- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2006
- Μηνύματα
- 20.650
- Κριτικές
- 148
- Λύσεις
- 5
- Like
- 9.102
- Πόντοι
- 17.085
..δεν νομίζωΗ χειρότερη όλων
Τυχαίο ότι την πίνουν μονο Αλβανοί;
Μια διορθωση,οχι των Ελληνικων.Αυτων που ειναι στην Ελλαδα.Δεν ειναι ολα που εχει ο χαρτης Ελληνικα.
Όλες οι μπύρες στην Ελλάδα παράγονται με ελληνικό κριθάρι.εχουμε πλεον και γαμο τις Ελληνικες μπιρες και ακομα καποιοι πινουν γλυκερινες με χρωματα και τα κατουρα της αθηναϊκης και των θυγατρικων της CARLSBERG
δεν ειναι ετσι τα πραγματα,ειναι μεγαλο το θεμα παραγωγης απο μεγαλες εταιρειες και οι διαφορες απο μικροζυθοποιιεςΌλες οι μπύρες στην Ελλάδα παράγονται με ελληνικό κριθάρι.
Αυτα ειναι καταλυπα.ετσι μας μαθανε τοσα χρονια στο μονοπωλιο,δεν αλλαζουν αυτα σε μια μερα,ειμαστε ακομα στα νηπιακα βηματα,μεχρι να μαθει ο Ελληνας να πινει μπιρα θεωρει ακομα οτι αυτο που επινε ειναι μπιραΒλεπω στην ψηφοφορια οτι η αμστελ εχει 11
καλα ποσους αλβανους εχει το σαιτ;;
αλλο παραμυθι η συγκεκριμενη,χανς κριστιαν αντερσεν.Γαλλικη που εξαγοραστηκε,κλεισανε οι ολλανδοι το εργοστασιο και πλεον παραγεται στην Ελλαδα.Καμμια σχεση με την αυθεντικηΜε μεγαλη διαφορα το μπουκαλι
FISCHER
Φυσικά. Οι μεγάλες απευθύνονται σε ένα τεράστιο κοινό, με τους ανάλογους περιορισμούς που επιβάλλει η μαζικότητα. Οι μικρές στοχεύουν σε ποιο εξειδικευμένο κοινό. Η πρώτη ύλη όμως είναι 100% ελληνική. Και είναι και ποιοτική. Το λυκίσκο εισάγουν. Είναι δύσκολο να παραχθεί στην Ελλάδα.δεν ειναι ετσι τα πραγματα,ειναι μεγαλο το θεμα παραγωγης απο μεγαλες εταιρειες και οι διαφορες απο μικροζυθοποιιες
Το παραμυθι με το Ελληνικο κριθαρι το ξεκινησε η αθηναϊκη αφου εβλεπε οτι βγαινουν κατα συρροη ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μπυρες.Ετσι αφου εβλεπε οτι σφιγγουν τα γαλατα ξεκινησε να δεσμευει το Ελληνικο κριθαρι μαζικα πρωτον για να πουλησει και καλα Ελληνικη μπυρα, αφου δε μπορουσε να το πλασάρει αλλιως ,και δευτερον για να αναγκαστουν οι νεοι ζυθοποοιοι να εισαγουν ακριβοτερη πρωτη υλη.Το Ολλανδικό Μονοπώλιο είναι παρακράτος.Φυσικά. Οι μεγάλες απευθύνονται σε ένα τεράστιο κοινό, με τους ανάλογους περιορισμούς που επιβάλλει η μαζικότητα. Οι μικρές στοχεύουν σε ποιο εξειδικευμένο κοινό. Η πρώτη ύλη όμως είναι 100% ελληνική. Και είναι και ποιοτική. Το λυκίσκο εισάγουν. Είναι δύσκολο να παραχθεί στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει κανένα παραμύθι. Θέμα κόστους είναι. Κάποια στιγμή η αγορά και η βυνοποιηση τοπικά παραγόμενου κριθαριού ήταν μονόδρομος. Κι έτσι το εφαρμοσαν όλες οι ζυθοποιίες. Παράγεται αρκετό κριθάρι για όλους. Και περισσεύει και για άλλες χρήσεις εκτός ζυθοποιίας. Δε συμφέρει να εισάγεις κριθάρι. Μόνον ετοιμη βύνη έχει κάποιο νόημα. Που κι αυτό έχει αντιστραφεί πλέον. Εξάγουμε και βύνη. Σε πολύ ικανοποιητικές ποσότητες.Το παραμυθι με το Ελληνικο κριθαρι το ξεκινησε η αθηναϊκη αφου εβλεπε οτι βγαινουν κατα συρροη ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μπυρες.Ετσι αφου εβλεπε οτι σφιγγουν τα γαλατα ξεκινησε να δεσμευει το Ελληνικο κριθαρι μαζικα πρωτον για να πουλησει και καλα Ελληνικη μπυρα, αφου δε μπορουσε να το πλασάρει αλλιως ,και δευτερον για να αναγκαστουν οι νεοι ζυθοποοιοι να εισαγουν ακριβοτερη πρωτη υλη.Το Ολλανδικό Μονοπώλιο είναι παρακράτος.
