Νέα

Το πάρτι τελείωσε....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mgb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 118
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
2.945
μια ειναι λυση.ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.αλλα ποια κυβερνηση εχει τα αρχιδια να το κανει?αφου και απο αυτους οι περισσοτεροι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι.

Ρε φιλε αφου οι περισσοτεροι που μπαινουν στο Δημοσιο μπαινουν με βυσμα.
Στις προαγωγες και την εξελιξη το μονο που μετραει ειναι το κομμα και
οι γνωριμιες. Πρεπει να καταργηθει η μονιμοτητα αλλα πριν γινει
αυτο πρεπει να μπει η αξιοκρατια στο Δημοσιο αλλιως θα την πληρωνουν
αυτοι που δεν ειναι "δικοι τους".

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
2.945
Και εμεις ολοι που τους βριζουμε αυριο κατα 80% θα τους ξαναψηφισουμε

Οσοι λοιπον το κανετε αυτο φατε σκατα και μη μιλατε.
Ολοι βριζουν και μετα πανε και ψηφιζουν αυτους που βριζουν.
Η μαγκια ειναι να εχεις αξια και @@ και να μην εχεις αναγκη κανεναν.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ρε φιλε αφου οι περισσοτεροι που μπαινουν στο Δημοσιο μπαινουν με βυσμα.
Στις προαγωγες και την εξελιξη το μονο που μετραει ειναι το κομμα και
οι γνωριμιες. Πρεπει να καταργηθει η μονιμοτητα αλλα πριν γινει
αυτο πρεπει να μπει η αξιοκρατια στο Δημοσιο αλλιως θα την πληρωνουν
αυτοι που δεν ειναι "δικοι τους".

ειδαμε και με το ΑΣΕΠ τη πουστιες γινοντε.για να υπαρχει αξιοκρατια πρεπει να καταργηθη η μονιμοτητα πρωτα,και μετα.μην ξεχνας οτι στο δομησιο συνηθως οι αχρήστοι ειναι που προωθουντε.γιαυτο το πρωτο πραγμα που πρεπει να γινει ειναι ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Καλό το "αγγλικό", αλλά ο χώρος και κυρίως ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Επιφυλάσσομαι όμως...Μια παρατήρηση μόνο. Μήπως ο συγγραφέας του άρθρου παραβλέπει ποιοί πραγματικά κέρδισαν από αυτό το ξέφρενο παρτι;

Στο λιτό άρθρο :cheesy: περιγράφονται πολλά για αρκετό χώρο :cheesy:. Σε πολλούς φαίνονται σωστά. Θέλει και εξ αρχής συμπλήρωση;

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
10% ΦΠΑ σε μεταποίηση
5% σε εξαγωγείς

Σπάσιμο μονοπωλίου ΕΛΠΕ κλπων πετρελαιοτάδε,, Εισαγωγή από τις φθηνοτερες αγορές
Άμεση απελευθέρωση αγορών τηλ/νίες + ενέργειας
(με έλεγχο όχι ασύδωτα κι όχι της πλάκας πλακίτσας ν/σ)

Δήμευση Εκκλησιαστικής περιουσίας, θα το ζητάω πάντα, τι σκατά δουλειά έχουν οι πνευματικοί με την ύλη; Τα καίσαρα τω καίσαρι και τα άλλα στους άλλους. Ξεκάθαρα πράματα, όχι offshore, ειδάλλως δε σέβομαι τίποτε.

Αφορολόγητο τα 100,000 εισόδημα, από εκεί και πάνω να τους γαμάνε τη μ@ν@ κλιμακωτά μέχρι να ισοβαθμίσει το παλάγκο.

Μαύρη εργασία; Εικονικά; Απάτες; Ισόβια στον εργοδότη. Το ρισκάρει κανείς;

Τράπεζες...εδώ χωράει πολύ σκίσιμο. 50% από τα κέρδη σε κοινωνικές ωφέλειες (υγεία-Παιδεία-Ασφαλιστικό) -Πως αυτές που έχουν κέρδη παίρνουν την επιχορήγηση...μεγάλη κοροϊδία. Και να πεις ότι θα τα διναν; Τα βλέπω να μετατοπίζονται από εμάς (πάντα πληρώνω το μπουγιουρντί) στις τσέπες των τραπεζών πάλι ληστρικά ώστε να διατηρήσουνε την κερδοφορία τους αλώβητες ενώ εμείς τον λοπου.

Δικανικό, εμ...χμμμ, κόψε κάτι από τους παχυλούς μισθούς τους...γιατί κανείς δε λέει τις αυξήσεις που παίρνουν για να κάνουν το κατς-μαϊμού που τους λένε οι κυβερνώντες;

Τέλος πάντων...δεν είμαι σε πολύ φόρμα σήμερα, πάω να ρίξω έναν να βοηθήσω τον κλάδο μην πέσει οξω κι αυτός.

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
α, χοντρά χοντρά τα λέω να μη βιαστείτε...δεν είμαι οικονομοπόμολο

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
α, χοντρά χοντρά τα λέω να μη βιαστείτε...δεν είμαι οικονομοπόμολο

Ωραίος, αν και λίγο ακραίος, ο άνωθεν ...επιθεωρητής.

Το άρθρο σε γενικές γραμμές εποικοδομητικό, αν και σίγουρα υπάρχουν και αθώοι στην υπόθεση. Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι απλώς θύμα. Ενοχοποιείται, όμως, εκ των υστέρων, όταν ψηφίζει σαν πρόβατο.

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Στο λιτό άρθρο :cheesy: περιγράφονται πολλά για αρκετό χώρο :cheesy:. Σε πολλούς φαίνονται σωστά. Θέλει και εξ αρχής συμπλήρωση;
Θέλει ανάλυση και ανατροπή. ΄Μπλέκει διαφορετικά πράγματα από δύο διαφορετικές χώρες ΗΠΑ- Ελλάδα, με δύο διαφορετικές οικονομίες και δύο διαφορετικούς τρόπους διακυβέρνησης (περισσότερος ή λιγότερος κρατικός παρεμβατισμός). Όμως...Μόλις γύρισα από την ημερήσια άσκησή μου, (βάδην) και είμαι ιδρωμένος. Πάω για μπάνιο πριν παγώσω. Καλό βράδυ και είμαι βέβαιος ότι θα τα ξαναπούμε. Γιατί αν και διαφωνούμε, μπορούμε να συζητάμε πολιτισμένα και ήρεμα (σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας). Και επίσης είμαι σίγουρος ότι από τη διαφωνία κάτι καλό θα προκύψει και για τους δυό μας.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Συνοπτικά, θα πω ότι αυτό είναι το αρχικό επιχείρημα, ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει σχέση με την κρίση

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Καλό το "αγγλικό", αλλά ο χώρος και κυρίως ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Επιφυλάσσομαι όμως...Μια παρατήρηση μόνο. Μήπως ο συγγραφέας του άρθρου παραβλέπει ποιοί πραγματικά κέρδισαν από αυτό το ξέφρενο παρτι;

Για διαφώτισε μας. Ποίοι πραγματικά κέρδισαν;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Δεν θα πω τίποτε για τα υπόλοιπα αυτό όμως είναι συνταγή για απάτες πολλών - πολλών εκατομμυρίων με το ΦΠΑ που σημειωτέον γίνονται σε όλη την Ευρώπη:

www.neurope.eu/articles/86830.php]VAT fraud hits 100 bln Euro[/url]

www.realdeal.hu/20080605/criminal-gang-investigated-for-165-million-vat-fraud-on-imported-vehicles]Criminal gang investigated for €16.5 million VAT fraud on imported vehicles[/url]

www.independent.co.uk/news/uk/crime/pound250m-vat-fraud-suspect-arrested-in-hungary-1547429.html]£250m VAT fraud suspect arrested in Hungary[/url]

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πολιτικο

νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να έχουμε κοινωνικές συγκρούσεις στο εσωτερικό τις χώρας. Οι μαλακες που πληρώνουν εναντίον δημοσιων υπαλληλων, άκρα αριστερά με άκρα δεξιά, εργαζόμενοι και αφεντικά, φτωχοί και πλούσιοι

Το σκηνικό αυτό διαμορφώνεται δυναμικά, την ίδια στιγμή που οι local πολιτικοί είναι σε άλλη διάσταση ασχολούμενοι με το παντεσπάνι τους.

Αν είναι να γίνει κάποια σύγκρουση, αυτή δεν πρέπει να γίνει μεταξύ μας. Οι πολιτικοί είναι ο μονος εχθρός

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.193
Πόντοι
506
Η ανάλυση του mgb (το πρώτο μήνυμα του forum) είναι απόλυτα σωστή. Για την κρίση φταίει εν πολλοίς και ο Έλληνας. Που χωρίς να παράγει τίποτε, έφτασε να καταναλώνει περισσότερο από το μέσο Ευρωπαίο. Με δανεικά φυσικά. Κι όσο κατανάλωνε, ψήφιζε. Κι όσο διορίζόταν σε αχρείαστες θέσεις, ψήφιζε. Το πιο ρίσκο επάγγελμα, που είναι ο αγρότης, κατήντησε δημοσιουπαλληλίκι με τις επιδοτήσεις (για άχρηστα προιόντα) από την ΕΕ. ΚΑΚΟΜΑΘΑΜΕ, κύριοι. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός.Κλάιγονται για τις συντάξεις. Αυτοί  που το 1982 πλήρωναν 1000δρχ. ένσημα, τώρα θέλουν συντάξεις 1500 ευρώ.Όταν οι άλλοι βγαίνανε με 15ετία στην (παχυλή) σύνταξη, κανείς δε μιλούσε. Ήταν "κατάκτηση". Όταν 50000 δήθεν αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης πήραν συντάξεις χωρίς ούτε ένα ένσημο, τότε ήταν δικαίωση της αριστεράς. Τώρα τους φταίει το κεφάλαιο. Άντε καληνύχτα.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
αν ρωτησεις και τους αλλους τα ιδια θα σου πουνε.ρε πωρωνουν τα πιτσιρικια οι μαλακες για να κανουν τις δουλειες τους και οι 2.ειναι οτι γινετε με το ποδοσφαιρο.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Νομιζω οτι ειστε λιγο υπερβολικοι με τις κομματικες νεολαιες...

- Ενα 10% ειναι εκει μεσα για το ρουσφετι ή για να ανεβουν κομματικα.
- Ενα 10% ειναι απλα για το ψωνιο τους.
- Το υπολοιπο 80% αποτελειται κυριως απο ατομα απο επαρχια χωρις φιλους στην πολη που σπουδαζουν ή γενικα απο ατομα μη κοινωνικα (ειτε ασχημοι , ειτε ντροπαλοι , ειτε φλωροι κλπ) οπου μεσα απο την ομαδοποιηση που προσφερουν οι παραταξεις εχουν ευκαιρια να κοινωνικοποιηθουν , να κανουν παρεες , φιλους ακομα και να βρουν γκομενους/γκομενες.

Οι φοιτητες που χτυπιουνται στα βιντεο δεν το κανουν (η συντριπτικη πλειοψηφια τουλαχιστον) για να παρουν μια θεση στο δημοσιο αυριο , το κανουν επειδη νιωθουν την ιδια νιρβανα που νιωθει και ενα γαυρος/βαζελος/αεκτζης στο γηπεδο υποστηριζοντας το κοινωνικο συνολο στο οποιο ανηκει.

Τωρα τα περι ποιος ειναι χειροτερος (ΔΑΠ/ΠΑΣΠ) ειναι αστειοτητες , αναλογα με τις πολιτικες του προτιμησεις και τις προσωπικες του εμπειριες κρινει ο καθενας ευνοϊκοτερα την καθε παραταξη.

Σχετικα με το αρθρο σε γενικες γραμμες συμφωνω , εκπλησομαι που οι περισσοτεροι εδω μεσα συμφωνουν επισης , παρολα αυτα ειμαι απαισιοδοξος.

Το ανεφερε και καποιος προηγουμενως θα το πω και εγω , υστερα απο πολυ σκεψη εχω καταληξει οτι η μοναδικη ελπιδα να ορθοποδησει η χωρα (απο πλευρας κοινωνικων αντιληψεων) ειναι ενας καταστροφικος πολεμος. Επειδη ομως δεν ξερεις ποιος θα βγει ζωντανος απο ενα πολεμο και σε τι κατασταση (απο ολες τις πλευρες) ειναι κατι που κανεις δεν μπορει να το ευχεται ακομα και αν ειναι η μοναδικη σωτηρια για τη χωρα του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom