Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Επιδη ο ερωτας περναει πρωτα απο το στομαχι!!! :grin: :grin: :grin:
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μακαρόνια με κοτόπουλο και ανθότυρο

Συστατικά: 
1/2 κιλό σπαγέτο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο
λίγο λάδι
2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
150 γραμμάρια ανθότυρο 

   
Οδηγίες: 
Χρειάστηκε να φάω έξω το μεσημέρι με μια νεανική παρέα και πήγαμε σε μια πιτσαρία, όπου έκανα το λάθος να παραγγείλω μακαρονάδα. Χάλια ήταν μ' ένα λόγο. Υποτίθεται ότι τα μακαρόνια είναι ένα ζεστό και χαλαρωτικό φαγάκι, αλλά αυτό που μου σερβίρισαν δεν ήταν τίποτα. Στην αρχή νόμισα ότι έφταιγε το αλάτι, αλλά ούτε κι αυτό ήταν σωστό. Τέλος πάντων, έφτιαξα στο σπίτι μια μακαρονάδα για να βγάλω το άχτι μου και σας τη λέω για να τη μαγειρέψετε επειγόντως.

Για ½ κιλό σπαγέτο θα υπολογίσετε και 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσες, τα οποία θα κόψετε σε μικρούς  κύβους. Σε βαθύ τηγάνι βάλτε 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο μαζί με τους κύβους του κοτόπουλου και τσιγαρίστε τα με λίγο λάδι. Ενώ σοτάρονται αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας γλυκάνισο. Θα γίνουν πολύ καλύτερα αν το μισό γλυκάνισο είναι τριμμένο. Στο μεταξύ έχετε 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο και στάζετε λίγο λίγο στο κοτόπουλο. Μόλις απορροφάται, ξαναρίχνετε λίγο ούζο. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ρίξτε στο τηγάνι 1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι, πάπρικα δηλαδή.

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σουρώστε τα όπως συνήθως, προσθέστε 2-3 κουταλιές λάδι και κουνήστε τα να λαδωθούν καλά. Σ’ ένα βαθύ γυάλινο ή πορσελάνινο σκεύος βάλτε τα μισά μακαρόνια, απλώστε από πάνω τους το μισό κοτόπουλο και τρίψτε 150 γραμμάρια ανθότυρο με το χέρι. Συνεχίστε τοποθετώντας και τα άλλα μισά υλικά και σερβίρετέ τα καυτά.

Προσέξτε και τούτο: αυτή η συγκεκριμένη μακαρονάδα είναι ακόμα καλύτερη αν σκορπίσετε πάνω στο ανθότυρο λίγα ψημένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα και αν –αντί για σπαγέτο- χρησιμοποιήσετε βιδάκι ή κοφτό μακαρονάκι ή κοχυλάκια.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Συστατικά: 
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας λάδι
250 γρ. μπέικον κομμένο
2 κουταλιές σούπας (40 γρ.) βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
αλάτι & πιπέρι
1/3 φλιτζάνι (83 ml) κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) τριμμένο τυρί
500 γρ. σπαγγέτι 

   
Οδηγίες: 
Σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το μπέικον και τηγανίζετε μέχρι να ψηθεί. Βγάζετε το κρεμμύδι και το μπέικον από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και το αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τυρί και ανακατεύετε καλά. Βράζετε τα μακαρόνια, στραγγίζετε και τα βάζετε σε μεγάλη πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και τα ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον τυρί αν θέλετε.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Πένες με μυρωδικά

Συστατικά: 
Xρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

1/2 κιλό πένες
1 φλιτζάνι μπιζέλια κονσέρβας
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πιπεριές
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

Για τη σάλτσα
1/4 του φλιτζανιού ξίδι
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 

   
Οδηγίες: 
Bράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά και τις σουρώνετε. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τρίβετε το κρεμμύδι. Kόβετε τις πιπεριές σε κύβους. Xτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας. Aναμειγνύετε τις πένες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.

Σύσταση ανά μερίδα

Eνέργεια: 420 θερμίδες
Πρωτεΐνες: 12 γρ.
Yδατάνθρακες: 62 γρ.
Kορεσμένα λιπίδια: 2 γρ.
Mονοακόρεστα λιπίδια: 10 γρ.
Πολυακόρεστα λιπίδια: 2 γρ.
Xοληστερίνη: 0 χιλιοστόγραμμα
Φυτικές ίνες: 8 γρ.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σπαγγετίνι με λιαστές ντοματούλες

Συστατικά: 
400 γρ σπαγετίνη
80 γρ λιαστές ντοματούλες
150 γρ πικάντικη φέτα σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδου χωρίς την πράσινη ουρίτσα
0,30 λίτρα κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

   
Οδηγίες: 
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις λιαστές ντοματούλες, μουσκεύουμε στο κρασί όλη τη νύχτα. Στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε αφαιρώντας τους σπόρους.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε στη μέση τις σκελίδες του σκόρδου και τις ροδίζουμε αργά επί 5-8 λεπτά στο λάδι. Προσθέτουμε τις ντοματούλες και το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Όταν εξατμισθεί η μισή περίπου ποσότης του κρασιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε σκεπασμένη κατσαρόλα επί 25 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε τη σπαγγετίνη μέσα σε 4 λίτρα νερού, αλατισμένου επί 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τη φέτα, βασιλικό, πιπέρι και αλάτι αφού δοκιμάσουμε. Στραγγίζουμε τη σπαγγετίνη. Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα όπου έβρασαν τα μακαρόνια.

Ρίχνουμε μέσα εναλλάξ τη μισή ποσότητα της σάλτσας, τη μισή σπαγγετίνη, την υπόλοιπη σάλτσα και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά επί 2 λεπτά αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Spaghetti alla Puttanesca

Συστατικά: 
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές σούπας λάδι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κ. σπαγγέτι
2 αντζούγιες
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
8 ελιές χωρίς κουκούτσι 

   
Οδηγίες: 
Σωτάρετε το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τη ρίγανη και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Βάζετε τα μακαρόνια για βράσιμο. Λιώνετε τις αντζούγιες με ένα πηρούνι και τις προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με την κάπαρη και τις ελιές. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμαστούν τα μακαρόνια. Σερβίρετε ζεστά.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μεσογειακό σπαγκέτι με ελιές, φέτα και κόκκινες πιπεριές

Συστατικά: 
½ κιλό σπαγκέτι
150 γρ. φέτα σκληρή
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
150 γρ. ελιές Καλαμών
2 φρέσκιες ώριμες τομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

   
Οδηγίες: 
Αλείφουμε τις πιπεριές με το πινέλο με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις κόβουμε σε λωρίδες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομματάκια. Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Βράζουμε τα σπαγκέτι, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη φέτα κομμένη σε κομμάτια. Ρίχνουμε τις ψητές πιπεριές και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως αφού γαρνίρουμε με βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Παστιτσάδα

Συστατικά: 
1 κιλό άπαχο βοδινό ή μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
½ κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι (120 ml) ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτές
1 φλιτζάνι (240 ml) λευκό κρασί
1 κεφάλι σκόρδο, ψιλοκομμένο
4-5 μοσχοκάρφια
3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 ξυλάκι καννέλα
1 κουταλιά της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κιλό μακαρόνι χοντρό ή bucatoni (μπουκατόνι)
3 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τυρί ρομάνο ή παρμεζάνα, τριμμένο 

   
Οδηγίες: 
Τσιγαρίζετε το κρέας και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύετε τον τοματοπελτέ με το κρασί και περιχύνετε το κρέας. Προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τα μακαρόνια, το βούτυρο και το τυρί. Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό.

Μόλις το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε και εν συνεχεία τα σουρώνετε. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα πασπαλίζετε γενναιόδωρα με το τριμμένο τυρί. Καίτε το βούτυρο και εν συνεχεία το περιχύνετε πάνω στο τυρί. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του σε ξεχωριστή πιατέλα.

Παραλλαγές: δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον φημισμένα πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας, πολλές παραλλαγές διεκδικούν τον τίτλο της "αυθεντικής" συνταγής. Μία εκδοχή της περιλαμβάνει ένα κομμάτι ψητό μοσχάρι κατσαρόλας, γαρνιρισμένο με σκόρδο και καννέλα, σοταρισμένο με κρεμμύδια και σβησμένο στο τέλος με ένα ποτήρι ξύδι. Επιπλέον, στην παραπάνω συνταγή δεν υπάρχει πουθενά τα καυτερό πιπέρι.

Σύμφωνα με κάποια άλλη εκδοχή της παραπάνω συνταγής, δεν ροδίζετε καθόλου το κρέας, αλλά τα ζεσταίνετε σε μια σκεπασμένη αντικολλητική ρηχή κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να βγάλει όλο το ζουμί του και εν συνεχεία το αφήνετε να σιγοβράσει χωρίς το καπάκι, μέχρι το ζουμί να εξατμιστεί τελείως. Έπειτα προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, την καννέλα και το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζετε ανακατεύοντας για 10 περίπου λεπτά μέχρι να προσθέσετε τον τοματοπελτέ και το νερό. Όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσετε, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σπαγγέτι με σκόρδο, παρμεζάνα και μπαλσάμικο

Συστατικά: 
500 γρ. σπαγγέτι
4 σκ. σκόρδο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ. μπαλσάμικο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

   
Οδηγίες: 
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσοχή να μη το κάψουμε γιατί θα είναι πικρό. Ρίχνουμε και 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας και το μπαλσάμικο.

Στραγγίζουμε το σπαγγέτι και το ανακατεύουμε με το λάδι και τη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και το μοιράζουμε σε 4 πιάτα.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σπαγγέτι με σκόρδο και λάδι ελιάς

Συστατικά: 
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
500 γρ. σπαγγέτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά) 

   
Οδηγίες: 
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο, αλατισμένο νερό μέχρι να
γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το λάδι και το σκόρδο. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύετε και τα σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

Εναλλακτική πρόταση
Αν θέλετε να κάνετε ακόμη πιο πικάντικο αυτό το πιάτο, μπορείτε να προσθέσετε στο σκόρδο με το λάδι και μία τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (τσίλι).
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σπαγγέτι με σάλτσα από μύδια

Συστατικά: 
½ κιλό σπαγγέτο Νο 7
1 κουτί μεγάλο μύδια
½ - ¾ φλυτζανιού τσαγιού λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα ή 4 - 5 φρέσκιες ντομάτες
½ φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι 

   
Οδηγίες: 
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το μαϊντανό και τις ντομάτες χωρίς τους σπόρους. Στραγγίζουμε τα μύδια και, όταν δέσει η σάλτσα, τα προσθέτουμε μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγα λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μύδια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Ζυμαρικά με μπέικον και τσίλι

Συστατικά: 
450 γραμμάρια σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 κόκκινα τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα
6 φέτες μπέικον χωρίς τη φλούδα, σε κομματάκια
3/4 φλιτζάνι τσαγιού μασκαρπόνε
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα: παρμεζάνα 

   
Οδηγίες: 
Βάζετε τα σπαγγέτι σε φαρδιά κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα βράζετε 10 λεπτά ή μέχρι να "κρατάνε". Ζεσταίνετε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το λάδι, τα τσίλι, το μπέικον και τα σοτάρετε 4 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και ξαναβάζετε στη ζεστή κατσαρόλα το τσίλι, το μπέικον, τη μασκαρπόνε, τον βασιλικό και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε για να ενωθούν. Τα σερβίρετε βάζοντας στην κορυφή τριμμένη παρμεζάνα.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Κανελόνια γεμιστά

Συστατικά: 
8 κανελλόνια
3/4 κιλό κιμά
1-2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
άσπρο κρασί
λίγο νερό
ντομάτα (φρέσκια ή πελτέ)
αλάτι & πιπέρι
κανέλα
3-4 αυγά
4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί 

   
Οδηγίες: 
Τα κανελόνια ανήκουν στο είδος των χοντρών μακαρονιών, τα οποία λόγω του μεγέθους τους, μπορούν να γίνουν και γεμιστά. Δεν είναι τόσο μακριά όσο τα συνήθη μακαρόνια, αλλά το μήκος τους ποικίλει μεταξύ 8-10 cm και φυσικά διαφέρουν και στο πάχος από τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Για την παρασκευή του κιμά
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τον κιμά. Ας έχουμε υπ’ όψιν μας ότι το χειμώνα, καλό θα είναι να προτιμούνται οι κιμάδες από χοιρινό κρέας, μιας και είναι πιο τρυφεροί. Αφού βράσει και απορροφήσει όλα τα υγρά του, το τοποθετούμε σε γουδί και το κοπανίζουμε λίγο για να μην έχει σβώλους. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο κιμά μας λίγο ζαμπόν κομμένο.

Ξανατοποθετούμε το κιμά στην κατσαρόλα και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε εν συνεχεία λίγο νερό, τη ντομάτα (λίγη ή πολλή, ανάλογα πως το θέλουμε), αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρις ότου να απορροφήσει όλο το υγρό του. Το ανακατεύουμε από καιρό σε καιρό. Έπειτα το αφήνουμε να μισοκρυώσει και σπάμε μέσα στο κιμά τα 3-4 αυγά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Ο κιμάς μας είναι έτοιμος και με αυτόν θα γεμίσουμε τα κανελόνια τα οποία έχουμε ήδη προετοιμάσει ως εξής: Τα βάζουμε να μισοβράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα (πάντα φροντίζουμε να βράσουμε περισσότερα απ’ όσα θα γεμίσουμε σε περίπτωση που κάποιο μας σπάσει) ακριβώς όπως και τα μακαρόνια. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα ενώ είναι ακόμα μισοβρασμένα και διατηρούν το αρχικό τους σωληνοειδές σχήμα. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε τρυπητό και τα αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ώσπου να κρυώσουν καλά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.

Προτού βάλουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε το εσωτερικό του κάθε κανελονιού με λίγο τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να μη γλιστράει η γέμιση. Προσέχουμε να μην παραφουσκώσουμε τα κανελόνια με τη γέμιση, γιατί μετά το βράσιμο θα φουσκώσει.

Κάθε ένα που γεμίζουμε το τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα ή ταψί και μόλις στρώσουμε όλα τα κανελόνια, προσθέτουμε τόσο ζεστό γάλα ώστε σχεδόν να τα καλύψει. Βάζουμε λίγο βούτυρο, αλάτι, άσπρο πιπέρι και κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου απορροφήσουν σχεδόν όλο το γάλα.

Τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και προαιρετικά σάλτσα ντομάτας.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Κανελόνια

Συστατικά: 
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1-1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό

Γέμιση
1/2 κιλό κιμά
500 γρ ντομάτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη ροδέλες
αλάτι, πιπέρι & κανέλα
2-3 κουταλιές σούπας κοφτές κοπανισμένη φρυγανιά
1 αυγό 

   
Οδηγίες: 
Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνετε μια ζύμη σα χυλό, αραιό, με την οποία φτιάχνετε κρέπες. Τις κρέπες τις φτιάχνετε ή με την δική σας ηλεκτρική συσκευή ή σε ένα μικρό τηγανάκι βάζοντας πρώτα πολύ λίγο βούτυρο και αφού κάψει ρίχνετε με ένα φλιτζανάκι του καφέ λίγο χυλό, και με δυο πιρούνια το τουμπάρετε για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές.

Μόλις ετοιμάσετε τις κρέπες, δηλαδή μόλις τις τηγανίσετε, τις βάζετε σε ένα πιάτο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρετε. Στη συνέχεια ρίχνετε το κιμά και το σοτάρετε και αυτόν καλά. Ρίχνετε την ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, κανέλλα και αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει το ζουμάκι του.

Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Ρίχνετε μέσα το αυγό και τη φρυγανιά για να σφίξει η γέμιση και να μην έχει υγρά. Παίρνετε μία μία τις κρέπες, τις γεμίζετε με τη γέμιση, τις τυλίγετε ρολό και τις βάζετε μέσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με την ένωση προς τα κάτω. Μόλις τις ετοιμάσετε και γεμίσετε το πυρέξ, ρίχνετε μέσα 1 κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο τα κανελόνια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20-30 λεπτά περίπου. Τα σερβίρετε ζεστά.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μακαρόνια με κιμά

Συστατικά: 
700 γρ μακαρόνια μέτρια
2 φλιτζάνια κιμά
3-4 κουταλιές βούτυρο
2 χούφτες τυρί τριμμένο
κρεμμύδι, λίγη ντομάτα 

   
Οδηγίες: 
Παρασκευή κιμά
Καβουρδίζουμε τον κιμά με αρκετό κρεμμύδι και στην συνέχεια τον σβήνουμε με λίγο κρασί, νερό και αρκετή ντομάτα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό ψιλό, λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια, ανάλογα με τον χρόνο που προτείνει ο κατασκευαστής. Μόλις βράσουν τα σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντάς τα με τυρί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μακαρονάδα με θαλασσινά

Συστατικά: 
100 ml ελαιόλαδο
300 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με τα πλοκάμια τους
350 γρ. αγγελόψαρο (ρίνα), σε κομματάκια
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη τομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
18 ωμές μεγάλες γαρίδες ωκεανού με το κέλυφός τους
300 γρ. σπαγγέτι, που έχετε σπάσει στη μέση
1,5 λίτρο ζεστός ζωμός ψαριού

Για την καρύκευση
2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 

   
Οδηγίες: 
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι για παέγια ή σε ένα ανάλογο, πλατύ σκεύος και τηγανίζετε τα καλαμαράκια και το αγγελόψαρο για 5 λεπτά. Ρίχνετε και το σκόρδο, την τομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνετε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά. Βάζετε στη συνέχεια και τα μακαρόνια μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζετε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, ενώ βγάζετε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε και το καρύκευμα με το σκόρδο και το μαϊντανό χτυπώντας τους στο γουδί. Αναμειγνύετε το καρύκευμα αυτό στο σκεύος της παέγια και ψήνετε το φαγητό για 5 λεπτά έτσι ώστε η επιφάνειά του να γίνει ελαφρώς τραγανιστή.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μεσογειακή μακαρονάδα

Συστατικά: 
300 γραμ. πένες πολύχρωμες
300 γραμ. ντοματάκια μικρά κομμένα στα 4
1 κουταλιά κάππαρη
2 κουταλιές πάστα ελιάς
2 φιλέτα αντσούγιας
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι άσπρο κρασί
1 κουταλάκι μαντζουράνα
1 φλυτζάνι ανθότυρο τριμμένο 

   
Οδηγίες: 
Σ' ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνετε τις αντσούγιες και τις λιώνετε με το πιρούνι, την κάππαρη (αφού την έχετε ξεπλύνει πρώτα), τις λιαστές ντομάτες και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα ντοματάκια και την μαντζουράνα και αφήνετε να βράσουν. Έχετε βράσει σε αλατισμένο νερό τις πένες, τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με την σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον ανθότυρο και σερβίρετε ζεστά.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σπετζοφάι

Οδηγίες: 
Yλ ι κ ά



4 μελιτζάνες

6 πιπεριές

1 κιλό λουκάνικ

1 κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανό

1κιλό ντομάτες



Αυτό το φαγητό το πρωτοδοκίμασα κάτω από την πλατάνα της Μακρινίτσας έχοντας στα πόδια μου το Βόλο που άστραφτε. Εκείνες ήταν στιγμές μ' όλες τις αισθήσεις χορτάτες!

Για τη συνταγή αυτή χρειαζόμαστε 4 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε φέτες, 6 πιπεριές (κέρατα), 1 κιλό λουκάνικα, 1 κρεμ­μύδι, 4 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό και 1 κιλό ντομάτες.

Πλένουμε κι αφήνουμε της μελι­τζάνες να στραγγίσουν καμιά ώρα. Ξε­σπορίζουμε και κόβουμε κατά μήκος στη μέση τις πιπεριές και τα τηγανί­ζουμε. Τα Βάζουμε πάνω σε χαρτοπε­τσέτες που θα απορροφήσουν το πε­ρισσευούμενο λάδι και στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα με τα λουκάνι­κα που τα έχουμε κόψει σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε τα λουκάνικα ρίχνοντας μέσα και το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊ­ντανό ψιλοκομμένο. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε και τις ντομάτες

και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι δέσει. Αραδιάζουμε τα τηγανισμέ­να

να λαχανικά γύρω γύρω σε μια πιατέλα, αφήνοντας στη μέση ένα κενό. Ποτίζετε με τη σάλτσα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και βάζετε στο κέντρο τα λουκάνικα. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο και τρώ­γεται εν ριπή οφθαλμού με μπόλικες βουτιές στη σάλτσα! .

Αντί για λουκάνικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελιές ή κεφτεδάκια.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Κοτομπουκιές

Συστατικά: 
Xρόνος παρασκευής: 25 λεπτά

2 στήθη κοτόπουλου
2 ασπράδια
1 φλιτζάνι γαλέτα
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι 

   
Οδηγίες: 
Kόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και βάζετε το λάδι στη φωτιά να κάψει. Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε με το πιρούνι τα ασπράδια και τα πιπερώνετε. Σε άλλο πιάτο βάζετε τη γαλέτα. Περνάτε τις μπουκιές από το ασπράδι και μετά από τη γαλέτα. Tις τηγανίζετε και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστές.

Σύσταση ανά μερίδα

Eνέργεια: 394 θερμίδες
Πρωτεΐνες: 37 γρ.
Yδατάνθρακες: 20 γρ.
Kορεσμένα λιπίδια: 8 γρ.
Mονοακόρεστα λιπίδια: 9 γρ.
Πολυακόρεστα λιπίδια: 1 γρ.
Xοληστερίνη: 81 χιλιοστόγραμμα
Φυτικές ίνες: 1 γρ.
Στη σύσταση της συνταγής δεν έχει υπολογιστεί το λάδι που θα απορροφήσουν οι κοτομπουκιές κατά το τηγάνισμα.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Πατατοκροκέτες

Συστατικά: 
Xρόνος παρασκευής: 25 λεπτό

1/2 κιλό πατάτες
2-3 κλαδάκια μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι
3 κουταλιές αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο για τη φριτέζα 

   
Οδηγίες: 
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη. Tις πιέζετε στο χέρι, για να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Kάνετε το ίδιο με το κρεμμύδι.  Zυμώνετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Bάζετε στη φωτιά το λάδι να κάψει. Παίρνετε λίγο από το μείγμα της πατάτας και το πλάθετε κροκέτες. Pίχνετε τις κροκέτες της πατάτας στη φριτέζα. Mόλις οι κροκέτες αρχίζουν να ροδίζουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε αμέσως.

Σύσταση ανά μερίδα

Eνέργεια: 60 θερμίδες
Πρωτεΐνες: 2 γρ.
Yδατάνθρακες: 14 γρ.
Kορεσμένα λιπίδια: 0 γρ.
Mονοακόρεστα λιπίδια: 0 γρ.
Πολυακόρεστα λιπίδια: 0 γρ.
Xοληστερίνη: 27 χιλιοστόγραμμα
Φυτικές ίνες: 1 γρ.
Στη σύσταση της συνταγής δεν έχει υπολογιστεί το λάδι του τηγανίσματος.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom