Νέα

Τράπεζες-Πιστωτικές κάρτες-Δάνεια: αναγκαιότητα ή απάτη...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 516
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εχετε πιστωτική κάρτα και...

• Πληρώνω κάθε μήνα την ελάχιστη δόση

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Εξοφλώ όλο το ποσό

Ψήφοι: 4 18,2%
  • Δεν πληρώνω τίποτα κ τα τρώω στις πουτάνες...

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Δεν έχω κάρτα, είμαι μαυρισμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ...

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Εχω πάρει απ' όλες τις Τράπεζες κ χρωστάω παντού!

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Δεν έχω κ ούτε θέλω ν' αποκτήσω!

Ψήφοι: 8 36,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    22

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
για παράδειγμα αν κάποιος είχε υπολογίσει να πληρώσει το δάνειο αλλά απολύθηκε?
Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξέρω τι γίνεται, αν μπορεί να γίνει διακανονισμός ώστε να έχει μερικούς μήνες μέχρι να βρει δουλειά, καλώς, αν δε γίνεται κάτι τέτοιο κακώς.
Αλλά μιλάω για μερικούς μήνες, όχι να του χαρίσουν το δάνειο, ούτε επειδή είχε μερικές αναποδιές να μην πληρώσει τίποτα. Να δοθεί ένα λογικό πλαίσιο κι αυτός να ξεσκιστεί να βρει τα λεφτά. Αν δεν τα βρει να του πάρουν ό,τι έχει και δεν έχει και ξανά να μη βγάλει κιχ.

τελικά τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση?  :think:

γίνεται κάποιος διακανονισμός? έχω απορία...  :-

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Βοηθάω...
Υπάρχουν και τα κοράκια, τα οποία εμφανίζονται "πετώντας" όταν βγει η διαταγή, και εξαφανίζονται μαγικά οταν τελειώσει η "πώληση"...
Μάλλον και ο τύπος παραπάνω αυτό ήθελε να πεί. Αμα βγεί διαταγή δεν υπάρχει πώληση, αλλά πλιάτσικο... :sunglasses:
φίλε ο νόμος τών πλειστηριασμών έχει αλλάξει και γινοντε μέ κλειστες προσφορες.. καί σε πληροφορώ ότι οι τιμές στόν πλειστηριασμό συνυπολογιζοντας πολλές φορές ότι δέν έχεις μπεί όυτε μέσα νά δείς σέ τι κατασταση και πως είναι το σπιτι δέν απεχουν πολυ απο τις τιμες τις αγοράς...
αυτά τά λέω μέ τήν ιδιοτητα μου ως κτηματομεσιτης άν καί με πλειστηριασμους δέν ανακατευομε διοτι όπου υπαρχει πονος δέν γουσταρω να ανακατευομε

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Φαντάζομαι φίλε μου ότι θα σου είνα πιο εύκολο να μου τεκμηριώσεις με ποιό τρόπο είναι παραγωγικές οι τράπεζες και ποιό είναι ακριβώς το προιόν το οποίο παράγουν(εκτός από τα κέρδη των μετόχων βεβαίως-βεβαίως).
Όσο για το αν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς τράπεζες,η απάντηση είναι μάλλον εύκολη.ΟΧΙ.
Αλλά αυτ΄λο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μας βάζουν κολοδάκτυλο (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και να λέμε και ότι μας αρέσει....
διαβασε τό πρώτο ποστ που εγραψα όταν ανοιξα τό θέμα αλλά περιμενω καί την απαντηση σου πώς πιστευεις ότι θά γινει οικονομική αναπτυξη??

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Φαντάζομαι φίλε μου ότι θα σου είνα πιο εύκολο να μου τεκμηριώσεις με ποιό τρόπο είναι παραγωγικές οι τράπεζες και ποιό είναι ακριβώς το προιόν το οποίο παράγουν(εκτός από τα κέρδη των μετόχων βεβαίως-βεβαίως).
Όσο για το αν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς τράπεζες,η απάντηση είναι μάλλον εύκολη.ΟΧΙ.
Αλλά αυτ΄λο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μας βάζουν κολοδάκτυλο (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και να λέμε και ότι μας αρέσει....
Oι τράπεζές μας δεν εναρμονίζονται περιέργως με την κοινοτική νομοθεσία γιατι οι εκάστοτε ηγέτες μας ειναι πουλειμένοι σε αυτές. Kατά τα άλλα είμαστε ευρωπαίοι. Πώς γίνετε πάντα να έρχονται πρώτα μόνο οι αρνητικές επιπτώσεις σε αυτή τη χώρα. Eίμαστε απο τις πιο ακριβές χώρες, με τα λιγοτερα δικαιώματα απο πλευράς υγείας παιδείας, συντάξεων,
Δείτε τώρα με τις πιστωτικές, αρχίζουν να πέρνουν πίσω τα νέα μέτρα διότι τα τρελλά κέρδη για τις τράπεζες προέρχονται απο αυτές.

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
φίλε ο νόμος τών πλειστηριασμών έχει αλλάξει και γινοντε μέ κλειστες προσφορες.. καί σε πληροφορώ ότι οι τιμές στόν πλειστηριασμό συνυπολογιζοντας πολλές φορές ότι δέν έχεις μπεί όυτε μέσα νά δείς σέ τι κατασταση και πως είναι το σπιτι δέν απεχουν πολυ απο τις τιμες τις αγοράς...
αυτά τά λέω μέ τήν ιδιοτητα μου ως κτηματομεσιτης άν καί με πλειστηριασμους δέν ανακατευομε διοτι όπου υπαρχει πονος δέν γουσταρω να ανακατευομε

Ασε αρχηγέ, κλειστές-ανοιχτές το ίδιο είναι. Αμα είσαι κτηματομεσίτης τα ξέρεις καλύτερα απο μένα, τι να σου λεω...
Πρώτη και τελευταία φορά που προσπάθησα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο με κλειστές όπως λες, ούτε στο κτήριο δεν κατάφερα να μπώ!
Είχαν κλείσει την πόρτα!! :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
τελικά τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση?  :think:

γίνεται κάποιος διακανονισμός? έχω απορία...  :-

Κάποιες τράπεζες ήδη το προσφέρουν σε στεγαστικά δάνεια (αναστολή πληρωμών έως 12 μήνες) ή με μικρό κόστος σου ασφαλίζουν το δάνειο (αν αδυνατείς να το αποπληρώσεις)...
Νομίζω ότι σύντομα θα ψηφιστεί νόμος με αρκετές ευνοϊκές διατάξεις για τους δανειολήπτες που θα προβλέπει και τέτοια ενδεχόμενα.

Οι τράπεζες χρηματοδοτούν ιδιώτες και επιχειρήσεις για να πετύχουν τους σκοπούς τους...Οικονομική ανάπτυξη χωρίς τραπεζικό σύστημα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν νοείται...Από εκεί και πέρα είναι θέμα κράτους να θέσει κανόνες και καταναλωτών- πελατών να μην είναι πρόβατα...Απλό είναι...
Τώρα, για το κωλοδάκτυλο, δύσκολα μπορεί να σου το βάλει κάποιος αν δεν βγάλεις παντελόνι και σώβρακο και δεν πέσεις στα τέσσερα...

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
τό πόστ αυτο μού έδωσε τήν ευκαιρία νά τό ανοίξω μερικές απόψεις
επιεικώς απαράδεκτες μελών πού πιστεύουν ότι κακώς οί αναρχικοί καίνε μαγαζιά καί αυτοκίνητα τού κοσμάκι καί καλά κάνουν καί καίνε τής τράπεζες.αποψή μου είναι ότι οί τράπεζες έχουν προσφέρει τά μέγιστα στήν οικονομική ανάπτυξη τής χώρας,ότι έχουν καλά στελέχη καί ότι δέν έχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες.
τό πόσο καλές είναι οί τράπεζες φαίνετε καί χρηματιστηριακά από τήν προτίμηση πού δείχνουν καί ξένοι επενδυτες.
επίσης απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους καί μέ αμοιβές κατά κανόνα καλύτερες από άλλες δουλειές.
φυσικά υπάρχουν καί προβλήματα,λάθη και παραλείψεις πού θά ήθελα νά τα συζητήσουμε καί νά πείτε τίς απόψεις σας
είμαι κτηματομεσίτης πολλά χρόνια  καί έχω γνωρίσει από κόντα ΄την συμβολή τους στήν ανάπτυξη τής κτηματαγοράς καί στήν βοήθεια πού έχουν προσφέρει σέ νέους ανθρωπους νά αγοράσουν σπίτι η νά βελτιώσουν τό υπάρχων.φυσικά οί τράπεζες γίνοντε δυσάρεστες όταν δέν πληρώνεις αυτά πού έχεις συμφωνήσει νά επιστρέψεις.
ένα ερώτημα πού θά ήθελα νά ρωτήσω είναι ότι όταν σάς χρωστάνε χρήματα η έχετε φάει φεσάκι...δέν κάνετε τά πάντα νά πάρετε πίσω τά χρήματα πού σας χρωστάνε??γιατί νά μήν κάνουν καί οί τράπεζες τό ίδιο??
φυσικά αυτές οί εισπακτικές εταιρείες είναι μερικές φορές υπερβολικές καί σού πρίζουν τά ούμπαλα μερικές φορές χωρίς λόγο
ααυτά πρός τό παρών..
Δηλαδή φίλε μου για να καταλάβω.Κάπου εδώ μέσα κρύβεται η απάντησή σου στην ερώτησή μου για το ποιό τρόπο είναι παραγωγικές οι τράπεζες? :think:
Η διαφορά μας φίλε μου είναι ότι η τράπεζες ενώ θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι μοχλός ανάπτυξης σε οικονομίες σαν τη δική μας έχουν καταντήσει από την αισχροκέρδεια που τις διακρίνει να γίνονται τροχοπέδη.Τώρα όσον αφορά την προτίμηση των ξένων επενδυτών έχεις απόλυτο δίκιο.Που αλλού θα βρουν τέτοια κορόιδα σαν εμάς να αγοράζουμε τόσο ακριβά τις τραπεζικές υπηρεσίες που σε άλλες χώρες είναι υποπολλαπλάσια η αξία των υπηρεσιών τους?Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα έχουν μαζευτεί όλα τα μεγάλα τραπεζικά μυαλά?Αφού δεν μας κλέβουνε πως είναι δυνατόν να παρουσιάζουν τόσο τεράστια αύξηση κερδών κάθε χρόνο?Μάλλον θα πρέπει να έρθουν εδώ οι Εβραίοι να πάρουνε μαθήματα από τους τραπεζίτες μας για το πως μπορούνε να είναι οι τράπεζες και απίστευτα κερδοφόρες και κοινωνικά υπεύθυνες και μοχλός ανάπτυξης στις τοπικές οικονομίες.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Ασε αρχηγέ, κλειστές-ανοιχτές το ίδιο είναι. Αμα είσαι κτηματομεσίτης τα ξέρεις καλύτερα απο μένα, τι να σου λεω...
Πρώτη και τελευταία φορά που προσπάθησα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο με κλειστές όπως λες, ούτε στο κτήριο δεν κατάφερα να μπώ!
μπορείς νά δώσεις κλειστή προσφορά κανένας δέν το απαγορευει ρώτα τον δικηγορο σου εαν δεν με πιστευεις
επίσης ο νομος΄λεει οτι τό ακινητο δν μπορει να εκπληστηριαζετε σε τιμη κατωτερη της αντικειμενικης αξιας..
συμβουλή. θελει μεγαλη προσοχη διοτι τωρα που αλλαξε ο νομος μπορει εντελει να το αγορασεις το ακινητο  ακριβοτερα απο την τιμη της αγορας
άσε που ολοι διαβαζουν εφημεριδεςκλπ
ευκαιριες υπαρχουν μονο στα ακριβα η πολύ ακριβά ακίνητα..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
καλησπερα

πραγματικος διαλογος στην ΤΡΑΠΕΖΑ

(ΕΓΩ)Γεια σας... μπορειτε να μου πειτε τι ειναι αυτο το τοκοι μη ανατοκισμενοι που εχετε βαλει
εκτος απο τους τοκους του λογαριασμου της πιστωτικης.?
(ΤΑΜΙΑΣ)....
(ΕΓΩ) θα μου πειτε ?
(ΤΑΜΙΑΣ)....
(ΕΓΩ) Τι θα γινει δεσποινις ?
(ΤΑΜΙΑΣ) Δεν ξερω, ποσα θα βαλετε ?
(ΕΓΩ) Ποσο ειναι το υπολοιπο ?
(ΤΑΜΙΑΣ) 76 ΕΥΡΟ ΚΑΙ 9 ΛΕΠΤΑ
(ΕΓΩ) ΩΡΑΙΑ ΑΚΥΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ...

Απο τοτε οποτε θελω να μου παρει τσιμπουκι η ταμιας και η διευθυντρια περναω απο την ΤΡΑΠΕΖΑ της γειτονιας μου
και οι δυο κυριες το προσφερουν προκειμενου να μην ακυρωσω την καρτουλα....

ρε μονο με κοψιμο στα λεφτα καταλαβαινουν  οι τυποι....

+1...
Έτσι και πιο δυναμικά θέλει..

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Κάποιες τράπεζες ήδη το προσφέρουν σε στεγαστικά δάνεια (αναστολή πληρωμών έως 12 μήνες) ή με μικρό κόστος σου ασφαλίζουν το δάνειο (αν αδυνατείς να το αποπληρώσεις)...
Νομίζω ότι σύντομα θα ψηφιστεί νόμος με αρκετές ευνοϊκές διατάξεις για τους δανειολήπτες που θα προβλέπει και τέτοια ενδεχόμενα.

Θενκιού!!

άρα από την αρχή μιλούσαμε γι'αυτούς που ανεύθυνα και ηλιθιωδώς πήραν δάνειο, όχι για αυτούς που τους έτυχε κάτι και είχαν μια δυσκολία στην πληρωμή.
Ε τότε να πα να γαμηθούνε, άμα δεν μπορούνε να πληρώσουν φυσικά να πάρει η τράπεζα ό,τι έχουν και δεν έχουν  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Έχεις δίκιο.Και οι τράπεζες το κάνανε μόλις ακούστηκε ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση και για λόγους ανταγωνισμού και προβολής κοινωνικού προφίλ.Μην νομίζεις ότι το κάνανε γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους δανειολήπτες.

Οι τράπεζες χρηματοδοτούν ιδιώτες και επιχειρήσεις για να πετύχουν τους σκοπούς τους...Οικονομική ανάπτυξη χωρίς τραπεζικό σύστημα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν νοείται...Από εκεί και πέρα είναι θέμα κράτους να θέσει κανόνες και καταναλωτών- πελατών να μην είναι πρόβατα...Απλό είναι...
Τώρα, για το κωλοδάκτυλο, δύσκολα μπορεί να σου το βάλει κάποιος αν δεν βγάλεις παντελόνι και σώβρακο και δεν πέσεις στα τέσσερα...
Με τη μεγάλη διαφορά ότι οι πρακτικές των τραπεζών μπορούν να βοηθήσουν μία οικονομία να ανθίσει  ή να καταδικάσουν μία οικονομία σε μαρασμό.ΚΑι οι πρακτικές που ακολουθούνται από αυτές δυστυχώς μας οδηγούν στο μαρασμό.Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει γιατί το κράτος αδυνατεί να θέσει αυτούς τους κανόνες,και μας αφήνει σαν πρόβατα στα δόντια του ΛΥΚΟΥ.
Άρα το κολοδάκτυλο να θέλεις να επιχειρήσεις,είναι δεδομένο φίλε μου.Είετ το θέλεις,είτε όχι ,αν θέλεις να δημιουργήσεις μία επιχείρηση και το παντελόνι θα βγάλεις, και το σώβρακο και θα στηθείς και στα τέσσερα και απλώς θα εύχεσαι να είσαι τυχερός και να σου βάλουν μόνο κολοδάκτυλο...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Δηλαδή φίλε μου για να καταλάβω.Κάπου εδώ μέσα κρύβεται η απάντησή σου στην ερώτησή μου για το ποιό τρόπο είναι παραγωγικές οι τράπεζες? :think:
Η διαφορά μας φίλε μου είναι ότι η τράπεζες ενώ θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι μοχλός ανάπτυξης σε οικονομίες σαν τη δική μας έχουν καταντήσει από την αισχροκέρδεια που τις διακρίνει να γίνονται τροχοπέδη.Τώρα όσον αφορά την προτίμηση των ξένων επενδυτών έχεις απόλυτο δίκιο.Που αλλού θα βρουν τέτοια κορόιδα σαν εμάς να αγοράζουμε τόσο ακριβά τις τραπεζικές υπηρεσίες που σε άλλες χώρες είναι υποπολλαπλάσια η αξία των υπηρεσιών τους?Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα έχουν μαζευτεί όλα τα μεγάλα τραπεζικά μυαλά?Αφού δεν μας κλέβουνε πως είναι δυνατόν να παρουσιάζουν τόσο τεράστια αύξηση κερδών κάθε χρόνο?Μάλλον θα πρέπει να έρθουν εδώ οι Εβραίοι να πάρουνε μαθήματα από τους τραπεζίτες μας για το πως μπορούνε να είναι οι τράπεζες και απίστευτα κερδοφόρες και κοινωνικά υπεύθυνες και μοχλός ανάπτυξης στις τοπικές οικονομίες.
τό κειμενο σου έχει γενικότητες
θά απαντησω σε μερικες
οι ξένοι αγοραζουν τραπεζες ελληνικές διοτι έχουν κερδοφορια καί θέλουν νά μην φαληρησει διοτι εαν φαληρισει θά χασουν τα λεφτα τους θα πεσουν οι τιμες τους..
σε πληροφορω οτι ειναι πολλοι συντηρητικοι στις τοποθετησεις τους και σε τραπεζες φουσκες δεν επενδυουν μετα τό αμερικανικο φιασκο και του ντουμπαι...
επαναλαμβανω οτι εχουν βοηθησει πολλους επιχειρηματιες μικρους και μεγαλους.
αισχροκερδεια τι εννοεις??μήπως νά μήν εισπρατουν τά χρεη τους??
κανενας δέν δανειστικε χωρίς νά το θέλει έτσι δέν είναι??
απαντησε μου όμως πώς εννοεις την οικονομική αναπτυξη??

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
τό κειμενο σου έχει γενικότητες
θά απαντησω σε μερικες
οι ξένοι αγοραζουν τραπεζες ελληνικές διοτι έχουν κερδοφορια καί θέλουν νά μην φαληρησει διοτι εαν φαληρισει θά χασουν τα λεφτα τους θα πεσουν οι τιμες τους..
σε πληροφορω οτι ειναι πολλοι συντηρητικοι στις τοποθετησεις τους και σε τραπεζες φουσκες δεν επενδυουν μετα τό αμερικανικο φιασκο και του ντουμπαι...
επαναλαμβανω οτι εχουν βοηθησει πολλους επιχειρηματιες μικρους και μεγαλους.
αισχροκερδεια τι εννοεις??μήπως νά μήν εισπρατουν τά χρεη τους??
απαντησε μου όμως πώς εννοεις την οικονομική αναπτυξη??
Φίλε μου θα στο πω απλά και χωρίς γενικότητες.
Οι ξένοι αγοράζουν τράπεζες γιατί είναι τα πιο σίγουρα χαρτιά.Οι Ελληνικές κυβενρήσεις διαχρονικά έχουν κάνει ότι μπορούν για να συμβεί αυτό.Από τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι την τελευταία παπαριά με τα 28 δις για την "ενίσχυση της ρευστότητας" της αγοράς.Δηλαδή έδωσε χρήματα σε ήδη κερδοφόρα ιδρύματα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερο το οποιοδήποτε ""ρίσκο"" έπαιρναν.Άρα οι ξένοι κάνουν πολύ καλά που αγοράζουν τράπεζες.Αυτό τι καλό μπορεί να σημαίνει για εμάς που δεν αγοράζουμε μετοχές γενικά,δεν μπορώ να το καταλάβω.
Μια και είσαι και στη χρηματαγορά θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ αιχροκέρδεια.Θα ξεκινήσω με ένα απλό παράδειγμα.Αν θέλω να αγοράσω ένα διαμέρισμα.Θα πάω σε μία τράπεζα για να μου δώσει προέγκριση δανείου σύμφωνα με το δηλωθέν μου εισόδημα.Μόλις δουν ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις θα αρχίσουν οι πραγματικές "χρεώσεις".Θα σου στείλουμε μηχανικό συνεργαζόμενο της τράπεζας τον οποίο θα πρέπει ΕΣΥ φυσικά να πληρώσεις,για να ελέγξει αν το ακίνητο με καλύπτει εμένα (την τράπεζα),για να σου δώσω το δάνειο.Θα πρέπει ΕΣΥ να μου πληρώσεις έξοδα φακέλου για να ελέγξουν οι υπάλληλοι μου αν καλυπτεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρεις το δάνειο.Στη  συνέχεια θα πρέπει να ελέγξω ΕΓΩ (η τράπεζα) αν οι τίτλοι του ακινήτου είναι εντάξει για να προχωρήσω το δάνειο.Φυσικά να δεν το κατάλαβες ΕΣΥ θα πρέπει να πληρώσεις το συνεργαζόμενο με τη τράπεζα δικηγόρο να ελέγξει τους τίτλους αυτούς.Στη συνέχεια εφόσον και εάν όλα είναι καλά τότε θα σου δώσω το 70% της εμπορικής αξίας(ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ!!!!) του ακινήτου ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπω μέσα στη περίπτωση που εσύ παρόλους τους ελέγχους αποδειχθείς μπαταχτσής.Εσύ που θα βρεις το υπόλοιπο 30%?Στα παπάρια μου.Αλλά για να μην νομίζεις ότι είμαι άδικη (η τράπεζα) θα σου προτείνω να πάρεις ένα καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο φυσικά πολύ μεγαλύτερο από το επιτόκιο που πληρώνεις για στεγαστικό.Κοίτα και αυτό αν το θέλεις.Αλλιώς μπορείς να πας παρακάτω στην άλλη τράπεζα που θα σου πει τα ίδια.Ωραία αφού είχες τη κακή ιδέα να πάρεις ακίνητο και συμφώνησες με όλα αυτά που σου είπα τότε αφού πληρώσεις όλες τις άλλες πίπες-υποθηκοφυλακεία κτλ (για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ,αλλά το ελληνικό κράτος) τότε θα πρέπει να ασφαλίσεις το γαμοακίνητο σε εμένα.Γιατί μπορεί να έρθει ο mr Spock παρέα με κάτι άλλους εξωγήινους και να στο φάνε το σπιτάκι.Αφού τελειώσουμε και με αυτή τη μικρή λρπτομέρεια τότε θα πρέπει (και αυτό είναι θεικό) αφού το κράτος έβγαλε αυτή μαλακία με το κτηματολόγιο να πληρώσεις το τέλος αυτό.Τι όχι δεν κατάλαβες.Όχι μόνο το δικό σου.Και το δικό μου φυσικά.Γιατί αν δεν αγόραζες αυτό το γαμοακίνητο εγώ δεν θα ήμουνα υποχρεωμένη να το πληρώσω αυτό το τέλος.
Και όλα αυτά φυσικά με το δεδομένο ότι πληρώνεις επιτόκιο πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική τράπεζα.
Αυτό είναι μικρό παράδειγμα αισχροκέρδειας των τραπεζών στο δικό σου χώρο για να μπορέσεις να το καταλάβεις άμεσα.
Τώρα δεν ξέρω αν θέλεις να συνεχίσω να μιλάω αλλά αν το θέλεις εδώ είμαι για να λύνω απορίες......

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
άρα από την αρχή μιλούσαμε γι'αυτούς που ανεύθυνα και ηλιθιωδώς πήραν δάνειο

Δεν ξέρω αν θυμάστε. Πριν κανα-δυο χρόνια είχαν βγάλει ενα τύπο στην tv που χρώσταγε της μηχαλους στις τράπεζες, θα του παίρνανε το σπίτι της μάνας του, και όλο το σχετικό story...  Ο τύπος ηταν αυτιστικός!! Δηλαδή boomb "κυριολεκτικά ηλίθιος"! Αυτούνου του τύπου του δώσανε λεφτά!!
Φυσικά και δεν δανείστικε κανένας χωρίς να το θέλει. Όλοι κάτι θέλανε. 'Aμα δεν έχεις μια, και ζητάς Ferrari είσαι μαλάκας. Αυτός όμως που θα δώσει τη Ferrari στο μαλάκα με σκοπό να του φάει το σπίτι, είναι απατεώνας! 
Δεν μπορεί όμως το 60-70% της χώρας να είναι μαλάκες και να μην μπορούν να κουμαντάρουν το πορτοφόλι τις ανάγκες και τα θέλω τους. Και μάλιστα η μαλακία να τους μπαστακώθηκε στο κεφάλι τα τελευταία 10-20 χρόνια!! Κάτι γίνετε εδω πέρα.
Δηλαδή εσείς το known policy των τραπεζών "πάρε και θα δούμε..." δεν το έχετε διαπιστώσει οτι υπήρχε, και (μάλλον) υπάρχει και σήμερα?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Oύτε το 60-70% της χώρας είναι αυτιστικοί...  :rolleyes:
απλώς μαλάκες.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Φίλε μου θα στο πω απλά και χωρίς γενικότητες.
Οι ξένοι αγοράζουν τράπεζες γιατί είναι τα πιο σίγουρα χαρτιά.Οι Ελληνικές κυβενρήσεις διαχρονικά έχουν κάνει ότι μπορούν για να συμβεί αυτό.Από τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι την τελευταία παπαριά με τα 28 δις για την "ενίσχυση της ρευστότητας" της αγοράς.Δηλαδή έδωσε χρήματα σε ήδη κερδοφόρα ιδρύματα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερο το οποιοδήποτε ""ρίσκο"" έπαιρναν.Άρα οι ξένοι κάνουν πολύ καλά που αγοράζουν τράπεζες.Αυτό τι καλό μπορεί να σημαίνει για εμάς που δεν αγοράζουμε μετοχές γενικά,δεν μπορώ να το καταλάβω.
Μια και είσαι και στη χρηματαγορά θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ αιχροκέρδεια.Θα ξεκινήσω με ένα απλό παράδειγμα.Αν θέλω να αγοράσω ένα διαμέρισμα.Θα πάω σε μία τράπεζα για να μου δώσει προέγκριση δανείου σύμφωνα με το δηλωθέν μου εισόδημα.Μόλις δουν ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις θα αρχίσουν οι πραγματικές "χρεώσεις".Θα σου στείλουμε μηχανικό συνεργαζόμενο της τράπεζας τον οποίο θα πρέπει ΕΣΥ φυσικά να πληρώσεις,για να ελέγξει αν το ακίνητο με καλύπτει εμένα (την τράπεζα),για να σου δώσω το δάνειο.Θα πρέπει ΕΣΥ να μου πληρώσεις έξοδα φακέλου για να ελέγξουν οι υπάλληλοι μου αν καλυπτεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρεις το δάνειο.Στη  συνέχεια θα πρέπει να ελέγξω ΕΓΩ (η τράπεζα) αν οι τίτλοι του ακινήτου είναι εντάξει για να προχωρήσω το δάνειο.Φυσικά να δεν το κατάλαβες ΕΣΥ θα πρέπει να πληρώσεις το συνεργαζόμενο με τη τράπεζα δικηγόρο να ελέγξει τους τίτλους αυτούς.Στη συνέχεια εφόσον και εάν όλα είναι καλά τότε θα σου δώσω το 70% της εμπορικής αξίας(ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ!!!!) του ακινήτου ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπω μέσα στη περίπτωση που εσύ παρόλους τους ελέγχους αποδειχθείς μπαταχτσής.Εσύ που θα βρεις το υπόλοιπο 30%?Στα παπάρια μου.Αλλά για να μην νομίζεις ότι είμαι άδικη (η τράπεζα) θα σου προτείνω να πάρεις ένα καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο φυσικά πολύ μεγαλύτερο από το επιτόκιο που πληρώνεις για στεγαστικό.Κοίτα και αυτό αν το θέλεις.Αλλιώς μπορείς να πας παρακάτω στην άλλη τράπεζα που θα σου πει τα ίδια.Ωραία αφού είχες τη κακή ιδέα να πάρεις ακίνητο και συμφώνησες με όλα αυτά που σου είπα τότε αφού πληρώσεις όλες τις άλλες πίπες-υποθηκοφυλακεία κτλ (για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ,αλλά το ελληνικό κράτος) τότε θα πρέπει να ασφαλίσεις το γαμοακίνητο σε εμένα.Γιατί μπορεί να έρθει ο mr Spock παρέα με κάτι άλλους εξωγήινους και να στο φάνε το σπιτάκι.Αφού τελειώσουμε και με αυτή τη μικρή λρπτομέρεια τότε θα πρέπει (και αυτό είναι θεικό) αφού το κράτος έβγαλε αυτή μαλακία με το κτηματολόγιο να πληρώσεις το τέλος αυτό.Τι όχι δεν κατάλαβες.Όχι μόνο το δικό σου.Και το δικό μου φυσικά.Γιατί αν δεν αγόραζες αυτό το γαμοακίνητο εγώ δεν θα ήμουνα υποχρεωμένη να το πληρώσω αυτό το τέλος.
Και όλα αυτά φυσικά με το δεδομένο ότι πληρώνεις επιτόκιο πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική τράπεζα.
Αυτό είναι μικρό παράδειγμα αισχροκέρδειας των τραπεζών στο δικό σου χώρο για να μπορέσεις να το καταλάβεις άμεσα.
Τώρα δεν ξέρω αν θέλεις να συνεχίσω να μιλάω αλλά αν το θέλεις εδώ είμαι για να λύνω απορίες......
φίλε μου τά εξοδα φακέλου γιά ένα στεγαστικό δάνειο διαφέρουν απο τραπεζα σέ τράπεζα.
νομίζω ότι είναι λογικό νά πληρώσεις τόν δικηγορο τους καί τόν μηχανικο εσύ και όχι αυτές
εάν δέν τά πληρώσεις εσύ θάσου βαζαν μεγαλύτερο επιτοκιο...
από κάπου πρέπει νά πληρώσουν τόν δικηγορο καί τόν μηχανικο
νομίζω ότι μπερδευεις τόν όρο αισχροκερδεια μέ τόν όρο τού ακριβού φακέλου..
όλες οι τραπεζες για να προσελκυσουν δανειολυπτες εαν μπορουσαν θά είχαν φτηνες υπηρεσιες..
καί δωρεάν φακέλους άς μήν τά θέλουμε όλα...δέν γίνετε καί φτηνό επιτόκιο καί φτηνο φάκελο και φτηνο δάνειο..
εάν σου δωσαν 70% τής αξιας τού ακινητου νάσε καί ευχαριστημενος.συνήθως δέν δίνουν ποια κυριως σε ακριβά σπιτια αυτό το ποσοστο
είναι τό επιτοκιο τών τραπεζών ακριβό αλλά αυτό δέν ωφείλετε μόνο στην πολιτικη τηε τράπεζας αλλά στό ότι είμαστε καί η φτωχοτερη χώρα καί στό ότι τό επιτοκιο έχει καί κάποια σχέσην μέ τον πληθωρισμό...
πάντως άμα ψάξεις θά δείς ότι υπάρχουν τράπεζες πού έχουν καί δωρεαν νφακέλους και δωρεαν ασφαλεια η σου λένε ασφαλισε το εκει πού θέλεις εσύ...αλλά πιθανον νά έχουν ακριβότερο επιτόκιο..
αλλο ακρίβεια καί άλλο αισχροκερδεια //δέν θά διαφωνήσω ότι μερικές τράπεζες έχουν ακριβά προιοντα αλλά αυτό απέχει πολύ από τήν αισχροκερδεια
οί ιδιοι οι μηχανισμοι τής τραπεζικής αγορας απορίπτουν τήν αισχροκέρδεια παράδειγνμα εάν τά επιτόκια τής  στεγαστικής αγοράς ήταν στό 8 % δέν θά μπορούσαν νάπουλήσουν δάνειο διότι θά ήταν ακριβο καί κανενας δέν θά αγοραζε σπίτι συν τό ότι θαβγενε μιά άλλη καί θαλεγε 6 % οποτε δέν θά μπορούσε νά πουλησει δάνειο...
στά υπόλοιπα επιφυλασομε νά σού απαντησω κάποια άλλη φορά δέν έχω χρόνο

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Δεν ξέρω αν θυμάστε. Πριν κανα-δυο χρόνια είχαν βγάλει ενα τύπο στην tv που χρώσταγε της μηχαλους στις τράπεζες, θα του παίρνανε το σπίτι της μάνας του, και όλο το σχετικό story...  Ο τύπος ηταν αυτιστικός!! Δηλαδή boomb "κυριολεκτικά ηλίθιος"! Αυτούνου του τύπου του δώσανε λεφτά!!
Φυσικά και δεν δανείστικε κανένας χωρίς να το θέλει. Όλοι κάτι θέλανε. 'Aμα δεν έχεις μια, και ζητάς Ferrari είσαι μαλάκας. Αυτός όμως που θα δώσει τη Ferrari στο μαλάκα με σκοπό να του φάει το σπίτι, είναι απατεώνας! 
Δεν μπορεί όμως το 60-70% της χώρας να είναι μαλάκες και να μην μπορούν να κουμαντάρουν το πορτοφόλι τις ανάγκες και τα θέλω τους. Και μάλιστα η μαλακία να τους μπαστακώθηκε στο κεφάλι τα τελευταία 10-20 χρόνια!! Κάτι γίνετε εδω πέρα.
Δηλαδή εσείς το known policy των τραπεζών "πάρε και θα δούμε..." δεν το έχετε διαπιστώσει οτι υπήρχε, και (μάλλον) υπάρχει και σήμερα?
+100000

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
φίλε μου τά εξοδα φακέλου γιά ένα στεγαστικό δάνειο διαφέρουν απο τραπεζα σέ τράπεζα.
νομίζω ότι είναι λογικό νά πληρώσεις τόν δικηγορο τους καί τόν μηχανικο εσύ και όχι αυτές
όλες οι τραπεζες για να προσελκυσουν δανειολυπτες εαν μπορουσαν θά είχαν φτηνες υπηρεσιες..
καί δωρεάν φακέλους άς μήν τά θέλουμε όλα...δέν γίνετε καί φτηνό επιτόκιο καί φτηνο φάκελο και φτηνο δάνειο..
εάν σου δωσαν 70% τής αξιας τού ακινητου νάσε καί ευχαριστημενος.συνήθως δέν δίνουν ποια κυριως σε ακριβά σπιτια αυτό το ποσοστο
είναι τό επιτοκιο τών τραπεζών ακριβό αλλά αυτό δέν ωφείλετε μόνο στην πολιτικη τηε τράπεζας αλλά στό ότι είμαστε καί η φτωχοτερη χώρα καί στό ότι τό επιτοκιο έχει καί κάποια σχέσην μέ τον πληθωρισμό...
πάντως άμα ψάξεις θά δείς ότι υπάρχουν τράπεζες πού έχουν καί δωρεαν νφακέλους και δωρεαν ασφαλεια η σου λένε ασφαλισε το εκει πού θέλεις εσύ...αλλά πιθανον νά έχουν ακριβότερο επιτόκιο..
αλλο ακρίβεια καί άλλο αισχροκερδεια //δέν θά διαφωνήσω ότι μερικές τράπεζες έχουν ακριβά προιοντα αλλά αυτό απέχει πολύ από τήν αισχροκερδεια
οί ιδιοι οι μηχανισμοι τής τραπεζικής αγορας απορίπτουν τήν αισχροκέρδεια παράδειγνμα εάν τά επιτόκια τής  στεγαστικής αγοράς ήταν στό 8 % δέν θά μπορούσαν νάπουλήσουν δάνειο διότι θά ήταν ακριβο καί κανενας δέν θά αγοραζε σπίτι συν τό ότι θαβγενε μιά άλλη καί θαλεγε 6 % οποτε δέν θά μπορούσε νά πουλησει δάνειο...
Το διάβασα μία φορά.Το διάβασα και δεύτερη μήπως έκανα λάθος την πρώτη.Και έφτασα στο ανατριχιαστικό συμπέρασμα.
ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ???????????

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
1)Είμαστε φτωχή χώρα. Που στο διάολο τα βρίσκουν και τα βγάζουν τόσα εκατομμύρια κέρδη, εν μέσω κρίσης κιόλας
2)Ποιό πληθωρισμό ρε παλικάρι? Το 2%?
3)Ας μην κρατούσαν το κράτος απο τα αρχίδια οι τράπεζες, αφού αυτές αγοράζουν τα ομόλογα του, και θα βλέπαμε αν λειτουργεί ο ανταγωνισμός στις τράπεζες. Τυχαία έχουν όλες τεράστια διαφορά στα επιτόκια καταθέσεων/χορηγήσεων.
Είπαμε, που και που να υπερασπιζόμαστε οτι μας κατέβει και να γράφουμε και καμιά μαλακία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom