Νέα

Τράπεζες-Πιστωτικές κάρτες-Δάνεια: αναγκαιότητα ή απάτη...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 516
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εχετε πιστωτική κάρτα και...

• Πληρώνω κάθε μήνα την ελάχιστη δόση

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Εξοφλώ όλο το ποσό

Ψήφοι: 4 18,2%
  • Δεν πληρώνω τίποτα κ τα τρώω στις πουτάνες...

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Δεν έχω κάρτα, είμαι μαυρισμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ...

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Εχω πάρει απ' όλες τις Τράπεζες κ χρωστάω παντού!

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Δεν έχω κ ούτε θέλω ν' αποκτήσω!

Ψήφοι: 8 36,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    22

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
υποστηριζεις οτι οι τραπεζες πρεπει να ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα?
Υποστηρίζεις ότι πχ η Πειραιώς έκανε σωστά που έβγαλε 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ κέρδη Α'Εξαμήνου,μεσούσης τέτοιας ύφεσης???

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Υποστηρίζεις ότι πχ η Πειραιώς έκανε σωστά που έβγαλε 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ κέρδη Α'Εξαμήνου,μεσούσης τέτοιας ύφεσης???

ενω εσυ δεν τα βγαλες επειδη σκαφτηκες τους συνανθρωπους σου...

τι μαλακιες ακουω θε μου!!!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Εσυ κοπελιά μπορεί να καταλαβαίνεις τι σημαίνει να δανείζεσαι ΑΚΡΙΒΟ ΧΡΗΜΑ.Ο άλλος όμως που είναι χωμένος ως τα μαλιά,από αυτό καθ'αυτό το ακριβό χρήμα,το καταλαβαίνει?Τι να κάνω τωρα ,να σου μαθω θεωρία τοκοχρεωλυσιων στο bourdela.tv?Να σου πω απλώς ότι σε ενα ανοιχτο δανειο 50.000 η δόση σου ειναι 750 ευρώ.Ξερεις πόσα πάνε στο κεφαλαιο απο αυτό το ποσό?ΟΥΤΕ ΤΑ 200-250..Εκεί ειναι όλο το ζουμι...Να βάζεις σε ενα χρονο 9.000 (750Χ12) και το υπόλοιπο κεφάλαιο σου ,να μην είναι 41000 συν 11% αλλά 47000!!!Πως βγηκε αυτό ?ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:!!!

αυτό να αλλάξει, αν ισχύει, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά είναι άσχετο εντελώς με το αν θα κάνει τη μαλακία ο άλλος να πάρει δάνειο που δεν αντέχει.

Σου είπα, δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε ξέρω από επιτόκια. Αν αποφασίσω να πάρω δάνειο θα το ψάξω όσο καλύτερα μπορώ και θα συμβουλευτώ άτομα που εμπιστεύομαι.

Αλλά δεν βλέπω αυτό που περιγράφεις σαν το λόγο που παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια των ιδιωτών. Εγώ δεν ασχολήθηκα με το αν είναι δίκαια ή άδικα τα επιτόκια. Προφανώς είναι. Το θέμα είναι, με την υπάρχουσα κατάσταση, μπορείς να αντέξεις το δάνειο? βάλ'τα κάτω και δες το. Αν μπορείς, με γεια σου με χαρά σου. Αν δεν μπορείς ή δεν ξέρεις αν μπορείς γιατί να το πάρεις? Ειλικρινά πιστεύεις πως φταίνε τα επιτόκια που ο κόσμος παίρνει δάνεια που δεν αντέχει? Αφού αν ασχοληθεί λίγο θα μάθει πόσα θα πληρώνει ουσιαστικά. Δεν ψάχνει όμως, παίρνει αβέρτα κουβέρτα δάνεια. Ειλικρινά πιστεύεις ότι γι'αυτό φταίνε οι τράπεζες?

Και για τη χρήση των πιστωτικών, το ίδιο. Ξέρεις την κατάσταση και πράττεις ανάλογα. Επειδή εσύ είσαι ανεύθυνος και δε σκέφτεσαι πρέπει να σε νταντεύει το κράτος?

Το έγραψα και πριν, φυσικά και να διευκολυνθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ η δανειοδότηση, να δοθεί τέλος στην ασυδοσία των τραπεζών. Όμως αυτό είναι άλλο θέμα. Ακόμα κι αν γίνει αυτό, πάλι οι μαλάκες θα παίρνουν δάνεια γιατί θα νομίζουν ότι ξαφνικά έχουν περισσότερα λεφτά.

εντιτ: επίσης δεν ξέρω τι σημαίνει "δανείζομαι ακριβό χρήμα", σόρι :cheesy:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
ενω εσυ δεν τα βγαλες επειδη σκαφτηκες τους συνανθρωπους σου...

τι μαλακιες ακουω θε μου!!!
Εγω δεν τα εβγαλα γιατί δεν με αφήνουν.Αν όμως με άφηναν να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τα εβγαζα εις βάρος σου...Και αν θες να κανουμε κουβεντα όπως κανω με τα άλλα παιδιά ,κόψε τους χαρακτηρισμους γιατί δε με ξέρεις κι από χτες..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
1)σού προκαλεί θλίψη πού ε΄χουν κερδοφορία επομένως καί υψηλή φορολογία...
2 έχεις υπολογίσει τά έξοδά τους καί τό ρίσκο ..ξέρεις τί σημαίνει RISK MANAGEMENT??
ομολογα αγοραζουν όλες οί τράπεζες τού κόσμου καί όχι μόνο ελληνικές..
φίλε έχουν προβλήματα οί τράπεζες καί γίνοντε καί παρατυπιες αλλά μήν μηδενιζουμε τά πάντα σέ αυτή τήν χώρα..
μήν μπερδευετε τόν όρο τής αισχροκερδειας τής κερδοσκοπιας μέ τόν όρο τής ακρίβειας καί αυτό δέν ισχύει μόνο στίς τράπεζες..μήν βλέπυμε επιφανεικα τά πράματα..
διαβασε τί έχω γράψει από τήν αρχή πού ανοιξα τό ποστ..καί άς μήν συμφωνείς..
Θλίψη οχι, απορία ναι.
Γιατί όπως και να το κάνουμε η ελληνική αγορά είναι μικρή. Έχει και τις όποιες παθογένειες της. Όλως τυχαίως λοιπόν βλέπουμε το σύνολο της αγοράς να αναστενάζει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο τραπεζικός κλάδος όμως, κέρδη. Μην ξεχνιόμαστε, όλες οι τράπεζες στην Ελλάδα είχαν κέρδη εκτός απο 2.
Βλέπω επίσης σε άλλες αγορές, εκτός Ελλάδας, οι τράπεζες να ζορίζονται και να γράφουν ζημιές. Να ζητούν ακόμα και κρατική παρέμβαση για να μην χρεωκοπήσουν. Μα πως, δεν έχουν RISK MANAGEMENT, εκεί έξω??  
Βρε τους Έλληνες τραπεζίτες, αν και πολύ επιτυχημένα τους αποκάλεσε νωρίτερα άλλος ως σαράφηδες  :2funny: :2funny:, έβαλαν τα γυαλιά σε όλους τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους τραπεζίτες!!!
Αν έχουν λοιπόν οι τράπεζες προβλήματα ας τα λύσουν. Δεν είναι όμως ανάγκη ενώ λύνουν τα όποια προβλήματα τους να έχουν και τέτοια κέρδη. Μάλλον που αυτοί μπερδεύουν έννοιες όπως αισχροκέρδεια/κέρδος.
Το καλό είναι πως αργά ή γρήγορα η κρίση θα περάσει. Θα έχουν μπεί και οι ξένες τράπεζες στην αγορά μας και θα γελάσουμε αρκετά με τους "σαράφηδες" μας  :rolleyes: :rolleyes: :grin: :grin: :grin:

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Φίλε μου επιβεβαιώνεις αυτά που εγραψα και μπράβο σου.Είσαι απο τους τυχερούς σε αυτή τη ζωή.Μην προσπαθείς να μπεις στην ψυχολογία μας γιατί δε θα τα καταφέρεις.Απόλαυσε την ευδαιμονία σου και κανε το σταυρό σου να συνεχιστει.Απλώς μην εκφράζεις τόσο ακραία σχόλια του στυλ "να πάνε να ψοφήσουν",γιατί πονάει αδερφέ....
Οκ ... κάτι τελευταίο άπό εμένα ... όσους ξέρω να πεινάνε, πεινάνε γιατί οφείλεται σε δικό τους αποκλειστικά λάθος 100%.
Λάθη που άλλοι με περισσότερα περιθώρια αλλά και δίχτυ ασφαλείας από πίσω δεν κάνανε.

Είναι σκληρό αλλά δυστυχώς μόνο έτσι θα πάει η κοινωνία μπροστά ... πρέπει να πεινάσουν παιδιά λόγω της μαλακίας των πατεράδων τους να το παίξουν Ροκφέλερ ... για να πουν τα παιδιά "Δεν θα γίνω και εγώ μαλάκας σαν τον πατέρα μου"!
Απίστευτα μαθήματα ζωής, που σε κάνουν σωστό άνθρωπο...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
[Αυτά να τα γράψεις σε σάιτ ανηλίκων...
Όποιος ενήλικος την έχει πατήσει είναι άξιος της μοίρας του ... μακάρι να ψοφήσει στην πείνα ...] SIRTIMID
Με σας τους δύο τελικά δεν μπορώ να συννενοηθώ.Φυσικά και δεν μπορώ να σας επιβάλλω τη γνώμη μου-ούτε και θέλω- αλλά από τα γραφόμενά σας,δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα.Οικονομικά εξασφαλισμένους σας κόβω οπότε έξω από το χορό ,βαράμε παλαμάκια!Εύχομαι να μη βρεθείτε στη θέση που βρέθηκαν πολύ κοντινά μου άτομα,όχι γιατί ήθελαν μπουζούκια και γκομενες αλλά γιατί δεν είχαν 1 ευρώ να αγοράσουν ψωμί!Απίθανο στην Αθήνα του 2009?Και όμως αληθινό..Και αυτό προέκυψε από τις κάρτες που στελναν αβερτα οι τραπεζες!Με 11000 το χρονο εκκαθαριστικο,του είχαν χορηγησει τρεις πιστωτικές με 15.000 η καθαμια!!!Και μόλις καθαρισε με τοκογλύφο,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η EUROBANΚ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ 10.000 ΟΡΙΟ!!!!Εκει διαφωνώ μαζί σας.Δεν είμαστε όλοι Οικονομολογοι για να γνωρίζουμε ΣΕΠΕ και επιτόκια....Αρα κάποιος πρεπει να μας προφυλάσσει.Αλλά μάλλον μιλάω σε μη ευήκοα ώτα...
δέν σέ πιστεύω ..δέν υπάρχει περίπτωση νά πάρεις δάνειο τόσο μεγαλο με 11000 εκκαθαριστικο..εκτός καί άν δεχθεις προσημείωση σέ ακίνητο...υπερβαλεις
νά διαψευστώ από τό φόρουμ εάν έχω άδικο..
πήγενε αύριο σέ οποιαδήποτε τράπεζα νά δείς τί θά σού δώσουν...ακόμη καί πρίν τήν κρίση..εκτός καί άν προσκόμισε ψευδή στοιχεία εκκαθαριστικου ,οποτε η τραπεζα η ο αρμοδιος υπάλληλος ελεγχοντε....

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Οκ ... κάτι τελευταίο άπό εμένα ... όσους ξέρω να πεινάνε, πεινάνε γιατί οφείλεται σε δικό τους αποκλειστικά λάθος 100%.
Λάθη που άλλοι με περισσότερα περιθώρια αλλά και δίχτυ ασφαλείας από πίσω δεν κάνανε.

Είναι σκληρό αλλά δυστυχώς μόνο έτσι θα πάει η κοινωνία μπροστά ... πρέπει να πεινάσουν παιδιά λόγω της μαλακίας των πατεράδων τους να το παίξουν Ροκφέλερ ... για να πουν τα παιδιά "Δεν θα γίνω και εγώ μαλάκας σαν τον πατέρα μου"!
Απίστευτα μαθήματα ζωής, που σε κάνουν σωστό άνθρωπο...
Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν οι κόπανοι που πληρώνουν τις μαλακίες τους. Μαζί με αυτούς παρασέρνουν και άλλους.
Η ζωή όμως, ως γνήσιο θηλυκό, είναι πουτάνα και απο εκεί που δεν το περιμένεις σου μοιράζει αβέρτα σφαλιάρες, όσο καλός κι αν είναι ο όποιος προγραμματισμός σου.
Χαλάρωσε λίγο, μα όσα κι αν έχεις στην άκρη είναι λίγα  :rolleyes: :rolleyes: :grin: :grin: :grin: :grin:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
δέν σέ πιστεύω ..δέν υπάρχει περίπτωση νά πάρεις δάνειο τόσο μεγαλο με 11000 εκκαθαριστικο..εκτός καί άν δεχθεις προσημείωση σέ ακίνητο...υπερβαλεις
νά διαψευστώ από τό φόρουμ εάν έχω άδικο..
πήγενε αύριο σέ οποιαδήποτε τράπεζα νά δείς τί θά σού δώσουν...ακόμη καί πρίν τήν κρίση..εκτός καί άν προσκόμισε ψευδή στοιχεία εκκαθαριστικου ,οποτε η τραπεζα η ο αρμοδιος υπάλληλος ελεγχοντε....
Ασε με φίλε που δε με πιστεύεις κιόλας...Από την κοιλιά μου τα βγάζω?ποιος σου μίλησε για ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ??Τρεις πιστωτικές από 15000 εκαστη.ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΦΥΣΙΚΑ...Άμα στις περασω εδώ χάνεις κάτι?Έτσι γιατί είμαι και λίγο τζογαδόρος.... ;)

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Ασε με φίλε που δε με πιστεύεις κιόλας...Από την κοιλιά μου τα βγάζω?ποιος σου μίλησε για ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ??Τρεις πιστωτικές από 15000 εκαστη.ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΦΥΣΙΚΑ...Άμα στις περασω εδώ χάνεις κάτι?Έτσι γιατί είμαι και λίγο τζογαδόρος.... ;)
ακόμα χειρότερα εάν είναι πιστωτικες,,τί νά περάσεις μια φωτοτυπια χωρίς όνομα...
45000 δάνειο από πιστωτικες με 11000 τό χρόνο συγνώμη αλλά.....είσαι επιεικώς οφσαιτ
ανν ήταν έτσι θάχαμε πάρει όλοι μαλάκες είμαστε...νά μήν έχουμε 45000 στλην γκαβάτσα για καμμιά στραβή...χωρίς αναληψη

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
ακόμα ειρότερα εάν είναι πιστωτικες,,τί νά περάσεις μια φωτοτυπια χωρίς όνομα...
45000 δάνειο από πιστωτικες με 11000 τό χρόνο συγνώμη αλλά.....είσαι επιεικώς οφσαιτ
ανν ήταν έτσι θάχαμε πάρει όλοι μαλάκες είμαστε...
Είσαι μακριά νυχτωμένος αλλά καλύτερα γιατι δεν επεσες στη λούμπα.'Αστο,εξάλλου δεν ενδιαφερομαι να πεισω κάποιον.Κουβέντα κάνουμε...

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Είσαι μακριά νυχτωμένος αλλά καλύτερα γιατι δεν επεσες στη λούμπα.'Αστο,εξάλλου δεν ενδιαφερομαι να πεισω κάποιον.Κουβέντα κάνουμε...

οπως και να χει...

αντε και σου δινουν δανεια.... ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ???????????

δεν ξερεις οτι πρεπει να τα αποπληρωσεις?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
οπως και να χει...

και να προσθέσω, άντε και σου στέλνουν τις πιστωτικές, πρέπει ντε και σώνει να τις χρησιμοποιήσεις με τον πιο ανεύθυνο τρόπο??

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
οπως και να χει...

έτσι είναι αλλά γιατί καπνίζεις η πίνεις ενω δέν κάνει??
τό χρήμα καί η καταλωση προκαλεί εθισμό,είναι ψηλοπρέζα...γιά νά πούμε καί τόυ στραβού τό δικηο ,,άσ προσέχουν καί οί τράπεζες πού δείνουν δάνεια έτσι δέν είναι??μέ πιάνεις?/

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Το κακο ειναι οτι το κρατος σε συνδιασμο με τους ανυπαρκτους ελεγκτικους μηχανισμους του (οι οποιοι ευνοουν την μαυρη εργασια κτλ)
και με τους μικρους μισθους που δινει σε ολους τους εργαζομενους
χωρις να υπολογισουμε τις μηδαμηνες αυξησεις σε μισθους και συνταξεις
με αστεια ποσοστα 2-4% εχει οδηγησει των κοσμο στα δανεια
και τις καρτες........

Φταιει και η διαφημηση που παιζει κι αυτη τον ρολο της στα ονειρα και τις
προσδοκιες του καθενος αφου προωθει ενα λαιφσταιλς το οποιο ουδεμια σχεση
εχει με την πραγματικη οικονομικη δυναμικη του καθενος......

Τωρα αν ο καθενας ειναι στουρνος και δανειζεται για να παρει διαφορες μαλακιες
και βαζει μια ζωη σε χρεος (αγορα ακινητου 30+ ετη + αυτοκινητο + επιπλα τρομαρα του)
χωρις σιγουρο εργασιακο μελλον φταιει και το κεφαλι αυτουνου που υπογραφει την εκαστοτε συμβαση δανειου (του καταναλωτη δανειζομενου)

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
τό χρήμα καί η καταλωση προκαλεί εθισμό,είναι ψηλοπρέζα...γιά νά πούμε καί τόυ στραβού τό δικηο ,,άσ προσέχουν καί οί τράπεζες πού δείνουν δάνεια έτσι δέν είναι??μέ πιάνεις?/

και οι τραπεζες χανουν αππο δανεια που δεν πηγαν καλα
κι αυτες αρχισαν να προσεχουν

αλλα ειλικρινα, αν νομιζεις πως εγω θα κατηγορησω την καπνοπαραγωγο εταιρεια σε περιπτωση που παθω κατι απ το καπνισμα εισαι γελασμενος
παιρνω την ευθυνη στους ωμους μου.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Μηπως τελικα μιμουμαστε την αναπτυξη της αμερικης στα καλα της χρονια ?

Ασχετα αν το μοντελο αυτο εληξε αδοξα με τον χειροτερο τροπο.....

Τα δανεια καθε μορφης ολοι θα τα πληρωσουμε ουτως η αλλως
και αυτο ειναι αναποφευκτο.......

Αρα γιατι παιρνουν δανεια αφου δεν μπορουν να τα αποπληρωσουν ?

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
τό χρήμα καί [glow=red,2,300]η καταλωση προκαλεί εθισμό,είναι ψηλοπρέζα...[/glow]γιά νά πούμε καί τόυ στραβού τό δικηο ,,άσ προσέχουν καί οί τράπεζες πού δείνουν δάνεια έτσι δέν είναι??μέ πιάνεις?/

Αυτο πρωτη φορα το διαβαζω.....

Αναφερεσαι προφανως στην ταινια [glow=red,2,300]ψωνιζω αρα υπαρχω [/glow] ?

Νομιζα οτι ηταν σεναριακο τρυκ ....

Δεν ηξερα οτι ηταν ΠΑΘΗΣΗ

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
και οι τραπεζες χανουν αππο δανεια που δεν πηγαν καλα
κι αυτες αρχισαν να προσεχουν

αλλα ειλικρινα, αν νομιζεις πως εγω θα κατηγορησω την καπνοπαραγωγο εταιρεια σε περιπτωση που παθω κατι απ το καπνισμα εισαι γελασμενος
παιρνω την ευθυνη στους ωμους μου.
Μου εξηγείς σε παρακαλώ πως χάνουν οι τράπεζες?
Δεν πρέπει να είναι παραπάνω απο ενα μήνα που μια ελληνική τιτλοποίησε κάποια απο τα χρέη της.
Ναι, αυτή την εποχή που υπάρχει κρίση και εξαιτίας αυτών των τιτλοποιήσεων, μια δικιά μας το έκανε.
Περριτό να αναφέρω οτι μοσχοπουλήθηκαν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom