Την εκτίμηση ότι πλησιάζει το μεγαλύτερο στόχο του, να γίνει ένας σπρίντερ που ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ, έκανε ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο, πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ (19.19).
«Εξακολουθώ να σας λέω ότι στόχος μου είναι να γίνω θρύλος, δε σκέφτομαι τα ρεκόρ, δεν βάζω τον εαυτό μου υπό πίεση, ξέρω τι να κάνω, πάω και το κάνω», είπε ο 22χρονος αθλητής στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «
Τα πήγα καλά για μένα και είμαι καθ’ οδόν στην πορεία να γίνω θρύλος, και γι’ αυτό είμαι απλά χαρούμενος».
Ο Μπολτ, ο οποίος κατέκτησε τρία χρυσά μετάλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και άλλα δύο εφέτος στο πρωτάθλημα του Βερολίνου, συντρίβοντας κάθε φορά όλα τα ρεκόρ, επεσήμανε:
«Εξακολουθώ να λέω ότι τα πάντα είναι πιθανά. Δουλεύεις σκληρά, προπονείσαι σκληρά. Εγώ εξακολουθώ να προπονούμαι πολύ σκληρά και η συμμετοχή σε γρήγορους αγώνες, δεν το αλλάζει αυτό».
Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται να πείσει όσους δεν πιστεύουν ότι τα ρεκόρ του είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του, λέγοντας ότι τα ερωτήματα για τη φαρμακοδιέγερση είναι αναπόφευκτο τμήμα του στίβου:
«Δεν ανησυχώ, δεν προσβάλλομαι, ξέρω ότι έτσι θα είναι πάντοτε στον αθλητισμό». Στον Μπολτ θα άρεσε να γίνει ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας: «Σοβαρά, θα ήταν υπέροχο, θα έπαιρνα τον τίτλο Σερ Γιουσέιν Μπολτ, ακούγεται πολύ καλό…»!