Σύμφωνα με την Mirror, που επικαλείται τον Βραζιλιάνο Μάσα, ο Σουμάχερ αντέδρασε κουνώντας τα χείλη του.
Η επίσκεψη έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα και ο Μάσα την περιέγραψε κάπως έτσι:
“Κοιμότανε και είχα θετική διάθεση, γιατί φαινόταν φυσιολογικός. Έτσι φυσιολογικός όπως φαινόταν άρχισε να κουνάει το στόμα του. Είναι θετικό να το βλέπεις έτσι, με αισιοδοξία. Δεν έχω εμπειρία, ούτε είμαι γιατρός, αλλά όπως τον είδα μου φάνηκε ότι είναι καλά”.
Ο 45χρρνος Γερμανός Σουμάχερ, έχει μπει σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου. Σκοπός του κώματος είναι η ανάρρωσή του μετά από χτύπημα στο κεφάλι που κατάφερε ενώ έκανε σκι.
Έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρεθούν αιματώματα από τον εγκέφαλό του.
Η μάνατζερ του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σαμπίνε Κεμ (Sabine Kehm) επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός πιλότος έχει ήδη μπει στη διαδικασία της επαναφοράς από την κωματώδη κατάσταση, αρνήθηκε ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά τη διαδικασία, η οποία θα είναι εκ των πραγμάτων χρονοβόρα.
Ο Μάσα αποκάλυψε ότι είχε επισκεφτεί και στα τέλη του Ιανουαρίου τον Σουμάχερ, μόλις είχε αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα της Ferrari, μετά από οκτώ χρόνια συμμετοχής του σε αυτήν.
“Τον είδα, του μίλησα, του είπα τα πάντα για το καινούριο μου αυτοκίνητο και του είπα πολλές φορές ότι πρέπει να ξυπνήσει.
Είμαι πολύ αισιόδοξος και έχω ανάγκη να ελπίζω.
Είναι ωστόσο πολύ δύσκολο αφού έχω μηδενική εμπειρία σε αυτά τα πράγματα και δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λένε οι γιατροί.
Χάρηκα πάρα πολύ που τον είδα μετά από τόσο καιρό και που του μίλησα, προσπαθώντας να του μεταδώσω τη θετική μου ενέργεια σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή της ζωής του.
Είναι πολύ δυνατός άνδρας και εξαιρετικός άνθρωπος και ελπίζω ότι θα συνέλθει και θα μπορέσει να απολαύσει ξανά τη ζωή του”.
Η Κορίνα, σύζυγος του Σουμάχερ, είναι διαρκώς στο πλευρό του και του μιλάει συνέχεια.