Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Γιατί φίλε το οικονομικό σύστημα που στήθηκε (κατά την άποψη μου) ήξερε πολύ καλά γιατί και πως έδινε χρήμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε χώρα που έγινε αυτό.Γιατί η αγελάδα η δουλειά της είναι να δανείζεσαι εσύ για να σου πέρνει πίσω τον τόκο..και η καλύτερη της ήταν να δανείζεσαι περισσότερα από όσα μπορούσες να πληρώσεις για να σου πάρει το σπίτι τότε που είχε ακόμα αξία.Στην τελική η αγελάδα πάντα είχε σκοπό να σε κλέψει για να πλουτίσει.Τι το ρίχνεις το φταίξιμο εκεί? Σε υποχρεώσανε να πάρεις δάνεια και να ξοδεύεις? Ρίξε το φταίξιμο σε αυτόν που πήρε κάρτες τις καταχρέωσε.Με αυτά που λες αποδέχεσαι ότι ο λαός είναι ένα άβουλο χαζό ον που κάνει ότι τον παραμυθιάζουνε.Όχι μαν δεν είναι έτσι.Ο λαός είναι συμφεροντολόγος και σταρχιδιστής στις περισσότερες περιπτώσεις.Ο καθένας κοιτά την καλοπέραση του και τίποτα άλλο συνήθως.Εμείς μας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.Αν είχαμε μυαλό,μπέσα και νοημοσύνη να δούμε πέρα από το μεσημεριανό μας θα μας κυβερνούσαν καλύτερα άτομα και όλοι αυτοί οι Τσίπρες και οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι θα ήταν στα αζήτητα.Αλλά ξέρεις γιατί δεν είναι?Επειδή κατά βάθος όλοι αυτοί είναι ο καθρέυτης της κοινωνίας μας.
Σε ολα αυτα που λες συμφωνο στο 50% στο αλλο εχεις αδικο φταιει το κρατος που δεν προστατεψε τον πολιτη που δεν εκανε ελεγχο στις τραπεζες γιατι τους εδειναν δανειο αναλογα με την κρατικη επιχορηγηση. Φταιει που τις αφηνε κ χρεωναν οτι γουσταραν πχ εξοδα φακελου που ανεβαινει αναλογα το ποσο του δανειου... εξοδα φακελου για δανειο αυτοκινητου...εξοδα φακελου για δανειο σπιτου... Και σε αυτο ο Ελληνας φταιει? ΦΤΑΙΕΙ ΝΑΙ εαν πηρε εορτοδανειο...διακοποδανειο....γαμοδανειο...σχολικο δανειο.. αλλα οχι οσο του καταλογιζεις στο θεμα δανεισμο. Δεν τσουβαλιαζουμε καταστασεις..! Οσο για τον τσιπρα φιλε μου 1ον δεν εχει κυβερνηση κ μην μου πεις εχει μαζεψει το παλαιο πασοκ σε θεωρω εξυπνο ανθρωπο. Αλλα κ ο τσιπρας να μην ηταν οποιο αλλο κομμα ηταν 2ο τα ιδια θα ελεγες-λεγαμε.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Γιατί φίλε το οικονομικό σύστημα που στήθηκε (κατά την άποψη μου) ήξερε πολύ καλά γιατί και πως έδινε χρήμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε χώρα που έγινε αυτό.Γιατί η αγελάδα η δουλειά της είναι να δανείζεσαι εσύ για να σου πέρνει πίσω τον τόκο..και η καλύτερη της ήταν να δανείζεσαι περισσότερα από όσα μπορούσες να πληρώσεις για να σου πάρει το σπίτι τότε που είχε ακόμα αξία.Στην τελική η αγελάδα πάντα είχε σκοπό να σε κλέψει για να πλουτίσει.Τι το ρίχνεις το φταίξιμο εκεί? Σε υποχρεώσανε να πάρεις δάνεια και να ξοδεύεις? Ρίξε το φταίξιμο σε αυτόν που πήρε κάρτες τις καταχρέωσε.Με αυτά που λες αποδέχεσαι ότι ο λαός είναι ένα άβουλο χαζό ον που κάνει ότι τον παραμυθιάζουνε.Όχι μαν δεν είναι έτσι.Ο λαός είναι συμφεροντολόγος και σταρχιδιστής στις περισσότερες περιπτώσεις.Ο καθένας κοιτά την καλοπέραση του και τίποτα άλλο συνήθως.Εμείς μας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.Αν είχαμε μυαλό,μπέσα και νοημοσύνη να δούμε πέρα από το μεσημεριανό μας θα μας κυβερνούσαν καλύτερα άτομα και όλοι αυτοί οι Τσίπρες και οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι θα ήταν στα αζήτητα.Αλλά ξέρεις γιατί δεν είναι?Επειδή κατά βάθος όλοι αυτοί είναι ο καθρέυτης της κοινωνίας μας.
Εαν σε εχουν κανει να πιστευεις πως φταιει ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ τοτε φιλε σε εχουν ξεγελασει....!Ο Ελληνας φταιει απο το 2010 κ μετα γιατι πλεον ολοι μας ξερουμε.....Πριν το 2010 λιγοι ηξεραν την πραγματικοτητα...οι περισσοτεροι ηξεραν για το ποσο καλα παμε σαν χωρα... και προσωπικα δεν μπορω να δεχτω οτι οσοι εχουν κυβερνησει κ σημερα ακομα ειναι ανθρωποι προηγουμενων κυβερνησεων (Στουρναρας-παπαδημος-χαρδουβελης) σε θεσεις κλειδια οτι θα μας σωσουν. Γιατι αυτοι ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μαζι κ οσους εξυπηρετουσαν η δουλευαν-δουλευουν για αυτους

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Σε ολα αυτα που λες συμφωνο στο 50% στο αλλο εχεις αδικο φταιει το κρατος που δεν προστατεψε τον πολιτη που δεν εκανε ελεγχο στις τραπεζες γιατι τους εδειναν δανειο αναλογα με την κρατικη επιχορηγηση. Φταιει που τις αφηνε κ χρεωναν οτι γουσταραν πχ εξοδα φακελου που ανεβαινει αναλογα το ποσο του δανειου... εξοδα φακελου για δανειο αυτοκινητου...εξοδα φακελου για δανειο σπιτου... Και σε αυτο ο Ελληνας φταιει? ΦΤΑΙΕΙ ΝΑΙ εαν πηρε εορτοδανειο...διακοποδανειο....γαμοδανειο...σχολικο δανειο.. αλλα οχι οσο του καταλογιζεις στο θεμα δανεισμο. Δεν τσουβαλιαζουμε καταστασεις..! Οσο για τον τσιπρα φιλε μου 1ον δεν εχει κυβερνηση κ μην μου πεις εχει μαζεψει το παλαιο πασοκ σε θεωρω εξυπνο ανθρωπο. Αλλα κ ο τσιπρας να μην ηταν οποιο αλλο κομμα ηταν 2ο τα ιδια θα ελεγες-λεγαμε.
Φταίει ο πολίτης που δεν ενδιαφέρθηκε να μορφωθεί-ενημερωθεί πάνω σε καταστάσεις και διαδικασίες και άφησε ένα κράτος πούστηδων και κλεφτών να κάνει πάρτυ με τα χρήματα τα δικά του και της Ευρώπης.ΠΧ όταν έδινε η Ε.Ε επιχωρηγήσεις και οι αγρώτες αντί να κάνουν επενδύσεις πέρνανε αυτοκήνιτα και ταίζανε βουλγάρες στα μπουζούκια δεν τους έφταιγε κανένα κράτος.Όταν αφήσανε 200 πολιτικούς και 100 έξυπνους τυπάδες να κάνουν κουμάντο στην χώρα,τα χρήματα,το σύστημα και την διακυβέρνηση τους τότε ποιός φταίει?Αυτοί βρήκαν και τα έκαναν.Όπως και εσύ μπορεί να τα έκανες στη θέση τους.Ο λαός που ήταν? Έβλεπε τους πολιτικούς και έκανε χώρο να περάσουν.Όσο για τον Τσίπρα...εμένα πραγματικά με κάνει και γελάω..αλήθεια με διασκεδάζει όταν ακούω νέα για τον Σύριζα.Είναι απλά αστείο.Χωρίς να θέλω να θίξω τις πολιτικές σου πεποιθήσεις πάντα έτσι,απλά για μένα δεν υπάρχει καν στην σφαίρα της σοβαρότητας αυτό το κόμμα.Όχι ότι πρωτιμώ ιδιέτερα κάποιο άλλο απλά τουλάχιστον μερικές απόψεις άλλων κομμάτων πατάνε στην γή.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Φταίει ο πολίτης που δεν ενδιαφέρθηκε να μορφωθεί-ενημερωθεί πάνω σε καταστάσεις και διαδικασίες και άφησε ένα κράτος πούστηδων και κλεφτών να κάνει πάρτυ με τα χρήματα τα δικά του και της Ευρώπης.ΠΧ όταν έδινε η Ε.Ε επιχωρηγήσεις και οι αγρώτες αντί να κάνουν επενδύσεις πέρνανε αυτοκήνιτα και ταίζανε βουλγάρες στα μπουζούκια δεν τους έφταιγε κανένα κράτος.Όταν αφήσανε 200 πολιτικούς και 100 έξυπνους τυπάδες να κάνουν κουμάντο στην χώρα,τα χρήματα,το σύστημα και την διακυβέρνηση τους τότε ποιός φταίει?Αυτοί βρήκαν και τα έκαναν.Όπως και εσύ μπορεί να τα έκανες στη θέση τους.Ο λαός που ήταν? Έβλεπε τους πολιτικούς και έκανε χώρο να περάσουν.Όσο για τον Τσίπρα...εμένα πραγματικά με κάνει και γελάω..αλήθεια με διασκεδάζει όταν ακούω νέα για τον Σύριζα.Είναι απλά αστείο.Χωρίς να θέλω να θίξω τις πολιτικές σου πεποιθήσεις πάντα έτσι,απλά για μένα δεν υπάρχει καν στην σφαίρα της σοβαρότητας αυτό το κόμμα.Όχι ότι πρωτιμώ ιδιέτερα κάποιο άλλο απλά τουλάχιστον μερικές απόψεις άλλων κομμάτων πατάνε στην γή.
Για τους αγροτες ναι εχεις δικιο κ συμφωνο αλλα κ παλι εδω φταιει το κρατος που δεν τους ελεγξε εαν τα χρηματα πηγαν εκει που επρεπε κ οχι σε αυτοκινητα κτλπ. Ειδικα στην λαρισα (Εχω φιλους) της πουτανας το καγκελο απο τζιπ κτλπ. Το κρατος ομως που ηταν να τους ελεγξει?  Η Ε.Ε εχει πολυ μεγαλο ποσοστο ευθυνης γιατι κ αυτη γνωριζε κ συνεχιζε να μας δανειζει για αλλους λογους που συντομα θα τους μαθουμε.Συμφωνο στο οτι τους αφησανε να κανουνε κουμαντο...κ ειδικα με τον νομο περι ευθυνης υπουργων κτλπ μια χαρα τους ηρθε. Η πιστη κ η ιδεολογια σε καποια κομματα μας καταστρεψαν ΟΛΟΥΣ. Οσο για τον τσιπρα τι να σου πω δεν με θιγεις ουτε με ενδιαφερει τι θα πεις η τι πιστευεις δικαιωμα σου ειναι. Απο ολα τα κομματα ειναι ισως ο μονος που ζητησε εξεταστικη για το μνημονιο (Ο Σαμαρας τα ιδια ελεγε αλλα μετα αλλαξε) εχει τσαμπουκα κ προσωπικα ισως γιατι ειμαι κ κοντα στην ηλικια του με πιθει οπως με πιθουν κ το αλλο...κομμα σε μερικα θεματα χωρις  να ταυτιζομαι με κανεναν απο τους 2.Σκεψου ομως οτι στην Ελλαδα καιει μια φωτια μεχρι να σβυστει τοσο δυσκολοτερη θα ειναι η ανακατασκευη της...!Αρα μην περιμενεις θαυματα.Εγω πιστευω οτι θα σταματησει η κατρακυλα...το εαν θα αυξηση η οχι τους μισθους τι να σου πω θα δουμε...! Και για να το γενικευσω ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ κ ας ερθει οποιος πιστευει ο καθενας...

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Μα και πριν την μειωση του 30% ιδια τιμη εβαζα πετραιλεο....κατι δεν γραφουν σωστα η εκαναν λαθος υπολογισμους

Εδινα 1.20 κ τωρα με μειωση 30% παλι θα δινω 1,20?????????????? Αραγε τι ισοδυναμο θα εχει?????

Τι αλλάζει για πετρέλαιο θέρμανσης και ΕΝΦΙΑ

Συγκρατημένες εξαγγελίες Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ
Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% από το χειμώνα ήταν η μοναδική συγκεκριμένη εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη ότι μελλοντικά θα υπάρξει μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και αύξηση του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν έγιναν, ωστόσο, συγκεκριμένες αναφορές και το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, κάτι που σημαίνει ότι νέα θα υπάρξουν τον Οκτώβριο μετά τις συναντήσεις με την τρόικα στην Αθήνα.

Για τον ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός, αφού τόνισε ότι έγινε λάθος στον υπολογισμό του φόρου, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωσή του και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα ακίνητα. Σταδιακά, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο ΕΝΦΙΑ θα μειώνεται ενώ θα μετατραπεί σε ανταποδοτικό φόρο. Δεν ανέφερε, πάντως, συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Τους επόμενους μήνες θα καταρτιστεί ο «οδικός χάρτης» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Οι μειώσεις θα είναι σταδιακές και στο πλαίσιο των αντοχών του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα θα εξεταστεί:

Επέκταση του μέτρου που ίσχυσε για τον κλάδο της εστίασης και σε άλλους κλάδους, δηλαδή αλλαγή στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13%
   Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή της κλίμακας φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, από το 42% που είναι σήμερα στο 32%.
   Μείωση σε βάθος χρόνου του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15%.

Σε 1,15 με 1,2 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Η μείωση στη λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 10 με 12 λεπτά το λίτρο. Έτσι, η λιανική τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,15 με 1,2 ευρώ το λίτρο, από 1,25 με 1,3 ευρώ, που θα ήταν, αν ο φόρος παρέμενε στα περυσινά επίπεδα.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο διαμορφώνεται σήμερα στα 33 λεπτά το λίτρο, δηλαδή η μείωση κατά 30% σημαίνει ότι ο φόρος θα πέσει στα 23 λεπτά. Μαζί με το ΦΠΑ (που επιβάλλεται και επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) η τελική μείωση φθάνει μέχρι τα 12 λεπτά. Η τιμή που θα διαμορφωθεί τον Οκτώβριο, οπότε αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, εξαρτάται ωστόσο και από τα δεδομένα της διεθνούς αγοράς (διεθνείς τιμές καυσίμων και ισοτιμία δολαρίου / ευρώ), που θα έχουν διαμορφωθεί τότε.

«Η εξαγγελία στη ΔΕΘ του πρωθυπουργού για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις μας για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, για την ουσιαστική μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης» ανέφερε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωσή της.

Η ΠΟΠΕΚ έκανε επίσης λόγο για έλλειψη θάρρους και γενναιότητας, ή άγνοια της πραγματικής οικονομικής κατάστασης χιλιάδων οικογενειών και εκτίμησε ότι «η μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, (όταν το 2012 αυξήθηκε 450%), μεταφράζεται σε μείωση των τιμών λιανικής κατά 7-10 λεπτά στο λίτρο, τη νέα χειμερινή περίοδο».

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Μια που έχετε πιάσει και το θέμα τράπεζες δανεισμοί κλπ, να σας πω κάτι που οσφραίνομαι.

Ετοιμάζονται νε περάσουν κάποιο νέο νόμο για τα "κόκκινα δάνεια".
Υποτίθεται για να διευκολύνουν τους δανεισμένους που δεν μπορούν να πληρώσουν και κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά στοιχεία.
Μέσα σ' αυτή την αναμπουμπούλα πρόκειται να χαρίσουν (ουσιαστικά) και δάνεια "ημετέρων". Μιλάμε για τεράστια ποσά (και όχι τις μερικές δεκάδες χιλιάδες του κάθε μεροκαματιάρη), που έχουν πάρει ΟΛΟΙ όσοι είναι μπερδεμένοι σε διαπλοκές. Από 200 μέχρι 10 εκατομμύρια είναι τα χρέη του καθενός τους. Και όλα αυτά θα τα φάει η μαρμάγκα, μια που ο νέος νόμος θα προβλέπει την "διευκόλυνση" ορισμένων (επιλεκτικά) δανεισμένων.
Να μην πω ονόματα τώρα, αλλά όποιος ξέρει (στο περίπου) ποιοι χρωστάνε, καταλαβαίνει προς τα που πάει το πράμα.
Άντε, ας πω κι ένα όνομα που χρωστάει τα μαλλιά του:  πασοκ
Αλλά δεν είναι το μόνο. Είναι κυρίως επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Να δούμε τι θα κάνει ο συριζας, που τις έχει κι αυτός ανάγκη.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Για τους αγροτες ναι εχεις δικιο κ συμφωνο αλλα κ παλι εδω φταιει το κρατος που δεν τους ελεγξε εαν τα χρηματα πηγαν εκει που επρεπε κ οχι σε αυτοκινητα κτλπ. Ειδικα στην λαρισα (Εχω φιλους) της πουτανας το καγκελο απο τζιπ κτλπ. Το κρατος ομως που ηταν να τους ελεγξει?  Η Ε.Ε εχει πολυ μεγαλο ποσοστο ευθυνης γιατι κ αυτη γνωριζε κ συνεχιζε να μας δανειζει για αλλους λογους που συντομα θα τους μαθουμε.Συμφωνο στο οτι τους αφησανε να κανουνε κουμαντο...κ ειδικα με τον νομο περι ευθυνης υπουργων κτλπ μια χαρα τους ηρθε. Η πιστη κ η ιδεολογια σε καποια κομματα μας καταστρεψαν ΟΛΟΥΣ. Οσο για τον τσιπρα τι να σου πω δεν με θιγεις ουτε με ενδιαφερει τι θα πεις η τι πιστευεις δικαιωμα σου ειναι. Απο ολα τα κομματα ειναι ισως ο μονος που ζητησε εξεταστικη για το μνημονιο (Ο Σαμαρας τα ιδια ελεγε αλλα μετα αλλαξε) εχει τσαμπουκα κ προσωπικα ισως γιατι ειμαι κ κοντα στην ηλικια του με πιθει οπως με πιθουν κ το αλλο...κομμα σε μερικα θεματα χωρις  να ταυτιζομαι με κανεναν απο τους 2.Σκεψου ομως οτι στην Ελλαδα καιει μια φωτια μεχρι να σβυστει τοσο δυσκολοτερη θα ειναι η ανακατασκευη της...!Αρα μην περιμενεις θαυματα.Εγω πιστευω οτι θα σταματησει η κατρακυλα...το εαν θα αυξηση η οχι τους μισθους τι να σου πω θα δουμε...! Και για να το γενικευσω ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ κ ας ερθει οποιος πιστευει ο καθενας...
Μόνος σου τα λες τα τραγικά λάθη του Έλληνα.Δεν ξέρω γιατί συνεχίζεις να πιστεύεις ότι έχει μεγαλύτερη ευθήνη το κράτος.Η δημοκρατία ξέρεις τι είναι? Με κυβερνά κάποιος (μαζί με εμένα που πέρνω μέρος στην διακυβένρηση) και αν δεν μου αρέσει τον αλλάζω.Όχι βάζω κάποιον να με ταίζει και δε με νοιάζει τίποτα.Νομίζω έχουμε συμφωνήσει ότι πολίτικοί και τραπεζίτες ενέργησαν με κάποιο τρόπο για το συμφέρον τους.Το σύστημα όμως αποτελείτε από πολίτες στο 90%.Οι πολίτες λοιπόν άφησαν το σύστημα να πάει εκεί που πήγε.Πραγματικά ενώ βλέπεις την απόλυτη συνενοχή του Έλληνα στο έγκλημα συνεχίζεις να λες φταίει το κράτος.Ρε μαν το κράτος εμείς το απαρτίσαζαμε.Όσο για τον Συριζα...φυσικά και ζητάει παπάδες ακριβώς επειδή δεν έχει κυβερνήσει ακόμα ακριβώς όπως έταζε και ο Σαμαράς.Με τον ίδιο τρόπο όταν κυβερνήσει ο Σύριζα θα τα ξεχάσει αυτά που έλεγε.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Μια που έχετε πιάσει και το θέμα τράπεζες δανεισμοί κλπ, να σας πω κάτι που οσφραίνομαι.

Ετοιμάζονται νε περάσουν κάποιο νέο νόμο για τα "κόκκινα δάνεια".
Υποτίθεται για να διευκολύνουν τους δανεισμένους που δεν μπορούν να πληρώσουν και κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά στοιχεία.
Μέσα σ' αυτή την αναμπουμπούλα πρόκειται να χαρίσουν (ουσιαστικά) και δάνεια "ημετέρων". Μιλάμε για τεράστια ποσά (και όχι τις μερικές δεκάδες χιλιάδες του κάθε μεροκαματιάρη), που έχουν πάρει ΟΛΟΙ όσοι είναι μπερδεμένοι σε διαπλοκές. Από 200 μέχρι 10 εκατομμύρια είναι τα χρέη του καθενός τους. Και όλα αυτά θα τα φάει η μαρμάγκα, μια που ο νέος νόμος θα προβλέπει την "διευκόλυνση" ορισμένων (επιλεκτικά) δανεισμένων.
Να μην πω ονόματα τώρα, αλλά όποιος ξέρει (στο περίπου) ποιοι χρωστάνε, καταλαβαίνει προς τα που πάει το πράμα.
Άντε, ας πω κι ένα όνομα που χρωστάει τα μαλλιά του:  πασοκ
Αλλά δεν είναι το μόνο. Είναι κυρίως επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Να δούμε τι θα κάνει ο συριζας, που τις έχει κι αυτός ανάγκη.
Οπως ειπες τυπε να δουμε.....

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Μόνος σου τα λες τα τραγικά λάθη του Έλληνα.Δεν ξέρω γιατί συνεχίζεις να πιστεύεις ότι έχει μεγαλύτερη ευθήνη το κράτος.Η δημοκρατία ξέρεις τι είναι? Με κυβερνά κάποιος (μαζί με εμένα που πέρνω μέρος στην διακυβένρηση) και αν δεν μου αρέσει τον αλλάζω.Όχι βάζω κάποιον να με ταίζει και δε με νοιάζει τίποτα.Νομίζω έχουμε συμφωνήσει ότι πολίτικοί και τραπεζίτες ενέργησαν με κάποιο τρόπο για το συμφέρον τους.Το σύστημα όμως αποτελείτε από πολίτες στο 90%.Οι πολίτες λοιπόν άφησαν το σύστημα να πάει εκεί που πήγε.Πραγματικά ενώ βλέπεις την απόλυτη συνενοχή του Έλληνα στο έγκλημα συνεχίζεις να λες φταίει το κράτος.Ρε μαν το κράτος εμείς το απαρτίσαζαμε.Όσο για τον Συριζα...φυσικά και ζητάει παπάδες ακριβώς επειδή δεν έχει κυβερνήσει ακόμα ακριβώς όπως έταζε και ο Σαμαράς.Με τον ίδιο τρόπο όταν κυβερνήσει ο Σύριζα θα τα ξεχάσει αυτά που έλεγε.
Γιατι τυπε εαν αυτα γινοντουσαν στην ουγκαντα σημερα οι φυλακες θα ηταν γεματες...για αυτο μου φταιει το κρατος.Οπως λενε το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι...κ το κεφαλι ειναι το κρατος. Οφειλει να προστατευσει τον πολιτη του πραγμα που δεν εκανε.Μιλαω για οσα καταχραστηκα τερτιπια εχουν βρει οι τραπεζες με την ανοχη του κρατους. Οσο για τον τσιπρα  αυτο ρε φιλε μπορουμε να το ισχυριστουμε για ολους που ΔΕΝ εχουν κυβερνησει. Ομως ετσι δεν παμε μπροστα. Με αυτη την θεωρια ας κατσουμε με τους ηδη υπαρχων που να αλλαζουμε τωρα γιατι κ ο αλλος (Οποιος θες εσυ) θα ειναι ιδιος κ χειροτερος.ΕΑΝ ομως βγει ιδιος η χειροτερος στην επομενη 4ετια ριχτον. Γιατι δλδ δεν πρπεει να αλλαξουμε...? Δεν το καταλαβαινω αυτο. Υπο τον φοβο που μας εχουν περασει τα ΜΜΕ? Κανεις δεν πηγε μπροστα με τον φοβο. Ουτε ο κολοκωτρονης θα εκανε επανασταση εναντιον των τουρκον εαν υπηρχαν ΜΜΕ τοτε. Θα ακουγε εχουν στρατο εχουν αρματα εχουν εχουν εχουν κ εσυ τι εχεις? ΤΠΤ ε θα καθοταν στην πετρα του κ θα κοιταζε...

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Γιατι τυπε εαν αυτα γινοντουσαν στην ουγκαντα σημερα οι φυλακες θα ηταν γεματες...για αυτο μου φταιει το κρατος.Οπως λενε το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι...κ το κεφαλι ειναι το κρατος. Οφειλει να προστατευσει τον πολιτη του πραγμα που δεν εκανε.Μιλαω για οσα καταχραστηκα τερτιπια εχουν βρει οι τραπεζες με την ανοχη του κρατους. Οσο για τον τσιπρα  αυτο ρε φιλε μπορουμε να το ισχυριστουμε για ολους που ΔΕΝ εχουν κυβερνησει. Ομως ετσι δεν παμε μπροστα. Με αυτη την θεωρια ας κατσουμε με τους ηδη υπαρχων που να αλλαζουμε τωρα γιατι κ ο αλλος (Οποιος θες εσυ) θα ειναι ιδιος κ χειροτερος.
Το κεφάλι είναι ο λαός.Αυτός ψηφίζει. Θα σου άρεσε αν η κυβέρνηση έβαζε φυλακή όσους διορίστηκαν με ρουσφέτι,όσους έκλεψαν την εφορία και όσους δεν χτύπαγαν κάρτα κανονικα? Δηλαδή τους μισούς Έλληνες? Εκεί να υπάρξει δικαιοσύνη?Μαν ο Τσίπρας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι της παπάτζας.Να πάνε να γαμηθούνε και οι πολιτικοί στις τάξεις του συριζα..επαγκελματίες πολιτικοί είναι και αυτοί.Δεν θέλω όμως τώρα τέτοια ώρα να μπούμε σε συζήτηση τι μπορεί να κάνει το κάθε κόμα και ποια είναι η λύση για την Ελλάδα..αν υπάρχει...είναι τεράστια κουβέντα.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Το κεφάλι είναι ο λαός.Αυτός ψηφίζει. Θα σου άρεσε αν η κυβέρνηση έβαζε φυλακή όσους διορίστηκαν με ρουσφέτι,όσους έκλεψαν την εφορία και όσους δεν χτύπαγαν κάρτα κανονικα? Δηλαδή τους μισούς Έλληνες? Εκεί να υπάρξει δικαιοσύνη?Μαν ο Τσίπρας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι της παπάτζας.Να πάνε να γαμηθούνε και οι πολιτικοί στις τάξεις του συριζα..επαγκελματίες πολιτικοί είναι και αυτοί.Δεν θέλω όμως τώρα τέτοια ώρα να μπούμε σε συζήτηση τι μπορεί να κάνει το κάθε κόμα και ποια είναι η λύση για την Ελλάδα..αν υπάρχει...είναι τεράστια κουβέντα.
Οσοι μπηκαν με ρουσφεΤΙ (Αρα ειναι ακαταλληλοι για την θεση) να πανε σπιτι τους φιλε μου. Οποιος εκλεψε την εφορια αναλογα το ποσο να πληρωση ΑΜΕΣΑ το προστιμο οχι σε 5 χρονια κ μετα διαγραφη...!Οχι τυπε δικαιωσυνη δεν υπαρχει στην Ελλαδα για τους λιγους. Δες το παραδειγμα που ειπε πριν ο φιλος για τις τραπεζες. Και οχι με τον Ακη μεσα δεν δωθηκε δικαιωσυνη ειναι απλα ενα δειγμα του τι παρτυ γινοταν τοσα χρονια. Το εαν η οχι ειναι παπατζας δεν το νομιζω αλλα δεν θα σου αλλαξω γνωμη μπορει να εχω αδικο μπορει να εχεις εσυ αδικο..!Το εαν υπαρχει λυση φιλε μου οσο κραταει η κατασταση αυτη αρχιζει να χανεται. Κ κατι τελευταιο ο Ελληνας φταιει 100% που ψηφιζε τα ιδια λαμογια εαν ξεκινησουμε απο εκει ναι φταιει.Οπως φταιει κ γιατο σημερινο χαλι του πολιτικου συστηματος.Οχι για την οικονομια. Ενα μικρο μερος φταιει αλλα οχι ολοι.Επειδη πιστευω οτι μεγαλο μερος ευθυνης εχουν οι τραπεζες...και το κρατος σε καμια αλλη χωρα δεν θα γινοντουσαν αυτα. Οπως εαν τολμισεις να φας λεφτα απο το κρατος της γερμανιας η της αμερικης σε εχουν δεσει σαν τον πασαρη φιλε σε κανα υπογειο. Για αυτο σου λεω αναθεωρησε λιγο το ποιος φταιει κ ποιος οχι...! Το θεμα ειναι τι περιθωρια εχεις να κλεψεις...περιθωρια που σου δινει το ιδιο το κρατος.Απο εκει ξεκινα

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Οπως ειπες τυπε να δουμε.....

Πολύ φοβάμαι όμως πως δεν θα δούμε τίποτα, γιατί δεν κάνει καμιά διαφορά είτε συριζα, είτε νδ, είτε πασοκ, ειτε χα, ειτε ανελ, είτε τα κέρατά μου, πάνω στα θέματα της διαπλοκής.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Πολύ φοβάμαι όμως πως δεν θα δούμε τίποτα, γιατί δεν κάνει καμιά διαφορά είτε συριζα, είτε νδ, είτε πασοκ, ειτε χα, ειτε ανελ, είτε τα κέρατά μου, πάνω στα θέματα της διαπλοκής.
Eαν φιλε ειναι ετσι τοτε να ετοιμαζουμε βαλιτσες κ τον μπουλο....! Ελπιζω να κανεις λαθος

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Εννοειται!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει σουπερ λαμογια, ετοιμα για ολα.

Παντως, πιστευω πως τα λαμογια του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ψιλικατζηδες. Δυσκολα να πιαστουν τα στανταρτς ενος Ακη, ή ενος Λαλιωτη, στην εποχη των ισχνων αγελαδων...

ΥΓ Ψιλικατζηδες ηταν και επι Καραμαν-Αλη. Με μιξερ της Ζιμενς τη βγαλανε, τα λιγουρια!

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Εννοειται!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει σουπερ λαμογια, ετοιμα για ολα.

Παντως, πιστευω πως τα λαμογια του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ψιλικατζηδες. Δυσκολα να πιαστουν τα στανταρτς ενος Ακη, ή ενος Λαλιωτη, στην εποχη των ισχνων αγελαδων...

ΥΓ Ψιλικατζηδες ηταν και επι Καραμαν-Αλη. Με μιξερ της Ζιμενς τη βγαλανε, τα λιγουρια!
Oτι πεις φιλε..τα νουμερα του τζοκερ να μας πεις εεε

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Oτι πεις φιλε..τα νουμερα του τζοκερ να μας πεις εεε

Αν εσυ θεωρεις οτι ΑΥΤΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κανει κλεψιες και "εξυπηρετησεις", εισαι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αφελης!  :uglystupid:

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Αν εσυ θεωρεις οτι ΑΥΤΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κανει κλεψιες και "εξυπηρετησεις", εισαι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αφελης!  :uglystupid:
Χωρις να δω δεν θα βγαλω πορισμα. Αλλο το τι πιστευω οτι ΙΣΩΣ να γινει..! Δεν διαφωνω καπου μαζι σου απλα περιμενω να δω...ειναι κακο αυτο?

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Δεν εχεις δει ποτε σου δημο διοικουμενο απο ΚΚΕ/ Συριζα??  :think:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Μην λεμε τα αυτονοητα.

Οσο πιο πολυ φωναζει κανεις περι "σοσιαλισμου", "ισοτητας", "δικαιοσυνης"... καποιος, τοσο πιο υποπτος ειναι.

Οι σοβαροι και τιμιοι ανθρωποι ειναι χαμηλων τονων, ορθολογιστες και προσγειωμενοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom