Επειδή ένας άσχετος με ύφος 100 καθηγητών πανεπιστημίου ανέφερε, από ασχετοσύνη ελπίζω, ότι ο Κωνσταντίνος Κουκκίδης ήταν..."φαντασιοπληξία" κάποιων, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Ο Κωνσταντίνος Κουκκίδης τσακίστηκε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για να μην παραδόσει την Ελληνική Σημαία στα Χιτλερικά Στρατεύματα Κατοχής.
Η ημερομηνία θανάτου του: 27 Απριλίου 1941
Η ηλικία του: 17 ετών
Η ιδιότητά του: Μέλος της Κρατικής Νεολαίας της Εποχής εκείνης (ΕΟΝ Θησείου), γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένα μητρώο του στα αρχεία του ΓΕΣ. Ο άνθρωπος δεν ήταν στρατιώτης.
Φωτογραφία του μνημείου προς τιμήν του:
Λίγη ντροπή δε βλάπτει όταν κάποιος δεν ξέρει. Ας μην αναπαραγάγουμε την ασχετοσύνη του καθενός.
Εγω ειμαι ο "ασχετος" που το ανεφερα και εφοσον με προκάλεσες επανερχομαι. Καταρχάς, συμφωνω μαζί σου πώς λίγη ντροπή δεν βλάπτει, όταν κάποιος δεν ξέρει, λυπάμαι όμως που δεν κράτησες αυτη τη συμβουλή για τον εαυτό σου...
Αντι να μου δειχνεις τη φωτογραφια του μνημειου του Κουκκιδη, γιατι δεν μου δειχνεις μια φωτογραφια του ιδιου του Κουκκιδη;
Δεν σου εχει κανει εντυπωση ότι μολονοτι φερεται να εχει κανει μια τόσο γενναια πραξη, δεν υπάρχει ουτε μία φωτογραφια του; Δεν υπάρχει φωτο, δεν υπάρχει στρατιωτικο μητρωο δεν υπάρχει κανεναν επίσημο στοιχειο που να μαρτυρα την υπαρξη του. Δεν σε παραξενευει αυτο;
(Αν δεν αντιλαμβανεσαι μονος σου ότι τα περι ΕΟΝ ειναι παραμυθι, εισαι κολλημενος! Σιγα μη φυλαγε τη σημαια της Ακρόπολης ιδώτης και μαλιστα σε στρατοκρατουμενο καθεστως, όπως της 4ης Αυγυστου! Εκτός αν ηταν και ιδιωτικό σεκιουριτι...)
Στην δε ομιλια του κατα την ανεγερση του μνημειου, ο τοτε Δημαρχος, ο Αβραμόπουλος, ειχε αναφερει σαφως ότι ο Κουκκιδης δεν εχει διαπιστωθει οτι υπήρξε. Ειπε όμως ότι αυτο εχει δευτερευυσα αξία, διοτι μέσα από τη μυθοπλασία αυτη ουσιαστικά αποδιδετο τιμή στους ανωνυμους αγωνιστες της εποχής.
Αν θες, ψαξε να βρεις την ομιλία - εγω βαριεμαι να το κανω γιατι σε κοβω κακοπροαίρετο - και θα δεις ότι έτσι ειναι...
Τέλος, αυτό που εγώ ανεφερα στο ποστ μου, δεν αποσκοπουσε στο να μειωσει τον πατριωτισμο οιουδηποτε.
Εγραψα οτι ο μυθος Κουκκιδη ηταν ανωδυνος και μαλιστα τον χρησιμοποιησα ως παραδειγμα μυθοπλασιών που δεν ενοχλουν διοτι δεν υποκρυπτουν σκοπιμοτητα (όπως π.χ. η Αγία Λαυρα, η οποία δινει ψευδη εικονα για το ρόλο της Εκκλησιας στην Επανασταση...)
Επαναλαμβανω όμως ότι ο αγωνας των Ελληνων ηταν τόσο σπουδαιος που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μυθους για ενισχυθει.
Η αντισταση ηταν μεγαλη, οι θυσίες του λαού μας τεραστιες και αυτό από μόνο του αρκει για να μας κάνει περηφανους. Η δημιουργια ενός παραμυθιού μπορει να ειναι ευχαριστη, μπορει να ειναι ανωδυνη, αλλά - κατ' εμε τουλάχιστον - ειναι περιττη...