Άραγε, η punk μουσική γέννησε τους Ramones? Ή μήπως οι Ramones δημιούργησαν την punk μουσική? Όποια και αν είναι η απάντηση ένα είναι το σίγουρο... Οι Ramones είναι αναμφισβήτητα οι «Νονοί του Punk» δημιουργώντας και υπηρετώντας για πολλά χρόνια ένα από τα πιο δυνατά κινήματα στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Πολύ πριν ερμηνεύσουν οι Μotorhead το κομμάτι R.A.M.O.N.E.S, το όνομα των Νεορκέζων είχε ήδη ταυτιστεί με την έκρηξη του punk phenomenon. Ως ένα από τα resident σχήματα του CBGB’s, ο Marky Ramone και η παρέα του έδωσαν μερικά από τα δυναμικότερα και γρηγορότερα shows που είδε ποτέ η Νέα Υόρκη. Η είσοδος των Ramones το 2002 στο Rock and Roll Hall of Fame αποτέλεσε τρανή απόδειξη της ανεκτίμητης μουσικής αξίας των punk πρωτοπόρων. Και τι λέει ο ίδιος ο MARKY RAMONE για τον εαυτό του .... Το 1978 μου έγινε η πρόταση να γίνω μέλος των Ramones και από εκεί βρέθηκα να πρωταγωνιστώ στην ταινία Rock n' Roll High School. Κατά τη διάρκεια των 15 ετών που ήμουν στους Ramones, ηχογραφήσαμε 10 studio άλμπουμ. Είμαι υπερήφανος που έπαιξα και στον προσωπικό δίσκο του Joey Ramone. Τα πιο αξιομνημόνευτα άλμπουμ των Ramones στα οποία συμμετέχω είναι το Road To Ruin (που περιέχει το κομμάτι "I Wanna Be Sedated"), το End Of The Century (με παραγωγό τον Phil Spector), το soundtrack για το Rock n' Roll High School, καθώς και τραγούδια όπως το "The KKK Took My Baby Away" και φυσικά το κομμάτι από την επιτυχημένη ταινία Pet Cemetary. Έχω τιμηθεί με το MTV lifetime achievement award, ενώ πλέον έχω ενταχθεί στο Rock n' Roll Hall of Fame! Τα αποτυπώματά μου έχουν σημαδέψει το Hollywood rock walk. Περιοδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο και παίζω με διάφορους εξαιρετικούς μουσικούς είναι χαρά μου που θα έρθω και πάλι στην Ελάδα ..Το κοινό εκεί είναι υπέροχο !