Με αφορμή αυτό το ενδιαφέρον νήμα του αγαπητού μέλους
@Redmad μερικές λιαν πρόχειρες σημειώσεις.
Θα παρακαλούσα το μέλος που άνοιξε το νήμα να μην με παρεξηγήσει. Δεν απευθύνομαι σε αυτόν, απλά χρησιμοποιώ το θέμα του για να παραθέσω την άποψή μου.
Σχετικά με το δόγμα:
"Ωραίο το σπιτικό φαγητό αλλά άλλη απόλαυση το fastfood"
? Όταν είσαι κάπου, είσαι εκεί ή φεύγεις. Αυτό το ελληνικό
"και το σκυλί χορτάτο και η πίτα ολόκληρη" ποτέ στη ζωή μου δεν το κατανόησα. Μάλλον έχω ανατραφεί τελείως διαφορετικά και έχω φτάσει στα 38 μου να είμαι σκατόφλωρος γιατί θεωρώ οτι αν παντρευτεις δεν πρέπει να κοιτάς αλλού.
? Δεν χρειάζεται να ζεις μια κατάσταση (σαν αυτή του νήματος) για την κρίνεις. Μπορείς να την κρίνεις μέσω της παιδείας, του χαρακτήρα και της ανατροφής σου. Από μικρή ηλικία έλεγα πχ ότι δεν θα καπνίσω ποτέ και το τήρησα. Άρα άκυρη η παπαριά που θα μου τσαμπουνίσει κάποιος λέγοντας
"κάτσε να παντρευτείς και θα δεις πως θα γυρνάς από δω και από κει" γιατί πολύ απλά δεν θα γυρνάω - γιατί ούτε ο πατέρας μου γύρναγε ποτέ και το παιδί ακολουθεί το παράδειγμα και όχι τις συμβουλές - μου το έχει μεταδώσει.
?️ Έχω μία ιδιαίτερα αιρετική άποψη πάνω στο θέμα. Ναι, ίσως είμαι εκτός φιλοσοφίας πολλών από δω.
Όταν μπω, αν μπω ποτέ, μάλλον δύσκολο, στο κλαμπ των παντρεμένων, ποτέ δεν θα ασχοληθώ να κυνηγάω κορασίδες, μάλλον κανενός είδους κορασίδες. Αν το νιώσω τότε απλά θα χωρίσω. Έχω μάθει να πληρώνω τις επιλογές μου σε πολύ σκληρό νόμισμα - γιατί δεν μου φταίνε οι άλλοι να λούζονται τα δικά μου γαμησιάτικα. Είναι ανήθικο και βρωμιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν φανερώνει κανενός είδους ανδρισμό και πολλώ δε μάλλον ανδρεία.
Εδώ ούτε τώρα ασχολούμαι. Μόνο με πληρωμένες πάω πλέον - για να με ελέγχω- και αυτές εξαιρετικά σπάνια. Εκτός αν ο νηματοθέτης ως κορασίδες λογίζει και τις ιερόδουλες - αλλά μάλλον όχι καθώς γράφει για να κρύβει τη βέρα κλπ