Νέα

Wikileaks: Το ΔΝΤ σχεδίαζε να πιέσει την Ελλάδα με πιστωτική ασφυξία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 579
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Oλοι αυτοι που αναφερεις εχουν μεριδιο ευθυνης,φυσικα και μου φταινε.Εγω σε τι φταιω ακριβως μπορεις να μου πεις;Ουτε δανεια εχω παρει ποτε μου,ουτε πιστωτικες καρτες.Παντα χαλαγα και χαλαω οτι βγαζω.Τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω.Εσενα δεν σου φταιει κανεις δηλαδη;Καλα η αγαπημενη σου ΝΔ δεν φταιει,το καταλαβαμε.Αλλοι δεν φταινε;

Το γνωστό για όλα άλλοι φταίνε, ετσι όμως δεν παμε μπροστά μαστερακο...

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Like
2
Πόντοι
6
παντως, για να κανω το δικηγορο του διαβολου (διαβολος = ελληνικο κρατος) ολοι οι δανειστες μας ηξεραν οτι το επιτοκιο ειναι συνηφασμενο με το ρισκο της επενδυσης. μια επενδυση που εισαι 100% σιγουρος οτι θα αποπληρωθει εχει ελαχιστο επιτοκιο σε αντιθεση με μια πιο risky επενδυση. ΞΕΡΑΝΕ οι δανειστες οτι ρισκαρουν χοντρα.

το θεμα ειναι το εξης. δανειζω εγω τον αφερεγγυο απλυτο των εξαρχειων 100 ευρω με επιτοκιο 50% για ενα χρονο. παω στον κοτσοβολο και ψωνιζω ενα κινητο 150 ευρω και του λεω θα στα δοσω του χρονου, οριστε και τα γραμματια οτι θα εχω 150 ευρω σε ενα χρονο (του δειχνω την υπογραφη του πρεζακια των εξαρχειων) οκ μου λεει αυτος. ο κοτσοβολος παραγγελνει καινουρια παραλαβη και τους λεει θα στα δωσω σε 1,5 χρονια, οριστε το συμβολαιο που λεει οτι του χρονου θα εχω 150 ευρω απο τον πριξαρχιδη. κοκ. οταν του χρονου θα ψαχνω στα εξαρχεια να βρω τον τυπακο και αυτος φυσικα δε θα ειναι πουθενα, ολο το συστημα θα τιναχτει

με λιγα λογια πριν μερικα χρονια θα γινοταν σιγουρο τεραστιο μπαμ με τη χρεοκοπια μας, τωρα ενδεχομενως εχουν προετοιμαστει σε ενα βαθμο αλλα και παλι θα τρανταξει ολο τον κοσμο. φυσικα οι μεγαλυτεροι χαμενοι θα ημαστε εμεις σε μια τετοια περιπτωςη, διοτι οι δυνατοι οταν τους χρωστας και δε τους πληρωνεις σε αρχιζουν στις φαπες

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
παντως, για να κανω το δικηγορο του διαβολου (διαβολος = ελληνικο κρατος) ολοι οι δανειστες μας ηξεραν οτι το επιτοκιο ειναι συνηφασμενο με το ρισκο της επενδυσης. μια επενδυση που εισαι 100% σιγουρος οτι θα αποπληρωθει εχει ελαχιστο επιτοκιο σε αντιθεση με μια πιο risky επενδυση. ΞΕΡΑΝΕ οι δανειστες οτι ρισκαρουν χοντρα.

το θεμα ειναι το εξης. δανειζω εγω τον αφερεγγυο απλυτο των εξαρχειων 100 ευρω με επιτοκιο 50% για ενα χρονο. παω στον κοτσοβολο και ψωνιζω ενα κινητο 150 ευρω και του λεω θα στα δοσω του χρονου, οριστε και τα γραμματια οτι θα εχω 150 ευρω σε ενα χρονο (του δειχνω την υπογραφη του πρεζακια των εξαρχειων) οκ μου λεει αυτος. ο κοτσοβολος παραγγελνει καινουρια παραλαβη και τους λεει θα στα δωσω σε 1,5 χρονια, οριστε το συμβολαιο που λεει οτι του χρονου θα εχω 150 ευρω απο τον πριξαρχιδη. κοκ. οταν του χρονου θα ψαχνω στα εξαρχεια να βρω τον τυπακο και αυτος φυσικα δε θα ειναι πουθενα, ολο το συστημα θα τιναχτει

με λιγα λογια πριν μερικα χρονια θα γινοταν σιγουρο τεραστιο μπαμ με τη χρεοκοπια μας, τωρα ενδεχομενως εχουν προετοιμαστει σε ενα βαθμο αλλα και παλι θα τρανταξει ολο τον κοσμο. φυσικα οι μεγαλυτεροι χαμενοι θα ημαστε εμεις σε μια τετοια περιπτωςη, διοτι οι δυνατοι οταν τους χρωστας και δε τους πληρωνεις σε αρχιζουν στις φαπες

To ζητημα να μη πιστολιασει η χωρα δεν εινα  ηθικο ζητημα, να μη πιστολιασει τους καημενους τους δανειστες και αχ τι θα γινουν. Μακαραι να μπορουσε να τους διαολοστειλει.
Το ζητημα ειναι οι αρνητικες συνεπειες για τη χωρα.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366

Εγω θυμαμαι τις τραπεζες να δινουν αβερτα δανεια και καρτες πριν την κριση παντως.Πηγαινε ενας να παρει ενα πληντηριο με δοσεις και του εβγαζαν 2 καρτες.Και τωρα αν δεν κανω λαθος παλι με δανεια τα βγαζουν απο τον κωτσοβολο.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
το θεμα ειναι το εξης. δανειζω εγω τον αφερεγγυο απλυτο των εξαρχειων 100 ευρω με επιτοκιο 50% για ενα χρονο.

Κανεις το λάθος να συγκρίνεις το δανειο ενός ιδιώτη και ενός κράτους, δεν ισχύουν οι ιδιοι κανόνες και στο λέω πολύ απλά.

Στον ιδιώτη για το δανειο μπορεί να εχεις εμπράγματες εξασφαλίσεις, στα ομολογιακά δανεια μιας χώρας μπαίνουν αλλου τύπου εξασφαλίσεις.

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Like
2
Πόντοι
6
To ζητημα να μη πιστολιασει η χωρα δεν εινα  ηθικο ζητημα, να μη πιστολιασει τους καημενους τους δανειστες και αχ τι θα γινουν. Μακαραι να μπορουσε να τους διαολοστειλει.
Το ζητημα ειναι οι αρνητικες συνεπειες για τη χωρα.

ειναι και ηθικο και τεχνικο. το μεγαλο κολπο ηταν οτι ακριβως για να μη γινει το τεραστιο μπαμ πριν κατι χρονια μας δανεισαν "με το ζορι" απο τις αποταμιευσεις ασ πουμε ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ για να εχουμε λεφτα να πληρωσουμε αυτα που ληγανε και να λειτουργησει το συστημα. αυτο το δανειο ειναι πολυ δυσκολο και ανηθικο να μην πληρωθει, βεβαια μπορει να πει κανεις στον πχ σλοβακο κατηγορηστε την κυβερνηση σας που μας δανεισε, αλλα ελα στη θεση του και σκεψου ποσο διαλακτικος θα ησουν εσυ απεναντι στο σλοβακο αν η κατασταση ηταν αντιστροφη (πιστευω οι ελληνες θα ειχαμε κανει επαναστα αν η κατασταση ηταν αντιστροφη και εμεις δανειζαμε τους αλλους αγυριστα). τεσπα. αυτο το δανειο λοιπον ειναι ανηθικο να μη πληρωθει, αλλιως στην καλυτερη δε θα μπορεις να βγεις απο την ελλαδα θα σε κραζουν σε ολη την ΕΕ (οχι οτι τωρα γινεται και πολυ διαφορετικα).

τα δανεια προς ιδιωτες επενδυτες/ funds κτλπ θα μπορουσαμε καλιστα να μη τα πληρωσουμε, ελα ομως που τελικα δανειστηκαμε (απο τους ευρωπαιους) για να πληρωσουμε αυτα τα δανεια διοτι α) ημασταν δηλοι ή β) θα γινοταν τρελο μπαμ και μας πιεσαν ολοι. 

το θεμα ειναι πολυπλοκο. τωρα λιγα μπορουν να γινουν με το κεφαλι ψηλα. και οταν ο τσιμπλας μιλαγε για κακους δανειστες επρεπε να εχει στο μυαλλο του τον σλοβακο που πινει μπυρες διλιτρες απο το πρωι και δουλευει κομπρεσερ. αυτος ηταν ο κακος δανειστης μας. οι προηγουμενοι πληρωθηκαν.

το ΔΝΤ αν εχουμε τα @@ μπορουμε να μη το πληρωσουμε αλλα μετα δε θα ημουν καθολου σιγουρος οτι δε θα γινει "κατι" και ξαφνικα σε 2, 3 χρονακια θα γινομασταν συρια

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Like
2
Πόντοι
6
Εγω θυμαμαι τις τραπεζες να δινουν αβερτα δανεια και καρτες πριν την κριση παντως.Πηγαινε ενας να παρει ενα πληντηριο με δοσεις και του εβγαζαν 2 καρτες.Και τωρα αν δεν κανω λαθος παλι με δανεια τα βγαζουν απο τον κωτσοβολο.

ναι. οι τραπεζες ΜΑΣ θα χρεοκοπουσαν λογο κακου μανατζμεντ και θα γινοταν "πολεμος". οι "δανειστες" δεν εχουν να κανουν κατι με αυτο. ισα ισα μας δανεισαν (και) για να μη χρεοκοπησουν οι τραπεζες. και φυσικα θα τα πληρωσουμε ολοι μας. επισης το οτι φαγαν τα λεφτα των μικροεπενδυτων στις διαφορες ελληνικες τραπεζες αν και προσωπικα δε με συνεφερε γιατι εχασα, ηταν μια σωστη κινηση. ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ηταν οτι φαγαν τα λεφτα μονο των μικροεπενδυτων και δε φαγαν και των μεγαλων. γενικα οι ελληνικες τραπεζες επασχαν απο σωστη διοικηση και ακομα πασχουν το βλεπω καθε φορα που τις επισκεπτομαι.

γενικα οι ελληνικες τραπεζες θα επρεπε να κρατηκοποιηθουν και επισημα διοτι στην ουσια το κεφαλαιο τους πλεον ανηκει στον ελληνικο λαο για τους παραπανω λογους

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
12936674_10208838961949183_587408998911192020_n.jpg

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506

Είναι σχεδόν σωστό το παράδειγμά σου αλλά σκέψου οτι όταν μιλάμε για ένα κράτος με οικονομία ανάλογη του 0,3% πάνω κάτω της συνολικής οικονομίας της ΕΕ, δηλαδή των δανειστών της, το πιθανότερο είναι να τους αερίσουμε τα @@ τους.
Οπότε η ζημία για έμας θα είναι ανεπανόρθωτη, καταστροφική για τους υπολοίπους μια γρατζουνια.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506

Μη μπερδεύεις ρε παλληκάρι μου τους δανειστές της χώρας με τους δανειστές των πολιτών.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Μη μπερδεύεις ρε παλληκάρι μου τους δανειστές της χώρας με τους δανειστές των πολιτών.
Tι σχεση εχει αυτο ανθρωπε μου;Το ποσο ευκολα εδιναν δανεια και καρτες οι τραπεζες
σχολιαζω  :headbang:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Tι σχεση εχει αυτο ανθρωπε μου;Το ποσο ευκολα εδιναν δανεια και καρτες οι τραπεζες
σχολιαζω  :headbang:

δηλαδή πρέπει να δίνουν δύσκολα δάνεια και κάρτες οι τράπεζες ??

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
σχολιαζω  :headbang:

Ρε άνθρωπε, γράφεις αυτό το σχόλιο έχοντας παραθέσει το ποστ του ανθρώπου που γράφει τη σχέση του κράτους με τους δανειστές. Άν θέλεις να σχολιάσεις αυτό που λες, γραψτο μόνο του, χωρίς παράθεση, στις συζητήσεις με γραπτά μέσω μην. στο νετ γίνεται εύκολα παρερμηνεία και μπέρδεμα, θέλει πιό ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Σε αυτό που λες έχεις δίκιο αλλα αυτές είναι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών, ελεύθερη αγορά είναι. Το φταίξιμο είναι και στις δύο πλευρές και στο δανειστή και στο δανειζόμενο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506

Όχι βέβαια αλλα εδώ είχε παραγίνει το κακό. Και δάνειζαν πολύ χρήμα και εύκολα σε ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα απο χρήμα και διαχειίρησή του. Φυσικά, καλά να πάθουν, το 80% αυτών που χρωστάνε σήμερα και δε μπορούν να πληρώσουν είναι άνθρωποι που ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ή "ξεκοκκαλισαν" τα δάνειά τους. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.
Υπάρχουν και άνθρωποι που ήταν νοικοκύρηδες αλλα βγήκαν εκτός προγραμματισμού ελέω κρίσης, αλλα αυτοί το παλεύουν ακόμα και σήμερα με σύνεση και αξιοπρέπεια, μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Η θα δινουν δυσκολα δανεια,η θα αναλαμβανουν την ευθυνη οταν σκανε τα δανεια που δεν μπορουν
να αποπληρωθουν.Δεν θα τους ανακεφαλαιωνω εγω.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Όχι βέβαια αλλα εδώ είχε παραγίνει το κακό. Και δάνειζαν πολύ χρήμα και εύκολα σε ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα απο χρήμα και διαχειίρησή του. Φυσικά, καλά να πάθουν, το 80% αυτών που χρωστάνε σήμερα και δε μπορούν να πληρώσουν είναι άνθρωποι που ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ή "ξεκοκκαλισαν" τα δάνειά τους. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.
Υπάρχουν και άνθρωποι που ήταν νοικοκύρηδες αλλα βγήκαν εκτός προγραμματισμού ελέω κρίσης, αλλα αυτοί το παλεύουν ακόμα και σήμερα με σύνεση και αξιοπρέπεια, μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν ??? να περνάνε τεστ νοημοσύνης και οικονομικής διαχείρισης κάθε πελάτη ??

τι λες ορε μαστεράκο εισοδήματα και εξασφαλίσεις εβλεπαν ... σπίτια είχαν για εξασφάλιση τα οποία οι μαλακισμένες κυβερνήσεις δεν αφήνουν να τους τα πάρουν για να ρεφάρουν...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η θα δινουν δυσκολα δανεια,η θα αναλαμβανουν την ευθυνη οταν σκανε τα δανεια που δεν μπορουν
να αποπληρωθουν.Δεν θα τους ανακεφαλαιωνω εγω.

να την αναλάβουν βεβαίως καμμιά αντίρηση... με την προυπόθεση όμως ότι θα τους αφήνεις να κατάσχουν και να εκποιούν μέχρι και το βρακί του οφειλέτη και δεν θα κάνεις σαν κράτος ρυθμίσεις σαν τις μαλακίες της Κατσέλη...

και φυσικά αυτό ισχύει και για όλους τους δανειζόμενους του δημοσίου συμπεριλαμβανομένου... ας τους άφηνε να πάρουν περιουσία περίπου 35 δις έναντι του κουρέματος των ομολόγων (πχ λιμάνι Πειραιά, αεροδρόμιο, ελληνικό κλπ κλπ κλπ) και ας μην τους ανακεφαλαιοποιούσε.. μια χαρά θα ήταν το πράγμα...

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
να την αναλάβουν βεβαίως καμμιά αντίρηση... με την προυπόθεση όμως ότι θα τους αφήνεις να κατάσχουν και να εκποιούν μέχρι και το βρακί του οφειλέτη και δεν θα κάνεις σαν κράτος ρυθμίσεις σαν τις μαλακίες της Κατσέλη...

και φυσικά αυτό ισχύει και για όλους τους δανειζόμενους του δημοσίου συμπεριλαμβανομένου... ας τους άφηνε να πάρουν περιουσία περίπου 35 δις έναντι του κουρέματος των ομολόγων (πχ λιμάνι Πειραιά, αεροδρόμιο, ελληνικό κλπ κλπ κλπ) και ας μην τους ανακεφαλαιοποιούσε.. μια χαρά θα ήταν το πράγμα...
Νομιζω μονο η πρωτη κατοικια προστατευεται.Να λαβαινουν υποψην τους οι τραπεζες τους νομους λοιπον.Αμα δεν τους αρεσει να μην δινουν δανεια.Και να μην δανειζουν το δημοσιο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Νομιζω μονο η πρωτη κατοικια προστατευεται.Να λαβαινουν υποψην τους οι τραπεζες τους νομους λοιπον.Αμα δεν τους αρεσει να μην δινουν δανεια.Και να μην δανειζουν το δημοσιο.

ο δανεισμός στο δημόσιο ήταν υποχρεωτικός

οι νόμοι περί προστασίας έγιναν αφού είχαν αρχίσει να σκανε τα δάνεια

βλάκα...

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι