αυτό να αλλάξει, αν ισχύει, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά είναι άσχετο εντελώς με το αν θα κάνει τη μαλακία ο άλλος να πάρει δάνειο που δεν αντέχει.
Σου είπα, δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε ξέρω από επιτόκια. Αν αποφασίσω να πάρω δάνειο θα το ψάξω όσο καλύτερα μπορώ και θα συμβουλευτώ άτομα που εμπιστεύομαι.
Αλλά δεν βλέπω αυτό που περιγράφεις σαν το λόγο που παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια των ιδιωτών. Εγώ δεν ασχολήθηκα με το αν είναι δίκαια ή άδικα τα επιτόκια. Προφανώς είναι. Το θέμα είναι, με την υπάρχουσα κατάσταση, μπορείς να αντέξεις το δάνειο? βάλ'τα κάτω και δες το. Αν μπορείς, με γεια σου με χαρά σου. Αν δεν μπορείς ή δεν ξέρεις αν μπορείς γιατί να το πάρεις? Ειλικρινά πιστεύεις πως φταίνε τα επιτόκια που ο κόσμος παίρνει δάνεια που δεν αντέχει? Αφού αν ασχοληθεί λίγο θα μάθει πόσα θα πληρώνει ουσιαστικά. Δεν ψάχνει όμως, παίρνει αβέρτα κουβέρτα δάνεια. Ειλικρινά πιστεύεις ότι γι'αυτό φταίνε οι τράπεζες?
Και για τη χρήση των πιστωτικών, το ίδιο. Ξέρεις την κατάσταση και πράττεις ανάλογα. Επειδή εσύ είσαι ανεύθυνος και δε σκέφτεσαι πρέπει να σε νταντεύει το κράτος?
Το έγραψα και πριν, φυσικά και να διευκολυνθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ η δανειοδότηση, να δοθεί τέλος στην ασυδοσία των τραπεζών. Όμως αυτό είναι άλλο θέμα. Ακόμα κι αν γίνει αυτό, πάλι οι μαλάκες θα παίρνουν δάνεια γιατί θα νομίζουν ότι ξαφνικά έχουν περισσότερα λεφτά.
εντιτ: επίσης δεν ξέρω τι σημαίνει "δανείζομαι ακριβό χρήμα", σόρι