Εκφράζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ που ίσως κάνει μερικούς να στεναχωρηθούν:
Έχοντας βρεθεί αρκετές φορές ως εθελοντής σε μέτωπα πυρκαϊάς, συμμετέχοντας στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ φωτιά δεν θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις αν ΟΛΟΙ μας δρούσαμε αποφασιστικά. Τι εννοώ? Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις (και έχω συμμετάσχει σε αρκετές), οι πυροσβέστες ΔΕΝ τα έδιναν όλα (και γιατί άλλωστε? για να πάρουν από την Πολιτεία το παράσημο της ανοικτής παλάμης?) και οι πολίτες καθόταν και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ κλαψομουνιάζοντας.
Είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιος ότι, εάν από τα 4 εκατομμύρια κόσμο που έχει η Αθήνα και υποθετικά οι 500.000 από αυτούς είναι άντρες ΙΚΑΝΟΙ για ΜΑΧΗ ηλικίας 18-50, βρισκόταν σήμερα ΟΛΟΙ έτοιμοι και συγκεντρωμένοι, στη διάθεση των αρχών για να τα δώσουν ΟΛΑ, ένα ντου να κάνανε, θα σβήνανε τη φωτιά ΠΡΙΝ πάρει τερατώδεις διαστάσεις. Αντ' αυτού, προτιμάμε να παρακολουθούμε από τον καναπέ του σπιτιού μας, τον συνάνθρωπο να καίγεται, να παραπονιόμαστε "να δεν ήρθαν οι πυροσβέστες", ή "να αργήσανε τα ελικόπτερα" κλπ κλπ κλπ. Ίδια ιστορία... Πάντα ίδια κλάψα, ίδια μεμψιμοιρία, πάντα το σύνδρομο του καημένου & του αδικημένου! Και δεν μιλώ μόνο για την πυρκαϊά που συμβαίνει τώρα στην Αττική, αλλά για ΚΑΘΕ πυρκαϊά παντού στην Ελλάδα. Κάθονται ΟΛΟΙ και παρακολουθούν σαν χάνοι! Ε, ναι ρε μάγκες... κι εγώ να ήμουν ένας εκ των ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ πυροσβεστών, δεν θα έμπαινα στη φωτιά και στα αρχίδια μου όλα. Αν δεν ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ, δουλειά δεν γίνεται από τον καναπέ!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ κι αν κάποιος παρεξηγηθεί, ας το σκεφτεί καλά πριν μου απαντήσει άσχημα, όχι βέβαια διότι θα απαντήσω κι εγώ, αλλά εάν έχω δίκιο ή όχι σε αυτό που μόλις είπα.
ΥΓ. Κατά την άποψή μου, όποιος έχει την φυσική κατάσταση να γαμάει, ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να βρεθεί εκεί σαν εθελοντής να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ τη φωτιά! Είναι ΧΡΕΟΣ προς τον συνάνθρωπο του και την Πατρίδα μας.