Νέα

Βουλευτικές εκλογές 4/10/2009 - Με δεδομένα πια τα αποτελέσματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 162K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ψηφίστε εδώ ...!!!!!

  • Ν.Δ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Κ.Κ.Ε.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΛΑ.Ο.Σ.

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΛΕΒΕΝΤΗΣ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Και σταματήστε να μας παρακαλάτε μαζί με τον τομμάσο...

δεν υπάρχει πλέον αυτός........

εγώ προσωπικά θέλω να σας ρίξει ο γάβρος 4 για να έρθετε μετά για άλλα 4 την Κυριακή να σας το κλείσουμε το μαγαζί από την 5η αγωνιστική.
 

Επισκέπτης


Καλό είναι το ΠΑΣΟΚ και ο κος Παπακωνσταντίνου να μάθουν απλή αριθμητική, γιατί με την αριθμητική που ξέρουν εκτίναξαν το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη.
Το ακίνητο του ακραίου παραδείγματος στο οποίο αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ, σε καμία περίπτωση επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ δεν πλήρωνε τα ποσά που αναφέρει ο κος Παπακωνσταντίνου. Το εν λόγω ακίνητο πλήρωνε από 700 έως 2.000 ευρώ λιγότερα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του ιδιοκτήτη, απ’ αυτά που δήλωσε ο κος Παπακωνσταντίνου. Η διαφορά αυτή γίνεται 900 έως 2.600 ευρώ, αν συνυπολογίσουμε την διαφοροποίηση των αντικειμενικών αξιών.
Η αλήθεια είναι ότι επί Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη ακίνητη περιουσία φορολογείται, ενώ η μικρή ιδιοκτησία μέχρι 200.000 € αντικειμενικής αξίας δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο.
Το ΕΤΑΚ είναι ένα τέλος από το οποίο δεν εξαιρούνται οι μεγάλες ιδιοκτησίες, ούτε των εταιρειών, ούτε της εκκλησίας, ούτε των off shore.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή απάλλαξε χιλιάδες Έλληνες πολίτες από το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής, ενώ το ΠΑΣΟΚ με Νόμο είχε ουσιαστικά απαλλάξει από το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής (στα ακίνητα αναφέρομαι πάντα) τις μεταβιβάσεις μετοχών εταιρειών ενδοοικογενειακά, οι οποίες είχαν στην ιδιοκτησία τους τεράστιας αξίας ακίνητα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και οι μικρο-ιδιοκτήτες πλήρωναν.
Έχουμε εισπράξει μόνο από το ΕΤΑΚ των Νομικών Προσώπων, που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, 300 εκατ. ευρώ, ενώ από το ΦΜΑΠ το συνολικό έσοδο δεν υπερέβαινε τα 227 εκατ. ευρώ.
Αν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι φόροι πρέπει να αυξηθούν και να επανέλθουν φόροι κληρονομιάς, γονικής παροχής κ.λπ., να το πει ευθέως στον ελληνικό λαό, να το πει με νούμερα και αριθμούς, για να ξέρει ο λαός τι ψηφίζει.
 

Επισκέπτης
daniel72 για τα τριά ΔΕΝ-Καραμανλή να ακούσω σε παρακαλώ!!! :grin:
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.158
Like
32
Πόντοι
366
δεν υπάρχει πλέον αυτός........

εγώ προσωπικά θέλω να σας ρίξει ο γάβρος 4 για να έρθετε μετά για άλλα 4 την Κυριακή να σας το κλείσουμε το μαγαζί από την 5η αγωνιστική.
Μπορεί και να ανοίξει το μαγαζί όμως έτσι! Δεν ξέρεις καμμιά φορά! :grin:
 

Επισκέπτης
ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡE Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ταχεία αναδιάρθρωση της οικονομίας και τη μεσοπρόθεσμη ανάκαμψη του δυνητικού ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης. Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία επιτείνει την ανάγκη για αποτελεσματική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων. Η κυβέρνηση διατηρεί την προσήλωσή της στην επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας, τόσο ως μέσο άμβλυνσης των επιπτώσεων της κρίσης, αλλά και ως επένδυση στις μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η διεθνής έλλειψη ρευστότητας είχε άμεσο αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού, φέρνοντας στο προσκήνιο τις χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, η επιβράδυνση της εγχώριας πιστωτικής επέκτασης, σε συνδυασμό με τη διεθνή χρηματοοικονομική αβεβαιότητα, επηρέασαν αρνητικά την εγχώρια ζήτηση και ειδικότερα την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις. Συνεπώς, η κυβέρνηση κλήθηκε να ανταποκριθεί σε μια διπλή πρόκληση επιδιώκοντας: (1) να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομική δραστηριότητα, ενισχύοντας τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στηρίζοντας καίριους κλάδους της οικονομίας, και (2) να διασφαλίσει ότι η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας δεν θα υπονομεύσει την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, όπως το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια και τις συγκριτικά περιορισμένες επιπτώσεις της κρίσης, η κυβέρνηση έλαβε την υπεύθυνη απόφαση να μην προχωρήσει στην υιοθέτηση εκτενούς δημοσιονομικού πακέτου στήριξης. Το σχέδιο μας για την αντιμετώπιση της κρίσης επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων 2008-2010 και είναι συνεπές με τις μεσο-μακροπρόθεσμες προτεραιότητες της οικονομικής μας πολιτικής και τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα:
• Υιοθετήθηκε άμεσα πακέτο στήριξης της ρευστότητας της οικονομίας με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση της διεθνούς έλλειψης ρευστότητας.
• Λήφθηκαν στοχευμένα μέτρα για την στήριξη:
 των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των άνεργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων
 συγκεκριμένων κλάδων (όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές, οι εξαγωγές και ο κλάδος του αυτοκινήτου)
 των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων
o Υιοθετήθηκε εκτεταμένο πακέτο στήριξης της απασχόλησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης.
o Δόθηκε έμφαση στην επίσπευση έργων υποδομής, όπως τα δίκτυα μεταφορών και την ενίσχυση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μεγιστοποιώντας την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.
 Παράλληλα λήφθηκαν μια σειρά από μέτρα με στόχο τη διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Α. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Προτεραιότητα στην τρέχουσα συγκυρία για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί η  πρόσβαση των επιχειρήσεων - ειδικότερα των Μικρομεσαίων - και των νοικοκυριών σε πηγές χρηματοδότησης Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των γενικών αρχών που θέτει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Οικονομικής Ανάκαμψης, η κυβέρνηση έχει προβεί σε στοχευμένα μέτρα για την στήριξη καίριων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας.
Παράλληλα, δίνεται ώθηση στην ενίσχυση του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών, με στόχο τη μεσοπρόθεσμη μείωση του πληθωριστικού χάσματος με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο αυτών των προτεραιοτήτων πήραμε μία σειρά από μέτρα, τα οποία παρουσιάζονται ομαδοποιημένα παρακάτω.
1. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
• Εγγυηθήκαμε το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
• Θεσπίσαμε μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών.
• Υλοποιούμε το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας, ύψους 28 δις. ευρώ.
• Στηρίζουμε, με χαμηλότοκα δάνεια, ύψους 9,5 δισ. ευρώ, 80.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Ήδη, 50.000 επιχειρήσεις έχουν δανειοδοτηθεί και έχουν ενισχύσει τη ρευστότητά τους.
• Δώσαμε ισχυρά κίνητρα για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων. Διπλασιάσαμε από το 20% στο 40% το ποσοστό των τόκων που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα για δάνεια που αφορούν στην ανέγερση ή αγορά κατοικίας έως το τέλος του 2010. Επίσης,, διευρύναμε την εφαρμογή του μέτρου αυτού για όλες τις κατοικίες (και όχι μόνο για την πρώτη) με επιφάνεια μέχρι 200 τ.μ. και αξία έως 350.000 ευρώ.  Παράλληλα, το δάνειο μπορεί να φθάνει στο 100% (αντί 75%) της εμπορικής αξίας του ακινήτου, καθώς το Δημόσιο εγγυάται για το υπόλοιπο 25%.
• Προχωρούμε, μετά από συμφωνία με τις τράπεζες,  στην αναστολή των πλειστηριασμών τους έως το τέλος του 2009 για δάνεια ύψους έως 200.000 ευρώ.
• Προχωρούμε στην αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούν.
• Ενεργοποιήσαμε το ΕΣΠΑ 2007-2013. Εθνικοί και κοινοτικοί πόροι ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν έως το 2013 και να στηρίξουν την ανάπτυξη, την απασχόληση, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος. Μέσα στο 2009 εκτιμάται ότι οι δαπάνες θα ανέλθουν στα περίπου 3 δισ. ευρώ.
• Διοχετεύουμε σημαντικούς πόρους του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Πόροι ύψους 1,05 δις. ευρώ κατευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την επιχορήγηση επενδυτικών τους σχεδίων και 250 εκατ. ευρώ σε επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες. Η υποβολή των αιτήσεων έχει αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου.
• Προκηρύσσονται νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα, που ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ. Οι δράσεις αυτές αφορούν την ενίσχυση επιχειρήσεων που απασχολούν έως και 50 άτομα, με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από νέους και γυναίκες και σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
• Το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) κλείνει χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ, όταν το 2004, 4 χρόνια μετά την έναρξή του, η απορρόφηση βρίσκονταν μόλις στο 23%.
• Υλοποιούμε νέες δράσεις για τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής. Οι νέες δράσεις αφορούν: την ψηφιακή ασφάλεια των επιχειρήσεων, τη δημιουργία δικτυακών τόπων προβολής και ηλεκτρονικών κρατήσεων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, τη βελτίωση της προβολής και της προώθησης των προιόντων εξαγωγικών επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση δημιουργίας ψηφιακών καταστημάτων και τη χρηματοδότηση έναρξης νέων επιχειρήσεων με βάση επιχειρηματικά μοντέλα που αξιοποιούν δυναμικά τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Επίσης, σε 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου δίνεται  μαθητικός υπολογιστής στο πλαίσιο της δράσης για την «Ψηφιακή Τάξη».
• Προωθούμε, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, πρόγραμμα για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων που κτίστηκαν πριν το 1980, δηλαδή πριν τεθεί σε εφαρμογή ο Κανονισμός Θερμομόνωσης (μονώσεις, αλλαγές κουφωμάτων, υαλοπινάκων κ.λπ.). Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε ώθηση τόσο στη βιομηχανία δομικών υλικών όσο και σε συναφή με τον κλάδο των κατασκευών επαγγέλματα και παράλληλα ενισχύουμε το εισόδημα των νοικοκυριών με τη μείωση των δαπανών τους για ενέργεια.

2.  ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Με στοχευμένα μέτρα στηρίζουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις, τον κατασκευαστικό κλάδο, τις εξαγωγές καθώς και τον κλάδο του αυτοκινήτου.

• Για τον τουριστικό κλάδο και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του πήραμε μία σειρά από μέτρα, όπως: Τη μείωση από το 2% στο 0,5% του τέλους παρεπιδημούντων, τη μείωση του ΕΤΑΚ(Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) για το 2009 και το 2010 στο 0,33 τοις χιλίοις από 1 τοις χιλίοις (για την αξία του κτίσματος) και 6 τοις χιλίοις για την αξία του οικοπέδου, την απαλλαγή για το 2009 των δανείων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  από την εισφορά του ν. 128/1975 που ανέρχεται σε 0,6% και την αύξηση κατά 44% σε σχέση με το 2008 των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας (από 520.000 σε 750.000 άτομα).
• Για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενισχύθηκαν θεαματικά τα φορολογικά κίνητρα για δάνεια που αφορούν στην αγορά ή ανέγερση κατοικίας μέχρι το τέλος του 2010 και το δάνειο μπορεί να φθάνει στο 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου (από 75%). Επίσης, επιδοτήθηκε η αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών με νέα και προωθείται το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας.
• Για τις εξαγωγές, υλοποιείται ειδικό πρόγραμμα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων από τον ΟΠΕ ύψους 10 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε η κρατική επιχορήγηση στον Οργανισμό κατά 7 εκατ. ευρώ και πραγματοποιούνται στοχευμένες εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Προωθούνται δράσεις για εξωστρεφείς κλάδους, όπως της γουνοποιίας και της ιχθυοκαλλιέργειας.
• Για τον κλάδο του αυτοκινήτου, προχωρήσαμε στη μείωση κατά 50% των τελών ταξινόμησης, για να προστατεύσουμε τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης που υπάρχουν στον κλάδο. Με το μέτρο αυτό η αγορά εξομαλύνεται σταδιακά. Επίσης, προχωρούμε στο πρόγραμμα επιδότησης για την απόσυρση των παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων από το 2010.


 

Επισκέπτης
ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡE Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ταχεία αναδιάρθρωση της οικονομίας και τη μεσοπρόθεσμη ανάκαμψη του δυνητικού ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης. Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία επιτείνει την ανάγκη για αποτελεσματική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων. Η κυβέρνηση διατηρεί την προσήλωσή της στην επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας, τόσο ως μέσο άμβλυνσης των επιπτώσεων της κρίσης, αλλά και ως επένδυση στις μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η διεθνής έλλειψη ρευστότητας είχε άμεσο αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού, φέρνοντας στο προσκήνιο τις χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, η επιβράδυνση της εγχώριας πιστωτικής επέκτασης, σε συνδυασμό με τη διεθνή χρηματοοικονομική αβεβαιότητα, επηρέασαν αρνητικά την εγχώρια ζήτηση και ειδικότερα την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις. Συνεπώς, η κυβέρνηση κλήθηκε να ανταποκριθεί σε μια διπλή πρόκληση επιδιώκοντας: (1) να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομική δραστηριότητα, ενισχύοντας τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στηρίζοντας καίριους κλάδους της οικονομίας, και (2) να διασφαλίσει ότι η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας δεν θα υπονομεύσει την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, όπως το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια και τις συγκριτικά περιορισμένες επιπτώσεις της κρίσης, η κυβέρνηση έλαβε την υπεύθυνη απόφαση να μην προχωρήσει στην υιοθέτηση εκτενούς δημοσιονομικού πακέτου στήριξης. Το σχέδιο μας για την αντιμετώπιση της κρίσης επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων 2008-2010 και είναι συνεπές με τις μεσο-μακροπρόθεσμες προτεραιότητες της οικονομικής μας πολιτικής και τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα:
• Υιοθετήθηκε άμεσα πακέτο στήριξης της ρευστότητας της οικονομίας με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση της διεθνούς έλλειψης ρευστότητας.
• Λήφθηκαν στοχευμένα μέτρα για την στήριξη:
 των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των άνεργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων
 συγκεκριμένων κλάδων (όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές, οι εξαγωγές και ο κλάδος του αυτοκινήτου)
 των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων
o Υιοθετήθηκε εκτεταμένο πακέτο στήριξης της απασχόλησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης.
o Δόθηκε έμφαση στην επίσπευση έργων υποδομής, όπως τα δίκτυα μεταφορών και την ενίσχυση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μεγιστοποιώντας την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.
 Παράλληλα λήφθηκαν μια σειρά από μέτρα με στόχο τη διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Α. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Προτεραιότητα στην τρέχουσα συγκυρία για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί η  πρόσβαση των επιχειρήσεων - ειδικότερα των Μικρομεσαίων - και των νοικοκυριών σε πηγές χρηματοδότησης Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των γενικών αρχών που θέτει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Οικονομικής Ανάκαμψης, η κυβέρνηση έχει προβεί σε στοχευμένα μέτρα για την στήριξη καίριων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας.
Παράλληλα, δίνεται ώθηση στην ενίσχυση του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών, με στόχο τη μεσοπρόθεσμη μείωση του πληθωριστικού χάσματος με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο αυτών των προτεραιοτήτων πήραμε μία σειρά από μέτρα, τα οποία παρουσιάζονται ομαδοποιημένα παρακάτω.
1. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
• Εγγυηθήκαμε το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
• Θεσπίσαμε μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών.
• Υλοποιούμε το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας, ύψους 28 δις. ευρώ.
• Στηρίζουμε, με χαμηλότοκα δάνεια, ύψους 9,5 δισ. ευρώ, 80.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Ήδη, 50.000 επιχειρήσεις έχουν δανειοδοτηθεί και έχουν ενισχύσει τη ρευστότητά τους.
• Δώσαμε ισχυρά κίνητρα για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων. Διπλασιάσαμε από το 20% στο 40% το ποσοστό των τόκων που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα για δάνεια που αφορούν στην ανέγερση ή αγορά κατοικίας έως το τέλος του 2010. Επίσης,, διευρύναμε την εφαρμογή του μέτρου αυτού για όλες τις κατοικίες (και όχι μόνο για την πρώτη) με επιφάνεια μέχρι 200 τ.μ. και αξία έως 350.000 ευρώ.  Παράλληλα, το δάνειο μπορεί να φθάνει στο 100% (αντί 75%) της εμπορικής αξίας του ακινήτου, καθώς το Δημόσιο εγγυάται για το υπόλοιπο 25%.
• Προχωρούμε, μετά από συμφωνία με τις τράπεζες,  στην αναστολή των πλειστηριασμών τους έως το τέλος του 2009 για δάνεια ύψους έως 200.000 ευρώ.
• Προχωρούμε στην αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούν.
• Ενεργοποιήσαμε το ΕΣΠΑ 2007-2013. Εθνικοί και κοινοτικοί πόροι ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν έως το 2013 και να στηρίξουν την ανάπτυξη, την απασχόληση, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος. Μέσα στο 2009 εκτιμάται ότι οι δαπάνες θα ανέλθουν στα περίπου 3 δισ. ευρώ.
• Διοχετεύουμε σημαντικούς πόρους του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Πόροι ύψους 1,05 δις. ευρώ κατευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την επιχορήγηση επενδυτικών τους σχεδίων και 250 εκατ. ευρώ σε επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες. Η υποβολή των αιτήσεων έχει αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου.
• Προκηρύσσονται νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα, που ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ. Οι δράσεις αυτές αφορούν την ενίσχυση επιχειρήσεων που απασχολούν έως και 50 άτομα, με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από νέους και γυναίκες και σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
• Το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) κλείνει χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ, όταν το 2004, 4 χρόνια μετά την έναρξή του, η απορρόφηση βρίσκονταν μόλις στο 23%.
• Υλοποιούμε νέες δράσεις για τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής. Οι νέες δράσεις αφορούν: την ψηφιακή ασφάλεια των επιχειρήσεων, τη δημιουργία δικτυακών τόπων προβολής και ηλεκτρονικών κρατήσεων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, τη βελτίωση της προβολής και της προώθησης των προιόντων εξαγωγικών επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση δημιουργίας ψηφιακών καταστημάτων και τη χρηματοδότηση έναρξης νέων επιχειρήσεων με βάση επιχειρηματικά μοντέλα που αξιοποιούν δυναμικά τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Επίσης, σε 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου δίνεται  μαθητικός υπολογιστής στο πλαίσιο της δράσης για την «Ψηφιακή Τάξη».
• Προωθούμε, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, πρόγραμμα για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων που κτίστηκαν πριν το 1980, δηλαδή πριν τεθεί σε εφαρμογή ο Κανονισμός Θερμομόνωσης (μονώσεις, αλλαγές κουφωμάτων, υαλοπινάκων κ.λπ.). Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε ώθηση τόσο στη βιομηχανία δομικών υλικών όσο και σε συναφή με τον κλάδο των κατασκευών επαγγέλματα και παράλληλα ενισχύουμε το εισόδημα των νοικοκυριών με τη μείωση των δαπανών τους για ενέργεια.

2.  ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Με στοχευμένα μέτρα στηρίζουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις, τον κατασκευαστικό κλάδο, τις εξαγωγές καθώς και τον κλάδο του αυτοκινήτου.

• Για τον τουριστικό κλάδο και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του πήραμε μία σειρά από μέτρα, όπως: Τη μείωση από το 2% στο 0,5% του τέλους παρεπιδημούντων, τη μείωση του ΕΤΑΚ(Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) για το 2009 και το 2010 στο 0,33 τοις χιλίοις από 1 τοις χιλίοις (για την αξία του κτίσματος) και 6 τοις χιλίοις για την αξία του οικοπέδου, την απαλλαγή για το 2009 των δανείων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  από την εισφορά του ν. 128/1975 που ανέρχεται σε 0,6% και την αύξηση κατά 44% σε σχέση με το 2008 των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας (από 520.000 σε 750.000 άτομα).
• Για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενισχύθηκαν θεαματικά τα φορολογικά κίνητρα για δάνεια που αφορούν στην αγορά ή ανέγερση κατοικίας μέχρι το τέλος του 2010 και το δάνειο μπορεί να φθάνει στο 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου (από 75%). Επίσης, επιδοτήθηκε η αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών με νέα και προωθείται το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας.
• Για τις εξαγωγές, υλοποιείται ειδικό πρόγραμμα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων από τον ΟΠΕ ύψους 10 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε η κρατική επιχορήγηση στον Οργανισμό κατά 7 εκατ. ευρώ και πραγματοποιούνται στοχευμένες εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Προωθούνται δράσεις για εξωστρεφείς κλάδους, όπως της γουνοποιίας και της ιχθυοκαλλιέργειας.
• Για τον κλάδο του αυτοκινήτου, προχωρήσαμε στη μείωση κατά 50% των τελών ταξινόμησης, για να προστατεύσουμε τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης που υπάρχουν στον κλάδο. Με το μέτρο αυτό η αγορά εξομαλύνεται σταδιακά. Επίσης, προχωρούμε στο πρόγραμμα επιδότησης για την απόσυρση των παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων από το 2010.
δεν μπορω αλλο απο τα γελια παλι μας εκανες να γελασουμε!!!!!!!!!!!!!! ρε τη πινετε στη ρηγιλλες μαζεψτε τον!!!!!!!
 

Επισκέπτης


...και η συνέχεια όσο και αν δεν αρέσει στο bodo και την παρέα του...




3. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

• Ενισχύουμε μέσω του επενδυτικού νόμου πάνω από 6.000 επενδύσεις, συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν πάνω από 28.500 νέες θέσεις απασχόλησης. Έχουμε επιταχύνει τις εκταμιεύσεις ενώ παράλληλα απλουστεύθηκε η διαδικασία έκδοσης των τροποποιητικών αποφάσεων. Έχει γίνει θεσμική προσαρμογή στις καθοριζόμενες υποχρεώσεις των εταιριών με την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων. Δόθηκε εκ του νόμου ένα έτος παράταση στο χρόνο υλοποίησης για όλα τα επενδυτικά σχέδια του Ν. 3299/2004 που εγκρίθηκαν κατά την πρώτη φάση του και εξασφαλίζονται οι δημόσιοι πόροι για την ύπαρξη δυνατότητας αρχικά της υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στον επενδυτικό νόμο και της ομαλής μετέπειτα χρηματοδότησής τους
• Αξιοποιούμε με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 5,7 δισ. ευρώ, για τη δημιουργία 327 νέων κοινωνικών υποδομών. Ήδη έχει υπογραφεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που αφορά στην υλοποίηση 7 πυροσβεστικών σταθμών. Επίσης και η επιλογή του προσωρινού αναδόχου για το δεύτερο έργο,  της υλοποίησης των διοικητηρίων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κορίνθου και Τρικάλων, ενώ στην τελική ευθεία μπαίνουν άλλα 6 έργα ΣΔΙΤ ύψους 500 εκατ. ευρώ.
• Επιταχύναμε την υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καλύπτοντας από το πρώτο εξάμηνο του 2009 το 70% των προβλεπόμενων πόρων του για το σύνολο του έτους.


4. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ενισχύουμε τον  ανταγωνισμό,  με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη μείωση του πληθωριστικού χάσματος με τον μέσο όρο της ευρωζώνης και την αντιμετώπιση των εξωτερικών ανισορροπιών:
o Κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιούλιο του 2009 Σχέδιο Νόμου για την αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των καταναλωτών, την καταπολέμηση της ακρίβειας, και τη δημιουργία συνθηκών υγιούς επιχειρηματικότητας.
o Αναθεωρήθηκε ο Αγορανομικός Κώδικας με το Ν. 3668/2008 και δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς (ΥΠΕΑ) με το Ν. 3728/2008. Η λειτουργία της ΥΠΕΑ αναμένεται να συμβάλλει στον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων στον τομέα του εμπορίου και αποκτά αυξημένες αρμοδιότητες, που εκτείνονται σε όλη την ελληνική επικράτεια και ασκούνται παράλληλα και ανεξάρτητα από άλλες υπηρεσίες.
o Ολοκληρώνεται η υλοποίηση του έργου για το Παρατηρητήριο Τιμών, το οποίο μεταξύ άλλων θα ενισχύσει τη διάχυση της πληροφορίας στους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο.
o Ενισχύεται η λειτουργία της Ενιαίας Αγοράς με την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Υπηρεσιών.

5. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

• Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεγάλων έργων υποδομής που γνώρισε ποτέ η χώρα, ύψους 19 δισ. ευρώ. Όταν την περίοδο 1994-2003 είχαν πραγματοποιηθεί μαζί με τα Ολυμπιακά Έργα, έργα ύψους 10 δισ. ευρώ.
• Ολοκληρώσαμε την Εγνατία Οδό, διπλασιάζεται το ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα και κατασκευάζεται το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης.
• Ολοκληρώνουμε τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό και τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
• Προχωρά το Εθνικό Κτηματολόγιο. Σε διάστημα δύο ετών, το Κτηματολόγιο θα έχει καλύψει τα 2/3 της χώρας.
• Ξεκίνησε η κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων (Ιόνια Οδός, Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, Κεντρικής Ελλάδος κ.α), με τους οποίους η χώρα αποκτά επιτέλους σύγχρονο εθνικό οδικό δίκτυο, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το Β’ και Γ’ Πλαίσιο Στήριξης.
• Αναβαθμίζουμε τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας και προχωρά το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.
• Καταρτίζουμε σχέδιο αναβάθμισης σειράς περιφερειακών αεροδρομίων, με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, έτσι ώστε να μετεξελιχθούν σε πόλους τοπικής ανάπτυξης.
• Υλοποιούμε, για πρώτη φορά, Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση ύψους 631 εκατ. ευρώ με στόχο τη μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας τουλάχιστον κατά 25%. Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόγραμμα διοικητικής αναδιοργάνωσης που έχει επιχειρηθεί ποτέ με στόχο τον ανασχεδιασμό των κρισιμότερων δημόσιων υπηρεσιών.
• Σχεδιάζουμε μια νέα γενιά δημοσίων έργων, ύψους 8 δισ. ευρώ, έως το 2013. Το 85% των έργων αυτών θα κατασκευαστεί στην Περιφέρεια.
• Εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες της ΕΕ που βρίσκονται μέσα στους στόχους του πρωτοκόλλου του Κιότο.
• Δημιουργήσαμε νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με αποτέλεσμα να τριπλασιαστεί η εγκατεστημένη ισχύς.
• Παρουσιάσαμε το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής και καταρτίζουμε αντίστοιχα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και το Βόλο.



Β. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΚΑΙ  ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη μιας σειράς στοχευμένων μέτρων για τη στήριξη  της απασχόλησης και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται δυσανάλογα από την οικονομική κρίση. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ως γνώμονα: Πρώτον,  την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεύτερον την αποτελεσματική ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης μέσω της εισοδηματικής στήριξης των χαμηλότερων εισοδημάτων που εμφανίζουν και τη μεγαλύτερη οριακή ροπή προς κατανάλωση, και τρίτον τη συνέπεια με τον μεσοπρόθεσμο στόχο της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών στη χώρα μας. Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
• Τη στήριξη της απασχόλησης με 3,2 δισ. ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Υλοποιούνται προγράμματα επανακατάρτισης και επιδότησης εργασίας για πάνω από 1,3 εκατ. εργαζομένους.
• Τη χορήγηση έκτακτος επιδόματος στήριξης έως και 500 ευρώ σε 1.860.000 μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους και ΑμεΑ.
• Τη χορήγηση του ΕΚΑΣ σε 60.000 επιπλέον χαμηλοσυνταξιούχους.
• Την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος με επιπλέον 500 εκ. ευρώ μέσα στο 2009. Επίσης, έχουμε διασφαλίσει συνολικούς πόρους 22 δισ. ευρώ έως το 2013 για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης.
• Τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας. Περισσότερες από 200.000 μητέρες με τρία παιδιά λαμβάνουν πλέον πολυτεκνικό επίδομα.
• Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 454 ευρώ το μήνα (από 404 ευρώ πέρυσι και 367 ευρώ στο τέλος του 2007)
• Αυξήσαμε κατά 63% τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, σε σύγκριση με το 2004.
• Διαθέτουμε 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, μέσω του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.
• Επιδοτήσαμε το ενοίκιο 120.000 δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
• Επιδοτήσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και σε επιχειρήσεις του τουρισμού.
• Δημιουργήσαμε περισσότερα από 1.800 ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά για τη στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας.
• Δημιουργούμε 55 νέα ειδικά σχολεία για άτομα με ειδικές ανάγκες σε όλη τη χώρα.



Γ. ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


1.  ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
• Όλα τα Υπουργεία περιορίζουν κατά 10% τις ελαστικές δαπάνες τους, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ το 2009. Το μέτρο αυτό υλοποιείται με την αναπροσαρμογή των ορίων πληρωμής ανά κωδικό του Προϋπολογισμού.
• Περιορίζονται κατά 10% οι δαπάνες για συμβάσεις έργου και συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο το 2009.
• Περιορίζονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Οι προσλήψεις φέτος θα είναι συνολικά 12.000 έναντι 21.000 αποχωρήσεων.
• «Πάγωσαν» το 2009 Οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου, αλλά παράλληλα χορηγήθηκε έκτακτο επίδομα από 300 έως 500 ευρώ στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους του Δημοσίου.
• Εφαρμόζεται αυστηρός έλεγχος στις δαπάνες των ΟΤΑ, των Νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Ταμείων, με αυστηρές κυρώσεις που φθάνουν έως και την καθαίρεση των μη αιρετών διοικήσεων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
• Τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το ολοκληρωμένο σύστημα προμηθειών στον χώρο της Υγείας. Με το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται, ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως και για τα επόμενα τρία χρόνια.
• Προχωρούμε στην εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών προκειμένου μηχανογραφικά να ελέγξουμε τη φαρμακευτική δαπάνη και να ελαχιστοποιήσουμε τη σπατάλη που γίνεται στον χώρο του φαρμάκου. Ήδη, ανατέθηκε στον ΕΟΦ η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος για την παρακολούθηση της συνταγογράφησης και της χορήγησης φαρμάκων.
• Δημιουργούμε Ενιαία Αρχή για την καταβολή όλων των αποδοχών των δημόσιων υπαλλήλων. Με τον τρόπο αυτό γίνεται, για πρώτη φορά, η πλήρης καταγραφή των συνολικών αποδοχών κάθε δημόσιου υπάλληλου, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια.
• Τέθηκε ανώτατο όριο στις αποδοχές διοικητικών στελεχών οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το όριο αυτό ανέρχεται στο ύψος του μισθού του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
• Αλλάζουμε τη φιλοσοφία των κρατικών προμηθειών, υιοθετώντας τη μέθοδο Leasing, προκειμένου το κράτος να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, όπως κάνει και ο ιδιωτικός τομέας.
• Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία αλλαγής του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός προγραμμάτων δεν αποτελεί μόνο έναν τρόπο διαφορετικής και απλούστερης αποτύπωσης και παρουσίασης του κρατικού Προϋπολογισμού, καθώς μειώνονται από 14.000 σε 1.000 οι εγγραφές, αλλά και μια συνολική διαφοροποίηση στην άσκηση της Δημοσιονομικής Διαχείρισης και κατ’ επέκταση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.
• Μετά την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, που ελάχιστοι πίστευαν ότι θα επιτύχει, συνεχίζουμε με το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ. Απαλλάσσουμε έτσι τους φορολογούμενους από ζημιές που φτάνουν τα 2,7 εκατ. ευρώ την ημέρα!

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

• Προχωρήσαμε σε στοχευμένες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων. Έχουμε προκηρύξει διαγωνισμό για τη δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης τιμολογίων, το οποίο καταγράφει και διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οικονομικών συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο , ώστε να αποκλείσουμε την έκδοση πλαστών τιμολογίων.
• Αξιοποιούμε την τεχνογνωσία της αγοράς, ώστε να προχωρήσει αποτελεσματικότερα η είσπραξη των βεβαιωθέντων χρεών, που σήμερα αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα μισά θεωρείται ότι είναι εισπράξιμα. Στόχος μας για το 2009, είναι να εισπραχθούν από αυτά τουλάχιστον 1,8 δισ. και να συνεχίσουμε στα επόμενα έτη με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι από τον ιδιωτικό τομέα θα συνδράμουν  το έργο των εφοριών.
• Υλοποιείται η πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση (Ν. 3655/2008), στο πλαίσιο της οποίας αντιμετωπίζεται ο εκτεταμένος κατακερματισμός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και δημιουργούνται ενιαίες οριζόντιες διευθύνσεις Πληροφορικής, Οικονομικών Υπηρεσιών και Ελέγχου στους νέους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Οι παραμετρικές μεταβολές που προβλέπει ο νέος νόμος έχουν τεθεί σε ισχύ και πάνω από 18.000 μητέρες έχουν κάνει χρήση της ειδικής προστασίας της μητρότητας. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο η απόδοση του ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) όσο και οι διαδικασίες για τη σύσταση του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). Προχωρούμε στον διαχωρισμός των κλάδων Υγείας και Ασφάλισης.


 

Επισκέπτης
ρε εισαι καλα και τοτε πως εφτασε τη χωρα σε αυτο το χαλι και ζηταει παγωμα μισθων και δυο χρονια να μας πηδαει :2funny: :2funny: :2funny:
 

Επισκέπτης
ρε εισαι καλα και τοτε πως εφτασε τη χωρα σε αυτο το χαλι και ζηταει παγωμα μισθων και δυο χρονια να μας πηδαει :2funny: :2funny: :2funny:

Δεν διδαχτήκατε τίποτα από το παρελθόν!!! :jerking: :jerking: :jerking: πάλι θιασώτες του "Τσοβόλα δώστα όλα" είστε
 

Επισκέπτης
Ρε daniel72 για τα τρία δεν δεν ακούω τίποτα!!! :grin:
Βατο κτλ επίσης πες μας καμία κουβέντα!!! :2funny: :2funny:
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
η διανομή του πλούτου πρέπει να συμβαδίζει με την παραγωγή του από υγιείς παραγωγικές δρατηριότητες και μόνον αυτές... στην Ελλάδα από το 1981 η παραγωγή πλούτου από υγιείς παραγωγικές δραστηριότητες βαίνει συνεχώς και αδιαλείπτως μειούμενη (σχεδόν έχει μηδενιστή ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας δηλαδή η παραγωγή-μεταποίηση)... βεβαίως η παραγωγή πλούτου από μη υγιείς παραγωγικές δραστηριότητες (μαύρη οικονομια) βαίνει συνεχώς μειούμενη...

αρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλούτος προς διανομή... υπάρχει μόνο μαύρη οικονομία η οποία θα πρέπει να παταχθεί..
 

Επισκέπτης
Δεν διδαχτήκατε τίποτα από το παρελθόν!!! :jerking: :jerking: :jerking: πάλι θιασώτες του "Τσοβόλα δώστα όλα" είστε
τη κανεις γιαννη; κουκια σπερνω!!!! αλλα νταλλα της παρασκευης το γαλα!!!!!! επειδη εσυ εισαι πολυ χαζος να σου πω πως οτι και να κανετε 4 του μηνα θα εισαι αντιπολιτευση!!!!μετα συζηταμε [λεμε τωρα] οτι θες!!!!
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
τη κανεις γιαννη; κουκια σπερνω!!!! αλλα νταλλα της παρασκευης το γαλα!!!!!! επειδη εσυ εισαι πολυ χαζος να σου πω πως οτι και να κανετε 4 του μηνα θα εισαι αντιπολιτευση!!!!μετα συζηταμε [λεμε τωρα] οτι θες!!!!

ωωω μεγάλε και γαμώ τα επιχειρήματα έχεις....
 

Επισκέπτης

    ΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε πάνω από 100 δις. ευρώ μέσα σε 5,5 χρόνια.


    Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Το δημόσιο χρέος μετράται πάντα, σε όλες τις χώρες και τους Διεθνείς Οργανισμούς ως ποσοστό του ΑΕΠ Στην Ελλάδα, το δημόσιο χρέος μειώθηκε από 98% του ΑΕΠ το 2003 στο 94,8% το 2007. Το 2008, που εκδηλώθηκε η κρίση, το χρέος αυξήθηκε στο 97,6% του ΑΕΠ αλλά και πάλι ήταν μικρότερο από το χρέος που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ. Για το 2009, η Ευρωπαική Επιτροπή προβλέπει αύξηση του δημόσιου χρέους των χωρών της Ε.Ε. κατά περισσότερο από 11 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, λόγω της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο μετρά (για παραπλάνηση) το χρέος σε απόλυτους αριθμούς αλλά και αποκρύπτει σκόπιμα ότι για το χρέος που άφησε πληρώναμε κάθε χρόνο πάνω από 10 δις. ευρώ για τόκους των δανείων που είχε συνάψει.
 

Επισκέπτης
    ΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε πάνω από 100 δις. ευρώ μέσα σε 5,5 χρόνια.
             Η ΑΛΗΘΕΙΑΤο δημόσιο χρέος μετράται πάντα, σε όλες τις χώρες και τους Διεθνείς Οργανισμούς ως ποσοστό του ΑΕΠ Στην Ελλάδα, το δημόσιο χρέος μειώθηκε από 98% του ΑΕΠ το 2003 στο 94,8% το 2007. Το 2008, που εκδηλώθηκε η κρίση, το χρέος αυξήθηκε στο 97,6% του ΑΕΠ αλλά και πάλι ήταν μικρότερο από το χρέος που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ. Για το 2009, η Ευρωπαική Επιτροπή προβλέπει αύξηση του δημόσιου χρέους των χωρών της Ε.Ε. κατά περισσότερο από 11 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, λόγω της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο μετρά (για παραπλάνηση) το χρέος σε απόλυτους αριθμούς αλλά και αποκρύπτει σκόπιμα ότι για το χρέος που άφησε πληρώναμε κάθε χρόνο πάνω από 10 δις. ευρώ για τόκους των δανείων που είχε συνάψει.
Μια έννοια σχετική!!! :grin:
Βρε σαπίλα και το Πασόκ δεν έφτασε σε αυτό τον χάλι η Νδ με μία πενταετία,αλλά σαφώς καλύτερο!!! :dancing:
 

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom