Για πείτε μου κάτι ρε παλληκάρια.
Υπάρχει κράτος που δεν δανείζεται;
Υπάρχει κράτος που δεν φορολογεί;
Η φορολογία και ο δανεισμός είναι που δίνουν αξία στο χρήμα. Αλλέως δεν είναι τίποτε άλλο από ένα άχρηστο χαρτί, κ@λόχαρτο μετά συγχωρήσεως.
Ο ίδιος ο πατέρας του σύγχρονου κράτους είχε πει:
'Should government refrain from regulation (taxation), the worthlessness of the money becomes apparent and the fraud can no longer be concealed.' -- John Maynard Keynes, 'Consequences of Peace'
Κατά τα άλλα πως είχαμε νεο-φιλελεύθερη πολιτική όταν τα κρατικά ελλείμματα συνεχώς διευρύνονταν είναι απορίας άξιο.
To πρόβλημα δεν είναι ο δανεισμός καθεαυτός. Η δημόσια πίστη αποτελεί μάλιστα ουσιολογική προκείμενη του κράτους! Δηλαδή στα ουσιώδη χαρακτηριστικά του κράτους είναι και αυτό. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με αυτό. Και αν παραβιάζεται ο κανόνας ή όχι που λέει ότι " να δανείζεσαι τόσο ,οσο μπορείς να αποπληρώσεις". Επίσης να μη κινδυνεύει η πιστοληπτική ικανότητα.
Η Ελλάδα με το δανεισμό,απλά κατανάλωσε και δεν επένδυσε. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα χρήματα πήγαν σε καταναλωτικές δαπάνες και μάλιστα όλα στο εξωτερικό. Πουθενά κεφαλαιουχικός εξοπλισμός, πουθενά έρευνα, πουθενά εκπαίδευση, τεχνολογία, επενδύσεις.
Έχει άδικο ο pepe να λέει ότι δε φταίει ο ΔΥ. Η μεγάλη άνοδος των δημοσίων δαπανων και του ελλείματος, οφείλεται εν πολλοίς στις πολλές προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. ήτοι τα κομματόσκυλα με μοναδικό προσόν το βύσμα. Τώρα άμα εγώ φορολογούμαι για να πληρώνω κάποιον να μουτζουρώνει χαρτιά δε βλέπω κατά πόσο συμβάλλει στην παραγωγικότητα. Αφού δε παράγει προιόν και εισόδημα για τη χώρα αυτή η δραστηριότητα. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Επειδή είναι μια καθαρά ρυθμιστική δραστηριότητα, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό, μικρότερος σε έκταση ο δημόσιος τομέας. Το μεγάλο του μέγεθος δε δικαιολογείται επουδενί. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80 να μειώσει την ανεργία ήθελε... Άν η λύση είναι να προσλαμβάνεις στο δημόσιο, για να ψευτοαπασχολούνται ( σε τι παραγωγικούς συντελεστές απασχολούνται? Ποιο προιόν ακριβώς παράγουν?), τότε καλύτερα δίνε τους ένα επίδομα και άστους να κάθονται. Χρησιμότεροι θα είναι έτσι και το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Και μια παρέκβαση για την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Επιτέλους και μια λογική απόφαση. Όλες οι άλλες χώρες κατά πως φαίνεται καθώς και η Κομισιόν είναι παράλογες και μόνο η Ελλάδα υπερασπίζεται τη "μητρότητα". Καταρχήν αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε να προστατεύσουν την ηλικία μητρότητας και όχι την ηλικία άνω των 50. Δεύτερον γιατί μόνο τη μηρότητα και όχι και την πατρότητα? Δηλαδή γονική ιδιότητα εν γένει?Από που προκύπτει ότι μόνο γυναίκες φέρουν οικογενειακά βάρη? Και βέβαια άμα όντως κόπτονταν για την περιβόητη μητρότητα, οι γυναίκες ιδιωτικοί υπάλληλοι αυτές στο πηγάδι κατούρησαν? Δεν έχουν μητρότητα αυτές? Εκεί δε πλήτεται η μητρότητα ε? Μόνο η ανώτερη κάστα στη χώρα έχει δικαιώματα, οι άλλοι είναι από κώλο γεννημένοι!
Για να μην τα πολυλογώ, στο διάολο και η μητρότητα και η υπογεννητικότητα και όλες οι παπαριές που μας αραδιάζουν για να βρίσκουν άλλοθι να κονομάνε στην πλάτη μας. Ας γεμίσουμε με πακιστανούς και αλβανούς και αυτοί άνθρωποι είναι. Δεν είναι δα το σπάνιο και γαλάζιο αίμα που θα χαθεί, ώστε να χρυσοπληρώσουμε μια γυναίκα δημόσιο υπάλληλο να τεκνοποιήσει, ώστε να μη χαθεί το πολύτιμο πατρώο γένος! Λες και με ρώτησαν εμένα για το αν ενδιαφέρομαι να πληρώσω για να αναπαραχθεί η δική τους ράτσα! Φτιάξτε πρώτα ρε υποκριτές την ανεργία την παιδία , την υγεία και τις συνθήκες απασχόλησης και μετά ελάτε να πείτε για "υπογεννητικότητα"! Και που γεννιούνται τα παιδιά, ωσάν ανεπιθύμητα τα αντιμετωπίζετε! Και τα ρίχνετε σε ένα κόσμο κόλαση!