Νέα

Το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα spanky
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.479
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Για να το κλείσω, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ζητάει να γίνει η επένδυση με περισσότερα χρήματα και όρους εγγυημένης εργασίας σε Έλληνες, και προμήθειας υλικών από τοπικούς παραγωγούς.
Και με ποσοστό συμμετοχής του κράτους στο πρότζεκτ και όχι μόνο των ιδιωτικών εταιριών.
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.479
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
το γεγονός πως λέει αλλα αντί άλλων δεν μπορεί να είναι επειδή απλά είναι χαζοί οι άνθρωποι...
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Για τη συγκεκριμένη περιοχή επειδή διάφορα δημοσιεύματα αναφέρονται σε ανησυχίες κάποιων τοπικών παραγόντων σχετικά με τον κίνδυνο της απώλειας των υπογείων νερών της περιοχής εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας, πρέπει κατηγορηματικά να τονίσουμε ότι η τεκμηριωμένη υδρογεωλογική μελέτη που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ στην περιοχή έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ αντίθετα σημαντικές ποσότητες υπογείων νερών και μετά την πραγματοποίηση της επένδυσης θα εξακολουθούν να χάνονται στη θάλασσα.

Τι να λέει η μελέτη τουη ΙΓΜΕ.

Εδώ μέσα βγήκε το συμπέρασμα ότι η Χαλκιδική έχει έναν ενιαίο υδροφόρο ορίζοντα που φθάνει από την Ιερισσό μέχρι την Βουρβουρού και από τη Νέα Μηχανιώνα μέχρι την Αμμουλιανή.

Εδώ που τα λέμε και η Ελλάδα ολόκληρη μπορεί να έχει λίμνη από κάτω.

Και ποιά Ελλάδα όταν υπάρχει και η κοίλη Γη.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Δηλωσεις Α. Τσίπρα - Λούλα ντα Σίλβα
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 21:29
Στο πρόσωπο του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας. Από την πλευρά του ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα τόνισε πως σε περίοδο κρίση η λέξη κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και αναφερόμενος στο παράδειγμα της χώρας του υποστήριξε πως το κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και την κατανάλωση.


ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
07.12.2011
Η Γερουσία της Βραζιλίας ψήφισε χθες το βράδυ νομοσχέδιο που δίνει το «πράσινο φως» για την εντατικοποίηση της αποψίλωσης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμο ίσως οδηγήσει σε μερικά χρόνια στην ολοκληρωτική καταστροφή της ζούγκλας του Αμαζονίου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο «πνεύμονα» οξυγόνου του πλανήτη.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο ψηφίστηκε με 59 ψήφους υπέρ και 7 κατά, ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι δε θα αποδίδονται πρόστιμα για παράνομη αποψίλωση και ότι οι ιδιοκτήτες μικρών εκτάσεων γης δεν θα καλούνται πλέον να αποκαταστήσουν τις περιοχές που αποψιλώθηκαν παράνομα. Επίσης, με το νόμο μειώνονται από 30 σε 15 μέτρα πλάτος οι προστατευόμενες δασικές εκτάσεις που βρίσκονται στις όχθες μικρών ποταμών με πλάτος μικρότερο των 10 μέτρων.

Σύμφωνα πάντως με ακτιβιστές που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, η αποψίλωση του δάσους δεν θα καταστρέψει μόνο τον μεγαλύτερο «πνεύμονα» οξυγόνου του πλανήτη μας, αλλά και ένα φυσικό «οχυρό» που προσφέρει προστασία από φυσικές καταστροφές και πλημμύρες. Από την άλλη πλευρά, η βραζιλιάνικη συνομοσπονδία γεωργίας και ζώων φάρμας στηρίζει το νέο νόμο και δηλώνει ότι η χώρα χρειάζεται αυτές τις αλλαγές για να «διατηρήσει τη θέση της ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι το τροπικό δάσος του Αμαζονίου παράγει το 35% του οξυγόνου παγκοσμίως. Η αποψίλωση της τροπικής ζούγκλας εντείνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς μειώνεται η δυνατότητα «απορρόφησης» του διοξειδίου του άνθρακα που συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα – εκτιμάται ότι η καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου αυξάνει κατά 20% τις ποσότητες αυτού του αερίου του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα της Γης.

Από το 2006 ως το 2010 η Βραζιλία μείωσε τον ρυθμό αποψίλωσης των δασών του Αμαζονίου κατά το ήμισυ σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), στην περίπτωση που εφαρμοστούν οι αλλαγές που προτείνει ο νέος νόμος, μία δασική έκταση περίπου 79 εκατομμυρίων εκταρίων (σχεδόν όσο το μέγεθος της Γαλλίας και της Βρετανίας μαζί) θα μείνει απροστάτευτη


 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Eκτύπωση

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
H οικονομική κρίση και οι μαφιόζοι αφανίζουν τον Αμαζόνιο

ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΣΙΝΙΩΡΗ

Ο Αμαζόνιος έχει μετατραπεί, λέει στο ΟΙΚΟ ο συντονιστής της καμπάνιας της Greenpeace Πάουλο Αντάριο, σε μια σύγχρονη Αγρια Δύση. «Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ προσπαθούν να βγάλουν όσο πιο γρήγορα μπορούν χρήματα, για να εγκαταλείψουν σύντομα την περιοχή.» Ετσι, τους παράνομους υλοτόμους διαδέχονται τα τελευταία χρόνια οι καλλιεργητές σόγιας. Αποτέλεσμα; Το τροπικό δάσος μειώθηκε πέρυσι κατά 26.130 τετραγωνικά χιλιόμετρα!

ο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ο «πνεύμονας» του πλανήτη, μειώθηκε το χρόνο που πέρασε κατά 26.130 τετραγωνικά χιλιόμετρα εξαιτίας της αποψίλωσης. Η περίοδος Αυγούστου 2003 - Αυγούστου 2004 ήταν η δεύτερη χειρότερη χρονιά για τον Αμαζόνιο από τότε που άρχισε να γίνεται η μέτρηση της καταστροφής. Το αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε την περίοδο 1994-1995, στη διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν 29.050 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι μελετά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την υλοτόμηση από έξι μήνες έως ένα χρόνο, με στόχο να επιβραδυνθεί η καταστροφή. Η απαγόρευση αυτή δεν θα εφαρμοστεί στην περίπτωση των εταιρειών που έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για υπεύθυνη δασοκαλλιέργεια.

Η οικονομική κρίση της Βραζιλίας έχει στρέψει την κυβέρνηση Λούλα προς την καλλιέργεια σόγιας. Παράλληλα, η μαφία που κερδίζει από την «εκμετάλλευση» (βλέπε καταστροφή) του Αμαζονίου έχει δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το συντονιστή της καμπάνιας της Greenpeace για τον Αμαζόνιο, Πάουλο Αντάριο, το πρόβλημα της καταστροφής του τροπικού δάσους ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες, με την παράνομη υλοτομία και την αρπαγή της δημόσιας γης. Οι υλοτόμοι κόβουν όση ξυλεία μπορούν, πριν τα αρμόδια όργανα προλάβουν να κάνουν έλεγχο, να επιβάλουν πρόστιμα και να κατασχέσουν τον εξοπλισμό τους. Ανοίγουν δρόμους μέσα στο δάσος και όταν «καθαρίσουν» μια περιοχή, μετακομίζουν σε άλλη. Τότε, αναλαμβάνουν δράση οι κτηνοτρόφοι αγελάδων και οι καλλιεργητές σόγιας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους δρόμους που άνοιξαν οι υλοτόμοι και εγκαθίστανται στις ήδη κατεστραμμένες από τους υλοτόμους περιοχές.

«Η σόγια αποτέλεσε την κύρια αιτία αποψίλωσης τη χρονιά που πέρασε. Ο νέος κίνδυνος εμφανίστηκε τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια», επισημαίνει ο Πάουλο Αντάριο. Η σόγια είναι το βασικότερο αγροτικό προϊόν που εξάγει η Βραζιλία, κυρίως προς τις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης, και πέρυσι απέφερε στη χώρα 10 δισεκατομμύρια δολάρια! Με την εμφάνιση της νόσου των τρελών αγελάδων, η ζήτησή της σημείωσε τεράστια αύξηση, καθώς οι πλούσιες χώρες ζητούν συχνότερα κρέας από αγελάδες που τρέφονται με σόγια αντί με ζωοτροφές ζωικής προέλευσης. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι επιστήμονες βρήκαν τρόπους να παράγουν διάφορες ποικιλίες σόγιας σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη στην περιοχή του Αμαζονίου. Το γεγονός αυτό προσείλκυσε παραγωγούς από το νότιο τμήμα της Βραζιλίας, όπου η γη είναι ιδιαίτερα ακριβή. Πουλώντας τη γη τους, οι παραγωγοί συγκέντρωσαν πολλά χρήματα και αγόρασαν τεράστιες περιοχές στον Αμαζόνιο (σε μερικές περιοχές μάλιστα το ένα εκτάριο δημόσιας γης πωλείται παράνομα για τρία δολάρια!). Κάποια στιγμή, οι παραγωγοί της σόγιας σταμάτησαν να εγκαθίστανται σε περιοχές που είχαν ήδη λεηλατηθεί από τους υλοτόμους και άρχισαν να μετατρέπουν απ' απευθείας τις εκτάσεις δάσους σε καλλιέργειες.

Η έλλειψη συντονισμού «πλήττει» τον Αμαζόνιο

Oπως σημειώνει ο Πάουλο Αντάριο: «Το 70% της περυσινής καταστροφής στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο σημειώθηκε μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2004, όταν ο πρόεδρος Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα είχε ήδη υιοθετήσει ένα «Σχέδιο Δράσης» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αποψίλωση. Oμως, επειδή είναι αναμεμειγμένα 13 υπουργεία και διαφορετικά κυβερνητικά τμήματα, υπάρχει έλλειψη συντονισμού. Το σχέδιο δεν λειτουργεί. Η Βραζιλία δεν ενδιαφέρεται να πολεμήσει την αποψίλωση, όπως θα έπρεπε να κάνει. Eνδιαφέρεται όμως να προωθήσει την παραγωγή της σόγιας μέσα στο δάσος, γιατί η σόγια και η ξυλεία αποφέρουν μεγάλα έσοδα στο κράτος. Οι λόγοι είναι οικονομικοί, αλλά και πολιτικοί. Η Βραζιλία έχει ένα διαρκώς αυξανόμενο εξωτερικό χρέος και χρησιμοποιεί την αγροτοβιομηχανία για να ανακάμψει η οικονομία. Επιπλέον, η κυβέρνηση Λούλα στοχεύει στην επανεκλογή της οπότε προσπαθεί να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη. Δεν κάνει όμως αρκετά για την προστασία του δάσους. Προωθεί τη βιομηχανία της σόγιας επενδύοντας εκατομμύρια δολάρια σε φυτείες και μηχανήματα. Παράλληλα έχουμε ένα είδος μοντέρνας δουλείας. Υπάρχει φθηνό εργατικό δυναμικό, καθώς οι άνθρωποι εργάζονται απλώς και μόνο για να εξασφαλίσουν τροφή. Η δουλεία αφορά την υλοτομία, την παραγωγή σόγιας και την αποψίλωση.»

Ενα μεγάλο πρόβλημα που χρειάζεται άμεσα λύση, επισημαίνει ο συντονιστής της καμπάνιας της Greenpeace για τον Αμαζόνιο, είναι η παράνομη κατοχή της γης και η πλαστογράφηση των τίτλων ιδιοκτησίας. Οι υλοτόμοι, οι καλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι εισβάλλουν σε μια περιοχή και, πλαστογραφώντας τους τίτλους, την οικειοποιούνται, εκμεταλλευόμενοι τo περίπλοκο σύστημα καταγραφής της γης. Eτσι, με πλαστούς τίτλους και χρήση βίας διώχνουν τους ντόπιους και τους ιθαγενείς, εγκαθίστανται στην περιοχή και αρχίζουν την εκμετάλλευσή της.

Δεν είναι μόνο ο περιορισμός του δάσους στον Αμαζόνιο που επιβαρύνει την κατάσταση του περιβάλλοντος παγκοσμίως. «Με το κάψιμο του δάσους απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες άνθρακα, γεγονός που επιβαρύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η Βραζιλία είναι υπεύθυνη για το 3% της παγκόσμιας εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και κατατάσσεται στους δέκα μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη.»

Τα προβλήματα από τον νέο αυτοκινητόδρομο

   Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να ασφαλτοστρώσει έναν αγροτικό δρόμο μήκους 1.570 χιλιομέτρων, που θα διαπερνά τον Αμαζόνιο από το νότο προς το βορρά, έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες σε όλο τον κόσμο. Ο Πάουλο Αντάριο παραδέχεται μεν ότι ο δρόμος θα ωφελήσει τους ντόπιους, κάνοντας πιο γρήγορη, π.χ. τη μεταφορά προς το νοσοκομείο, αλλά θα βλάψει το περιβάλλον. Από το δρόμο θα ωφεληθεί ιδιαίτερα η επαρχία του Μάτο Γκρόσο, της οποίας ο κυβερνήτης Μπλέιρο Μάτζι -ήδη έχει «κερδίσει» το χαρακτηρισμό του «βασιλιά της αποψίλωσης»- είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σόγιας του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 48% της περυσινής αποψίλωσης έγινε στην επαρχία αυτή. «Η απόφαση της ασφαλτόστρωσης θα ωφελήσει τις εξαγωγές σόγιας, αφού θα μεταφέρεται η σόγια από το Μάτο Γκρόσο προς ένα λιμάνι του ποταμού, οπότε θα γίνει πιο φθηνή η μεταφορά της σόγιας προς την εξωτερική αγορά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαχιστοποιήσουμε την καταστροφή. Εννοώ ότι υπάρχει σχέδιο να δημιουργηθούν προστατευόμενες περιοχές και στις δύο πλευρές του δρόμου. Και πάλι όμως υπάρχει πρόβλημα, καθώς αναμένεται να είναι γρηγορότερη η ασφαλτόστρωση από τη δημιουργία των προστατευόμενων περιοχών. Επιπλέον, θα αποκτήσουν αξία οι γύρω περιοχές. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα; Θα συγκεντρωθούν χιλιάδες αγρότες που θα πωλούν την κρατική γη, με τη γνωστή μέθοδο της πλαστογράφησης των τίτλων ιδιοκτησίας. Και το κράτος πάλι θα απουσιάζει.»

Καθώς η καταστροφή του Αμαζονίου είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, απαιτείται συνδυασμός λύσεων, τονίζει ο Πάουλο Αντάριο. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο προστατευόμενων περιοχών. Eνα τέτοιο δίκτυο απέκτησαν οι Ινδιάνοι έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες. Μόλις πέρυσι πέτυχαν την οριοθέτηση της γης τους. Προσπαθούμε ακόμα να δημιουργήσουμε περιοχές ελεγχόμενης εκμετάλλευσης. Οι ιδανικοί άνθρωποι για να προστατεύσουν τον Αμαζόνιο είναι αυτοί που κατοικούν μέσα στο δάσος και ζουν από αυτό, δηλαδή οι ντόπιοι. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν από την υλοτομία ήπιας έντασης, τη συλλογή φρούτων, την εξόρυξη καουτσούκ και την αλιεία και ενδιαφέρονται περισσότερο απ' όλους για την προστασία του. Eνα τρίτο βήμα είναι η δημιουργία εθνικών πάρκων και βιότοπων. Η κυβέρνηση έχει σημειώσει επιτυχία σε αυτόν τον τομέα. Ο Λούλα έχει ήδη δημιουργήσει 7,7 εκατομμύρια εκτάρια προστατευόμενων περιοχών.»

Μια μεγάλη επιτυχία της Greenpeace, μας λέει ο Πάουλο Αντάριο, είναι ότι μπόρεσε να σταματήσει την εκμετάλλευση του μαονιού, που αποτελεί ένα από τα ακριβότερα είδη ξυλείας στον κόσμο, ύστερα από τέσσερα χρόνια προσπάθειας. «Καταφέραμε να οδηγήσουμε τα Ηνωμένα Eθνη στο να ανακηρύξουν το μαόνι σε είδος υπό εξαφάνιση. Τώρα το διεθνές εμπόριο είναι πιο ελεγχόμενο από ποτέ.»

Eνα άλλο βήμα για την προστασία του Αμαζονίου αποτελεί η προσπάθεια της Greenpeace να προωθήσει την υιοθέτηση ενός συστήματος πιστοποίησης. «Eτσι, οι καταναλωτές θα μπορούν να ξεχωρίσουν τα προϊόντα που προέρχονται από την «υπεύθυνη δασοκαλλιέργεια» και να τα επιλέγουν συνειδητά, γνωρίζοντας ότι δεν συμμετέχουν στην καταστροφή που συντελείται.»

Η βία επικρατεί παντού

   «Το σοβαρότερο ίσως πρόβλημα που συνδέεται με την καταστροφή του δάσους είναι η έλλειψη επιτήρησης και ελέγχου, και συνεπώς η εξάπλωση της διαφθοράς», εξηγεί ο Πάουλο Αντάριο. «Το μεγαλύτερο μέρος της υλοτόμησης είναι παράνομο. Η περιοχή του Αμαζονίου έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη Aγρια Δύση, σε ένα νέο Ελ Nτοράντο. Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ προσπαθούν να βγάλουν όσο πιο γρήγορα και εύκολα μπορούν χρήματα, για να εγκαταλείψουν σύντομα την περιοχή. Η βία επικρατεί παντού. Οπλισμένοι εισβάλλουν στην περιοχή, απειλούν και διώχνουν τους ντόπιους και συχνά δολοφονούν όσους αγωνίζονται για να προστατέψουν την περιοχή. Αυτό έγινε με τον Τσίκο Μέντες, αλλά και την αδελφή Ντόροθι Στανγκ, την Aμερικανίδα που δολοφονήθηκε το Φεβρουάριο επειδή υπερασπιζόταν τους χωρικούς. Αλλά και άλλοι άνθρωποι, λιγότερο γνωστοί, έχουν δολοφονηθεί. Και εγώ έχω δεχθεί πολλές απειλές.»

Προσθέτει ότι πρόσφατα συνελήφθησαν παράνομοι υλοτόμοι, πολλοί από τους οποίους κατέχουν κυβερνητικά αξιώματα. «Η βιομηχανία της υλοτομίας είναι πανίσχυρη. Οι παράνομοι υλοτόμοι έχουν διασυνδέσεις με πολιτικούς και διεφθαρμένους αξιωματούχους. Πρόκειται για οργανωμένη συμμορία. Το 40% της εξαγόμενης ξυλείας μεταφέρεται στην Ευρώπη. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τώρα η Ευρωπαϊκή Eνωση συζητάει μια καινούργια νομοθεσία για να σταματήσει το παράνομο εμπόριο της ξυλείας. Εάν καταφέρουμε να κλείσουμε την αγορά εδώ, τότε η βραζιλιάνικη βιομηχανία ξυλείας θα αρχίσει να σέβεται το νόμο, διαφορετικά θα χάσει την αγορά. Γι' αυτό και στηρίζουμε πολλές από τις ελπίδες μας σε μια τέτοια νομοθεσία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Eνωση.»


 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
τι λενε τα ροζ παπαγαλακια για τον φιλο του οψιμου "οικολογου" alexis;

μην απαντησετε αμεσως με την ησυχια σας

:2funny: :2funny: :2funny:
 

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Μηνύματα
14.588
Like
0
Πόντοι
166
[size=30pt]Ο παπά-Χριστόδουλος στην πρώτη γραμμή[/size]

cf86cf89cf84-1.jpg


Ο παπά-Χριστόδουλος, ο Πνευματικός και εφημέριος του Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία» της Μεγάλης Παναγίας, είναι πάντα μαζί μας στον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου από τα καταστροφικά σχέδια της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Πρόσφατα τον έμαθε και το πανελλήνιο, από τον πύρινο λόγο που εκφώνησε στη μεγάλη συγκέντρωση κατά της “επένδυσης” στις 24 Φεβρουαρίου. Ο παπά-Χριστόδουλος ήταν μαζί μας και προχθές στα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στην Ιερισσό. Μια τον έβλεπες πάνω στις ταράτσες να καταγράφει τα γεγονότα (δείτε την κάτω φωτογραφία), την επόμενη στιγμή ήταν στην πρώτη γραμμή καλύπτοντας την βιαιότητα των ΜΑΤ και μπροστά του έσκαγαν τα δακρυγόνα και οι βομβίδες κρότου λάμψης. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει ούτε να δει, και εκείνος συνέχιζε χωρίς να χάνει το χιούμορ του. Τον κυνηγούσαμε για να του βάλουμε στο πρόσωπο maalox. Eίχε και κάτι ακουστικά για το κινητό τηλέφωνο στα αυτιά του και έδινε στον “αέρα” συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Οι κάτοικοι έτρεχαν να τον βοηθήσουν, τον χειροκροτούσαν και τον ευχαριστούσαν για όσα κάνει για τον αγώνα. Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι αναμνηστική, για να δουν όλοι σε ποια κατάσταση αυτός ο ιερέας κυκλοφορούσε εχθές νηστικός –όπως κι εμείς- ανάμεσά μας όλη τη μέρα, ενώ κάποιοι άλλοι παρακολουθούσαν τα γεγονότα από το βελούδινο καναπέ τους και την τηλεόραση. Για την αγάπη των κατοίκων ο π. Χριστόδουλος «γέγονε τα πάντα», μη υπολογίζοντας καμμία απολύτως συνέπεια, και τον ευχαριστούμε γι’αυτό!






Γειά σου ρε πατερ άπλυτε
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Eίχε και κάτι ακουστικά για το κινητό τηλέφωνο στα αυτιά του και έδινε στον “αέρα” συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

οι κεραιες των κινητων και των σταθμων δεν ειναι επικινδυνες για το περιβαλλον και για τους ανθρωπους;

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 - 13:22
Επενδύσεις άνω του $1 δισ. στην Ελλάδα από την Eldorado Gold
  Τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει την προσεχή εβδομάδα η Eldorado Gold Corporation, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία, που διατηρεί εργοστάσια παραγωγής χρυσού στην Κίνα, την Τουρκία και τη Βραζιλία ελέγχει στην Ελλάδα τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, τα Έργα Χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και είναι 20% μέτοχος στο έργο Σαππών στην Ροδόπη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ενημέρωση που θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα, ήδη απασχολεί 1.200 υπαλλήλους στην Ελλάδα, με άμεση προοπτική να διπλασιάσει αυτές τις θέσεις εργασίας τα προσεχή 1- 2 χρόνια, καθώς θα αναπτύσσονται τα έργα της στην Χαλκιδική και στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης.

«Η Eldorado Gold Corporation θεωρείται σήμερα από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα- και προτίθεται να επενδύσει άμεσα περισσότερα του ενός δισ. δολάρια ΗΠΑ τα προσεχή 5 χρόνια στη χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 19:01

ΣτΕ: «Πράσινο» φως για μεταλλεία χρυσού
 
Υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής τάχθηκε το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που με απόφαση του, έκρινε πώς οι τυχόν επιπτώσεις στο περιβάλλον, δεν κρίνονται σημαντικές .

Έτσι, απέρριψε την αίτηση οκτώ Συλλόγων της Χαλκιδικής που ζητούσαν να ανασταλεί η από 26.7.2011 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα εγκατάστασης των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» και τον καθορισμό του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων.. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πώς οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευόμενων τόπων του δικτύου Natura και μόνο μια έκταση 2,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ολυμπιάδα, όπου προβλέπεται η προσωρινή απόθεση των τελμάτων, θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου. Μάλιστα η περιοχή αυτή στην περιβαλλοντική μελέτη περιγράφεται ως «άγονη». Το δικαστήριο αναφέρει επίσης πώς έχει γίνει εκτίμηση των επιπτώσεων του επίμαχου έργου και με βάση αυτή δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις, ενώ δεν θα υπάρξει καμιά επέμβαση στον «οικότοπο 9180». προσθέτει η δικαστική απόφαση.



 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.206
Κριτικές
7
Like
10.325
Πόντοι
1.686
τιποτα ακομα απο τους πολεμαρχους ;

Κοιμούνται !  :2funny: :2funny:

Πάντως το θέμα είναι πολυπλοκο .Πρέπει καποιος
να το αναλύσει πληρως για να πεισει τον κοσμο
ποιά είναι η σωστή άποψη.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.206
Κριτικές
7
Like
10.325
Πόντοι
1.686
ΣτΕ: «Πράσινο» φως για μεταλλεία χρυσού

ποσο ποιο επισημο

Το ΣτΕ εχει βγαλει απιστευτες μαλακιες αποφασεις κατα καιρους.
Οπως για το Βοτανικο και το γηπεδο του Παο .

Το ζητημα είναι τεχνικό ,εξάλλου και οχι νομικο .
Οι κουφιοκέφαλοι δικασταδες του Στε δεν μπορούν να κρινουν τεχνικα θεματα .

Δεν ξερω ποια αποψη είναι η σωστή ,χρειάζεται πληρης αναλυση
για να μας πεισουν οι ειδικοι ποια είναι η σωστή αποψη .
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Το ΣτΕ εχει βγαλει απιστευτες μαλακιες αποφασεις κατα καιρους.
Οπως για το Βοτανικο και το γηπεδο του Παο .

Το ζητημα είναι τεχνικό ,εξάλλου και οχι νομικο .
Οι κουφιοκέφαλοι δικασταδες του Στε δεν μπορούν να κρινουν τεχνικα θεματα .

Δεν ξερω ποια αποψη είναι η σωστή ,χρειάζεται πληρης αναλυση
για να μας πεισουν οι ειδικοι ποια είναι η σωστή αποψη .


Υπέρ της υλοποίησης των επενδύσεων στις Σκουριές και το Πέραμα της Θράκης για την εξόρυξη χρυσού τάσσεται με σημερινή ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

τι αλλο να φερουμε

την νασα;


τους πολεμαρχους δεν βλεπω
 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.206
Κριτικές
7
Like
10.325
Πόντοι
1.686
Υπέρ της υλοποίησης των επενδύσεων στις Σκουριές και το Πέραμα της Θράκης για την εξόρυξη χρυσού τάσσεται με σημερινή ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

τι αλλο να φερουμε

την νασα;

Ειναι γνωστη η διαφθορα του ΙΓΜΕ .

Δεν με πειθουν οι τίτλοι ,θελω πληρη αναλυση με ποσοτικά στοιχεία
για να σου πω ποια αποψη είναι σωστή .
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.739
Πόντοι
1.306

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom