Η εσκορτίτσα (που έχει ως καθήκον -εκ θεού- να την πέφτει στους άθεους, διότι συνδυάζει στο ελάχιστο μυαλουδάκι της αθεϊα = κομμουνισμός = διεθνισμός, χωρίς να γνωρίζει τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των ιδεών) λέει την παρακάτω σοφία:
μπαααα.
αυτά τα λένε οι άθεοι επιστήμονες.
η επιστήμη επιβεβαιώνει (χιλιάδες χρόνια μετά) τα λεγόμενα της θρησκείας.
παραδείγματα πολλά.
Ακολουθεί αντίλογος (ευγενής, ανθρώπου που, μάλλον, δεν ξέρει νικς, ούτε πως γίνεται ο διάλογος στο φόρουμ ):
Αυτή η ιδέα, που συχνά την ονομάζουν και ΝΟΜΑ (non overlapping magisteria) είναι λάθος.
Η επιστήμη, αν μη τι άλλο (δηλαδή, αν δε καταρρίπτει τη θρησκεία) δεν υπάρχει περίπτωση να την επιβεβαιώνει.
Πώς είναι δυνατόν. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? Ούτε σε φυσική, ούτε σε μαθηματικά, ούτε σε χημεία και ούτε σε βιολογία (κυρίως βιολογία).
Αν θες "evidence" για ύπαρξη θεού δε θα βρεις καμία, ειδικά από την επιστήμη.
Επίσης, αν θες, δώσε κάποιο από αυτά τα παραδείγματα που αναφέρεις.
Και η εσκορτίτσα "απαντά"
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ:
δες τι κατάφερε να απαντήσει η επιστήμη τον 20ο αι.
Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος?
με ποια σειρά?
και ποια ήταν η "αρχή"?
ειλικρινά στο λέω, αν υπήρχε η παραμικρή απόδειξη "λάθους" σ αυτή τη σειρά, θα έλεγα ότι ίσως και να μην υπάρχει Θεός.
αλλά δεν μπορώ να φανταστώ, πώς κάποιοι άνθρωποι (αγράμματοι) έγραψαν ΑΚΡΙΒΩΣ με την ίδια σειρά τη δημιουργία του κόσμου, με επιστήμονες του 20ου αι, που έφαγαν χρόνια στα θρανία.......
κι αυτό είναι ένα παράδειγμα.
μέχρι και για τη νηστεία της σαρακοστής υπάρχει θέμα.Το ξέρεις ότι την εποχή αυτή τα ζώα παράγουν τοξίνες (λόγω αλλαγής της τροφής τους απ το σανό στο χορτάρι) και καλό είναι να αποφεύγουυμε γι αυτό το διάστημα το κρέας?
Ποιος τα είπε όλα αυτά τα (μικρά και μεγάλα) θέματα σε κάποιους ανθρώπους?
πώς το εξηγεί αυτό ένας άθεος?
κωλοφαρδία?
ε, δεν είμαι και τόσο αφελής....
Ο ΠΠ που έχει φάει στη μάπα τις "θεωρίες" της εσκορτίτσας ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
δεκάδες σελίδες με παπαριές για ν' αποδειχτεί το μη αποδείξιμο.
δε θα πάρω.
αν όμως μπορείς συγκεκεκριμένα και ΛΑΚΩΝΙΚΑ
να δώσεις πεντε περιπτώσεις όπου η επιστήμη επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της θρησκείας, υπάρχει έδαφος για συζήτηση...
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΛΑΚΩΝΙΚΑ όμως.
όχι αοριστολογίες και απεραντολογίες.
πχ
η θρησκεία λέει ταδε και επιβεβαιώνεται με το δείνα που λέει η επιστήμη...
και εννοούμε επιστήμη την κρατούσα, όχι τους δημιουργιστές και λοιπές αμερικανιές...
Ιδού η ΡΟΔΟΣ, ιδού και το ΠΗΔΗΜΑ!!!
Και η εσκορτίτσα κανει την τούμπα της λίγο παρακάτω,
δηλαδή ανασκευάζει αυτό που αρχικά είπε με κάτι άλλο, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ:
ΙΔΟΥ:
ρε φίλε, καταρχήν ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ λες εσύ, κι αν θέλεις χριστιανικό μπινελίκωμα δεν έχω πρόβλημα.
Το θέμα ξεκίνησε από δω:
και έδωσα την απάντηση που είδες.
δηλ, εγώ δεν έχω δει κάποια επιστημονική "ανακάλυψη" που να αποδεικνύει ότι η θρησκεία πριν από χιλιάδες χρόνια έλεγε παπαριές.
έχεις εσύ?
αλλά όχι αερολογίες......
Η ΤΟΥΜΠΑ της εσκορτίτσας :
Από την αρχική θέση Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ μετατοπίζεται Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ!
Και μετά οι γνωστές εξυπνάδες,
διάφορα χουλιγκανάκια από δίπλα (αιγέας, παπαρας κλπ)
και μετά έρχεται το μπινελίκι...