Νέα

Το Νο 1 Μυστικο της ΔΙΑΙΤΑΣ και τα άλλα μυστικα .

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 418
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
λοιπον καλη σας ορεξη και απλα προσεχτε λιγο την διατροφη δεν χρειαζεται να σκεφτεστε τι κανει τι οχι
και διαιτες μονο μετα απο εξαιτασεις(μεταβολισμου συνηθως) απο τον διαιτολογο

Φίλε  maik_mk  έχεις μπερδέψει λίγο την κουβέντα κατά τη γνώμη μου
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο μέτρον άριστο πως μπορείς να τρως τα πάντα αλλά σε μικρές ποσότητες και πολλές φορές τη μέρα
Αυτό όμως δεν ισχύει για έναν άνθρωπο που είναι χοντρός (άρρωστος)
Όταν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος πχ. Έχει διαβήτη δε μπορεί να τρώει μακαρόνια έστω λίγα το ίδιο ισχύει και για το χοντρό. Ο χοντρός έχει πρόβλημα με την ινσουλίνη του οπότε θα πρέπει να τον αποκλίσεις από ορισμένα τρόφιμα που ανεβάζουν την ινσουλίνη.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Φίλε  maik_mk  έχεις μπερδέψει λίγο την κουβέντα κατά τη γνώμη μου
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο μέτρον άριστο πως μπορείς να τρως τα πάντα αλλά σε μικρές ποσότητες και πολλές φορές τη μέρα
Αυτό όμως δεν ισχύει για έναν άνθρωπο που είναι χοντρός (άρρωστος)
Όταν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος πχ. Έχει διαβήτη δε μπορεί να τρώει μακαρόνια έστω λίγα το ίδιο ισχύει και για το χοντρό. Ο χοντρός έχει πρόβλημα με την ινσουλίνη του οπότε θα πρέπει να τον αποκλίσεις από ορισμένα τρόφιμα που ανεβάζουν την ινσουλίνη.

εισαι σωστος σε αυτο που γραφεις
αλλα εχω τονισει το  γιαυτο που λες πιο πανω
μιλαω για γενικες κατηγοριες
και οχι συγκεκριμενες και ειδικες
διαβασε το ποστ μου και θα το δεις

και γιαυτο τονισα καμια διαιτα δεν ειναι δεχτη αν δεν εχουν προηγηθει εξετασεις ;)

διαβασε αυτο ή και τα αλλα που εχω γραψει
και πες μου αν ειμαι λαθος
η αν εχω μπερδευτει
ολες η γνωμες ειναι δεχτες αν εχουν κατι νεο να επιδειξουν  :)

Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
μιας και θες αποδειξεις δηλαδη
για τις διαιτες
και επιδη θες να μουτζωσεις
αρχησε γιατι ειναι πολοι αυτοι που λενε οτι σου λεω

www.paxysarkia.net/obesity_diets_.htm]http://www.paxysarkia.net/obesity_diets_.htm[/url]

Και αν οι δίαιτες δεν δουλεύουν τότε τι;

Η άποψη της Τρέισι Μαν ήταν: «Το μέτρο στην κατανάλωση τροφής είναι η πιό καλή στρατηγική για όλους. Όπως είναι και η άσκηση, που μπορεί να αναδειχθεί σε ένα επίσης καθοριστικό παράγοντα μόνιμης απώλειας βάρους».

Δίαιτα = ορίζω συγκεκριμένο τρόπο διατροφής

Το μέτρο στην κατανάλωση τροφής  που λέει η Τρέισι Μαν δεν είναι συγκεκριμένος  τρόπος  διατροφής;

Το ότι πολύ άνθρωποι λένε το ίδιο πράγμα δεν αποτελεί απόδειξη της ορθότητας του.

Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
και οχι συγκεκριμενες και ειδικες
διαβασε το ποστ μου και θα το δεις

Κάθε χοντρός άνθρωπος είναι ειδική κατηγορία.
Αν κάποιος δεν είναι χοντρός μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει να τρώει όπως τρώει

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
Παιδια αυτην την στιγμη ειμαι 1,83 υψος..  86 κιλλα.. Απο τα 92 που αρχισα να κανω διαιτα ολο το λιπος το εχω στην κοιλια απο τα ποτα και τις βλακειες που ετρωγα κτλ.. Στο ιδανικο βαρος μου βγαζει στο google οτι πρεπει να χασω αλλα 3 κιλλα.. δηλαδη στα 83 για να εχω φυσιλογικο βαρος.. Αυτο ειναι και το σωστο???

LEON13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
166
Παιδια αυτην την στιγμη ειμαι 1,83 υψος..   86 κιλλα.. Απο τα 92 που αρχισα να κανω διαιτα ολο το λιπος το εχω στην κοιλια απο τα ποτα και τις βλακειες που ετρωγα κτλ.. Στο ιδανικο βαρος μου βγαζει στο google οτι πρεπει να χασω αλλα 3 κιλλα.. δηλαδη στα 83 για να εχω φυσιλογικο βαρος.. Αυτο ειναι και το σωστο???
Το βαρος, παει αναλογα με το υψος!!!

1,83 και βαρος 83kg

1,75 και βαρος 75kg

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Δίαιτα = ορίζω συγκεκριμένο τρόπο διατροφής

Το μέτρο στην κατανάλωση τροφής  που λέει η Τρέισι Μαν δεν είναι συγκεκριμένος  τρόπος  διατροφής;

Το ότι πολύ άνθρωποι λένε το ίδιο πράγμα δεν αποτελεί απόδειξη της ορθότητας του.
Κάθε χοντρός άνθρωπος είναι ειδική κατηγορία.
Αν κάποιος δεν είναι χοντρός μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει να τρώει όπως τρώει

ακριβως ο καθε ανθρωπος ειναι ειδικη κατηγορια
γιαυτο και χρειαζετε εξετασεις πριν ξεκινησεις διαιτα
αν διαβασεις το αρθρο
η τρεισι μαν λεει οτι οι τυπωποιημενες διαιτες και στερησεις εχουν αντιθετα αποτελεσματα απο τα επιθυμητα
και οτι το καλυτερο ειναι να ακολουθησεις "μετρο στην διατροφη"
γενικα αν κατσεις και παρατηρησεις το ποσοστο των ανθρωπων που καταφευγει στην διαιτα δεν εχει σοβαρο προβλημα παχους
που κανουν διαιτες για 4-5 κιλα.
ο λαδακης που ανοιξε το θρεντ ειπε για διαιτα για χασιμο κιλων η συντηρησης βαρους(αυτο καταλαβα)
και διαβασα αποψεις του τρωμε μια φορα την μερα μεχρι του κοβουμε τα παντα
(σε υγειη παντα ατομα) οποτε ειναι λαθος
μιλαω παντα για νορμαλ καταστασεις και γενικα.

υ.γ. η σωστη διατροφη για υγιεις ανθρωπους ειναι να τρωνε τα παντα σε ορισμενες ποσοτητες
και παντα με συμβουλες γιατρων
οι ειδικες περιπτωσεις ακολουθουν και ειδικα προγραματα το θεωρησα αυτονοητο γιαυτο και μιλησα μονο για ατομα
που πρεπει να χασουν λογικο ποσο βαρους η να συντηρησουν και οχι για ειδικες περιπτωσεις
παχυσαρκους/διαβητικους και αρκετες αλλες παθησεις που θελουν ειδικη διατροφη

νομιζω το εχω πει αρκετες φορες αυτο οπως και το θεμα οτι παντα με συμβουλες γιατρου μετα απο εξετασεις

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Παιδια αυτην την στιγμη ειμαι 1,83 υψος..   86 κιλλα.. Απο τα 92 που αρχισα να κανω διαιτα ολο το λιπος το εχω στην κοιλια απο τα ποτα και τις βλακειες που ετρωγα κτλ.. Στο ιδανικο βαρος μου βγαζει στο google οτι πρεπει να χασω αλλα 3 κιλλα.. δηλαδη στα 83 για να εχω φυσιλογικο βαρος.. Αυτο ειναι και το σωστο???

το σωστο θα ηταν να χασεις την κοιλια
το ιδανικο βαρος ειναι για σωστη κατανομη μυων στο σωμα
τι να λεει ομως αν τα 10 κιλα απο αυτα ειναι μπυροκοιλια?

Vagos The Pimp

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Το βαρος, παει αναλογα με το υψος!!!

1,83 και βαρος 83kg

1,75 και βαρος 75kg

Δεν συμφωνώ 100%, είναι ανάλογα και με το σώμα του καθενός.. Αν είναι αγύμναστος και 1.83 83 κιλά πάλι θα είναι λίγο χοντρούλης στην κοιλιά..

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
Παιδια ολο το λιπος ειναι καθαρα απο μπυρες, πατατακια, τσιπουρα, μεζεδες, σουβλακια, κτλ κτλ γλυκα.. Και ειναι ολα στην κοιλια :idiot:.. Μονο εκει εχω προβλημα..Τωρα κανοντας και βλεποντας :) θα χασω τα αλλα 3 κιλλα.. και θα δω.. (κανω ποδυλατο 1,30 ωρα την ημερα 5-6 μερες την εβδομαδα στο χαλαρο χωρις να λαχανιαζω και φυσικα διατροφη :)..)

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Παιδια ολο το λιπος ειναι καθαρα απο μπυρες, πατατακια, τσιπουρα, μεζεδες, σουβλακια, κτλ κτλ γλυκα.. Και ειναι ολα στην κοιλια :idiot:.. Μονο εκει εχω προβλημα..Τωρα κανοντας και βλεποντας :) θα χασω τα αλλα 3 κιλλα.. και θα δω.. (κανω ποδυλατο 1,30 ωρα την ημερα 5-6 μερες την εβδομαδα στο χαλαρο χωρις να λαχανιαζω..)
δηλαδη

αν φυγει τελειος η κοιλια και το υπολοιπο σωμα παραμεινει ως εχει θα εχεις χασει περισοτερα κοιλα απο 3 σωστα?

κοιτα αυτο που λενε τοσα κοιλα σε τοσο υψος δεν ειναι απολυτα σωστο μιας και παιζει ρολο ο σωματοτυπος

πχ αυτο που λεμε αχλαδι μυλο τριγωνο και λοιπα
μπορει να εισαι με αδυνατο κορμι και πολυ κοιλια και να εχεις το ιδιο βαρος με καποιον που το βαρος ειναι ομιομορφα κατανεμημενο
σε ιδιο υψος και οι δυο στα σωστα κιλα
ποιος απο τους δυο ειναι με σωστο βαρος?

Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
Παιδια αυτην την στιγμη ειμαι 1,83 υψος..  86 κιλλα.. Απο τα 92 που αρχισα να κανω διαιτα ολο το λιπος το εχω στην κοιλια απο τα ποτα και τις βλακειες που ετρωγα κτλ.. Στο ιδανικο βαρος μου βγαζει στο google οτι πρεπει να χασω αλλα 3 κιλλα.. δηλαδη στα 83 για να εχω φυσιλογικο βαρος.. Αυτο ειναι και το σωστο???

Για μένα θα πρέπει να είσαι στα κατώτερα φυσιολογικά που δίνει ο δεικτης μαζας σωματος και αυτο με ποσοστο λιπους 12%.

Το τοπικό λίπος δε φεύγει ποτέ μόνο με λιποαναρρόφηση.

Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
η τρεισι μαν λεει οτι οι τυπωποιημενες διαιτες και στερησεις εχουν αντιθετα αποτελεσματα απο τα επιθυμητα
και οτι το καλυτερο ειναι να ακολουθησεις "μετρο στην διατροφη"

Άλλο δίαιτα και άλλο στέρηση.

Ουσιαστικά δεν έχω διαφωνία με το μέτρο που προτείνει η τύπισσα, η διαφωνία μου είναι στο ότι βάζει όλες τις δίαιτες σε ένα τσουβάλι εκτός τι δικια της, που ενώ είναι δίαιτα αυτό που προτείνει δε το ονομάζει δίαιτα.

Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16

Καμία σωστή δίαιτα δεν έχει αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό και τέτοιες υπάρχουν πολλές.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τωρα μην τρελενεστε κιολας με τα μοτο των διαιτολογων....και βεβαια διαιτα ισον στερηση σε εναν βαθμο.....

στερηση ομως απο τι;απο πραγματα που ο συγχρονος τροπος ζωης και διατροφης μας εχει μαθει να θεωρουμε φυσιολογικο να καταναλωνουμε καθε μερα

αν ρωτησετε ηλικιωμενους προφανως δεν ετρωγαν καθε μερα κρεας,προφανως δεν τρωγαν γλυκα παρα σε καμια γιορτη,προφανως δεν τρωγαν καθε μερα ζυμαρικα ,προφανως δεν τρωγαν ζαχαρες και δεν πιναν φρεντοτσινα και σοκολατες με ενα κιλο ζαχαρη και αναψυκτικα,προφανως δεν τρωγαν γυρονια και πιτσες και τσιζμπεργκερς βλεποντας μπαλα αραχτοι στον καναπε και προφανως περπατουσαν 2 ωρες την μερα να πανε και να γυρισουν απο τα χωραφια και δουλευαν και εφτα ωρες χειρωνακτικα.....

για μας ομως ολα αυτα τα προφανως ειναι η καθημερινοτητα μας....και γιαυτο παχαινουμε διαρκως και συνολικα και ψαχνουμε να βρουμε λυσεις αδυνατισματος.....

η παχυνση ειναι αποτελεσμα απο την μια της αφθονιας τροφης,της ευκολιας προσβασης σε ετοιματζιδικο και γρηγορο φαγητο και ενα σωρο βλακωδη σνακ και γλυκισματα καθε μα καθε μερα σε συνδυασμο με την μειωση της ασκησης.....

και αυτο που ειχε γραψει ο λαδακης επισης ειναι σωστο για την ομοιοσταση....οι οργανισμοι μας απο κατασκευης ειναι φτιαγμενοι με εξελικτικο προτυπο στερησης τροφης αρα και αποταμιευσης λιπους.....

ο πρωτογονος ανθρωπος δεν ετρωγε καθε μερα....το πολυ πολυ να εβρισκε τιποτα φρουτα και καρπους και μια στο τοσο κρεας ή καποια αξιολογη ποσοτητα τροφης.....και οταν εβρισκε επρεπε να φαει σαν πεινασμενος ,σαν να μην υπαρχει αυριο με τροφη.....δυστυχως αυτο το κουβαλαμε και σημερα πολλοι απο μας και τρωμε καθε μερα ετσι λες και θα τελειωσει το φαγητο....

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.176
Πόντοι
1.686
ο πρωτογονος ανθρωπος δεν ετρωγε καθε μερα....το πολυ πολυ να εβρισκε τιποτα φρουτα και καρπους και μια στο τοσο κρεας ή καποια αξιολογη ποσοτητα τροφης.....και οταν εβρισκε επρεπε να φαει σαν πεινασμενος ,σαν να μην υπαρχει αυριο με τροφη.....δυστυχως αυτο το κουβαλαμε και σημερα πολλοι απο μας και τρωμε καθε μερα ετσι λες και θα τελειωσει το φαγητο....

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο οργανισμός μας
συμπεριφέρεται στο θέμα του φαγητού ,ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΡΟΦΗ
που λέει και ο Τζιελάκος !

Γι'αυτό ο οργανισμός μας σχηματίζει λίπος ΠΑΝΤΑ αν
έστω ένα γεύμα του έχει "περίσσευμα " θερμίδων ,δηλαδή
αν ,μέχρι να το απορροφήσει ,και ΑΦΟΥ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΓΟΝΟ ,
και αφού στείλει στα κύτταρα που έχουν ανάγκη ,μείνει κάποιο
"περίσσευμα " ,το κάνει λιπος !

Αν δεν φάτε ΤΙΠΟΤΑ από το πρωϊ μέχρι το απόγευμα και μετά φάτε ένα
ΜΕΓΑΛΟ γεύμα ,μικρότερο όμως σε θερμίδες από τις ημερήσιες ανάγκες ,
και ΜΕΤΑ ΤΙΠΟΤΑ μέχρι το άλλο πρωϊ ,ΤΟΤΕ
αν την άλλη μέρα θα έχετε χάσει λίγο βάρος ,αλλά θα έχει χαθεί από
τους ΜΥΕΣ ,ενώ το λίπος θα έχει αυξηθεί !

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.176
Πόντοι
1.686

Η πλήρης στέρηση ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ είναι ΛΑΘΟΣ .
Για να καούν τα λίπη με την αερόβια οδό (πιο συνήθη )
χρειάζονται υδατάνθρακες ! Ο εγκέφαλος χρειάζεται γλυκόζη !
Η καρδιά τρέφεται κατά 70% μεγλυκόζη !

Γι' αυτό τρώτε 150-200 γρ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ βραδείας απορρόφησης
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.176
Πόντοι
1.686

Οι Υδατάνθρακες ΒΡΑΔΕΙΑΣ απορρόφησης είναι αυτοί
που έχουν ΧΑΜΗΛΟ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ !
Είναι αυτοί που ΔΕΝ προκαλούν ,λόγω απότομης αύξησης
του σακχάρου του αίματος ,ΑΙΧΜΗ έκκρισης (υπερέκκρισης )
Ινσουλίνης .

Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΠΑΧΑΙΝΕΙ !

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like