Επισκέπτης
Aυτά ακούω και θα ψηφίσω Λεβέντη!!!γιατι ο δωδεκαθεϊσμος θεωρείται φασιστικός απο αυτούς που χαρακτηρίζουν φασιστικό και τον Χριστιανισμο!
Aυτά ακούω και θα ψηφίσω Λεβέντη!!!γιατι ο δωδεκαθεϊσμος θεωρείται φασιστικός απο αυτούς που χαρακτηρίζουν φασιστικό και τον Χριστιανισμο!
Αν τα θεωρείς ανάλογα τα παραδείγματα...Όχι, αλλά θα σε έχω στο μυαλό μου όπως θα έχω στο μυαλό μου κάποιον που μου λέει πως νομίζει πως η γη είναι επίπεδη και πως πιστεύει στον Thor ή στο δωδεκάθεο ή στο Flying spaggheti monster (οεοεοοεε).
δηλαδη το θεμα σου ειανι πως θα τον λεμε τον θεο;;Όχι, αλλά θα σε έχω στο μυαλό μου όπως θα έχω στο μυαλό μου κάποιον που μου λέει πως νομίζει πως η γη είναι επίπεδη και πως πιστεύει στον Thor ή στο δωδεκάθεο ή στο Flying spaggheti monster (οεοεοοεε).
Μα αυτό είναι παράλογο, το γεγονός πως η θρησκεία λέει να κάνεις κάτι που συμφωνεί και η επιστήμη δεν είναι απόδειξη πως η θρησκεία είναι σωστή. Όλες οι θρησκείες του κόσμου συμφωνούν πως αν λιθοβολήσεις κάποιον, αυτός θα πεθάνει, το ίδιο συμφωνεί και η επιστήμη. Αυτό εσύ εννοείς πως "συμφωνούν"? Γιατί εγώ καταλαβαίνω πως αναφερόμαστε σε πράγματα που εδραιώνουν την θρησκεία.ρε φίλε, καταρχήν ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ λες εσύ, κι αν θέλεις χριστιανικό μπινελίκωμα δεν έχω πρόβλημα.
Το θέμα ξεκίνησε από δω:
και έδωσα την απάντηση που είδες.
δηλ, εγώ δεν έχω δει κάποια επιστημονική "ανακάλυψη" που να αποδεικνύει ότι η θρησκεία πριν από χιλιάδες χρόνια έλεγε παπαριές.
έχεις εσύ?
αλλά όχι αερολογίες......
Κοιτα εχω διαβασει αρθρα εχω δει εκπομπες στην τηλ και πολλα αλλα και βλεπω στο οτι οι αποψεις διαφερουν αμερικανοι επιστημονες λενε τα δικα τους και ευρωΠΕΟΙ τα δικα τους Δεν εχω δλδ εστιασει καπου την αποψη μου!!ρε φίλε, καταρχήν ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ λες εσύ, κι αν θέλεις χριστιανικό μπινελίκωμα δεν έχω πρόβλημα.
Το θέμα ξεκίνησε από δω:
και έδωσα την απάντηση που είδες.
δηλ, εγώ δεν έχω δει κάποια επιστημονική "ανακάλυψη" που να αποδεικνύει ότι η θρησκεία πριν από χιλιάδες χρόνια έλεγε παπαριές.
έχεις εσύ?
αλλά όχι αερολογίες......
Aυτά ακούω και θα ψηφίσω Λεβέντη!!!
Ρε μην πιστεύεις τους βάζελους...και ευρωΠΕΟΙ τα δικα τους
Σαφέστατα ανάλογα. Όπως είπε και ο Russell, με το παράδειγμα με την τσαγιέρα, ψάξε για "Russell's teapot" στο google.Αν τα θεωρείς ανάλογα τα παραδείγματα...
Όχι, αλλά θα σε έχω στο μυαλό μου όπως θα έχω στο μυαλό μου κάποιον που μου λέει πως νομίζει πως η γη είναι επίπεδη και πως πιστεύει στον Thor ή στο δωδεκάθεο ή στο Flying spaggheti monster (οεοεοοεε).
ενω εσυ καταλαβαινεις;;;Σαφέστατα ανάλογα. Όπως είπε και ο Russell, με το παράδειγμα με την τσαγιέρα, ψάξε για "Russell's teapot" στο google.
Επίσης, aigeas, φυσικά και όχι, απλά δε κατάλαβες τι έγραψα.
κατάλαβα.Μα αυτό είναι παράλογο, το γεγονός πως η θρησκεία λέει να κάνεις κάτι που συμφωνεί και η επιστήμη δεν είναι απόδειξη πως η θρησκεία είναι σωστή. Όλες οι θρησκείες του κόσμου συμφωνούν πως αν λιθοβολήσεις κάποιον, αυτός θα πεθάνει, το ίδιο συμφωνεί και η επιστήμη. Αυτό εσύ εννοείς πως "συμφωνούν"? Γιατί εγώ καταλαβαίνω πως αναφερόμαστε σε πράγματα που εδραιώνουν την θρησκεία.
Η θεωρία της εξέλιξης, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή δε λέει πως είμαστε απόγονοι των πιθήκων αλλά πως μοιραζόμαστε έναν κοινό πρόγονο με τους πιθήκους.εσυ δλδ πιστευεις πως εισαι απογονος των πιθηκων η κατι αναλογο?κανενας επιστημονας κ κανενας μαθηματικος δεν μπορει να "αγγιξει" και να φτασει στο σημειο για να ερμηνευσει τον θεο και να αποδειξει κατι.θα ηταν ο ιδιος "θεος"αλλωστε αν τα καταφερνε.απο την στιγμη που υπαρχει το "κακο" υπαρχει κ το "καλο".αυτα τα 2 συνυπάρχουν.θες να το δεχτεις εχει καλως..δεν θες?πιστευε στον "θεο¨ανθρωπο γιατι καταλαβαινω που το πας...
Έχεις μπερδέψει την έννοια της "θρησκείας" με την "ύπαρξη θεού". Οι θρησκείες είναι ανθρώπινα δημιουργήματα που έγιναν για να κρατάνε τον κόσμο χαμηλά και υποχείριο των ηγετών τους ( για ένα εισητήριο στον παράδεισο ). Τα δημιούργησαν άνθρωποι που πάτησαν πάνω στον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο για να αποκτήσουν εξουσία.Σαφέστατα ανάλογα. Όπως είπε και ο Russell, με το παράδειγμα με την τσαγιέρα, ψάξε για "Russell's teapot" στο google.
Εγώ ναι, εσύ μάλλον έχεις άλλα προβλήματα και δε καταλαβαίνεις, ο καθένας με τα δικά του.ενω εσυ καταλαβαινεις;;;
εγω ο αδελφος μου εχουμε τον ιδιο προγονο αρα με την λογικη σου ειμαστε αδελφια με τους πιθηκους...αν οι επιστημονες αποδειξουν οτι υπαρχει θεος παυει να υπαρχει...Η θεωρία της εξέλιξης, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή δε λέει πως είμαστε απόγονοι των πιθήκων αλλά πως μοιραζόμαστε έναν κοινό πρόγονο με τους πιθήκους.
Κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη ή την μη ύπαρξη του θεού επειδή είναι σαν να σου ζητάω να μου αποδείξεις πως μέσα στο δωμάτιο σου αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αόρατος ροζ μονόκερος, που κουνάει τα νήματα της ζωής σου, δε μπορεί να ανιχνευτεί με τίποτα (ακτίνες X, αξονικές τομογραφίες κλπ). Μπορείς να αποδείξεις πως δεν υπάρχει?
Μπορείς όμως να δεχτείς τις πολύ όμορφες επιστημονικές θεωρίες που εξηγούν την φύση χωρίς την ύπαρξη ενός θεού (και το κάνουν όσο καλά μπορούν, όχι τέλεια, αλλά η επιστήμη προχωράει).