Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Το μόνο επιτυχημένο που έχεις κάνει στη ζωή σου μωρή σαμαρικιά λινάτσα είναι οι πίπες σου στον Τρελαντώνη.
Τσιπρα θα ψηφισεις μαθαινω τύπε. Κριμα που κατηγορούσαμε παρεα τον Συριζα το βραδυ των ευρωεκλογών. Τι μεσολαβησε?

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Εγω τύπε, δεν μπορω να του βρω δουλεια. Μου λες λοιπον να μην του λεω τίποτα, αφου δεν μπορω να τον προσλαβω? Αν καταλαβαινω καλα δηλαδή.

Να υποστηριξεις αιτηματα που θα του διευκολυνουν τη ζωη και προστατευουν αλλους εργαζομενους. Οχι να κανεις κριτικη αφ υψηλου οτι δεν προσπαθει, δεν σπουδασε κτλ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
και γιατι νεοι δικηγοροι με μεαπτυχιακα στη γαλλια δεν εχουν εργασια και ειναι ανεργοι????? αυτοι δεν εχουν δεξιοτητες υψηλο  νοητικο επιπεδο δεν εχουν ευθυνες???? μα και αυτοι τι κανουν λαθος

α και τελικα δεν μας απαντας τι προσφερετε εσυ και ο τραμυ παραπανω απο 1 γιατρο του ΕΣΥ και αμοιβεστε με περισσοτερα χρηματα
καλα ο τραμυ ειναι και θρασυς θελει να εχει και φοροελαφρυνσεις

το τι προσφέρω παραπάνω το κρίνει αυτός που με πληρώνει και όχι ο κοινωνικός εμετός που απαιτεί την ισοπέδωση ... γκεγκε παίκτη μου...

και το κρίνει με κάποια κριτήρια τα οποία τα γνωρίζω και τα έχω αποδεχτεί πριν πάρω την θέση στην οποία βρίσκομαι...

δεν δουλεύω για τον ίδιο εργοδότη με τον γιατρό του ΕΣΥ και ούτε ο εργοδότης μου έχει τους ίδιους πελάτες με τον εργοδότη του γιατρού του ΕΣΥ... η μέγιστη διαφορά είναι στο ότι ο δικός μου εργοδότης έχει πελάτες ιδιώτες που πρέπει να τους προσελκύσει για να μπορέσει να πουλήσει τις υπηρεσίες του ενώ ο εργοδότης του γιατρού του ΕΣΥ έχει αναγκαστικούς πελάτες ΟΛΟΥΣ μας, γιατί από όλους μαζεύει φόρους...

καταλαβαίνεις λοιπόν τι το διαφορετικό προσφέρω και σε τι διαφορετικό χώρο ??

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
και εσυ πουκανεις μια υπευθυνη εργασια σαν του γιατρου με υψηλο επιπεδο νοημοσυνης οπως και του γιατρου και με αρκετες δεξιοτητες οπως και του γιατρου γιατι παιρνεις 10.000€ το μηνα????
Γιατι τοσο κοστολογεί τις υπηρεσίες του η ιδιωτικη εταιρια που εργαζεται. Τι ανομοια συγκρινεις?

wilde rose

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2014
Like
0
Πόντοι
166
Να υποστηριξεις αιτηματα που θα του διευκολυνουν τη ζωη και προστατευουν αλλους εργαζομενους. Οχι να κανεις κριτικη αφ υψηλου οτι δεν προσπαθει, δεν σπουδασε κτλ.
Γτ θεωρεις αυτονοητο οτι μπορει και να μην προσπαθει ο καθε χιποακης, δεν ειναι προσωπικο??

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
309
Πόντοι
296
Αρα τι πρεπει να πουμε στον ανεργο? Μην προσπαθήσεις?

τώρα βρε αδελφέ, αυτό βρήκες να με ρωτήσεις? Στο παιδί που δεν παίρνει τα γράμματα, του λές προσπάθησε και καθάρισες?

Δεν πρέπει να δημιουργήσεις και ένα περιβάλλον?

Και εν πάση περιπρώσει, το δικαίωμα στην εργασία το προσλαμβάνεις ως ατομικό ή κοινωνικό δικαίωμα?

Αν δεν πιστεύεις στο κοινωνικό κράτος, το καταλαβαίνω. Αν είναι κοινωνικός δαρβινιστής, επίσης το καταλαβαίνω.

Αλλά, σε παρακαλώ, ξέρουμε γράμματα αμφότεροι.

Μην απλοποιούμε τη συζήτηση.

Το ζητούμενο του προγράμματος και όλων των προγραμμάτων είναι η πρωτογενής συγκέντρωση κεφαλαίου. Γιατί το συγκεντρωθέν απωλέσθη, λόγω του χρηματιστηριακού καπιταλισμού.

όλα τα άλλα είναι ιστορίες για τους αδαείς.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Αν το παρουμε ετσι, τοτε και παλι η πολιτικη που υποστηριζω, θεωρω ότι είναι αυτή (και μονο αυτή) που θα τον βοηθησει. Αρα παλι στο πλάι του είμαι. Η στηριξη αιτημάτων δεν γινεται με πορειες, καταληψεις, πανό και συγκρούσεις με την αστυνομια. Αυτά πεθανανε. Στηρίζω την βελτιωση του κρατους και της οικονομιας μεσω της μονης εφικτης πολιτικης, ώστε να εχουν ολοι δουλεια. Εάν όμως θεωρει ότι θα βρει δουλεια με τις πορειες, τοτε ΝΑΙ, του κανω κριτικη. Δικαιούμαι και υποχρεούμαι, γιατι είμαι και εικοσι χρονια μεγαλύτερος του και κατι παραπανω ξερω.

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
"Ανεργος" δικηγόρος δεν νοείται. Το ποσο αμοιβομαστε εγω και ο τραμουντανα στο ελευθερο επαγγελμα δεν νομιζω ότι εχει σημασια. Δεν μας τα δινει το κρατος.

και ομως φιλη μου ανεργη αποφοιτη απο τη νομικη κομοτηνης και με μεταπτυχιακο στη γαλλια (ενοιτε οτι εχει κανει και ασκηση ) και ομως δεν βρησκει εργασια οπως δεν βρισκει. αυτη τι δεν εχει τις δεξιοτητες το νοητικο επιπεδο η τις ευθυνες και δεν εχει εργασια αμοιβομενη με εστω τα 2/3 των απολαβων σου

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
και εσυ πουκανεις μια υπευθυνη εργασια σαν του γιατρου με υψηλο επιπεδο νοημοσυνης οπως και του γιατρου και με αρκετες δεξιοτητες οπως και του γιατρου γιατι παιρνεις 10.000€ το μηνα????

γιατί ο εργοδότης μου έχει φροντίσει να βγάζει τόσα όσα χρειάζονται για να με πληρώνει... ενώ ο εργοδότης του γιατρού του ΕΣΥ έχει τόσες πολλές υποχρεώσεις και τόσες λίγες εισπράξεις που δεν μπορεί να δώσει παραπάνω...

τι δεν καταλαβαίνεις επιτέλους να στο εξηγήσω διαφορετικά ???

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
τώρα βρε αδελφέ, αυτό βρήκες να με ρωτήσεις? Στο παιδί που δεν παίρνει τα γράμματα, του λές προσπάθησε και καθάρισες?

Δεν πρέπει να δημιουργήσεις και ένα περιβάλλον?

Και εν πάση περιπρώσει, το δικαίωμα στην εργασία το προσλαμβάνεις ως ατομικό ή κοινωνικό δικαίωμα?

Αν δεν πιστεύεις στο κοινωνικό κράτος, το καταλαβαίνω. Αν είναι κοινωνικός δαρβινιστής, επίσης το καταλαβαίνω.

Αλλά, σε παρακαλώ, ξέρουμε γράμματα αμφότεροι.

Μην απλοποιούμε τη συζήτηση.

Το ζητούμενο του προγράμματος και όλων των προγραμμάτων είναι η πρωτογενής συγκέντρωση κεφαλαίου. Γιατί το συγκεντρωθέν απωλέσθη, λόγω του χρηματιστηριακού καπιταλισμού.

όλα τα άλλα είναι ιστορίες για τους αδαείς.
Πιστευω απολυτα στο κοινωνικο κρατος, απλώς θεωρω ότι η ανευρεση εργασιας δεν περιλαμβάνεται στον τομεα αυτό. Δεν είναι θεμα "κοινωνικης πολιτικης" η δημιουργια των συνθηκων για ανευρεση εργασιας. Αλλά η δημιουργια ισχυρης οικονομιας χωρις ελλείμματα, με αναπτυξη και επενδύσεις ώστε να υπαρξουν δουλειες. Όταν όμως ο άλλος θεωρει ότι η εργασια είναι "δικαιωμα το οποιο πρεπει να απαιτησει από το κρατος" γυρναει το ματι μου αναποδα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
έχοντας σαν βάση λοιπόν το 1200 μισθό του γιατρού του ΕΣΥ ο απόφοιτος ΤΕΙ στο δημόσιο δεν πρέπει να παίρνει παραπάνω από 420 ευρώ τον μήνα, ο απόφοιτος πανεπιστημιου πάνω από 650 λκαι φυσικά ο απόφοιτος λυκείου πάνω από 360...

και φυσικά η καθαρίστρια όχι πάνω από 240...

συγκριτικά μιλάμε έτσι ώστε οι μισθοί να αντικατοπτρίζουν τις ευθύνες και τις δεξιότητες του καθενός όπως επίσης και το νοητικό τους επίπεδο...
δηλαδή οι πολ. μηχανικοί και λοιποί θα έπρεπε να παίρνουνε εκατομμύρια το μήνα;

επίσης, αν είναι να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους, θα έπρεπε σε όλους να δίνει ειδικότητα, να τους παρέχει λύσεις για προϋπηρεσία και πρόσληψη στο δημόσιο και τέλος να τους δίνει τη δυνατότητα να κόβουνε και αποδείξεις σαν να έχουν ελεύθερο επάγγελμα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
και ομως φιλη μου ανεργη αποφοιτη απο τη νομικη κομοτηνης και με μεταπτυχιακο στη γαλλια (ενοιτε οτι εχει κανει και ασκηση ) και ομως δεν βρησκει εργασια οπως δεν βρισκει. αυτη τι δεν εχει τις δεξιοτητες το νοητικο επιπεδο η τις ευθυνες και δεν εχει εργασια αμοιβομενη με εστω τα 2/3 των απολαβων σου
Ξαναλεω, δεν νοείται "ανεργος" δικηγόρος. Εχεις το πτυχιο σου, εχεις το γραφειο σου (εστω στο σπιτι σου), εκει είναι τα δικαστηρια, δούλεψε. Μηπως πρεπει το κρατος να της βρει πελατες?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.791
Πόντοι
1.206
Λοιπόν για τους νέους γιατρούς που ξέρω την πιάτσα διεθνώς.
Στην Ελλάδα όντως θα πάρουν 1.200 τον μήνα και μάλιστα συνήθως θα πρέπει να πάνε και σε άλλη πολή από αυτή που μένουν, άρα αν βγάλεις νοίκια, φαγητά, μετακινήσεις κλπ σχεδόν τζάμπα θα δουλεύουν!
Αν το θεωρώ δίκαιο; ΟΧΙ δεν το θεωρώ, αλλά αυτά τα λεφτά υπάρχουν, διότι αυτά έμειναν από όσα κατασπάραξαν διάφοροι τύποι των ΔΕΚΟ που είχαν βγει σε σύνταξη στα 52 τους, έπαιρναν 2.500 τον μήνα αυτοί κι άλλα τόσα η γυναίκα τους και τώρα στα 65 τους δυσφορούν που παίρνουν "μόνο" από 1.800 έκαστος! Που ακούστηκε 1.800 ο συνταξιούχος και 1.200 ο εργαζόμενος, αλλά τέτοια μαλακία στον εγκέφαλο μας δέρνει!

Επί της ουσίας.
Εγώ στον καθένα που σπουδάζει ιατρική του λέω να μάθει και μια ξένη βόρεια γλώσσα. Κατά προτίμησιν Γερμανικά ή Σουηδικά.
Εκεί για λόγους του εκπαιδευτικού τους συστήματος και του οικονομικού τους μοντέλου πάντα θα έχουν ανάγκες από γιατρούς και θα τους αμοίβουν αξιοπρεπώς. Στην Γερμανία π.χ. ένας μόλις ειδικευμένος παίρνει 4.200 με 4.500 τον μήνα. Γκασταρμπάιτερ είναι βέβαια, αλλά "πολυτελείας" τουλάχιστον με καλές αποδοχές και άριστες συνθήκες εργασίας.
Τώρα αν αντέχεται η Γερμανία ή η Σουηδία, άλλο θέμα! Εγώ που είμαι μεγάλος δεν θα άντεχα, αν ήμουν νέος νομίζω πως καλά θα περνούσα, έτσι κι αλλιώς άλλη προοπτική δεν θα υπήρχε...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

να ανοίξει κανένα δικηγορικό γραφείο το σκέφτηκε ή μπααα ????

ααα ξέχασα και αυτή θέλει να γίνει μισθωτή .... μόνο που στην περίπτωση των δικηγόρων δεν γίνεται... οι δικηγόροι δεν μπορούν να είναι μισθωτοί...

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
γιατί ο εργοδότης μου έχει φροντίσει να βγάζει τόσα όσα χρειάζονται για να με πληρώνει... ενώ ο εργοδότης του γιατρού του ΕΣΥ έχει τόσες πολλές υποχρεώσεις και τόσες λίγες εισπράξεις που δεν μπορεί να δώσει παραπάνω...

μωρε εγω καταλαβαινω εσνα προσπαθω να ακυρωσω με τις πιπες που λες

αρα μην μας λες πιπες περι νοητικης στερησεις και δεξιοτητων και υπευθυνοτητας γιατι και τωρα μας βαζεις και αλλα μεσω του καπιταλιστηκου συστηματος για μαθε μας

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Λοιπόν για τους νέους γιατρούς που ξέρω την πιάτσα διεθνώς.
Στην Ελλάδα όντως θα πάρουν 1.200 τον μήνα και μάλιστα συνήθως θα πρέπει να πάνε και σε άλλη πολή από αυτή που μένουν, άρα αν βγάλεις νοίκια, φαγητά, μετακινήσεις κλπ σχεδόν τζάμπα θα δουλεύουν!
Αν το θεωρώ δίκαιο; ΟΧΙ δεν το θεωρώ, αλλά αυτά τα λεφτά υπάρχουν, διότι αυτά έμειναν από όσα κατασπάραξαν διάφοροι τύποι των ΔΕΚΟ που είχαν βγει σε σύνταξη στα 52 τους, έπαιρναν 2.500 τον μήνα αυτοί κι άλλα τόσα η γυναίκα τους και τώρα στα 65 τους δυσφορούν που παίρνουν "μόνο" από 1.800 έκαστος! Που ακούστηκε 1.800 ο συνταξιούχος και 1.200 ο εργαζόμενος, αλλά τέτοια μαλακία στον εγκέφαλο μας δέρνει!

Επί της ουσίας.
Εγώ στον καθένα που σπουδάζει ιατρική του λέω να μάθει και μια ξένη βόρεια γλώσσα. Κατά προτίμησιν Γερμανικά ή Σουηδικά.
Εκεί για λόγους του εκπαιδευτικού τους συστήματος και του οικονομικού τους μοντέλου πάντα θα έχουν ανάγκες από γιατρούς και θα τους αμοίβουν αξιοπρεπώς. Στην Γερμανία π.χ. ένας μόλις ειδικευμένος παίρνει 4.200 με 4.500 τον μήνα. Γκασταρμπάιτερ είναι βέβαια, αλλά "πολυτελείας" τουλάχιστον με καλές αποδοχές και άριστες συνθήκες εργασίας.
Τώρα αν αντέχεται η Γερμανία ή η Σουηδία, άλλο θέμα! Εγώ που είμαι μεγάλος δεν θα άντεχα, αν ήμουν νέος νομίζω πως καλά θα περνούσα, έτσι κι αλλιώς άλλη προοπτική δεν θα υπήρχε...
......
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

ρε ούστ.. μια χαρά θα το άντεχες...

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16

Οπως πληρωνε και το αλτερ φαραωνικους μισθους στους τηλεαστερες και κατα τα αλλα φεσωνε κρατος, ασφαλιστικα ταμεια και τεχνικους;
Ωραια ελευθερη οικονομια!
Και ο αλλος εδω ο δικος μας ο Νιπλ λαβερ ομολογει οτι φτωχευει επιτηδες εταιριες και τσεπωνει το χρημα φεσωνοντας το συμπαν.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
μωρε εγω καταλαβαινω εσνα προσπαθω να ακυρωσω με τις πιπες που λες

αρα μην μας λες πιπες περι νοητικης στερησεις και δεξιοτητων και υπευθυνοτητας γιατι και τωρα μας βαζεις και αλλα μεσω του καπιταλιστηκου συστηματος για μαθε μας

η νοητική σου υστέρηση έγκειται στο γεγονός ότι επιμένεις να συγκρίνεις ανόμια πράγματα...

η νοητική σου υστέρηση έγκειται στο γεγονός ότι επειδή τελείωσες ένα ΤΕΙ νομίζεις ότι έπιασες τον πάπα από τα αρχίδια...

η νοητική σου υστέρηση έγκειται στο γεγονός ότι δεν αποδέχεσαι το ότι πρέπει συνεχώς να βελτιώνεσαι...

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
309
Πόντοι
296
Πιστευω απολυτα στο κοινωνικο κρατος, απλώς θεωρω ότι η ανευρεση εργασιας δεν περιλαμβάνεται στον τομεα αυτό. Δεν είναι θεμα "κοινωνικης πολιτικης" η δημιουργια των συνθηκων για ανευρεση εργασιας. Αλλά η δημιουργια ισχυρης οικονομιας χωρις ελλείμματα, με αναπτυξη και επενδύσεις ώστε να υπαρξουν δουλειες. Όταν όμως ο άλλος θεωρει ότι η εργασια είναι "δικαιωμα το οποιο πρεπει να απαιτησει από το κρατος" γυρναει το ματι μου αναποδα.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που δηλώνεις την ιδεολογία σου.

Βεβαίως, οι συνταγματολόγοι άλλα λένε. Ασφαλώς, οι Βενιζέλος και Λοβέρδος είναι επίσης συνταγματολόγοι. Οπότε...

Η δική μου είναι ακριβώς αντίθετη από τη δική σου.

Ευτυχώς, έχουμε και οι δύο το επάγγελμά μας.

Οπότε θα δείξει, ποιός έχει δίκιο.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το "Βρυξέλλες γλυκό τέρας". Εκεί αναφέρεται το εξής: Λέξη της χρονιάς στη Γερμανία για το έτος 2012 ή 2013 (δεν θυμάμαι) ήταν η: Alternativlos". Δεν χρειάζεται μετάφραση. Διερωτώμαι, ασπαζόμενος τον συγγραφέα, εάν η λέξη αυτή δεν άγει τελικώς στην απαγόρευση της σκέψης.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Οπως πληρωνε και το αλτερ φαραωνικους μισθους στους τηλεαστερες και κατα τα αλλα φεσωνε κρατος, ασφαλιστικα ταμεια και τεχνικους;
Ωραια ελευθερη οικονομια!
Και ο αλλος εδω ο δικος μας ο Νιπλ λαβερ ομολογει οτι φτωχευει επιτηδες εταιριες και τσεπωνει το χρημα φεσωνοντας το συμπαν.

και ποιός σου είπε ότι στην Ελλάδα υπήρξε ποτέ ΕΛΕΥΘΕΡΗ οικονομία...????

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom