Mαλιστα 10% φορολογία και στα φυσικά νομικά πρόσωπα. Να δούμε που θα βρεθεί το χρημα να πληρωθούν συντάξεις...
Από τον τρόπο διατύπωσης της άποψής σας, τεκμαίρομαι ότι είστε νομικό πρόσωπο ως προς την οικονομική σας δραστηριότητα. Ενίοτε, για λόγους θετικής θεώρησης του εαυτού μας, ταυτίζουμε το προσωπικό μας με το κοινωνικό συμφέρον ώστε η ιδιωφελής κοσμοαντίληψή μας να αποκτά ηθικό άλλοθι. Προφανώς θεωρείτε ότι τα φυσικά πρόσωπα έχουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια από τα νομικά πρόσωπα. Εγώ πάντως σας έκανα μια φιλική διόρθωση, στην παραπάνω ιδιωφελή διαπίστωσή σας.
Και αν το διεθνές δικαστήριο μας δώσει αρχιδια ? Με ποια λογικη εγγράφεις προβλέψεις ως πραγματοποιηθεντα έσοδα?
Και το κυριωτερο.... το κατοχικό δάνειο υποτιθεται ότι μας το χρωσταει η Γερμανια? Το δημοσιο χρέος είναι και στην Γαλλια και την Ολλανδία και την Πολωνία και και.. με ποια λογική θα συμψηφίσεις αυτο που σου χρωστάει ο Γιαννης με εκείνο που χρωστάς στον Ηλία
Το δάνειο είναι αναγνωρισμένο από την Γερμανία, διότι έχει πληρώσει μια δόση. Δεν μπορεί το Δικαστήριο της Χάγης να απορρίψει την προσφυγή μας και για αυτό και δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και τόσα χρόνια. Η μαθηματική σας σκέψη με προβληματίζει. Χρωστάω στον Ηλία 150 δις και στον Γιάννη 180 δις αλλά ταυτόχρονα ο Γιάννης μου χρωστάει 130 δις. Πριν τον συμψηφισμό χρωστάω συνολικά 330 δις αλλά μετά τον συμψηφισμό χρωστάω 200 δις. Στον Ηλία συνεχίζω να χρωστάω 150 δις, αλλά στον Γιάννη χρωστάω πλέον 50 δις. Τι δεν καταλάβατε;
Αντε και τα κάναμε. Τι ακριβως επιχειρησεις θέλουμε να ανοίξουν... και το κυριωτερο ρωτησες τους οικολογούντες "περιοίκους" αν γουστάρουν την επιχείρηση??
Αληθεια οι ελεγκτές που θα πάνε τι ακριβως θα κάνουν ?? θα παρουν την μίζα ???
σε ποιάν ????????????
Δευτεροβάθμια. Γράψε μαλακία λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Την ουσία όμως δεν την σχολιάσατε
τον Πελεγρίνη και τον ΣΥΡΙΖΑ τους ρώτησες ??
άνευ σχολιασμού. Τρολάρετε...
Καλό
Τι λετε καλέ ??? Με τον δικό μου τον παρα θα κάνεις κοινωνικη πολιτική? Θα δεχόμουνα και μεγαλύτερο ποσοστό κράτησης εφόσον με αυτό θα εχω εγγυηση για ότι και αν συμβει στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία εγω θα συνεχισω να έχω τις ίδιες καλύψεις
Καμμια αμνηστία δεν χορηγηθηκε κατω από το τραπεζι .. ολες χορηγηθηκανε με σχετικες υπουργικες αποφάσεις από νομιμα εκλεγμενες κυβερνήσεις
κανενας διακανονισμος δεν ειναι σε βάρος των ταμειων (εφόσον εξυπηρετείται)... η αλλη επιλογή είναι να χασουν τα χρωστούμενα
ποια νομιμότητα να ελεγχθει αφόύ η υποχρεωτικότητα προβλεπεται από νόμους
Προφανώς πιστεύετε πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό και θεωρείτε ορθόν και προς το συμφέρον της χώρας, το κούρεμα των αποθεματικών, των συνταξιοδοτικών ταμείων. Θα προσέθετα μάλιστα ότι όταν γίνεται κούρεμα στον δικό σας παρά, με μετατροπή των ασφαλιστικών σας εισφορών σε ομόλογα, όχι μόνο δεν ενοχλείστε, αλλά επικαλείστε και την νομιμότητα αυτής της εις βάρος σας πράξης.
Όσο αφορά τα χρωστούμενα, δεν χάνονται αν η επιχείρηση δεν κηρύξει πτώχευση. Μήπως και εδώ η διατύπωσή σας επιβεβαιώνει την ιδιωφελή κοσμοαντίληψή σας;
το πρόβλημα μας αυτην την στιγμή είναι ότι θα πρεπει να δανειστούμε για να πληρώσουμε τόκους.. για την πληρωμη των χρεωλυσιων απλά γίνεται ανακύκλωση του χρεους.
Εδώ αρχίζω πραγματικά να προβληματίζομαι με τις μαθηματικές και οικονομικές σας γνώσεις. Πάμε λοιπόν. Δανείζομαι 100€ με τόκο 5% 20ετούς διάρκειας. Το χρεολύσιο είναι 100€ και οι τόκοι 5€. Την επόμενη χρονιά, δεν έχω να πληρώσω τους τόκους, οπότε δανείζομαι 5€ με τόκο 5%. Το επιπρόσθετο χρεολύσιο είναι 5€ και οι επιπλέον τόκοι 0.25€. Πληρώνω τους τόκους των 5 €, αλλά πλέον χρωστάω σε χρεολύσια 105€. Την επόμενη χρονιά οι τόκοι θα είναι 5.25€. Άρα θα δανειστώ 5.25€ (1.05*5) με τόκο 5% δηλαδή επιπλέον τόκους 0.26€. Άρα το χρεολύσιο μου τώρα θα είναι 110.25€ (1.05[sup]2[/sup]*100€) και οι συνολικοί τόκοι για το επόμενο έτος είναι 5+0.25+0.26 = 5.51€ (1.05[sup]2[/sup]*5€)
Συνεπώς η μαθηματική εξίσωση που εκφράζει την αύξηση των χρεολυσίων είναι 1.05[sup]t[/sup]*100€ και των τόκων 1.05[sup]t[/sup]*5€, όπου t η διάρκεια σε έτη. Ας δούμε λοιπόν πόσο θα είναι τα χρεολύσια και οι τόκοι αντίστοιχα μετά από 20 χρόνια.
Χρεολύσια : 1.05[sup]20[/sup]*100€ = 265.33€
Τόκοι : 1.05[sup]20[/sup]*5€ = 13.27€
Και αυτά με δύο ευνοϊκές παραδοχές.
1. Δανείζομαι εσαεί με σταθερό επιτόκιο 5%. Στον πραγματικό κόσμο, όταν πραγματοποιείται αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους (αποπληρώνω δανεικά με δανεικά) τότε αυξάνονται τα επιτόκια των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά. Οπότε κάθε επόμενο έτος δανείζομαι με υψηλότερο επιτόκιο από το προηγούμενο έτος.
2. Δεν έχω ελλείμματα.
Βάλτε λοιπόν αντί για €, δις € και αφαιρέστε τις δύο ιδανικές παραδοχές και η εκτόξευση του Δημοσίου χρέους είναι ιλιγγιώδης.
Νομίζω ότι αναμασάτε τον Άδωνη, που ως άλλος Ναπολέοντας ισχυρίζεται ότι τα χρεολύσια απλά ανακυκλώνονται. Κατά τα άλλα τον παραδέχομαι, γιατί αν και διαφωνώ μαζί του, εκτιμώ το σθένος του. Αλλά νομίζω ότι κινδυνεύει να αποκτήσει το σύνδρομο του Ναπολέοντα.
Φιλικά πάντως θα σας έλεγα να ξεσκονίσετε τα μαθηματικά σας και να μην έχετε τυφλή εμπιστοσύνη στους σωτήρες σας.
οι περίφημες παραγωγικές επιχειρησεις που κλείσανε (μετά το 2008) είναι αυτές που ασχολούνταν με τον πλεον αντιπαραγωγικό τομέα δηλαδη την ΟΙΚΟΔΟΜΗ... εκτός αν θεωρεις παραγωγικες επενδυσεις τα Sprider & Fokas .. ο παραγωγικός ιστός της Ελλαδος είχε ήδη καταστραφει από την δεκαετια του '80...
Νομίζω ότι πάλι βλέπετε την πραγματικότητα με παρωπίδες. Φυσικά συμφωνώ μαζί σας, ότι ο κλάδος της οικοδομής είναι αντιπαραγωγικός. Αλλά υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις της εγχώριας βιομηχανίας που έβαλαν λουκέτο (Κατσέλης, Χαρτοποιία Θράκης) και άλλες που έφυγαν στο εξωτερικό (ΦΑΓΕ, Coca Cola). Το πρόβλημα του Δημοσίου χρέους δημιουργεί το εξής πρόβλημα στις επιχειρήσεις: η πιστοληπτική τους αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το country risk, με απότοκο αποτέλεσμα τον δανεισμό τους με υψηλά επιτόκια. Οι ελληνικές τράπεζες δεν τις δανείζουν γιατί δεν μπορούν, οι ξένες τράπεζες είναι πολύ διστακτικές και αν αποφασίσουν να τις δανείσουν, αυτό γίνεται με πολύ υψηλά επιτόκια. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό λόγω χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών αλλά πρωτίστως διότι αναβαθμίζεται η πιστοληπτική τους αξιολόγηση και δανείζονται με χαμηλό κόστος. Αν οι υφιστάμενες μακροοικονομικές συνθήκες της χώρας, σας εμπνέουν εμπιστοσύνη για ανάκαμψη, τότε μάλλον στρουθοκαμηλίζετε.
εντάξει δεν έφυγε και κανενα εκατομυριο ελληνες στην ξενητια ... έτσι και αλλιώς το δυναμικό της έρευνας κατα 90% έφευγε εκτος Ελλαδος παλαιοθεν.... τωρα αν φύγουν και καμμια δεκαπενταρια χιλιάδες οικοδόμοι δεν θα συμβει και κατι στην ελληνική παραγωγή ουτε θα λείψουν αν αρχισει να ανεβαίνει....
Το 90% δεν το σχολιάζω. Είναι αποκύημα φαντασίας.
Υπάρχει 60% ανεργία στους νέους που προσπαθούν τώρα να εκκινήσουν τον εργασιακό τους βιο. Κάνετε λάθος. Δεν φεύγουν οικοδόμοι. Φεύγουν πτυχιούχοι. Η πλειοψηφία τους είναι πτυχιούχοι. Ξέρετε γιατί; Γιατί το πτυχίο τους κοστολογείται στα 800 - 1000€ μικτά στην Ελλάδα στο απειροελάχιστο ενδεχόμενο που θα καταφέρουν να βρουν εργασία.