Από την ετήσια παραγωγή κριθαριού, που είναι περίπου 300 χιλ. τόνοι η μεγαλύτερη ποσότητα απορροφάτε από την κτηνοτροφία και μόνον ένα μικρό μέρος παράγεται (5%) για τη ζυθοποιία ,οι περισσότερες βιομηχανίες ζυθοποιίας εισάγουν βύνη.Δεν υπάρχει κανένα παραμύθι. Θέμα κόστους είναι. Κάποια στιγμή η αγορά και η βυνοποιηση τοπικά παραγόμενου κριθαριού ήταν μονόδρομος. Κι έτσι το εφαρμοσαν όλες οι ζυθοποιίες. Παράγεται αρκετό κριθάρι για όλους. Και περισσεύει και για άλλες χρήσεις εκτός ζυθοποιίας. Δε συμφέρει να εισάγεις κριθάρι. Μόνον ετοιμη βύνη έχει κάποιο νόημα. Που κι αυτό έχει αντιστραφεί πλέον. Εξάγουμε και βύνη. Σε πολύ ικανοποιητικές ποσότητες.
Δεν ισχύουν αυτά τα νούμερα. Η αθηναϊκή μέσω συμβολαιακης γεωργίας αγοράζει 60.000 τόνους για τις ανάγκες της. Και μιλάμε για μία ζυθοποιία. Όλες δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Μέσω συμβολαίων παραγωγής. Καμία δεν εισάγει βύνη.Από την ετήσια παραγωγή κριθαριού, που είναι περίπου 300 χιλ. τόνοι η μεγαλύτερη ποσότητα απορροφάτε από την κτηνοτροφία και μόνον ένα μικρό μέρος παράγεται (5%) για τη ζυθοποιία ,οι περισσότερες βιομηχανίες ζυθοποιίας εισάγουν βύνη.
καλα εμενα αλλιως μου τα ειπανε στο φεστιβαλ + οτι η νησος ανηκει ακομα στον Κουρη,συνεργασια για τη διανομη εκανε μεσο της ολυμπιακηςΔεν ισχύουν αυτά τα νούμερα. Η αθηναϊκή μέσω συμβολαιακης γεωργίας αγοράζει 60.000 τόνους για τις ανάγκες της. Και μιλάμε για μία ζυθοποιία. Όλες δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Μέσω συμβολαίων παραγωγής. Καμία δεν εισάγει βύνη.
Ούτε η Ολυμπιακή ούτε η Μακεδονίας Θρακης ούτε η Αταλάντης. Η βυνοποιηση γίνεται στην Ελλάδα.
Χώρια που Αλφα, Νύμφη και Μαμος πχ είναι της Αθηναϊκής.
Η Ολυμπιακή εκτός της Φιξ και της Μυθος, έχει την παραγωγή και της Νήσος.
Η Αθηναϊκή εξάγει βυνη.
Η Μακεδονίας Θράκης έχει επίσης δική της μονάδα βυνοποιησης και επίσης εξάγει βύνη. Και τροφοδοτεί πολλούς μικρούς ανεξάρτητους.
Κι οι άλλοι σημαντικοί παραγωγοί το ίδιο κάνουν.
Και η μαύρη της είναι καλή σε σχέση με τη κατηγορία τιμής που πωλείται. Για καθημερινή χρήση. Νέα σχετικά εταιρεία με μέλλον.Δοκιμασα την παρακατω, την εχει και ο Σκλαβενιτης, αξιοπρεπης θα ελεγα:
Τα νούμερα που σου ανέφερα δεν αμφισβητούνται. Η Αθηναϊκή ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, σε ημερίδα της για τις νέες πρακτικές παραγωγής της, ότι αγοράζει το 20% του ελληνικού κριθαριού, μεσω 2000+ παραγωγών, που δεσμεύονται από συμβόλαιο. Εγώ σου έγραψα 60.000 τόνους γιατί γνωρίζω ότι σε αυτό το μέγεθος κυμαίνεται. Στην εποχή του κορονοϊού, λόγω μείωσης είχε πέσει κοντά στους 55-56.000 τόνους, αλλά ως εκεί.καλα εμενα αλλιως μου τα ειπανε στο φεστιβαλ + οτι η νησος ανηκει ακομα στον Κουρη,συνεργασια για τη διανομη εκανε μεσο της ολυμπιακης