Επειδή έχω παρακολουθήσει το θέμα με πολλή προσοχή, θα ήθελα να δώσω δυο κατευθύνσεις προς σκέψη σε όλους τους ομοιοπαθούντες.
Δεν είμαι γιατρός, και ότι λέω το λέω μετά πλήρους βεβαιότητας μετά από αρκετές επισκέψεις σε ουρολόγους, δερματολόγους κλπ. Δική σας έρευνα σαφώς και πρέπει να γίνει.
Για την αποσαφήνιση κάποιων εννοιών που βλέπω ότι επικρατεί σύγχυση:
Χαλινός--> είναι ένα "κορδόνι" δέρματος που ενώνειτο κεφαλάκι κοντά στην ουρήθρα με το δέρμα που ανεβοκατεβαίνει και καλύπτει ή αποκαλύπτει το κεφαλάκι. Αν είναι κοντό, στη στύση φαίνεται να τεντώνεται κ προκαλεί "τρυπητό" πόνο κοντά στην ουρήθρα τότε η επίσκεψη σε έναν ουρολόγο είναι επιβεβλημένη.
Ακροποσθία(πετσάκι)--> είναι η "μπούρκα" του κεφαλακίου.
περιτομή--> η αφαίρεση της "μπούρκας". Κρίνεται επιβεβλημένη σε λίγους αλλά σοβαρούς λόγους οι οποίοι είναι αναφορικά οι εξής: φίμωση, παραφίμωση(μια κατάσταση που αν ρωτάτε αν την έχετε, δεν την έχετε, γιατί αν την είχατε θα το είχατε ψάξει προ πολλού
). Αυτά για το ανατομικό κομμάτι. Στο θέμα της υγείας, κρίνεται σκόπιμη η περιτομή όταν παρουσιάζονται υποτροπιάζουσες βαλανοποσθίτιδες, δλδ δερματολογικές παθήσεις κεφαλιού και της μπούρκας, που συνήθως είναι αποτέλεσμα είτε κακής ατομικής υγιεινής είτε ζαχάρου, είτε εαυσθησίας, είτε φίμωσης, καθώς η φίμωση δημιουργεί το τέλειο σπιτικό για τους μικροοργανισμούς. Επίσης, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και ουρηθρίτιδες, για μας τους άντρες, καθώς τοι επιπλέον πετσάκι μπορεί να παρακρατά και μετά το σκούπισμα και κυρίως μετά το τίναγμα μικροποσότητες ούρων.
Που τα ξέρω γω αυτά?? Πιστέψτε με δε θα θελα να ξέρω τπτ από τα παραπάμω αλλά υποφέρω από υποτροπιάζουσες βαλανοποσθίτιδες και πρόκειται την άλλη βδομάδα να κάνω περιτομή.
Τώρα, οι περισσότεροι εδώ μέσα παραπονιούνται ότι δεν φαίνεται όλο το κεφαλάκι επειδή είναι στενό το πετσάκι, έχω βραχύ χαλινό. Κόφτε δυο επισκέψεις σε ρδέλα κ πάτε σε έναν ουρολόγο, τόσο κοστίζει. και καλύτερα, αν θέλετε την άποψη μου, δείτε ουρολόγο ανδρολόγο σε ινστιτούτα, καθώς από πούτσες άλλο τπτ εκεί μέσα. Το σημαντικότερο, για τα προβλήματα αυτά, δεν κάνετε περιτομή απαραίτητα. Καλά για χαλινό, κάνεις μια επέμβαση της πούτσας κανονικά, πιο πολύ ώρα θα κάνεις στην αναμονή παρά στην επέμβαση. Όσον αφορά στενώσεις κλπ. Υπάρχουν επεμβάσεις που δε σε κόβουν ολικά ( περιτομή) αλλα σου κάνουν μια μικρη τομη τύπου ( | ) σε ενα σημείο στο πετσάκι, έτσι ώστε να αυξηθεί ουσιαστικά το άνοιγμα του πετσακίου και να χωρά να μπαινοβγαίνει η κεφάλα μας άνετα, και μετά 2-3 ράμματα τύπου ( - ), που απορροφώνται. επίσης, υπάρχουν κάποια εργαλεία, που με αναισθησία, τοπική πάντα, ο γιατρός ουσιαστικά σου ξεχυλώνει λίγο το πετσάκι. Δλδ ούτε τομές ούτε τπτ.
Η περιτομή για αυτούς του λόγους δλδ είναι η έσχατη και η πιο άχρηστη επέμβαση. Αν δεν υπάρχει δλδ περαιτέρω οργανικό, ουρικό ή ανατομικό θέμα μην κάτσετε να σας κατασφάξουν ενώ υπάρχουν και άλλες και πιο γρήγορες στην ανάρρωση επεμβάσεις.