You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Οι 300, τελικά, είναι σαφώς ανθελληνική ταινία. Είναι δυνατόν να ξεκινούν Ελληνες για την υπέρ βωμών και εστιών μάχη και να μην κάνουν το σταυρό τους;
βοήθειά μας με αυτά γύρω μας
Για τον Εμφύλιο Πόλεμο δεν θα αναφερθώ άλλο. Είναι τουλάχιστον μονομερές να πιστεύει κάποιος, οτί μόνο η μιά πλευρά ευθύνεται ή έχει μόνο αυτή προδότες, ή αρρωστημένους, ή κομματόσκυλα
φασιστικό βιβλίο που το προωθούν οι νεοψευτοπροοδευτικοί οπως ο Βενιζέλος και η θέιτσα η κολλητή της Μαριέττας...
ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ χέρι-χέρι για την αλλοίωση της ιστορίας μας..
Δεν είναι φασιστικό φίλε, τουρκογκέηκο είναι
ειχα διαβάσει σε μια εφημερίδα πριν χρόνια οτι η cia ειχαν εντολές να βοηθήσουν η Ελλάδα να γίνει μια μικρη αμερική φέρνοντας τους αλβανους,αλλαζοντας την ιστορία κλπ για ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ λόγους συμφωνα με μια έρευνα των 4-5 μεγαλύτεων πανεπιστημίων τους οπου έδειχνε οτι οι Ελληνες ηταν η πιο 'καθαρη' (αν κ μισώ την λέξη κ τον όρο) φυλή σ
στην ευρώπη και οι ΠΙΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ με την θρησκεια τους..
Νομίζω ηταν μια απο Βήμα-Έθνος-Ελευθεροτυπία..
στην ευρώπη και οι ΠΙΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ με την θρησκεια τους..
Νομίζω ηταν μια απο Βήμα-Έθνος-Ελευθεροτυπία..
Πες τα φίλε μου! Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι μύθος και τι είναι Ιστορία!ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ μια μεταξικη μαλακια.
Εδω απεναντι απο το σεραι του σουλτανου ηταν η μεγαλη του
γενους σχολη!
Κάθε έθνος χρειάζεται κάποιους μύθους για να ξεκινήσει τη ζωή του, να διαφοροποιηθεί απ' τους άλλους που το περιβάλλουν, να δημιουργήσει ταυτότητα... Ο μύθος έχει κι ένα καλό: Γίνεται πάντα εύκολα πιστευτός, η αλήθεια πονάει...
Ομως πέρασε πολύς καιρός και έπεψε η ανάγκη να συντηρούμε μύθους... Καιρός να δούμε τα γεγονότα νηφάλια!
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
Δεν έχω παρακολουθήσει την κουβέντα, γιατί κυρίως δεν θεωρώ το θέμα μείζον.
Διότι πιστευω ότι αρμόδιοι για την εκπαίδευση των τέκνων είναι κυρίως οι γονείς τους και όχι τα όποια σχολεία τα οποία εκ των πραγμάτων προβάλλουν καθεστωτικές απόψεις και σκοπιμότητες.
Απλά αναφέρω ότι παρόμοια δείγματα ιστορίας υπάρχουν και σε πανεπιστημιακά έντυπα-που για μένα είναι ίσως χειρότερο- αλλά δεν πρόκειται ουδέποτε να γίνει ντόρος για αυτά για άλλους λόγους.
Κατά συνέπεια θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία διχάζεται για ακόμη μια φορά με ασήμαντη αφορμή.
ʼλλα είναι τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία εντέχνως αποσιωπούνται για να κερδίσουν οι δύο πλευρές εντυπώσεις νικώντας στα σημεία.
Κοινή λογική παιδιά!
Δεν έβλαψε ποτέ κανέναν
ΥΓ1: Μύθος δεν σημαίνει παραμύθι, άλλο το ένα άλλο το άλλο...
ΥΓ2: Τους έπιασε ο πόνος για την ιστορία...
Πόσοι από εμάς θεωρούν ότι γνωρίζουν ΕΠΑΡΚΩΣ την τοπική ιστορία του τόπου καταγωγής τους?
Διότι πιστευω ότι αρμόδιοι για την εκπαίδευση των τέκνων είναι κυρίως οι γονείς τους και όχι τα όποια σχολεία τα οποία εκ των πραγμάτων προβάλλουν καθεστωτικές απόψεις και σκοπιμότητες.
Απλά αναφέρω ότι παρόμοια δείγματα ιστορίας υπάρχουν και σε πανεπιστημιακά έντυπα-που για μένα είναι ίσως χειρότερο- αλλά δεν πρόκειται ουδέποτε να γίνει ντόρος για αυτά για άλλους λόγους.
Κατά συνέπεια θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία διχάζεται για ακόμη μια φορά με ασήμαντη αφορμή.
ʼλλα είναι τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία εντέχνως αποσιωπούνται για να κερδίσουν οι δύο πλευρές εντυπώσεις νικώντας στα σημεία.
Κοινή λογική παιδιά!
Δεν έβλαψε ποτέ κανέναν
ΥΓ1: Μύθος δεν σημαίνει παραμύθι, άλλο το ένα άλλο το άλλο...
ΥΓ2: Τους έπιασε ο πόνος για την ιστορία...
Πόσοι από εμάς θεωρούν ότι γνωρίζουν ΕΠΑΡΚΩΣ την τοπική ιστορία του τόπου καταγωγής τους?
Για τους ...Δαμανακοδανίκες και τη λοιπή κουλτούρα , εξαιρετικά αφιερωμένο το παλιό βίντεο κλιπ του Μιχάλη Ρακιντζή , «ΕΤΗΝΙC». Το θυμάστε φαντάζομαι. Στην Αγια Σοφιά ,θα τους κρεμάσουμε . Στην πλώρη του θωρηκτού «Αβέρωφ» στον Κεράτιο Κόλπο.
Στην καταστροφή της Σμύρνης , οι Τούρκοι έκοβαν τις ρόγες από τα στήθη των Ελληνίδων και τις έκαναν κομπολόι. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ?
Στην Τραπεζούντα , πετάλωναν τους Έλληνες και τους έστελναν να περπατήσουν στην έρημο .
ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ?
Η Κύπρος ακόμα στενάζει από τον Αττίλα. Οι Κύπριες μάνες των αγνοούμενων ακόμα κρατάνε τις φωτογραφίες των γιων τους και δακρύζουν. ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ?
Εγώ δε θα ξεχάσω. Δε λέω ότι θα πάρω το τουφέκι και θα ορμήσω αύριο για την Πόλη. Αλλά θα κάνω το χρέος μου. Θα φροντίσω ποτέ να μην ξεχαστούν αυτά. Θα τα περάσω στα παιδιά μου κ αυτά στα δικά τους κ.ο.κ. Όπως μου τα έμαθαν και εμένα οι γονείς μου. Με την Αγια-Σοφιά και το «Πάλι με χρόνους με καιρούς» μεγάλωσα και έτσι θα μεγαλώσω και εγώ τα παιδιά μου.Ώσπου να έρθει η μέρα εκείνη.
Στην καταστροφή της Σμύρνης , οι Τούρκοι έκοβαν τις ρόγες από τα στήθη των Ελληνίδων και τις έκαναν κομπολόι. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ?
Στην Τραπεζούντα , πετάλωναν τους Έλληνες και τους έστελναν να περπατήσουν στην έρημο .
ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ?
Η Κύπρος ακόμα στενάζει από τον Αττίλα. Οι Κύπριες μάνες των αγνοούμενων ακόμα κρατάνε τις φωτογραφίες των γιων τους και δακρύζουν. ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ?
Εγώ δε θα ξεχάσω. Δε λέω ότι θα πάρω το τουφέκι και θα ορμήσω αύριο για την Πόλη. Αλλά θα κάνω το χρέος μου. Θα φροντίσω ποτέ να μην ξεχαστούν αυτά. Θα τα περάσω στα παιδιά μου κ αυτά στα δικά τους κ.ο.κ. Όπως μου τα έμαθαν και εμένα οι γονείς μου. Με την Αγια-Σοφιά και το «Πάλι με χρόνους με καιρούς» μεγάλωσα και έτσι θα μεγαλώσω και εγώ τα παιδιά μου.Ώσπου να έρθει η μέρα εκείνη.
troueno
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Απρ 2006
- Κριτικές
- 1
- Like
- 929
- Πόντοι
- 96
νομηζω κακος ανοιξα το θεμα....λοιπαμαι πολυ!
τσακάλί εισαι!!!!!
(αφου δεν πηδαω) διαβαζω ενα βιβλίο του Mark Mazower "The balkanks" οταν το τελειωσω θα τοποθετηθω επι της θέσης των Ελληνων στο ιστορικό γιγνεσθαι!!!
Ο Clint Eastwood γύρισε πρόσφατα 2 ταινίες με το ίδιο θέμα. Την κατάληψη από τους Αμερικανούς ενός Ιαπωνικού οχυρού σε ένα ξερονήσι του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η πρώτη ταινία "Οι σημαίες των προγόνων μας" στηρίζεται σε αληθινές μαρτυρίες Αμερικανών στρατιωτών που πολέμησαν στην μάχη αυτή.
Η δεύτερη ταινία "Γράμματα από το Ιβο Τζίμα" στηρίζεται σε γράμματα Ιαπώνων στρατιωτών που βρέθηκαν μετά.
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται ίσως για μια εκπληκτική προσπάθεια αντικειμενικής προσέγγισης ενός ιστορικού γεγονότος χωρίς καμία προσπάθεια ιδεολογικής, πολιτικής, εθνικής καπηλείας. Και αυτό μάλιστα σε ένα σχετικά πρόσφατο γεγονός με νωπές ακόμα τις μνήμες.
Δείτε αυτές τις 2 ταινίες για να διαπιστώσετε ότι σε έναν πόλεμο και στις 2 πλευρές υπάρχει γενναιότητα, δειλία, παραφροσύνη, ευφυία, αποκτήνωση, βαρβαρότητα, θυσία, πολιτική εκμετάλλευση , ηλίθιοι καραβανάδες, ηρωικοί αξιωματικοί, απλοί φαντάροι που θέλουν να γυρίσουν στη γυναίκα τους, κλπ, κλπ...
Η πρώτη ταινία "Οι σημαίες των προγόνων μας" στηρίζεται σε αληθινές μαρτυρίες Αμερικανών στρατιωτών που πολέμησαν στην μάχη αυτή.
Η δεύτερη ταινία "Γράμματα από το Ιβο Τζίμα" στηρίζεται σε γράμματα Ιαπώνων στρατιωτών που βρέθηκαν μετά.
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται ίσως για μια εκπληκτική προσπάθεια αντικειμενικής προσέγγισης ενός ιστορικού γεγονότος χωρίς καμία προσπάθεια ιδεολογικής, πολιτικής, εθνικής καπηλείας. Και αυτό μάλιστα σε ένα σχετικά πρόσφατο γεγονός με νωπές ακόμα τις μνήμες.
Δείτε αυτές τις 2 ταινίες για να διαπιστώσετε ότι σε έναν πόλεμο και στις 2 πλευρές υπάρχει γενναιότητα, δειλία, παραφροσύνη, ευφυία, αποκτήνωση, βαρβαρότητα, θυσία, πολιτική εκμετάλλευση , ηλίθιοι καραβανάδες, ηρωικοί αξιωματικοί, απλοί φαντάροι που θέλουν να γυρίσουν στη γυναίκα τους, κλπ, κλπ...
Εγώ έχω μια απορία...
Γιατί τώρα τελευταία είναι της μόδας να ακούγονται αναλύσεις και «αλήθειες», επιστημονικές έρευνες (από ανθρώπους άγνωστους ως τώρα) ότι δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο ως έθνος, δεν είναι παγκόσμια πρωτοπορία να κρατήσουμε ταυτότητα και γλώσσα μετά από 400 σκλαβιάς (χωρίς κρυφό σχολείο; ΟΚ, τότε ΠΩΣ;)
Γιατί είναι της μόδας η πολιτική ηγεσία να λέει δεν τρέχει τίποτα όταν οι Καλύμνιοι δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους μετά το πρωινό ψάρεμα;
Γιατί είναι της μόδας να βγαίνουν 30χρονοι βουλευτές και να λένε δεν πειράζει που κάποιοι καίνε τη Σημαία; Πως οι Τούρκοι είναι φίλοι μας; Γιατί οι «φίλοι» μας είναι όλο και πιο προκλητικοί και εμείς συνεχώς φωνάζουμε ψυχραιμία αλλά σε εμάς και όχι σε αυτούς;
Γιατί είναι της μόδας να ακούγονται στην Αθήνα όλο και περισσότερες φωνές τύπου: Δεν με νοιάζει, ομοφυλόφιλοι αρχαίοι, ας τα πάρουν, εγώ δεν πολεμάω, θα αυτομολήσω, εμένα με νοιάζει η πάρτη μου. Τι έχει γίνει σε αυτή την πόλη; Είναι ο ρυθμός ζωής; Είναι το καυσαέριο; Είναι ο μαλάκας ο γείτονας; Πριν αρχίσετε μένω στην Αθήνα, γύρισα πριν από λίγο καιρό και δεν την αναγνωρίζω αυτή την πόλη?
Γιατί τώρα τελευταία είναι της μόδας να ακούγονται αναλύσεις και «αλήθειες», επιστημονικές έρευνες (από ανθρώπους άγνωστους ως τώρα) ότι δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο ως έθνος, δεν είναι παγκόσμια πρωτοπορία να κρατήσουμε ταυτότητα και γλώσσα μετά από 400 σκλαβιάς (χωρίς κρυφό σχολείο; ΟΚ, τότε ΠΩΣ;)
Γιατί είναι της μόδας η πολιτική ηγεσία να λέει δεν τρέχει τίποτα όταν οι Καλύμνιοι δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους μετά το πρωινό ψάρεμα;
Γιατί είναι της μόδας να βγαίνουν 30χρονοι βουλευτές και να λένε δεν πειράζει που κάποιοι καίνε τη Σημαία; Πως οι Τούρκοι είναι φίλοι μας; Γιατί οι «φίλοι» μας είναι όλο και πιο προκλητικοί και εμείς συνεχώς φωνάζουμε ψυχραιμία αλλά σε εμάς και όχι σε αυτούς;
Γιατί είναι της μόδας να ακούγονται στην Αθήνα όλο και περισσότερες φωνές τύπου: Δεν με νοιάζει, ομοφυλόφιλοι αρχαίοι, ας τα πάρουν, εγώ δεν πολεμάω, θα αυτομολήσω, εμένα με νοιάζει η πάρτη μου. Τι έχει γίνει σε αυτή την πόλη; Είναι ο ρυθμός ζωής; Είναι το καυσαέριο; Είναι ο μαλάκας ο γείτονας; Πριν αρχίσετε μένω στην Αθήνα, γύρισα πριν από λίγο καιρό και δεν την αναγνωρίζω αυτή την πόλη?
Γιατί τώρα τελευταία είναι της μόδας να ακούγονται αναλύσεις και «αλήθειες», επιστημονικ ές έρευνες (από ανθρώπους άγνωστους ως τώρα) ότι δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο ως έθνος, δεν είναι παγκόσμια πρωτοπορία να κρατήσουμε ταυτότητα και γλώσσα μετά από 400 σκλαβιάς (χωρίς κρυφό σχολείο; ΟΚ, τότε ΠΩΣ;)
Δεν είναι κανένα μυστικό το θέμα του κρυφού σχολειού. Στους πρωτοετείς του Ιστορικού το 87 διδασκόταν... Στηρίχθηκε απλά στον πίνακα του Γάλλου ζωγράφου με τον ομώνυμο τίτλο , ο οποίος υπήρχε σε όλα τα σχολεία. Με τον ίδιο τρόπο στηρίχθηκε και η Αγία Λαύρα...
Αυτό σε τίποτα δεν μειώνει την επανάσταση του 21.
Στα 400 χρόνια σκλαβιάς η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν απαγόρευσε ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα των Ρωμιών. Το ίδιο έκανε και με τους Εβραίους τους Αρμένιους και τους υπόλοιπους χριστιανούς. Αρκεί να πλήρωναν φόρους και να μην εξεγείρονταν...
Stories
Νέο!VIVIAN VIP: CALL ME