Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

  • Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

    Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

    Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

    Ψήφοι: 43 18,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Μηνύματα
13.048
Like
2
Πόντοι
166
μάλιστα... και από πότε στις αρμοδιότητες της περιφέρειας περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" ?? με ποιόν νόμο της ανατέθηκε η αρμοδιότητα αυτή ??

[size=20pt]αν της ανατέθηκε γιατί δίνει τόσα λίγα ??[/size] αν δεν της ανατέθηκε τέτοια αρμοδιότητα με ποιό δικαίωμα ξοδεύει λεφτά των φορολογουμένων για κάτι στο οποίο δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει...??

αμείλικτα τα ερωτήματα για την κολλητή του Τσοχατζόπουλου χαπάκη
εκτος απο αυτο εχεις δικιο
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
και ποιός σου είπε σήμερα ότι δεν υπάρχει πόθεν έσχες ???

Οι δεκαδες γιατροι και δικηγοροι που ξερω που τα παιρνουν μαυρα.
Και τους οποιους δεν σε ειδα να κατακεραυνωσεις ποτε, ολως τυχαιως προφανως.
Αλλα θα μου πεις τι δεξιος θα ησουν αν δεν λατρευες τους πλουσιους και δεν μισουσες τους φτωχους;
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οι δεκαδες γιατροι και δικηγοροι που ξερω που τα παιρνουν μαυρα.
Και τους οποιους δεν σε ειδα να κατακεραυνωσεις ποτε, ολως τυχαιως προφανως.
Αλλα θα μου πεις τι δεξιος θα ησουν αν δεν λατρευες τους πλουσιους και δεν μισουσες τους φτωχους;

να ζητάτε αποδείξεις κύριε ...
και να ξεστραβωθείς να διαβάσεις τα πόστ μου..
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
να ζητάτε αποδείξεις κύριε ...
και να ξεστραβωθείς να διαβάσεις τα πόστ μου..

Ναι αν ζητησει η θεια μου η αμερσουδα στο χωριο αποδειξη θα της δωσουν.  :jerking:
Δεν θα την δουλεψουν καργα τα λαμογια.
Αλλα παλι ο φτωχοδιαβολος φταιει ε τραμουντανα; Τα (μεγαλο)λαμογια ποτε. Αυτος που του ασκειται ψυχολογικη βια οτι θα χασει τον πατερα του αν δεν τα σκασει η του λεει ο χαρτογιακας στη μεση της υποθεσης δωσε λεφτα μη σ αφησω αμανατι.
Παντα να δικαιωνεις τη φημη του δεξιου μισανθρωπου. Ο αλεξ τουλαχιστον δειχνει και μια κοινωνικη ευαισθησια ετσι για το ξεκαρφωμα. Εσυ δεν αυτολογοκρινεσαι καθολου. Ευγε.
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
καταγγελια εκανες ;

Ηρθε κι ο Τζονης να μας θυμισει το "οποιος εχει στοιχεια στον εισαγγελεα" του αρχιερεα της διαπλοκης. Του κολλητου του κλεφταρα Τσουκατου. Ο Σημιτης σε διορισε Γιαννακο;  :2funny:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ηρθε κι ο Τζονης να μας θυμισει το "οποιος εχει στοιχεια στον εισαγγελεα" του αρχιερεα της διαπλοκης. Του κολλητου του κλεφταρα Τσουκατου. Ο Σημιτης σε διορισε Γιαννακο;  :2funny:

μαλιστα δεν εκανες
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
μαλιστα δεν εκανες

Λογω ηλικιας δεν εχω σχεση με τους κλαδους αυτους Γιαννακο μου. Οταν χωθω στα σκατα θα σου πω τι μυρωδια ειχαν.
Αλλα ξερω οτι το συστημα εχει και μεθοδους αυτοπροστασιας. Πχ Απαλλαγες απο πειθαρχικα συμβουλια, καταγγελιες στα συρταρια κτλ. Εσυ εισαι παλια πουτανα. Θα τα ξερεις
Μονο με κυβερνηση αριστερας θα σπασουν τα αποστηματα.
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.696
Πόντοι
1.830
απαντηση στη λασπη του μεγκα



Ρ. Δούρου για τον προϋπολογισμό του 2015: "Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα"

Μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τόνισε κατά την ομιλία της σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής η Ρένα Δούρου.

dourou32_10.jpg


Το θέμα του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2015 συζητήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους η νέα Διοίκηση αρνήθηκε να υπογράψει τον αρχικό προϋπολογισμό, παρουσίασε στο Σώμα τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι ο παρών προϋπολογισμός εκφράζει τη στροφή της νέας Διοίκησης και αποτυπώνει ένα πρώτο δείγμα γραφής «ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι η πρώτη του φάση, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε δημόσια ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού «σεβόμενοι τα προτάγματα του προγράμματός μας, του προγράμματος που υπερψήφισαν οι πολίτες. Δεσμευόμαστε να αναμορφώσουμε ριζικά και δραστικά αυτό το κείμενο προϋπολογισμού, πιστοί σε όσα έκαναν τη διαφορά σε σχέση με το χθες, το οποίο εξέφραζε η προηγούμενη διοίκηση».

Η κ. Δούρου πρόσθεσε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και γι’ αυτό το λόγο «ο Προϋπολογισμός ενισχύθηκε με 13.1 εκατομμύρια, αντί για 1.9 της αρχικής εκδοχής του – και αυτό είναι μόνο η αρχή», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε «στην έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης κατά της κρίσης, στη στήριξη της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ατμομηχανής της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην ενίσχυση της ενδογενούς παραγωγής, στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση των υποδομών και στη μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών».

Τέλος, η κ. Δούρου τόνισε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν «πρώτες κινήσεις που θα έχουν απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Έπονται όμως και άλλες. Με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ωστόσο αυτή η προσπάθεια θα πετύχει με μία προϋπόθεση. Την ενεργητική συνδρομή, συμπαράσταση και συνεργασία των ίδιων των πολιτών. Απέναντί μας ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Καραδοκούν Λαιστρυγόνες. Μικρά και μεγάλα συμφέροντα, υπέρμαχοι του στάτους κβο. Σύμμαχός μας και ισχυρό μας χαρτί είσαστε εσείς, οι πολίτες. Η καλύτερη ασπίδα προστασίας. Το ισχυρότερο στήριγμα».

Ακολουθεί η πλήρης ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής για τον Προϋπολογισμό

Κυρίες και κύριοι,

Συζητάμε σήμερα για τον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους. Συζητάμε όμως για ένα κείμενο που ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτυπώνει τους προσανατολισμούς και τη φιλοσοφία της νέας περιφερειακής αρχής, αυτό καταγράφει απλώς μια πρώτη προσπάθεια αναμόρφωσης ενός αρχικού κειμένου.

Ενός κειμένου της προηγούμενης διοίκησης, το οποίο μάλιστα κληθήκαμε, σχεδόν άρον – άρον, να υπογράψουμε, τέσσερα μόλις εικοσιτετράωρα από την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης της Περιφέρειας.

Κυρίες και κύριοι,

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αρνηθήκαμε να υπογράψουμε το κείμενο του προϋπολογισμού.

Θεωρώντας ότι αν το πράτταμε, θα ήμασταν εκτεθειμένοι απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Και επίσης θα ήμασταν εκτεθειμένοι στη συνείδησή μας, καθώς επρόκειτο για ένα κείμενο που δεν μας εξέφραζε.

Ένα κείμενο που αποτύπωνε κατευθύνσεις και προοπτικές μίας διοίκησης την οποία οι πολίτες με την ψήφο τους απέρριψαν. Πώς μπορούσαμε να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα κείμενο που παρέπεμπε σε πρακτικές και απόψεις που οι πολίτες καταδίκασαν;

Κυρίες και κύριοι,

Για εμάς η μη υπογραφή του προϋπολογισμού της προηγούμενης διοίκησης, ήταν θέμα αρχής.

Ήταν θέμα πολιτικού ήθους. Ήταν θέμα στοιχειώδους ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Αττικής. Τους πολίτες, στους οποίους εν έτει 2014 θα πρέπει κάποιοι να εξηγήσουν, να απολογηθούν, γιατί η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας λειτουργεί ακόμη σε επίπεδο… μπακάλικου, χωρίς να διαθέτει δηλαδή διπλογραφικό σύστημα!

Έπρεπε λοιπόν να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή.

Και απέναντι λοιπόν στους πολίτες της Αττικής, να κάνουμε μια νέα αρχή.

Μια αρχή σε στέρεες βάσεις. Για αυτό και δεν υπογράψαμε την αρχική εκδοχή του προϋπολογισμού.

Γιατί ήταν ένα κείμενο που παρέπεμπε στο χθες. Ένα κείμενο που παρέπεμπε σε έργα βιτρίνας, σε πελατειακές σχέσεις και σε μια μορφή ανάπτυξης αποκλειστικά με μπετόν κι άσφαλτο.

Ένα κείμενο, αποκαλυπτικό μεν του μέχρι σήμερα τρόπου λειτουργίας της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, απαγορευτικό ωστόσο για τις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό το γεγονός του αποθέματος των περίπου 300 εκατομμυρίων που άφησε πίσω της  η προηγούμενη διοίκηση. Ένα απόθεμα, που ορθά, ήδη από την προεκλογική περίοδο, είχαμε χαρακτηρίσει απόθεμα απραξίας. Μιας απραξίας που επιβεβαιώθηκε από τον αρχικό προϋπολογισμό. Μιας απαράδεκτης απραξίας σε συγκυρία ανθρωπιστικής κρίσης. Μιας απραξίας που μοναδικό στόχο είχε την εξυπηρέτηση του νέου εθνικού οράματος, του πρωτογενούς πλεονάσματος των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, σε βάρος των πολιτών και των αναγκών τους.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνονταν οι δήθεν αμιγώς αυτοδιοικητικοί την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ε, λοιπόν κυρίες και κύριοι,

Εμείς είπαμε «όχι». Είπαμε «όχι» στην άρον – άρον υπογραφή. Και δεν υπογράψαμε.

Γιατί ο προϋπολογισμός συνιστά κορυφαία πολιτική πράξη. Αποτελεί την πυξίδα κάθε Οργανισμού.

Και εμείς δεν είχαμε σκοπό να πορευθούμε σε δύσκολους καιρούς με «πειραγμένη» πυξίδα.

Γιατί αυτό ήταν ο προϋπολογισμός της προηγούμενης διοίκησης.

Μια «πειραγμένη» πυξίδα, που θα μας οδηγούσε σε ξέρα.

Δεν υπογράψαμε.

Και επιλέξαμε την οδό της αξιοπρέπειας και της τήρησης των δεσμεύσεών μας. Την οδό της πολιτικής ηθικής. Επιλέξαμε να αναμορφώσουμε, μέσα σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο, τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού.

Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ό,τι μπορούσε να αφαιρεθεί, ό,τι δεν αφορούσε σε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση,

Επιλέξαμε να αλλάξουμε ό,τι επιδεχόταν αλλαγής,

Επιλέγουμε να προσθέσουμε ό,τι ήταν δυνατόν, έτσι ώστε να αποτυπώσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής, ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα.

Κυρίες και κύριοι,

Ο προϋπολογισμός που έχετε μπροστά σας είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

Γιατί αυτή είναι η πρώτη του φάση.

Δεσμευόμαστε δημόσια να τον αναμορφώσουμε, σεβόμενοι τα προτάγματα του προγράμματός μας, του προγράμματος που υπερψήφισαν οι πολίτες.

Δεσμευόμαστε να αναμορφώσουμε ριζικά και δραστικά αυτό το κείμενο προϋπολογισμού, πιστοί σε όσα έκαναν τη διαφορά σε σχέση με το χθες, το οποίο εξέφραζε η προηγούμενη διοίκηση.

Πιστοί σε μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, με εφαρμογή πολιτικών, όχι της φιλανθρωπίας των ψίχουλων. Αλλά πολιτικών που δεν θα προσθέτουν νέους άνεργους, νέους άστεγους, νέους φτωχούς στις ουρές των συσσιτίων.

Πιστοί σε μια πολιτική δραστικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης – ας μην ξεχνάμε ότι η Αττική έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.

Πιστοί στην απόφασή μας να αλλάξουμε τα πράγματα. Να έλθουμε σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα όπως και όπου εκφράζονται.

Πιστοί στην απόφασή μας να αλλάξουμε βασικές πολιτικές όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το δείξαμε με την αποστολή της σχετικής επιστολής προς τους δημάρχους της Αττικής.

Πιστοί στη βούλησή μας να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία. Το δείξαμε με την παρέμβασή μας στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην υπόθεση του Ελληνικού.

Κυρίες και κύριοι,

Μπορεί ο παρών προϋπολογισμός να έχει μεταβατικό χαρακτήρα, ωστόσο σηματοδοτεί μια στροφή.

Μια ριζική στροφή προς μια άλλη αντίληψη λειτουργίας της Περιφέρειας – οικονομικής και αποτελεσματικής, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Με σεβασμό στα χρήματα των πολιτών.

Μια ριζική στροφή προς μια άλλου είδους ανάπτυξη: με οικονομική αποτελεσματικότητα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπέρ μιας υγιούς επιχειρηματικότητας. Μια ανάπτυξη με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτή τη στροφή στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας την υλοποιούμε ακόμη και με αυτόν τον μεταβατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, και βεβαίως σε αδρές γραμμές, η στροφή αυτή συνίσταται:

Στην επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με 13.1 εκατομμύρια, αντί για 1.9 της αρχικής εκδοχής του προϋπολογισμού – και αυτό είναι μόνο η αρχή,

Στην έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης κατά της κρίσης,

Στη στήριξη της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ατμομηχανής της παραγωγικής ανασυγκρότησης,

Στην ενίσχυση της ενδογενούς παραγωγής,

Στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση των υποδομών,

Στη μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών, μέσα από την προώθηση μέτρων για την, τραγικά επίκαιρη τούτες τις μέρες, οδική ασφάλεια.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που θα έχουν απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα.

Έπονται και άλλες.

Συγκεκριμένες.

Με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεών.

Ωστόσο αυτή η προσπάθεια θα πετύχει με μία προϋπόθεση.

Τη ενεργητική συνδρομή, συμπαράσταση και συνεργασία των ίδιων των πολιτών.

Απέναντί μας ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός.

Καραδοκούν Λαιστρυγόνες.

Μικρά και μεγάλα συμφέροντα, υπέρμαχοι του στάτους κβο.

Όλοι όσοι τρέφονται και συντηρούνται από την ακινησία και την απραξία.

Σύμμαχός μας και ισχυρό μας χαρτί είσαστε εσείς, οι πολίτες.

Η καλύτερη ασπίδα προστασίας.

Το ισχυρότερο στήριγμα.

Μαζί θα υλοποιήσουμε όχι μόνο αυτόν τον προϋπολογισμό.

Αλλά όλες τις δεσμεύσεις μας.

Για να έχουμε την ζωή που μας αξίζει.

Για την Αττική. Τους ανθρώπους και το περιβάλλον της.

Για το σήμερα και το αύριο.

πηγη

απάντηση στη 'λάσπη' του mega από το left, επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
θα μπορούσες να το πεις και 'προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού με προπαγανδιστικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ', ένα πράμα.

την συγκεκριμένη είδηση δεν την έπαιξε μόνο το mega αλλά δεκάδες εφημερίδες και sites (προφανώς για εσάς όλα αυτά είναι διαπλεκόμενα και ίδιων συμφερόντων με του mega. κι εννοείται ότι ισχύει.
όπως και το ότι « Ρήξη υπάρχει όμως και με την Φλώρα Νικολιδάκη, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξέφρασε διαφωνίες για τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας σχετικά με τον νέο προϋπολογισμό της περιφέρειας (ειδικά για το θέμα των σκπουπιδιών), αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον καταψηφίσει».
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι αν ζητησει η θεια μου η αμερσουδα στο χωριο αποδειξη θα της δωσουν.  :jerking:
Δεν θα την δουλεψουν καργα τα λαμογια.
Αλλα παλι ο φτωχοδιαβολος φταιει ε τραμουντανα; Τα (μεγαλο)λαμογια ποτε. Αυτος που του ασκειται ψυχολογικη βια οτι θα χασει τον πατερα του αν δεν τα σκασει η του λεει ο χαρτογιακας στη μεση της υποθεσης δωσε λεφτα μη σ αφησω αμανατι.
Παντα να δικαιωνεις τη φημη του δεξιου μισανθρωπου. Ο αλεξ τουλαχιστον δειχνει και μια κοινωνικη ευαισθησια ετσι για το ξεκαρφωμα. Εσυ δεν αυτολογοκρινεσαι καθολου. Ευγε.

δηλαδή για να καταλάβω καλά ... η θειά σ' η αμερσούδα πάει στον Κούγια ??

και ο γιατρός ο δικηγόρος και όλοι ελέγχονται για το πόθεν έσχες σε κάθε αγορά περιουσιακού στοιχείου...

και τι ακριβώς θέλεις να γίνει ?/ να έχουμε έναν εφοριακό και έναν μπάτσο για κάθε γιατρό και δικηγόρο να τους έχουν από πίσω ?

αν δεν ενεργοποιηθεί ο πολίτης τότε κανένα σύστημα δεν μπορεί να τα βρει...

και εσύ δικαιώνεις την φήμη του μαλάκα αλλά ας μην το κάνουμε θέμα...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
απαντηση στη λασπη του μεγκα

[size=20pt]Προϋπολογισμός Περιφέρειας Αττικής: «Έπεσαν» οι αντιμνημονιακές μάσκες της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ[/size]
Δημοσίευση: Πέμ, 23/10/2014 - 21:50
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 23/10/2014 - 22:13


Τον προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης, που η παράταξη της Ρένας Δούρου είχε καταψηφίσει ως αντιλαϊκό, έφερε σήμερα (με μία μικρή αναμόρφωση) προς έγκριση η νέα περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιμνημονιακές μάσκες «έπεσαν» πολύ γρήγορα στην πρόβα τζενεράλε για την πολιτική που θα ασκήσει η νέα διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, καθώς μέσα από τον προϋπολογισμό που ψήφισε εξακολουθεί και ενισχύει την εξυπηρέτηση των μεγάλων, οικονομικών, επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ την ίδια ώρα δεν προβλέπει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και την υλοποίηση έργων προς όφελός τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προϋπολογισμό που έφερε η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ τον υπερψήφισαν η παράταξη του Γ. Σγουρού και ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Μαντούβαλος, ενώ στήριξε στην τοποθέτησή του και ο Θ. Τζήμερος.

Πιο συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό παραμένουν αμετακίνητα τα κονδύλια που προβλέπονταν για επιχειρηματίες και συγκεκριμένα τα 20 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα 7 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκού και 2 εκατομμύρια ευρώ για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, που η ίδια η περιφερειάρχης είχε καταγγείλει ως έργο που εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα. Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση, το  προεδρείο αρνήθηκε σε κατοίκους του Γραμματικού που βρίσκονταν στη συνεδρίαση να λάβουν το λόγο με το πρόσχημα ότι θα γίνει ξεχωριστή συζήτηση για το θέμα.

Παρόντες ήταν και κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας, στους οποίους η διοίκηση είχε υποσχεθεί προεκλογικά την ανέγερση σχολείου, κάτι για το οποίο ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ούτε ευρώ.


Τα κονδύλια για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής εμφανίζονται μεν αυξημένα, προορίζονται ωστόσο όχι για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων αλλά για τη διαμόρφωση ενός περιφερειακού γραφείου καταγραφής της ένδειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο μεταξύ, ποσό 38 εκατομμυρίων που ισχυρίστηκε η διοίκηση ότι εξοικονόμησε από τον προϋπολογισμό, δίνεται μόνο κατά 30% για προνοιακά ζητήματα ενώ κατά 70% πάει στους επιχειρηματίες.

Ενδεικτική του αντιλαϊκού προσανατολισμού του προϋπολογισμού ήταν η τοποθέτηση του πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κινείται κατά 95% στα χνάρια της προηγούμενης διοίκησης. Αυτόν τον προϋπολογισμό εμείς τον συντάξαμε, τον ψηφίσαμε και θα τον ψηφίσουμε». Προηγουμένως, η Ρ. Δούρου επιχείρησε να συγκαλύψει ότι ο προϋπολογισμός ήταν περίπου καρμπόν με αυτόν της προηγούμενης διοίκησης με το πρόσχημα ότι υπήρχε έλλειψη χρόνου για τη διαμόρφωση νέου προϋπολογισμού. Υποσχέθηκε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μέχρι το Γενάρη, με ενίσχυση -ανάμεσα σε άλλα- της «συνεργατικής οικονομίας» και της «υγιούς επιχειρηματικότητας».


:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

χαπακι δεν τα λεει μονο το μεγα

 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.281
Πόντοι
8.006
Λογω ηλικιας δεν εχω σχεση με τους κλαδους αυτους Γιαννακο μου. Οταν χωθω στα σκατα θα σου πω τι μυρωδια ειχαν.
Αλλα ξερω οτι το συστημα εχει και μεθοδους αυτοπροστασιας. Πχ Απαλλαγες απο πειθαρχικα συμβουλια, καταγγελιες στα συρταρια κτλ. Εσυ εισαι παλια πουτανα. Θα τα ξερεις
Μονο με κυβερνηση αριστερας θα σπασουν τα αποστηματα.
Εισαι νεαρος βεβαια, και δικαιούσαι να ονειρεύεσαι.
Αλλά ειλικρινα πες μου, το πιστευεις ότι το θεμα είναι αυτό?
Ειλικρινα πιστευεις ότι στην Ελλαδα υπαρχουν οι κακοι δεξιοι και οι κακοι πασοκοι που κυβερνουσαν παντα λαθος, και από την άλλη οι καλοι αριστεροι που δεν καταφερναν να κυβερνησουν ποτέ, αλλά κατά βαθος ηταν οι καλοι και ικανοι?
Ημασταν τοσο ατυχοι σαν εθνος δηλαδή και δεν το καταλάβαμε?
Και αυτοι οι "αριστεροι" τι ψηφιζαν τοσα χρονια, και πού βρισκονταν? Ηταν σε θεσεις ευθύνης? ηταν αποκλεισμένοι? Κατεβηκαν τωρα από τον ουρανό?
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.696
Πόντοι
1.830
10625149_10204724312808470_422600775381345559_n.jpg

:2funny: :2funny: :2funny:
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Μιλαει για σκατα στο κεφαλι 60 χρονων μπουχεσας που εβαζε σε ενα θρεντ ψευτικες φωτο απο γκομενες
οτι και καλα τις γαμουσε αυτος.Και οταν τον ξεμπροστιασαν εκανε να φανει κανα μηνα.Και αυτος ο 60χρονος
μπουχεσας ψηφιζει. :headbang:

ποτε εγινε αυτο ρε τυπε? :think: :think: :think:

αφου ειχαν κ υπογραφη τερας 1956

:think: :think:
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
δηλαδή για να καταλάβω καλά ... η θειά σ' η αμερσούδα πάει στον Κούγια ??

και ο γιατρός ο δικηγόρος και όλοι ελέγχονται για το πόθεν έσχες σε κάθε αγορά περιουσιακού στοιχείου...

Πιωμενος εισαι βραδιατικα;
Μονο επιπεδου Κουγια φοροδιαφευγουν δηλαδη; Οι δικηγοροι και οι συμβολαιογραφοι στην επαρχια ποτε; :jerking:
Και αυτο με το ποθεν εσχες ανεκδοτο. Εκτος απο τα ξεπλυματα με sophisticated τροπους που κανουν τα μεγαλα "παιδακια", το μαυρο χρημα ολοι ξερουν οτι τρωγεται δεν καθεται σε περιουσιακα στοιχεια. Αν ηταν ετσι δεν θα κυκλοφορουσε ουτε οργανωμενο εγκλημα. Γιατι αυτο μας ειπες ουσιαστικα τωρα. Οτι το ποθεν εσχες στα περιουσιακα στοιχεια εμποδιζει το μαυρο χρημα.


 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom