1. Τι μας λέει από χθες η Ρηγίλλης; Ότι το κόστος του ολοκληρωμένου σχεδίου που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου στη Δ.Ε.Θ ξεπερνά τα 10,3 δις ευρώ.
* Πώς βγάζουν το νούμερο αυτό; Βάζουν στον προϋπολογισμό μόνο του 2010, κονδύλι ύψους 7,8 δις ευρώ για την παιδεία και την έρευνα, που αντιστοιχεί στη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για το 5% στην Παιδεία και 2% στην έρευνα. Μόνο που η δέσμευση αυτή του ΠΑΣΟΚ είναι δέσμευση τετραετίας! Πρόκειται για τεράστια αλχημεία των «εγκεφάλων» της Ρηγίλλης!.
* Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για πολιτική απάτη αλλά και για τεράστια γκάφα! Διότι πριν από μερικές ημέρες στη Δ.Ε.Θ., ο κ. Καραμανλής είπε, ότι οι δαπάνες για την παιδεία είναι ήδη «στο 4,6% του ΑΕΠ»! Άρα, ή αυτά που λέει ο κ. Καραμανλής είναι σωστά, και άρα έχουμε να καλύψουμε μία μικρή διαφορά, για να πάμε στο 5% του ΑΕΠ, ή αυτά που λέμε εμείς είναι σωστά (ότι οι δαπάνες για την Παιδεία μειώθηκαν στο 3% περίπου του Α.Ε.Π.) και άρα οι «εγκέφαλοι» της Ρηγίλλης διαφωνούν πλήρως με τον αρχηγό τους!
2. Λένε κι άλλα όμως, κάνοντας κι άλλες γκάφες. Μας λένε ότι η κατάργηση του ΕΤΑΚ και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα μειώσει τα δημόσια έσοδα κατά 800 εκ. ευρώ.
* Παραδέχονται δηλαδή ότι, στην πράξη, μείωσαν τη φορολόγηση στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και φορολόγησαν όλο τον κόσμο.
3. Μας λένε ότι το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, για το οποίο μιλάει το ΠΑΣΟΚ και η αναμόρφωση του θεσμού του ΕΚΑΣ, θα απαιτήσουν πρόσθετους φόρους 800 εκ. ευρώ.
* Να τους θυμίσουμε το Ταμείο κατά της Φτώχειας, για το οποίο είχε πει ο κ. Καραμανλής ότι θα δεσμεύσει δύο δις ευρώ, τα οποία, μετά κατέβασε σε 500 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία τώρα εξαφανίστηκαν;
4. Μας λένε για τα 31 δις ευρώ των ανείσπρακτων φόρων, ότι δεν μπορούμε να τα εισπράξουμε και μάλιστα υποστηρίζουν ότι μειώθηκαν οι ανείσπρακτοι φόροι.
* Τους παραπέμπουμε στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία έχει κατατεθεί στη Βουλή και λέει ότι από 13 δις ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι το 2004, έχουν ανέλθει σε 31 δις ευρώ σήμερα.
5. Μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων ανεξαρτήτως πηγής, με ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα, και μας κάνουν διάφορα ερωτήματα περί δικαιοσύνης, περί μεσαίου εισοδήματος.
* Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ δήλωσαν το 2007 μόλις 14.000 Έλληνες πολίτες! Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει φοροδιαφυγή, υπάρχει πλούτος και εισοδήματα, τα οποία δεν συλλαμβάνονται και δεν δηλώνονται. Όμως, ακόμα και όσοι έχουν αυτό το εισόδημα των 100.000 ευρώ, τι έχουν δει τα τελευταία χρόνια; Το εισόδημα των 100.000 ευρώ σήμερα πληρώνει 4.000 ευρώ λιγότερο φόρο απ' ό,τι πλήρωνε το ίδιο εισόδημα το 2003. Είναι αυτό δίκαιο; Σωρευτικά την τελευταία πενταετία, ένα εισόδημα 100.000 ευρώ έχει ελάφρυνση κατά 8.000 ευρώ στο φόρο.
6. Μας λένε ότι, αν φορολογηθούν περαιτέρω τα μερίσματα, αυτό θα περιορίσει δραματικά τις επενδύσεις.
* Το λέει αυτό η κυβέρνηση, η οποία μείωσε το φόρο στα μερίσματα και, την ίδια στιγμή, είδε τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειώνονται από το 20% στο 16%! Μας το λέει αυτό η κυβέρνηση, που την ώρα που έδινε αυτές τις χαριστικές απαλλαγές στους μεγαλομετόχους, την ίδια στιγμή, η χώρα κατρακυλούσε 35 θέσεις στη διεθνή ανταγωνιστικότητα.
7. Μας λένε, «πώς θα παγώσετε τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση»;
* Αντιλαμβανόμαστε την πραγματική αδυναμία αυτής της κυβέρνησης, να έχει στο μυαλό της οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κέρδη των τραπεζών. Υπάρχουν δίπλα μας άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ιταλία με συντηρητική κυβέρνηση και πρωθυπουργό που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως ο κ. Καραμανλής. Αυτός, πώς τα κατάφερε να παγώσει για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;