Νέα

Τραμπουκισμοί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Είναι απάντηση τώρα αυτό; Γιατί σε ρώτησα κάτι σαφές, πλην όμως δεν πήρα σαφή απάντηση. Οπότε, αν δεν ξέρεις τι θες να πεις, καλύτερα να μη μιλάς, σόρρυ.

νομίζω ότι η έννοια του συνδικαλισμού πρέπει να μπεί σε άλλη βάση.. σήμερα ο συνδικαλισμός έχει ταυτιστεί με την αντίρηση  και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η άρνηση και η έλλειψη προτάσεων όπως επίσης και η μη αποδοχή του διαλόγου.. πόσες φορές δεν έχουν ακουστεί από στόματα συνδικαλιστών  φράσεις όπως "να έρθει ο υπουργός να συζητήσουμε και να αποδεχθεί τα δικαια αιτήματα μας" (ωραία συζήτηση)

συνδικαλισμός σημαίνει δημιουργία, σύνεση και σύνθεση και όχι παντελής άρνηση των πάντων.. για παράδειγμα βάζω την απόριψη όλων των αλλαγών στην παιδεία και την  παντελή έλλειψη προτάσεων για το τι πρέπει να γίνει.. δες αν θέλεις στο και διάβασε προσεκτικά την προκήρυξη της απεργίας των δασκάλων.. 99% ήταν αρνήσεις και 1% προτάσεις...

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Φίλε άλλο το ιδιωτικό πανεπιστήμιο και άλλο η μη ύπαρξη παρατάξεων προσκείμενων στα κόμματα.Κι εγώ σε κρατικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού σπούδασα.Υπήρχαν κι εκεί σύλλογοι,αλλά όχι σε σχέση με τα κόμματα.Περίπου όπως στα σχολεία.Για εκδρομές,για θεατρικές παραστάσεις,κανά πάρτι,αιμοδοσίες,ενίοτε και για οικονομική ενίσχυση συμφοιτητή που είχε μεγάλη και πραγματική ανάγκη.Αλοίμονο αν μας σώνουν μόνο τα ιδιωτικά...

φίλε dstp (το εννοώ) τελείωσα τους μηχανικούς της Πάτρας. Και νόμισα ότι τελείωσα γαμάτο σχολείο. Μέχρι που έφυγα για μεταπτυχιακό σε άλλη, πιο προηγμένη χώρα, σε πολύ καλό πανεπιστήμιο. Αηδίασα και τσαντίστηκα για όλα όσα ανεχόμουν σα γνήσιος γκιαούρης στο τριτοκοσμικό ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Και όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτά.

Τα ιδιωτικά κατα τη γνώμη μου θα απορροφήσουν μέρος εκείνων που σπουδάζουν έξω σε παντελώς ανυπόληπτα πανεπιστήμια του εξωτερικού (και είναι πολλά) και αφετέρου, ενδεχομένως να αποτελέσουν μακροπρόθεσμα ανταγωνιστές των κρατικών.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια με τη παρούσα μορφή τους υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τους μόνιμους υπάλληλους που εργάζονται σε αυτά (ορισμένοι ακούν στο ψευδώνυμο "καθηγητής") και ορισμένους "φοιτητές". Καμμιά σχέση δεν έχουν δε με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ξέροντας καλά ότι κανείς δεν πρόκειται να τους ξυπνήσει.

Επισκέπτης
φίλε dstp (το εννοώ) τελείωσα τους μηχανικούς της Πάτρας. Και νόμισα ότι τελείωσα γαμάτο σχολείο. Μέχρι που έφυγα για μεταπτυχιακό σε άλλη, πιο προηγμένη χώρα, σε πολύ καλό πανεπιστήμιο. Αηδίασα και τσαντίστηκα για όλα όσα ανεχόμουν σα γνήσιος γκιαούρης στο τριτοκοσμικό ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Και όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτά.

Τα ιδιωτικά κατα τη γνώμη μου θα απορροφήσουν μέρος εκείνων που σπουδάζουν έξω σε παντελώς ανυπόληπτα πανεπιστήμια του εξωτερικού (και είναι πολλά) και αφετέρου, ενδεχομένως να αποτελέσουν μακροπρόθεσμα ανταγωνιστές των κρατικών.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια με τη παρούσα μορφή τους υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τους μόνιμους υπάλληλους που εργάζονται σε αυτά (ορισμένοι ακούν στο ψευδώνυμο "καθηγητής") και ορισμένους "φοιτητές". Καμμιά σχέση δεν έχουν δε με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ξέροντας καλά ότι κανείς δεν πρόκειται να τους ξυπνήσει.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα δε θα είναι σαν τα ιδιωτικά του εξωτερικού παρά μόνο στα δίδακτρα (αν και νομίζω θα είναι ακριβότερα).Η νοοτροπία των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι χαμηλό κόστος μεγάλο κέρδος.Συνάδελφοί μου,διδάσκουν σε κρατικά ΙΕΚ επειδή τους δίνουν περισσότερα λεφτά από τα ιδιωτικά!Και μιλάμε για ανθρώπους με phd από πολύ καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.Ο ιδιώτης προτιμά να πάρε κάποιον χωρίς μεταπτυχιακό για να του έρθει φθηνότερα,αλλά το φθηνό δεν τον περνάει στον πελάτη.Έτσι θα γίνει και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.Κατά τη γνώμη άλλων,κάποια ιδιωτικά θα πάρουν όλους τους καλούς καθηγητές από τα κρατικά,κι επειδή πολλοί δε θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα ιδιωτικά,θα σπουδάζουν στα κρατικά και δε θα έχει καμία αξία το πτυχίο τους.Όποιο από τα 2 σενάρια και αν συμβεί,θα είναι εις βάρος των πολλών.Εις βάρος αυτού που δεν έχει να πληρώσει να πάει στο καλό πανεπιστήμιο.Οι περισσότεροι που πάνε έξω πάνε σε αμφιβόλου αξίας πανεπιστήμια στη Ρουμανία κλπ ή σε περιφερειακά της Αγγλίας επειδή έχουν χαμηλό κόστος ή είναι κρατικά.Κι εγώ σε κρατικό πανεπιστήμιο πήγα,στην Ισπανία.Όσα θα πλήρωναν οι γονείς μου αν είμουν στη Θεσσαλονίκη πλήρωναν και για τις σπουδές μου στην Ισπανία.Οι καθηγητές πολλοί καλοί και το πρόγραμμα άριστο.Αλλά..ήμουν σαν σε σχολείο.Με υποχρεωτικά μαθήματα και απουσίες.Όχι όπως εδώ που πας όποτε θέλεις.Ο αδερφός μου τελείωσε το Ε.Μ.Π Μηχανολόγος μηχανικός κι έκανε μεταπτυχιακό στη Γερμανία.Εδώ τον θυμάμαι το χειμώνα να πηγαίνει για σκι στον Παρνασσό,αντί για το πανεπιστήμιο!!!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
dstp συμφωνώ με όσα λες. Σχεδόν.

Αυτή τη στιγμή τους μισθούς των υπαλλήλων, τη συντήρηση των κτιρίων, τα όργανα και υπολογιστές των εργαστηρίων, τα συγγράμματα του τάδε κομματικού, τα πληρώνω εγώ και εσύ. Και τι παίρνω σε αντάλλαγμα;

Οι σωστοί φοιτητές εισπράττουν συμπεριφορές από υπαλλήλους και "καθηγητές" αντίστοιχες των καλύτερων σχολείων της Ουγκάντας. Οι γνώσεις που παρέχονται έχουν μόνο ιστορική αξία αφού είναι κομμμάτι της προηγούμενης πενταετίας και θα μεταδίδονται στους φοιτητές με την παρούσα τους μορφή για 10 τουλάχιστον χρόνια. Δεν υπάρχει αξιολόγηση των καθηγητών, απαξ και έπιασες τη θέση είσαι άρχοντας.

Οι φοιτητοπατέρες από την άλλη στηρίζουν την κατάσταση αυτή και παλεύουν για μια προς τα κάτω εξίσωση όλων, πουλώντας νταβατζηλίκι. Μπαίνεις γεμάτος ελπίδες και όνειρα και τελικά παλεύεις όχι για να σπουδάσεις αλλά για να αντιπαρέλθεις εμπόδια που καμμία σχέση δεν έχουν με ανώτατη εκπαίδευση. Και στο τέλος, έχοντας χάσει χρόνο (χρόνια) λόγω καταλήψεων ή απεργιών των καθηγητών, βγαίνεις και καταλαβαίνεις ότι είσαι μακριά νυχτωμένος.

Και αυτό το πληρώνουμε όλοι μας. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Προσωπικά ελπίζω να έρθει εκείνη η στιγμή που κάποιος ή κάποιοι επιχειρηματίες θα προσπαθήσουν να διαφοροποιηθούν προσφέροντας ποιότητα, έστω και με ακριβά δίδακτρα. Για να σπάσει τον τσαμπουκά των μηδενικών που έχουν πάρει θέση και ύφος λόγω μονοπωλίου, να γίνει επιτέλους κάθαρση.

Όσο για το ΕΜΠ, ζει στον κόσμο του και μέσα στην παρακμή (κομματική και άλλη). Ξέρω τι λέω, ίσως και να έχω εργαστεί εκεί.

Επισκέπτης
Ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι δεδομένο.Αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι ο κρατικός χαρακτήρας.Επίσης,ο νυν Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Αλογοσκούφης,ήταν καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ περίπου στο 1990!!!Τώρα είναι υπουργός και θέλει να τα πουλήσει όλα.Όταν ήταν αυτός κι έτρωγε από το κράτος ψωμί μάλλον δε θα ήθελε να γίνουν ιδιωτικά.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
νομίζω ότι η έννοια του συνδικαλισμού πρέπει να μπεί σε άλλη βάση.. σήμερα ο συνδικαλισμός έχει ταυτιστεί με την αντίρηση  και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η άρνηση και η έλλειψη προτάσεων όπως επίσης και η μη αποδοχή του διαλόγου.. πόσες φορές δεν έχουν ακουστεί από στόματα συνδικαλιστών  φράσεις όπως "να έρθει ο υπουργός να συζητήσουμε και να αποδεχθεί τα δικαια αιτήματα μας" (ωραία συζήτηση)

συνδικαλισμός σημαίνει δημιουργία, σύνεση και σύνθεση και όχι παντελής άρνηση των πάντων.. για παράδειγμα βάζω την απόριψη όλων των αλλαγών στην παιδεία και την  παντελή έλλειψη προτάσεων για το τι πρέπει να γίνει.. δες αν θέλεις στο και διάβασε προσεκτικά την προκήρυξη της απεργίας των δασκάλων.. 99% ήταν αρνήσεις και 1% προτάσεις...
Συνδικαλισμός δηλαδή κατά τη γνώμη σου νοείται μόνο όταν είναι της μορφής "ναι κύριε υπουργέ μου, θαυμάσιο το νομοσχέδιο που καταθέσατε, τα σέβη μου στην κυρία σας" και δεν νοείται όταν έχει -τον όποιο- διεκδικητικό χαρακτήρα;

Επισκέπτης
Ηλιας Σιδηροπουλος,Ονουφριος Φαρμακιδης!!!σας λενε τιποτα αυτα τα ονοματα??να  βοηθησω λιγακι!!πρυτανης και αντιπρυτανης!!ηταν οι πρωτοι που σκαλισαν τα οικονομικα του Παντειου ,αποκαλυπτοντας το σκανδαλο δις που εφερε ενωπιον της δικαιοσυνης καθηγητες οπως ο Κωνστας και ο Μεταξοπουλος!!ο Φαρμακιδης δεχθηκε το δεκεμβριο του 1999 μαφιοζικη επιθεση απο αγνωστους που τον ξυλοκοπησαν αγρια!!λιγους μηνες μετα πεθανε απο ασχετη αιτια!ο Σιδηροπουλος ,οσο ηταν πρυτανης δεχοταν απειλες κατα της ζωης του και τελικα υπεστη εγκεφαλικοπου τον αναγκασε να υποβαλη παραιτηση το 1999!!πεθανε λιγα χρονια μετα!!η δικη του Παντειου ακομα συνεχιζετε!!ο Στελιος Αλεξανδροπουλος κατηγγειλε την αδιαφανεια στην επιλογη μεταπτυχιακων φοιτητων στο Πανεπιστημιο Κρητης!παρεπεμφθηκε στο Πειθαρχικο γι αυτο ακριβως τον λογο !!

Επισκέπτης
οριστε οι αποδειξεις με ονοματα και γεγονοτα!!!

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Συνδικαλισμός δηλαδή κατά τη γνώμη σου νοείται μόνο όταν είναι της μορφής "ναι κύριε υπουργέ μου, θαυμάσιο το νομοσχέδιο που καταθέσατε, τα σέβη μου στην κυρία σας" και δεν νοείται όταν έχει -τον όποιο- διεκδικητικό χαρακτήρα;

κανείς δεν ζήτησε από κινήματα εργαζομένων να συμφωνούν με την εξουσία.. απλά όταν λές σε ένα μέτρο όχι θα πρέπει να λές τι προτείνεις για την λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.. για να πάρουμε για παράδειγμα την παιδεία.. ο λεγόμενος "εκπαιδευτικός χώρος" λέει όχι στην αξιολόγηση όπως την εννοεί το υπουργεί αλλά δεν προτείνει και κανένα τρόπο αξιολόγησης.. εκτός αν εννοεί ότι δεν θέλει την αξιολόγηση οπότε δεν είναι άξιος ο χώρος αυτός να λεγεται "εκπαιδευτικός"

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ας μας δώσει κάποιος τον ορισμό του "συνδικαλισμού", τον οποίο αγνοώ.

Τα στοιχεία που έδωσε ο Warhol είναι ενδιαφέροντα. Καταλαβαίνω ότι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι έννοιες "συμμορίες μαφιόζων" και "ομάδες συνδικαλιστών" δε διαφοροποιούνται σημαντικά.

Με βάση αυτό, καταλαβαίνω ότι όλα όσα συμβαίνουν στο δημοκρίτειο "πανεπιστήμιο" καθώς και στο αντίστοιχο ίδρυμα (; ) της Κρήτης σχετίζονται με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Θα πρέπει λοιπόν έτσι να αντιμετωπιστούν.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
οριστε οι αποδειξεις με ονοματα και γεγονοτα!!!

Σωστός (σε γενικές γραμμές) φίλε war. Υπάρχουν πολλοί καθηγητές που δεν τιμούν, όχι μόνο το λειτούργημα τους, αλλά και τους στοιχειώδεις ηθικούς και κοινωνικούς κανόνες.

Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι καθηγητές είναι και αυτοί που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον κύπριο σπουδαστή; Αλλά θα μου πεις αυτοί δεν είναι από τους τραμπούκους, είναι από τους καλούς...

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Σωστός (σε γενικές γραμμές) φίλε war. Υπάρχουν πολλοί καθηγητές που δεν τιμούν, όχι μόνο το λειτούργημα τους, αλλά και τους στοιχειώδεις ηθικούς και κοινωνικούς κανόνες.

Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι καθηγητές είναι και αυτοί που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον κύπριο σπουδαστή; Αλλά θα μου πεις αυτοί δεν είναι από τους τραμπούκους, είναι από τους καλούς...
Δηλαδή οι καθηγητές που δημοσιοποίησαν την κτηνωδία που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια τους, δεν έπρεπε να το πράξουν; Κατά τα άλλα βέβαια, σε άλλο ποστ, ισχυρίζεσαι πως "δεν έχεις σχηματίσει άποψη" για το επεισόδιο. Μήπως είσαι ψεύτης ολκής;

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι δεδομένο.Αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι ο κρατικός χαρακτήρας.Επίσης,ο νυν Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γ.Αλογοσκούφης,ήταν καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ περίπου στο 1990!!!Τώρα είναι υπουργός και θέλει να τα πουλήσει όλα.Όταν ήταν αυτός κι έτρωγε από το κράτος ψωμί μάλλον δε θα ήθελε να γίνουν ιδιωτικά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι έχει ακόμα την έδρα του Οικονομικού στην ΑΣΟΕΕ...

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Δηλαδή οι καθηγητές που δημοσιοποίησαν την κτηνωδία που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια τους, δεν έπρεπε να το πράξουν; Κατά τα άλλα βέβαια, σε άλλο ποστ, ισχυρίζεσαι πως "δεν έχεις σχηματίσει άποψη" για το επεισόδιο. Μήπως είσαι ψεύτης ολκής;

Κατ΄αρχήν δεν δημοσιοποίησαν οι καθηγητές την κτηνωδία, αλλά τα κανάλια. Οι καθηγητές απλώς προσέτρεξαν να υποστηρίξουν τον κύπριο.

Από εκεί και πέρα, το post μου αναφερόταν στον war και στην κρίση που έκανε για τους καθηγητές. Μην προσπαθείς να το ερμηνεύσεις, γιατί ούτε σε εσένα αναφέρεται, αλλά και γιατί (προφανώς) δεν μπορείς.

Όχι μόνο γιατί τα γραφόμενα σου δείχνουν (νοηματική) ασχετοσύνη, αλλά και γιατί προσπαθείς να απομονώσεις απλά ένα post μου, χωρίς να γνωρίζεις καν το ευρύτερο εννοιολογικό πλαίσιο. Προφανώς, όπως κρίνεις τον ξυλοδαρμό του κυπρίου αδιαφορώντας (ή αποκρύπτοντας) παντελώς για τις ευρύτερες συνθήκες στις οποίες συνέβη.

Τους χαρακτηρισμούς κράτα τους για τον εαυτό σου. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί, κατά τα φαινόμενα, ελάχιστοι εδώ μέσα ενδιαφέρονται για τα λεγόμενα σου.
Εκτός και αν θες να περάσουμε την συζήτηση σε άλλο επίπεδο. Δεν έχω πρόβλημα, εσύ δεν ξέρω αν κρίνω από τα κλαψουρίσματα σου με τον bene.

Επισκέπτης
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΘΗΚΙ.

Το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό. Πάμε για άλλα.

Επισκέπτης
Ξέχασα βέβαια ότι κι ο Κύπριος ήταν αναρχοαριστερό καθήκι γι'αυτό έχει την υποστήριξη των καθηγητάδων. Κόρακας κοράκου μάτι ...

Επισκέπτης
αναρχοαριστερο καθικι ε??αυτα μου θυμισζουν παλιοτερες εποχες!!και θα ηθελα να πω ψαξτε να μαθετε ποια παραταξη χρησιμοποιει μπραβους για να περναει το δικο της!!ποια παραταξη εκβιαζει καθηγητες!!!

Επισκέπτης
αναρχοαριστερο καθικι ε??αυτα μου θυμισζουν παλιοτερες εποχες!!και θα ηθελα να πω ψαξτε να μαθετε ποια παραταξη χρησιμοποιει μπραβους για να περναει το δικο της!!ποια παραταξη εκβιαζει καθηγητες!!!

Όλες οι παρατάξεις τα ίδια καθήκια είναι. Πρέπει ο συνδικαλισμός στα Πανεπιστήμια να πάψει να υφίσταται ολοκληρωτικά. Μόνο οι συνδικαλιστές ωφελούνται με τις ψήφους των ηλιθίων. Κάτι που ισχύει γενικότερο με το κοινοβουλευτικό πολίτευμα στη μορφή που έχει στην Ελλάδα.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΘΗΚΙ.

Το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό. Πάμε για άλλα.

Για τους καθηγητές που έχουν στενές σχέσεις με τους μπλε τι έχεις να πεις;

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom