Νέα

Ξυλοκόπησαν το Βαρουφάκη

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 492
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Yagulas

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Σεπ 2022
Μηνύματα
235
Κριτικές
16
Like
2.147
Πόντοι
1.191
χαίρω πολύ χαιρόπουλος, η ερώτησή μου ήταν αν αύξησε τον φόρο στα καύσιμα ο κούλης ή όχι.
τον αύξησε ή είναι όπως επί Αλ6?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:


δες απάντηση από πάνω...
Μην πετάμε την μπάλα στην εξέδρα με ερωτήσεις που δεν έχουν νόημα για την καθημερινότητα και την διαβίωση στην Ελλάδα. Φόρους μπορεί να μην αύξησε, γιατί δεν έχει την υποχρέωση από τα μνημόνια, αλλά ο πληθωρισμός είναι στο +10% γιατί το ζητούμενο της κυβέρνησης του Κούλη δεν είναι η μείωση ελλειμάτων και τα δημόσια έσοδα, αλλά τα υπερκέρδη των ιδιωτών.
Άρα όταν κάνει ταμείο ο μέσος Έλληνας έχει την μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος ever. Τώρα αν είναι από φορολογία ή από μείωση μισθών ή από αύξηση πληθωρισμού καμία σημασία δεν έχει. Η αγοραστική δύναμη μετράει.
 

Yagulas

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Σεπ 2022
Μηνύματα
235
Κριτικές
16
Like
2.147
Πόντοι
1.191
Πολλές προτάσεις.Λεγονται αυτές σε δημόσια φόρουμ;
Σε δημόσιο φόρουμ και ειδικά μπουρδελοφόρουμ δεν ξέρω αν λέγονται, αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει κάπου να ειπωθούν δημόσια? Αλλιώς πως θα αφυπνιστούν και θα οργανωθούν οι μάζες?
 

Ex-Loverman

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2022
Μηνύματα
72
Like
172
Πόντοι
0
Σε δημόσιο φόρουμ και ειδικά μπουρδελοφόρουμ δεν ξέρω αν λέγονται, αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει κάπου να ειπωθούν δημόσια? Αλλιώς πως θα αφυπνιστούν και θα οργανωθούν οι μάζες?
Θέλει τρόπο να ειπωθούν δημόσια.Μεσα σε δέκα λεπτά,μπορούν να σε ξεφτιλισουν αν θέλουν ...Θέλει άλλα κόλπα .Και οργάνωση .Και καθαρή σκέψη και μυαλό.

Πάντως καλύτερα να λέγονται κάποια πράγματα σε σάιτ σαν και αυτό.

Πολλοί εδώ μέσα δεν είναι μόνο του ινστα και του πληρωμένου σχολίου.Υπαρχουν τρελα μούτρα εδώ μέσα που ξέρουν πράγματα,έχουν γνώση απλά περιμένουν μια σπίθα..
 

tzotzos456

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2016
Μηνύματα
404
Like
577
Πόντοι
81
Σκάστε επιτέλους ρε συριζόσκυλα, που αντί να ζητήσετε συγγνώμη για το τρίτο μνημόνιο που φορτωθήκαμε με τις μαλακίες σας ²βγάζετε γλώσσα κιόλας.
Μπετόβλακα νεοδημοκράτη, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το 3° μνημόνιο και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ αν δεν ήταν τα σκυλιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να το υπερψηφίσουν. Μάλιστα η ΝΔ είχε θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας για την υπερψήφισή του. Όποιος δεν τον ψήφιζε διαγραφόταν ΑΜΕΣΑ.
"Ευτυχώς" ήταν τα ινδάλματά σου εκεί μέσα στη Βουλή και το ψήφισαν με χέρια και πόδια (ούτε ΜΙΑ διαρροή).
 

dimigoall

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
24 Ιουν 2022
Μηνύματα
3.923
Κριτικές
60
Like
24.248
Πόντοι
20.486
Αααα ρε Γιάνη
Κομμουνιστη της αστακομακαρονάδας
:2funny::2funny:
 
  • Like
Αντιδράσεις: geoMan

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Μηνύματα
2.502
Like
4.205
Πόντοι
456
Στεναχωριέμαι πολύ που άνθρωποι σε πολύ μάχιμη ηλικία ΑΚΟΜΑ τσακώνονται για φορολογία,για εκλογές,για κόμματα,για μνημονια ,για δημοσκοπησεις,για το ποιος μας γάμησε λιγότερο ή περισσότερο.
Βλέπω ολόκληρα σεντόνια για φόρους,συντάξεις,ποσοστά κτλ .
Ο ένας σχολιάζει ότι κερδίσαμε 10 τοις εκατό,ο άλλος λέει κερδίσαμε 15 τοις εκατό κτλ .

Ξεκολλάτε επιτέλους!Έλεος!

Μάθετε ποιοι είναι οι Ροδόσταυροι .
Μάθετε ποιοι είναι οι Ροταριανοί .
Μάθετε ποια είναι η Blackrock.
Δεν είναι δύσκολο!Λιγο ψάξιμο στο ίντερνετ και θα ανοίξετε πολλούς ορίζοντες .

Δεν έχετε ιδέα πόσα πράγματα υπάρχουν στον κόσμο κρυφά εκτός ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, χρυσές αυγές,συνδικαλιστές κτλ

Ξυπνάτε και ψαχτειτε!

Έχετε ιδέα πως γίνεται κάποιος υπουργός;
Κρίμα που χαλάτε την ενέργεια σας σε ανούσια οικονομικά σχόλια.

Έχουν τα κανάλια.
Έχουν τις εφημερίδες.
Έχουν τα δικαστήρια.
Έχουν τα σχολεία .
Έχουν τα νοσοκομεία.

Κι εσύ μιλάς για ..εκλογές...

Έχετε γνωρίσει στη ζωή σας ανθρώπους τρελούς,μαλακες,τελειωμένος, κολλημένους ή πουλημένους;

Σας αρέσει που η ψήφος σας μετράει το ίδιο με αυτούς;

Όλα αυτά τα λέω με πολύ αγάπη .

Αν δεν καταλάβατε τι λέω,συνεχίστε να λέτε για ΕΝΦΙΑ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ..

Υγεία σε όλους και όλες .

Μην ασχολεισαι ρε το 80% που ειναι φανατικοι με πολιτικη ειναι sad ατομα, που εχουν παραιτηθει απο τη ζωη και υποκρινονται οτι ασχολουνται και νοιαζονται για τη κοινωνια και το κρατος. Ξερεις κανενα επιτυχημενο η ευτυχισμενο να εχει χρονο και ενεργεια να ασχολειται με πολιτικη?

Η πολιτικη ειναι η αστρολογια των αντρων. Να εχουν να συζητανε στο καφενειο και να εκτονωνουν το συναισθημα και τα ενστικτα. Και οτι ταχα εχουν ελεγχο της ζωης τους.

Ακου λεει συγκεντρωσεις για να πεσει ο Κουλης και να ανεβει ο Αλεκος...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΑ
 

Baoobab

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2018
Μηνύματα
493
Like
1.053
Πόντοι
201
Διαβάζω πολλές ανακρίβειες και εκλογικεύσεις + αρνήσεις για το ποιος εκλεισε τις τράπεζες. Λίγο φλασ μπακ δεν θα εβλαπτε: Επι 6 μηνες Γιανης και Τσίπρας εκανα ταμπουκά/εκβιασμό για διαγραφή των χρεών κλπ και οι απέναντι (EE) οπως ηταν φυσικό μιας και θα διαλύανε το μαγαζί (ΕΕ) αν ζητούσαν το ίδιο και οι Ισπανοί (θυμηθείτε οτι οι Ποδεμος ηταν ετοιμοι να παρουν την εξουσιά με την ίδια ατζεντα) , Ιταλοί, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι, τους ειπαν πήγαινε δραχμη βγες έξω απο ΕΕ και αντε γαμησου (μιας και προετοιμασμενοι ηταν και αν εκαναν οποιαδηποτε υποχώρηση στην Ελλάδα θα το κλεινανε το μαγαζί οπως ειπαμε παραπάνω με τους αλλους προβληματικούς ). Ασε που έιχαν πάρει και τα μέτρα τους με ESM κλπ. Για αυτό μιλάμε για ηλίθια διακυβέρνηση, που πας ρε καραμήτρο με θεωρία παιγνίων και πουτσες μπλέ που το μονο που θα μπορούσες να κάνεις ειναι να έβαζες στον εαυτό σου στην θέση των Ευρωπαίων για να δέις οτι το έχεις χασει το παιχνιδι απο τα αποδυτηριακαι οτι δεν μπλοφάρουν.

Πάμε τώρα και στο κλείσιμο των τραπεζών. Τραβόντας το τελευταίο χαρτί ( στο ποκερ του μαλακο-Γιανη και λοιπων καφρων που κυβερνούσαν) δηλαδή τον εκβιασμό προς την ΕΕ του δημοψηφισματος που ολοι μας το ερμηνεύσαμε μέσα η έξω απο ΕΕ, δραχμή η ευρώ, για πες μου ρε μάγκα τωρα ποιος έκλεισε τις τράπεζες για να μη γίνει bank run ? Ο Σοιμπλε, ο Ντρακγι (που δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να ανοιγοκλέινουν τράπεζες ουτως η άλλως) η ο μαλακο-ναρκισο Γιάνης κ Τσίπρας με το δειλημα που ακόμη και οι ψηφοροι τους θα αδειαζαν τις τράπεζες. Η απόδειξη ειναι οτι το δημοψηφισμα ανακοινωθηκε στις 27 Ιουλίου 2015 και οι τραπεζες έκλεισαν στις 29 Ιουλίου και μπηκαν καπιταλ κοντρολ . The rest is history για ενα κωλο-εμαιλ Χαρδουβελη των 5 δις αν θυμαμαι καλα (αντε πες 15) μας στοιχησε άμεσα και έμεσα καμία 200αρια δις για να πληρώνουν και τα τρισέγγονα. Και 'ομως υπάρχουν νοήμονες ανθρωποι που θα ξαναψηφίσουν αυτό το τσίρκο (να μην πουμε και για Καμενο κλπ) που πούλησε το μεγαλύτερο παραμύθι του αιωνα οτι θα εσκηζε ολα τα μημόνια go back ka Mercel κλπ κλπ. Αλλα τι να πείς αυτοί ειμαστε ....
 
Τελευταία τροποποίηση:

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Μηνύματα
4.502
Like
4.677
Πόντοι
1.706
Ο άνθρωπος που πληρώνεται για να εκφοβίσει (χάριν συντομίας ας τον ονομάσουμε μπράβο):
1. Δεν κινείται σε ομάδες των 10-15 ατόμων γιατί δίνει στόχο. 3 είναι αρκετοί (2 θα χτυπήσουν κ ένας για επιτήρηση)
2. Δεν «επιχειρεί» σε φυλασσόμενα μέρη. Στην ευρύτερη περιοχή των εξαρχειων υπάρχουν επι μονίμου βασεως 100-150 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ασφάλεια, ΔΙΑΣ, Δ κλπ).
3. Επιχειρεί σε ερημικά μέρη που του παρέχουν ασφάλεια.
4. Δεν δημιουργεί φασαρία πρώτα μέσα στο εστιατόριο για να χτυπήσει απ έξω, γιατί χάνει πολύτιμο χρόνο. Χτυπάει και φεύγει.
Τύπε, ορθά τα λες.
Δεν θα ήθελα να σου χρωστάω λεφτά. :confused:
 

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Μηνύματα
4.502
Like
4.677
Πόντοι
1.706
Όσο του άξιζε του τυπου της Λάρισας να γίνει σταθμαρχης, άλλο τόσο του άξιζε του μπαρουφ να είναι στην βουλη
Ε καλά, μην νομίζεις οτι είναι και κάτι το διαφορετικό.
Και ο Γιάνης είπε "Αμμααν, έγινε τράκα!" :confused:
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.771
Like
7.769
Πόντοι
2.306
Γιατί οι τσιλοκοποι τσιλοκοπησαν τον κύλιο που δεν έχει μαλλιά;
Είπε μια μικρούλα.....
 
  • Like
Αντιδράσεις: geoMan

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Μηνύματα
4.502
Like
4.677
Πόντοι
1.706
Νικολακη τα προβλήματα του δημοσίου τα γνωρίζουμε,δεν περιμέναμε εσένα να μας κανείς ιδιαίτερα μαθήματα.Όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που μπήκες στα μνημόνια.Ο θείος Σοιμπλας είχε πει πολακις ότι το μείζον πρόβλημα του Ελληνικού κράτους είναι η μη απόδοση φόρων(φοροδιαφυγή/φοροαπαλλαγή).Όταν είσαι μείον στα έσοδα τότε εκεί βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα γιατί η Ελλάδα υπολειτουργεί τόσα χρόνια σε όλους τους τομείς.Το ότι δεν έχεις σοβαρή παιδεία,υγεία,δίκτυο,δρόμους κλπ οφείλεται στο ότι εσυ δηλώνεις το αφορολόγητο και προσπάθεις να κλέβεις με την παραμικρή ευκαιρία,δεν σου φταίει ο Μίτσος στον Οασθ ούτε η Μαρία που κάνει την καθαρίστρια.Το ότι οι μισθοί στις δεκο ήταν τερατώδης ισχύει και έχεις δίκαιο όμως αυτά κοπήκανε μαχαίρι.Η φοροδιαφυγή και το να κλέβεις το κράτος οργιάζει ακόμα και σήμερα.
Οκ, εσύ θέλεις να φωτίσεις μόνο το σκέλος των εσόδων. Για κάποιον λόγο υποβαθμίζεις το σκέλος των εξόδων.
Το αλγεβρικό άθροισμά τους ενδιαφέρει. Και εσένα ως κράτος και τους όποιους δανειστές σου.
Έσοδα μείον έξοδα να είναι συν.
Μέχρι και ο ανοϊκός Φλαμπουράρης το είχε καταλάβει.
 

Vienezos1_

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2022
Μηνύματα
315
Like
285
Πόντοι
21
εδω που τα λέμε...η πλειοψηφία του κόσμου που έμεινε στη χώρα μας...δεν είναι διάσημη ούτε για το επίπεδο της ,ούτε για το μυαλό της.Δεν περιμένεις ποιότητα απ τον Έλληνα σήμερα...
Πιστεύει ακόμα όσα έμαθε στο Δημοτικό Σχολείο πχ... ή ακόμα πιστεύει όσα του έλεγαν οι γονείς του ,(που συνήθως είναι μύθοι) τους οποίους δεν μπορεί να ξεπεράσει ποτέ...
Άνθρωπος που δεν κρίνει και δεν ξεπερνάει τους γονείς ...ΔΕΝ ωριμάζει ποτέ !
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.059
Κριτικές
9
Like
13.009
Πόντοι
3.836
- Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν (θα έπρεπε να) έχει καμία σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών η οποία (θα έπρεπε να) διασφαλίζεται από την ΕΚΤ. Άρα το κλείσιμο των τραπεζών δεν είχε και τόσο σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, άρα δεν υπήρχε φόβος για τους μικρομεσαίους καταθέτες-αποταμιευτές.
- Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000,00 υποτίθεται ότι ήταν εξασφαλισμένες από την ΕΚΤ, άρα το υποτιθέμενο Bank run δεν αφορούσε τους μικρομεσαίους καταθέτες αλλά μόνο τους μεγαλοεπενδυτές, τα funds, τις ξένες τράπεζες κλπ.
- Το ότι οι τράπεζες δεν είχαν κεφαλαιακή επάρκεια την συγκεκριμένη εποχή σαφώς και ήταν ευθύνη της ΕΚΤ που έπρεπε να ελέγχει τις Ελληνικές τράπεζες, όσες δεν είχαν ήδη κλείσει (με διαταγή της Ευρωζώνης ως προβληματικές) και φυσικά των προηγούμενων κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν την χώρα και την έδεσαν με μνημόνια.
- Η Ελλάδα για τιμωρητικούς λόγους και για άσκηση πίεσης, εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δηλαδή από την εισροή φρέσκου χρήματος που απολάμβανε η βόρεια Ευρώπη.
- Το υποτιθέμενο Bank run που μας τάισαν ως δικαιολογία θα μπορούσε να αποφευχθεί με απαγόρευση εξόδου χρηματικών ποσών/συναλλάγματος εκτός Ελλάδας, έτσι και αλλιώς με τα CC δεν μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές έκτος Ελλάδας. Αλλά εκεί το πρόβλημα θα το είχαν τα funds, οι ξένες τράπεζες και η ίδια η ΕΚΤ που θα προκαλούσαν το Bank run, αλλά δεν θα μπορούσαν να ρίξουν την ευθύνη στον Βαρουφάκη γιατί θα ήταν ξεκάθαρο ποίος θα είχε την ευθύνη για την κατάρευση της Ελληνικής οικονομίας.

Άρα γι' αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους το παραμυθάκι "τις τράπεζες τις έκλεισε ο Βαρουφάκης και η Ελληνική κυβέρνηση" είναι πολύ επιφανειακό και ψεύτικο και φυσικά βολεύει το αφήγημα της δεξιάς και του πασοκονεοδημοκρατικού κατεστημένου που δεν θέλει να ξαναδεί κανέναν να τους "κλέβει" το τσιφλίκι τους.
Τις τράπεζες τις έκλεισε ως διαχειριστής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της ΕΚΤ, του Eurogroup και της Ευρωζώνης, όπου κουμάντο βέβαια έκανε η Γερμανία και ο Σόϊμπλε.
ρε παίκτη πως θα έμεναν ανοικτες ιδιωτικες τραπεζες με το κρατος τους να τους λεει απαγορευται η μετακινηση κεφαλαιων εκτος της χωρας; Σοβιετική Ενωση είμαστε;
 

Yagulas

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Σεπ 2022
Μηνύματα
235
Κριτικές
16
Like
2.147
Πόντοι
1.191
ρε παίκτη πως θα έμεναν ανοικτες ιδιωτικες τραπεζες με το κρατος τους να τους λεει απαγορευται η μετακινηση κεφαλαιων εκτος της χωρας; Σοβιετική Ενωση είμαστε;
ρε παίκτη πως μπήκανε CC που έμειναν και για πολύ καιρό μετά με ανοικτές ιδιωτικές τράπεζες? Επιτρεπόταν τότε να στείλεις συναλλαγματική εκτός Ελλάδας? Να κάνεις εισαγωγή προϊόντων με πληρωμή εκτός Ελλάδας? Ούτε χρήμα στους φοιτητές εκτός Ελλάδας οι γονείς δεν μπορούσαν να στείλουν χωρίς ειδική διαδικασία και περιορισμένα ποσά. Σοβιετική Ένωση είμαστε?

Μάλλον δεν κατάλαβες ή κάνεις πως δεν κατάλαβες πως την περίοδο των μνημονίων (και ακόμα βέβαια, αλλά δεν το λέμε), είμασταν τόσο και περισσότερο ελεγχόμενοι από την ΕΣΣΔ.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.059
Κριτικές
9
Like
13.009
Πόντοι
3.836
εσυ μου λες να μην εκλειναν οι τραπεζες αλλα να απαγορευοταν η μετακινηση κεφαλαιων. Μα αν ηταν ανοικτες θα τα σηκωναν ολα και θα τα εκαναν ξανα καταθεση στο εξωτερικο. Τα capital control παρέμειναν για να μην βγαλουν οι Ελληνες τα λεφτα τους εξω. Απο τους Ελληνες επρεπε να προστατευτουμε.

Οσο τωρα για το οτι η ΕΕ ηθελε να δειξει ποιος ειναι το αφεντικο. Αν το θυμασαι ενα κομματι ηταν υπερ του να φυγουμε γιατι δε δειχναμε σημαδια βελτιωσης. Κατι παραμυθια οτι ετσι θα ερχοταν το τελος της ΕΕ ηταν για λαϊκη καταναλωση. Εδω αποχωρησε οικειοθελως ολοκληρη Αγγλια και συζηταμε για την Ελλαδιτσα; Ετσι και αλλιως ηξεραν οτι εμεις τους εχουμε αναγκη οχι αυτοι εμας.
Απο την ΕΕ για να θες να φυγεις πρεπει να εισαι ισχυρη οικονομια (Νορβηγια ας πουμε δε μπηκε ποτε, Ελβετία το ιδιο) οι φτωχες χωρες χωρις ΕΕ και Ευρώ ειναι καταδικασμενες. Δες οι Βαλκανιοι πως παρακαλανε για Ευρω.
 

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Μηνύματα
921
Like
837
Πόντοι
86
Βαρουφάκης στον Χατζηνικολάου (Real FM):
«Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι, ναι ήταν 6-7 και είδα ποιος με τραυμάτισε. Έχω το πρόσωπό του στο μυαλό μου μέσα χαραγμένο και σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν 17χρονος, ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στη χειρουργική βία. Αλλά δε θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, του δικαστές, τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του και είναι και δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στη διαδικασία τη θεσμοθετημένη, θα περιμένω να δω τη δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ» σημείωσε.

πηγή:
 

Yagulas

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Σεπ 2022
Μηνύματα
235
Κριτικές
16
Like
2.147
Πόντοι
1.191
εσυ μου λες να μην εκλειναν οι τραπεζες αλλα να απαγορευοταν η μετακινηση κεφαλαιων. Μα αν ηταν ανοικτες θα τα σηκωναν ολα και θα τα εκαναν ξανα καταθεση στο εξωτερικο. Τα capital control παρέμειναν για να μην βγαλουν οι Ελληνες τα λεφτα τους εξω. Απο τους Ελληνες επρεπε να προστατευτουμε.

Οσο τωρα για το οτι η ΕΕ ηθελε να δειξει ποιος ειναι το αφεντικο. Αν το θυμασαι ενα κομματι ηταν υπερ του να φυγουμε γιατι δε δειχναμε σημαδια βελτιωσης. Κατι παραμυθια οτι ετσι θα ερχοταν το τελος της ΕΕ ηταν για λαϊκη καταναλωση. Εδω αποχωρησε οικειοθελως ολοκληρη Αγγλια και συζηταμε για την Ελλαδιτσα; Ετσι και αλλιως ηξεραν οτι εμεις τους εχουμε αναγκη οχι αυτοι εμας.
Απο την ΕΕ για να θες να φυγεις πρεπει να εισαι ισχυρη οικονομια (Νορβηγια ας πουμε δε μπηκε ποτε, Ελβετία το ιδιο) οι φτωχες χωρες χωρις ΕΕ και Ευρώ ειναι καταδικασμενες. Δες οι Βαλκανιοι πως παρακαλανε για Ευρω.
Κάπου κάτι δεν καταλαβαίνετε ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.
Είπα ότι μπορούσε να απαγορευτεί η έξοδος κεφαλαίου Εκτός Ελλάδας. Πως θα τα σήκωναν όλα οι κακοί Έλληνες για να τα κάνουν ξανά κατάθεση στο εξωτερικό? Μετρητά? Θα έπαιρνε ο κακός Έλληνας 1 μύριο μετρητά στην βαλίτσα του να το πάει βόλτα με το αεροπλάνο στην Ελβετία? Τόσο πριν όσο και μετα CC και μνημονίων ανάληψη μεγάλων ποσών σε μετρητά δεν γίνεται, μόνο με εμβάσματα ή τραπεζικές επιταγές ή εγγυητικές επιστολές. Αυτά μπορούσαν να ελεγχθούν και χωρίς να κλείσουν οι τράπεζες και χωρίς τόσο σκληρά CC των 60 ευρω ανάληψη. Ο Κίνδυνος δεν ήταν οι κακοί Έλληνες με την σύνταξη των 1.000 ευρω και κάτω, ήταν τα funds και οι ξένες τράπεζες που θα έπαιρναν τα κεφάλαιά τους.

Όχι φίλε μου εγώ δεν θυμάμαι κανένα κομμάτι της Ε.Ε. να ήταν υπέρ του να φύγουμε. Θυμάμαι ότι ένα κομμάτι μας έλεγε με υποτίμηση και τσαμπουκά αν θέλετε να φύγετε ορίστε η πόρτα, αλλά φυσικά ήταν για το θεαθήναι και φυσικά δεν το εννοούσαν, όπως και οι δικοί μας δεν το εννοούσαν ότι θα έφευγαν. Μία τέτοια περίπτωση θα ήταν lose-lose και κανείς δεν το ήθελε.

Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει. Η κουβέντα (του κώλου βέβαια) και από τις δύο πλευρές ήταν για να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να αποχωρήσουμε ή να μας διώξουν από την Ε.Ε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν ποτέ στην Ευρωζώνη και αποχώρησε από την Ε.Ε. και καλά έκανε διότι πλήρωνε-έβαζε το 2ο μεγαλύτερο ποσό στην Ε.Ε. για να το διαχειρίζεται και να το διοχετεύει η Γερμανία όπου και όπως γουστάρει στην Ευρωζώνη. Και βέβαια το κόστος και για τους δύο Ε.Ε. και Η.Β. ήταν και είναι τεράστιο και οι επιπτώσεις δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα.

Δεν ετέθη από εμένα κανένα ερώτημα/δίλημμα εντός ή εκτός ευρώ και Ε.Ε.
Το εάν φτωχές χώρες όπως αυτές των Βαλκανίων είναι/θα είναι καλύτερα εντός ή εκτός ευρω είναι άλλη κουβέντα, μεγάλη κουβέντα και δεν είναι της παρούσης.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom