Πάμε πάλι μπας και το καταλάβεις!
Είσαι Έλληνας κλέβεις και σε πιάνουν. Καταδικάζεσαι δυο χρόνια με αναστολή λόγω λευκού ποινικού μητρώου και πας σπίτι σου. Ξανακλέβεις και σε πιάνουν. Καταδικάζεσαι πάλι σε δυό χρόνια, αλλά τώρα δεν ισχύει το λευκό ποινικό μητρώο. Οπότε πας μέσα για 2+2=4 χρόνια.
Όμως αν είσαι αλλοδαπός δηλώνεις άλλο όνομα. Εύκολο είναι! Δεν είσαι πουθενά "καταχωρημένος". Είσαι "λαθραίος" είπαμε. Και τα δακτυλικά σου αποτυπώματα που βρίσκονται στην ασφάλεια ΔΕΝ βρίσκονται στην εισαγγελεία και δυστυχώς κανένας δεν θα μπει στον κόπο να τα διασταυρώσει με τον φόρτο δουλειάς που έχουν, (εκτός αν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό, φόνο π.χ.) και απλά θα σε στείλουν στο δικαστήριο (για να ξεμπερδεύουν με σένα) οπότε ο συνήγορός σου εύκολα θα σου βρει νέο "λευκό" ποινικό μητρώο. ΑΥΤΟ γίνεται! Το ξέρω.
Τώρα πως ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνεται και πως αυτό οφείλεται στο ότο το κράτος είναι μπάχαλο, θα συμφωνήσουμε...
Υ.Γ. ΔΕΝ ήμουν ποτέ μου υπερκαταναλωτής, παρ' ότι στην ζωή μου έχω εργασθεί και σκληρά (κατά περιόδους, όχι πλέον) και αποδοτικά (αυτό ισχύει ακόμα, ίσως ιδίως, τώρα που έχω ήδη 32 συντάξιμα χρόνια και συνεχίζω να δουλεύω).
Ενδεχομένως μάλιστα ακριβώς γι αυτό τώρα με την κρίση μου δίνεται η ευκαιρία να αγοράσω καγιενάρες, σκαφάρες και βιλλάρες, επειδή έχω προνοήσει να έχω ρευστότητα και οι βλάκες πρώην κάτοχοί τους τα σκοτώνουν όσο-όσο. Και πάλι όμως δεν το κάνω. Όχι γιατί τους λυπάμαι (ας πρόσεχαν!), αλλά είμαι πλέον αρκετά μεγάλος για να άλλάξω τον απλό μεσοαστικό τρόπο ζωής μου.
Οπότε τα περί υπερκαταναλωτισμού αλλού! Λάθος πόρτα χτύπησες.