Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 43 18,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Φιλε σορρυ αλλα οταν το 2010 η 2011 περναγε η κυβερνηση το σχεδιο ΑΘΗΝΑ για το εκπαιδευτικο οι μαθητοφοιτητες επιναν καφε. Τωρα ειναι αργα για δακρυα

σε αυτο σθμφωνω και γω φιλε ηταν το 2010 αλλα οι αγωνες παντα ειναι ευποσδεκτοι
καταληψη μεχρι τα χριστουγεννα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Φιλε σορρυ αλλα οταν το 2010 η 2011 περναγε η κυβερνηση το σχεδιο ΑΘΗΝΑ για το εκπαιδευτικο οι μαθητοφοιτητες επιναν καφε. Τωρα ειναι αργα για δακρυα

γιατί τι το κακό είχε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ… ???

και τι σκατά δουλειά έχουν οι μαθητές του Λυκείου με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση ??

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
είπαμε … οι εκπαιδευτικοί θεωρείται ότι εργάζονται και τις ημέρες των χριστουγέννων και πάσχα και το μισό καλοκαίρι… ανεξάρτητα αν κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών μπορούν να μην πηγαίνουν στον τόπο εργασίας τους… Μόνο τριάντα εργάσιμες μέρες τον χρόνο είναι σε κανονική άδεια και….

αρα πολύ απλά θα τους κόψει το δικαίωμα να μην πηγαίνουν στο σχολείο τις ημέρες που τα παιδιά έχουν διακοπές και θα τους υποχρεώσει να είναι παρόντες και εκείνες τις ημέρες εκεί και ας κάθονται…

και όσο γιαυτό το ωραίο που είπες ότι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει την πρόσβαση τότε γιατί όπως μας είπες όταν περιφρουρούσατε την απεργία και δεν αφήνατε αυτούς που θέλαν να δουλέψουν να περάσουν, ήρθε η αστυνομία και δεν έκανε τίποτε όπως μας είπε… αλήθεια σε αυτούς δεν κόπηκε το μεροκάματο ??

μια χαρά κόπηκε και σε αυτούς έτσι θα κοπεί και στους καθηγητές ή θα υποχρεωθούν να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες στον χρόνο που είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται

θα μας τρελλάνεις μου φαίνεται… την μια λες ότι δεν μπορεί ο εργοδότης να κάνει τίποτε για να ανοίξει τις πόρτες όταν έχει τους κάφρους απέξω που εμποδίζουν τον κόσμο να πάει να δουλέψει, τώρα μας λες ότι έχει την υποχρέωση να του διασφαλίσει την πρόσβαση

και στο κάτω κάτω της γραφής κάτι θα γίνει

- ή θα αναπληρωθούν οι ώρες χωρίς παραπάνω αμοιβή στους καθηγητές
- ή θα βάλουν τα ΜΑΤ να πετάξουν τα κωλόπαιδα έξω και να ανοίξουν τα σχολεία ρίχνοντας και καμμιά αποβολή σε κανένα καθαρματίδιο
- ή δεν θα κάνουν τίποτε και θα ορίσουν την διδακτέα ως εξεταστέα ύλη, οπότε τα καλόπαιδα θα φάνε το ξύλο της αρκούδας από τους συμμαθητές τους που θα τους δέρνουν μέχρι να κατουρήσουν αίμα…

καλα ασε τη θεωρεις εσυ προς το παρον θα το δεις στην πορεια τι θα γινει

και ποιος σου ειπε οτι οπου καναμε καταληψη ο εργοδοτης δεν πληρωνε τους εργαζομενους τους απειλουσε και τους ελεγε οτι δεν θα τους πληρωσει ομως οσοι ειχαν χρονια στη δουλεια και δεν φοβοντουσαν την απολυση απαιτησαν μερακαμματο και μαλιστα το πηραν ασχετα που δεν εργαστηκαν ετσι κι αλλιως ο νομος ειναι σαφεις
εγω δεν το απαιτουσα καθως θα μπορουσα
1ον γιατι ειχα δικιωμα 7ημερης συνδικαληστικης αδειας το μηνα
2ον καθ ολη τη θητεια μου στο 11 μελες του 1βαθμιου σωματειου ο εργοδοτης δεν ειχε δικαιωμα να μου ληξει την ετησια συμβαση εργασιας που ειχαμε για κανενα λογο (μονο για υπεξαιρεση χρηματων και για κακουργηματικες πραξεις θα ειχε το δικαιωμα να με απολυσει)

αλλα εγω δεν το ηθελα το μεροκαμματο καθως πιστευα στην απεργια

οσο για το πως θα αναπληρωθουν οι ωρες κατσε και θα δεις
και δεν μου λες να πανε τα ματ να αντιμετωπησουνε 16 χρονους μαθητες πες στην κυβερνηση να κατεβασει και το στρατο ετσι κι αλλιως ξερει απο χουντα ας ρωτησει καλητερα τον βοριδη τον μπαλτακο τον γεωργιαδη και τουςς υπολοιπους φιλοχουντικους της κυβερνησης
και η εξεταστεα υλη της χρονιας καθοριζετε απο την αρχη της χρονιας ανεξαρτητα απο τις καταληψεις η οτιδηποτε αλλο

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
γιατί τι το κακό είχε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ… ???

και τι σκατά δουλειά έχουν οι μαθητές του Λυκείου με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση ??
To μελλον τους αφορα-ουσε. Τωρα φωναζουν που εφαρμοζεται...οπως θα φωναζουν αυριο οι συνταξιουχοι (απο το 2015)

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ιστοιες αναπτυξης και μετα κατηγορουνε τον τσιπρα που ζηταει εκλογες και τον θεωρουν ανευθυνο οτι οποιαδηποτε συμφωνια γινει απο το σαμαζελο μετα τις εκλογες θα την ακυρωσει

[size=20pt]Με πενιχρό εισόδημα ζει το 23% των πολιτών, σύμφωνα με τη Eurostat[/size]

Πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες (35,7%) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ το 23% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τη Eurostat, άτομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος (μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων), ή που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά αγαθά, ή που ζουν σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2013, στην Ελλάδα ζούσαν 3,9 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ή το 35,7% του πληθυσμού, έναντι 28,1% το 2008.

Την ίδια χρονιά στην Ε.Ε., 120 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,5% του πληθυσμού, έναντι 23,8% το 2008.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (48%), στη Ρουμανία (40%), στην Ελλάδα (35,7%), στη Λετονία (35%) και στην Ουγγαρία (33%).

Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά πολιτών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφονται στην Τσεχία (14,6%), στην Ολλανδία (15,9%), στη Φινλανδία (16%) και στη Σουηδία (16,4%).

Εξάλλου, το 16,7% του πληθυσμού της Ε.Ε. ζούσε με πενιχρό εισόδημα, μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων. Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στην Ελλάδα (23,1%), στη Ρουμανία (22,4%), στη Βουλγαρία (21%), στη Λιθουανία (20,6%) και στην Ισπανία (20,4%) και τα χαμηλότερα καταγράφηκαν στην Τσεχία (8,6%) και στην Ολλανδία (10,4%).

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2013 ανήλθε σε 20,3%, έναντι 9,6% στην Ε.Ε. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην ΕΕ, ξεκινώντας από 1,4% στη Σουηδία και 1,8% στο Λουξεμβούργο και φτάνοντας στο 43% στη Βουλγαρία.

Σημειώνεται ότι άτομα που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά θεωρούνται εκείνα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.

Τέλος, το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας στην Ε.Ε., καταγράφεται το 2013 στην Ελλάδα με 18,2%, έναντι 10,7% στην ΕΕ. Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Κροατία (16%) και η Ισπανία (15,7%).

πηγη  

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
βαζω και αυτους που εργσζοντε ημιαπασχοληση και με μισθους πεινας απο 100 εως 300€ το μηνα γιατι τα πολιτικοποιω ολα???? λεω ψεμματα δεν ειναι η πραγματικοτητα
ενοεις μισθο 30€ τη μερα για 8ωρη εργασια????
Οχι. Για 12 ωρες 30 ευρω. Εισαι?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
καλα ασε τη θεωρεις εσυ προς το παρον θα το δεις στην πορεια τι θα γινει

και ποιος σου ειπε οτι οπου καναμε καταληψη ο εργοδοτης δεν πληρωνε τους εργαζομενους τους απειλουσε και τους ελεγε οτι δεν θα τους πληρωσει ομως οσοι ειχαν χρονια στη δουλεια και δεν φοβοντουσαν την απολυση απαιτησαν μερακαμματο και μαλιστα το πηραν ασχετα που δεν εργαστηκαν ετσι κι αλλιως ο νομος ειναι σαφεις

εγω δεν το απαιτουσα καθως θα μπορουσα

1ον γιατι ειχα δικιωμα 7ημερης συνδικαληστικης αδειας το μηνα

2ον καθ ολη τη θητεια μου στο 11 μελες του 1βαθμιου σωματειου ο εργοδοτης δεν ειχε δικαιωμα να μου ληξει την ετησια συμβαση εργασιας που ειχαμε για κανενα λογο (μονο για υπεξαιρεση χρηματων και για κακουργηματικες πραξεις θα ειχε το δικαιωμα να με απολυσει)

αλλα εγω δεν το ηθελα το μεροκαμματο καθως πιστευα στην απεργια

οσο για το πως θα αναπληρωθουν οι ωρες κατσε και θα δεις

και δεν μου λες να πανε τα ματ να αντιμετωπησουνε 16 χρονους μαθητες πες στην κυβερνηση να κατεβασει και το στρατο ετσι κι αλλιως ξερει απο χουντα ας ρωτησει καλητερα τον βοριδη τον μπαλτακο τον γεωργιαδη και τουςς υπολοιπους φιλοχουντικους της κυβερνησης

και η εξεταστεα υλη της χρονιας καθοριζετε απο την αρχη της χρονιας ανεξαρτητα απο τις καταληψεις η οτιδηποτε αλλο

ο εργοδότης πληρώνει μεροκάματο σε αυτόν που παρουσιάζεται για δουλειά… αμα κάποιοι παπάρες κλείνουν τον δρόμο μπροστά και δεν αφήνουν κανέναν να περάσει που θα ξέρει ο εργοδότης αν ο εργαζόμενος ήθελε να δουλέψει ή προφασίστηκε ??

και πως διάολο θα τους διασφαλίσει την πρόσβαση στην εργασία όταν κάποιοι κάφροι σαν και του λόγου σου κλείνουν την πόρτα ? εκτός αν φωνάξει την αστυνομία και σας διώξει με τις κλωτσιές (όπως έκανε στα μαλακισμένα στο Αττικα στην Θεσσαλονίκη)…

έτσι πέστο παλληκάρι μου … το μεροκάματο εσύ το τσέπωνες σαν συνδικαλιστής κάνοντας χρήση της υνδικαλιστικής αδείας και οι άλλοι οι μαλάκες χάνανε τα μεροκάματα…

και βλάκα όταν έχεις σύμβαση ορισμένου χρόνου ο εργοδότης για να σε απολύσει πρέπει να σου καταβάλλει έτσι και αλλιώς όλους τους μισθούς μέχρι την λήξη της σύμβασης ανεξάρτητα από το αν είσαι ή όχι συνδικαλιστής (εκτός κακουργηματικών πράξεων ή υπεξαιρέσεων)

πάπαλα με τον καινούργιο νόμο οι επταήμερες συνδικαλιστικές άδειες και λοιπά… όποιος θέλει αγώνες να βάζει από την τσέπη του και όχι να απαιτεί από τον περίφημο “ιδεολογικό του εχθρό” να τον πληρώνει (ααα ρε πούστη Αντρέα σκατά στον λάκκο σου)…

γιατί δηλαδή οι δεκαεξάχρονοι τι είναι ? εδώ σκούζετε για ψήφο στα δεκάξη και τώρα είναι άμοιροι ευθυνών?

και πάψε να λες μαλακίες για πράγματα που δεν ξέρεις… η εξεταστέα ύλη καθορίζεται στο τέλος της χρονιάς και είναι αυτή του σχολείου με την μικρότερη έκταση ύλης (άλλη μαλακία αυτή)…

χαπάκη δες εδώ… κάτι κινείται επιτέλους… ένας Φορτσάκης χρειάζεται και εδώ

Συλλήψεις μαθητών και γονέων στη Λαμία

Συλλήψεις μαθητών και γονέων με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία της Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε επέμβαση από την αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα στο 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Στον χώρο του σχολείου, όπως αναφέρει το «lamiareport»,  βρέθηκαν εννέα ανήλικοι μαθητές οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι οκτώ από τους κηδεμόνες τους.

Τελικά στις τέσσερις τα ξημερώματα μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Οι μαθητές με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

αντε με το καλό και στα υπόλοιπα σχολεία να ξεμπερδεύουμε… και εντολή από το υπουργείο μαθητής που παραπέμπεται σε δίκη για διατάραξη οικιακής ειρήνης (κατάληψη) αποβολή από το σχολείο και επανάληψη της ίδιας τάξης (χώρια τα ποινικά σε αυτόν και στους γονείς του)…

αντε γιατί το παραξευτελίσαμε σε αυτήν την χώρα…

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
οι μαθητες δειχνουν το δρομο επειτα απο συνελευσεις και ψηφοφοριες των μαθητων το 40% των σχολειων δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης παραμενουν κλειστα
επειτα απο πανελληνιο καλεσμα την Πεμτη 6 Νοεμβριου οι μαθητες ξανα στους δρομους

επισης την πεμπτη 6 νοεμβριου απεργουν οι λιμενεργατες βαση τον σωματειακου τους οργανου την πεμπτη θα δεσουν ολα τα πλοια στα λιμανια
κ ρωταω καλοπροαιρετα παντα

τυχαια συνεπεσε το καλεσμα των μαθητων με την απεργια των λιμενεργατων? :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

ο χαπάκης δεν είναι για πολύ κούραση… θέλει το τριαντάρι την μέρα καθαρό στην τσέπη με οκτάωρο στο οποίο περιλαμβάνεται και δεκάλεπτο διάλειμα κάθε μια ώρα και δεκαπεντάλεπτο κωλοβάρεμα κάθε μια ώρα…

να είναι και κοντά στο σπίτι του (έτσι ώστε να μην έχει μεγάλες διαδρομές και χάνει από την διασκέδαση του) και αν είναι δυνατόν και ελεύθερο ωράριο να μπορεί ρε παιδάκι μου να φύγει και ένα δίωρο αν έχει να πάει για ψώνια…

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16

βαση του μνημονιου ο κατωτατος μισθος για 12 ωρες εργασια ειναι 38€ στν ενσημο και 70 λεπτα διαλλειμα

επισης απο την δευτερα ξενικησα σε προγραμμα καταρτισης του οαεδ σε ΔΕΚΟ για 4ωρη εκπαιδευση και με μισθο 400€ το μηνα για τους επομενους 5 μηνες

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
κ ρωταω καλοπροαιρετα παντα

τυχαια συνεπεσε το καλεσμα των μαθητων με την απεργια των λιμενεργατων? :think:

εντελως τυχαια πρωτα δηλαωσαν οι μαθητες και την επομενη οι λιμενεργατες

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ο εργοδότης πληρώνει μεροκάματο σε αυτόν που παρουσιάζεται για δουλειά… αμα κάποιοι παπάρες κλείνουν τον δρόμο μπροστά και δεν αφήνουν κανέναν να περάσει που θα ξέρει ο εργοδότης αν ο εργαζόμενος ήθελε να δουλέψει ή προφασίστηκε ??

και πως διάολο θα τους διασφαλίσει την πρόσβαση στην εργασία όταν κάποιοι κάφροι σαν και του λόγου σου κλείνουν την πόρτα ? εκτός αν φωνάξει την αστυνομία και σας διώξει με τις κλωτσιές (όπως έκανε στα μαλακισμένα στο Αττικα στην Θεσσαλονίκη)…

έτσι πέστο παλληκάρι μου … το μεροκάματο εσύ το τσέπωνες σαν συνδικαλιστής κάνοντας χρήση της υνδικαλιστικής αδείας και οι άλλοι οι μαλάκες χάνανε τα μεροκάματα…

και βλάκα όταν έχεις σύμβαση ορισμένου χρόνου ο εργοδότης για να σε απολύσει πρέπει να σου καταβάλλει έτσι και αλλιώς όλους τους μισθούς μέχρι την λήξη της σύμβασης ανεξάρτητα από το αν είσαι ή όχι συνδικαλιστής (εκτός κακουργηματικών πράξεων ή υπεξαιρέσεων)

πάπαλα με τον καινούργιο νόμο οι επταήμερες συνδικαλιστικές άδειες και λοιπά… όποιος θέλει αγώνες να βάζει από την τσέπη του και όχι να απαιτεί από τον περίφημο “ιδεολογικό του εχθρό” να τον πληρώνει (ααα ρε πούστη Αντρέα σκατά στον λάκκο σου)…

γιατί δηλαδή οι δεκαεξάχρονοι τι είναι ? εδώ σκούζετε για ψήφο στα δεκάξη και τώρα είναι άμοιροι ευθυνών?

και πάψε να λες μαλακίες για πράγματα που δεν ξέρεις… η εξεταστέα ύλη καθορίζεται στο τέλος της χρονιάς και είναι αυτή του σχολείου με την μικρότερη έκταση ύλης (άλλη μαλακία αυτή)…

χαπάκη δες εδώ… κάτι κινείται επιτέλους… ένας Φορτσάκης χρειάζεται και εδώ

Συλλήψεις μαθητών και γονέων στη Λαμία

Συλλήψεις μαθητών και γονέων με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία της Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε επέμβαση από την αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα στο 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη.

Στον χώρο του σχολείου, όπως αναφέρει το «lamiareport»,  βρέθηκαν εννέα ανήλικοι μαθητές οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι οκτώ από τους κηδεμόνες τους.

Τελικά στις τέσσερις τα ξημερώματα μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Οι μαθητές με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

αντε με το καλό και στα υπόλοιπα σχολεία να ξεμπερδεύουμε… και εντολή από το υπουργείο μαθητής που παραπέμπεται σε δίκη για διατάραξη οικιακής ειρήνης (κατάληψη) αποβολή από το σχολείο και επανάληψη της ίδιας τάξης (χώρια τα ποινικά σε αυτόν και στους γονείς του)…

αντε γιατί το παραξευτελίσαμε σε αυτήν την χώρα…

εγω διαφωνω επισης
δεν εκανα χρηση της συνδικαλιστικης μου αδειας σε καμια απεργια ποτε βλεπεις ειμαι ιδεολογος χρρησιμοποιουσα το χρονο για να οργανωσω τους εργαζομενους και τις καταληψεις
και βαση συμβασης ο εργοδοτης μετα απο 6 μηνες εργασιας μπορουσε να με διωξει με αποζημιωση 1 μεικτο μισθο αλλα βαση νομου οσο δειαρκουσε η θητεια μου στο σωματειο δεν επιτρεποταν να με απολυσει επισης παντα εψαχνε τροπο να με απολυσει εξ ου και μολις διαπιστωθηκε η ληξη της θητειας μου με απελυσε την επομενη μερα βεβαια εργαστηκα σε παρομοια εταιρια μεσα σε 7 μερες

επισης οι καταληψεις πληθαινουν μερα με τη μερα

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
βαση του μνημονιου ο κατωτατος μισθος για 12 ωρες εργασια ειναι 38€ στν ενσημο και 70 λεπτα διαλλειμα

επισης απο την δευτερα ξενικησα σε προγραμμα καταρτισης του οαεδ σε ΔΕΚΟ για 4ωρη εκπαιδευση και με μισθο 400€ το μηνα για τους επομενους 5 μηνες
Ωραιος. Μολις ληξει η εργασια σου με το καλο σε περιμενω!!!
  ;)

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
ο χαπάκης δεν είναι για πολύ κούραση… θέλει το τριαντάρι την μέρα καθαρό στην τσέπη με οκτάωρο στο οποίο περιλαμβάνεται και δεκάλεπτο διάλειμα κάθε μια ώρα και δεκαπεντάλεπτο κωλοβάρεμα κάθε μια ώρα…

να είναι και κοντά στο σπίτι του (έτσι ώστε να μην έχει μεγάλες διαδρομές και χάνει από την διασκέδαση του) και αν είναι δυνατόν και ελεύθερο ωράριο να μπορεί ρε παιδάκι μου να φύγει και ένα δίωρο αν έχει να πάει για ψώνια…
Μου τον χαλας. Μην του δινεις ιδεες!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εγω διαφωνω επισης
δεν εκανα χρηση της συνδικαλιστικης μου αδειας σε καμια απεργια ποτε βλεπεις ειμαι ιδεολογος χρρησιμοποιουσα το χρονο για να οργανωσω τους εργαζομενους και τις καταληψεις
και βαση συμβασης ο εργοδοτης μετα απο 6 μηνες εργασιας μπορουσε να με διωξει με αποζημιωση 1 μεικτο μισθο αλλα βαση νομου οσο δειαρκουσε η θητεια μου στο σωματειο δεν επιτρεποταν να με απολυσει επισης παντα εψαχνε τροπο να με απολυσει εξ ου και μολις διαπιστωθηκε η ληξη της θητειας μου με απελυσε την επομενη μερα βεβαια εργαστηκα σε παρομοια εταιρια μεσα σε 7 μερες

επισης οι καταληψεις πληθαινουν μερα με τη μερα

δεν σε απέλυσε δεν σου ανανέωσε την σύμβαση (και καλώς έπραξε)

και όσο για την αύξηση των καταλήψεων ξεστραβώσου

Μειώθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Μειώθηκε σήμερα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια φθάνουν τα 48, ενώ χθες τα κατειλημμένα από μαθητές σχολεία, ξεπερνούσαν τα 100. Ειδικότερα υπό κατάληψη βρίσκονται 15 σχολεία στην Αχαΐα, 20 στην Ηλεία και 13 στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος «η μείωση του αριθμού των υπό κατάληψη σχολείων δείχνει ότι πρυτανεύουν η λογική και η ψυχραιμία».

και φυσικά μετά την Λαμία και αυτό

Και αυτόφωρο για τις καταλήψεις ζητάει η Κουτζαμάνη
Εγκύκλιο για τις καταλήψεις στα σχολεία απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, ζητώντας την διαδικασία του αυτοφώρου "σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών", χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η σύλληψη των ανήλικων μαθητών.

Ουσιαστικά, η Ευ. Κουτζαμάνη παραπέμπει τους εισαγγελείς στην εγκύκλιο του 2009 του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους συναδέλφους της να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.

Στην υπ'αριθμόν 4119/2011 εγκύκλιό του ο Ι. Τέντες ανέφερε με αφορμή τις καταλήψεις εκείνης της εποχής ότι "αυτοί που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες ασφαλίζουν τις εισόδους του σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού".

Για τον τότε εισαγγελέα, τις απόψεις του οποίου υιοθετεί και η Ευ. Κουτζαμάνη "οι καταληψίες πολλές φορές έχουν την ηθική στήριξη και ενηλίκων ενώ επιδιώκουν την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία πάντοτε τους παρέχουν την δυνατότητα αυτή".

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του 2011 "οι συμπεριφορές αυτές κατά τις καταλήψεις στα σχολεία λαμβάνουν την μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων όπως είναι της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής".

Για τις περιπτώσεις αυτές η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι "είναι αυτονόητη η εισαγγελική παρέμβαση μέσω των αστυνομικών αρχών" ενώ "σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε ΄βαρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών". Στην εκγύκλιο γίνονται επίσης συστάσεις "η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ανήλικων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται", χωρίς ωστόσο να την απαγορεύει.

Τέλος ζητείται από τις εισαγγελίες "να ερευνάται και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος τςη παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς του”.

θα μηδενιστούν μέχρι το σαββατοκύριακο…

αξιοπρόσεκτη επίσης είναι η άκρα του τάφου σιωπή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις… προσπαθεί να δείξει καλόν εαυτό φαντάζομαι..

αλλά ρε παιδάκι μου ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης ??

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
δεν σε απέλυσε δεν σου ανανέωσε την σύμβαση (και καλώς έπραξε)

και όσο για την αύξηση των καταλήψεων ξεστραβώσου

Μειώθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Μειώθηκε σήμερα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια φθάνουν τα 48, ενώ χθες τα κατειλημμένα από μαθητές σχολεία, ξεπερνούσαν τα 100. Ειδικότερα υπό κατάληψη βρίσκονται 15 σχολεία στην Αχαΐα, 20 στην Ηλεία και 13 στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος «η μείωση του αριθμού των υπό κατάληψη σχολείων δείχνει ότι πρυτανεύουν η λογική και η ψυχραιμία».

και φυσικά μετά την Λαμία και αυτό

Και αυτόφωρο για τις καταλήψεις ζητάει η Κουτζαμάνη
Εγκύκλιο για τις καταλήψεις στα σχολεία απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, ζητώντας την διαδικασία του αυτοφώρου "σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών", χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η σύλληψη των ανήλικων μαθητών.

Ουσιαστικά, η Ευ. Κουτζαμάνη παραπέμπει τους εισαγγελείς στην εγκύκλιο του 2009 του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους συναδέλφους της να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.

Στην υπ'αριθμόν 4119/2011 εγκύκλιό του ο Ι. Τέντες ανέφερε με αφορμή τις καταλήψεις εκείνης της εποχής ότι "αυτοί που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες ασφαλίζουν τις εισόδους του σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού".

Για τον τότε εισαγγελέα, τις απόψεις του οποίου υιοθετεί και η Ευ. Κουτζαμάνη "οι καταληψίες πολλές φορές έχουν την ηθική στήριξη και ενηλίκων ενώ επιδιώκουν την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία πάντοτε τους παρέχουν την δυνατότητα αυτή".

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του 2011 "οι συμπεριφορές αυτές κατά τις καταλήψεις στα σχολεία λαμβάνουν την μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων όπως είναι της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής".

Για τις περιπτώσεις αυτές η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι "είναι αυτονόητη η εισαγγελική παρέμβαση μέσω των αστυνομικών αρχών" ενώ "σε εξαιρετικές και σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται να ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία σε ΄βαρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών". Στην εκγύκλιο γίνονται επίσης συστάσεις "η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ανήλικων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται", χωρίς ωστόσο να την απαγορεύει.

Τέλος ζητείται από τις εισαγγελίες "να ερευνάται και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος τςη παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς του”.

θα μηδενιστούν μέχρι το σαββατοκύριακο…

αξιοπρόσεκτη επίσης είναι η άκρα του τάφου σιωπή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις… προσπαθεί να δείξει καλόν εαυτό φαντάζομαι..

αλλά ρε παιδάκι μου ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης ??

εισαι λαθος αφου περασα τη συνεντευξη μου εκανε 12 μηνη συμβαση εγω μπηκα στο 11 μελες ετα απο ψηφοφορια μετα απο 3 μηνες οποτε
μετα το 12 μηνο ενω καποιους τους μονιμοποιησε εμενα μου εκανε μετα μια 5 μηνη συμβαση για να δει αν θα επανεκλεγω και μετα με σουταρε

οσο για τις μειωσεις τον καταληψεων ακομα δεν ειναι σιγουρο θα το βλεπεις μερα με τη μερα

α και η κουτζαμανη η κολλητη του σαμαρα δες μπαλτακος που του κανει τα χατηρακια οι μαθητες δεν φοβουνται πλεον τιποτε

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Θα τον φερω στον ισιο δρομο. Μεχρι νδ τον βλεπω να ψηφιζει σε λιγο καιρο .

νδ ποτε ουτε με σφαιρες δεν υπαρχει περιπτωση ποτε περα απο αριστερα (συριζα κκε ανταρσυα ) δεν υπαρχει περιπτωση

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom