Αδερφια καλησπερα,θα ηθελα τη βοηθεια και τις γνώμες σας στο παρακάτω ζήτημα.
Το πλήρωμα του Χρόνου φτανει για όλους και για μένα ειναι πιο κοντα όσον αφορά τους υπερηλικες γονείς μου.Αποφάσισαμε λοιπόν να τους κατεβασω κατω στα Χανιά κοντα μου,καθόσον μοναχοπαίδι και η απόσταση από Αθηνα φανταζει ανυπέρβλητη εάν προκύψει κατι ασχημο.
Τα πλεονεκτήματα αυτής της απόφασης ειναι αυτονόητα,κοντα στην οικογένεια και τα εγγόνια και φροντιδα σε ότι χρειαστούν,ευτυχως ακομα κρατανε μια χαρα.
Τα μειονεκτηματα είναι δυο ,μεγάλα,το ένα ειναι το "ξερίζωμα" από το μερος που εμενες 50 χρόνια για να πας σε ενα άλλο αγνωστο τόπο και συνηθειες και φυσικα η διαφορετική ζωή ,πραγμα δυσκολο για ανθρωπους ανω των 85 χρόνων.
Το δευτερο -που πανω σε αυτο θελω τη βοήθεια/γνωμη σας-είναι η τεραστια οικοσκευή που εχει μαζευτεί στο πατρικό μου.Και δεν εννοω τα διαφορα πιατικα,ασημικα ,καδρα κλπ κλπ. αλλα τα ογκωδη έπιπλα διακοσμησης 1960-70,όπως σαλόνι,μπουφες,τραπεζαρία σκρινιο,κρυσταλλιερα,μπαγιου,μπαρ,πικαπ επιπλο,πινακες ,τα οποία εκτος του οτι θα στοιχισει ο κουκος αηδόνι να τα κατεβασω κατω,δεν υπαρχει περίπτωση να χωρέσουν σε ενα δυαρι/τριάρι που θα βρω εδω.
Προσπαθησα να βρω καποιους παλαιοπώλες να ερθουν να τα δουν όταν ανεβηκα πανω πριν λιγες ημέρες,αλλά οι λούστροι που ηρθαν επικεντρωθηκαν στα ασημικα και τα ..παράσημα του Πατερα μου καθώς και τα Γερμανικά παρασημα των Nazi που ειχε "καθαρίσει"ο παππούς μου στη Μαχη της Κρητης!
Τα εχω βαλει και στο marketplace και σε καποια site,αλλα τίποτα..
Θα ηθελα τη γνωμη σας καθώς και καμια ιδέα,πώς μπορω να τα δωσω,εστω και κοψοχρονιά,αλλα΄ όχι και στην ξεφτίλα...