παντως, για να κανω το δικηγορο του διαβολου (διαβολος = ελληνικο κρατος) ολοι οι δανειστες μας ηξεραν οτι το επιτοκιο ειναι συνηφασμενο με το ρισκο της επενδυσης. μια επενδυση που εισαι 100% σιγουρος οτι θα αποπληρωθει εχει ελαχιστο επιτοκιο σε αντιθεση με μια πιο risky επενδυση. ΞΕΡΑΝΕ οι δανειστες οτι ρισκαρουν χοντρα.
το θεμα ειναι το εξης. δανειζω εγω τον αφερεγγυο απλυτο των εξαρχειων 100 ευρω με επιτοκιο 50% για ενα χρονο. παω στον κοτσοβολο και ψωνιζω ενα κινητο 150 ευρω και του λεω θα στα δοσω του χρονου, οριστε και τα γραμματια οτι θα εχω 150 ευρω σε ενα χρονο (του δειχνω την υπογραφη του πρεζακια των εξαρχειων) οκ μου λεει αυτος. ο κοτσοβολος παραγγελνει καινουρια παραλαβη και τους λεει θα στα δωσω σε 1,5 χρονια, οριστε το συμβολαιο που λεει οτι του χρονου θα εχω 150 ευρω απο τον πριξαρχιδη. κοκ. οταν του χρονου θα ψαχνω στα εξαρχεια να βρω τον τυπακο και αυτος φυσικα δε θα ειναι πουθενα, ολο το συστημα θα τιναχτει
με λιγα λογια πριν μερικα χρονια θα γινοταν σιγουρο τεραστιο μπαμ με τη χρεοκοπια μας, τωρα ενδεχομενως εχουν προετοιμαστει σε ενα βαθμο αλλα και παλι θα τρανταξει ολο τον κοσμο. φυσικα οι μεγαλυτεροι χαμενοι θα ημαστε εμεις σε μια τετοια περιπτωςη, διοτι οι δυνατοι οταν τους χρωστας και δε τους πληρωνεις σε αρχιζουν στις φαπες