Νέα

Τράπεζες-Πιστωτικές κάρτες-Δάνεια: αναγκαιότητα ή απάτη...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 516
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εχετε πιστωτική κάρτα και...

• Πληρώνω κάθε μήνα την ελάχιστη δόση

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Εξοφλώ όλο το ποσό

Ψήφοι: 4 18,2%
  • Δεν πληρώνω τίποτα κ τα τρώω στις πουτάνες...

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Δεν έχω κάρτα, είμαι μαυρισμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ...

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Εχω πάρει απ' όλες τις Τράπεζες κ χρωστάω παντού!

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Δεν έχω κ ούτε θέλω ν' αποκτήσω!

Ψήφοι: 8 36,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    22

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Όσον αφορά τώρα το επιχείρημα κανένας δεν σε υποχρεώνει να κάνεις χρήση άρα ουσιαστικά αθωώνει τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών,θα σας κάνω μία μικρή παράθεση-παρομοίωση.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υποχρέωνε τον κόσμο να πάει στους ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ να πληρώσει με το σπίτι του ή με μία περιουσία σε χρυσαφικά ένα κιλό λάδι ή φαγητό για να μην λιμοκτονήσει η οικογένειά του.Αλλά είχε ανάγκη και πλήρωνε αυτά τα υπέρογκα ποσά.Σήμερα το φαγητό δεν είναι είδος εν ανεπαρκεία.Το χρήμα είναι και δη το μετρητό.Άρα για να μπορέσεις να επιβιώσεις σήμερα,επιχειρηματικά τουλάχιστον,χρειάζεται να έχεις ρευστότητα.Την οποία ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ που χρησιμοποιούσαν οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ,οι τράπεζες σε "αναγκάζουν" να πληρώνεις απίστευτα ληστρικά επιτόκια για να μπορέσεις να την έχεις.Δεν σε αναγκάζει κανένας να το κάνεις.Όπως ακριβώς και οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ.Μόνο που αυτοί όταν πέρασε η εποχή τους κυνηγήθηκαν ανελέητα (τουλάχιστον σε κοινωνικό επίπεδο) για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.ΝΑ δούμε αν θα γίνει το ίδιο και τώρα φίλοι μου.Η πρόβλεψή μου είναι ότι δεν θα γίνει.
Αλλά αυτό που δεν ανέχομαι είναι να με περνάνε για χαζό,διάφοροι μετα-yappys τύποι και να μου λένε ότι δεν φταίνε ΚΑΙ οι τράπεζες για την οικονομική αφαίμαξη που υφιστάμεθα ως λαός.

Οι μαυραγορίτες πωλούσαν είδη πρώτης ανάγκης...
Με τις πιστωτικές και τα καταναλωτικά δεν αγοράζονταν ως επί το πλείστον είδη πρώτης ανάγκης αλλά είδη πολυτελείας...

Καλημέρα και από εμένα ρε παιδιά.Θα συνεισφέρω και εγώ στη συζήτησή σας γιατί διαβάζω κάποια πράγματα και δεν μπορώ να μείνω απαθής σε διάφορες μπαρούφες που ακούω.
Ναι φίλε μου str81977.Κανείς δεν σε αναγκάζει να τα πάρεις αυτά τα καταναλωτικά δάνεια.Αυτό όμως τι σημαίνει?Ότι πρέπει να βάζουν ληστρικά επιτόκια λόγω του ότι δεν σε αναγκάζει κανείς να τα πάρεις?
Για να τα πάρει κάποιος άνθρωπος πάει να πει ότι έχει ανάγκη.Και αν κάποια στιγμή είχε κάνει χρήση για αγορά καταναλωτικών αγαθών,πίστεψέ με αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη κίνηση που γίνεται στις πιστωτικές κάρτες είναι για να μπορέσουν είτε να ξεπληρώσουν κάποια άλλη πιστωτική κάρτα με ανάληψη μετρητών είτε για αγορές για κάλυψη βασικών αναγκών ώστε να τους μείνουν μετρητά να ξεπληρώσουν κάποια άλλη κάρτα που οφείλουν.Άρα το επιχείρημα ότι "καλά παθαίνουν αυτοί που δεν μπορούν να κντρολάρουντα χρέη τους" πέφτει στο κενό.

Για να το θέσω διαφορετικά, είναι ελάχιστοι εκείνοι που πήραν δάνειο για να πάρουν γάλα στο παιδί τους ή γα τη φουκαριάρα τη μάνα τους που έπρεπε να χειρουργηθεί...
Η "ανάγκη" ήταν συνήθως κάποια λουί βιττόν, κάποιο καγκουράμαξο, κάποιες διακοπές στη μύκονο ή την αράχωβα, κανά μπούρμπερυ, καμια οθόνη 50'' για σπίτι 60 τ.μ.
Προφανώς αυτοί οι τύποι δημούργησαν οφειλές που δεν μπορούν να καλύψουν και τώρα κάνουν αναχρηματοδοτήσεις..
Η γενεσιουργός αιτία των οφειλών τους ήταν όχι η ανάγκη αλλά η σπατάλη...

Από εκεί και πέρα, το επιτόκιο των πιστωτικών είναι γνωστό...Όποιος δανειζόταν μέσω πιστωτικών, ήξερε τί έκανε...

Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66
Ρε σεις τι το ψάχνετε τόσο.

Όπως είπε ο μέμος οι τράπεζες (μαζί με τα καζίνο που είπε ο ελφτεξ) είναι οι μόνες ιδιωτικές (αλλα και κρατικές) επιχειρήσεις που έχουν κέρδος!

Τα ανοιχτά δάνεια (προσωπικά αλλά και επαγγελματικά) και οι πιστωτικές έχουν μεγάλο επιτόκιο επειδή μπορεί ο καθένας να τα πιστολιάσει.

Ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουν τα λεφτά τους με τα μη ενυπόθυκα δάνεια είναι η "τρομοκρατία".

....και ο νοών νοείτω......!
και τα φρουτακια εχουν κερδος

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
:think: :think: :think: :think: :think:
Για να καταλάβω κάτι.Ή μάλλον για να καταλάβεις εσύ κάτι.Ας πούμε ότι έχω μία μεγάλη οικονομική επιφάνεια.Πηγαίνω σε μία τράπεζα και βρίσκω στην ουρά 150 μπατίρηδες και πτωχευμένους.Πάω σε ένα από αυτούς και του λέω:
"κοίτα μεγάλε από ότι βλέπω χρωστάς σε όποιον μιλάει ελληνικά.Θα σου δώσω μία διέξοδο για να βγάλεις λεφτά για την οικογένειά σου.ΘΑ υπογράψουμε ένα συμβόλαιο που θα λέει ότι εγώ θα σου δώσω 100.000 ευρώ και εσύ θα είσαι υποχρεωμένος να πας να αγοράσεις ένα πιστόλι και να τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα όποτε σου πω εγώ να το κάνεις".
Σύμφωνα με τη λογική σου από τη στιγμή που θα υπογράψει αυτός το συμβόλαιο θα είναι υποχρεωμένος να το κάνει και εγώ θα είμαι και νόμιμος να του το ζητήσω.Σωστά έ?
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Για να μη πω τίποτα βαρύτερο.....

δηλαδή ο μαλάκας θα είσαι εσύ που το ζητάς, όχι αυτός που θα το υπογράψει?  :2funny: :2funny:

θα το υπογράψει με την ελπίδα μετά να κλαφτεί και να γλιτώσει? γιατί τότε δε μιλάμε για κακόμοιρο φτωχαδάκι, μιλάμε για μέγιστο ελληναρά κακομοίρη κουτοπόνηρο.

Δεν λέω ότι οι τράπεζες είναι άγιοι, λέω ότι όταν δεν έχεις κανένα μέτρο στο πόσα χρωστάς και πόσα δανείζεσαι, όταν παίρνεις δάνεια και χρησιμοποιείς πιστωτικές αλόγιστα και μετά σε πνίγουν τα χρέη φταις εσύ, και όταν αντί να αναλάβεις την ευθύνη για τις πράξεις σου κλαψομουνιάζεσαι για να σε λυπηθούν οι άλλοι, ενώ έχεις πέσει πρώτα θύμα του εαυτού σου, δεν έχω λόγο να σε λυπηθώ.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
ε ναι....
όλα μπαλώματα σε αυτή τη χώρα, σε κάθε μα κάθε επίπεδο, και μετά όταν ξηλώνονται ή μεγαλώνουν οι τρύπες αρχίζει το κλάμα...

γιατί σε όλα τα επίπεδα σε αυτή τη χώρα, το ζητούμενο πάντα δεν ήταν να παράξει χρήμα, αλλά να δείξει ότι κάτι έχει(άσχετα αν δεν έχει). Οι τράπεζες να δείξουν μερίδιο αγοράς ακόμα και με λογαριασμούς 10 ευρώ, τα καταστήματα να κρατάνε στο τάδε εμπορικό ζημιογόνο μαγαζί γιατί πρέπει λόγω μάρκετινγκ, ο πολίτης να φιγουράρει το ακριβό αυτοκίνητο και να βάζει 10 ευρώ βενζίνη κλαίγοντας, το κράτος να μαγειρεύει νούμερα και πάει λέγοντας.

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
αγαπητέ, αν οι τράπεζες δεχονταν την γυναίκα σου ως αποπληρωμή του χρέους, να είσαι βεβαιος ότι κανεις παντρεμένος δεν θα χρώσταγε. :2funny:
Και αυτό θα το έκανε νόμιμο?

Ειμαι επίσης εναντίων εκεινων που - εστω για να καλύψουν ανάγκες- δανείζονται χωρίς να έχουν σχεδιάσει την αποπληρωμή. Είναι θέμα φιλοσοφίας.
Συμφωνώ απόλυτα στη φιλοσοφία μαζί σου και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο καλλύτερος τρόπος άμυνας εν΄ντια στα ληστρικά ιδρύματα που ονομάζονται τράπεζες.Αλλά λόγω του ότι ο κόσμος δεν απαρτίζεται από άτομα που έχουν άμυνες απέναντι σε στρατηγικές marketing και γενικά είναι πολύ εύκολο να πειστεί για να καταναλώσει πράγματα που δεν χρειάζεται και ακόμα χειρότερα δεν μπορεί να αποπληρώσει,εκεί είναι που χρειάζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να μπορούν να προστατέψουν αυτούς από την μαυραγορίτικη ΄πολιτική των τραπεζών .

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
πεστα μπας και πάρουν γραμμή οι υπναράδες........

ποια γραμμή και μαλακίες...στο ελλάντα ή τα βρίσκεις έτοιμα και τα πας παραπέρα, ή τα βρίσκεις έτοιμα και τα γαμάς στις πουτάνες, ή δε βρίσκεις τίποτα και κλαις το μουνί σου. Και φτου κακά στο πούστη τον Αμερικάνο, αντί να ξεστραβωθείς και να δεις τι σωστό μέσα στις μαλακίες έκανε ώστε να έχει τα φόντα να είναι πούστης σήμερα.

πες μου που εισαι για να'ρθω λεμε  :boobies:

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
boys,girls and the others,καλο μεσημερι.Δεν μπορω να καταλαβω τον σκοπο του θρεντ, οταν ολοι ξερουμε τι ειναι πισω απο ολες τις τραπεζες στον Πλανητη.Φιλικη παρεμβαση.Αντε γεια. :)

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Οι μαυραγορίτες πωλούσαν είδη πρώτης ανάγκης...
Με τις πιστωτικές και τα καταναλωτικά δεν αγοράζονταν ως επί το πλείστον είδη πρώτης ανάγκης αλλά είδη πολυτελείας...
ΤΑ ελληνικά μου είναι αρκετά καλά.Επομένως για να βεβαιωθούμε ότι καταλαβαλινουμε για τι πράγμα συζητάμε θα πω.
"Το τάδε προιόν πουλιέται στη ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ"
Επεξήγηση:Το τάδε προιόν είναι δυσεύρετο και δια τούτο το λόγο πουλιέται πολλές φορές πάνω άπό την αξία του.Μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις τη διαφορά αυτου΄που έκαναν οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ του τότε με τους ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ του σήμερα ?(τράπεζες)
Ένα προιόν το πουλάνε πολύ πάνω από την κανονική του αξία με γνώμονα του ότι υπάρχει έλλειψη.ΚΑι το προιόν αυτό είναι η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ για όποιον δνε το κατάλαβε.

Για να το θέσω διαφορετικά, είναι ελάχιστοι εκείνοι που πήραν δάνειο για να πάρουν γάλα στο παιδί τους ή γα τη φουκαριάρα τη μάνα τους που έπρεπε να χειρουργηθεί...
Η "ανάγκη" ήταν συνήθως κάποια λουί βιττόν, κάποιο καγκουράμαξο, κάποιες διακοπές στη μύκονο ή την αράχωβα, κανά μπούρμπερυ, καμια οθόνη 50'' για σπίτι 60 τ.μ.
Προφανώς αυτοί οι τύποι δημούργησαν οφειλές που δεν μπορούν να καλύψουν και τώρα κάνουν αναχρηματοδοτήσεις..
Η γενεσιουργός αιτία των οφειλών τους ήταν όχι η ανάγκη αλλά η σπατάλη...

Από εκεί και πέρα, το επιτόκιο των πιστωτικών είναι γνωστό...Όποιος δανειζόταν μέσω πιστωτικών, ήξερε τί έκανε...
Ας πάρουμε ως σωστό το παράδειγμα σου για την οικονομία της συζήτησης.Κάποιος έκανε κάποιο λάθος και δεν μέτρησε σωστά τις δυνατότητες αποπληρώμής της αγοράς ενός προιόντος που δεν του χρειαζόταν στην τελική.ΚΑι τι πρέπει να κάνουμε για αυτό?ΝΑ τον κρεμάσουμε?Να του καταστρέψουμε το μέλλον?Να δουλεύει μία ζωή για να μπορέσει να ξεπληρώσει αυτό το λάθος?Γιατί με τα ληστρικά επιτόκια που υπάρχουν όσο και να προσπαθείς να μειώσεις τα χρήματα που χρωστάς αυτά δυστυχώς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ΤΑ ελληνικά μου είναι αρκετά καλά.Επομένως για να βεβαιωθούμε ότι καταλαβαλινουμε για τι πράγμα συζητάμε θα πω.
"Το τάδε προιόν πουλιέται στη ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ"
Επεξήγηση:Το τάδε προιόν είναι δυσεύρετο και δια τούτο το λόγο πουλιέται πολλές φορές πάνω άπό την αξία του.Μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις τη διαφορά αυτου΄που έκαναν οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ του τότε με τους ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ του σήμερα ?(τράπεζες)
Ένα προιόν το πουλάνε πολύ πάνω από την κανονική του αξία με γνώμονα του ότι υπάρχει έλλειψη.ΚΑι το προιόν αυτό είναι η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ για όποιον δνε το κατάλαβε.

Για τα ελληνικά σου δεν ξέρω, αλλά από οικονομική σκέψη κάπου χάνεις...
Τη ρευστότητα τη θέλεις για να καλύψεις κάποιες ανάγκες σου...Εκτός εάν κάποιος δανείζεται για να βλέπει το λογαριασμό του γεμάτο!
Αν έχεις πολυτελείς και περιττές ανάγκες, είναι λίαν πιθανό να μη σου φτάνει η ρευστότητα που έχεις και να αναζητήσεις δανεικά...
Σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι το επιτόκιο δανεισμού (που είναι διαπραγματεύσιμο στην τελική) αλλά είναι οι ανάγκες σου...
Εκτός εάν υποστηρίζεις ότι η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σου δανείζει τα ποσά που θέλεις, στο επιτόκιο που θέλεις, χωρίς εξασφάλιση και να μην σε κυνηγήσει αν δεν πληρώνεις..
Για την καταναλωτική πίστη ΟΡΘΩΣ τα επιτόκια είναι υψηλά, ιδίως στις πιστωτικές κάρτες...
Και φυσικά αν ξέρεις να χειριστείς την πιστωτική καρτα, η τράπεζα δεν θα βγάζει ευρώ....
Η τράπεζα βασίζεται στη μαλακία του καταναλωτη για να βγάλει λεφτά...
Και με λύπη που βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί κακοί καταναλωτές...

Ας πάρουμε ως σωστό το παράδειγμα σου για την οικονομία της συζήτησης.Κάποιος έκανε κάποιο λάθος και δεν μέτρησε σωστά τις δυνατότητες αποπληρώμής της αγοράς ενός προιόντος που δεν του χρειαζόταν στην τελική.ΚΑι τι πρέπει να κάνουμε για αυτό?ΝΑ τον κρεμάσουμε?Να του καταστρέψουμε το μέλλον?Να δουλεύει μία ζωή για να μπορέσει να ξεπληρώσει αυτό το λάθος?Γιατί με τα ληστρικά επιτόκια που υπάρχουν όσο και να προσπαθείς να μειώσεις τα χρήματα που χρωστάς αυτά δυστυχώς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Τα λάθη πληρώνονται...
Στην ανάγκη πάρε τηλέφωνο τον κυριούλη από τον Άλφα να σου λύσει το οικονομικό...

Υ/γραφο: Ακόμη και αν κάποιος ξεφύγει, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες αναχρηματοδότησης, αρκεί να το ψάξει εγκαίρως, πριν καταστεί η οφειλή ληξιπρόθεσμη...
Και φυσικά τα φέσια των κακοπληρωτών τα πληρώνουν οι συνεπείς δανειολήπτες...

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
δηλαδή ο μαλάκας θα είσαι εσύ που το ζητάς, όχι αυτός που θα το υπογράψει?  :2funny: :2funny:

θα το υπογράψει με την ελπίδα μετά να κλαφτεί και να γλιτώσει? γιατί τότε δε μιλάμε για κακόμοιρο φτωχαδάκι, μιλάμε για μέγιστο ελληναρά κακομοίρη κουτοπόνηρο.

Δεν λέω ότι οι τράπεζες είναι άγιοι, λέω ότι όταν δεν έχεις κανένα μέτρο στο πόσα χρωστάς και πόσα δανείζεσαι, όταν παίρνεις δάνεια και χρησιμοποιείς πιστωτικές αλόγιστα και μετά σε πνίγουν τα χρέη φταις εσύ, και όταν αντί να αναλάβεις την ευθύνη για τις πράξεις σου κλαψομουνιάζεσαι για να σε λυπηθούν οι άλλοι, ενώ έχεις πέσει πρώτα θύμα του εαυτού σου, δεν έχω λόγο να σε λυπηθώ.
Ρε boomb για να καταλάβω.Αν είναι έτσι τότε τι τους θέλουμε τους νόμους?Τι να τους κάνουμε?Τι θέλουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (όσο σκατά και αν είναι)?Το κράτος και οι νόμοι δεν υπάρχουν για να προστατεύουν τους δυνατούς και τους μη έχοντες ανάγκη.Υπάρχουν (λέμε τώρα) για να προστατεύουν τον αδύναμο και τον μαλάκα όπως λες.Υπάρχουν ώστε να μη μπορώ εγώ να σου προτείνω να σου τραβήξω ένα μπουκέτο στη μάπα και να σε πληρώσω για αυτό και εσύ επειδή έχεις ανάγκη να το δεχτείς.Υπάρχουν ώστε να μη μπορεί το αφεντικό σου να σου πει "πάρε μου μία πίπα αλλιώς θα σε απολύσω.ΚΑι ξέρεις πόσο ανάγκη την έχεις αυτή τη δουλειά".Δυστυχώς τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι,αν και θα έπρεπε.Τουλάχιστον μην υπερασπιζόμαστε αυτούς που καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και ηθικής.

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Υπάρχουν βεβαια και οι ηλίθιοι που πληρώνπουν 17-19% Δεν φταίει η τράπεζα αν καποιος δεχετε τετοιο επιτοκιο. Αυτος φταίει.

Αν είναι έτσι, τότε το Γούκο γιατί τον βάλαν μέσα??
Δεν έφταιγε αυτός, αυτοί που τα δανείστηκαν φταίγαν...

:jerking:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ρε boomb για να καταλάβω.Αν είναι έτσι τότε τι τους θέλουμε τους νόμους?Τι να τους κάνουμε?Τι θέλουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (όσο σκατά και αν είναι)?Το κράτος και οι νόμοι δεν υπάρχουν για να προστατεύουν τους δυνατούς και τους μη έχοντες ανάγκη.Υπάρχουν (λέμε τώρα) για να προστατεύουν τον αδύναμο και τον μαλάκα όπως λες.Υπάρχουν ώστε να μη μπορώ εγώ να σου προτείνω να σου τραβήξω ένα μπουκέτο στη μάπα και να σε πληρώσω για αυτό και εσύ επειδή έχεις ανάγκη να το δεχτείς.Υπάρχουν ώστε να μη μπορεί το αφεντικό σου να σου πει "πάρε μου μία πίπα αλλιώς θα σε απολύσω.ΚΑι ξέρεις πόσο ανάγκη την έχεις αυτή τη δουλειά".Δυστυχώς τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι,αν και θα έπρεπε.Τουλάχιστον μην υπερασπιζόμαστε αυτούς που καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και ηθικής.

Ναι, σύμφωνοι, να υπάρχουν νόμοι που να περιορίζουν την αυθαιρεσία των τραπεζών.

Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να διανοηθώ ότι παίρνεις δάνειο ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ/ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, για να πάρεις κάτι που δεν είναι άμεση ανάγκη σου, χωρίς να ξέρεις αν μπορείς να το πληρώσεις, να υπογράφεις ό,τι να'ναι χωρίς να σκέφτεσαι και μετά να ζητάς και δικαιοσύνη.

Να υπάρχουν νόμοι που να περιορίζουν τα επιτόκια, να υπάρχουν νόμοι που να ευνοούν ουσιαστικά τη λήψη δανείου, αλλα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δεχομαι να υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν τον κάθε ηλίθιο ανεύθυνο που παίρνει ένα δάνειο και όταν τα βρίσκει σκούρα κλαψουρίζει στα κανάλια για την κακιά τράπεζα που του πήρε το σπίτι του. Αυτός φταίει για τα χρέη του, όχι η τράπεζα. Από τη στιγμή που παίρνεις δάνειο και δεν το πληρώνεις η τράπεζα έχει κάθε δικαίωμα να σου τα πάρει όλα και εσύ πρέπει να ξεχάσεις για λίγο ότι είσαι το κακομαθημένο που έχει μάθει να κλαίγεται ή να γλείφει και να τη σκαπουλάρει.

Και στους ιδιώτες, όπως είπε (νομίζω) ο στρέιτ πριν, κανείς δεν πήρε πιστωτική για να θρέψει τα παιδιά του. Φτάνει το κλάμα, ήθελες μαντάμ/μεσιέ χλιδές ενώ δεν τις άντεχε ο κώλος σου; Φάε τώρα τη χρυσή πούτσα και μη βγάλεις κιχ.
Έλεος δηλαδή, δώσανε στο βλάχο πιστωτική κι αυτός νόμιζε ότι του χαρίζανε χρήματα...

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Για τα ελληνικά σου δεν ξέρω, αλλά από οικονομική σκέψη κάπου χάνεις...
Τη ρευστότητα τη θέλεις για να καλύψεις κάποιες ανάγκες σου...Εκτός εάν κάποιος δανείζεται για να βλέπει το λογαριασμό του γεμάτο!
Αν έχεις πολυτελείς και περιττές ανάγκες, είναι λίαν πιθανό να μη σου φτάνει η ρευστότητα που έχεις και να αναζητήσεις δανεικά...
Σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι το επιτόκιο δανεισμού (που είναι διαπραγματεύσιμο στην τελική) αλλά είναι οι ανάγκες σου...
Εκτός εάν υποστηρίζεις ότι η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σου δανείζει τα ποσά που θέλεις, στο επιτόκιο που θέλεις, χωρίς εξασφάλιση και να μην σε κυνηγήσει αν δεν πληρώνεις..
Για την καταναλωτική πίστη ΟΡΘΩΣ τα επιτόκια είναι υψηλά, ιδίως στις πιστωτικές κάρτες...
Και φυσικά αν ξέρεις να χειριστείς την πιστωτική καρτα, η τράπεζα δεν θα βγάζει ευρώ....
Η τράπεζα βασίζεται στη μαλακία του καταναλωτη για να βγάλει λεφτά...
Και με λύπη που βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί κακοί καταναλωτές...

Τα λάθη πληρώνονται...
Στην ανάγκη πάρε τηλέφωνο τον κυριούλη από τον Άλφα να σου λύσει το οικονομικό...

Υ/γραφο: Ακόμη και αν κάποιος ξεφύγει, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες αναχρηματοδότησης, αρκεί να το ψάξει εγκαίρως, πριν καταστεί η οφειλή ληξιπρόθεσμη...
Και φυσικά τα φέσια των κακοπληρωτών τα πληρώνουν οι συνεπείς δανειολήπτες...
earth calling str1977
earth calling str1977...
Φίλτατε πρέπει κάποιος να σε πληροφορήσει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει πάψει η χρήση της πιστωτικής κάρτας να είναι μέσο κάλυψης άχρηστων και πολυτελών αναγκών αλλά μέσο αναχρηματοδότησης ενός υπέρογκου δανεισμού (που πολύ λογικά και σωστά ισχυρίζεσαι ότι δημιουργήθηκε από τη βλακεία του άκρατου καταναλωτισμού) και κάλυψης βασικών αναγκών.Το ερώτημα για το ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Μαυραγορίτη της κατοχής με τις σημερινές τράπεζες δεν μου το έχεις απαντήσει ακόμη και σε βλέπω να το κάνεις γαργάρα...

Φυσικά και η τράπεζα βασίζεται στη μαλακία του καταναλωτή για να θησαυρίζει.Αυτό ακριβώς λέω φίλε μου καλέ.Ότι δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να προστατέψει αυτό το βλάκα,τον ανισόρρροπο,τον ανίδεο από τα θηρία της οικονομικής εξουσίας.Αυτό είναι το πρόβλημα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα οινομικό φίλε μου και όπως καταλαβαίνεις δεν χρειάζομαι κανέναν να μου το λύσει.Ούτε τον τυπά στον alpha,πόσο μάλλον εσένα.Αλλά δνε μπορώ να καταλάβω τη μανία της υπεράσπισης των συμφερόντων της τράπεζας με τόσο μεγάλη επιμονή και μανία.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
ρε μαλάκα τι γράφεις;
κανένα υποθηκευμένο σπίτι δεν μπορεί να πωληθεί.......
τι λένε ρε πούστη μου που ζούνε;
ρε μαλάκα τι γράφεις;
κανένα υποθηκευμένο σπίτι δεν μπορεί να πωληθεί.......
τι λένε ρε πούστη μου που ζούνε;
είσαι άσχετος τουλάχιστον ρώτα καί κανένα δικηγορο..
στα τελευταια 10 χρονια σχεδόν όλα τά σπίτια πού έχουν αγοραστει είναι προσημειωμένα μέ δάνειο..καί έχουν πουληθεί αρκετα...
διαβασε κάτι παρά πάνω από τόν μαρξ καί τον τσε γκουβαρα μαλακακο

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Ποιός είπε ότι υπάρχει δικαιοσύνη? εδω η καθε κακομοίρα ξεβράκωτη μετά από μερικά χρόνια γάμου μπορει να διεκδικίσει περιουσιες/εταιρίες/κλπ η τράπεζα μας μάρανε? :2funny: :2funny:

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ρε boomb δεν μιλάω για αυτούς που αποδεδειγμένα κάνουν τη μαλακία.Μιλάω για αυτούς που δεν έχουν στο μυαλό τους να φεσώσουν τη τράπεζα.Μιλάω για νοικοκύρηδες οι οποίοι βρέθηκαν σε κάποια στιγμή σε δύσκολη οικονομική φάση.Αυτοί και να θέλουν δεν μπορούν να είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους.Για αυτούς μιλάω.Για τους άλλους δεν με ενδιαφέρει.Είναι ούτως ή άλλως καμμένοι.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
earth calling str1977
earth calling str1977...
Φίλτατε πρέπει κάποιος να σε πληροφορήσει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει πάψει η χρήση της πιστωτικής κάρτας να είναι μέσο κάλυψης άχρηστων και πολυτελών αναγκών αλλά μέσο αναχρηματοδότησης ενός υπέρογκου δανεισμού (που πολύ λογικά και σωστά ισχυρίζεσαι ότι δημιουργήθηκε από τη βλακεία του άκρατου καταναλωτισμού) και κάλυψης βασικών αναγκών.Το ερώτημα για το ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Μαυραγορίτη της κατοχής με τις σημερινές τράπεζες δεν μου το έχεις απαντήσει ακόμη και σε βλέπω να το κάνεις γαργάρα...

Φυσικά και η τράπεζα βασίζεται στη μαλακία του καταναλωτή για να θησαυρίζει.Αυτό ακριβώς λέω φίλε μου καλέ.Ότι δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να προστατέψει αυτό το βλάκα,τον ανισόρρροπο,τον ανίδεο από τα θηρία της οικονομικής εξουσίας.Αυτό είναι το πρόβλημα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα οινομικό φίλε μου και όπως καταλαβαίνεις δεν χρειάζομαι κανέναν να μου το λύσει.Ούτε τον τυπά στον alpha,πόσο μάλλον εσένα.Αλλά δνε μπορώ να καταλάβω τη μανία της υπεράσπισης των συμφερόντων της τράπεζας με τόσο μεγάλη επιμονή και μανία.

Στην κατοχή ήσουν υποχρεωμένος να καταφύγεις στο μαυραγορίτη για να φας...
Σήμερα κανείς δεν σε υποχρεώνει να δανειστείς για να αγοράσεις αγαθά πολυτελείας...Κυρίως όμως, κανείς δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις αγαθά πολυτελείας...
Στην κατοχή δεν μπορούσες να διαπραγματευτείς με το μαυραγορίτη ούτε και υπηρχαν δικαστήρια να σε προστατέυσουν...
Σήμερα έχεις καμια δεκαπενταριά τράπεζες να πας, εκατοντάδες προϊόντα και δυνατότητα διαπραγμάτευσης...Συν μια νομοθεσία και δικαστήρια και υπηρεσίες που παρέχουν ικανοποιητική προστασία τηρουμένων των ελληνικών αναλογιών...

Αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνεις (όχι μόνο εσύ, η πλειοψηφία των ελλήνων) είναι ότι κανείς νόμος, κανένα δικαστήριο, καμία αρχή, δεν μπορεί να σε προστατέψει από δικές σου άστοχες επιλογές- αυτό είναι και το τίμημα της ελευθερίας και της ενηλικότητας...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom