Για τα έπιπλα μην περιμένεις κάτι το ιδιαίτερο......κάποιος που εμπορεύεται παλιά έπιπλα και να σου δώσει ένα συμβολικό ποσό (σκέψου μόνο πόσο θα του κοστίσει το φόρτωμα και μεταφορά στο δικό του κατάστημα-αποθήκη).Αν έχεις και ηλεκτρικές συσκεύες για πούλημα,ίσως πιάσεις κάτι (αρκεί να μην έχουν θέματα).Ειδικά ψυγεία και κουζίνες,αυτή την περίοδο φεύγουν εύκολα (πολλοί νοικιάζουν επιπλωμένα για καλοκαίρι και τα ζητάνε). Για μένα όμως κάνεις λάθος,με το να πάρεις τους γονείς σου από το σπίτι τους.Οσο βολικό και αν είναι για σένα,είναι άδικο να τους πάρεις μακριά από την ζωή τους και τους λίγους που ζουν ακόμα φίλους και γνωστούς. Να ήταν 60-65 έχει μια λογική,αλλά στα 85 είναι σα να τους σκοτώνεις. Αφησέ τους εκεί που είναι ,για όση ζωή τους έχει μείνει ακόμα.
Με μεγαλη μου λυπη διαβασα μερικα ποστ και ολα αναφερονται στα επιπλα και οχι στους ηλικιωμενους γονεις.
Βασικα για γονεις θεωρω οτι δεν πρεπει να 'ξεσπιτωθουν '.
εκει ειναι το σπιτι τους ,εκει πρεπει να μεινουν,
Θα ειναι μεγαλο σοκ γι αυτους τετοια αλλαγη,
....
Ειμαι λατρης των αντικων και εχω αρκετες,
Οταν βρεθεις αθηνα βγαλε φωτος .
Υποθετω Ναυαρχος ο μπαμπας ε;
Να απαντησω στους φίλους για το θεμα των γονέων..
Ο πατερας στα 95, ζωτικες λειτουργίες 150% να μην τον ματιάσω,καλυτερος από πολλούς 60αρηδες.
Η μητερα στα 85, ζωτικές λειτουργίες 85% αρχίζει και ξεχναει πραγματα κι εχει και προβλημα στα ματια της-ωχρα κηλίδα-.
Φίλοι δεν υπαρχουν πια,αδερφια δεν εχω, τα ξαδερφια μου μενουν μακριά,υπαρχουν δυο γείτονες κι ενας συναδελφος να τους καλέσω αν γινει κατι.
Αλλα ρε παιδια,ειναι και το θεμα της επικοινωνίας.Καθε μερα ,μιλαω με τον πατερα 1 1/2 ωρα το πρωί και τον αφηνω να μου μιλά για να περναει και η ωρα του κι εγω χαιρομαι που περναω εστω κι ετσι χρόνο μαζί του.Η απόσταση όμως ειναι καθοριστική.΅Έχουν δύο εγγόνια-τις κόρες μου-και τη μεγαλη την εχουν δει δυο φορές από 1 ωρα, απο τα Χριστούγεννα του 2019-προ καραντινας-ενώ τη μικρη κόρη καθόλου!
Υστερα ειναι και το θεμα της εξυπηρετησης.Δυο γερόντια,πιασμενα χερι χερι να πηγαίνουν για ψωνια,για λαική,στις τράπεζες για πληρωμές κλπ-ουτε συζητηση φυσικά για καρτες-και να κάνουν δύο και τρεις ωρες.Μεσα στο κρυο-θυμαστε το φετεινο Χειμώνα-,ενας να πεσει,περεσυρε και τον άλλον.
Αλλα το πιο σημαντικό ειναι το θέμα της ασφαλειας.Τεσσερις φορές εχει βαλει η μανα μου μεσα στο σπίτι αγνωστους από αφέλεια-με διαφορες δικαιολογίες-ενα ποτηρι νερό,"ειμαστε από τον ΟΤΕ/ΔΕΗ" κλπ-και τις τεσσερις φορε΄ς τους πεταξε ο πατερας εξω με χριστοπαναγίες-είπαμε κραταει ακόμη-.Αλλα μεχρι πότε?Φοβαμαι ότι τους εχουν στοχοποιήσει και κόβουν κίνηση.Ναι ειναι μεγαλη αλλαγη στα γεραματα να φευγεις από τις συνηθειές σου,ναι ,ειναι ασχημο να ξεριζωνεσαι,όμως θα ειναι διπλα μου,στα εγγονια τους και θα περασουν τον υπόλοιπο βίο τους με ασυγκριτα καλυτερη ποιότητα ζωής.
Ετσι το βλέπω και πιστευω ότι καθε παιδι της γενιάς μας θα σκεφτόταν το ίδιο.
Kontolagne: Ναι,maxi Ναυαρχος ο πατερας,σου στελνω φωτό από τα επιπλα..