Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

  • Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

    Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

    Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

    Ψήφοι: 43 18,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.775
Κριτικές
90
Like
36.666
Πόντοι
25.467
Εσεις πιστευετε ότι οσοι εχουν να λαμβανουν, εχουν κανενα λογο να "τζογαρουν" αφου οι αξιωσεις τους είναι δεμενες 100%?

Έχουν "τζογάρει" ήδη.

Έχετε την εντύπωση πως ο ταδε η ο δείνα γερμανός ή βελγος εποφθαλμιά το διάρι της γιαγίας του καφετζή μου στα Κάτω Σέκλανα; Ή πώς θα μπουν μέσα και θα υψώσουν τείχος στην Ακρόπολη και θα βάλουν φρουραρχείο στον λευκό Πύργο;

Λεφτά θέλουν να  πάρουν,  και με την τρέχουσα αγοραστική τους αξία μάλιστα.
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Kαι θα του απαντησουν ΟΧΙ, δεν το δεχομαστε. Τι θα κανεις? Δεν θα πληρωσεις? Μονομερως?
Και μετα με ποιο ελικοπτερο θα φυγεις? Πετρελαιο που θα βρει η Ελλαδα? Φαρμακα? Τα υπολοιπα εισαγομενα? Με τι θα τα πληρωσεις? Με δραχμες?Εκατο φορες εχουμε πει τα ιδια. Μετα αν γινει καμια μαλακια όμως, μην τολμησει κανενας να πει "α δεν ηξερα".

ας υποθεσουμε οτι παμε σε δραχμη μετα τι θα γινει σε ιταλια ισπανια πορτογαλια ιταλια.

επισης απο το € και την ΕΕ δεν μπορει να μας βγαλει κανεις παρα μονο με δικη μας προτοβουλια
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ΤΡΑΜΥ  για σενα δες τι προσφερει η ελντοραντο στην ελλαδα δες που παει το χρημα και πως θα μπορουσε να υπαρχει σωστο κοινωνικο κρατος και οχι το πειραματοζωο της ευρωπης, δες γιατι υποφερουν οι ανεργοι οι χαμηλομισθοι οι χαμηλοσυνταξιουχοι


[size=20pt]Στο Barbados «φορολογείται» η Eldorado Gold[/size]


Η πολυεθνική δεν πλήρωσε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο για κέρδη που είχε, τα οποία από 32.000 ευρώ το 2009, ξεπέρασαν τα 7 εκατ. ευρώ το 2013
Ερευνα ολλανδικής ΜΚΟ έβαλε στο μικροσκόπιο την «Eldorado Gold». Η έρευνα περιλαμβάνει ανάλυση των διαθέσιμων οικονομικών στοιχείων της εταιρείας σε τρεις χώρες: Ελλάδα, Ολλανδία και Καναδά
Σε τροπικούς και φορολογικούς παραδείσους, όπως τα νησιά Μπαρμπέιντος και τα νησιά Κέιμαν, πληρώνει φόρους η «Eldorado Gold» αντί για την Ελλάδα. Η «Eldorado Gold» δεν πλήρωσε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο για κέρδη που είχε, τα οποία από 32.000 ευρώ το 2009 ξεπέρασαν τα 7 εκατ. ευρώ το 2013. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση των ΜΑΤ και της ποινικοποίησης της αντίδρασης των κατοίκων στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, διατείνεται ότι θα έχει έσοδα από την «επένδυση» ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ σε 20 χρόνια.
Μια ταχυδρομική θυρίδα στο Αμστερνταμ, χωρίς γραφεία και υπαλλήλους, είναι η έδρα της μητρικής εταιρείας του ελληνικού τμήματος της «Eldorado Gold». Μάλιστα η «Eldorado Gold» διατηρεί 12 τέτοιες εταιρείες – ταχυδρομικές θυρίδες στην Ολλανδία, στις οποίες υπάγονται οι 43 συνολικά θυγατρικές εταιρείες που διατηρεί στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους. Τέσσερις από αυτές τις εταιρείες – ταχυδρομικές θυρίδες αγόρασαν ομόλογα που εξέδωσε η «Ελληνικός Χρυσός», τα οποία αγοράστηκαν με κεφάλαια που προήλθαν από άλλη εταιρεία της «Eldorado Gold» με έδρα τα νησιά Μπαρμπέιντος. Ετσι, το εισόδημα από αυτή την αγορά δεν φορολογήθηκε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ολλανδία, αλλά στα νησιά Μπαρμπέιντος, όπου η φορολογία των πολυεθνικών εταιρειών είναι από πολύ χαμηλή έως μηδενική.

Η έρευνα
Πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας ολλανδικής ΜΚΟ, που έβαλε στο μικροσκόπιό της την «Eldorado Gold». Η έρευνα περιλαμβάνει ανάλυση των διαθέσιμων οικονομικών στοιχείων της εταιρείας σε τρεις χώρες, την Ελλάδα, την Ολλανδία και τον Καναδά. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το επόμενο Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, σε διεθνή συνάντηση που οργανώνει η συγκεκριμένη ΜΚΟ, με τη συνεργασία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και τη στήριξη του συντονιστικού «SOSτε Το Νερό». Θέμα της διεθνούς συνάντησης είναι «Σκουριές: Υπάρχει πραγματική συνεισφορά της «Eldorado Gold» στην ελληνική οικονομία;».
Την έρευνα διεξήγαγε η ολλανδική ΜΚΟ «SOMO»(Centre for Research on Multinational Corporations – Κέντρο για την Ερευνα των Πολυεθνικών Εταιρειών). Ενας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με κοινωνικά, οικολογικά και οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη. Από το 1973 η συγκεκριμένη οργάνωση ερευνά τις πολυεθνικές εταιρείες και τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους στους ανθρώπους και στο περιβάλλον σε όλο τον κόσμο.

