Γιατι ρε καυλιαρη τα ρυζια καλα δεν ειναι? Απο τα μακαρονια τουλαχιστον...
ειχα πει 4 βασικα πραγματα για διαιτα
εγω προσωπικα ειμαι απο τα ατομα που θα φανε ενα βοδι στην καθισια με τα παρελκωμενα(σαλατες πατατες κτλ)
χωρις να παρω γραμμαριο και μετα απο μια ωρα θα ξαναπειναω.
πριν πειτε οτι ειμαι τυχερος θα σας πω μιας και αναφερθηκε οτι αυτο δεν ειναι καλο, αφου ο οργανισμος για να ανταπεξελθει στις καυσεις
κραταει και ολα τα αχρηστα συστατικα που πρεπει να αποβαλει
οποτε κανονικα την διατροφη μου πρεπει να την προσεχω περισοτερο απο εσας για να αποφυγω τυχων προβληματα στο μελον
βλεπετε παταω τα 31 τον αλλο μηνα και απο εδω και περα στηνετε το σκηνικο για το τι θα βγει παραπερα που συνηθως στα δευτερα αντα
αρχιζουν να κανουν την εμφανιση τους.
επιδη ειχα κανει πολλες εξετασεις μπας και παρω κανα κιλο παραπανω(ειμαι 65 δειχνω για 50-55)
και που κανω ακομα για να ελγχω τον μεταβολισμο και μετα απο πολλες συζητησεις με φιλο γιατρο
που με εξεταζει εχω να πω ενα πραγμα.
χειροτερη μαλακια του να λεμε αυτο το φαγητο ειναι καλο εκεινο οχι
κανω διαιτα αρα δεν τροω απο αυτα γιατι παχαινουν ειναι λαθος
ο οργανισμος χρειαζετε τα παντα για να δουλεψει
σε ορισμενες ποσοτητες και διαστηματα
καλο ειναι να τρωμε τα παντα διαφορετικα ο οργανισμος θα αρχισει να βρισκει αυτο που αφαιρουμε απο μονος τους ακομα και απο αχρηστα πραγματα.
μελετη εχει δειξει οτι ο οργανισμος δουλευει σαν μια δεξαμενη που εχει παντα ανοικτη μια βανα(παραγωγη στοιχειων απο μονος του)
τα οποια στηχεια ομως δεν διασπωνται πληρως.
και εχει και μια δευτερη βανα λειψεις στοιχιων(το στομα και τις τροφες που τρωμε) οπου η διασπαση και η αποβολη των αχρηστων ουσιων ειναι πληρης.
οταν κλεισουμε την δευτερη βανα και κοψουμε αρκετα απο τα στοιχεια που θεωρουμε ασχημα, ο οργανισμος μπαινει σε συστημα αμυνας
και αρχιναει να παραγει απο μονος του ολα τα στοιχεια που εμεις αφαιρουμε σε πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες απο αυτες που θα περναμε με το να τις τρωγαμε
η διαφορα?
τα στοιχεια αυτα που δημιουργει ειναι κατα κυριο λογο μη διασπωμενα και δυσκολο του να αποβληθουν απο τον οργανισμος.
στην ιδια ακριβως βασιστηκαν αρκετες θεραπειες που παλια αφερουσαν στοιχεια για θεραπεια ασθενιων και παρολα αυτα
εβλεπαν οτι τα στοιχεια αυτα εξακολουθουσαν να υπαρχουν σε μεγαλυτερες ποσοτητες
(οποιος εχει την ταινια "το λαδι του λορεντζο(lorenzos oil)" εχει μια εξηγηση αυτου που γραφω).
με βαση τις μελετες αυτες φτιαχτηκαν και διαιτες που βλεπεις οτι δεν λειπει τιποτα σε οτι αφορα το φαγητο
απλα μεγαλονουν τον αριθμο των γευματων ,μειωνουν τις μεριδες, και σου λεει πια φαγητα πρεπει να φας και ποσες φορες την βδομαδα,
καθως και τους συνδιασμους φαγητων που πρεπει να αποφευγει κανεις ανα γευμα.
το να μην τρως κατι γιατι μεμονομενα δεν ειναι καλο δεν λεει τιποτα
ο συνδιασμος του με τα υπολοιπα λεει πολλα
ισως ειναι χειροτερο του να φας εναν κακο συνδιασμο φαγητων σε ενα γευμα απο το να φας κατι που θεωρητικα δεν ειναι ειναι καλο
1)οποτε τρωτε τα παντα
2)πολλα γευματα μικρες ποσοτητες ανα τακτα διαστηματα ωστε να μην πεινατε.
μην εμπιστευεστε διαιτες που σας δοθηκαν ανευ εξετασεων ο καθε οργανισμος εχει δικο του μεταβολισμο
3)παραληλα λιγη αθληση εστω και ενα νυκτερινο περπατημα μιση ωρα αν δεν υπαρχει χρονος
4)ψυχολογικη σταθεροτητα το να σκεφτομαστε δηλαδη το ειμαι σε διαιτα, ειμαι σε διαιτα υποσυνηδητα βαζουμε τον οργανισμο μας σε δοκιμασια
τρελο αλλα ο φιλος μου(ο διαιτολογος) πιστευει οτι αυτο ειναι ο λογος για το μεγαλυτερο ποσοστο αποτυχιων σε διαιτες.
5) ευχαρηστηθητε και μην στεριστε ολα αφηνουν κατι χρησιμο στον οργανισμο και για οσους δεν το πιστευεουν
θα ρωτησω αυτο ξερετε πιο ειναι το πιο αχρηστο σαν φαγητο και που ολες οι διαιτες κοσμοπολιταν το αναφερουν?
χωρις ουτε ενα χρησιμο στοιχειο?
τα κωλοκυθια... και ομως το χορταρικο/λαχανικο αυτο ειναι οτι πιο αχρηστο
6)η λαθος χρηση των πραγματων δημιουργει προβλημα οχι η χρηση τους.
πχ
η μπυρα εχει βαση την μαγια και τον ζυθο(κρυθαρι) τα περισοτερα διαιτιτικα εχουν βαση το κριθαρι
η μπυρα ομως κανει κοιλια και ολοι λενε παχαινει γιατι αραγε?
μηπως το γεγονο οτι σαν ελληναρες το 90% πεινουμε την μπυρα χωρις αφρο?
κατι που το εχω δει αμετρητες φορες και τωρα και τοτε που δουλευα σε καφετερια και μου ελεγαν δεν θελω αφρο?
ποσο απλο ειναι το λαθος εε?
βλεπετε αν η μπυρα δεν σκασει στο ποτυρι σκαει στο στομαχι
εξου και η μπυροκοιλια(παρολο που επεινα λιτρα ειμαι πλακα)
ασε που αν μια μπυρα στην σωστη θερμοκρασια δεν κανει αφρο ειναι χαλασμενη ετσι για να το εχετε υποψιν σας ;)
λοιπον καλη σας ορεξη και απλα προσεχτε λιγο την διατροφη δεν χρειαζεται να σκεφτεστε τι κανει τι οχι
και διαιτες μονο μετα απο εξαιτασεις(μεταβολισμου συνηθως) απο τον διαιτολογο