Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Όχι, αλλά θα σε έχω στο μυαλό μου όπως θα έχω στο μυαλό μου κάποιον που μου λέει πως νομίζει πως η γη είναι επίπεδη και πως πιστεύει στον Thor ή στο δωδεκάθεο ή στο Flying spaggheti monster (οεοεοοεε).
Αν τα θεωρείς ανάλογα τα παραδείγματα...

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Όχι, αλλά θα σε έχω στο μυαλό μου όπως θα έχω στο μυαλό μου κάποιον που μου λέει πως νομίζει πως η γη είναι επίπεδη και πως πιστεύει στον Thor ή στο δωδεκάθεο ή στο Flying spaggheti monster (οεοεοοεε).
δηλαδη το θεμα σου ειανι πως θα τον λεμε τον θεο;;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
ρε φίλε, καταρχήν ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ λες εσύ, κι αν θέλεις χριστιανικό μπινελίκωμα δεν έχω πρόβλημα.

Το θέμα ξεκίνησε από δω:
και έδωσα την απάντηση που είδες.
δηλ, εγώ δεν έχω δει κάποια επιστημονική "ανακάλυψη" που να αποδεικνύει ότι η θρησκεία πριν από χιλιάδες χρόνια έλεγε παπαριές.

έχεις εσύ?
αλλά όχι αερολογίες......
Μα αυτό είναι παράλογο, το γεγονός πως η θρησκεία λέει να κάνεις κάτι που συμφωνεί και η επιστήμη δεν είναι απόδειξη πως η θρησκεία είναι σωστή. Όλες οι θρησκείες του κόσμου συμφωνούν πως αν λιθοβολήσεις κάποιον, αυτός θα πεθάνει, το ίδιο συμφωνεί και η επιστήμη. Αυτό εσύ εννοείς πως "συμφωνούν"? Γιατί εγώ καταλαβαίνω πως αναφερόμαστε σε πράγματα που εδραιώνουν την θρησκεία.

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
ρε φίλε, καταρχήν ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ λες εσύ, κι αν θέλεις χριστιανικό μπινελίκωμα δεν έχω πρόβλημα.

Το θέμα ξεκίνησε από δω:
και έδωσα την απάντηση που είδες.
δηλ, εγώ δεν έχω δει κάποια επιστημονική "ανακάλυψη" που να αποδεικνύει ότι η θρησκεία πριν από χιλιάδες χρόνια έλεγε παπαριές.

έχεις εσύ?
αλλά όχι αερολογίες......
Κοιτα εχω διαβασει αρθρα εχω δει εκπομπες στην τηλ και πολλα αλλα και βλεπω στο οτι οι αποψεις διαφερουν αμερικανοι επιστημονες λενε τα δικα τους και ευρωΠΕΟΙ τα δικα τους :P Δεν εχω δλδ εστιασει καπου την αποψη μου!!

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αν τα θεωρείς ανάλογα τα παραδείγματα...
Σαφέστατα ανάλογα. Όπως είπε και ο Russell, με το παράδειγμα με την τσαγιέρα, ψάξε για "Russell's teapot" στο google.

Επίσης, aigeas, φυσικά και όχι, απλά δε κατάλαβες τι έγραψα.

condemned

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16

εσυ δλδ πιστευεις πως εισαι απογονος των πιθηκων η κατι αναλογο?κανενας επιστημονας κ κανενας μαθηματικος δεν μπορει να "αγγιξει" και να φτασει στο σημειο για να ερμηνευσει τον θεο και να αποδειξει κατι.θα ηταν ο ιδιος "θεος"αλλωστε αν τα καταφερνε.απο την στιγμη που υπαρχει το "κακο" υπαρχει κ το "καλο".αυτα τα 2 συνυπάρχουν.θες να το δεχτεις εχει καλως..δεν θες?πιστευε στον "θεο¨ανθρωπο γιατι καταλαβαινω που το πας...

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Σαφέστατα ανάλογα. Όπως είπε και ο Russell, με το παράδειγμα με την τσαγιέρα, ψάξε για "Russell's teapot" στο google.

Επίσης, aigeas, φυσικά και όχι, απλά δε κατάλαβες τι έγραψα.
ενω εσυ καταλαβαινεις;;;

zarralee

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
μαγκες υπαρχει θεος.ειναι αληθεια.
ειναι η καλυτερη συμφωνια που εχει κανει ποτε ο ανθρωπος με καποιο ανωτερο ων απο εμας!
η συμφωνια ητανε να αξιοποιησει την γη που του δωθηκε απο τον θεο.αλλιως ακομη θα ητανε μονο ο αδαμ και η ευα στον παραδεισο μονοι τους.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Μα αυτό είναι παράλογο, το γεγονός πως η θρησκεία λέει να κάνεις κάτι που συμφωνεί και η επιστήμη δεν είναι απόδειξη πως η θρησκεία είναι σωστή. Όλες οι θρησκείες του κόσμου συμφωνούν πως αν λιθοβολήσεις κάποιον, αυτός θα πεθάνει, το ίδιο συμφωνεί και η επιστήμη. Αυτό εσύ εννοείς πως "συμφωνούν"? Γιατί εγώ καταλαβαίνω πως αναφερόμαστε σε πράγματα που εδραιώνουν την θρησκεία.
κατάλαβα.
αερολογίες δηλ.

πες μου λοιπόν κλώνε και σε ποιο σημείο η επιστήμη "άδειασε" τη θρησκεία.

όχι άλλες αερολογίες όμως, μια και όπως βλέπεις ξεπερνάς και τον μέγα τζαφρολόγο ΠΠ, που τόσκασε μια και δεν έχει άλλες ερωτήσεις.

εσύ συνεχίζεις να έχεις?

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Αν θρησκεια σημαινει οτι καθομαι και προσευχομαι να με σωσει καποιος χωρις εγω να κουνησω τα χερια μου..... τοτε ναι καλυτερα να εισαι αθρησκος. Δειτε τους ελληνες τι εκαναν π.χ. και μ.χ.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
εσυ δλδ πιστευεις πως εισαι απογονος των πιθηκων η κατι αναλογο?κανενας επιστημονας κ κανενας μαθηματικος δεν μπορει να "αγγιξει" και να φτασει στο σημειο για να ερμηνευσει τον θεο και να αποδειξει κατι.θα ηταν ο ιδιος "θεος"αλλωστε αν τα καταφερνε.απο την στιγμη που υπαρχει το "κακο" υπαρχει κ το "καλο".αυτα τα 2 συνυπάρχουν.θες να το δεχτεις εχει καλως..δεν θες?πιστευε στον "θεο¨ανθρωπο γιατι καταλαβαινω που το πας...
Η θεωρία της εξέλιξης, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή δε λέει πως είμαστε απόγονοι των πιθήκων αλλά πως μοιραζόμαστε έναν κοινό πρόγονο με τους πιθήκους.

Κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη ή την μη ύπαρξη του θεού επειδή είναι σαν να σου ζητάω να μου αποδείξεις πως μέσα στο δωμάτιο σου αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αόρατος ροζ μονόκερος, που κουνάει τα νήματα της ζωής σου, δε μπορεί να ανιχνευτεί με τίποτα (ακτίνες X, αξονικές τομογραφίες κλπ). Μπορείς να αποδείξεις πως δεν υπάρχει?

Μπορείς όμως να δεχτείς τις πολύ όμορφες επιστημονικές θεωρίες που εξηγούν την φύση χωρίς την ύπαρξη ενός θεού (και το κάνουν όσο καλά μπορούν, όχι τέλεια, αλλά η επιστήμη προχωράει).

Επισκέπτης
Εγώ για να πω την αλήθεια δεν μπορώ να αρνηθώ την ύπαρξη θεού γιατί ακριβώς δεν το έχει καταρίψει ακόμα η επιστήμη(φυσικά κάποτε πίστευαν οτί οι θεοί κατοικούν στον Όλυμπο).

Πάντως από την καθημερινότητα προκύπτει οτί μάλλον δεν είναι ένα τέλειο ον αντίθετα μου φαίνεται ποιο πιθανό ένας θεός σαν του Ολύμπιους(με τα λάθη του δηλαδή).

Τέλος δεν είμαι σίγουρος οτί ο Χριστιανισμός είναι η πραγματικά αλήθεια για τον θεό.

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Έχεις μπερδέψει την έννοια της "θρησκείας" με την "ύπαρξη θεού". Οι θρησκείες είναι ανθρώπινα δημιουργήματα που έγιναν για να κρατάνε τον κόσμο χαμηλά και υποχείριο των ηγετών τους ( για ένα εισητήριο στον παράδεισο ). Τα δημιούργησαν άνθρωποι που πάτησαν πάνω στον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο για να αποκτήσουν εξουσία.
Η ύπαρξη θεού είναι κάτι τελείως διαφορετικό, το οποίο ή το δέχεσαι ή όχι. Είναι εντελώς προσωπικό και που δεν αποδεικνύεται. Όταν ζητάς από τον προηγούμενο να σου φέρει απόδειξη για τον Θεό , τί ακριβώς ζητάς , δεν κατάλαβα . Το κινητό του Θεού... ? Δεν υπάρχει απόδειξη... Σαν τί δηλαδή...?  :think:
Είναι έννοια ακατάληπτη για τον ανθρώπινο νου, ξαναλέω ΑΝ υπάρχει

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Η θεωρία της εξέλιξης, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή δε λέει πως είμαστε απόγονοι των πιθήκων αλλά πως μοιραζόμαστε έναν κοινό πρόγονο με τους πιθήκους.

Κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη ή την μη ύπαρξη του θεού επειδή είναι σαν να σου ζητάω να μου αποδείξεις πως μέσα στο δωμάτιο σου αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αόρατος ροζ μονόκερος, που κουνάει τα νήματα της ζωής σου, δε μπορεί να ανιχνευτεί με τίποτα (ακτίνες X, αξονικές τομογραφίες κλπ). Μπορείς να αποδείξεις πως δεν υπάρχει?

Μπορείς όμως να δεχτείς τις πολύ όμορφες επιστημονικές θεωρίες που εξηγούν την φύση χωρίς την ύπαρξη ενός θεού (και το κάνουν όσο καλά μπορούν, όχι τέλεια, αλλά η επιστήμη προχωράει).
  εγω  ο αδελφος μου εχουμε τον ιδιο προγονο αρα με την λογικη σου ειμαστε αδελφια με τους πιθηκους...αν οι επιστημονες αποδειξουν οτι υπαρχει θεος παυει να υπαρχει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom