Λοιπόν για τους νέους γιατρούς που ξέρω την πιάτσα διεθνώς.
Στην Ελλάδα όντως θα πάρουν 1.200 τον μήνα και μάλιστα συνήθως θα πρέπει να πάνε και σε άλλη πολή από αυτή που μένουν, άρα αν βγάλεις νοίκια, φαγητά, μετακινήσεις κλπ σχεδόν τζάμπα θα δουλεύουν!
Αν το θεωρώ δίκαιο; ΟΧΙ δεν το θεωρώ, αλλά αυτά τα λεφτά υπάρχουν, διότι αυτά έμειναν από όσα κατασπάραξαν διάφοροι τύποι των ΔΕΚΟ που είχαν βγει σε σύνταξη στα 52 τους, έπαιρναν 2.500 τον μήνα αυτοί κι άλλα τόσα η γυναίκα τους και τώρα στα 65 τους δυσφορούν που παίρνουν "μόνο" από 1.800 έκαστος! Που ακούστηκε 1.800 ο συνταξιούχος και 1.200 ο εργαζόμενος, αλλά τέτοια μαλακία στον εγκέφαλο μας δέρνει!
Επί της ουσίας.
Εγώ στον καθένα που σπουδάζει ιατρική του λέω να μάθει και μια ξένη βόρεια γλώσσα. Κατά προτίμησιν Γερμανικά ή Σουηδικά.
Εκεί για λόγους του εκπαιδευτικού τους συστήματος και του οικονομικού τους μοντέλου πάντα θα έχουν ανάγκες από γιατρούς και θα τους αμοίβουν αξιοπρεπώς. Στην Γερμανία π.χ. ένας μόλις ειδικευμένος παίρνει 4.200 με 4.500 τον μήνα. Γκασταρμπάιτερ είναι βέβαια, αλλά "πολυτελείας" τουλάχιστον με καλές αποδοχές και άριστες συνθήκες εργασίας.
Τώρα αν αντέχεται η Γερμανία ή η Σουηδία, άλλο θέμα! Εγώ που είμαι μεγάλος δεν θα άντεχα, αν ήμουν νέος νομίζω πως καλά θα περνούσα, έτσι κι αλλιώς άλλη προοπτική δεν θα υπήρχε...