Νέα

Το Νο 1 Μυστικο της ΔΙΑΙΤΑΣ και τα άλλα μυστικα .

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 418
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
Αν δεις τη χρηματοδότηση κάθε κλινικής μελέτης ξεχωριστά θα καταλάβεις πολλά για την αντικειμενικότητα τους...

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Το 1988 παρακολούθησα στους Ολυμπιακούς την ιστορική κούρσα του Μπεν Τζόνσον. Ο αθλητής είχε ακριβώς το ίδιο ύψος με μένα, φαινόταν στην τηλεόραση σαν να είχε βγει από τα WEIDERS GYM κι ήταν μόλις 75 κιλά. Ήμουν 10 κιλά βαρύτερος από τον Τζόνσον.
Αθλητής κι εγώ τότε σε ομάδα μπάσκετ, άρχισα να ψάχνομαι με τα διατροφικά. Την προηγούμενη χρονιά είχα δύο τραυματισμούς με διαστρέμματα στα πόδια και θεώρησα πως έφταιγε το βάρος μου.
Από αθλητική δραστηριότητα ήμουν φουλ. Προπόνηση με την ομάδα 3 φορές την εβδομάδα, έκανα και καράτε ξεχωριστά 2 φορές την εβδομάδα και ακολουθούσα και ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων με βάρη για να δυναμώσω τα πόδια μου και να αυξήσω το άλμα. Παρόλα αυτά τα κιλά επέμεναν.
  Δυστυχώς τότε δεν υπήρχε τέτοια πληροφόρηση στα διατροφικά, όπως σήμερα κι άρχισα να ψάχνομαι με έναν φίλο που ήταν κι αυτός αθλητής σε άλλο άθλημα (άρση βαρών) και πολύ κοντά σε μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό.
Με κίνητρο λοιπόν τον Μπεν Τζόνσον άρχισα να ψάχνω τι έφταιγε και δεν μπορούσα να χάσω τα 10 αυτά κιλά.
Τοτε έμαθα για τους συνδυασμούς τροφίμων. Έψαξα και βρήκα ένα βιβλίο του Κώστα Μπαζαίου που μιλούσε για συνδυασμούς τροφών κι άρχισα να το ακολουθώ.
Βασικές τοποθετήσεις της δίαιτας ΜΠΑΖΑΙΟΥ
1.Όχι ψωμί με πορτοκαλάδα
2. Όχι κρέας με πατάτες
3. Όχι μπανάνες με πορτοκάλια

Το κρέας συνδυάζεται μόνο με χορταρικά,
Τα μακαρόνια συνδυαζονται με πράσινες σαλάτες.

Οι βασικές ομάδες τροφών, υδατάνθρακες - πρωτείνες - λίπη πρέπει να λαμβάνονται ξεχωριστά ώστε να μην μπερδεύεται ο οργανισμός.

Τέλος και στα φρούτα ακόμα δεν πρέεπει τα γλυκά φρούτα να τα λαμβάνουμε μαζί  με τα ξινά.
Μήλα με πορτοκάλια δεν συνδυάζονται λόγου χάρη.

Έκανα τη διατροφή αυτή  συνεχώς κι έχασα από τους πρώτους 4 μήνες όλα τα κιλά που ήθελα.
Σε ένα χρονο είχα φτάσει 73 κιλά χωρίς να το καταλάβω και χωρίς καν να πεινάσω.
Επίσης οι άξονες που προτείνει ο Λαδάκης είναι πολύ σωστοί. 5 μικρά γεύματα την ημέρα με το τελευταίο περιπου 3 ώρες πριν πάς για ύπνο.

Καλή επιτυχία σε όλους.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Στη διατροφή δεν μπορούμε να ειμαστε δογματικοί.
Ο Μπαζαίος πέθανε από καρκινο και όχι απο γεράματα...

TERMINATOR_1983

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2010
Like
151
Πόντοι
16
δηλαδη εγω που εφαγα μακαρονια με σαλτσα πριν δυο ωρες και τζατζικη μαζι δεν εκανα καλα ε?

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.107
Πόντοι
1.686
Στη διατροφή δεν μπορούμε να ειμαστε δογματικοί.
Ο Μπαζαίος πέθανε από καρκινο και όχι απο γεράματα...

Ο καρκίνος οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και ΕΝΑΣ από αυτούς
είναι και η διατροφή .
Δεν είναι ο μοναδικός .
Η διαφορά είναι ,ότι τον παράγοντα αυτόν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τον ελέγξουμε ,
ενώ δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κληρονομικότητα (μέχρι στιγμής ),
ούτε μπορούμε πολλές φορές να ελέγξουμε οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα
που δημιουργούν άγχος και κατάθλιψη ,μειώνουν το ανοσοποιητικό και
συμβάλλουν στην καρκινογένεση.

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.107
Πόντοι
1.686
δηλαδη εγω που εφαγα μακαρονια με σαλτσα πριν δυο ωρες και τζατζικη μαζι δεν εκανα καλα ε?

Τα μεσάνυχτα τρώς ?  :2funny: :2funny:
Πηγαινε για ένα περίπατο μίας ώρας ( αν μπορείς )
ειδάλλως το φαγητό θα γίνει όλο ΛΙΠΟΣ όταν πέσεις να κοιμηθείς .
Δεν είναι κακό που έφαγες μακαρόνια με τζατζίκι ,αλλά σημασία
έχει η ποσότητα και αν έφαγες και πολυ ψωμί .
Είπαμε στις προηγούμενες σελίδες : ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΥΜΑ ! (εκτός αν κάνουμε
4 ωρες προπόνηση μετα ! )και ΠΟΤΕ πολυ φαγητό το βράδυ ,και αν είναι δυνατόν
ΤΙΠΟΤΑ 4 ώρες πριν κοιμηθείτε !

TERMINATOR_1983

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2010
Like
151
Πόντοι
16
μα δεν ειμαι παχυς τα ρουχα μου πεφτουν απλως μονο κοιλια εχω αλλα οχι μεγαλη μετρια ολο το υπολοιπο σωμα ειναι αδυνατο

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αρα για 4 ωρες δεν θα φαμε τιποτα και θα ψωμολυσαμε και θα κοιμηθουμε με αδειο στομαχι

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Η ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ υπάρχει στη φύση σε φρούτα ,αγνό μέλι κτλ
ΔΕΝ είναι "επεξεργασμένο" προϊόν και έχει  εξαχθεί από
φυτά ,δεν έχει "συντεθεί " σε εργαστήριο.
Είναι απόλυτα ίδια χημικά με αυτή που υπάρχει στα φρούτα .
Μην την  μπερδεύετε με την σακχαρίνη ,ασπαρτάμη ,ξυλιτόλη κτλ
Η φρουκτόζη μεταβολίζεται ΠΛΗΡΩΣ στον οργανισμό και ΔΕΝ προκαλεί
απότομη αύξηση της γλυκόζης του αίματος (αφού απορροφάται αργά ) ,ούτε
υπερέκκριση Ινσουλίνης .Μέχρι 50 γρ την ημέρα ,σε ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ γεύματα
δεν έχει καμία μεταβολική επίπτωση .
Τι λες ρε φιλε η φρουκτοζη ειναι φυσικο προιον,τι θες να μας τρελανεις

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Έχεις διαβάσει όλα τα βιβλία του Sears ?
Οι ιδέες που αναφέρει φαίνονται καλές ,αλλά πολλές απόψεις του
δεν έχουν αποδειχτεί με κλινικές μελέτες και είναι εικασίες .Έχεις
αναφέρει σαν αντεπιχείρημα ότι για την δίαιτα Ατκινς υπήρχαν λανθασμένες
μελέτες που υποδείκνυαν ότι είναι δήθεν σωστή .Το ότι οι μελέτες όμως για την
Ατκινς είναι λάθος ,δεν σημαίνει ότι είναι σωστές ολες οι απόψεις του Sears ,που
δεν έχουν τεκμηριωθεί με κλινικές μελέτες .Στα βιβλία του Sears υπάρχουν πολλά σωστά
πράγματα ,όμως η "διατροφική ζώνη " δηλαδή το ποσοστό 30 % πρωτεϊνες-30%λίπη-            40% υδατάνθρακες ΔΕΝ έχει αποδειχθεί ότι είναι το βέλτιστο .Σίγουρα πρέπει να υπάρχει
μια "μίξη " των τροφών ,ωστόσο όμως σε αθλητές μερικές φορές είναι καλύτερο να
χορηγούνται ΜΟΝΟ υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης .
Ρε λαδακη σου ειπα σταματα να γραφεις γιατι εισαι επικυνδυνος εσυ δεν με ακους,καλο το κοπυ παστε που κανεις αλλα αφου δεν το γνωριζεις επαρκως το αντικειμενο τι μας κουραζεις με τις μαλακιες σου

Επισκέπτης
Παιδια η διαιτα κανει θαυματα!....

Συνημμένα

• 580446_3650326693493_1907366838_n.jpg
    580446_3650326693493_1907366838_n.jpg
    35,9 KB · Εμφανίσεις: 47

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Γενικά κατά τη γνώμη μου είτε είσαι παχύσαρκος είτε κανονικός,  χοντρικά η ημερήσια πρόσληψη υδατάνθρακα θα πρέπει να προέρχεται κατά 80% από λαχανικά και όσπρια και το υπολιπο20% από φρούτα.  Βγάζω τελείως έξω τα αμυλούχα.

Αυτό βέβαια δε το θεωρώ  θέσφατο  ιδικά με τις αποκλίσεις που υπάρχουν στη συμπεριφορά του κάθε οργανισμού, απλά για πολλούς λόγους το θεωρώ καλύτερο.
Fιλαρακι ασε αν περιμενεις συμβουλες απο τον λαδακη θα σου πει οχι πανε φαε πατατες και μακαρονια και μην τρως φρουτα και λαχανικα,αστο καλυτερα δεν βγαζεις ακρη

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ο καρκίνος οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και ΕΝΑΣ από αυτούς
είναι και η διατροφή .
Δεν είναι ο μοναδικός .
Η διαφορά είναι ,ότι τον παράγοντα αυτόν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τον ελέγξουμε ,
ενώ δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κληρονομικότητα (μέχρι στιγμής ),
ούτε μπορούμε πολλές φορές να ελέγξουμε οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα
που δημιουργούν άγχος και κατάθλιψη ,μειώνουν το ανοσοποιητικό και
συμβάλλουν στην καρκινογένεση.

Συμφωνώ, το ανέφερα γιατί υπάρχουν αφελής που πιστεύουν κάτι λαμόγια με τάχαμου φυσικά "συμπληρώματα" που σπρώχνουν, σε συνδυασμό με μια μπαρουφολογία περί υγιεινής διατροφής ότι θα νικήσουν όλες τις αρρώστιες...
Τον μακαρίτη δεν τον ειχα παρακολουθήσει , οσο θυμάμαι διατηρούσε μια κάποια σοβαρότητα, απλά το ανέφερα ως παράδειγμα προσηλωμένου σε υγιεινη διατροφή πλην ομως άτυχου να το πω. Σε καμια περίπτωση δεν εννοώ να προκαλλούμε την τύχη μας τρώγοντας ό,τι να'ναι.

dirty lover

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
3
Πόντοι
16
Συμφωνώ, το ανέφερα γιατί υπάρχουν αφελής που πιστεύουν κάτι λαμόγια με τάχαμου φυσικά "συμπληρώματα" που σπρώχνουν, σε συνδυασμό με μια μπαρουφολογία περί υγιεινής διατροφής ότι θα νικήσουν όλες τις αρρώστιες...
Τον μακαρίτη δεν τον ειχα παρακολουθήσει , οσο θυμάμαι διατηρούσε μια κάποια σοβαρότητα, απλά το ανέφερα ως παράδειγμα προσηλωμένου σε υγιεινη διατροφή πλην ομως άτυχου να το πω. Σε καμια περίπτωση δεν εννοώ να προκαλλούμε την τύχη μας τρώγοντας ό,τι να'ναι.
...στον γιατρο φυκιωρη θ αναφερεσαι  :headbang: :headbang: :headbang:...

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Απο οτι φανταζομαι εσυ θα εισαι απο τους χοντρουληδες που τρωνε οτι σκατα βρουν και καπνιζουν σαν φουγαρα,και μετα μολις παθουν τον καρκινο λενε ,ελα μωρε ηταν να τγινειι.
Ασε τον φυκιωρη εκει που ειναι γιατι για να φτασεις ανθρωπους σαν και αυτον θελεις πολλα ψωμια

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Απο οτι φανταζομαι εσυ θα εισαι απο τους χοντρουληδες που τρωνε οτι σκατα βρουν και καπνιζουν σαν φουγαρα,και μετα μολις παθουν τον καρκινο λενε ,ελα μωρε ηταν να τγινειι.
Ασε τον φυκιωρη εκει που ειναι γιατι για να φτασεις ανθρωπους σαν και αυτον θελεις πολλα ψωμια
Δεν μιλησα για φυκιωρη, αν έχεις καμιά μύγα εκει δεν φταίω εγω... και μάλλον πρέπει να ξαναρχίσεις τα χάποια γιατι η φαντασία σου καλπάζει...

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν μιλησα για φυκιωρη, αν έχεις καμιά μύγα εκει δεν φταίω εγω... και μάλλον πρέπει να ξαναρχίσεις τα χάποια γιατι η φαντασία σου καλπάζει...
Και για τον φυκιωρη να μην μιλησες οτι ειπα ισχυει γιατι εγω ειμαι μεσα σε αυτους τους αφελεις,τα συνεχιζω κανονικα τα χαπια μου μην ανυσηχεις

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Τεσπα, κολλημένος δεν ειμαι, αν σε βοηθάει συνέχισέ το, αλλά πέρα απο την καλλιτέρευση ως αίσθηση , μετρήσημα αποτλέσματα έχεις; Δηλ αν έχεις πχ ασθμα, έκανες σπειρομέτρηση και βελτιώθηκες, η το οξυγόνο στο αιμα αντίστοιχα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom