Vinnitsa - Γενικές πληροφορίες για την πόλη
Πρόκειται για μια πόλη με πολύ καλές υποδομές, δρόμους, συγκοινωνία, βιομηχανία (π.χ. Roshen-Nemirov) κτλ. Μια συμμαζεμένη πόλη 500.000 κατοίκων με ένα ποτάμι στο κέντρο της πόλης που τη διαχωρίζει σε 2 μέρη. Το ανατολικό κομμάτι στο οποίο τα ενοίκια είναι φθηνότερα και ο κόσμος που ζει εκεί ανήκει σε χαμηλότερη οικονομική τάξη και το κέντρο-δυτικό όπου ζει η μεσοαστική τάξη, και εκεί υπάρχουν τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για εμάς όπως καφέ, εστιατόρια, mall, bar, μουσικές σκηνές, πανεπιστήμια κ.α. Οι κάτοικοι της πόλης και συγκεκριμένα οι γυναίκες δεν είναι απελπισμένες. Με όσες τουλάχιστον επικοινώνησα δεν μου έδωσαν την αίσθηση ότι επιζητούσαν κάτι περισσότερο πέρα από τη γνωριμία π.χ οικονομικό bonus. Ιντερνετικά μόλις 2 κοπέλες τον τελευταίο 1,5 μήνα από όσες είχα συνομιλία μου μίλησαν για δωράκι τις οποίες και φυσικά δεν συνάντησα. Απλά κράτησα τα στοχεία τους για όποιον συναγωνιστή ενδιαφερθεί στο μέλλον. Θεωρώ το ποσοστό αυτό συγκρινόμενο με την εμπειρία μου από άλλες ουκρανικές πόλεις πολύ μικρό, σχεδόν στα όρια του στατιστικού λάθους. Όσες γυναίκες τουλάχιστον γνώρισα εγώ και βρεθήκαμε ήταν αξιοπρεπείς και το ενδιαφέρον τους εξαντλούνταν αυτοτελώς στη γνωριμία μας και όχι σε πράγματα όπως δωράκια (έμμεσα ή άμεσα), κεράσματα, αρπαχτές και επίσης δεν παρατήρησα καμία από αυτές να έχει εμπλακεί σε in vivo γνωριμίες με τουρίστες πέρα από την περιστασιακή επικοινωνία μέσω net κτλ. Καμία δεν μου εξιστόρησε γνωριμία και κανένα τηλέφωνο δεν χτύπησε και να δω ονόματα που παραπέμπουν σε Τουρκοάραβες όπως Kemal, Sali, Mustafa ή ευρωπαίους τύπου Eric, John. Και τα τηλέφωνά τους ήταν πάντα σε κοινή θέα. Η πόλη δεν είναι φθηνή για τα Ουκρανικά δεδομένα, αλλά σίγουρα είναι φθηνότερη από Lviv, Kiev, Odessa. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως δεν συνάντησα παγίδες για τουρίστες όπως παράλογα υψηλές χρεώσεις σε εστιατόρια και ταξί. Αξιοσημείωτο είναι πως η πόλη έχει εκπληκτικό δίκτυο μεταφορών και η μετακίνηση γίνεται πανεύκολα χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή taxi. Το tram αν και παλιό (δώρο από τη Ζυρίχη) είναι πολύ βολικό και πάμφθηνο.. Για όποιον επιχειρήσει εκδρομή η πόλη έχει εύκολη πρόσβαση με Kiev μέσω τρένου και λεωφορείου, αλλά και για όσους όπως και ο υποφαινόμενος ταξιδεύουν με αυτοκίνητο μπορεί εύκολα να μεταβεί στη Vinnitsa από Μολδαβία μέσω Mohyliv-Podilsky, Otaci αλλά και από Vinnitsa σε άλλες Ουκρανικές πόλεις Khleminsky-Ternopil-Chernivcy μια και όπως επισήμανε ο φίλος Midas σε επικοινωνία μας την ώρα που ταξίδευα, ο Porosenko τους επισκεύασε και είναι εύκολα προσπελάσιμοι. Για όποιον δεν έχει βρεθεί ποτέ σε Ουκρανικούς δρόμους για να μην μπερδευτούμε, να πω ότι θυμίζουν επαρχιακούς ελληνικούς δρόμους με μέτρια συντήρηση, αλλά αυτό αποτελεί πρόοδο για αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Η ύπαρξη ασφάλτινου μη βομβαρδισμένου οδοστρώματος δεν είναι δεδομένη σε αυτή τη χώρα. Τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια θέλουν λίγο ψάξιμο. Βρίσκεις εύκολα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με καλή τιμή σε αποστάσεις 700-1000 μέτρα από το κέντρο και σε συνδυασμό με την καλή συγκοινωνία το θεωρώ καλή επιλογή. Αλλά επειδή όλοι μας θέλουμε να κινούμαστε μέσα στο κέντρο και να αποφύγουμε έστω αυτή τη μικρή ταλαιπωρία έχοντας το mall και τα κεντρικά εστιατόρια και καφέ σε απόσταση 50 μέτρων θα πω πως βρήκα ένα πολύ καλό διαμέρισμα, ανακαινισμένο πίσω από τα McDonalds με πάρκινγκ. Αλλά ο τύπος που το νοικιάζει είναι μπακαλολαμόγιο όπως και οι περισσότεροι αεριτζήδες Ουκρανοί που νοικιάζουν διαμερίσματα. Μου ζήτησε 2500 hryvnia το τριήμερο 28-31 για ένα διαμέρισμα που τελικά νοίκιασα μέσω μιας κοπέλας που είχα ραντεβού στη συνέχεια με 1350. Να διευκρινήσω πως άλλαξα 5 διαμερίσματα στην παραμονή μου στην πόλη καθότι είχα 5 διαφορετικά προετοιμασμένα ιντερνετικά ραντεβού και ήθελα να δώσω την αίσθηση στις γυναίκες ότι λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία της συνάντησης και με βοηθάνε στην διαμονή-φιλοξενία στην πόλη. Είναι στοιχείο της τακτικής μου να εμπλέκω τις γυναίκες με τις οποίες έχω ραντεβού και να τους μεταβιβάζω ευθύνες και αρμοδιότητες με εμφανή οφέλη ως προς τη συνάντηση τα οποία ίσως αναλύσω σε επόμενο ποστάρισμα. Όσον αφορά την πόλη ο κόσμος μοιάζει εξωστρεφής, καλοντυμένοι οι περισσότεροι, πολλές γυναίκες συνήθως σε γυναικοπαρέες σε εστιατορία και καφέ, ζαχαροπλαστεία, χώρους με μουσική. Δεν συνάντησα πέρα από 1,2 περιπώσεις μεθυσμένους, ζητιάνους ή κακομοίρηδες στα μέρη που κινήθηκα. Παντού ένιωθα ασφαλής και δεν ένιωσα οποιουδήποτε είδους απειλή. Σε αρκετές περιπτώσεις είχα έντονα κοζαρίσματα από γυναίκες αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς συνεχώς συνοδευόμουν. Μάλιστα σε μια περίπτωση σε μια μουσική σκηνή και ενώ καθόμουν στο bar και ενώ αυτή που με συνόδευε χόρευε ήρθε μία και μου μίλησε 2 φορές, ενώ στη συνέχεια όταν πήγα τουαλέτα την βρήκα στο διάδρομο να με περιμένει. Η δικιά μου γύρισε και μου είπε.. 'αυτή θέλει να τη χτυπήσω'. Στην πόλη υπάρχουν πανεπιστήμια και ιατρική σχολή. Πολλοί φοιτητές τριγυρνάνε σε συγκεκριμένα μαγαζιά όπως καφέ και ζαχαροπλαστεία. Οι μόνοι αλλοδαποί που είδα στις 14 ημέρες παραμονής μου στην πόλη ήταν κάποιοι Ινδοί - Ασιάτες φοιτητές που όμως δεν αναμειγνύονταν με τους γηγενείς και κάτι νεαροί γερμανοί σε ένα εστιατόριο, υποθέτω μέλη κάποιας αθλητικής ομάδας, που γρήγορα κάθισαν στο τραπέζι τους χωρίς καν προσπάθεια κάτι Ουκρανίδες μέτριας εμφάνισης. Εν κατακλείδι θα πω πως πρόκειται για έναν προορισμό που έχει ενδιαφέρον και παρουσιάζει σοβαρές δυνατότητες για όσους του αρέσει να ασχολούνται με το ξετρύπωμα γυναικών για.. ας πουμε σχέση ενώ έχει και κάποιες λίγες επιλογές, αλλά καλές όσο μπόρεσα να καταλάβω μέσω φωτογραφιών, ιντερνετικής και viber συνομιλίας σε τιμές VFM. Και να πω πως δεν έχω τις ικανότητες διαπραγμάτευσης άλλων που ειδικεύονται σε αυτό.