Νέα

Wikileaks: Το ΔΝΤ σχεδίαζε να πιέσει την Ελλάδα με πιστωτική ασφυξία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 579
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Δηλαδή αν είχε έρθει η χ  Γερμανική τράπεζα και είχε εξαγοράσει την Εθνικη ποια θα ήταν η διαφορά?

Δεν είπες να πουληθεί, να αφεθεί να καταρρεύσει είπες.
Να πουληθεί σε μια πιο μεγάλη, εύρωστη και σοβαρή ασφαλώς και ΝΑΙ!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ναι αλλά παρεμβαίνει και σώζει την πρώτη κατοικία μέχρι κάποια αξία και τις καταθέσεις μέχρι ενός ποσού. Αυτό που έγινε με την ανακεφαλαιοποιηση είναι ότι δανειζόμαστε τεράστια ποσά για να έχουμε τράπεζες για τις οποίες εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.Αντίθετα αν δεν είχαν διασωθεί και είχαν εξαγοραστει ,τοτε θα είχε προχωρήσει η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και λογικά θα μπαίναμε και σε μια ρότα ανάπτυξης.

Τύπε, σου έχω νέα.

Έχουν εξαγοραστεί οι Τράπεζες και δεν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο πλέον.

Και ο Πρεμ που είχε μπει στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση έχει φάει μία πρεμούρα άλλο πράγμα.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Ούτε λόγος!
Μια ακόμα μεγάλη παπάντζα του Τσίπρα ήταν το περίφημο "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" με το οποίο ουσιαστικά έκλεινε το μάτι στους κακοπληρωτές δανειολήπτες να μην πληρώνουν τις δόσεις τους ακόμα κι αν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν.
Επειδή βέβαια Τσίπρας είναι αυτός τους φύλαγε μια έκλπηξη. Αλήθεια έλεγε! Τα σπίτια δε θα τα πάρουν οι τραπεζίτες θα τα πάρουν ειδικά funs στα οποία οι τράπεζες θα "πουλήσουν" τα προς αυτές χρέη. ;) :)
Funds θα εννοεις γερακο,λογικα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ούτε λόγος!
Μια ακόμα μεγάλη παπάντζα του Τσίπρα ήταν το περίφημο "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" με το οποίο ουσιαστικά έκλεινε το μάτι στους κακοπληρωτές δανειολήπτες να μην πληρώνουν τις δόσεις τους ακόμα κι αν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν.
Επειδή βέβαια Τσίπρας είναι αυτός τους φύλαγε μια έκλπηξη. Αλήθεια έλεγε! Τα σπίτια δε θα τα πάρουν οι τραπεζίτες θα τα πάρουν ειδικά funs στα οποία οι τράπεζες θα "πουλήσουν" τα προς αυτές χρέη. ;) :)

O κοσμος μπερδευεται και νομιζει οτι οταν μιλαμε για τραπεζες μιλαμε για τον κακο τραπεζιτη . Λαθος, η τραπεζικη ειναι η διαχειριση της λειτουργιας καταθεσεων- δανειων. Τα λεφτα του δανειζομενου δε τα δανειζεται απο τον ανθρωπο τραπεζιτη, αλλα απο τους καταθετες. Ο καταθετης χανει και οχι ο τραπεζιτης.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Για να το θέσω αλλιώς δεν νομίζω ότι υφίσταται άλλος τρόπος προστασίας των καταθέσεων πέραν της ανακεφαλαιποίησης.
Αν μια τράπεζα αφεθεί να καταρρεύσει βάζω στοίχημα ότι κανείς δεν θα μπορέσει να διασφαλίσει καμιά κατάθεση της!
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή [size=30pt]οι[/size] οικονομία είναι περίπλοκη και με πολλές εξαρτήσεις και αλληλεπιδράσεις αν μια μεγάλη τράπεζα στην Ελλάδα αφεθεί να καταρρεύσει θα ακολουθήσουν κι όλες οι άλλες σε ένα μήνα το πολύ, οπότε το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα νεκρώσει και θα βιώσουμε οικονομικό μεσαίωνα. Ούτε μισθοί και συντάξεις θα μπορούν να πληρωθούν, ούτε εμπορικές συναλαγές να γίνουν. Και τα βενζινάδικα και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν χωρίς εμπορεύματα...
Θα σε μαλωσω σημερα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Τύπε αυτο το "γερακο" μου σπαει τα νευρα, πληροφοριακα.

Master είναι αυτός. :)
Έχει θυμώσει που του πετάω στη μούρη τις μπαρούφες που λέει και ψάχνει να βρει αν λείπει κανένα γράμμα πάνω στη γρήγορη πληκτρογράφηση...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Έχει θυμώσει που του πετάω στη μούρη τις μπαρούφες που λέει και ψάχνει να βρει αν λείπει κανένα γράμμα πάνω στη γρήγορη πληκτρογράφηση...
Πληκτρολογηση ή πληκτρογραφηση  :think:

hounik

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
25
Like
91
Πόντοι
5.765
Τύπε, σου έχω νέα.

Έχουν εξαγοραστεί οι Τράπεζες και δεν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο πλέον.

Και ο Πρεμ που είχε μπει στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση έχει φάει μία πρεμούρα άλλο πράγμα.
κι εγώ γιατί βλέπω ακόμη την Κατσέλη στην Εθνικη και τον υπάλληλο του Βαρδη στην Πειραιώς?(αυτόν που του κάνανε δώρο το ενεργητικό της Αγροτικής, την οποία εμείς ανακεφαλαιοποιησαμε.)

hounik

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
25
Like
91
Πόντοι
5.765
Δεν είπες να πουληθεί, να αφεθεί να καταρρεύσει είπες.
Να πουληθεί σε μια πιο μεγάλη, εύρωστη και σοβαρή ασφαλώς και ΝΑΙ!
νομίζω ότι είπα , να αφεθούν στη μοίρα τους. Δε νομίζω ότι θα πτωχευε καμία .

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Αφου εσυ το ξεκινησες μωρη σουπια.Και βρηκα ευκαιρια να σου κανω καθρεφτακι. :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom