεξεργασιας...Και η ποιοτητα της ψηφιακης ειναι πλεον σχεδον ιδια με της αναλογικης.
Το ωραιο που ειχαν οι παλιες καμερες ειναι η αγωνια που ειχες να δεις τι φωτογραφιες τραβηξες μετα την εμφανιση τους

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
και σε κάνανε καλύτερο φωτογράφο...

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
Ψηφιακή ή αναλογική η καλή φωτογραφία βγαίνει από καλό φωτογράφο. Δε σημαίνει ότι επειδή αγόρασαν όλοι ψηφιακές ότι έγιναν και φωτογράφοι γιατί είναι πιό βολικό. Η επεξεργασία δε, κάνει μπαμ.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
η καλιτερι μιχανι εινε η κοντακ

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Ψηφιακή ή αναλογική η καλή φωτογραφία βγαίνει από καλό φωτογράφο. Δε σημαίνει ότι επειδή αγόρασαν όλοι ψηφιακές ότι έγιναν και φωτογράφοι γιατί είναι πιό βολικό. Η επεξεργασία δε, κάνει μπαμ.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Το "μάτι" του φωτογράφου, η γωνία λήψης και ο φωτισμός κάνουν την διαφορά στην φωτογραφία... ΟΧΙ ο εξοπλισμός (έχει γίνει κ σχετικό πείραμα παλιότερα, όταν έδωσαν την ΙΔΙΑ μηχανή σε 10 διαφορετικούς ανθρώπους και ο καθένας είχε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα)...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom