Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

  • Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

    Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

    Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

    Ψήφοι: 43 18,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
και για να δεις και τους τροπους



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
παρε


[size=20pt]Πλαίσιο: Αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών στο εξάμηνο
[/size]
Αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανακοίνωσε η Πλαίσιο Computers ΠΛΑΙΣ+2,48% AEBE.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο και αυξήθηκαν κατά 8,9% στο εξάμηνο, ενώ ισχυρή είναι, το ίδιο χρονικό διάστημα, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), στα € 9,9 εκατ. (+17,8%).

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,53% και διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η βελτίωση των καθαρών κερδών και των κερδών ανά μετοχή εμφανίζεται περιορισμένη, λόγω της θετικής επίπτωσης στο φόρο της περυσινής περιόδου από την αύξηση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης, εν όψει της αλλαγής του φορολογικού συντελεστή. Η επίπτωση αυτή δημιούργησε αναβαλλόμενο φορολογικό έσοδο 852 χιλ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 8,0 εκατ., υψηλότερα κατά 20,3%.

Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) ισχυροποιήθηκε κατά 52 μονάδες βάσης στο 6,9%- ισχυρότερη επίδοση στο δεύτερο τρίμηνο με το περιθώριο να φθάνει στο 7,3%.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι παρατηρείται σταθερή τάση συρρίκνωσης του δείκτη δανειακής μόχλευσης (Ξένα / Ίδια Κεφάλαια) στο 0,66 από 0,80 και επάρκεια ταμειακών διαθεσίμων, πλέον των € 38 εκατ., παρά την πληρωμή διευρυμένου κατά 66,7% μερίσματος .

και δες και πηγη εγαπητη σου εφημεριδα   

για την τσέπη του επενδυτή αυτό μετράει (γιατί αυτό μπαίνει τελικά)… και από ότι βλέπεις μάλλον άνθρακες ο θησαυρός….
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Ορεξη για γνώση και στο πάρκινγκ
Πώς ξεκίνησε η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου; Ποιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο πρωτοστάτησε; Από τι πήρε το σχήμα της η πανεπιστημιακή τήβεννος; Με ποιο ρούχο συγγενεύει; Η Ιστορία της Παιδείας είναι μακρά και όλοι οι Ελληνες φοιτητές θα ήταν καλό να ακούσουν το χθεσινό σχετικό μάθημα που έκαναν στο πάρκινγκ της Φιλοσοφικής Αθηνών δύο καθηγητές. Ενα μάθημα με ιδιαίτερη αξία όχι μόνο για το περιεχόμενό του ως προς την ιστορική γνώση, αλλά και για τη σημασία του στις περιστάσεις της εποχής μας. Οι καθηγητές έκαναν μάθημα στο πάρκινγκ να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά με έμπρακτο τρόπο και όχι με λόγια -επιτέλους κάποιοι βρέθηκαν- κατά της απαξιωτικής απόφασης των φοιτητών αριστερών παρατάξεων να βάλουν λουκέτο στη σχολή τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα φύλαξης που προωθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης.

Καταλήψεις

Χθες, πάντως, οι φοιτητές αποχώρησαν από τον χώρο των Προπυλαίων, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι προσβλέπουν στον επικείμενο διάλογο με τον κ. Φορτσάκη για το θέμα. Την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί εάν οι φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα καταφέρουν να μαζικοποιήσουν τις μονοήμερες ή διήμερες καταλήψεις που αποφασίστηκαν για χθες σε λίγες σχολές της Αθήνας. Η σύνοδος πρυτάνεων, πάντως, ζητεί την ενίσχυση των υπηρεσιών φύλαξης των ΑΕΙ.

Ειδικότερα, οι περίπου 600 φοιτητές και οι καθηγητές τους που πήγαν χθες το πρωί να κάνουν τα μαθήματά τους στη Φιλοσοφική Αθηνών βρήκαν το κτίριο κλειστό λόγω της κατάληψης που αποφάσισε την Τετάρτη η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου. Οι φοιτητές αντιδρούν «στην αντιδημοκρατική και αυταρχική πρυτανική αρχή». Από το αποτέλεσμα της συνέλευσης -ψήφισαν μόλις 516 φοιτητές ενώ οι εγγεγραμμένοι ξεπερνούν τις 10.000- προκύπτει ότι με μικρή συμμετοχή προκρίθηκε το Ενωτικό-Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο των φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έναντι εκείνου του ΜΑΣ (ΚΝΕ). Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρεί ότι η συνέλευση είναι παράνομη. Βέβαια, η απόφαση πρωτοκολλήθηκε από την κοσμητεία.

Μπροστά στην είσοδο της Φιλοσοφικής οι λιγοστοί φοιτητές που περιφρουρούσαν το λουκέτο αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις των συμφοιτητών τους αλλά και καθηγητών. Βέβαια, υπήρχαν και πανεπιστημιακοί που επικρότησαν το λουκέτο, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλησαν να πάρουν ευθέως θέση. Υπήρξαν και εκείνοι που βροντοφώναξαν «Σχολές ανοιχτές. Φτάνει πια»! όπως έγραφαν τα χαρτιά-αυτοσχέδια πανό από καθηγήτριες της σχολής. «Οφείλουμε να κάνουμε το μάθημά μας. Ας μην επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα. Γι’ αυτό με πληρώνει το ελληνικό κράτος, για να είμαι σήμερα στη δουλειά μου» ανέφερε στην «Κ» η Μαρίζα Φουντοπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Η ίδια με τον επίκουρο καθηγητή του ίδιου Τμήματος Δημήτρη Φωτεινό έκαναν μάθημα σε περίπου 20 φοιτητές στον χώρο του πάρκινγκ της σχολής.

Συνεργασία

Οσο για τα Προπύλαια οι φοιτητές αποχώρησαν. Χθες, πάντως, η σύνοδος πρυτάνεων ανέφερε ότι «οι χώροι του πανεπιστημίου θα πρέπει να φυλάσσονται και να προστατεύονται και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία φέρουν, βάσει του νόμου, οι πρυτανικές αρχές. Δυστυχώς, οι δημόσιες πολιτικές των τελευταίων ετών είχαν ως αποτέλεσμα την αποστελέχωση των πανεπιστημίων και τη διάλυση των υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας. Η αρμόδια πολιτεία συμπεριφέρεται σαν να μη βλέπει το πρόβλημα. Καλούμε την πολιτεία να συνεργαστεί με τη σύνοδο των πρυτάνεων για να ορίσει το πλαίσιο και να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους, καθώς οι τρέχουσες επιχορηγήσεις του τακτικού προϋπολογισμού δεν επαρκούν για να καλύψουν τη φύλαξη. Κάθε στάση απουσίας ή αδιαφορίας δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου».



μετα το κακό σπυρί που ήταν το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ και το απόστημα της Ελλάδος που λέγεται αριστερά επιτέλους έσπασε… η σιωπηρή μειοψηφία των ανθρώπων επιτέλους σήκωσε κεφάλι ενάντια στις κατσαρίδες και τσάκισε τα γελοία αυτά αρθρόποδα .. το τέλος τους έφτασε… επιτέλους τα πάσης φύσεως και αποχρώσεως φασιστοειδή θα ξαναμπούνε εκεί που είναι η θέση τους … στις τρύπες τους τις οποίες αυτή την φορά θα πρέπει να φροντίσει ο δημοκρατικός κόσμος να τις κλείσει καλά ώστε να μην ξανανοίξουν ποτέ…  

οσο και να σκουζετε με το φασιστοσκυλο τον φορτσακη και με τις παρανομιες που κλειδωσε μεσα του εργαζομενους η πρυτανεια και το διοικητικο και καποια τμηματα θα παραμενει κλειστο

για το πλαισιο δεν μιλας βλεπω
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
για την τσέπη του επενδυτή αυτό μετράει (γιατί αυτό μπαίνει τελικά)… και από ότι βλέπεις μάλλον άνθρακες ο θησαυρός….

πως γινετε να αυξανωνται τα καθαρα κερδη κατα 2,5% η κατα 5 εκατομ ευρω και να μην κερδηζει ο επενδυτης
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
πως γινετε να αυξανωνται τα καθαρα κερδη κατα 2,5% η κατα 5 εκατομ ευρω και να μην κερδηζει ο επενδυτης

διότι απλά η εταιρεία δεν διανέμει μέρισμα επειδή έχει να βουλώσει τρύπες προηγουμένων χρόνων ή θέλει να κάνει κάποιες επενδύσεις και να μην πάρει δάνεια για αυτές… τι δεν καταλαβαίνεις ???
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
και ξαναπαρε


Μειώθηκαν οι πωλήσεις, αυξήθηκαν τα κέρδη στα σουπερμάρκετ το 2013
Βάσει ισολογισμών δείγματος από το Πανόραμα Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ

Η μείωση του κύκλου εργασιών το 2013 χαρακτηρίζει για δεύτερη χρονιά τη συνολική εικόνα του κλάδου των σούπερ μάρκετ, όπως διαμορφώνεται βάσει των ισολογισμών του δείγματος της έκδοσης Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2014 (Οκτώβριος 2014). Την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 4,8%.

Στη συγκεκριμένη έκδοση εξετάζονται αναλυτικά οι ισολογισμοί 61 επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο σχεδόν των εταιρειών που δημοσιεύουν ισολογισμό. Τα στοιχεία των ισολογισμών δείχνουν μία σαφώς καλύτερη, αλλά και πάλι πτωτική εικόνα των πωλήσεων. Η μείωση του κύκλου εργασιών στο σύνολο των εξεταζόμενων επιχειρήσεων ανήλθε σε -1,96% (-143 εκατ. ευρώ), φτάνοντας τα 7,16 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ειδική έκδοση, το λιανεμπόριο τροφίμων, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον καλείται την τελευταία διετία να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις που δημιουργούν συνθήκες πρωτοφανείς, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις περισσότερες χώρες.

Οι πιο συνήθεις στρατηγικές κινήσεις που υλοποιήθηκαν με στόχο την προσαρμογή στις νέες συνθήκες ήταν, πρώτον, οι προσπάθειες δραστικής μείωσης του λειτουργικού κόστους και, δεύτερον, αύξησης των πωλήσεων μέσω ανάπτυξης δικτύων ή εξαγοράς επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι εξαγορές που εμφανίζονται εντός του 2013, αλλά και οι νέες επενδύσεις.

Όπως αναφέρεται, η μείωση πωλήσεων ήταν συνολική για το δείγμα, για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μόνο ελάχιστες εταιρείες κατάφεραν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, με ποσοστά, μάλιστα, αρκετά μικρότερα από τα αντίστοιχα των αυξήσεων.

Επίσης, σημειώνεται ότι η πτώση στις πωλήσεις είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως η μείωση των τελικών τιμών, η μείωση συνολικά της ζήτησης, η αλλαγή του προϊοντικού μείγματος, με τον καταναλωτή να επιλέγει φθηνότερα προϊόντα, οι αλλαγές καταναλωτικών συνηθειών κλπ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μεγέθη και δείκτες των ισολογισμών, παρουσιάζουν μία μικτή εικόνα με θετικές και αρνητικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, οι δείκτες κερδοφορίας των επιχειρήσεων του κλάδου εμφανίζουν θετική εικόνα και σε πολλές περιπτώσεις βελτιωμένη σε σχέση με το 2012, η ρευστότητα παραμένει σταθερή σε σχετικά επαρκή επίπεδα, με ελάχιστη μείωση, ενώ τα μεγέθη του ενεργητικού εμφανίζουν αύξηση.

πηγη 
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
διότι απλά η εταιρεία δεν διανέμει μέρισμα επειδή έχει να βουλώσει τρύπες προηγουμένων χρόνων ή θέλει να κάνει κάποιες επενδύσεις και να μην πάρει δάνεια για αυτές… τι δεν καταλαβαίνεις ???

η ειδηση ειναι οτι ειναι κερδοφορα το τι τα κανει ο επενδυτης αδιαφορω ας τα βαλει και στο κωλο του αυτο που ξερω ειναι οτι εκμεταλευετε στο επακρο το εργατικο δυναμικο του για να χαιρετε αυτος τα υπερογκα κερδη

μπες και δες





Οδηγίες προς ναυτιλλομένους απέστειλε η διοίκηση της εταιρείας «Πλαίσιο» στους υπεύθυνους καταστημάτων για τον χειρισμό των εργαζομένων 4ωρης απασχόλησης, οι οποίοι «πλέον θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ενδοεταιρικό ηλεκτρονικό μήνυμα που είδε, χθες, το φως της δημοσιότητας. Η εταιρεία κάνει λόγο για ανάγκη κάλυψης των ωρών αιχμής και αρνείται κατηγορηματικά ότι οι προσλήψεις ημιαπασχολούμενων γίνονται κατόπιν απολύσεων εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.



H ώρα του peak



Στο εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα τονίζονται τα «οφέλη» από την απασχόληση ημιαπασχολούμενων τους οποίους: «α. Τους χρησιμοποιούμε στην ώρα peak, οπότε έχουμε το μέγιστο προσωπικό την ώρα που το χρειαζόμαστε, β. Είναι πάντα φρέσκοι μιας και δουλεύουν μόλις 4 ώρες και είναι πάντα στην τσίτα και δεν ρουτινιάζουν με άλλα πράγματα σε non peak, γ. Οι 4ωροι σε ώρα peak φέρνουν πολύ μεγαλύτερο τζίρο από ό,τι δύο 8ωροι ανά πάσα στιγμή».



Λίγο πιο κάτω ξεδιπλώνεται ολόκληρη η εικόνα της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι «4ωροι εργαζόμενοι» που απασχολούνται στην εταιρεία. «Τους γίνεται ξήγα από την αρχή πως α. Θα πάνε σε όποιο μαγαζί τους χρειαστούμε, β. Πως θα δουλεύουν τα ωράρια που τους χρειαζόμαστε εμείς και δεν θα φτιάχνουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και γ. Πως δεν παίζουν φοιτητικές άδειες (αν χρειαστούν μία μέρα μόνο όταν δίνουν, ναι, αλλά δεν παίζει να πάρουν φοιτητική άδεια)».



«Είναι λεκτικά άστοχο» λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κώστας Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Το ύφος είναι απόλυτο σε μία προσπάθεια του συντάκτη του μηνύματος να πείσει τους διευθυντές των καταστημάτων να δεχθούν τους 4ωρους, καθώς αντιδρούν. Προτιμούν να δουλεύουν με επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τη δουλειά και όχι με νεαρούς που ανά πάσα στιγμή μπορούν να φύγουν και να πάνε στη Μύκονο να γίνουν μπάρμεν».



Την περασμένη Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Πλαίσιο», σε σχετική ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα». «Η εταιρεία είναι (…) πρωτοστάτης στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους. Εχοντας 4ωρους εργαζόμενους των οποίων τα βασικά δικαιώματα καταπατούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ατομικές συμβάσεις “υποχρεωτικών” 10ωρων που έχουν “κενά σημεία” στη θέση των ωρών παραπάνω δουλειάς. “Πρωταθλήματα” ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων με έπαθλο τη μη απόλυσή τους, μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας, που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα και ένα σωρό άλλες πρακτικές που καθιστούν τη ζωή των εργαζομένων της μαρτύριο».



Ζητούν διάλογο



«Εχουμε ζητήσει διάλογο με τη διοίκηση με συγκεκριμένη ατζέντα και περιμένουμε απάντηση μέσα στη βδομάδα» λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Βασίλης Μπέκας, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Πλαίσιο». Ο κ. Γεράρδος μας πληροφόρησε ότι η εταιρεία έχει δεχτεί να συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων, αλλά όχι με τους όρους που αυτό έχει θέσει, ενώ αρνείται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του σωματείου ότι η εταιρεία προφασίζεται αφορμές και απολύει «8ωρους» για να τους αντικαταστήσει με «4ωρους» εργαζόμενους.



πηγη 
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οσο και να σκουζετε με το φασιστοσκυλο τον φορτσακη και με τις παρανομιες που κλειδωσε μεσα του εργαζομενους η πρυτανεια και το διοικητικο και καποια τμηματα θα παραμενει κλειστο

για το πλαισιο δεν μιλας βλεπω

το απόστημα έσπασε χαπάκη… ξανά κατάληψη δεν ξαναγίνεται μετά από αυτό… πλήρης απαξίωση των μπαχαλάκηδων…
οι φοιτητές τους είπαν “βρε αντε και γαμηθείτε εμείς θα κάνουμε το πανεπιστήμιο να λειτουργήσει ότι και να κάνετε”

το επόμενο βήμα θα είναι να τους πλακώσουνε στις φάπες, να τους τουλουμιάσουνε στο ξύλο και να τους παραδώσουνε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω…
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
το απόστημα έσπασε χαπάκη… ξανά κατάληψη δεν ξαναγίνεται μετά από αυτό… πλήρης απαξίωση των μπαχαλάκηδων…
οι φοιτητές τους είπαν “βρε αντε και γαμηθείτε εμείς θα κάνουμε το πανεπιστήμιο να λειτουργήσει ότι και να κάνετε”

το επόμενο βήμα θα είναι να τους πλακώσουνε στις φάπες, να τους τουλουμιάσουνε στο ξύλο και να τους παραδώσουνε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω…

εσυ που ξερεις για πες υπαρχουν τμηματα σε καταηψη στο ΕΚΠΑ
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
[size=20pt]ξεκινησαν και οι ετοιμασιες για την δημοκρατικη παρελαση για τον λαο.  :jerking: :jerking: :jerking:η χουντα του σαμαρα μεγαλουργει παλι :jerking: :jerking:


Αστακός» η Θεσσαλονίκη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
[/size]
Θα απαγορεύεται να παρακολουθήσουν οι πολίτες από κοντά την παρέλαση

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν ώστε να πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Η αστυνομία έχει σχεδιάσει αυξημένα μέτρα παρόμοια με τα περσινά, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων. Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί τόσο για την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, όσο και για τη μαθητική παρέλαση.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της. Στα σημεία αποκλεισμού θα τοποθετηθούν κάγκελα, ενώ θα περιφρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τέλος, για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων. Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.

πηγη 
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
η ειδηση ειναι οτι ειναι κερδοφορα το τι τα κανει ο επενδυτης αδιαφορω ας τα βαλει και στο κωλο του αυτο που ξερω ειναι οτι εκμεταλευετε στο επακρο το εργατικο δυναμικο του για να χαιρετε αυτος τα υπερογκα κερδη

μπες και δες





Οδηγίες προς ναυτιλλομένους απέστειλε η διοίκηση της εταιρείας «Πλαίσιο» στους υπεύθυνους καταστημάτων για τον χειρισμό των εργαζομένων 4ωρης απασχόλησης, οι οποίοι «πλέον θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ενδοεταιρικό ηλεκτρονικό μήνυμα που είδε, χθες, το φως της δημοσιότητας. Η εταιρεία κάνει λόγο για ανάγκη κάλυψης των ωρών αιχμής και αρνείται κατηγορηματικά ότι οι προσλήψεις ημιαπασχολούμενων γίνονται κατόπιν απολύσεων εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.



H ώρα του peak



Στο εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα τονίζονται τα «οφέλη» από την απασχόληση ημιαπασχολούμενων τους οποίους: «α. Τους χρησιμοποιούμε στην ώρα peak, οπότε έχουμε το μέγιστο προσωπικό την ώρα που το χρειαζόμαστε, β. Είναι πάντα φρέσκοι μιας και δουλεύουν μόλις 4 ώρες και είναι πάντα στην τσίτα και δεν ρουτινιάζουν με άλλα πράγματα σε non peak, γ. Οι 4ωροι σε ώρα peak φέρνουν πολύ μεγαλύτερο τζίρο από ό,τι δύο 8ωροι ανά πάσα στιγμή».



Λίγο πιο κάτω ξεδιπλώνεται ολόκληρη η εικόνα της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι «4ωροι εργαζόμενοι» που απασχολούνται στην εταιρεία. «Τους γίνεται ξήγα από την αρχή πως α. Θα πάνε σε όποιο μαγαζί τους χρειαστούμε, β. Πως θα δουλεύουν τα ωράρια που τους χρειαζόμαστε εμείς και δεν θα φτιάχνουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και γ. Πως δεν παίζουν φοιτητικές άδειες (αν χρειαστούν μία μέρα μόνο όταν δίνουν, ναι, αλλά δεν παίζει να πάρουν φοιτητική άδεια)».



«Είναι λεκτικά άστοχο» λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κώστας Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Το ύφος είναι απόλυτο σε μία προσπάθεια του συντάκτη του μηνύματος να πείσει τους διευθυντές των καταστημάτων να δεχθούν τους 4ωρους, καθώς αντιδρούν. Προτιμούν να δουλεύουν με επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τη δουλειά και όχι με νεαρούς που ανά πάσα στιγμή μπορούν να φύγουν και να πάνε στη Μύκονο να γίνουν μπάρμεν».



Την περασμένη Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Πλαίσιο», σε σχετική ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα». «Η εταιρεία είναι (…) πρωτοστάτης στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους. Εχοντας 4ωρους εργαζόμενους των οποίων τα βασικά δικαιώματα καταπατούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ατομικές συμβάσεις “υποχρεωτικών” 10ωρων που έχουν “κενά σημεία” στη θέση των ωρών παραπάνω δουλειάς. “Πρωταθλήματα” ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων με έπαθλο τη μη απόλυσή τους, μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας, που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα και ένα σωρό άλλες πρακτικές που καθιστούν τη ζωή των εργαζομένων της μαρτύριο».



Ζητούν διάλογο



«Εχουμε ζητήσει διάλογο με τη διοίκηση με συγκεκριμένη ατζέντα και περιμένουμε απάντηση μέσα στη βδομάδα» λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Βασίλης Μπέκας, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Πλαίσιο». Ο κ. Γεράρδος μας πληροφόρησε ότι η εταιρεία έχει δεχτεί να συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων, αλλά όχι με τους όρους που αυτό έχει θέσει, ενώ αρνείται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του σωματείου ότι η εταιρεία προφασίζεται αφορμές και απολύει «8ωρους» για να τους αντικαταστήσει με «4ωρους» εργαζόμενους.



πηγη   

η εταιρεία μια χαρά πλήρωσε 45% σε φόρους επί των κερδών της .. από κει και πέρα το μέρισμα φορολογήθηκε ο μέτοχος δεν έχει άλλη φορολογική υποχρέωση γιαυτό 45% και τέλος… θέλεις να βάλουμε και άλλα ?? … όταν και άμα έρθετε στην εξουσία να βάλετε και άλλους φόρους…μέχρι τότε βγάζετε τον σκασμό…

δηλαδή τι έπρεπε να κάνει στο εργατικό του δυναμικό ?? να του χαιδεύει τα αυτάκια και να του φέρνει παντοφλίτσες να κάθεται ?? να του έχει και σαλονάκι με τηλεόραση να βλέπει και κανέναν αγώνα ?? να έχει και συνδρομητική τηλεόραση και Νόβα να βλέπουν και καμμιά τσοντούλα τα παιδιά??

και φυσικά τους τετράωρους θα τους απασχολεί τις ώρες που τους χρειάζεται και όχι τις ώρες που δεν έχει δουλειά … δεν τους πληρώνει για να κάθονται αλλά για να δουλεύουν…

τι είναι δηλαδή ΕΘΕΛ που τους έχει τους οδηγούς και κάθονται στις ώρες μη αιχμής που λιγοστεύουν τα δρομολόγια ??

και φυσικά θα κανονίζει τις βάρδιες ο εργοδότης και όχι ο εργαζόμενος… γιατί για τον λόγο αυτό τους προσλαμβάνει… για να καλύπτει τις επιχειρηματικές του ανάγκες σε προσωπικό όπου και όταν το χρειάζεται και όχι όποτε καυλώσει σε κάποιον να δουλέψει… άμα θέλει να βρεί δουλειά που να δουλεύει όποτε του καυλώσει ας ψάξει αλλού..

και φυσικά ο εργοδότης έχει δικαίωμα να μετρά την παραγωγικότητα… δεν θα πληρώνει ανθρώπους που δεν παράγουν… αυτούς θα τους στέλνει στο σπίτι τους… και πολύ καλά θα κάνει… και καλά κάνει και ενθαρύνει τον ανταγωνισμό παραγωγικότητας μεταξύ των εργαζομένων… έτσι θα ξεχωρίσει τους καλούς και θα ξαποστείλει τους κακούς…

και φυσικά ο τετράωρος δεν δικαιούται φοιτητικής αδείας (όπως και κανένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα γιατί το αν θα δώσει φοιτητική άδεια είναι στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη) αν θέλει ας πάρει από την κανονική του…
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Economist: Γιατί τα hedge funds δεν πείθονται από τον Τσίπρα

23 Οκτώβριος 2014
Ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει γέφυρες με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες και τη γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο, γράφει ο Economist σε άρθρο του τελευταίου τεύχους του για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει το περιοδικό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πιέζει τους πιστωτές της Ελλάδας να διαγράψουν τουλάχιστον ένα μέρος από το μεγάλο χρέος της χώρας. Αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε τώρα ότι δεν είναι πια ο αδιάλλακτος πυρπολητής που το 2012 υποσχόταν να σκίσει το βαρβαρικό μνημόνιο.

Ο Τσίπρας προσπαθεί ήσυχα να διαβεβαιώσει τους υποψήφιους επενδυτές που φέρνουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό ότι η Ελλάδα θα ήταν μία φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα – μέλος της Ευρωζώνης, υπό μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

“Τα hedge funds που οδήγησαν στο πρόσφατο ποδοπάτημα στην έξοδο από τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ακόμα πειστεί εντελώς”, σημειώνει ο Economist.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Economist συμβουλεύει την Ελλάδα να μην βιάζεται για την έξοδο από το μνημόνιο, αφού η πρόσφατη αύξηση του κόστους δανεισμού εκτροχιάζει το σχέδιο της κυβέρνησης να δανειστεί 9 δισ. ευρώ το 2015.



με λιγο γλυψιμο ακομα θα τα πεισει
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Και ο Κωνσταντινόπουλος εναντίον της Δούρου: Ψήφισε τον προϋπολογισμό του κ Σγουρού, του ανθρώπου της «διαπλοκής»& των «εργολάβων» οπως έλεγε προεκλογικά
24 Οκτ 2014

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, σκληρή κριτική στη Ρένα Δούρου ασκεί και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω Twitter, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού που είχε καταρτίσει ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

«Η κ Δούρου ψήφισε τον προϋπολογισμό του κ Σγουρού, του ανθρώπου της «διαπλοκής»& των «εργολάβων» οπως έλεγε προεκλογικά #protiforaaristera», αναφέρει το μήνυμα του υφυπουργού Ανάπτυξης.

Δείτε το tweet:

http://[URL unfurl="true"]www.enikos.gr/data/photos/66dbe3d9bc1731fd99fbe28a84fe589c.JPG[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/kai-o-konstantinopoulos-enantion-tis-dourou-psifise-ton-proipologismo-tou-k-sgourou-tou-anthropou-tis-diaplokis-ton-ergolavon-opos-elege-proeklogika[/URL]
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το νόμιμο και το ηθικό

Εύγε στον Αλέξη τον Μητρόπουλο τον καραμπουζουκλή! Χάρη στο έγγραφο που αποκάλυψε προχθές στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάθαμε ότι ο Αλ. Μητρόπουλος έδωσε μια νέα διάσταση στη θεωρία περί νομίμου και ηθικού, την οποία θυμίζω ότι εισήγαγε ο (πολιτικά) αείμνηστος Γεώργιος Βουλγαράκης και η οποία αποτελεί τη φιλοσοφική κορωνίδα της Μεταπολίτευσης. Ο Βουλγαράκης, αντιμέτωπος τότε με την αποκάλυψη ότι είχε off-shore εταιρείες, υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να μην είναι ηθικό για ορισμένους, αλλά ωστόσο είναι νόμιμο. Ο Μητρόπουλος τώρα αντέστρεψε τη σχέση ηθικής και νομιμότητας: ως δικηγόρος δηλώνει στους υποψήφιους προς νομιμοποίηση στον Δήμο Δραπετσώνας ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όταν όμως εκείνοι παραποιούν ή πλαστογραφούν τα πιστοποιητικά του και μονιμοποιούνται δεν φέρουν καμία ευθύνη εκ των υστέρων για την πράξη τους. Με άλλα λόγια, η μονιμοποίησή τους μπορεί να μην είναι νόμιμη, είναι όμως ηθική, επειδή πρόκειται για φουκαράδες. Ωραία λογική, για καθηγητή (επίκουρο έστω) της Νομικής! Βλέπετε, δεν το έχουμε για πλάκα το διδακτορικό από το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα στο ωραίο Κοσσυφοπέδιο…


ααα ρε κάτι μπουμπούκια που μάζεψε ο σφύριζα (από το πάλαι ποτέ κραταιό παλαιό ΠΑΣΟΚ) ??

αστέρες…

αλήθεια για κείνο το μύριο δολλαριάκια έγινε τίποτε ή μπααα ??? ή και αυτό εμπίπτει στην λογική του “είναι μεν παράνομο αλλά είναι ηθικό επειδή είμαι αριστερός”??

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Το νόμιμο και το ηθικό


ααα ρε κάτι μπουμπούκια που μάζεψε ο σφύριζα (από το πάλαι ποτέ κραταιό παλαιό ΠΑΣΟΚ) ??

μονο που τα μπουμπουκια το πασοκ η τα κλωτσησε απο το κομμα η τσακιστηκαν και φυγανε

τα μπουμπουκια της νουνου ειναι ακομα εκει και μαλιστα το χοντρο αρχιμπουμπουκο το προοριζουν και για προεδρο της δημοκρατιας
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μονο που τα μπουμπουκια το πασοκ η τα κλωτσησε απο το κομμα η τσακιστηκαν και φυγανε

τα μπουμπουκια της νουνου ειναι ακομα εκει και μαλιστα το χοντρο αρχιμπουμπουκο το προοριζουν και για προεδρο της δημοκρατιας

μυριστήκανε μάσα αλλού και την κάνανε….
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
για το ποσο σεβονται τον κοσμο οι τσυριζαιοι

μιλανε στην βουλη για τα χρεη των πολιτων και για τις 100 δοσεις- στο καναλι της βουλης- και οι τσυριζαιοι την εχουν κοπανησει

εχουν φαει πολυ κραξιμο χαχαχαχαχα
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού Αττικής και Κυκλάδων ανεδείχθη πρώτη δύναμη στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, οι οποίες  ολοκληρώθηκαν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συγκεκριμένα, από τους 3.140 εφοριακούς που ψηφίσαν στις αρχαιρεσίες το 28,46% στήριξε την ΑΣΚΙ Εφοριακών – Συσπείρωση Ανεξάρτητων που κατετάγη πρώτη δύναμη. Είναι η πρώτη φορά που η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών καταλαμβάνει αυτή τη θέση στις εκλογές του συλλόγου Αττικής- Κυκλάδων. Η ΔΑΚΕ κατετάγη δεύτερη, ενώ η «παραδοσιακά» πρώτη στις αρχαιρεσίες των εφοριακών συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ κατέλαβε την τρίτη θέση.



λογικό είναι… στην πλέον διεφθαρμένη υπηρεσία της χώρας να έρχεται πρώτη η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ …. του πλέον διεφθαρμένου κόμματος στην Ελλάδα

η παράταξη που διαχρονικά αντιτάχθηκε σε όλα τα μέτρα εκσυγχρονισμού και μηχανοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης προφανώς για να μην θίξει τους δυνητικά ψηφοφόρους της και να τους αφήσει στην ησυχία τους να εκβιάζουν, να χρηματίζονται και να συναλλάσονται καλύπτοντας την φοροδιαφυγή
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
λογικό είναι… στην πλέον διεφθαρμένη υπηρεσία της χώρας να έρχεται πρώτη η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ …. του πλέον διεφθαρμένου κόμματος στην Ελλάδα

και η δακε δευτερη
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom