Επισκέπτης
Λάκη ,ο Αγιος είναι διανοούμενος και καλό παιδί
δεν μονομαχεί σωματικά ,αλλά μόνο διανοητικά .
Μένει στην γειτονιά μου ( Αμπελόκηπους ) και
τρώει πεϊνιρλί στον φουρνο που είναι στην Αρχή της Πανόρμου ,
στο δεξί μας χέρι !
Τέτοια πεϊνιρλί δεν έχετε στην Γλυφάδα !![]()
Στα @@ μου τι είναι.
Δυστυχώς , η ακόλουθη διάταξη υπήρχε μέχρι πριν κάποια χρόνια,
αλλά καταργήθηκε σχετικά πρόσφατα (όχι πάνω από 6-7 χρόνια πριν).
Άρθρο 316. Πρόκληση σε μονομαχία. 1. Όποιος προκαλέσει κάποιον σε μονομαχία με όπλα και όποιος αποδεχθεί τέτοια πρόκληση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. 2. Αν κάποιος από τους αντιπάλους ματαίωσε με τη δική του θέληση την τέλεση της μονομαχίας πριν από την έναρξής της απαλλάσσεται από την ποινή.
Άρθρο 317. Μονομαχία. 1. Η μονομαχία με όπλα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. αν όμως κατά τους όρους που συμφωνήθηκαν η μονομαχία έπρεπε να εξακολουθήσει ως το θάνατο του ενός από τους αντιπάλους, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. 2. Όποιος σκότωσε σε μονομαχία τον αντίπαλό του τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών και στην περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. 3. Όποιος με πρόθεση παραβίασε τους κανόνες της μονομαχίας ή τους συμφωνημένους όρους της και εξαιτίας αυτής της παραβίασης σκότωσε ή τραυμάτισε τον αντίπαλό του τιμωρείται κατά τις διατάξεις για ανθρωποκτονία ή για σωματικές βλάβες, αν η πράξη του δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά τα άρθρα αυτού του κεφαλαίου.
Εγώ προσωπικά, θα ήμουν σαφώς υπέρ ενός νόμου , που δεν θα προέβλεπε καμία δίωξη για το νικητή μονομαχίας που συμφωνήθηκε μεταξύ ενηλίκων , με τρόπο που να μην αμφισβητήται.
Στην Ελλάδα , δυστυχώς, ποτέ δεν αναγνωρίζονταν οι μονομαχίες, από ιδρύσεως του νεο-ελληνικού κράτους.
Σε αντίθεση με χώρες όπως η Αυστρία ή η Γαλλία ....