Οπως λέει στην «Ε» η ερευνήτρια της SOMO, Κατρίν ΜακΓκάραν, «Η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» εξέδωσε αρκετά ανασφάλιστα ομόλογα και ομολογιακά δάνεια κατά τα προηγούμενα χρόνια για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της. Τα ομόλογα απαιτούν η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» να καταβάλει τόκους για τις τέσσερις ολλανδικές εταιρείες που προσυπέγραψαν τα ομόλογα, δηλαδή τις «Eldorado Gold» (Ελλάδα), «Eldorado Gold» (Ολλανδία), «Eldorado Thrace» (Ελλάδα) και «Eldorado Gold Treasury». Αυτές οι ολλανδικές εταιρείες – ταχυδρομικές θυρίδες με τη σειρά τους χρηματοδοτούνται από μια συνδεδεμένη εταιρεία στα νησιά Μπαρμπέιντος.

«Πέταξαν» στα Μπαρμπέιντος
Ετσι τα έσοδα από τόκους από αυτή την ομαδική χρηματοδότηση μετατοπίστηκαν από την Ελλάδα, μέσω της Ολλανδίας, στα νησιά Μπαρμπέιντος». Σύμφωνα με την έρευνα, η συνολική αξία των ομολόγων και ομολογιακών δανείων, όπου έχουν εγγραφεί οι παραπάνω ολλανδικές εταιρείες, έχει αυξηθεί από 8.000.000 ευρώ το 2009 σε 176.000.000 ευρώ το 2013. Επειδή η ποσότητα και η αξία των ομολόγων αυξήθηκαν, οι πληρωμές για τόκους αυξήθηκαν επίσης από 32.000 ευρώ το 2009 σε πάνω από 7.000.000 ευρώ το 2013.

«Αυτά είναι χρήματα που έπρεπε να φορολογηθούν στην Ελλάδα, αλλά φορολογήθηκαν στα νησιά Μπαρμπέιντος και η χώρα σας έχασε αυτά τα έσοδα από φόρους, τα οποία κατέληξαν στα ταμεία της «Eldorado Gold»», υπογραμμίζει η Κ. ΜακΓκάραν. Επισημαίνει επίσης ότι: «Είναι αδιανόητο η Ε.Ε. και η τρόικα να επιβάλλουν τόσο έντονη οικονομική πίεση στην Ελλάδα και στους πολίτες της και την ίδια στιγμή να δίνουν τη δυνατότητα σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η «Eldorado Gold» να αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, σύμφωνα με την ελληνική φορολογική νομοθεσία, και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα εις βάρος των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται». Και προσθέτει ότι μέσω μιας τέτοιας εταιρείας- ταχυδρομικής θυρίδας, η «Eldorado Gold» εξαγόρασε την αυστραλιανή μεταλλευτική «Global Resources», με χρήματα που προήλθαν από άλλη εταιρεία της με έδρα την Κίνα. Και δεν φορολογήθηκε γι” αυτήν την εξαγορά ούτε στην Αυστραλία, ούτε στην Ολλανδία, αλλά στην Κίνα.
«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας θα ανακοινωθούν στο τέλος του χρόνου, αλλά στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσουμε κάποια προκαταρκτικά αποτελέσματα και όχι συμπεράσματα, καθώς τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει τα μελετούν δικηγόροι με εξειδίκευση στο φορολογική νομοθεσία», δηλώνει στην «Ε» η ερευνήτρια της SOMO, Κατρίν ΜακΓκάραν.

Ευρωπαϊκή νομοθεσία
Οπως λέει, η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δίνει τη δυνατότητα σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η «Eldorado Gold» να ιδρύουν εταιρείες με έδρα μια απλή ταχυδρομική θυρίδα και με αυτό τον τρόπο να τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουν ελάχιστους ή και καθόλου φόρους σε χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Ελλάδα (Σκουριές- Πέραμα), αλλά και στη Ρουμανία και στην Τουρκία. «Τέτοιες περιπτώσεις είναι συνηθισμένες σε πολλά μέρη του κόσμου. Στη Ζάμπια ακτιβιστές αποκάλυψαν ότι μόνο δύο από τις οκτώ πολυεθνικές μεταλλευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, δήλωσαν κέρδη τα τελευταία 8 χρόνια», προσθέτει.
Στόχος της έρευνας που θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή ακτιβιστών και από τη Ρουμανία και την Τουρκία, όπου δραστηριοποιείται η «Eldorado Gold», είναι να καταδειχθεί πώς οι πολυεθνικές μεταλλευτικές εταιρείες φυγαδεύουν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό, χωρίς να αφήνουν τίποτα στον τόπο όπου δραστηριοποιούνται.
Θέλουν επίσης να καταδείξουν το ρόλο της Ολλανδίας σε αυτή τη μεγάλης κλίμακας φοροαποφυγή, γιατί οι περισσότερες πολυεθνικές χρησιμοποιούν ενδιάμεσες ολλανδικές θυγατρικές για να φυγαδεύουν τα κέρδη τους. «Πολλές πολιτικές και συνθήκες επιτρέπουν στην «Eldorado Gold» να δομήσει τις πληρωμές τόκων κατά τέτοιον τρόπο, ώστε οι πληρωμές αυτές να αφαιρούνται από τα κέρδη της στην Ελλάδα και να καταλήγουν σχεδόν αφορολόγητες στα Μπαρμπέιντος. Αυτές είναι η ευρωπαϊκή οδηγία περί τόκων και η ολλανδική εθνική νομοθεσία, η οποία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει τις πληρωμές τόκων να αφαιρούνται από τα κέρδη, ακόμη και αν η πληρωμή γίνεται σε ένα φορολογικό παράδεισο, όπως τα νησιά Μπαρμπέιντος», τονίζει η Κατρίν ΜακΓκάραν.
«Η Ολλανδία δεν είναι χώρα χαμηλής φορολογίας ή φορολογικός παράδεισος, υπό την έννοια ότι προσφέρει ένα ποσοστό κοντά στο μηδέν εταιρικό φόρο ή το τραπεζικό απόρρητο. Αντίθετα, διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, αφήνοντας πολυεθνικές να διοχετεύουν το εισόδημά τους μέσω της Ολλανδίας από υψηλού, σε χαμηλού ποσοστού φορολογίες, όπου παραμένουν αφορολόγητα», καταλήγει η ερευνήτρια της ολλανδικής ΜΚΟ, SOMO.

χαπάκη είσαι σίγουρος ότι το διάβασες όλο το άρθρο ??

και αν πείς ΝΑΙ είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι λέει ??

διότι το άρθρο λέει τόσες ανακρίβειες και μαλακίες που και ένας απλός απόφοιτος λυκείου καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται

λοιπόν έχουμε και λέμε..

Εταιρεία Eldorado Gold δεν υπάρχει και δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα… αυτή που αναφέρει το άρθρο είναι εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία και σν σκοπό έχει μόνο την χρηματοδότηση άλλων εταιρειών μέσω συμμετοχής στα ομολογιακά δάνεια τα οποία αυτές εκδίδουν… ας πουμε λοιπόν ότι είναι ένα fund και τίποτε παραπάνω με έδρα στην Ολλανδία και μητρική εταιρεία στις Μπαχάμες…

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” η οποία βγήκε στην αγορά να ζητήσει δανεικά και έκανε ένα ομολογιακό δάνειο …. η Eldorado Gold αγόρασε ομολογίες του δανείου αυτού και έδωσε χρήμα στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ για τις αναγκαίες επενδύσεις της… φυσικά η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ πληρώνει τόκους για το δάνειο αυτό όπως πληρώνει και για άλλα δάνεια που έχει συνάψει με ελληνικές και ξένες τράπεζες…

Η ολλανδική αυτή εταιρεία λοιπόν έχει έσοδα τους τόκους που θα πρέπει να φορολογηθούν (αν πρέπει) στην Ολλανδία… αν οι Ολλανδοί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους στα παπάρια μου αυτοί χάνουν φόρους και έσοδα…

η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ από κάπου έπρεπε να βρεί λεφτά δανεικά και αφού οι ελληνικές τράπεζες έχουν στερέψει (κούρεμα, φέσια μερικών χιλιάδων επιχειρήσεων και φέσια μερικών εκατοντάδων χιλιάδων καλοπληρωτών ιδιωτών δανειοληπτών οι οποίοι με έναν ηλίθιο νόμο προστατεύονται κιόλας) αναγκαστικά βγήκε στην ευρωπαική τραπεζική αγορά… και δανείστηκε, πληρώνει τόκους σε κάποια ξένη επενδυτική εταιρεία και ξεμπερδεύει…

το αν η ξένη αυτή εταιρεία φορολογείται ή όχι στην χώρα που εδρεύει για τα κέρδη της είναι θέμα της χώρας που εδρεύει και όχι της Ελλάδας… όπως δεν πληρώνουν φόρο οι ξενες τράπεζες στην ελλάδα για τους τόκους που βγάζουν από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, όπως δεν πληρώνει φόρους στο ελληνικό δημόσιο ένας γερμανός ιδιωτης που δανείζει έναν έλληνα για τους τόκους τους οποίους εισπράττει (πληρώνει στο γερμανικό δημόσιο) έτσι και η  Eldorado Gold φορολογείται για τα όποια κέρδη της στην Ολλανδία που έχει έδρα…

τι δεν καταλαβαίνεις… ???
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
χαπάκη είσαι σίγουρος ότι το διάβασες όλο το άρθρο ??

και αν πείς ΝΑΙ είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι λέει ??

διότι το άρθρο λέει τόσες ανακρίβειες και μαλακίες που και ένας απλός απόφοιτος λυκείου καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται

λοιπόν έχουμε και λέμε..

Εταιρεία Eldorado Gold δεν υπάρχει και δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα… αυτή που αναφέρει το άρθρο είναι εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία και σν σκοπό έχει μόνο την χρηματοδότηση άλλων εταιρειών μέσω συμμετοχής στα ομολογιακά δάνεια τα οποία αυτές εκδίδουν… ας πουμε λοιπόν ότι είναι ένα fund και τίποτε παραπάνω με έδρα στην Ολλανδία και μητρική εταιρεία στις Μπαχάμες…

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” η οποία βγήκε στην αγορά να ζητήσει δανεικά και έκανε ένα ομολογιακό δάνειο …. η Eldorado Gold αγόρασε ομολογίες του δανείου αυτού και έδωσε χρήμα στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ για τις αναγκαίες επενδύσεις της… φυσικά η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ πληρώνει τόκους για το δάνειο αυτό όπως πληρώνει και για άλλα δάνεια που έχει συνάψει με ελληνικές και ξένες τράπεζες…

Η ολλανδική αυτή εταιρεία λοιπόν έχει έσοδα τους τόκους που θα πρέπει να φορολογηθούν (αν πρέπει) στην Ολλανδία… αν οι Ολλανδοί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους στα παπάρια μου αυτοί χάνουν φόρους και έσοδα…

η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ από κάπου έπρεπε να βρεί λεφτά δανεικά και αφού οι ελληνικές τράπεζες έχουν στερέψει (κούρεμα, φέσια μερικών χιλιάδων επιχειρήσεων και φέσια μερικών εκατοντάδων χιλιάδων καλοπληρωτών ιδιωτών δανειοληπτών οι οποίοι με έναν ηλίθιο νόμο προστατεύονται κιόλας) αναγκαστικά βγήκε στην ευρωπαική τραπεζική αγορά… και δανείστηκε, πληρώνει τόκους σε κάποια ξένη επενδυτική εταιρεία και ξεμπερδεύει…

το αν η ξένη αυτή εταιρεία φορολογείται ή όχι στην χώρα που εδρεύει για τα κέρδη της είναι θέμα της χώρας που εδρεύει και όχι της Ελλάδας… όπως δεν πληρώνουν φόρο οι ξενες τράπεζες στην ελλάδα για τους τόκους που βγάζουν από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, όπως δεν πληρώνει φόρους στο ελληνικό δημόσιο ένας γερμανός ιδιωτης που δανείζει έναν έλληνα για τους τόκους τους οποίους εισπράττει (πληρώνει στο γερμανικό δημόσιο) έτσι και η  Eldorado Gold φορολογείται για τα όποια κέρδη της στην Ολλανδία που έχει έδρα…

τι δεν καταλαβαίνεις… ???

τραμυ στα σκατα οση ζαχαρη και να βαλεις δεν γινοντεμερεντα
η ελ ντοραντο ειναι θυγατρικη της στην ολλανδια για να φοροδιαφευγει στα κερδη βρηκε μια απλη πατεντα βαζει την ολανδικη εταιρια να τις δινει ομολογιες δηλαδη δανεικα και την τα πληρωνει μεσω των κερδων για να εχει φοροαπαλλαγη στην ελλαδα

α ξεχασα οι πολυεθνικες για σεν ειναι αγιες σαν τους 4ωρους του πλαισιου

που θες να παιρνουν και τσιμπουκια για 247€ μισθο το μηνα γελοιε
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Έχουν "τζογάρει" ήδη.

Έχετε την εντύπωση πως ο ταδε η ο δείνα γερμανός ή βελγος εποφθαλμιά το διάρι της γιαγίας του καφετζή μου στα Κάτω Σέκλανα; Ή πώς θα μπουν μέσα και θα υψώσουν τείχος στην Ακρόπολη και θα βάλουν φρουραρχείο στον λευκό Πύργο;

Λεφτά θέλουν να  πάρουν,  και με την τρέχουσα αγοραστική τους αξία μάλιστα.

αφού θέλουν να πάρουν λεφτά (και μάλιστα σε τρέχουσα αγοραστική αξία) ποιός ο λόγος να σου χαρίσουν μέρος του χρέους ή ακόμη και να σου κάνουν χατήρια του τύπου πληρώνεις ρε παιδάκι μου όταν αρχίσεις να αναπτύσσεσαι ή με πληρώνεις σε 23456 ετήσιες δόσεις με επιτόκιο 0.2% σταθερό ???
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τραμυ στα σκατα οση ζαχαρη και να βαλεις δεν γινοντεμερεντα
η ελ ντοραντο ειναι θυγατρικη της στην ολλανδια για να φοροδιαφευγει στα κερδη βρηκε μια απλη πατεντα βαζει την ολανδικη εταιρια να τις δινει ομολογιες δηλαδη δανεικα και την τα πληρωνει μεσω των κερδων για να εχει φοροαπαλλαγη στην ελλαδα

α ξεχασα οι πολυεθνικες για σεν ειναι αγιες σαν τους 4ωρους του πλαισιου

που θες να παιρνουν και τσιμπουκια για 247€ μισθο το μηνα γελοιε

από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα….

(1) η ολλανδική δεν είναι θυγατρική της ελληνικής, ούτε η ελληνική θυγατρική της ολλανδικής…. ανεξάρτητες εταιρείες είναι που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη

(2) όταν κάποιος εκδίδει ομολογιακό δάνειο δίνει ομολογίες και παίρνει χρήμα από τον δανειστή… δεν δίνει ομολογίες αυτός που δανείζει αλλά αυτός που δανείζεται…

(3) από τον ισολογισμό της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ανάγκη δανεικών ?? γιατί με τις απλές οικονομικές γνώσεις που έχω μάλλον θα χρειαστεί σύντομα και άλλη αιμοδοσία…


(4) δηλαδή να απαγορεύσουμε σε μια εταιρεία να δανείζεται για να μην έχει έξοδα και μειώνει τα κέρδη της ?? ξέρεις πολλούς μαλάκες να παίρνουν δανεικά όταν έχουν τον μπεζαχτά γεμάτο ?? 35 χρόνια στην πιάτσα δεν έχω δεί καμμία εταιρεία να προχωρά σε δανεισμό αν έχει τα μέσα να τα καταφέρει μόνη της (είτε να πληρώσει υποχρεώσεις της είτε να χρηματοδοτήσει επενδυτικά της πλάνα)…  ούτε έχω δει κανέναν επιχειρηματία να βάζει όλο το χρήμα από την τσέπη για να κάνει μια νέα επένδυση… δάνειο παίρνει…

(5) και κάτι ακόμη … το ποσό που πληρώνει σε τόκους (που υποτίθεται ότι αφαιρούνται από τα έσοδα της και γλυτώνει φόρους) είναι το εξής τεράστιο… 4.360.000 ευρώ τον χρόνο ….

αντε να δώ τι άλλη μαλακία θα γράψεις…

βέβαια από την άλλη έχει χώσει στον Δήμο Αριστοτέλη πέντε μύρια το 2013 στα πλαίσια των συμβατικών της υποχρεώσεων απέναντι στις τοπικές κοινωνίες… αυτά όμως τα ξεχνάμε και δεν γράφονται …
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τραμυ στα σκατα οση ζαχαρη και να βαλεις δεν γινοντεμερεντα
η ελ ντοραντο ειναι θυγατρικη της στην ολλανδια για να φοροδιαφευγει στα κερδη βρηκε μια απλη πατεντα βαζει την ολανδικη εταιρια να τις δινει ομολογιες δηλαδη δανεικα και την τα πληρωνει μεσω των κερδων για να εχει φοροαπαλλαγη στην ελλαδα

α ξεχασα οι πολυεθνικες για σεν ειναι αγιες σαν τους 4ωρους του πλαισιου

που θες να παιρνουν και τσιμπουκια για 247€ μισθο το μηνα γελοιε

και κάτι ακόμη.. από τους εργαζόμενους το μόνο που θέλω είναι να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται στην διάρκεια του ωραρίου τους… τίποτε παραπάνω…

το αν παίρνουν λίγα ή πολλά αυτό είναι θέμα εργοδότη και τήρησης της νομοθεσίας… εφόσον ο εργοδότης τηρεί την νομοθεσία σχετικά με τον μισθό ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να δουλεύει όλο το ωράριο εργασίας του…
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
Μα το Θεο, ισως θα αξιζε να γινει κυβερνηση ο Συριζα, να ξεφτιλιστουν οι λαϊκισμοί τελειως μπας και παρουμε χαμπαρι τι γινεται...

Ερχεται και τοτε θα πονεσεις γιατι θα χασεις τη μασαμπουκα.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ερχεται και τοτε θα πονεσεις γιατι θα χασεις τη μασαμπουκα.

δηλαδή τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα χάσει το μεροκάματο ο αλεξ? θα καταργήσει τα δικαστήρια ή θα καταργήσει τους συνηγόρους ??
 

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
αλεξ τραμου και λοιποι σαμαρικοι παρτε το αποφαση
αν δεν εχει αυτοδυναμια ο συριζα (που μαλλον θα εχει)
θα κανει κυβερνηση με το ποταμι (μονο)
η οικονομικη πολιτικη που θα ασκησει θα εχει σα κορμο της
τις αποψεις του σταθακη  :uglystupid:
που ειναι μια χαρα επιστημονας
4-5 μικροπραγματα σε υγεια προνεια παιδεια
οπως ελευθερη εισοδος σε νοσοκομεια
επιδοματα κατωτερου εισοδηματος
κτλ αυτα μπορει να κανει
και θα τα κανει
μια χαρα κυβερνηση θα ειναι


πασοκονουδου το πουλο φορ εβερ  :rockon:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αλεξ τραμου και λοιποι σαμαρικοι παρτε το αποφαση
αν δεν εχει αυτοδυναμια ο συριζα (που μαλλον θα εχει)
θα κανει κυβερνηση με το ποταμι (μονο)
η οικονομικη πολιτικη που θα ασκησει θα εχει σα κορμο της
τις αποψεις του σταθακη  :uglystupid:
που ειναι μια χαρα επιστημονας
4-5 μικροπραγματα σε υγεια προνεια παιδεια
οπως ελευθερη εισοδος σε νοσοκομεια
επιδοματα κατωτερου εισοδηματος
κτλ αυτα μπορει να κανει
και θα τα κανει
μια χαρα κυβερνηση θα ειναι


πασοκονουδου το πουλο φορ εβερ  :rockon:
δηλαδή δεν θα κάνει τίποτε γιατί

(1) η είσοδος στα νοσοκομεία είναι ελεύθερη πλέον σε όλους και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση

(2) το εγγυημένο κατώτατο εισόδημα ήδη υλοποιείται από 1/1

σε τι ακριβώς θα διαφέρει δηλαδή ?

θα επαναφέρει το άσυλο στα πανεπιστήμια ?

θα καταργήσει την διαγραφή των αιωνίων φοιτητών ?

θα καταργήσει την βάση θεμάτων στα λύκεια ?

θα καταργήσει την αποζημίωση των φαρμάκων στην αξία των γενοσήμων ?

θα ξαναδώσει τις συντάξεις στους πεθαμένους και τα επιδόματα τυφλών στους ανοιχτομάτηδες ?

θα ξανακλείσει το επάγγελμα του φορτηγατζή ?



πες μου τι είναι αυτά τα 4-5 πραγματάκια…

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τσιμουδιά τα σφυριζάκια… σφυρίζουν ανέμελα…
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.696
Πόντοι
1.830
Ρένα Δούρου: Εγκρίνει κονδύλια για έργα που κατήγγειλε προεκλογικά
19795504_13562830.limghandler.jpg

Πράσινο φως σε έργα, για τα οποία προεκλογικώς είχε ξιφουλκήσει σε υψηλούς τόνους με τον Γιάννη Σγουρό για την επιλογή του να τα προωθήσει, έδωσε χθες η παράταξη της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. Στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού που ενέκρινε περιλαμβάνονται κονδύλια για έργα όπως το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό ή για γήπεδα ποδοσφαιρικών ομάδων.
Το επιχείρημα της κυρίας Δούρου ήταν πως μεσολάβησε μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν σε ριζική αναμόρφωση του προσχεδίου που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή. «Επιλέξαμε να αναμορφώσουμε, μέσα σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο, τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού. Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ό,τι μπορούσε να αφαιρεθεί, ό,τι δεν αφορούσε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση» ανέφερε η κυρία Δούρου, χαρακτηρίζοντας μεταβατικό τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Ωστόσο, μεταξύ των στοιχείων που αναμορφώθηκαν δεν ήταν, για παράδειγμα, ο κωδικός χρηματοδότησης του χώρου στο Γραμματικό. «Το γεγονός ότι υφίστανται κωδικοί δεν σημαίνει και ότι θα εκτελεστούν» υπήρξε η αναφορά της περιφερειάρχου προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει και αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί ακόμη και από στελέχη της παράταξής της. Ειδικά για το Γραμματικό και τη διαχείριση απορριμμάτων είπε πως θα γίνει σοβαρή συζήτηση, καθώς το μοντέλο του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού είναι παρωχημένο.
«Δεν είχατε το σθένος να βγάλετε ούτε ένα από τα έργα που καταγγέλλατε προεκλογικά ως παράνομα, ούτε ένα από τα έργα που λέγατε πως είναι άχρηστα» τόνισε ο κ. Σγουρός. «Θα περίμενε κανείς έστω μια τυπική συγγνώμη για την τόση προεκλογική λάσπη που δεχθήκαμε για το έργο στο ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας» σχολίασε επίσης.


Ένα μικρό δείγμα για το τι θα κάνει ο σύριζα όταν βγει κυβέρνηση. Θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι...
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Το πιο γνωστό παραμύθι στην Ελλάδα... ούτε φαντασία δεν υπάρχει πλην των άλλων (αρνητικών) φυσικά!
Αυτοί που καταγγέλουν τα συμφέροντα (εντός και εκτός εισαγωγικών) που πάντα υπήρχαν/υπάρχουν θα υπάρχουν, είναι οι πρώτοι κάνουν τις πάπιες όταν έρθουν στα πράγματα!
Είναι όπως το καταφύγιο/λύτρωση του κάθε ψεύτη-απατεώνα που επικαλείται την πατρίδα-θρησκεία ή ότι ιερό έχει οι κοινή γνώμη, για να την σκαπουλάρει...

Υ/Γ. Η Ρ. Δούρου πιθανολογώ πως αργά ή γρήγορα θα είναι η επόμενη πρόεδρος του κόμματος και γιατί όχι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός (σοφού) λαού θέλοντος φυσικά!
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Το πιο γνωστό παραμύθι στην Ελλάδα... ούτε φαντασία δεν υπάρχει πλην των άλλων (αρνητικών) φυσικά!
Αυτοί που καταγγέλουν τα συμφέροντα (εντός και εκτός εισαγωγικών) που πάντα υπήρχαν/υπάρχουν θα υπάρχουν, είναι οι πρώτοι κάνουν τις πάπιες όταν έρθουν στα πράγματα!
Είναι όπως το καταφύγιο/λύτρωση του κάθε ψεύτη-απατεώνα που επικαλείται την πατρίδα-θρησκεία ή ότι ιερό έχει οι κοινή γνώμη, για να την σκαπουλάρει...

Υ/Γ. Η Ρ. Δούρου πιθανολογώ πως αργά ή γρήγορα θα είναι η επόμενη πρόεδρος του κόμματος και γιατί όχι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός (σοφού) λαού θέλοντος φυσικά!
Σωστος ετσι ειναι.Οταν ειναι αντιπολιτευση ολοι τα λενε ωραια.Οταν ερχονται ομως στην κυβερνηση,υπηρετουν τα συμφερονται.
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
δηλαδή δεν θα κάνει τίποτε γιατί

(1) η είσοδος στα νοσοκομεία είναι ελεύθερη πλέον σε όλους και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση

(2) το εγγυημένο κατώτατο εισόδημα ήδη υλοποιείται από 1/1

σε τι ακριβώς θα διαφέρει δηλαδή ?

θα επαναφέρει το άσυλο στα πανεπιστήμια ?

θα καταργήσει την διαγραφή των αιωνίων φοιτητών ?

θα καταργήσει την βάση θεμάτων στα λύκεια ?

θα καταργήσει την αποζημίωση των φαρμάκων στην αξία των γενοσήμων ?

θα ξαναδώσει τις συντάξεις στους πεθαμένους και τα επιδόματα τυφλών στους ανοιχτομάτηδες ?

θα ξανακλείσει το επάγγελμα του φορτηγατζή ?



πες μου τι είναι αυτά τα 4-5 πραγματάκια…

ξαναδες το προγραμμα της δεθ εχουμε βαρεθει να λεμε τα ιδια και τα ιδια

οσο για τα ψιχουλα του κατωτατου εισοδηματος που [size=20pt]θα[/size] δινετε απο το 2015 και αν πιλοτικα τουλαχιστον και παλι θα δουμε ποιες κατηγοριες θα αποκλεισει γιατι καποιες πουστιες θα βρει να μειωσει τους δικαιουχους (π.χ οι φιλοξενουμενοι δεν το δικαιουντε η ανεργοι κατω των 30 ετων δεν το δικαιουντε και λοιπες πουστιες)

επισης τα δωρεαν νοσοκομεια ο μαλακας ο αδωνης πιεζε για τα 25€ εισοδο και οι πασοκοι τον σταματησαν που ειχε σαν εφαρμογη με αντιμετρα στα τσιγαρα  (να βαλουν κανα φορο εξτρα στις καπνοβιομηχανιες μπα η κανεναν φορο στις κλινικες αρχιδια) επισης ολοι πληρωνουν 5€ εισοδο και οι χαμηλομισθοι οποτε και αυτο φιδια επισης τραμυ αναθεμα αν εχεις νοσηλευτει καμια φορα εδω σε δημοσιο νοσοκομειο αμφιβαλλω
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Σωστος ετσι ειναι.Οταν ειναι αντιπολιτευση ολοι τα λενε ωραια.Οταν ερχονται ομως στην κυβερνηση,υπηρετουν τα συμφερονται.
κατά το κοινώς λεγόμενο (και αισθητικά) ναι ωραία ακούγονται αλλά στα αυτιά τα δικά μου όχι καθότι, διαβάζω τις λέξεις από πίσω πέρα από την αισθητική που μου προκαλεί και ναυτία! ;)
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Ρένα Δούρου: Εγκρίνει κονδύλια για έργα που κατήγγειλε προεκλογικά
19795504_13562830.limghandler.jpg

Πράσινο φως σε έργα, για τα οποία προεκλογικώς είχε ξιφουλκήσει σε υψηλούς τόνους με τον Γιάννη Σγουρό για την επιλογή του να τα προωθήσει, έδωσε χθες η παράταξη της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. Στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού που ενέκρινε περιλαμβάνονται κονδύλια για έργα όπως το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό ή για γήπεδα ποδοσφαιρικών ομάδων.
Το επιχείρημα της κυρίας Δούρου ήταν πως μεσολάβησε μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν σε ριζική αναμόρφωση του προσχεδίου που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή. «Επιλέξαμε να αναμορφώσουμε, μέσα σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο, τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού. Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ό,τι μπορούσε να αφαιρεθεί, ό,τι δεν αφορούσε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση» ανέφερε η κυρία Δούρου, χαρακτηρίζοντας μεταβατικό τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Ωστόσο, μεταξύ των στοιχείων που αναμορφώθηκαν δεν ήταν, για παράδειγμα, ο κωδικός χρηματοδότησης του χώρου στο Γραμματικό. «Το γεγονός ότι υφίστανται κωδικοί δεν σημαίνει και ότι θα εκτελεστούν» υπήρξε η αναφορά της περιφερειάρχου προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει και αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί ακόμη και από στελέχη της παράταξής της. Ειδικά για το Γραμματικό και τη διαχείριση απορριμμάτων είπε πως θα γίνει σοβαρή συζήτηση, καθώς το μοντέλο του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού είναι παρωχημένο.
«Δεν είχατε το σθένος να βγάλετε ούτε ένα από τα έργα που καταγγέλλατε προεκλογικά ως παράνομα, ούτε ένα από τα έργα που λέγατε πως είναι άχρηστα» τόνισε ο κ. Σγουρός. «Θα περίμενε κανείς έστω μια τυπική συγγνώμη για την τόση προεκλογική λάσπη που δεχθήκαμε για το έργο στο ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας» σχολίασε επίσης.


Ένα μικρό δείγμα για το τι θα κάνει ο σύριζα όταν βγει κυβέρνηση. Θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι...

απαντηση στη λασπη του μεγκα



Ρ. Δούρου για τον προϋπολογισμό του 2015: "Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα"

Μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τόνισε κατά την ομιλία της σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής η Ρένα Δούρου.

dourou32_10.jpg


Το θέμα του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2015 συζητήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους η νέα Διοίκηση αρνήθηκε να υπογράψει τον αρχικό προϋπολογισμό, παρουσίασε στο Σώμα τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι ο παρών προϋπολογισμός εκφράζει τη στροφή της νέας Διοίκησης και αποτυπώνει ένα πρώτο δείγμα γραφής «ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι η πρώτη του φάση, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε δημόσια ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού «σεβόμενοι τα προτάγματα του προγράμματός μας, του προγράμματος που υπερψήφισαν οι πολίτες. Δεσμευόμαστε να αναμορφώσουμε ριζικά και δραστικά αυτό το κείμενο προϋπολογισμού, πιστοί σε όσα έκαναν τη διαφορά σε σχέση με το χθες, το οποίο εξέφραζε η προηγούμενη διοίκηση».

Η κ. Δούρου πρόσθεσε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και γι’ αυτό το λόγο «ο Προϋπολογισμός ενισχύθηκε με 13.1 εκατομμύρια, αντί για 1.9 της αρχικής εκδοχής του – και αυτό είναι μόνο η αρχή», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε «στην έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης κατά της κρίσης, στη στήριξη της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ατμομηχανής της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην ενίσχυση της ενδογενούς παραγωγής, στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση των υποδομών και στη μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών».

Τέλος, η κ. Δούρου τόνισε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν «πρώτες κινήσεις που θα έχουν απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Έπονται όμως και άλλες. Με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ωστόσο αυτή η προσπάθεια θα πετύχει με μία προϋπόθεση. Την ενεργητική συνδρομή, συμπαράσταση και συνεργασία των ίδιων των πολιτών. Απέναντί μας ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Καραδοκούν Λαιστρυγόνες. Μικρά και μεγάλα συμφέροντα, υπέρμαχοι του στάτους κβο. Σύμμαχός μας και ισχυρό μας χαρτί είσαστε εσείς, οι πολίτες. Η καλύτερη ασπίδα προστασίας. Το ισχυρότερο στήριγμα».

Ακολουθεί η πλήρης ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής για τον Προϋπολογισμό

Κυρίες και κύριοι,

Συζητάμε σήμερα για τον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους. Συζητάμε όμως για ένα κείμενο που ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτυπώνει τους προσανατολισμούς και τη φιλοσοφία της νέας περιφερειακής αρχής, αυτό καταγράφει απλώς μια πρώτη προσπάθεια αναμόρφωσης ενός αρχικού κειμένου.

Ενός κειμένου της προηγούμενης διοίκησης, το οποίο μάλιστα κληθήκαμε, σχεδόν άρον – άρον, να υπογράψουμε, τέσσερα μόλις εικοσιτετράωρα από την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης της Περιφέρειας.

Κυρίες και κύριοι,

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αρνηθήκαμε να υπογράψουμε το κείμενο του προϋπολογισμού.

Θεωρώντας ότι αν το πράτταμε, θα ήμασταν εκτεθειμένοι απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Και επίσης θα ήμασταν εκτεθειμένοι στη συνείδησή μας, καθώς επρόκειτο για ένα κείμενο που δεν μας εξέφραζε.

Ένα κείμενο που αποτύπωνε κατευθύνσεις και προοπτικές μίας διοίκησης την οποία οι πολίτες με την ψήφο τους απέρριψαν. Πώς μπορούσαμε να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα κείμενο που παρέπεμπε σε πρακτικές και απόψεις που οι πολίτες καταδίκασαν;

Κυρίες και κύριοι,

Για εμάς η μη υπογραφή του προϋπολογισμού της προηγούμενης διοίκησης, ήταν θέμα αρχής.

Ήταν θέμα πολιτικού ήθους. Ήταν θέμα στοιχειώδους ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Αττικής. Τους πολίτες, στους οποίους εν έτει 2014 θα πρέπει κάποιοι να εξηγήσουν, να απολογηθούν, γιατί η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας λειτουργεί ακόμη σε επίπεδο… μπακάλικου, χωρίς να διαθέτει δηλαδή διπλογραφικό σύστημα!

Έπρεπε λοιπόν να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή.

Και απέναντι λοιπόν στους πολίτες της Αττικής, να κάνουμε μια νέα αρχή.

Μια αρχή σε στέρεες βάσεις. Για αυτό και δεν υπογράψαμε την αρχική εκδοχή του προϋπολογισμού.

Γιατί ήταν ένα κείμενο που παρέπεμπε στο χθες. Ένα κείμενο που παρέπεμπε σε έργα βιτρίνας, σε πελατειακές σχέσεις και σε μια μορφή ανάπτυξης αποκλειστικά με μπετόν κι άσφαλτο.

Ένα κείμενο, αποκαλυπτικό μεν του μέχρι σήμερα τρόπου λειτουργίας της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, απαγορευτικό ωστόσο για τις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό το γεγονός του αποθέματος των περίπου 300 εκατομμυρίων που άφησε πίσω της  η προηγούμενη διοίκηση. Ένα απόθεμα, που ορθά, ήδη από την προεκλογική περίοδο, είχαμε χαρακτηρίσει απόθεμα απραξίας. Μιας απραξίας που επιβεβαιώθηκε από τον αρχικό προϋπολογισμό. Μιας απαράδεκτης απραξίας σε συγκυρία ανθρωπιστικής κρίσης. Μιας απραξίας που μοναδικό στόχο είχε την εξυπηρέτηση του νέου εθνικού οράματος, του πρωτογενούς πλεονάσματος των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, σε βάρος των πολιτών και των αναγκών τους.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονταν οι δήθεν αμιγώς αυτοδιοικητικοί την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ε, λοιπόν κυρίες και κύριοι,

Εμείς είπαμε «όχι». Είπαμε «όχι» στην άρον – άρον υπογραφή. Και δεν υπογράψαμε.

Γιατί ο προϋπολογισμός συνιστά κορυφαία πολιτική πράξη. Αποτελεί την πυξίδα κάθε Οργανισμού.

Και εμείς δεν είχαμε σκοπό να πορευθούμε σε δύσκολους καιρούς με «πειραγμένη» πυξίδα.

Γιατί αυτό ήταν ο προϋπολογισμός της προηγούμενης διοίκησης.

Μια «πειραγμένη» πυξίδα, που θα μας οδηγούσε σε ξέρα.

Δεν υπογράψαμε.

Και επιλέξαμε την οδό της αξιοπρέπειας και της τήρησης των δεσμεύσεών μας. Την οδό της πολιτικής ηθικής. Επιλέξαμε να αναμορφώσουμε, μέσα σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο, τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού.

Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ό,τι μπορούσε να αφαιρεθεί, ό,τι δεν αφορούσε σε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση,

Επιλέξαμε να αλλάξουμε ό,τι επιδεχόταν αλλαγής,

Επιλέγουμε να προσθέσουμε ό,τι ήταν δυνατόν, έτσι ώστε να αποτυπώσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής, ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα.

Κυρίες και κύριοι,

Ο προϋπολογισμός που έχετε μπροστά σας είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

Γιατί αυτή είναι η πρώτη του φάση.

Δεσμευόμαστε δημόσια να τον αναμορφώσουμε, σεβόμενοι τα προτάγματα του προγράμματός μας, του προγράμματος που υπερψήφισαν οι πολίτες.

Δεσμευόμαστε να αναμορφώσουμε ριζικά και δραστικά αυτό το κείμενο προϋπολογισμού, πιστοί σε όσα έκαναν τη διαφορά σε σχέση με το χθες, το οποίο εξέφραζε η προηγούμενη διοίκηση.

Πιστοί σε μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, με εφαρμογή πολιτικών, όχι της φιλανθρωπίας των ψίχουλων. Αλλά πολιτικών που δεν θα προσθέτουν νέους άνεργους, νέους άστεγους, νέους φτωχούς στις ουρές των συσσιτίων.

Πιστοί σε μια πολιτική δραστικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης – ας μην ξεχνάμε ότι η Αττική έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.

Πιστοί στην απόφασή μας να αλλάξουμε τα πράγματα. Να έλθουμε σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα όπως και όπου εκφράζονται.

Πιστοί στην απόφασή μας να αλλάξουμε βασικές πολιτικές όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το δείξαμε με την αποστολή της σχετικής επιστολής προς τους δημάρχους της Αττικής.

Πιστοί στη βούλησή μας να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία. Το δείξαμε με την παρέμβασή μας στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην υπόθεση του Ελληνικού.

Κυρίες και κύριοι,

Μπορεί ο παρών προϋπολογισμός να έχει μεταβατικό χαρακτήρα, ωστόσο σηματοδοτεί μια στροφή.

Μια ριζική στροφή προς μια άλλη αντίληψη λειτουργίας της Περιφέρειας – οικονομικής και αποτελεσματικής, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Με σεβασμό στα χρήματα των πολιτών.

Μια ριζική στροφή προς μια άλλου είδους ανάπτυξη: με οικονομική αποτελεσματικότητα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπέρ μιας υγιούς επιχειρηματικότητας. Μια ανάπτυξη με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτή τη στροφή στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας την υλοποιούμε ακόμη και με αυτόν τον μεταβατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, και βεβαίως σε αδρές γραμμές, η στροφή αυτή συνίσταται:

Στην επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με 13.1 εκατομμύρια, αντί για 1.9 της αρχικής εκδοχής του προϋπολογισμού – και αυτό είναι μόνο η αρχή,

Στην έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης κατά της κρίσης,

Στη στήριξη της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ατμομηχανής της παραγωγικής ανασυγκρότησης,

Στην ενίσχυση της ενδογενούς παραγωγής,

Στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση των υποδομών,

Στη μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών, μέσα από την προώθηση μέτρων για την, τραγικά επίκαιρη τούτες τις μέρες, οδική ασφάλεια.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που θα έχουν απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα.

Έπονται και άλλες.

Συγκεκριμένες.

Με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεών.

Ωστόσο αυτή η προσπάθεια θα πετύχει με μία προϋπόθεση.

Τη ενεργητική συνδρομή, συμπαράσταση και συνεργασία των ίδιων των πολιτών.

Απέναντί μας ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός.

Καραδοκούν Λαιστρυγόνες.

Μικρά και μεγάλα συμφέροντα, υπέρμαχοι του στάτους κβο.

Όλοι όσοι τρέφονται και συντηρούνται από την ακινησία και την απραξία.

Σύμμαχός μας και ισχυρό μας χαρτί είσαστε εσείς, οι πολίτες.

Η καλύτερη ασπίδα προστασίας.

Το ισχυρότερο στήριγμα.

Μαζί θα υλοποιήσουμε όχι μόνο αυτόν τον προϋπολογισμό.

Αλλά όλες τις δεσμεύσεις μας.

Για να έχουμε την ζωή που μας αξίζει.

Για την Αττική. Τους ανθρώπους και το περιβάλλον της.

Για το σήμερα και το αύριο.

πηγη
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
απαντηση στη λασπη του μεγκα



Ρ. Δούρου για τον προϋπολογισμό του 2015: "Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα"

Μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τόνισε κατά την ομιλία της σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής η Ρένα Δούρου.

μάλιστα... και από πότε στις αρμοδιότητες της περιφέρειας περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" ?? με ποιόν νόμο της ανατέθηκε η αρμοδιότητα αυτή ??

αν της ανατέθηκε γιατί δίνει τόσα λίγα ?? αν δεν της ανατέθηκε τέτοια αρμοδιότητα με ποιό δικαίωμα ξοδεύει λεφτά των φορολογουμένων για κάτι στο οποίο δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει...??

αμείλικτα τα ερωτήματα για την κολλητή του Τσοχατζόπουλου χαπάκη
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom