Νέα

Το Νο 1 Μυστικο της ΔΙΑΙΤΑΣ και τα άλλα μυστικα .

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 418
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εδω σου εχω φρεσκο πραμα σπαρταριστο
layman's Περιληψη στο κουνενε : Και ολη η ερευνα:
Το αρθρο μιλουσε για ασθενεις,για να μην σε πειραξουν τα αυγα πρεπει να εισαι υγιης και να κανεις μια ισορροπημενη διατροφη,καποιος που δεν ειναι σωστη η διατροφη του φυσικα και θα τον πειραξουν τα πολλα αυγα,εγω δεν εχω προβλημα να τρωω και 2 αυγα τη μερα ωμα φυσικα και οχι βρασμενα που λεει ο μεγα γκουρου παπαρολογοπαπαγαλος  ΛΑΔΑΚΗΣ.
Εκει ειναι το προβλημα οτι πολλα αρθρα απο μονα τους παραπληροφορουν, αν δεν γνωριζεις καλα το αντικειμενο τρελαινεσαι με ολη αυτη την πληθωρα μελετων και την παραφιλολογια

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.186
Πόντοι
1.686

Interpretation

Our findings suggest that regular consumption of egg yolk should be avoided by persons at risk of cardiovascular disease. This hypothesis should be tested in a prospective study with more detailed information about diet, and other possible confounders such as exercise and waist circumference.

Για διάβασε λίγο καλύτερα !

1.Πρέπει να γίνει μελέτη και στις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ διατροφικές συνήθειες για να έχει αξία το άρθρο  όπως παραδέχονται οι συγγραφείς .

2. Στα ελληνικά το confounders μεταφράζεται σαν "συγχυτικοί παράγοντες ", στη Στατιστική. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι έχει αιτιώδη συνάφεια με το μέγεθος που  μελετάται .

Αντίθετα στις μελέτες του Colpo et al. (The Cholesterol Myths ) η κατανάλωση αυγών ΔΕΝ συνδέεται με αυξημένη χοληστερίνη .

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.186
Πόντοι
1.686
Το αρθρο μιλουσε για ασθενεις,για να μην σε πειραξουν τα αυγα πρεπει να εισαι υγιης και να κανεις μια ισορροπημενη διατροφη,καποιος που δεν ειναι σωστη η διατροφη του φυσικα και θα τον πειραξουν τα πολλα αυγα,εγω δεν εχω προβλημα να τρωω και 2 αυγα τη μερα ωμα φυσικα και οχι βρασμενα που λεει ο μεγα γκουρου παπαρολογοπαπαγαλος  ΛΑΔΑΚΗΣ.
Εκει ειναι το προβλημα οτι πολλα αρθρα απο μονα τους παραπληροφορουν, αν δεν γνωριζεις καλα το αντικειμενο τρελαινεσαι με ολη αυτη την πληθωρα μελετων και την παραφιλολογια

( Στελάκι ,μπορείς να καταλάβεις τι λεει το άρθρο ?
Μάλλον όχι ,ακόμα και αν ήταν στα Ελληνικά .)

Το άρθρο καταλήγει σε μία προτεινόμενη ΥΠΟΘΕΣΗ ,που ΔΕΝ
αποδείχτηκε από το άρθρο αυτό ,αλλα είναι πιθανή ένδειξη
για περαιτερω μελέτες .Και αναφέρει ο συγγραφέας ότι πιθανώς
να υπάρχουν συγχυτικοί παράγοντες(confounders ) ,που παρεμβαίνουν
στους υπολογισμούς και έτσι δεν είναι αξιόπιστη η συσχέτιση.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ο συγγραφέας παραδέχτηκε ότι είναι μία ΥΠΟΘΕΣΗ και
ΔΕΝ απέδειξε ΤΙΠΟΤΑ .Αντίθετα υπάρχουν πολλες κλινικές μελέτες ,
μία απο αυτές είναι αυτη που ανέφερε ο zoorlander ,που δειχνουν οτι τα αυγά
ΔΕΝ συνδέονται με την αυξηση της χοληστερίνης ,αφου το 80% της χοληστερίνης
του αίματος ΔΕΝ είναι από την τροφή  ,αλλα συντίθεται από το ήπαρ .

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
( Στελάκι ,μπορείς να καταλάβεις τι λεει το άρθρο ?
Μάλλον όχι ,ακόμα και αν ήταν στα Ελληνικά .)

Το άρθρο καταλήγει σε μία προτεινόμενη ΥΠΟΘΕΣΗ ,που ΔΕΝ
αποδείχτηκε από το άρθρο αυτό ,αλλα είναι πιθανή ένδειξη
για περαιτερω μελέτες .Και αναφέρει ο συγγραφέας ότι πιθανώς
να υπάρχουν συγχυτικοί παράγοντες(confounders ) ,που παρεμβαίνουν
στους υπολογισμούς και έτσι δεν είναι αξιόπιστη η συσχέτιση.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ο συγγραφέας παραδέχτηκε ότι είναι μία ΥΠΟΘΕΣΗ και
ΔΕΝ απέδειξε ΤΙΠΟΤΑ .Αντίθετα υπάρχουν πολλες κλινικές μελέτες ,
μία απο αυτές είναι αυτη που ανέφερε ο zoorlander ,που δειχνουν οτι τα αυγά
ΔΕΝ συνδέονται με την αυξηση της χοληστερίνης ,αφου το 80% της χοληστερίνης
του αίματος ΔΕΝ είναι από την τροφή  ,αλλα συντίθεται από το ήπαρ .
Δεν το διαβασα το αρθρο εχουν περασει χρονια που σταματησα να διαβαζω τετοια αρθρα

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16

Την ερευνα δε το εδωσα για ασθενεις η μη. Το εδωσα για μια συγκεκριμενη βλακωδη υποθεση οτι οι κροκοι αυγων (και η διαιτητικη χοληστερολη γενικοτερα) δεν προσθετουν στο επιπεδο χοληστερολης στο αιμα σου. Αμα εσυ τρως 2 αυγα την ημερα με κροκο δηλαδη 14 την εβδομαδα λυπαμαι και εσενα, και την καρδια σου, και τον αγγειοχειρουργο σου. Σοζ που το στο λεω ωμα.

Interpretation

Our findings suggest that regular consumption of egg yolk should be avoided by persons at risk of cardiovascular disease. This hypothesis should be tested in a prospective study with more detailed information about diet, and other possible confounders such as exercise and waist circumference.

Για διάβασε λίγο καλύτερα !

1.Πρέπει να γίνει μελέτη και στις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ διατροφικές συνήθειες για να έχει αξία το άρθρο  όπως παραδέχονται οι συγγραφείς .

2. Στα ελληνικά το confounders μεταφράζεται σαν "συγχυτικοί παράγοντες ", στη Στατιστική. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι έχει αιτιώδη συνάφεια με το μέγεθος που  μελετάται .

Αντίθετα στις μελέτες του Colpo et al. (The Cholesterol Myths ) η κατανάλωση αυγών ΔΕΝ συνδέεται με αυξημένη χοληστερίνη .

καλα αστο. μη συνεχιζεις, γνωσεις επιπεδου tvzapping εχεις, καταλαβα, ακου κει Colpo. Ο τυπος επιστημονικα εχει φημη αντιστοιχη με τους τηλεευαγγελιστες. Αλλα τεσπα.

Το ζουμι δεν στην ερευνα δεν ειναι στις 2 γραμμες που διαβασες, τεμπελη. Ειναι στις παραγραφους που δε διαβασες, ειδικα μιας και το θεμα συζητης ηταν μερος της ερευνας, οχι ο σκοπος της.

Θα πω στον κοσμο που σε διαβαζει να ρωτησει και κανεναν γιατρο γιατι κατα την αποψη μου εισαι επικινδυνος και θα αποχωρησω απο το thread τουτο. Καλη συνεχεια και καλα μυαλα.

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Την ερευνα δε το εδωσα για ασθενεις η μη. Το εδωσα για μια συγκεκριμενη βλακωδη υποθεση οτι οι κροκοι αυγων (και η διαιτητικη χοληστερολη γενικοτερα) δεν προσθετουν στο επιπεδο χοληστερολης στο αιμα σου. Αμα εσυ τρως 2 αυγα την ημερα με κροκο δηλαδη 14 την εβδομαδα λυπαμαι και εσενα, και την καρδια σου, και τον αγγειοχειρουργο σου. Σοζ που το στο λεω ωμα.

καλα αστο. μη συνεχιζεις, γνωσεις επιπεδου tvzapping εχεις, καταλαβα, ακου κει Colpo. Ο τυπος επιστημονικα εχει φημη αντιστοιχη με τους τηλεευαγγελιστες. Αλλα τεσπα.

Το ζουμι δεν στην ερευνα δεν ειναι στις 2 γραμμες που διαβασες, τεμπελη. Ειναι στις παραγραφους που δε διαβασες, ειδικα μιας και το θεμα συζητης ηταν μερος της ερευνας, οχι ο σκοπος της.

Θα πω στον κοσμο που σε διαβαζει να ρωτησει και κανεναν γιατρο γιατι κατα την αποψη μου εισαι επικινδυνος και θα αποχωρησω απο το thread τουτο. Καλη συνεχεια και καλα μυαλα.
Καλα φιλε μου εγω παντως φαινομαι ηδη 15 χρονια νεωτερος απο οτι ειμαι οταν καποτε το καταφερεις και συ αυτο ελα δωσε μου καμια συμβουλη

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Για τον μέσο άνθρωπο όμως το αδυνάτισμα δεν είναι τόσο εύκολη
υπόθεση .Αν ήταν τόσο εύκολο δεν θα υπήρχαν τόσα ινστιτούτα ,τόσοι
διαιτολόγοι ,γιατροί διατροφολόγοι ,βιβλία ,εκπομπές στην τβ ,
χειρουργικές επεμβάσεις ,φάρμακα ανορεξιογόνα ,συμπληρώματα διατροφής,
άρθρα σε περιοδικά κτλ

Για τους περισσότερους ανθρώπους το αδυνάτισμα είναι δύσκολο

Ωπα!

Εδώ υπάρχει απάντηση, και δεν είναι αυτή που λες.

Θα αφήσω το αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Αυτό είναι υποκειμενικό.

Το φαγητό όμως είναι ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗΣ ανάγκη, βγαίνει από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
(Δυο είναι τα ένστικτα: Της αυτοσυντήρησης (άμυνα σε εχθρούς και τροφή) και της αναπαραγωγής (διαιώνισης του είδους) - το γαμίσι δηλαδή).
Αυτά δεν ξηλώνονται, και πράγματι τα κουβαλάμε κληρονομιά από την εποχή που μοιάζαμε πιο πολύ με ζώα.

Φέρνεις σαν επιχείρημα το ότι υπάρχουν ινστιτούτα, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, βιβλία, εκπομπές, επεμβάσεις, φάρμακα, συμπληρώματα, άρθρα κλπ.
Μα όλα αυτά αποτελούν βιοποριστικό μέσο για όσους αποφάσισαν να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ την εικόνα που και εσύ προβάλλεις. Το ότι δηλαδή δεν μπορείς να καταπολεμήσεις το ένστικτο, οπότε έλα να σε βοηθήσω εγώ (και να μου τα χώσεις).
Αν αποφασίσεις να καταπολεμήσεις μόνος σου το ένστικτο (με τον ίδιο τρόπο π.χ. που ο καλόγερος καταπολεμάει το άλλο ένστικτο και δε γαμάει), δεν τους έχεις καμία ανάγκη όλους αυτούς.
Αρκεί να το πιστέψεις και να κόψεις τη μάσα.

Κοίτα γύρω σου το ζωϊκό βασίλειο: Σκύλους, κουνέλια, πουλιά, γάτες, ψάρια κλπ. Έχει κανένας πρόβλημα παχυσαρκίας?
Τα "προβλήματα" είναι "κοινωνικές" ασθένειες (η TV και τα περιοδικά σου πουλάνε πατατάκια, τυριά, λιχουδιές και ζουμιά που είναι τίγκα στη ζάχαρη) και όχι ατομικές. και όχι μόνο αυτό, αλλά σε έχουν πείσει και ότι σε αυτούς θα βρεις τη λύση στο πρόβλημα που σου έχουν ΑΥΤΟΙ δημιουργήσει. Στα χαπάκια αδυνατίσματος, στα Bodyline, στις συσκευές γυμναστικής και στα Gilli diet.

Και έχεις φτάσει στο (διαΣΤΡοφικό) σημείο να θεωρείς όλα αυτά (ινστιτούτα, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, βιβλία, εκπομπές, επεμβάσεις, φάρμακα, συμπληρώματα, άρθρα κλπ) σαν κάτι το φυσιολογικό, και καλώς υπάρχον.
Ε, δεν πας καλά!

Το έγραψα νωρίτερα, αλλά με χλευάσατε μερικοί:
ΚΟΨΕ ΤΗ ΜΑΣΑ.
Μια φορά την ημέρα.
Και τέλος.

Θέλεις και ένα ΑΚΟΜΑ παράδειγμα περί του ότι η βιομηχανία (με την έννοια του "industry", όχι του "manufacturing") εκμεταλλεύεται τα ανθρώπινα ένστικτα?
Η βιομηχανία του σεξ.
Εκμεταλλεύεται (πάρα πολύς κόσμος ζει απ' αυτήν) το ένστικτο της αναπαραγωγής. Χρειάζονται καλλωπισμό οι σκύλοι για να γαμήσουν? Υπάρχουν πουτάνες στην κοινωνία των κουνελιών ή των γουρουνιών?

Άμα το δεις έτσι το πράμα και το πιστέψεις, τελείωσε το πρόβλημα. Κόβεις τη μάσα και αδυνατίζεις.

ΥΓ: Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχουν ζώα που έχουν προβλημα παχυσαρκίας. Ξέρεις ποια?
Κάτι γάτες και σκύλοι που τρώνε Friskies (αντί για ποντίκια, σπουργίτες και κότες). Δηλαδή η χάρη μας (της ανθρώπινης κοινωνίας) έχει προχωρήσει, και δεν την φτάνει που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας στα μέλη της, αλλά το έχει "προωθήσει" και στα ζώα "συντροφιάς" που υιοθέτησε.
Ρε θέλετε να μας τρελλάνετε εδώ τώρα μερικοί μ' αυτά που γράφετε?

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ωπα!

Εδώ υπάρχει απάντηση, και δεν είναι αυτή που λες.

Θα αφήσω το αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Αυτό είναι υποκειμενικό.

Το φαγητό όμως είναι ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗΣ ανάγκη, βγαίνει από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
(Δυο είναι τα ένστικτα: Της αυτοσυντήρησης (άμυνα σε εχθρούς και τροφή) και της αναπαραγωγής (διαιώνισης του είδους) - το γαμίσι δηλαδή).
Αυτά δεν ξηλώνονται, και πράγματι τα κουβαλάμε κληρονομιά από την εποχή που μοιάζαμε πιο πολύ με ζώα.

Φέρνεις σαν επιχείρημα το ότι υπάρχουν ινστιτούτα, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, βιβλία, εκπομπές, επεμβάσεις, φάρμακα, συμπληρώματα, άρθρα κλπ.
Μα όλα αυτά αποτελούν βιοποριστικό μέσο για όσους αποφάσισαν να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ την εικόνα που και εσύ προβάλλεις. Το ότι δηλαδή δεν μπορείς να καταπολεμήσεις το ένστικτο, οπότε έλα να σε βοηθήσω εγώ (και να μου τα χώσεις).
Αν αποφασίσεις να καταπολεμήσεις μόνος σου το ένστικτο (με τον ίδιο τρόπο π.χ. που ο καλόγερος καταπολεμάει το άλλο ένστικτο και δε γαμάει), δεν τους έχεις καμία ανάγκη όλους αυτούς.
Αρκεί να το πιστέψεις και να κόψεις τη μάσα.

Κοίτα γύρω σου το ζωϊκό βασίλειο: Σκύλους, κουνέλια, πουλιά, γάτες, ψάρια κλπ. Έχει κανένας πρόβλημα παχυσαρκίας?
Τα "προβλήματα" είναι "κοινωνικές" ασθένειες (η TV και τα περιοδικά σου πουλάνε πατατάκια, τυριά, λιχουδιές και ζουμιά που είναι τίγκα στη ζάχαρη) και όχι ατομικές. και όχι μόνο αυτό, αλλά σε έχουν πείσει και ότι σε αυτούς θα βρεις τη λύση στο πρόβλημα που σου έχουν ΑΥΤΟΙ δημιουργήσει. Στα χαπάκια αδυνατίσματος, στα Bodyline, στις συσκευές γυμναστικής και στα Gilli diet.

Και έχεις φτάσει στο (διαΣΤΡοφικό) σημείο να θεωρείς όλα αυτά (ινστιτούτα, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, βιβλία, εκπομπές, επεμβάσεις, φάρμακα, συμπληρώματα, άρθρα κλπ) σαν κάτι το φυσιολογικό, και καλώς υπάρχον.
Ε, δεν πας καλά!

Το έγραψα νωρίτερα, αλλά με χλευάσατε μερικοί:
ΚΟΨΕ ΤΗ ΜΑΣΑ.
Μια φορά την ημέρα.
Και τέλος.

Θέλεις και ένα ΑΚΟΜΑ παράδειγμα περί του ότι η βιομηχανία (με την έννοια του "industry", όχι του "manufacturing") εκμεταλλεύεται τα ανθρώπινα ένστικτα?
Η βιομηχανία του σεξ.
Εκμεταλλεύεται (πάρα πολύς κόσμος ζει απ' αυτήν) το ένστικτο της αναπαραγωγής. Χρειάζονται καλλωπισμό οι σκύλοι για να γαμήσουν? Υπάρχουν πουτάνες στην κοινωνία των κουνελιών ή των γουρουνιών?

Άμα το δεις έτσι το πράμα και το πιστέψεις, τελείωσε το πρόβλημα. Κόβεις τη μάσα και αδυνατίζεις.

ΥΓ: Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχουν ζώα που έχουν προβλημα παχυσαρκίας. Ξέρεις ποια?
Κάτι γάτες και σκύλοι που τρώνε Friskies (αντί για ποντίκια, σπουργίτες και κότες). Δηλαδή η χάρη μας (της ανθρώπινης κοινωνίας) έχει προχωρήσει, και δεν την φτάνει που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας στα μέλη της, αλλά το έχει "προωθήσει" και στα ζώα "συντροφιάς" που υιοθέτησε.
Ρε θέλετε να μας τρελλάνετε εδώ τώρα μερικοί μ' αυτά που γράφετε?
Με ενα γευμα τη μερα το σωμα σου θα ειναι χαλια,ασχετα αν μενεις σταθερος  στα κιλα οπως λες κατα 99% το σωμα σου δεν θα βλεπεται

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Με ενα γευμα τη μερα το σωμα σου θα ειναι χαλια,ασχετα αν μενεις σταθερος  στα κιλα οπως λες κατα 99% το σωμα σου δεν θα βλεπεται
Μπορείς να προσδιορίσεις αυτό το "χάλια"? Γιατί δεν ξέρω τα πρότυπα σου.

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Γεια σας και απο μενα, μετα απο πολυ καιρο. Ειμαι σε φαση αλλαγης (γενικως) δεν θα την πω διαιτα, απο τα τελη Μαρτιο του 2012.

Εχω υψος 1,74 και ειχα φτασει 97 κιλα, καποια στιγμη συνειδητοποισα οτι δεν παει αλλο, δεν θα ειμαι 28 ετων για παντα και μπορει να ειμαι υγιεστατος τωρα αλλα σε 10 χρονακια? Οποτε απο τον Μαρτιο ξεκινησα καποιες αλλαγες στην καθημερνινοτητα μου.

1. Πρωινο κανονικο (2 φετες ψωμι τοστ με μελι ή μερεντα ή φυστικοβουτυρο ή τυρι και φραπε 1 κουταλια ζαχαρη χωρις γαλα)

2. Μεσημεριανο κανονικο (5 στις 7 μερες φαι σπιτισιο) χωρις συνοδεια αναψυκτικου)

3. Απογευματινο φρουτακι (μπανανα ή μηλο)

4 Βραδυνο (2 φρουτα ή σαλατα ή βραστα λαχανικα ή ψαρι) εκτος αν τυχει καποια κοινωνικη υποχρεωση και παμε εξω για βραδυνο και ποτα με φιλους ή οικογενεια.

5. Σχεδον καθημερινα περπατημα εξω και ποδηλατο (μηχανημα στο σπιτι) 1-2 ωρες

6. Απο αναψυκτικα σχεδον τιποτα, 1-2 ποτηρια την εβδομαδα και αν. (παλια επινα ενα λιτρο την ημερα τουλαχιστον)

7. Περιορισμος σε σοκολατες και παγωτα κτλ Μια σοκολατα ή ενα παγωτο την εβδομαδα)

8. Παρα πολυ νερο.

9. Ωραριο υπνου (στο περιπου 2300 - 0630 που ετσι και αλλιως ξυπναει και η μπεμπα)

10. Αλκοολ (2 μπυρες την εβδομαδα) παλια επινα τον βοσπορο

Εχοντας ακολουθησει αυτο το προγραμμα μεχρι στιγμης εχω φτασει στα 85 κιλα, δεν εχω νιωσει οτι κουραζομαι ή οτι πειναω μεχρι στιγμης και νιωθω καλυτερα με τον εαυτο μου. Πρωτος μου στοχος ηταν τα 85 κιλα και τωρα συνεχιζω για τα 75. Χανω περιπου 0.7 κιλα την εβδομαδα.

dirty lover

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
3
Πόντοι
16
...για τα προιοντα σογιας εχει κανεις ιδεα τι παιζει ? εχω ακουσει διαφορα μεχρι και για αυξηση οιστρογονων λενε,αν ξερει κανεις...

Vagos The Pimp

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Μπορείς να προσδιορίσεις αυτό το "χάλια"? Γιατί δεν ξέρω τα πρότυπα σου.

Εννοεί λεπτός χωρίς μυική μάζα, σώμα παιδιού σε ενήλικα.

Dirty lover η πρωτε'ί'νη σόγιας όντως λένε ότι αυξάνει λίγο τα οιστρογόνα, λογικά αν λαμβάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό..Απλά μαλακίες είναι όλα αυτά γιατί αλλιώς δεν θα έπρεπε να τρώμε φυτικές πρωτε'ί'νες.. Πάντως το έχω διαβάσει και εγώ αλλά δεν ξέρω αν ισχύει..

dirty lover

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
3
Πόντοι
16
Εννοεί λεπτός χωρίς μυική μάζα, σώμα παιδιού σε ενήλικα.

Dirty lover η πρωτε'ί'νη σόγιας όντως λένε ότι αυξάνει λίγο τα οιστρογόνα, λογικά αν λαμβάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό..Απλά μαλακίες είναι όλα αυτά γιατί αλλιώς δεν θα έπρεπε να τρώμε φυτικές πρωτε'ί'νες.. Πάντως το έχω διαβάσει και εγώ αλλά δεν ξέρω αν ισχύει..
...εγω χρησημοποιω γαλα και μακαρονια σογιας,παντως στο σουπερμαρκετ ταχουν στο ραφι με τα προιοντα διαιτης  τι να πω ισως ειναι μαρκετιστικο τρυκ...

Vagos The Pimp

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
1
Πόντοι
16
...εγω χρησημοποιω γαλα και μακαρονια σογιας,παντως στο σουπερμαρκετ ταχουν στο ραφι με τα προιοντα διαιτης  τι να πω ισως ειναι μαρκετιστικο τρυκ...

Και εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για μαλακίες.. Ακόμα και να ανεβάζουν όμως η αύξηση θα είναι μηδαμηνή και δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στον οργανισμό σου.. Όλα εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, κάποιο κέρδος θα έχουν διαδίδοντας τέτοιες παπαρίτσες για να τρομάξουν άτομα..

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.186
Πόντοι
1.686

Το οτι τα ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ υποστηρίζουν όχι μόνο οι ερευνητές από
το Surrey, αλλά και υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα στο Metabolism .Σε μία από τις εργασίες
έτρωγαν  εθελοντές (με αμοιβή ) 9 αυγά την ημέρα επί 20 ημέρες και μετά τις 20 ημέρες   ΔΕΝ  αυξήθηκε η χοληστερόλη του αίματος τους .Το αρθρο αναφέρεται και στο βιβλίο του γιατρού David Reuben "΅ What you always wanted to know about nutrition " .               Μάθε να διαβάζεις επιστημονικά άρθρα ,διότι είναι προφανές ότι ΔΕΝ καταλαβαίνεις
τις αρχές της Στατιστικής .Στο άρθρο που παρέθεσες οι συγγραφείς παραδέχονται            ότι ΔΕΝ έχουν απομονώσει τον παράγοντα κατανάλωσης αυγών,από  άλλους παράγοντες
αύξησης της χοληστερόλης .Έτσι η αύξηση της χοληστερόλης ,παραδέχονταιοι συγγραφείς ,  ότι μπορείνα μην οφείλεται  στα αυγά ,αλλά σε άλλους παράγοντες (confounders)
δηλαδή στη γενικότερη διατροφή και στον τρόπο ζωής τους .Το άρθρο που παρέθεσες μπορεί
να το διαβάσει ελεύθερα όποιος καταλαβαίνει από Στατιστικη  και βλέπει οτι λεει άλλα
από αυτα που ισχυρίζεσαι .Είναι προφανές ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης των επιστημονικών άρθρων ,και δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις .

Πιο κάτω η δ/ση για να διαβάσει όποιος θέλει το άρθρο
των ερευνητών από το Surrey

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.186
Πόντοι
1.686
Για να σας δώσω να καταλάβετε τι σημαίνει "confounders "
δηλαδή συγχυτικοί παράγοντες στη Στατιστική ,θεωρήστε
μια μελέτη που συγκρίνει πλούσιους και φτωχούς ,και τον
αριθμό πούρων που καπνίζουν .Είναι προφανές ότι οι πλούσιοι
καπνίζουν περισσότερα πουρα ,αφού είναι ακριβά .Ενας όμως
αναγνώστης τύπου TempT μπορει να βγάλει το..συμπέρασμα ότι
αφού το κάπνισμα των πούρων ενφανίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό
στους πλουσιους ,άρα...είναι η αιτια (! ) που πλούτισαν το
ότι κάπνισαν πούρα ! (Παρότι όμως καπνιζουν πουρα οι εργατες
στην Κουβα...δεν πλουτίζουν !)Έτσι είναι και τα αυγά ,στο
άρθρο που παρεθεσε ο TempT ,μπορει να είναι συγχυτικός παράγοντας
δλδ να έτρωγαν οι μελετηθέντες ανθυγιεινα γενικά και η αύξηση
της χοληστερόλης να οφείλεται στι γενικότερη διατροφή και τρόπο ζωής
και όχι στα αυγά .Αντιθέτως μελέτες που έχουν ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ την κατανάλωση αυγών
δείχνουν ότι ΔΕΝ συνδέεται με αύξηση της χοληστερόλης ,αφού άλλωστε η χοληστερόλη
του αίματος προέρχεται μόνο κατα 20% από τις τροφές και το 80% ΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ
ΤΟ ΗΠΑΡ (β. περιοδικό Metabolism ) .

Βλ. πάλι το άρθρο των ερευνητών απο το Surrey ,που είναι

ανασκόπηση ΠΟΛΛΩΝ σχετικών άρθρων

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.186
Πόντοι
1.686
Διαβάστε:

Το πιο πάνω άρθρο της 10.8. 2012 ,που αναφέρει ο ημιμαθής TempT ,                        θέτει σαν ΥΠΟΘΕΣΗ ,όχισαν συμπέρασμα ότι μπορεί
η κατανάλωση αυγών να συσχετίζεται με την αρτηριοσκλήρωση .
Μόνο που στην μελέτη ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ότι δεν υπήρχαν δεδομένα για τους ασθενείς πόσο  
ΑΛΚΟΟΛ κατανάλωσαν ,ούτε υπήρχαν δεδομένα για την σωματική τους άσκηση ,ούτε καν
μελέτησαν τη συσχέτιση σωματικού πάχους και καπνίσματος με την κατανάλωση αυγών !
ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ στατιστικη συσχέτιση της κατανάλωσης αυγών με την αρτηριοσκλήρωση
αν δεν μελετηθούν υποκατηγορίες με βάση το σωματικό βάρος ,τη σωματική ασκηση,
την κατανάλωση αλκοολ (που είναι σημαντική στις αγγλοσαξωνικές χωρες )κτλ !
Δηλαδή ανακατεύει χοντρούς ,καπνιστές ,πότες ,αγύμναστους και τους ρωτήσε μόνο
πόσα αυγά έτρωγαν και μάλιστα ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ αν τα ΑΥΓΑ ηταν ΒΡΑΣΤΑ ή ΤΗΓΑΝΗΤΑ !
Καμία σχέση το ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΑΥΓΟ (και μάλιστα στις αγγλοσαξωνικές χώρες που το τηγανίζουν
με μαργαρίνη ) με το ΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ !
Είναι τελειως ΛΑΘΟΣ σαν μελέτη ,και ανέφερα το παράδειγμα της συσχέτισης πούρου-
πλούτου .ΔΕΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΝ την κατανάλωση αυγών ,από τους άλλους παράγοντες .Ενας χοντρός αγύμναστος που πίνει, είναι πιο πιθανό να τρώει πιο πολλά αυγά                           (τα τηγανητά αυγά τα τρώνε σαν πρωϊνο στις αγγλοσαξωνικές χώρες )και έπαθε αρτηριοσκλήρωση
επειδή έτρωγε πολύ γενικά ,ήταν αγύμναστος ,κάπνιζε ,έπινε κτλ και οχι...επειδή
έτρωγε πιο πολλά αυγά από ένα άλλο ! Είναι πολυ πρόσφατο το άρθρο και θα δείτε
σύντομα κριτικες από τους ειδικούς .

Αντίθετα οι μελετες που ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ την κατανάλωση αυγών ,δείχνουν ότι

ΔΕΝ συσχετίζεται η κατανάλωση αυγών με την χοληστερόλη .Δες

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

τυπε για δωσε και καμια πληροφορια πως να ριξουν τα γαιδουρια την μπακα.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τους τελευταιους 2 μήνες πήρα 6 κιλά.  :grin:

Stories