τί να πεί κανείς για αυτόν τον παράδεισο των βαλκανίων????????????? μια υπέροχη πόλη στις όχθες του δούναβη με τεράστιες άπλες,τεράστια πεζοδρόμια,κτίρια με δωρικό ρυθμό,κτίρια που τα κοιτάς και σου θυμίζουν ότι πρέπει να κατεδαφίζουμε την αθήνα και να την ξαναχτίσουμε από την αρχή!μια πόλη με πραγματικά όμορφα μαγαζιά(είτε αυτά είναι απλά καφέ,είτε ρόκ μπάρ,είτε κλάμπ,είτε φούρνοι κλπ).Το γρήγορο φαγητό τους(ο αντίστοιχος γρηγόρης,βενέτης κλπ) είναι απλά υπέροχο και ποικιλόμορφο.Καμμία σχέση με τις αηδίες του γρηγόρη και του έβερεστ που άμα πήγαιναν εκεί να ανοίξουν θα έκλειναν την ίδια μέρα με τις απαράδεκτες αηδίες που πουλάνε στους μαλάκες εμάς τους έλληνες που αποδεχόμεθα οτι και να μας πλασάρουν! Το τί είχαν οι μικροί και οι πιό μεγάλοι φούρνοι δε λέγεται!Μιλάμε τα πάντα όλα με πραγματικά καλά υλικά και με ωραία παρουσίαση. Εγώ προσωπικά ούτως ή άλλως όποτε περνάω από έβερεστ και γρηγόρη-βενέτη μουτζώνω κανονικά,μετά από αυτά που είδα σε μιά οικονομικά φτωχότερη από εμάς χώρα μπορεί και να τους βάλω φωτιά γιατί μας κοροιδεύουν καθημερινά μπροστά στα μούτρα μας! Δεν είναι δυνατόν γαμώ το μουνί που τους πέταγε να τρώνε οι σέρβοι γαμώ τα γρήγορα φαγητά και εμείς να πρέπει να τρώμε τις σαβούρες που μας δίνουν οι εκάστοτε γαμημένοι αυτοί τύποι με τα πρόχειρα κωλοφαγητά τους με τα χειρότερα τυριά και την ξενέρωτη και άγευστη σφολιάτα τους!!!!!υπάρχει τεράστια κοροιδία προς τους πολίτες αυτής της χώρας σε όλα τα επίπεδα...Προτείνω εμπάργκο διαρκείας στις αηδίες αυτές και στα μαγαζιά αυτά της απόλυτης επισιτιστικής αηδίας που μάλιστα την χρεώνουν και σε τιμή αρκετά τσουχτερή.Αλλά εδώ δεν μιλάμε τόσο για την τιμή , αλλά για την τραγική διαφορά ποιότητας στο γρήγορο φαγητό.Ακόμη και το βρώμικό τους(πλιασκεβίτσα) είναι κλάσσεις ανώτερο από το "δικό" μας βρώμικο).Θα μου πεί κάποιος "καλά ρε μεγάλε με το φαγητό κόλλησες τώρα?" και θα του απαντήσω "ναί γιατί ήταν τεράστια η διαφορά και μάλιστα όταν το βιοτικό μας επίπεδο είναι πολύ καλύτερο από τον μέσο σέρβο". Δηλαδή είναι σαν να έχει ο σερβος μερσεντές και ό έλληνας παπάκι...μιλάμε για τέτοια διαφορά που δεν δικαιολογείται λογικά παρά μόνο "ελληνικά". Η πίτσα τους δέ, τα σπάει!σε ένα μικρό μαγαζί που προσφέρει και κρέπες στην κνέζα μιχαίλοβα(την αντίστοιχη ερμού του βελιγραδίου)εφαγα την ωραιότερη πίτσα της ζωής μου. Δεν πίστευα ότι έτρωγα αυτό που έτρωγα και άμεσα μου ερχόταν η τσαντίλα μόλις σκεφτόμουν τις κωλοπίτσες που μας πασάρουν εδώ...Εν πάσει περιπτώσει για να τελειώνουμε με το φαγητό, φάγαμε σε πολύ καλά εστιατόρια πάμφηνα(με 15 ευρώ το άτομο σκάς).Στα φαγητά τους εκεί γενικά παίζει πολύ το δαμάσκηνο το οποίο όμως είναι αρκετά διαφορετικό από το δικό μας όπως επίσης και τα μανιτάρια.Τα κρέατά τους είναι άπαιχτα ιδίως τα ελάφια και τα αγριογούρουνα. Οι δέ σούπες τους είναι καταπληκτικές και ίσως οι ωραιότερες που έχω φάει(ισότιμες με αυτές της ουγγαρίας-γερμανίας κλπ).
Περάσαμε από το βομβαρδισμένο υπουργείο αμύνης και από την κρατική τηλεοραση όπου σε πιάνει δέος από την όψη του κτιρίων. Οι σέρβοι είναι ένας λαός υπερήφανος και αρκετά "κολλημένος" στα ήθη και έθιμά του με αρκετή δόση όμως δυτικοποίησης στην νεολαία γεγονός που σημαίνει ότι και οι πραγματικά πανέμορφες γυναίκες τους σε λίγα χρόνια τις βλέπω να γίνονται ελλεεινίδες...παίζει πολύ γκλαμουριά στα ομολογουμένως φανταστικά κλάμπ που έχουν(μάγκατσιν,στέφαν μπράουν,μυστίκ,χάιντ,τεάτρο,κολλεκτίβ κλπ) γεγονός που με προβληματίζει για το μέλλον των γυναικών...Οι σέρβες με διαφορά είναι οι ομορφότερες γυναίκες του κόσμου!!!!!!δεν μπορείτε να φανταστείτε όσοι δεν έχετε πάει το τί γίνεται μέσα στα κλάμπ από τα μουνιά που κυκλοφορούν!!!!!είναι φοβικό,είναι τρομακτικό για οποιονδήποτε άντρα να βρεθεί ανάμεσά τους!!!!!!!δεν ξέρεις πόσες να κοιτάξεις,σε ποιά να την πέσεις,δεν ξέρεις πόσες έχεις ερωτευτεί και πόσα εγκεφαλικά απανωτά έχεις πάθει...Όταν βγαίνεις από το μαγαζί πραγματικά λυτρώνεσαι σαν οντότητα!φεύγεις από την "κόλαση" και παίρνεις μια μικρή παράτα μέχρι το επόμενο βράδυ όπου ξέρεις καλά ότι οι συγκοπές θα λάβουν πάλι χώρα στην καρδιά σου και το μπάι μπάς το έχεις βέβαιο όπως έχεις βέβαιο ότι θα βαρέσεις στις τουαλέτες 16 με 17 μαλακίες από τα μουνιά που βλέπεις γύρω σου....
Παίδες είναι η καλύτερη πόλη για τον έλληνα άντρα!!!!!!!!ακόμη και οι σέρβοι που μίλησα μου είπαν ότι την άνοιξη αποφεύγουν την κνέζα μιχάλοβα γιατί από αυτά που βλέπουν δεν αντέχουν και φοβούνται μην βιάσουν τις γυναίκες..είναι τρέλλα μου έλεγαν...δεν αντέχεται το θέαμα!!!!!είναι φοβικό,είναι απίστευτο αυτό το θέαμα και δεν μπορεί αντρικό μάτι να τα βλεπει για πολύ ώρα...Και πραγματικά έτσι θα είναι.Εδώ και χειμώνα παθαίνεις την πλάκα του αιώνα,σκέψου άνοιξη...