Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376

Φιλε μου εγω δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις. Θα μου εξηγησει κανεις ομως γιατι τον θειο μου απο την πλευρα του πατερα μου, επρεπε να τον πανε στην Βουλγαρια για αποτεφρωση? Γιατι δεν μπορουσε να εχει αυτο το δικαιωμα στην ιδια του την χωρα?

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467

Στην προηγούμενη απάντησή μου έκαμνα "έντιτ".

Έχετε δίκιο. Μπορεί και να υπάρξει. Ο ιερέας δύναται λόγω "εκκλησιαστικής οικονομίας", να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία, εφ΄όσον το κρίνει δέον.

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
1 Ποιοι ειναι οι ευνοητοι λογοι? Και οι ιδιοι φυσικα και ενδιαφερονται γι αυτο(και οι ομοφυλοφιλοι μπορουν ναναι χριστιανοι...)

2 Χεστηκαμε. Δεν θα ρωτησουμε την εκκλησια πως θελουμε να μας αποχαιρετησουν οι δικοι μας ανθρωποι. Κανενα δικαιωμα δεν εχει.

3 Εσυ το εθεσες πιο σωστα απ ολους. Και απο μενα εννοειται.

4 Και αυτοι που δεν μπορουν να αγορασουν? Μηπως δεν πηγαιναν εκκλησια σε ολη τους την ζωη? Μηπως δεν την ενισχυσαν οπως μπορουσαν? Δεν θα επρεπε η ιδια η εκκλησια να φροντισει για τους φτωχους πσιτους της?

5 Η πλειοψηφια της νεολαιας, ουτε καν. Και εκκλησια εχω να παω απο πιστσιρικι. Δεν χρειαζεται να παω για να δω βλεπω τι λεει η νεολαια εκτος εκκλησιας για την εκκλησια.

Ενα καλο παραδειγμα ΜΚΟ ειναι η διεθνης αμνηστια. Δεν ειναι βεβαια ελληνικη οργανωση, το ελληνικο παραρτημα της εννοω. Φυσικα και ισχυει αυτο που γραφεις περι καρατικοδιαιτων ΜΚΟ. Αλλο θεμα αυτο βεβαια, αλλα εχεις δικιο.
1,2.  Η εκκλησία έχει κάποιους κανόνες. Τους δέχεσαι? Είσαι μέσα. Δεν τους δέχεσαι? Δεν είσαι μέσα. Απλά τα πράγματα. Δεν μπορείς να το παίζεις στην απέξω και να «καρπώνεσαι» και τα από μέσα. Οι ομο δεν ενδιαφέρονται για θρησκευτικό γάμο, αυτό που ζητάνε είναι να τους επιτραπεί ο πολιτικός ή το σύμφωνο συμβίωσης. Για θρησκευτικό δεν θέλουν να ακούσουν …

3. Δεν σας εννόησα τύπε μου

4. Στο ξαναλέω δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς τάφο για να ταφεί.

5. Η πλειοψηφία της νεολαίας δεν πατάει στην εκκλησία? Δεν εννοώ να δίνει παρών κάθε Κυριακή.. αλλά δεν συμμετέχει πουθενά όλον τον χρόνο????

6. Που και πότε κάνει συσσίτια και με ποιανού τα χρήματα?? Καλά το δεύτερο το ξέρω, για το πρώτο πες μου

για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για εκκλησία και όχι για θρησκεία.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467
Η ποια?
Μα ναι. Πανω απ ολα δειχνουμε με αυτον τον τροπο oτι δεν ενοχλουμαστε απο μια αλλη αποψη
Κηρυγμα αλλου περι επιχειρηματολογιας φιλτατε. Το χασες απο την δευτερη λεξη.  ;)

Καλή η προσπάθειά σας να αποφύγετε τον σχολιασμό των όσων έγραψα.

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
για την κηδεία των αυτοχείρων κάνεις λάθος, θρησκευτική κηδεία γίνεται μόνο όταν ο παπάς είναι αστοιχείωτος

έχετε υπ'όψιν πως η κηδεία δεν τελείται για χάρη των συγγενών, γίνεται για τον νεκρό

για το ζήτημα έχουν αναφερθεί άγιοι και Πατέρες διεξοδικά, η κηδεία του αυτόχειρα απαγορεύεται όχι  για να τιμωρηθεί ο νεκρός αλλά αντιθέτως δεν γίνεται κηδεία για να ωφεληθεί αυτός (αυτή είναι η ουσία, περισσότερο θεολογικά δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να το αναλύσω)
Αν πάρουμε το «γράμμα του νόμου» όντως η κηδεία στους αυτόχειρες δεν επιτρέπεται. Όμως θα πρέπει να αποδειχτεί, ότι ο θανών την ώρα που τέλεσε την πράξη είχε «σώας τας φρένας» και εδώ μπορεί να ανοίξει μια κουβέντα χωρίς τέλος κατά πόσο κάποιος που έχει «σώας τας φρένας» αυτοκτονεί. Φυσικά εννοώ το δευτερόλεπτο της πράξης και όχι στην ζωή του γενικότερα.

Πάντως το 99% των παπάδων δεν το κάνουν θέμα και τελούν την τελετή και όχι από ασχετοσύνη …

krateos75

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Εισαι σιγουρος πως ηταν νεκρωσιμος ακολουθια η απλως διαβαστηκε καποια ευχη απο καποιον ιερωμενο; Αυτο που γνωριζω ειναι πως η εκκλησια ειναι καθετη σε τετοια ζητηματα και σε πολλες περιπτωσεις ζητειται και πιστοποιητικο ιατροδικαστη ωστε να μην υπαρχουν προβληματα με τους μητροπολιτες .Αυτο που γινεται καμια φορα καθ'υπερβαση των κανονων ειναι να θεωρησουν πως ο νεκρος ηταν ψυχολογικα ασταθης και δεν ηταν ουσιαστικα υπευθυνος γιατην πραξη του

krateos75

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Φιλε μου εγω δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις. Θα μου εξηγησει κανεις ομως γιατι τον θειο μου απο την πλευρα του πατερα μου, επρεπε να τον πανε στην Βουλγαρια για αποτεφρωση? Γιατι δεν μπορουσε να εχει αυτο το δικαιωμα στην ιδια του την χωρα?
Τα παραπονα σου στους χρηματισαντες υπουργοι,πρωθυπουργοι και δημοτικοι αρχοντες

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
Εισαι σιγουρος πως ηταν νεκρωσιμος ακολουθια η απλως διαβαστηκε καποια ευχη απο καποιον ιερωμενο; Αυτο που γνωριζω ειναι πως η εκκλησια ειναι καθετη σε τετοια ζητηματα και σε πολλες περιπτωσεις ζητειται και πιστοποιητικο ιατροδικαστη ωστε να μην υπαρχουν προβληματα με τους μητροπολιτες .Αυτο που γινεται καμια φορα καθ'υπερβαση των κανονων ειναι να θεωρησουν πως ο νεκρος ηταν ψυχολογικα ασταθης και δεν ηταν ουσιαστικα υπευθυνος γιατην πραξη του
Η τελετή γίνεται κανονικά. Ωραίος ο Νάτσος ...

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
1,2.  Η εκκλησία έχει κάποιους κανόνες. Τους δέχεσαι? Είσαι μέσα? Δεν τους δέχεσαι? Δεν είσαι μέσα? Απλά τα πράγματα. Δεν μπορείς να το παίζεις στην απέξω και να «καρπώνεσαι» και τα από μέσα. Οι ομο δεν ενδιαφέρονται για θρησκευτικό γάμο, αυτό που ζητάνε είναι να τους επιτραπεί ο πολιτικός ή το σύμφωνο συμβίωσης. Για θρησκευτικό δεν θέλουν να ακούσουν …

3. Δεν σας εννόησα τύπε μου

4. Στο ξαναλέω δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς τάφο για να ταφεί.

5. Η πλειοψηφία της νεολαίας δεν πατάει στην εκκλησία? Δεν εννοώ να δίνει παρών κάθε Κυριακή.. αλλά δεν συμμετέχει πουθενά όλον τον χρόνο????

6. Που και πότε κάνει συσσίτια και με ποιανού τα χρήματα?? Καλά το δεύτερο το ξέρω, για το πρώτο πες μου

για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για εκκλησία και όχι για θρησκεία.

Κατ αρχην το 1 και το 2 δεν ειναι ιδια πραγματα.
Τι σχεση εχει η καυση νεκρων με τους κανονες της εκκλησιας? Και οσοι δεν ειναι χριστιανοι δηλαδη και δεν θελουν να θαφτουν πρεπει να βγουν εκτος χωρας για να καουν? Απο που κι ως που?
Για ομοφυλοφιλους δεν θα επιμεινω. Ξερω ατομο βεβαια το οποιο ειναι χριστιανος και ενοχλειται πολυ απο αυτο, αλλα σαφως θα πρεπει να το αποδεχτει(οπως και ολοι με παρομοιο θεμα).

Στο 3, ειπα οτι εχεις δικιο.

Στο 4 δεν με καταλαβες. Αυτο που εγραψα ειναι τι γινεται στην περιπτωση που παρελθει η 3ετια και η οικογενεια του θανοντος δεν εχει πλεον την οικονομικη δυνατοτητα να διατηρησει τον ταφο. Αποψη μου ειναι οτι η εκκλησια σε τετοια περιπτωση θα επρεπε να διατηρησει τον ταφο με δικα της εξοδα. Μιλαμε παντα για νεκρους οι οποιοι εχουν στηριξει οικονομικα την εκκλησια επι χρονια. Νομιζω οτι ειναι το ελαχιστο που δικαιουνται.

5 Αν εννοεις το οτι πηγαινει και ριχνει δυναμιτακια στον επιταφιο, τοτε ναι πηγαινει.  :grin:

Σχετικα με την ΔΑ(ειμαι συνδρομητης) εχει οργανωσει αρκετα τετοια στην αθηνα.
Το θεμα βεβαια ειναι οτι η ΔΑ ασχολειται κυριως με τους μεταναστες και οχι με τους ελληνες αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα τωρα. Λεφτα εννοειται οτι παιρνει και απο ατομα οπως ο γραφων.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Καλή η προσπάθειά σας να αποφύγετε τον σχολιασμό των όσων έγραψα.

Οχι τοσο καλη βεβαια οσο η προσπαθεια σου να δειξεις την ενοχληση σου για αυτα που εγραψα απο την 3η λεξη.
Δεν θα υπαρξει κανενας σχολιασμος, γιατι δεν υπηρξε και ουτε θα υπαρξει καμια αναγνωση οσων εγραψες.

Επισκέπτης
Σεβασμος στην εκκλησια. ζητω η εκκλησια,ζητω η πατριδα, ζητω η χ.α, κατω οι φασιστες αθεοι αριστεροι.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Τα παραπονα σου στους χρηματισαντες υπουργοι,πρωθυπουργοι και δημοτικοι αρχοντες

Κοινως σε ολους οσους συναλασσονται με την εκκλησια. Αδικο δεν εχεις, το δικιο του που θα το βρει ο καθενας ειναι το θεμα. Τεσπα.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467
Στο 4 δεν με καταλαβες. Αυτο που εγραψα ειναι τι γινεται στην περιπτωση που παρελθει η 3ετια και η οικογενεια του θανοντος δεν εχει πλεον την οικονομικη δυνατοτητα να διατηρησει τον ταφο. Αποψη μου ειναι οτι η εκκλησια σε τετοια περιπτωση θα επρεπε να διατηρησει τον ταφο με δικα της εξοδα. Μιλαμε παντα για νεκρους οι οποιοι εχουν στηριξει οικονομικα την εκκλησια επι χρονια. Νομιζω οτι ειναι το ελαχιστο που δικαιουνται.

Στα νεκροταφεία μικρών χωριών, πολλές εκκλησίες αλλά και κοινότητες, διατηρούν τους τάφους επ΄αόριστον.

Στις μεγαλουπόλεις η πάραπάνω πρακτική είναι ανέφικτη λόγω περιορισμένου χώρου ταφής.
Σε ορισμένες όμως εξαιρετικές περιπτώσεις, η ενορία του κεκοιμημένου, αναλαμβάνει συντήρηση του τάφου, ή την κατασκευή και συντήρηση οστεοφυλακίου μετά την εκταφή.  

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Στα νεκροταφεία μικρών χωριών, πολλές εκκλησίες αλλά και κοινότητες, διατηρούν τους τάφους επ΄αόριστον.

Στις μεγαλουπόλεις η πάραπάνω πρακτική είναι ανέφικτη λόγω περιορισμένου χώρου ταφής.
Σε ορισμένες όμως εξαιρετικές περιπτώσεις, η ενορία του κεκοιμημένου, αναλαμβάνει συντήρηση του τάφου, ή την κατασκευή και συντήρηση οστεοφυλακίου μετά την εκταφή.  

Αυτο το διαβασα και μπραβο σε οσους παπαδες και ενοριες το κανουν.
Δεν γινεται ομως σε ολα τα χωρια γενικα και δεν ειναι θεμα χωρου(στα χωρια δεν υπαρχει τετοιο ζητημα) αλλα χρηματων.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467
Οχι τοσο καλη βεβαια οσο η προσπαθεια σου να δειξεις την ενοχληση σου για αυτα που εγραψα απο την 3η λεξη.
Δεν θα υπαρξει κανενας σχολιασμος, γιατι δεν υπηρξε και ουτε θα υπαρξει καμια αναγνωση οσων εγραψες.

Καμία ενόχληση αξιότιμε κύριε.

Άλλωστε δεν ασπάζομαι ανέκαθεν οιαδήποτε μορφή λογοκρισίας.  

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
Κατ αρχην το 1 και το 2 δεν ειναι ιδια πραγματα.
Τι σχεση εχει η καυση νεκρων με τους κανονες της εκκλησιας? Και οσοι δεν ειναι χριστιανοι δηλαδη και δεν θελουν να θαφτουν πρεπει να βγουν εκτος χωρας για να καουν? Απο που κι ως που?
Για ομοφυλοφιλους δεν θα επιμεινω. Ξερω ατομο βεβαια το οποιο ειναι χριστιανος και ενοχλειται πολυ απο αυτο, αλλα σαφως θα πρεπει να το αποδεχτει(οπως και ολοι με παρομοιο θεμα).

Στο 3, ειπα οτι εχεις δικιο.

5 Αν εννοεις το οτι πηγαινει και ριχνει δυναμιτακια στον επιταφιο, τοτε ναι πηγαινει.  :grin:

Σχετικα με την ΔΑ(ειμαι συνδρομητης) εχει οργανωσει αρκετα τετοια στην αθηνα.
Το θεμα βεβαια ειναι οτι η ΔΑ ασχολειται κυριως με τους μεταναστες και οχι με τους ελληνες αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα τωρα. Λεφτα εννοειται οτι παιρνει και απο ατομα οπως ο γραφων.
Ακριβώς τα ίδια πράγματα. Η εκκλησία δεν δέχεται την καύση για συγκεκριμένους λόγους που δεν είναι επί του παρόντος. Ο θείος σου αποτεφρώθηκε στην Βουλγαρία γιατί από ότι ξέρω εδώ ή δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία ή είναι πολύ ακριβά. Ωστόσο είναι θέμα πολιτικό και όχι εκκλησιαστικό

Σαφώς υπάρχουν ομο που είναι χριστιανοί αλλά δεν γίνεται να κάνουμε τα πράγματα όπως βολεύουν τον καθέναν.

Φίλε μου στην 3ετία και αν και εφόσον η σορός έχει αποσυντεθεί πλήρως (κοινώς έχουν μείνει τα κόκαλα) αυτομάτως γίνεται η εκταφή και η τοποθέτηση των οστών σε οστεοφυλάκιο. Δεν μπορεί να είναι κάποιος σε έναν τάφο για όσο επιθυμούν οι δικοί του εκτός και αν τον αγοράσουν.

Σοβαρέψου, ξέρεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία μέσα στον χρόνο κάπου θα παραβρεθεί.

Κάθε πότε και που κάνει μια τόσο μεγάλη οργάνωση συσσίτια. Η εκκλησία κάνει κάθε μέρα, η ΧΑ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Η αμνηστία που και πότε???
Όταν λες ότι ασχολείται με ξένους, εννοείς ότι οι έλληνες τρώνε πόρτα???

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467
Φίλε μου στην 3ετία και αν και εφόσον η σορός έχει αποσυντεθεί πλήρως (κοινώς έχουν μείνει τα κόκαλα) αυτομάτως γίνεται η εκταφή και η τοποθέτηση των οστών σε οστεοφυλάκιο. Δεν μπορεί να είναι κάποιος σε έναν τάφο για όσο επιθυμούν οι δικοί του εκτός και αν τον αγοράσουν.

Όχι πάντα. Τα οστά δύνανται να καταλήξουν και είς τα "χωνευτήρια", αν τίς δεν ενδιαφέρεται να τα διαφυλάξει.

Επισκέπτης
[size=20pt]ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑΤΖΙΔΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ??[/size]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom