ο Σαββας Ξηρός ενοχλεί οποιονδήποτε δεν εχει δολοφονικα και αντικοινωνικα ενστικτα... οποτε ενοχλει τη πλειοψηφία των ανθρώπων
ολοι μας εχουμε δολοφονικα κι αντικοινωνικα ενστικτα, ειναι στη φυση μας.
δεν χρειαζεται να παρεις το καλασνικοφ για να εκδηλωσεις αυτα τα ενστικτα. το αποδεικνυουμε καθημερινα με την συμπεριφορα μας, με την προασπιση του εγω μας, με το να παταμε στον αλλον στο κεφαλι για να επιβιωσουμε, με την συμπεριφορα μας στον διπλανο μας και πολλα πολλα αλλα.
συνηθιζουμε ομως να βλεπουμε αυτες τις συμπεριφορες μας μονο σε αυτον που βρισκεται απεναντι και ποτε σε μας τους ιδιους.
μην το ψαχνεις τυπε μου, δολοφονικα ενστικτα εχει ο ξηρος τα οποια εκδηλωσε σηκωνοντας το οπλο του, δολοφονικα ενστικτα εχεις κι εσυ κι εγω που θελουμε να τον δουμε να σαπιζει στη φυλακη ανημπορος.
ειναι η φτιαξη μας τετοια τυπε, μονο που τα δικα μας δολοφονικα/αντικοινωνικα ενστικτα εχουν περασει πρωτα απο την κολυμβηθρα του σιλωαμ, ενω τα δικα του οχι.
κι επειδη θα εμφανιστουν καποιοι που θα ισχυριστουν πως υπερασπιζομαι τον ξηρο (αδιαφορο) διευκρινιζω πως κι εγω να σαπιζει στην φυλακη θελω.
αυτο ομως δεν σημαινει πως εχω δικηο.