str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Όσον αφορά τώρα το επιχείρημα κανένας δεν σε υποχρεώνει να κάνεις χρήση άρα ουσιαστικά αθωώνει τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών,θα σας κάνω μία μικρή παράθεση-παρομοίωση.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υποχρέωνε τον κόσμο να πάει στους ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ να πληρώσει με το σπίτι του ή με μία περιουσία σε χρυσαφικά ένα κιλό λάδι ή φαγητό για να μην λιμοκτονήσει η οικογένειά του.Αλλά είχε ανάγκη και πλήρωνε αυτά τα υπέρογκα ποσά.Σήμερα το φαγητό δεν είναι είδος εν ανεπαρκεία.Το χρήμα είναι και δη το μετρητό.Άρα για να μπορέσεις να επιβιώσεις σήμερα,επιχειρηματικά τουλάχιστον,χρειάζεται να έχεις ρευστότητα.Την οποία ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ που χρησιμοποιούσαν οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ,οι τράπεζες σε "αναγκάζουν" να πληρώνεις απίστευτα ληστρικά επιτόκια για να μπορέσεις να την έχεις.Δεν σε αναγκάζει κανένας να το κάνεις.Όπως ακριβώς και οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ.Μόνο που αυτοί όταν πέρασε η εποχή τους κυνηγήθηκαν ανελέητα (τουλάχιστον σε κοινωνικό επίπεδο) για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.ΝΑ δούμε αν θα γίνει το ίδιο και τώρα φίλοι μου.Η πρόβλεψή μου είναι ότι δεν θα γίνει.
Αλλά αυτό που δεν ανέχομαι είναι να με περνάνε για χαζό,διάφοροι μετα-yappys τύποι και να μου λένε ότι δεν φταίνε ΚΑΙ οι τράπεζες για την οικονομική αφαίμαξη που υφιστάμεθα ως λαός.
Οι μαυραγορίτες πωλούσαν είδη πρώτης ανάγκης...
Με τις πιστωτικές και τα καταναλωτικά δεν αγοράζονταν ως επί το πλείστον είδη πρώτης ανάγκης αλλά είδη πολυτελείας...
Καλημέρα και από εμένα ρε παιδιά.Θα συνεισφέρω και εγώ στη συζήτησή σας γιατί διαβάζω κάποια πράγματα και δεν μπορώ να μείνω απαθής σε διάφορες μπαρούφες που ακούω.
Ναι φίλε μου str81977.Κανείς δεν σε αναγκάζει να τα πάρεις αυτά τα καταναλωτικά δάνεια.Αυτό όμως τι σημαίνει?Ότι πρέπει να βάζουν ληστρικά επιτόκια λόγω του ότι δεν σε αναγκάζει κανείς να τα πάρεις?
Για να τα πάρει κάποιος άνθρωπος πάει να πει ότι έχει ανάγκη.Και αν κάποια στιγμή είχε κάνει χρήση για αγορά καταναλωτικών αγαθών,πίστεψέ με αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη κίνηση που γίνεται στις πιστωτικές κάρτες είναι για να μπορέσουν είτε να ξεπληρώσουν κάποια άλλη πιστωτική κάρτα με ανάληψη μετρητών είτε για αγορές για κάλυψη βασικών αναγκών ώστε να τους μείνουν μετρητά να ξεπληρώσουν κάποια άλλη κάρτα που οφείλουν.Άρα το επιχείρημα ότι "καλά παθαίνουν αυτοί που δεν μπορούν να κντρολάρουντα χρέη τους" πέφτει στο κενό.
Για να το θέσω διαφορετικά, είναι ελάχιστοι εκείνοι που πήραν δάνειο για να πάρουν γάλα στο παιδί τους ή γα τη φουκαριάρα τη μάνα τους που έπρεπε να χειρουργηθεί...
Η "ανάγκη" ήταν συνήθως κάποια λουί βιττόν, κάποιο καγκουράμαξο, κάποιες διακοπές στη μύκονο ή την αράχωβα, κανά μπούρμπερυ, καμια οθόνη 50'' για σπίτι 60 τ.μ.
Προφανώς αυτοί οι τύποι δημούργησαν οφειλές που δεν μπορούν να καλύψουν και τώρα κάνουν αναχρηματοδοτήσεις..
Η γενεσιουργός αιτία των οφειλών τους ήταν όχι η ανάγκη αλλά η σπατάλη...
Από εκεί και πέρα, το επιτόκιο των πιστωτικών είναι γνωστό...Όποιος δανειζόταν μέσω πιστωτικών, ήξερε τί έκανε...