You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)
- Μέλος που άνοιξε το νήμα redmanftw
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 231
- Εμφανίσεις 16K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
redmanftw
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2012
- Κριτικές
- 10
- Like
- 96
- Πόντοι
- 376
redmanftw
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2012
- Κριτικές
- 10
- Like
- 96
- Πόντοι
- 376
χαλια μαυρα,θα πας στα βαπορια και θα βλεπεις το μουνι με το κυαλι.Να θυμασια την τελευταια γκομενα που γαμησες,γιατι μετα θα ξαναγαμησεις οταν παρεις συνταξη.Ολη σου την ζωη θα σε τρωει η
λεφτα εχει ?
master21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 38
- Πόντοι
- 366
Πας καλα ρε μαν;Εκτος αν εννωεις τιποτα φορτηγα.χαλια μαυρα,θα πας στα βαπορια και θα βλεπεις το μουνι με το κυαλι.Να θυμασια την τελευταια γκομενα που γαμησες,γιατι μετα θα ξαναγαμησεις οταν παρεις συνταξη.Ολη σου την ζωη θα σε τρωει η
Ξερει κανεις τι παιζει?καθε ποτε γινονται αιτησεις,και τι αποκατασταση εχει?
Μάγκα αν αγαπας την θάλασσα και έχεις προγραμμα στη ζωή σου, ειναι μια καλή λύση.
Και γω πιτσιρικάς ηθελα να πάω ΑΕΝ, ο πατέρας μου ηταν ναυτικός και με αποτρεψε.
Ειχα ένα θιακό στο στρατο, 27χρονών υποπλοίαρχο. Αυτός ήταν επαγγελματίας, καθε χρόνο στην αδειά του, πηγενε Αγγλία και έκανε καν ειδικο σεμινάριο (φόρτοσεων- τηλεπικοινωνιων κλπ).
Και φυσικα πληρωνονταν καλύτερα από τους άλλους.
Τα τελειταιά χρόνια αποτι μαθενω περνα μεγαλη κριση ο κλαδος. Αλλα αν χωθει κάποιος σε μια εταιρεια και ειναι καλός, εχει σχεδον σταθερη δουλεια.
χαλια μαυρα,θα πας στα βαπορια και θα βλεπεις το μουνι με το κυαλι.Να θυμασια την τελευταια γκομενα που γαμησες,γιατι μετα θα ξαναγαμησεις οταν παρεις συνταξη.Ολη σου την ζωη θα σε τρωει η
Μεγα λάθος, τα πλοια πλέον πιανουν συχνα λιμανια, δεν ειναι όπως παλία που καναν 40 -50 μερες στο πέλαγος. Φυσικά, ειναι δυσκολο να κανει κάποιος οικογενεια, αλλά αν στα 40 ειναι καποιος αρχικαπετανιος ή αρχημηχανικος (στα γραφεις κυριος δλδης) κανει πιο μεγάλος και αν ειναι και νοικοκυρης ειναι φραγκάτος
j80dimitro
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Ιαν 2012
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
λεφτα εχει ?
Από ότι ξέρω έχει καλό μεροκάματο ... $15,000/month σε tanker και $12,500/month σε dry cargo για καπετάνιος.
Αλλά και για μούτσος έχω ακούσει από $3,000/month έως $5,000/month
redmanftw
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2012
- Κριτικές
- 10
- Like
- 96
- Πόντοι
- 376
Μάγκα αν αγαπας την θάλασσα και έχεις προγραμμα στη ζωή σου, ειναι μια καλή λύση.
Και γω πιτσιρικάς ηθελα να πάω ΑΕΝ, ο πατέρας μου ηταν ναυτικός και με αποτρεψε.
Ειχα ένα θιακό στο στρατο, 27χρονών υποπλοίαρχο. Αυτός ήταν επαγγελματίας, καθε χρόνο στην αδειά του, πηγενε Αγγλία και έκανε καν ειδικο σεμινάριο (φόρτοσεων- τηλεπικοινωνιων κλπ).
Και φυσικα πληρωνονταν καλύτερα από τους άλλους.
Τα τελειταιά χρόνια αποτι μαθενω περνα μεγαλη κριση ο κλαδος. Αλλα αν χωθει κάποιος σε μια εταιρεια και ειναι καλός, εχει σχεδον σταθερη δουλεια.
Μεγα λάθος, τα πλοια πλέον πιανουν συχνα λιμανια, δεν ειναι όπως παλία που καναν 40 -50 μερες στο πέλαγος. Φυσικά, ειναι δυσκολο να κανει κάποιος οικογενεια, αλλά αν στα 40 ειναι καποιος αρχικαπετανιος ή αρχημηχανικος (στα γραφεις κυριος δλδης) κανει πιο μεγάλος και αν ειναι και νοικοκυρης ειναι φραγκάτος
αμα θες να πας αεν πρεπει να εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες υποχρεωσεις?
vaglis
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 41
- Like
- 20
- Πόντοι
- 616
Εισαι ναυτικος? Και ποσο χρονων? Αλλιως αν εισαι μεγαλος και θελεις τωρα να ασχοληθεις ξεχασε το. Πρωτον δεν σε παιρνουνε και δευτερον αν δεν εισαι ναυτικος ειναι πρακτικα αδυνατο να μαθεις σε αυτη την ηλικια. Αν εισαι μικρος μπορεις να υποβαλεις αιτηση αλλα να ξερεις οτι θα ειναι μια εξαιρετικα επωδυνη διαδικασια, χειροτερη και απο στρατο. Σκεψου το.
Από ότι ξέρω έχει καλό μεροκάματο ... $15,000/month σε tanker και $12,500/month σε dry cargo για καπετάνιος.
Αλλά και για μούτσος έχω ακούσει από $3,000/month έως $5,000/month
Μακακίες δεν παίζουν τοσα λεφτα πλέον. Αντε κανας καπετανιος η μηχανικος Ανα περνουν πάνω από 10000χηνες
Το κατωτερο πλήρωμα αναλόγος τα χρονια και τις ικανοτητες, 4000 ο καλος μλοστρομος
j80dimitro
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Ιαν 2012
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
αμα θες να πας αεν πρεπει να εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες υποχρεωσεις?
και 40 χρονών να είσαι, από ότι ξέρω βγαζεις ναυτικό φυλλάδιο και δίνεις εξετάσεις πάνω στο πλοίο και γίνεσαι κανονικά καπετάνιος.
Από ότι λένε όμως τα λεφτά σου βγαίνουν ξινά ... πειρατείες, δύσκολες συνθήκες κλπ...
vaglis
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 41
- Like
- 20
- Πόντοι
- 616
Επισης τα πλοια πιανουν συχνα λιμανια αλλα με τις συγχρονες μεθοδους σε 2 μερες εχουν φορτωσει και εχουν φυγει. Ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβει καποιος να κατεβει σε λιμανι. Λογω φορτου εργασιας.Μακακίες δεν παίζουν τοσα λεφτα πλέον. Αντε κανας καπετανιος η μηχανικος Ανα περνουν πάνω από 10000χηνες
Το κατωτερο πλήρωμα αναλόγος τα χρονια και τις ικανοτητες, 4000 ο καλος μλοστρομος
Επισης τα πλοια πιανουν συχνα λιμανια αλλα με τις συγχρονες μεθοδους σε 2 μερες εχουν φορτωσει και εχουν φυγει. Ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβει καποιος να κατεβει σε λιμανι. Λογω φορτου εργασιας.
ΛΑΘΟΣ
γινεται ντελιβερι στο πλοίο
δεν χρειάζεται να βγεις, ερχονται αυτες σε σένα
υγ. το φαγητο έχει χαλα΄σει τα τελευταία χρόνια πολύ, ειδικα στα κατωτερα πληροματα
redmanftw
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2012
- Κριτικές
- 10
- Like
- 96
- Πόντοι
- 376
ΛΑΘΟΣ
υγ. το φαγητο έχει χαλα΄σει τα τελευταία χρόνια πολύ, ειδικα στα κατωτερα πληροματα
αμα εχει λεφτα..στις μερες που ερχονται θα ειναι μια λυση!
vaglis
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 41
- Like
- 20
- Πόντοι
- 616
Καλα... εγω δεν εννοουσα το σεξ. Να κατεβεις να δεις την πολη, να ξελαμπικαρει λιγο το ματι σου.ΛΑΘΟΣ
Αυτο ομως ειναι ευχαριστο που ειπες. Τουλαχιστον με καποιο τροπο ξεδινεις.
Αν εχεις Ιντερνετ γραφεις και καμμια κριτικη μετα...
Π.χ. Μπουρδελα, λιμανι Sao Paolo. Η Ντολορες ηταν φανταστικη.
stevegr(1)
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 9
- Πόντοι
- 16
φυλε μπορω εγω να σου πω τι παιζει με τις ναυτικες σχολες.εγω πηγενω αεν.ειμαι στο τεταρτο και τελευταιο ετος της σχολης.εχω κανει 2 μπαρκα.κανεις αιτηση και μεσω πανελληνιων μπορεις να ερθεις.δεν ειναι αναγκη να εχεις παει στρατο πιο πριν.το ΑΝΩΤΑΤΟ οριο ηλικιας για προσβαση στην αεν ειναι τα 26.πριν 2 χρονια ηταν τα 25.πριν 4-5 χρονια οπιως τελειωνε το λυκειο,εμπαινε στην σχολη χωρις να χρειαζεται να δωσει πανεληνιες.και με απολυτηριο του 9 σε περνανε διοτι το επαγγελμα δεν ειχε ζητηση !!! ομως τα τελευταια 2-3 χρονια λογω οικονομικης κρισης πολλα παιδια εχουν στραφει προς το επαγγελμα.πλεον οι απαιτησεις για να μπεις ειναι πιο υψηλες !!! προπερσι ηθελε γεν βαθμο απολυτηριου 10,περισι ηθελε 14 !!! οποτε οπως καταλαβενεις θελει διαβασμα για να μπεις τωρα....εγω μπηκα ετσι επειδι εκανα αιτηση οταν λιγα παιδια ακολουθουσαν το επαγγελμα !! οι μισθοι ειναι καλοι.εγω δοκιμος-εκπαιδευομενος επαιρνα 1.800 ΚΑΘΑΡΑ το μηνα !! το επαγγελμα ειναι δυσκολο και απαιτητικο μεχρι να μπεις στο κλιμα !Ξερει κανεις τι παιζει?καθε ποτε γινονται αιτησεις,και τι αποκατασταση εχει?
με την οικονομικη κριση που εχουμε τωρα 2 ειναι οι επιλογες σου.φυγε για εξωτερικο η γινε ναυτικος !!! βεβαια οπως γνωριζεις στην ελλαδα θελεις ΜΕΣΟ για να μπεις σε μια εταιρια !!! εαν ομωε καταφερεις και μπεις και διξεις καλα στοιχεια και ορεξη για δουλεια τοτε θα σε κρατησουνε και δεν θα εχεις ποτε προβλημα για να βρεις δουλεια !!!
τελος σας συνιστω να πατε σε πλοια φορτηγα για να πιανετε και κανενα κωλο.5-6 ημερες σε λιμανι της λατινηκης αμερικης δεν χαλαει κανενα μας πιστευω
μακρια απο δεξαμενοπλοια και containers !! εκει θα σας φαει η !!! διοτι καθονται ελαχιστες ωρες στα λιμανια !!! μην κανταντισετε να πειδηχτητε και εσεις με τον φιλιπινεζο μαγειρα οπως εκανε ενα παλικαρι φυλος μου !!!
τα καλητερα λεφτα βεβαια τα δινουν τα δεξαμενοπλοια.
ενδικτικα μισθοι αξιωματικων, ανθυποπλοιαρχος και τριτος μηχανικος σε ποντοπορα πλοια παιρνουν απο 4000 εως 6500 ευρω αναλογα με τυπο πλοιου και εταιρια. υποπλοιαρχος και δευτερος μηχανικος απο 6000 μεχρι 9500 ευρω. καπετανιος και πρωτος μηχανικος απο 9000 μεχρι 12000 ευρω.
γενικα ειναι ωραιο αλλα και δυσκολο επαγγελμα που αναλογα με τις επιλογες σας μπορειτε να αποκτησετε πολλες εμπειριες και αρκετα λεφτα !!!
οποιος θελει περισοτερες πληροφοριες,στειλτε μου πμ....
αμα εχει λεφτα..στις μερες που ερχονται θα ειναι μια λυση!
Ειναι αργα πλέον.
Οποιος ειναι χρονια στη θαλασσα το ξέρει.
Πάνω από 5000 φυλλάδιοα εχουν βγει πέρσι.
Αλλά ενας νέος που ειναι αποφασησμένος και τελειωσει ΑΕΝ δεν θα παει χαμενος πιστευω.
Θέλει και μέσο πλέον να βρεις δουλεια
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
redmanftw
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2012
- Κριτικές
- 10
- Like
- 96
- Πόντοι
- 376
φυλε μπορω εγω να σου πω τι παιζει με τις ναυτικες σχολες.εγω πηγενω αεν.ειμαι στο τεταρτο και τελευταιο ετος της σχολης.εχω κανει 2 μπαρκα.κανεις αιτηση και μεσω πανελληνιων μπορεις να ερθεις.δεν ειναι αναγκη να εχεις παει στρατο πιο πριν.το ΑΝΩΤΑΤΟ οριο ηλικιας για προσβαση στην αεν ειναι τα 26.πριν 2 χρονια ηταν τα 25.πριν 4-5 χρονια οπιως τελειωνε το λυκειο,εμπαινε στην σχολη χωρις να χρειαζεται να δωσει πανεληνιες.και με απολυτηριο του 9 σε περνανε διοτι το επαγγελμα δεν ειχε ζητηση !!! ομως τα τελευταια 2-3 χρονια λογω οικονομικης κρισης πολλα παιδια εχουν στραφει προς το επαγγελμα.πλεον οι απαιτησεις για να μπεις ειναι πιο υψηλες !!! προπερσι ηθελε γεν βαθμο απολυτηριου 10,περισι ηθελε 14 !!! οποτε οπως καταλαβενεις θελει διαβασμα για να μπεις τωρα....εγω μπηκα ετσι επειδι εκανα αιτηση οταν λιγα παιδια ακολουθουσαν το επαγγελμα !! οι μισθοι ειναι καλοι.εγω δοκιμος-εκπαιδευομενος επαιρνα 1.800 ΚΑΘΑΡΑ το μηνα !! το επαγγελμα ειναι δυσκολο και απαιτητικο μεχρι να μπεις στο κλιμα !
με την οικονομικη κριση που εχουμε τωρα 2 ειναι οι επιλογες σου.φυγε για εξωτερικο η γινε ναυτικος !!! βεβαια οπως γνωριζεις στην ελλαδα θελεις ΜΕΣΟ για να μπεις σε μια εταιρια !!! εαν ομωε καταφερεις και μπεις και διξεις καλα στοιχεια και ορεξη για δουλεια τοτε θα σε κρατησουνε και δεν θα εχεις ποτε προβλημα για να βρεις δουλεια !!!
τελος σας συνιστω να πατε σε πλοια φορτηγα για να πιανετε και κανενα κωλο.5-6 ημερες σε λιμανι της λατινηκης αμερικης δεν χαλαει κανενα μας πιστευω
μακρια απο δεξαμενοπλοια και containers !! εκει θα σας φαει η !!! διοτι καθονται ελαχιστες ωρες στα λιμανια !!! μην κανταντισετε να πειδηχτητε και εσεις με τον φιλιπινεζο μαγειρα οπως εκανε ενα παλικαρι φυλος μου !!!
τα καλητερα λεφτα βεβαια τα δινουν τα δεξαμενοπλοια.
ενδικτικα μισθοι αξιωματικων, ανθυποπλοιαρχος και τριτος μηχανικος σε ποντοπορα πλοια παιρνουν απο 4000 εως 6500 ευρω αναλογα με τυπο πλοιου και εταιρια. υποπλοιαρχος και δευτερος μηχανικος απο 6000 μεχρι 9500 ευρω. καπετανιος και πρωτος μηχανικος απο 9000 μεχρι 12000 ευρω.
γενικα ειναι ωραιο αλλα και δυσκολο επαγγελμα που αναλογα με τις επιλογες σας μπορειτε να αποκτησετε πολλες εμπειριες και αρκετα λεφτα !!!
οποιος θελει περισοτερες πληροφοριες,στειλτε μου πμ....
για αποφοιτους ποτε γινονται αιτησεις συνηθως?επισης απαιτουνται εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις?
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 24
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 270
- Εμφανίσεις
- 20K